duminică, 5 februarie 2017


România Muncitoare -  FEBRUARIE 2017

Image may contain: sky and outdoor
România Muncitoare - 
FEBRUARIE 2017

Muncă şi unitate, luptă 
pentru dreptate!
Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare - Nr.249 din Februarie 2017
Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).
Telefon: 0724/717293

E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543


Intrucat dorim sa fim echidistanti in reflectarea situatiei actuale cu care se confrunta romanii, in cele ce urmeaza, vom publica toate materialele primite la redactie din partea mai multor prieteni si simpatizanti ai pubicatiei noastre, opinii diverse, si de “stanga”, si de “dreapta”, pe principiul “audiatur et altera pars”:

Privind manifestaţiile din Piaţa Victoriei

M-am aflat zilele astea printre cei care au privit oarecum detaşat ce se întîmplă la recentele manifestaţii, nu pentru că nu m-ar interesa, ci pentru că am fost mereu sfătuită să alătur atunci cînd analizez anumite acţiuni, cuvintele din Biblie şi proverbele înţelepte ale poporului român.

Prima observaţie care m-a şocat a fost faptul că în aceste manifestaţii au fost implicaţi copii. Erau copii care preferau să deseneze cu cretă pe asfalt, chiar dacă părinţii le agăţaseră în mîini pancarde. Ferice de ei că nu ştiu încă ce e ura, deşi alţii, mai măricei, începeau să ştie. Păcat! Şi nu pot să mă întreb ce fel de părinţi sînt aceia care preferă să-şi crească copii în ură nu în dragoste faţă de aproapele lor? Las concluzia pe seama cititorilor, dar nu pot să nu amintesc ce a zis Iisus Hristos altor acuzatori; anume să arunce primul piatra cel care este fără de păcat. Şi ei au plecat tocmai pentru că El, cel care era fără de păcat nu şi-a arogat dreptul de a arunca piatra. Şi asta pentru că El a venit în lume să ne înveţe Dragostea.

Cei care au învăţat acum copii să urască, să nu se mire dacă în viitor li se va răspunde la fel, chiar de cei pe care aşa i-au educat. Pentru că cine seamănă vînt va culege furtună.

Mai scriau unii pe nişte pancarte, ba chiar strigau din toţi rărunchii "hoţii!", eu neînţelegînd exact cui se adresau, dar ştiu un proverb care spune că întotdeauna hoţul strigă hoţii.

Am mai văzut cu aceeaşi stupoare cum nu doar s-au proferat injurii, dar s-a şi dorit închisoarea sau moartea unor oameni care nu le făcuseră nimic celor din stradă sau de pe internet, persoane care se pare că nu ştiu zicerea că cine sapă groapa altuia poate cădea chiar el în ea.
Însă, afirmaţia cea mai şocantă este cea a celui care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor. Dar nu e! Să ne amintim că acest domn nu a spus niciodată că este preşedintele românilor, ci al României şi nu a vorbit despre România ca despre ţara lui sau a noastră, ci despre un teritoriu aparent abstract.

Domnul Preşedinte a vorbit recent despre "românii mei", indicîndu-i pe cei care se află în stradă, adica 2-3 sute de mii, cu indulgenţă! Puţini români aveţi de partea Dumneavoastră, Domnule Preşedinte, dar cu ei aţi reuşi să antagonizaţi oamenii! Fără să vă gîndiţi că cel care seamănă vînt va culege mai tîrziu furtună! (sper să fie la Cotroceni cineva capabil să vă traducă proverbul!).

A pune în risc stabilitatea şi integritatea ţării nu a făcut nici măcar Traian Băsescu, în ciuda relelor de care a fost capabil şi el. Dimpotrivă, în momentele acestea pare să dea semne de o luciditate pe care nu a avut-o înainte şi vreau să sper că va încerca să-şi ispăşească păcatele faţă de această ţară în general, dar şi faţă de semenii săi. Ar putea începe prin a spune adevărul despre structurile de forţă, dar şi prin a-şi cere iertare faţă de Monica Iacob-Rizi, Adrian Năstase şi atîţia alţii cărora le-a făcut rău, chiar dacă nu în mod direct. Ar putea să facă asta de dragul familiei domniei sale. Doamna Udrea, care se pare că a învăţat ceva din experienţele ultimilor ani, i-ar putea spune cum să facă asta. Eu voi observa doar că păcatul mărturisit e pe jumătate iertat.

În ceea ce priveşte guvernul şi partidele aflate la guvernare, au dat dovadă de înţelepciune cînd nu au reactionat cu un alt miting, aşa cum li s-a cerut, dar şi cînd au retras ordonanţa pentru a nu arunca ţara în haos. Pentru că tot Biblia spune: "Fericiţi iubitorii de pace, că aceeia, fiii lui Dumnezeu se vor chema". Poate că nu ar strica un pic de reflecţie între două ieşiri în stradă! AMARANTA

Despre datoria presei

Tocmai am observat că evenimentele din stradă au lăsat în umbră un fapt deosebit de grav, atacul la libertatea presei. Ceea ce s-a petrecut recent, afirmaţiile domnului Procuror General, dar şi acţiunea DNA de a chema 38 de jurnalişti să dea declaraţii, este, probabil unic în Europa, Europă care priveşte impasibilă la ceea ce se întîmplă aici, ba mai mult, se lasă intoxicată şi difuzează tot felul de minciuni.

Din păcate nici la noi solidaritatea de breaslă nu a prea funcţionat. Să fie de vină opţiunile clar politice ale unor moderatori şi redactori din presă ? Poate...

Cert este că nici nouă nu ni s-a prezentat întotdeauna corect ceea ce se petrece în stradă, astfel că eu am ajuns să nu mai cred nici măcar posturi pe care altădată le apreciam. Nu poţi să faci, tu ziarist, o pledoarie pentru a fi ascultată vocea străzii, voce a cel mult 200.000 de oameni, care să calce în picioare votul a 4 milioane! Nu poţi să colportezi ştiri şi zvonuri alamiste fără să le verifici, numai pentru a stîrni evenimente şi a avea audienţă! Pentru mine, dacă nu poţi fi obiectiv, fie te dai la o parte temporar, fie îţi afirmi clar opţiunea ca să ştim cine ne vorbeşte! Şi mă refer mai ales la cei care acuză alte posturi sau ziare fix de ceea ce fac ei.

Voi spune că nici un post de televiziune de ştiri nu a relatat echidistant ceea ce s-a petrecut în ultima săptămînă, nimeni nu a respectat regula de a nu da o informaţie înainte de aflarea poziţiei tuturor părţilor implicate şi nici nu şi-au respectat programele obişnuite, pe care noi am fi dorit să le vedem, dînd o importanţă cu totul exagerată mişcărilor de protest, ceea ce a alimentat prezenţa în piaţă mai mult decît era de dorit. Şi, aş zice eu, s-a făcut asta în dispreţul milioanelor de oameni tăcuţi, care au vrut să creadă în puterea votului lor, dar care par că şi-au pierdut răbdarea! Probabil televiziunile sînt încîntate că au creat alte evenimente, Dumnezeu ştie cu ce consecinţe, pentru că în condiţiile actuale e greu de anticipat ce se va întîmpla, dat fiind că partidele de la guvernare par să nu mai aibă contol asupra propriilor susţinători.

Aşa că, atenţie domnilor din presă, sîntem gata să manifestăm oricînd pentru dreptul dumneavoastră la exprimare şi intormare, însă datoria dumneavoastră este să aveţi o conduită echilibrată şi să nu provocaţi o dramă!
Mai puţină atenţie pentru demonstraţii şi mai multă pentru ceea ce ne interesează cu adevărat pe toţi ar fi în acest moment de dorit!
P.S. Demonstraţiile din aceste zile ne-au ajutat totuşi cu ceva. Atît noi cît şi partidele am avut ocazia să-i aflăm pe "acoperiţii" din presă şi din partide. Aşteptăm măsuri în consecinţă! AMARANTA


Incotro ne îndreaptăm?

Nu, nu glumesc când pun această întrebare. Nu sunt un om care sa va spună că cei mai buni sunt socialistii radicali sau comuniștii. Încerc să ajut la găsirea unor soluții cu care se confrunta tara mea numită România. 
Faptul că românii demonstrează doar pentru legile corupției, pentru nerespectarea legii juridice și Nu  pentru salvarea economiei naționale, pentru ajungerea salariului minim pe economie la 70-80% fata de media europeană (acum suntem la cca 35%), pentru stabilirea punctului de pensie la 75% din salariul minim pe economie, la refacerea turismului romanesc, la protejarea  agriculturii locale și naționale, etc ma face sa ma gândesc că ținta este alta.
Președinția și "Casa Regala " au contribuit la escaladarea conflictului intern prin participarea directă sau indirectă.
Rolul lor, oficial și neoficial, este altul, de arbitru în politica interna și de a apara România pe plan internațional. 
O parte dintre Europarlamentarii romani au confundat Parlamentul European cu Parlamentul României, manifestându-se împotriva țării care i-a trimis.  Hadrian 

Intrebare pentru protestatari...

Dragi protestatari,

Va rog să-mi spuneți de ce în Franța doi presupuși candidați la președenție, zilele acestea sunt suspecți de fraude financiare, pot participa la alegerile din acest an? Dacă vor participa capitalul politic v-a scădea și nu vor intra în turul doi. 
De ce nu intervin Guvernul și Președintele Franței pentru respectarea legislației? 
De ce populația nu iese în stradă?
Nu am văzut ca europarlamentari francezi să meargă cu para la Parlamentul European. 

Păcat că nu învățăm nimic de la Franta.  Hadrian 


Manipularea la romani!

 
Da , România este o țară manipulata de alte interese decât economice, financiare și sociale.
Dovada: - nimeni din dreapta sau stânga politica nu a scos oamenii in strada ca Nu mai avem Păduri,
                - nimeni din dreapta sau stânga politica nu a scos oamenii în strada ca Nu mai avem Întreprinderi de Stat Performante,
                - nimănui Nu-i Pasa că multe Întreprinderi Strategice Sunt Falimentate voit ca apoi să fie cumpărate pe nimic; aducând apoi profituri altora sau pentru ca fac concurenta altora și deranjează: exemplu Petrom, Nuclearelectrica, Uzina de Apa Grea din Drobeta Turnu Severin, terenurile agricole, întreprinderile chimice ,
              - când avem 320 euro salariu minim brut pe luna iar preturile produselor sunt egale sau mai mari ca în multe tari europene unde salariul minim brut este lunar 800-1000 euro,
              - când Nu Accesam nici un euro de la Uniunea Europeană pentru ca în realitate " nu poți fura " , iar proiectele sunt câștigate în mare parte de firmele cu capital străin ,
              - de ce nu s-a ieșit în stradă când Guvernul Boc a redus salariile și a majorat  TVA- ul?
              - ce vina are Guvernul ca instituțiile publice nu își fac treaba și nu închid cluburile și barurile de noapte ce nu respecta legea? ( vezi Colectiv). Aici Unitatea Situații de Urgenta nu face politica ,
             - nici un mare investitor( cu excepția  domnului Timis) nu a recunoscut că majorarea salariul este un lucru bun. Nimeni nu a spus mulțumesc la reducerea de taxe și reducerea impozitelor,
             - tot ce a făcut PSD- ul din punct de vedere juridic a deranjat întotdeauna,
             - nu înțelegem ca în Decembrie 1989 era prevazut la nivel mondial cu ajutor intern debarcarea în forță a lui Nicolae Ceaușescu și ca nu este timpul sa se cunoască Adevărul,  acum.  Hadrian 


Repartiția avizelor, autorizațiilor, licențelor, amenzilor și penalităților
Acest subiect nu pare să fie interesant pentru nimeni. Totuși este un lucru foarte important în dezvoltarea unei societăți civilizate. 

Eu propun ca toate amenzile și penalitățile sa intre într-un singur unic  cont de stat. Indiferent de proveniența acestora, local sau național.
Apoi repartițiile sa fie:
- 25% din valoare sa primească  unitatea care a emis amenda si/sau penalitatea (cu specificarea ca 10% reprezinta prima împărțită în mod egal intregului personal), (restul 15% sunt pentru cheltuieli curente și/sau administrative),
- 40% din valoare sa primească administrațiile locale (10% Consiliul Județean , 15% Primăriilor Orașelor și Municipiilor în mod egal, 15% Primăriilor de la Sate și Comune în mod egal),
- 15% din valoare să primească bugetul asigurărilor sociale (suma se împarte în mod egal intre toate componentele sociale),
- 20% din valoare sa primească bugetul de stat. 

Referitor la avize, autorizații și licențe pot sa spun că împărțirea ar fi:
- 75% din valoare să primească administrațiile locale  (15% Consiliul Județean, 30 % Primăriilor de la Orașe și Municipii în mod egal, 30% Primăriilor de la Sate și Comune în mod egal),
- 10% din valoare sa primească bugetul asigurărilor sociale  (suma se împarte în mod egal intre toate componentele sociale),
- 15% din valoare sa primească bugetul de stat.  Hadrian 


O corespndenta de la Domnul Gavrila Cires, de la Ramnicu Valcea “Esecul strategiei FSN A iesit lumea in strada”

Si, aparent, de la un fleac, de la un lucru de nimic, de la modificarea unor detalii in lege. PSD-ul a ramas perplex. Au fost luati prin surprindere. Unde au gresit? Chiar nu se asteptau la asa ceva. La inceput au crezut ca e ceva trecator. Ce e val, ca valul trece. Niste derbedei care nu au ce face au inceput sa scandeze si sa protesteze. Dar, cand au vazut ca pe masura ce zilele trec iese tot mai multa lume in strada, au inceput sa se organizeze si sa inceapa o contraofensiva. Au ei oamenii lor, doar sunt un partid cu milioane de membri. Si au si puterea. Printre zvonurile raspandite de PSD-isti si dezinformarea ca oamenii nu au iesit in strada ci au fost platiti, au inceput sa apara si articole in presa.

Unul dintre ele spunea ceva de genul- De ce ne urati? V-am crescut salariile, v-am marit pensiile, v-am dat calatorii gratis cu trenul. De ce vreti sa cada Guvernul? De ce protestati? Mi-am adus aminte ca PSD este de fapt fostul PDSR, fostul FSN. Si aplica aceeasi strategie.

La lovitura de stat din '89, auto-intitulatul Presedinte Ion Iliescu, ce a facut? A dat pamantul inapoi taranilor si a bagat marfa in alimentari. In felul asta, toata lumea a fost multumita, si gasca de talhari care a luat puterea si-a putut vedea linistita de treaba. De fapt, dand pamantul inapoi, a distrus agricultura, se putea da actul de proprietate oamenilor, dar sa se pastreze forma de organizare colectiva care era buna.

Ce ne spun europenii cand le spunem ca vrem sa ne dezvoltam agricultura? Asociati-va. Daca vreti sa fiti o forta pe piata, trebuie sa va asociati. Adica exact C.A.P.-urile pe care Iliescu si gasca lui le-au distrus. Dar asta e alta poveste. Le-au inchis gura la oameni, si si-au vazut de planul lor- au distrus sistemul de irigatii, fabricile le-au vandut pe mai nimic, utilajele le-au vandut ca fier vechi, etc. Acum, dupa atatia ani, s-a incercat aceeasi stategie FSN. Au luat puterea, au majorat pensiile si salariile ca sa fie toata lumea multumita si au vrut sa isi vada de treburile lor. Dar, nu le-a mai mers. Oamenii nu mai sunt la fel de naivi. Nu i-au mai lasat sa isi vada de treburile lor.


40 de ani40 de ani au trecut de când cartea lui Radu Tudoran  "Toate pânzele sus " a fost ecranizata. În martie 1977,  Televiziunea Română a realizat premiera acestui film. Nimeni de la vârsta de 10 ani pana la 100 ani nu trebuie să rateze acest serial. 

Pornind de la o idee interesanta, acea de a explora locuri noi, urmată de o adevărată aventura în lupta cu pirații lui Spanu, continuata cu expediția din America de Sud , echipajul legoretei L'Esperance (numele vasului Speranța) se comporta ca o familie și cu lucruri bune și cu lucruri rele, reușind pana la urma sa realizeze visul prietenilor Pierre  Vaillant  (Ion Dichiseanu) și Anton Lupan  ( Ion Besoiu; in ziua când scriu aceste rânduri marele actor s-a stins).

Din păcate majoritatea membrilor corabie Speranța se reunesc în alta lume, poate cu aventuri la fel de palpitante. 


Statul  de drept
Statul de drept  este o creație veche,dar dintr-un stat drept a devenit unul strâmb,la cheremul unor persoane private,care au preluat capitalul statului și-l folosesc numai pentru ei,poporul numai are dreptul la totalitatea bogățiilor. Justiția face dreptate numai persoanelor privilegiate care plătesc cauțiune și obțin libertatea,cei mulți își ispășesc pedeapsa,nu sunt pe aceiași scară socială,justiția fiind folosită  ca armă opresivă pentru a readuce la tăcere pe cei care strigă în agora.
Este recunoscut faptul, că justiția umană este imperfectă,dar se poate corecta,se pot consta lipsurile în teoriile elaborate până la ora actuală,ea fiind deschisă  și se poate îmbunătăți,se poate pune statului cel strâmb o proptea să nu cadă. Sistemul care una pune pe hârtie și trâmbițează  zi de zi , a pus mai presus  de interesul   poporului,interesul unor grupuri de indivizi,care într-o goană nebună pentru  a păstra capitalul furat de la stat,a ignorant totul,călcând în picioare constituția și pârghiile pe care este constituit statul .Este o mare diferență  între capitalul strâns de către întregul popor și pe care il folosesc toți cetățenii  acestuia , într-un mod echitabil și grupul de indivizi care sunt mai presus de popor.
S- a aruncat mereu cu pietre în doctrina socialistă ,tocmai pentru  ca să acopere ascensiunea unui mediu corupt, care  a provocat pagube atât economiei cât și întregi societăți,au făcut din statul de drept  un  muribund,din toate categoriile sociale un fel de ghiveci, luând la goană cetățenii din propria țară, în loc să rămână acasă să muncească și să o facă prosperă. Ca atare, indivizii au băgat statul în insolvență! Eugenia Rada Ioniță


Priveste si învață!Aceste certuri cu mici și mari corupți, aceste certuri cu implicarea serviciilor de securitate ne îndepărtează de problemele curente ale noului guvern. 
As invita toți oamenii sa citească o carte de economie generală și apoi sa înțeleagă mecanismul taxelor și impozitelor.

Când impozitarea și taxarea este simpla și mica colectarea acestora este ridicata. Când ai 200-250  de taxe și nici tu ca stat nu mai ști cum sa colectezi și sa creezi noi taxe, atunci este haos. Schimbarea Codului Fiscal , trimestrial, nu mai încurajează pe nimeni sa investească, din contra închizi firma și gata.
Sincer ma așteptăm din partea partidelor istorice la o Alianță Mare și Noua , la lăsarea orgoliilor personale și creerea unui adevărat program economic și financiar, în campania electorală trecută.

Faptul ca Alianță PSD-ALDE, a câștigat alegerile parlamentare pe un program bine gandit economic, financiar și social trebuie sa dea de gândit. 

Din păcate partidele pierzătoare NU au știut sa fie aproape de mediul de afaceri local, românesc. Nu au vrut sau nu au știut ca distrugând companiile și firmele de stat, distrugând oamenii de afaceri locali și afacerile cu capital romanesc, ne distrug ca stat. Toți banii NU rămân astfel în țara, ei luând drumul spre alte orizonturi.

Acum ar trebui să existe un sprijin total parlamentar pentru a putea începe construcția economică și financiara a noului guvern. Opoziția ar trebui sa urmărească dacă guvernul Nu respecta promisiunile, nu sa bage bete în roate, ci chiar sa caute soluțiile utile pentru a ușura munca acestuia.

Guvernul, parlamentul și partidele politice ar trebui sa reînvețe sa comunice cu lumea prin intermediul conferințelor de presa si a comunicatelor oficiale și mai puțin prin intermediul rețelelor de socializare. Hadrian 
Bani pentru bugetul Romaniei
Nici nu au fost bine instalați ca membri ai guvernului României căci toată lumea întreabă de unde bani dacă tăiem multe taxe, altele le reducem, etc.
Haideți să vedem unde putem umbla :
- limitarea la maxim 1500 euro/luna pentru toți directorii generali ai tuturor, unităților si companiilor de stat, fără bonusuri și alte prime a salariului,
- când se fac investiții în autoturisme pentru direcționați și pentru personal TESA... acestea sa nu depășească valoarea de 15000 euro/autoturism.
- autoturismele parlamentarilor sa nu depășească și ele valoarea de 15000 euro/autoturism, cu excepția președinților camerelor. Doar 90 l/luna sa fie decontat de buget, restul nu.
- limitarea la suma de 250 lei/angajat pentru fiecare din sărbătorile religioase,Paște și Crăciun.
- ca membru în Consiliul de Administrație al unității de stat sa primești o indemnizație lunara de 50 lei/luna și sa nu poți face parte din mai mult de 3 Consiliile de Administrație. 
- încetarea contractului de management privat pentru toate unitățile unde statul este actionar.
- stabilirea unui număr de 10 nivele de salarizare pentru bugetari și salariile sa fie intre 1500 lei/brut/luna - 17500 lei lei/brut/luna. Respectarea grilei de salarizare conform postului și egalizarea acestora( nu un medic specialist din  Reșița are încadrarea 2500 lei/luna iar un medic specialist din Sibiu are 3500 lei/ luna pe aceeași specialitate)
- consilierii locali și cei județeni sa fie plătiți cu alocații cuprinse intre 100 - 250 lei/ luna. 
- noile achiziții în autoturisme pentru consiile locale și județene sănătate nu depășească valoarea de 15000 euro/autoturism. 
- unificarea tuturor activelor și pasivelor, a totalitatii patrimoniului economic și financiar într-un Singur Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții. Dacă începem cu nu ne lasă Uniunea Europeană înseamnă că nu știm sa prezentam și sa negociem Salvarea Economiei Naționale. 

De unde bani pentru salarii? Cum putem acoperi suma de aproape 5,1 miliarde lei ca impact bugetar în 2017?   

Haideți sa vedem:
- anual intre 2-3 miliarde de euro intra în România datorita celor ce lucrează în străinătate. 
- prin scăderea de taxe și impozite rămân bani pentru salarii în cadrul companiei cu capital de stat pentru a majora salariile pana nivelul de 1450 lei/luna.
- prin impozitarea progresiva se mai obțin venituri; ar trebui sa învățăm ca dacă un sistem de impozitare nu este bun trebuie să încercăm și altul mai viabil.
- dacă Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar fi gata în primul trimestru din 2017 atunci o parte din banii alocati pentru marlie investiții de la buget ar putea fi redistribuiti( aici la Fond putem atrage fonduri externe, putem garanta pentru ele).
- prin incurajarea Întreprinderilor Mici se pot obține venituri sigure la buget și chiar pot creste.
- trebuie ca statul prin singura banca pe care o mai are (CEC Bank)  sa regândească dobânzile bancare iar Trezoreria sa emită  și ea certificate cu o dobânda atractiva.
- banii care rămân de fiecare data în 31 decembrie și sunt redistribuiti prin ordonanțe și hotărâri guvernamentale.
- regândirea întregului Minister al Afacerilor Externe și limitarea cheltuielilor acestuia.

Va atrag atenția ca la un curs valutar de 4,5 lei / 1 euro sunt suficienți cca 1,4 miliarde euro ca bugetul sa suporte măririle de salar pe 2017.
Haideți dragi politicieni , haideți dragi analiști financiari si economiști sa facem o analiza reala și corecta a veniturilor și cheltuielilor  bugetului României și vom vedea cum stam și unde se scurg miliarde de euro sau lei , în ce moneda doriți.

Hadrian"Nori negri" vin spre România


Nu este nici o îndoială ca anii ce vor urma vor fi foarte grei pentru România. Asa cum arata toate calculele și orizonturile politice 2017-2019 v-a fi o perioada complicata. Fie că vrem , fie că nu vrem toate greșelile făcute prin suprimarea economiei de stat, vinderea pădurilor și terenurilor agricole strainilor, nelucrerea terenurilor agricole (unde se poste)de catre stat, impunerea unor taxe și impozite fără rost , împrumuturi făcute de stat cu nemiluita fără rezultat, se vor întoarce împotriva nostra. De plătit tot statul v-a plăti prin intermediul populației. 
În perioada aceasta, 2017-2019, în toată Europa vor avea loc alegeri parlamentare și prezidențiale. Cei care se opun unei Europe cu multe restricții și presiuni financiare, cum este cea de astăzi, vor avea câștig de cauza. Astfel Europa Unita și moneda unica europeana vor deveni istorie.
De urmărit în perioada următoare fluxul ieșirilor de capital din România. 
De urmărit ce v-a face Banca Națională a României, în condițiile în care tot mai multe țări vor repatria fonduri în monetar și metalele prețioase (aur).
Dacă moneda europeana, euro, v- a dispare atunci toate tarile și organismele internaționale vor dori să-și recupereze banii împrumutați. Și atunci ce vom face? Cine ne mai împrumută? Cum vom da banii înapoi când nu mai avem economie de stat?
Vă las pe dumneavoastră sa va gândiți... . Cine are bătrâni să-i întrebe.. .


Managementul privat si Ministerele Energiei și Economiei
Căutând informații din domeniile economiei si finanțelor  am dat de câteva rânduri care m-au surprins neplăcut.  Acestea se refera la managementul privat.
Acest stil de management, în special în mediul energetic, pune în imposibilitate ministerul sa aibă un control asupra firmei chiar dacă statul este principalul investitor. 
Nu pun aici competenta fiecărui om în parte însă urmăriți și dumneavoastră rezultatele: cu excepția Hidroelectrica restul sunt mai rău financiar sau sunt în insolventa sau în faliment.
Normal, eu as merge pe salarii intre 350 euro minim și maxim 1500 euro pentru toate agențiile, companiile și întreprinderile de stat. Da, ultimul om sa aibă 350 euro iar directorul general 1500 euro ( fără prime si bonusuri de tot felul). 
În prezent multe din unitățile de stat ( încă) sunt practic monopol în domeniile respective.
Dacă luam salariul directorului general privat pe an : 100000 euro , adăugăm bonusuri și prime 50000 euro ajungem la 150000 euro /an. Calculați la 20 de unități economice și obțineți 3 milioane euro. Deci statul da 3 milioane de euro pentru 20 de manageri (directori) privați / an.
Mai puneți valoarea mașinilor de servici ale directorilor și cantitățile de carburanți și ...ma opresc aici.
Compania Sării trebuie închisă, fabrica care a făcut turbinele în toată România trebuie lichidata, Compania aeriana Tarom zboară și nu prea, Uraniu și Cărbune nu ne mai trebuie, TransElectrica trebuie vândută....etc.
În cazul în care dorim schimbarea lor, a directorilor privați, statul trebuie sa plătească despăgubiri uriașe, iar organismele internaționale ne vor urechea rău. Și, uite asa, se întârzie și se blochează o eventuala dorința de a reforma conducerile întreprinderilor respective.  Hadrian 


Un mic plan de acțiune pentru domeniul sănătate
De la început trebuie să subliniez că domeniul sănătății  publice nu poate face profit financiar și material în fiecare an, singurul profit este cel uman. 
Una este când faci cheltuieli necesare actului medical  ( materiale, medicamente și aparatura medicala) și alta când comanzi cu nemiluita soluții de dezinfectare, diverse consumabile, când spatiile libere se închiriază la preturi foarte mici.
Pentru bugetul Fondului Asigurărilor Sociale de Sănătate pentru anul 2016, de exemplu, au contribuit cca 4,8 milioane contribuabili (salariați și firme) pentru o populație de sub 20 milioane persoane. Bugetul de stat a contribuit sub 8% din suma alocata Ministerului Sanatatii pentru fondul asigurarilor de sănătate. 
Pentru Ministerul Sănătății a fost alocat 3,55 % din PIB pentru anul 2016.
Așadar se constată o proasta înțelegere a protecției, prevenirii și  tratării resurselor umane în România.
Încerc să ajut cu un mic plan de acțiune pentru însănătoșirea sistemului medical romanesc, în care Ministerul Sănătății și Casa de Sănătate să fie acționari majoritari:

- crearea unui lanț de farmacii ale statului
- păstrarea Antibiotice Iași și a fabricii de seringi de la Arad
- reinventarea institutelor, centrelor și laboratoarelor de cercetare medicala
- reinventarea firmelor de dispozitive medicale 
- colaborarea intre consiliile locale, Ministerul Sănătății și eventual mediul privat pentru refacerea turismului balnear( asigurarea spațiului locativ pentru personalul medical și familiile lor, asigurarea și amenajarea spațiilor de cazare, transport  și tratament, colaborarea cu Ministerul Muncii și a agențiilor de turism)
- introducerea repartițiilor 
- renunțarea la firmele specializate în domeniu IT pentru diverse programe (cca 30-40 milioane euro/an se plătesc de sistemul de sănătate) și formarea unei echipe specializata în domeniul medical  de IT (este mai ieftin sa dai IT-ULUI tău 2-3milioane euro/an dacat 30 milioane)
- salarizarea unitara a mediului medical.

- schimbarea programului de lucru: 
  a) - medicii sa lucreze de luni- vineri inclusiv intre orarul 08-16; sâmbătă și duminică intre orarul 08 sâmbătă-08 duminica, garda
      - garda de luni-vineri sa fie intre orele 16-08 cu zi libera apoi ; cele de sâmbătă și duminică intre 08 și 08 , adică 24 h
  b) brancardierii și infirmierii , zilnic, intre orele 06-14 / 14-22 / 22-06
  c) asistentul medical,zilnic, intre orele 07-15 / 15-23 /23-07
  d) personal nemedical și asistenți sociali de luni-vineri intre orele 08-16
  e) rezidenții și stagiarii de luni-vineri intre orele 08-16 (excepția când se fac garzi)
  f) ambulanta și urgențe sa aibă program de lucru luni-duminica intre orele 08-20 / 20-08.

- plata gărzilor:
a) infirmier, brancardier și asistent medical pentru garda de noapte, de sâmbătă și duminică sa beneficieze de un spor / ora de 20%
b) plata diferita pentru personalul  medical de
euro la urgente și ambulanta 
c) medicul specialist  și mrdicul primar sa aibă 225 lei/ garda normala și 300 lei/ sâmbătă și duminică 
d) medicul rezistent, medicul de familie cu competenta, medicul generalist cu competenta sa aibă 170 lei / garda normal și 240 lei / sâmbătă și duminică .

- Centrele de Sănătate Mentală, Centrele de Prevenire și Combatere TBC, Centrele de Prevenire și Combatere Oncologie, Centrele Medicale Sportive sa aibă un orar intre 09-17 de luni-vineri (toate considerate ambulatoriu)
- Laboratoarele spitalelor sa fie reînființate acolo unde s-au închis 
- Medicina Legala sa aibă un statut clar
- Reînființarea reala a Centrelor de Medicina Școlară cu finanțarea guvernului , a ministerului de resort și a administrației locale
- refacerea stomatologiei cu cabinete medicale de stat 
- desființarea cabinetelor private medicale și a tuturor firmelor private din domeniul sanitar  ( firme de dispozitive medicale, laboratoare private, farmaciile existente, etc.) din  toate spitalele țării 
- Reînființarea de cabinete medicale în ambulatoriu de stat pentru toate secțiile medicale 

PUNCTE CARDINALE


A innebunit Europa

Aceasta este Europa spre care ne imping ca pe o turma de necuvantatoare! Uniformizare din toate punctele de vede este cuvantul de ordine. Haosul social asa se obtine, iar arhitectii viitorului a gasit varianta sublima a stapanirii prin indobitocirea multimilor. Modelul neinteligent al sexualitatii animale a gasit rezonanata in creiere bolnave si acuza normalitatea ca fiind o plaga ce trebuie eradicata, conform manualului corectitudinii politice. A inebunit lupu'!


Mugur Preda/Bucuresti
Civilizaţia occidentală iarăşi oferă un exemplu de degradare morală.
După ce a legalizat adopţia copiilor de către cuplurile homosexualeSuedia a mers şi mai departe.
În multe din grădiniţele suedeze şi-au făcut apariţia aşa numiţii "pedagogi ai gender-ului", aceste persoane au misiunea să ajute educatorii în identificarea copiilor ce se cred a fi băieţei sau fetiţe şi sesizează deosebirile între genuri. Aceşti copii urmează a fi reeducaţi.
În Stockholm a fost deschisă o grădiniţă, pentru copii cu vârsta între 1 şi 6 ani, în 2010, grădiniţa este finanţată din bugetul de stat şi poartă numele "Egalia". Directoarea acestei grădiniţe nu ascunde că scopul ei este "cultivarea înclinaţiei cătrehomosexualitate".
În această grădiniţă nu există nici fetiţe nici băieţei, educatorii au exclus din limbajul lor pronumele "el" şi "ea". În suedeză "el"-han, "ea"- hon au fost înlocuite cu termenul hen, un cuvânt inexistent în suedeza literară însă folosit în jargonul sodomit.

Se acordă foarte multă atenţie cărţilor, jucăriilor precum şi formelor şi culorilor tuturor obiectelor folosite în calitate de material didactic, pentru ca nu cumva ele să trezească "stereotipurile de gender" adică conştientizarea genului.
De exemplu sunt strict interzise poveştile despre Alba ca Zăpada sau Degeţica, în schimb toată ziua le sunt citite copiilor poveşti ca cea despre două girafe de gen masculin ce sufereau mult din cauza că nu erau în stare să conceapă copii până în momentul când au găsit un ou de crocodil abandonat.
Marea majoritate a cărţilor în această grădiniţă conţin povestioare despre cupluri sodomite, părinţi solitari şi copii orfani.Toate păpuşile în această grădiniţă reprezintă nişte creaturi al căror gen nu poate fi determinat, însă este cert că aparţin rasei negroide.

Ţin să menţionez că Suedia este membră UE din anul 2005 şi stat ce a aderat la Spaţiul Schengen, 75% din populaţia ţării se declară adepţii ai luteranismului.
Ceva timp în urmă am scris despre intenţia Consiliului Europei de a exclude din actele oficiale cuvintele "mama" şi "tata".Obiectivul UE privind sodomizarea (pervertirea homosexuala) populaţiei este evident.


Atentie! Nu e "nebunie". E abjectie premeditata !

Consiliul Europei va exclude din actele oficiale cuvintele "mama " şi "tata"


Consiliul Europei planuieşte să excludă din actele oficiale cuvintele "mama" şi "tata". După părerea membrilor Consiliului Europei aceste cuvinte "poartă un caracter discriminatoriu ce înjosesc femeile" scrie ziarul german Die Welt.


În rezoluţia adunării parlamentare a Consiliului europei se spune că modelul de gospodină este o viziune tradiţională care îi este impusă femeii şi acest fapt împiedică procesul de instituire a egalităţii totale intre indivizii societaţii.


Propunerea de a elimina cuvintele "mama" şi "tata" a fost înaintată iniţial de către  Doris Stump, reprezentanta Partidului Socialist din Elveţia. Ziarul german Bild citează din adresarea ei către membrii Consiliului Europei :" Femeile să nu fie înfăţişate ca fiinţe pasive şi de categoria a doua, mame si obiecte sexuale".


Elveţia în cazul dat este un exemplu în folosirea unui "lexic politic corect" . Funcţionarii acestui stat evită cuvintele "mama" şi "tata " înlocuindu-le cu "unul din părinţi" sau mai rar "părintele".


De luat aminte că acest nou atac asupra familiei şi valorilor tradiţionale organizat de către apologeţii fundamentalismului democratic , are loc pe fondul impunerii sodomiei în toate sferele vieţii Occidentului democratic.


Homosexualii primesc dreptul de a adopta copii, transformandu-i în semenii lor. Ei nu numai că devin miniştri şi preşedinţi, dar îşi declară deschis şi îşi manifestă în public perversiunile lor sexuale şi prin intermediul legislaţiei impun peste tot sodomia sub masca toleranţei, democraţiei şi respectării drepturilor omului.


În paralel, dreptul la o familie normală, omenească şi relaţiile omeneşti fireşti treptat devin niste "relicve ale trecutului întunecat".Portughezul Antonio Guterres, al nouălea Secretar General al Organizației Națiunilor Unite

Fostul premier portughez Antonio Guterres, a asumat pe 1 ianuarie anul curent calitatea de Secretar General al Organizației Națiunilor Unite, al nouălea demnitar în aceasta funcție în istoria de 71 de ani a organizației.

Politicianul portughez, în vârstă de 67 de ani, a devenit duminică, al nouălea Secretar General al Organizației Națiunilor Unite, după ce sud-coreeanul Ban Ki-Moon și-a finalizat cele două mandate de cinci ani.

Preluarea mandatului la conducerea organizației de 193 de state membre are loc într-un context global deosebit de complicat și de complex, marcat de continuarea conflictelor sângeroase, de acțiunile teroriste, de impactul schimbărilor climatice și de inegalități permanente între țări.

În prima sa acțiune în calitate de Secretar General al ONU, António Guterres a lansat astăzi un apel pentru pace în lume și pentru încetarea suferinței tuturor ființelor umane afectate de conflicte.

"O întrebare îmi frământă în aceste momente conștiința: Cum putem ajuta milioane de oameni prinși în conflicte, pe cei care suferă foarte mult în războaiele care par să nu aibă niciun sfârșit", semnalează portughezul în textul făcut public astăzi, în cele șase limbi oficiale ale ONU (engleză , spaniolă, franceză, arabă, rusă și chineză).

Ciprian Dorel POP

Consiliul de Securitate al ONU are cinci noi membri

Bolivia, Etiopia, Italia, Kazahstanul și Suedia s-au alăturat astăzi Consiliului de Securitate al ONU în calitate de membrii ne-permanenți, pentru o perioada de doi ani.  Mandatul membrilor ne-permanenți este de doi ani, însă, în cazul Italiei, aceasta tara îl va exercita numai în 2017 printr-un acord cu Olanda, care îl va prelua din 2018.

Ciprian Dorel POP


Proteste în Mexic împotriva creșterii prețului carburanților

Blocade și demonstrații de amploare au avut loc pe 2 ianuarie în mai multe orașe mari din Mexic, împotriva deciziei guvernului de a majora prețurile carburanților pentru autovehicule, cu pana la 20 de procente, decizie intrata în vigoare în prima zi a lui 2017.

Din aceasta dimineață, transportatorii din Statul Morelos protestează împotriva acestei măsuri a Guvernului Federal de la Ciudad de Mexico, blocând accesul în clădirea companiei naționale a Petrolului “Petroleos Mexicanos” (PEMEX) în orașul Cuauhnáhuac, în timp ce un alt grup a ocupat o instalație de rafinare din orașul Cuernavaca.

La rândul lor, producătorii agricoli au blocat cu tractoarele lor șinele de cale ferată în localitatea Delicias, în nordul statului Chihuahua.

Ciprian Dorel POP

Rugăciune pentru Pace în Alep, SiriaCatedrala Sf. Efrem din orașul sirian Alep, a găzduit astăzi o rugăciune pentru pace, la inițiativa Patriarhului Ignatie, șeful suprem al Bisericii Ortodoxe Siriene a Antiohiei și al întregului Orient.

Aceasta este o rugăciune pentru pace și noi credem că orașul Alep a găsit pacea și vedem in acest aspect un simbol și un exemplu, și sperăm ca intreaga Sirie sa se elibereze de tot răul, a spus Patriarhul.

Ignatie a adăugat că "cel mai important lucru acum este ca țara sa scape de terorism, iar apoi sa înceapă reconstrucția școlilor, a instituțiilor culturale și a lăcașurilor de cult distruse și ca toată populația să lucreze împreună pentru a recupera demnitatea acestei tari".

Ciprian Dorel POP


Parlamentul turc dezbate măsuri de extindere a mandatului lui Erdogan pană în...2029

Parlamentul turc a votat pe 10 ianuarie anul curent în vederea continuării dezbaterilor cu privire la măsurile controversate menite sa aducă schimbări acestei tari și, permițând Președintelui Recep Tayyip Erdogan, să rămână în funcție până în 2029. Erdogan este președinte al Statului turc din 2014. Înainte de aceasta, Erdogan a exercitat funcția de prim-ministru din 2003 și până în 2014.

Propunerea este susținută de parlamentarii Partidului Dreptății și Justiției (Adalet ve Kalkınma Partisi, abreviat AKP, cu agenda islamistă și actualmente aflat la guvernare), fondat și condus de facto de către Erdogan și de către formațiunea politică cu agenda ultra-naționalistă "Acțiunea Naționalistă" (MHP). Parlamentarii acestor două formațiuni numără până la 355 din cele 550 de mandate ale Adunării Naționale de la Ankara. Este de menționat și faptul ca, dintre cei 480 de parlamentari care au participat la vot, 134 au votat împotrivă, au existat, de asemenea, două abțineri și cinci voturi nule. Reprezentanții Stângii și ai formațiunii politice moderate pro-kurde HDP, care în prezent are 11 dintre parlamentarii săi încarcerați pentru inițiative politice împotriva partidului de guvernământ, deci, împotriva lui Erdogan, au boicotat aceasta inițiativă și votul în sine. Se opune, de asemenea, și principalului partid de opoziție, social-democratul CHP

Reforma Constituției prevede ca Șeful Statului să fie, de asemenea, și Șeful Guvernul, putând numi Executivul fără aprobarea Parlamentului, numește direct judecătorii și procurorii, controlând justiția și guvernează prin decrete care nu mai trec de Parlament. Partidului Dreptății și Justiției - AKP - se așteaptă să finalizeze procesul parlamentar vizând aceste schimbări aduse legii fundamentale în șase zile, urmând ca la data de 2 aprilie anul curent, proiectul sa fie supus unui referendum.

Ciprian Dorel POP

Sindicatele grecești pichetează Ambasada Turciei la Atena
Marti, 10 ianuarie anul curent, o delegație a celui mai mare sindicat elen, PAME, a organizat un pichet în fata Ambasadei Turciei la Atena, condamnând escaladarea autoritarismului și tacticile de intimidare împotriva organizațiilor sindicale din Turcia.
PAME a condamnat în special interdicția impusă de către autoritățile turcești Sindicatului Nakliyat, de a organiza o demonstrație pentru a solicita o creștere a salariului minim, precum și arestarea unor parlamentari turci pentru inițiative legislative împotriva lui Erdogan. In acest mod, sindicaliștii eleni și-au exprimat solidaritatea cu colegii lor turci din sindicatul Nakliyat, precum și cu toți angajații și sindicatele din Turcia, care continuă să lupte împotriva condițiilor foarte dificile ce le-au fost impuse de către autorități și de către Erdogan din luna iulie sub pretextul tentativei de lovitura de stat.
Ciprian Dorel POP


Cum se vede discursul inaugural al lui Trump în presa americană


Termeni precum cei cu referire critică la adresa “establishment-ului”,
punctul de vedere oarecum pesimist sau tonul condescendent, sunt
temele uzitate în edițiile de astăzi de către presa americană pentru a
se referi la discursul inaugural al noului Președinte american, Donald
Trump.


La doar câteva minute după ce Președintele învestit în funcție
pronunța primul său discurs în calitate de Șef al Statului, mass-media
din Statele Unite a început să-i interpreteze cuvintele.


Potrivit reporterului cotidianului “New York Times”, Julie Hirschfeld
Davis, cel de-al 45-lea Președinte american și-a început discursul cu
un mesaj plin de speranță, anume conceput pentru a face apel la toți
americanii, dar și semnalând critici cu privire la ceea ce urmează să
preia.


La rândul lor, editorialiștii de la "Washington Post" constatată ca
miliardarul a folosit un ton extrem de pesimist, mai ales pentru un
președinte care a preluat mandatul într-un moment de "ampla
prosperitate economică pentru SUA".


Analiștii organizației de media NPR semnalează ca nu vad un motiv
concludent pentru care Trump a făcut și de această dată apel la
sloganul său de campanie "Let's make America great again” și ca
niciodată nu a fost clar ce înseamnă exact acest lucru, deoarece,
potrivit mai multor statistici, “tara ar duce-o acum mult mai bine
decât în urmă cu opt ani”, când își prelua mandatul fostul Președinte
Obama.


Discursul inaugural al Președintelui Trump reflectă puternic temele
centrale ale campaniei sale, cu precădere mesajul populist combinat cu
promisiunea de a transfera puterea spre "popor", conform analistei
Sarah McCammon, din partea aceleiași organizații de media


La polul opus este, însă revista “The Atlantic” care estimează că
discursul a fost pronunțat într-o tendința pozitiva, menita sa aducă
unitate, în pofida protestelor violente de la Washington


Pe de alta parte, “The Wall Street Journal”, a avertizat că
miliardarul nu a menționat deloc reforma sistemului de sănătate în
scurtul sau discurs, fapt pe care publicația îl considera ca fiind
remarcabil” într-un context în care Congresul ar intenționa sa revoce
legea cunoscută sub numele de “Obamacare”.
Ciprian Dorel POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu