sâmbătă, 15 iunie 2019

România Muncitoare – Nr.277 din MAI – IUNIE 2019

România Muncitoare

MAI - IUNIE 2019

Muncă şi unitate, luptă

pentru dreptate!


Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia
România Muncitoare – Nr.277 din MAI – IUNIE 2019

Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).
Telefon:  0724/717293
E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com
OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543


P O P U L A Ţ I E   D E   M Ă R U N Ţ I Ş


Când Petre Tuţea zicea că nu a meritat să facă închisoare pentru poporul ăsta, mulți nu au înțeles, iar alții nu au fost de acord. Azi, după ziua rezultatul alegerilor europarlamentare , toți sunt de acord, chiar dacă nu au înțeles pe deplin.
La alegerile europarlamentare s-au luptat securiștii între ei. Nici nu-mi închipuiam că sunt atât de multi și că mai au atât de mulţi bani și putere. Doar că partidele interesate ar fi trebuit să ştie. Dar să vedem cum stau lucrurile!
Când l-am auzit pe "Morsa competentă", am citat din Băsescu, ținând-o una și bună cu Cioloş, bănuiam că are informații de la cei care îl conduc, dar credeam că populația din România nu e atât de năroadă sau de ieftină. Din păcate, i-am subestimat, și pe unii, și pe alții. Securiștii susținători ai USR și Cioloş, conduși de Coldea, care ași rumegă nemulțumirile că și-a pierdut "regatul", au luptat din răsputeri să câștige ei. Dar, și securiștii noi, în frunte cu lăudatul Heldwig aveau și ei "faliții " lor, cum ar zice conu' Iancu. Aşa că s-au mobilizat, și au produs "surpriza, plasându-i în frunte pe securistul de la Cluj și pe cei din fostul PDL. Și mai trebuia votată și trăznaia lui "Inimă de piatră" de la Cotroceni. Mulți bani, nenicule, foarte mulți! E drept că la PNL s-au adăugat şi banii de la d-na Merkel, în tentativa ei disperată de a menține la putere PPE şi de a-și mulțumi servitorul din țara noastră că nu se știe, "mai trebuie și altădată"! Dacă mai adăugăm şi nevoile securiştilor lui Ponta şi necesitatea de a scoate ALDE din parlamentul european, pentru ca mumia venită în locul lui Sir G. Watson să distrugă adevăratul liberalism, să îi ia pe securiștii de la USB alături, care ar vota orice, inclusiv dispariția României ca Stat, dacă asta le aduce un beneficiu personal. Cam așa ar putea şi să" o salveze"  definitiv prin transformarea într-un protectorat în care ei să fie şefii.
De ce spun că s-au bătut securiştii între ei ? Pentru că, la vot, au venit o armată de indivizi "scoşi" la "luptă" cu 100-200 de lei să voteze ce voia fiecare grupare (era să spun gaşcă!) şi să blocheze, pe cît posibil, accesul la urne a oamenilor de bună credinţă care în multe cazuri au renunţat să mai voteze, indivizi pe care i-am văzut la turul doi al alegerii lui "Inimă de piatră" şi deloc de atunci pănă acum, cănd s-a sunat iarăşi adunarea, aici şi în "diaspora", unde am văzut acelaşi film ca în 2014. Ăştia chiar nu au imaginaţie ? restul l-a făcut spiritul de turmă!
Acum nu le rămîne decît să demonstreze care grupare e mai tare. Pariez pentru ce va urma! Pînă una alta, va pierde ţara, dar cui îi pasăde asta ? ! Aşa că, hai să lăsăm această populaţie cumpărată cu mărunţiş, să-şi primească plata. Fraţilor, va urma o perioadă în care nu se vor mai mări pensiile, se vor amputa salariile şi vor fi concediați foarte mulţi oameni. Luaţi-vă gîndul de la vreo autostradă, ori spital şi de la tabletele distribuite în şcoli cum visa o anume ministră! În schimb, vom avea securiştii fericiţi, diaspora mulţumită, că ei o duc bine în vreme ce ţara pe care pretind că o iubesc cade în cap şi cine ştie dacă nu vin şi alte rele. Ca să se termine cu toate astea ar trebui să avem partide adevărate. Din păcate, securitatea nu dă voie ca asta să se întîmple, iar populaţia este cum am spus, una de mărunţiş. Şi văzînd asta, unii au început să creadă că zicerea "frumoasă ţară, păcat că e locuită" ar putea prinde contur!
P.S. Despre rezultatele alegerilor din Europa şi consecinţele acestora, cu altă ocazie! Amaranta


Asociatia “Romania muncitoare” a luat parte la reuniunea extinsă a Comitetului Executiv al UISTAACT, care a avut loc intre 5 si 7 iunie 2019 la Paris, reuniunea avand loc in contextul unei serioase crize, adusa cu sine de politica de extragere a cât mai multor profituri din resursele muncii și secarea resurselor naturale naționale pentru a consolida poziția corporațiilor multinaționale în toată lumea.
Aceste aspecte conferă luptei noastre o dimensiune globală care ne va ajuta nu numai să ne unim pentru a lupta împotriva politicilor neoliberale de îndatorare și austeritate impuse oamenilor muncii de către organizațiile financiare internaționale, precum și activităților de ruinare statelor naționale si de subjugare a acestora in fata intereselor globaliste.


Din nou, la mila unora

Cu prețul trădării a unor parlamentari din alianța de guvernământ (să zicem 40 de oameni) opoziția încercă sa schimbe structura guvernului României.

In medie, un parlamentar din fiecare județ trădează pentru aș păstra funcția și influența în administrația publică centrală și chiar locală.

Cum stăm cu morala?
După ce au contribuit la majorarea salariilor și a pensiilor, a asigurărilor sociale... dumneavoastră le-ați reproșat că nu este bine, nu sunt bani pentru aceste lucruri, acum acei oameni sunt foarte buni. Vor fi acei oameni pe locuri eligibile pentru un nou mandat de parlamentar sau consilier local, județean sau primar?

In anul 2019 cca 100 de parlamentari nu mai fac parte din partidele care i-au ales.
Normal aceștia ar trebui să-și piardă mandatele. 
De ce un consilier local, județean, un viceprimar și primar își pierd mandatul dacă dezertează la alt partid își pierde mandatul ?

Dacă banul și mândria că sunt cineva contează mai mult în ziua de azi, atunci viitorul nu este foarte bun pentru România, indiferent cum te numești și ce culoare politică reprezinți. HadrianRegândirea fiscală trebuie făcută

In timpul campaniei electorale pentru Alegerile europarlamentare, premierul României a fost întrebat unde se duc banii din impozitul pe salariu (din 2200 lei brut, în mână primește 1300 lei). La un simplu calcul angajatul pierde 40% din salariu. 

Acesta lucru nu deranjează pe nimeni. Nici guvernul, nici opoziția nu spun nimic despre acest subiect.
Unul dintre ambasadorii aflați la post în România recunoștea că, în ciuda majorării salariilor , acestea sunt unele dintre cele mai mici din Uniunea Europeană. 
Omul nu poate avea un randament bun la serviciu dacă nu-și poate permite să plătească serviciile la utilități și să asigure mâncarea zilnică. 
Omul nu poate fi atent la serviciu dacă este stresat în privința salariului și a instabilității locului de muncă.
România are după ianuarie 2018 unul dintre cele mai avantajoase regimuri fiscale pentru firme din Europa. 
Pentru salariați, din păcate, nu.

Nu sunt, de acord, cu cei care spun ca în România salariul minim brut pe economie nu trebuie majorat. 
In condițiile în care, în mai 2018, raportul euro/lei era de 1=4,5 iar în mai 2019 raportul euro/lei este 1=4,7, nu poți lăsa salariul minim brut pe economie la nivelul anului 2017 sau 2018.
Vedem ce se întâmplă cu preturile la toate produsele și majorarea salariilor și a pensiilor este justificată.
Eu m-aș fi așteptat ca partidele de opoziție sa spună că fiscalitatea asupra salariaților este foarte mare. Fiscalitatea firmelor este foarte mica.
Nimeni nu se gândește să schimbe radical impozitul pe profit cu un impozit pe venit. Impactul bugetar ar putea fi pozitiv.
Nimeni nu se gândește să schimbe radical modul de colectare și de distribuție al banilor încasați pentru taxe și impozite.
Nimeni nu se gândește la un echilibru între impozitul pe Asigurările sociale plătite de salariat și cele plătite de firma. De ce în Uniunea Europeană aceste taxe la Asigurările sociale sunt peste 60% iar la noi sub 40%?

Dacă tot am fost in campanie electorală pentru alegerile europarlamentare de ce nimeni nu a vorbit, nu a propus un salariu minim brut pe Uniunea Europeană? 
De ce nimeni nu a propus ca Asigurările sociale să fie maxim 25% pentru angajați și restul să plătească companiile?

Fraților, dacă nu ne implicam noi că țara, nimeni nu ne da gratuit, iar România v-a suferi în continuare. Hadrian

Adevăruri care dor

După rezultatele obținute la alegerile Europarlamentare din mai 2019 se pare că marii câștigători sunt PSD, UDMR , PMP, ProRomania . Marii perdanți sunt PNL, ALDE și Alianta USR+Plus.

Să începem cu câștigătorii oficiali al acestui scrutin.
PNL și USR+Plus sunt partide românești de care au nevoie familiile politice europene. Au nevoie la votul din Parlamentul European și să reprezinte interesele lor în România. Momentan, atât. Păcat că nu nimeni nu a înțeles că Referendumul a fost pentru mobilizarea la urne și cam atât. 
Fiecare grup politic european și-a luat deputații necesari. 
Uitați-vă la numărul de europarlamentari aproximativ egali între primele trei partide.

Pe plan intern ele nu sunt gata să guverneze împreună. Sunt multe orgolii.
Ele nu au un plan intern de bătaie. 
Nu au creionat nimic economic și financiar. 
Nu spun nimic despre reforma în sănătate publică,în cercetare, în învățământ,etc.
Nu mai spun nimic despre votul electronic și prin votul prin corespondență.

Partidul ALDE a trebuit să facă pe grozavul și nu a înțeles că în Europa nu este dorit, ci alt partid. Dacă orgoliul personal era lăsat la o parte și se mulțumea cu o Alianță electorală gen Uniunea Națională PSD+Alde ar fi avut minim 1 europarlamentar.
Lăcomia cu Tăriceanu candidat la prezidențiale este o alta gafă. Omul nu se mulțumește cu funcția de președinte al Senatului României.
Acum ALDE poate ajunge că PNTCD.

UDMR, PMP și ProRomania au reușit să aibă actele necesare pentru Parlamentul European.
Pe plan intern trebuie să se reorganizeze, altfel vor dispărea în istorie.

Partidul PSD a făcut ceea ce a mai făcut. A distrus propriul președinte de partid.
Așa cum au fost săpați Năstase, Geoana, Ponta, acum a venit rândul lui Dragnea.
Cel mai urât lucru se poate vedea în comportamentul oamenilor.
In luna aprilie 2019, îl adoră pe Dragnea, iar în iunie 2019 vorbesc urât despre activitate lui.

Va mai amintesc ca și în noiembrie 1989 se vorbea și se susținea politica lui Nicolae Ceaușescu, iar apoi în ianuarie 1990 îl blamam. Hadrian

Pentru istoria europarlamentarelor

Ceea ce doresc să arat prin acest text este ca anumite lucruri se repetă și nimeni nu face nimic:

1. Interesant cum a adunat UDMR voturi. In zonele din Muntenia și Moldova, unde, potrivit ultimului recensământ, s-au declarat cetățeni de etnie maghiară sub 50 că număr, la europarlamentarele din mai 2019 a strâns între 200-600 voturi.
Tot așa (pentru istorie) domnul Tokes, când devenea europarlamentar român independent , a strâns într-o localitate de pe malul Dunării (unde minoritatea este sârbă) între 40-60 de voturi.

2. Felul în care s-au votat în Afara României, în Diaspora.
In România anului 2016, la alegerile parlamentare s-a putut vota prin corespondență. De ce doar atunci?
In 2014 , când la guvernare a fost tot PSD, pentru Alegerile Prezidențiale a fost același nebunie în străinătate la secțiile de votare.
Partidele politice nu fac nimic? Teoria este teorie, practic... .

3. De ce rezultatele dintr-un referendum sunt doar orientative și sunt pentru a atinge un alt scop?  Acum, în mai 2019,  pentru votul la europarlamentare.

4. Ieșirea de la guvernare a PSD+ALDE nu ar face bine economiei și stabilității României. Acesta a fost un vot pentru alegerile europarlamentare. Bizar că în Franța este aceeași situație ca în România. Partidul de guvernământ a ieșit pe locul doi. Se face atâta circ? Nu. HadrianAsociația “România muncitoare” a remis Ministerului Mediului o petiție exprimând dorința de a se stopa omorârea celor 440 000 de ciocârlii propuse pentru anul acesta și să fie incluse ca simbol național protejat de lege

ATTN: Ministerul Mediului

Bvd. Libertăţii nr. 12, Sector 5, Bucureşti
Cabinet Ministru Graţiela Leocadia GAVRILESCU

Distinsa
Doamna Ministru Graţiela Leocadia GAVRILESCU,


Asociația “România muncitoare” a luat notă cu deosebit regret de faptul că Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat împușcarea a circa 440.000 de ciocârlii în sezonul de vânătoare mai 2019-mai 2020, potrivit unui Ordin aprobat recent de Dumneavoastră, Distinsa Doamna Mnistru și publicat în Monitorul Oficial pe 14 mai. Tara noastră este una dintre ultimele țări din UE care mai permite vânătoare acestei specii. Ciocârlia de câmp (Alauda arvensis) este un simbol național, se regăsește în creațiile folclorice, în literatura populara și nu numai, având, dincolo de aceste aspecte, si un rol bine determinat în cadrul ecosistemelor românești.


In numele meu personal și al asociației pe care o conduc, va rog,
Distinsa Doamna Ministru, să luați toate măsurile necesare pentru ca ciocârliile să fie trecute pe lista pasarilor protejate de lege din România, având în vedere dispariția în masă a zecilor de specii și, asa cum am arătat mai sus, simbolistica lor puternic legată de tradiția și sufletul poporului românesc.

Dorim să se stopeze omorârea celor 440 000 de ciocârlii propuse pentru anul acesta și să fie incluse ca simbol național protejat de lege,
așa cum merită. Numărul lor a scăzut drastic la sub 50% datorită agriculturii excesive, iar acest tip de eveniment le-ar pune în pericolul dispariției ca specie de la noi din țară ce NU este acceptabil.

Distinsa Doamna Ministru, rog sa confirmați primirea acestei corespondente și sa ma informați în scris în legătură cu măsurile luate.

In incheiere, Va asigur, Distinsa Doamna Minsitru, de toată stima și colaborarea asociației pe care o conduc în acele inițiative menite sa salveze natura României și sa protejeze speciile de fauna ornitologica și nu numai.

Cu stima,


Ciprian POP

Secretar General
Asociația “România muncitoare”

București

15 iunie 2019

China pledează pentru o relație stabilă și de cooperare cu Statele Unite

Urmare a unei recente escaladări a tensiunilor dintre China și Statele Unite în plan economic și nu numai, în ultima perioadă, Ministrul Apărării din țara asiatică, Wei Fenghe, a pledat pentru o relație bilaterală caracterizată prin “coordonare, cooperare și stabilitate intre Beijing și Washington”.

Vorbind sâmbătă la cea de-a 18-a ediție a forumului Shangri-La, care are loc în Singapore, demnitarul chinez a avertizat că un război între cele două super-puteri ar fi un "dezastru" cu consecințe asupra lor și asupra restului lumii.

"Sperăm că partea americana va colabora cu noi pentru același obiectiv, va respecta principiile ne-confruntării, respectului în relațiile internaționale și cooperării în beneficiul reciproc", a subliniat  Wei Fenghe în contextul acestui forum care s-a finalizat sâmbătă după trei zile de dezbateri .

În același forum, Secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, a afirmat despre China “ca aceasta tara este responsabilă pentru instabilitatea pe continentul asiatic” și a chemat pe aliații Washingtonului din regiune “să-și mărească cheltuielile pentru securitate”. Este inutil sa precizez ca, armamentul, în aceasta ecuație strategica, este furnizat tot de Washington, deci “mitul dușmanului chinez” este mai mult o construcție economica de care sa beneficieze complexul militaro-industrial american.
În cadrul evenimentului din Singapore, demnitarul chinez a reiterat poziția țării sale în ceea ce privește disputa comercială cu Statele Unite, declarând că Beijing-ul “este dispus să dialogheze, dar și sa lupte până la capăt", dacă va fi necesar.

"În ceea ce privește fricțiunea comercială inițiată de Statele Unite, dacă doresc să vorbim, vom ține ușa deschisă. Dacă vor să lupte, suntem gata”, a adăugat el.

Beijingul și Washingtonul se află într-un război comercial declarat acum un an de către președintele american, Donald Trump, și de atunci ambele națiuni au majorat treptat tarifele la importurile de la adversar.

Tensiunea din relațiile acestor două țări se datorează și altor aspecte, cum ar fi, de exemplu, sprijinului SUA pentru Taiwan în încercările sale separatiste.

La întâlnire, Wei a mai avertizat și că nici o încercare de a diviza China nu va reuși și că intervenția străină în Taiwan este sortită eșecului.
Ciprian POP


Eșecul Summit-ului de la Hanoi se datorează Statelor Unite

În aceste vremuri, se observă în interiorul Statelor Unite tendința de a imputa Republicii Populare Democrate Coreene culpabilitatea asupra eșecului Summit-ului SUA - R.P.D. Coreeana, desfășurat la Hanoi.
În acest sens, la data de 24 mai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al R.P.D.C. a dat următorul răspuns Agenției Centrale de Presa a Coreei (KCNA):
"După cum am arătat deja, principala cauză a eșecului Summit-ului SUA - R.P.D.C., desfășurat în Capitala vietnameză, Hanoi, este că partea americană a adoptat o atitudine unilaterală, arbitrară și necinstită, insistând asupra unei metode care este imposibil de implementat.

Pentru a construi încrederea, cheia pentru a elimina ostilitatea bilaterală, am făcut pași importanți și substanțiali care necesitau o decizie strategică, cum ar fi suspendarea testelor nucleare și lansarea testelor cu rachete balistice intercontinentale. Am făcut, de asemenea, pasul generos de a permite întoarcerea rămășițelor pamântești ale soldaților americani care și-au pierdut viețile în războiul din Coreea.

Cu toate acestea, atitudinea SUA a dus la eșecul artificial al discuțiilor, insistând doar asupra dezarmării unilaterale a omologului său, fără a oferi, în schimb, măsuri reciproce de bună-credință.

Suntem obligați să acordăm atenție intenției de rea-credință de a ni se impune responsabilitatea asupra eșecului Summit-ului din Vietnam, căutând cauza într-o altă problema.

Dorim sa clarificam, încă o dată, faptul că SUA nu va fi capabila să ne convingă nici măcar un centimetru cu modul de gândire actual și că vom lua măsurile corespunzătoare, cu cât vor crește acțiunile ostile și neîncrederea față de noi, cu atât va fi mai dură reacția noastră.

Cu excepția cazului în care Statele Unite renunță la metoda actuală de calcul și comunicare, dialogul SUA – R.P.D.C. nu va fi reluat și, prin extensie, perspectiva de rezolvare a problemei nucleare va fi mult mai sumbră.

Ar fi bine ca Statele Unite să se trezească la realitate și să învețe din nou cum să realizeze cu noi dialog și negociere", a mai sus funcționarul nord coreean.

Ciprian POP
Cuba nu se lasă intimidată de măsurile de intensificare a blocadei
Declarația Guvernului Revoluționar
Guvernul Revoluționar al Republicii cuba respinge în termenii cei mai categorici măsurile anunțate de Guvernul Statelor Unite la 4 iunie 2019, prin care acesta intensifică blocada economică impusă Cubei de peste 60 de ani, la un cost pentru economia cubaneză care in 2018 ajunsese la 134 miliarde la prețurile curente și la cifra de 933 miliarde, daca se are în vedere deprecierea dolarului față de valoarea aurului pe piața internațională.
După cum se cunoaște, această nouă escaladare, cu efecte din 5 iunie, intensifică și mai mult restricțiile dure impuse cetățenilor americani pentru a călători în Cuba, se adaugă interdicții absolute pentru ambarcațiunile de toate tipurile provenind din Statele Unite și interzic imediat ca vasele de croazieră să viziteze țara noastră.
Pretenția constantă fiind să smulgă concesii politice națiunii cubaneze, prin asfixierea economiei și prin dificultăți în rândul popu7lației. În acest caz se încearcă și ca populația din Statele Unite să nu cunoască realitatea cubaneză și să nu fie anihilat efectul propagandei calomnioase care este fabricată zilnic împotriva țării noastre.
Sunt acțiuni care demonstrează dispreț față de opinia majoritară a cetățenilor americani al căror interes de a cunoaște Cuba și de a-și exercita dreptul de a călători a fost demonstrat de cei 650 000 care ne-au vizitat țara în 2018, pe lângă jumătate de milion de cubanezi rezidenți în Statele Unite.
La 17 aprilie, asesorul pentru siguranța Națională John Bolton, cu ocazia unui show anticubanez care a contat pe prezența mercenarilor învinși la Playa Giron și rude ale zbirilor tiranului Fulgencio Batista, a avertizat că guvernul său va restrânge toate vizitele în Cuba ale celor care nu au rude acolo. Se știe că acest individ a reușit că acapareze politica externă a Statelor Unite în emisfera occidentală, ceea ce constituie principala amenințare la adresa păcii și stabilității în întreaga regiune.


Statele Unite promovează fără rezerve Doctrina Monroe, cu care vrea să nege egalitatea suverană și dreptul la libera determinare a tuturor și a fiecărei națiuni din emisfera occidentală.
Recentele amenințări la adresa Cubei sunt argumentate cu noi pretexte. Cel mai notoriu este acuzația calomnioasă că Cuba intervine miltar în Venezuela, minciună care a fost respinsă public și repetat de Guvernul cubanez.
Au ajuns la extrem propunând fără scrupule Cubei să-și trădeze convingerile și principiile care au însoțit întotdeauna politica externă a Revoluției Cubaneze, în schimbul unor promisiuni de negociere sau slăbire a măsurilor draconice și criminale din care se compune blocada economică.
Solidaritatea Cubei cu Președintele Constituțional Nicolas Maduro Moros, cu Revoluția Bolivariană și chavistă și unitatea civico-militară a poporului său, nu sunt negociabile. Cei peste 20 000 de colaboratori cubanezi care pe baza voluntariatului prestează cu abnegație servicii sociale în această țară, majoritatea în domeniul sănătății, vor munci acolo atâta timp cât vor fi primiți de poporul venezuelian, cooperând cu această națiune frățească.
Pentru cubanezi trădarea nu este o opțiune. Nu suntem naivi, deja sunt 150 de ani de luptă aprigă pentru independență, trebuind să ne confruntăm din prima zi cu ambițiile hegemoniste ale imperialismului nordamerican.
Cuba nu se va lăsa intimidată, nici distrasă de la treburile esențiale și urgente de dezvoltare a economiei noastre și edificare a socialismului nostru. Strâns uniți, vom fi capabili să facem față adversităților celor mai provocatoare. Nu vor putea să ne asfixieze și nici nu ne vor putea opri.
Havana, 5 iunie 2019


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu