duminică, 4 septembrie 2022

Cuba se pregătește să sărbătorească ziua păcii și împotriva blocadei americane


 Cuba se pregătește să sărbătorească ziua păcii și împotriva blocadei americane


 În perioada 2 septembrie - 10 octombrie, Cuba va fi centrul Zilei Păcii și împotriva blocadei economice a SUA, au declarat reprezentanții Institutului Cubanez pentru Prietenia cu Popoarele ( ICAP ).


 Pacea, lupta împotriva terorismului în toate manifestările sale și ridicarea blocadei americane vor fi în centrul atenției în aceste zile, a declarat vicepreședintele ICAP , Victor Gauté, într-o conferință de presă.


El a adăugat că acestea vor fi și zile de recunoaștere pentru toți cei care au stat alături de națiunea din Caraibe în momentele sale cele mai dificile, care demonstrează, zi de zi, că solidaritatea crește și este o putere extraordinară.


El a menționat, în special, asistența primită pentru stingerea incendiului din 5 august de la baza de combustibili din Matanzas, precum si donații pentru a atenua impactul politicii ostile a Washingtonului față de insulă în domenii sensibile precum îngrijirea sănătății și mobilizarea internațională pentru a pune capăt blocadei.


Între timp, directorul de comunicații și patrimoniu al ICAP , Tamara Velazquez, a explicat că activitatea are ca scop extinderea recunoașterii angajamentului istoric al Revoluției cubaneze de a menține pacea mondială, respectul pentru suveranitatea popoarelor și dezarmarea nucleară, precum și consolidarea solidarității in fața blocajului economic impus de la Washington.


Acțiunile vor începe vineri, 2 septembrie, cu sărbătorirea liderului vietnamez Ho Chi Minh în onoarea a 77 de ani de la independența acestei țări. Vor continua cu cinstirea tânărului italian Fabio Di Chelmo. Pe 4 septembrie se împlinesc 25 de ani de la asasinarea sa într-un atac terorist asupra unui hotel din Havana.


Alte evenimente planificate sunt omagiile aduse lui Salvador Allende, Agostinho Neto și reverendul părinte Lucius Walker, precum și o zi de solidaritate cu Puerto Rico și o sărbătoare a 46 de ani de la explozia unei bombe la bordul avionului cubanez decolat din Barbados, care a ucis 73 de persoane.


Apărarea păcii și suveranității, sprijinul pentru cauzele corecte ale altor popoare ale lumii și solidaritatea internațională cu Cuba în fața unei blocade economice vor fi exprimate și pe platformele digitale și social media ale ICAP , ceea ce va facilita schimbul de opinii asupra acestor scenarii.

A consemnat Ciprian Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu