sâmbătă, 5 martie 2016

Se implinesc astazi 3 ani de la trecerea in lumea celor drepti a celui care a fost Hugo Chavez Frias , cetatean al lumii, promotor al unitatii intre popoare , al democratiei si al multipolaritatii

Se implinesc pe 5 martie 3 ani de la trecerea in lumea celor drepti a celui care a fost Hugo Chavez Frias , cetatean al lumii, promotor al unitatii intre popoare, al democratiei si al multipolaritatii.

"Uraganul bolivarian", cum atat de plastic il numeste un cantec pastoresc venezuelean, Chavez a fost, mai intai de toate, un frate universal al saracilor, aplicand deopotriva si principii marxiste, si principii crestine si dovedind cu prisosinta ca a fi socialist nu este deloc incompatibil cu a fi un bun crestin, a te darui aproapelui. Fervent aparator al unei lumi multipolare, s-a pronuntt energic pentru reforma ONU si pentru o lume multipolara, in acest sens, raman posteritatii discursurile pronuntate de la tribuna ONU.

In 1992, impreuna cu alti militari, a condus reveliunea impotriva presedintelui in exercitiu Carlos Andres Perez, sub pretextul situatiei precare in care se afla tara. A esuat, insa, asumandu-si intreaga responsabilitate, urmand a fi incarcerat pentru doi ani. Gratian de catre Presedintele Caldera, Chavez avea sa paraseasca armata, intrand cu forta in lupta olitica, a creat Miscarea celei de-a V-a Republici (MVR).

In calitatea de Sef al Statului venezuelean, alex cu 56,20% din voturi, Chavez s-a remarcat drept cunoscut lider regional, propotor al crearii Petrocaribe, in 20015, al Aliantei Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA). Dumnezeu sa il odihneasca in pace!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu