luni, 29 ianuarie 2018

România Muncitoare – Nr.261 din ianuarie 2018

  
România Muncitoare
IANUARIE 2018

Muncă şi unitate, luptă 
pentru dreptate!


Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare – Nr.261 din ianuarie 2018
Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).
Telefon: 0724/717293

E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543100 de ani de la nașterea ultimului conducător patriot al României s-au împlinit la sfârșit de ianuarie 2018

Numele lui este Nicolae Ceaușescu. Așa cum a fost, cu bune și rele, cu plusuri și minusuri , el va rămâne în istoria României și nu numai. 
Pe plan extern a contribuit la o colaborare puternică cu state din Asia, Africa, America Centrală și de Sud, "arbitrand", in acelasi timp, numeroase conflicte: Orientul Mijlociu, în Spania, în Europa de Est. A fost primul stat socialist care a făcut contracte cu diverse organisme internaționale: FMI și Banca Mondiala.  Sub mandatul sau, Romania a fost singura țară care și-a achitat datoria externa!
Pe plan intern a sacrificat totul pentru Mega Investiții, pentru dezvoltarea economică a fiecărei localități, a țării, în general și a făcut economii drastice cu populația țării, lucru vazut de unii nu tocmai cu ochi buni, pentru că rațiile alimentare, combustibilii  s-au subțiat de la an la an, energia electrică, căldură termică, apa rece și caldă au fost date cu "porția ".

Minciuna cum că nu sunt probleme, sabotarea din interior (vezi o parte din foștii generali ai României din toate armele), frica de a spune "Nu" lui Ceaușescu, blocarea unor schimburi economice în interiorul țării, au făcut ca conducerea țări să fie deconectata de la realitatea zilnică. 
Păcat că nu știm să fim recunoscători pentru orașele în care locuim, blocurile în care stăm, pentru uzinele care mai sunt (mare parte au dispărut), pentru drumurile locale, naționale și europene, pentru căile ferate (atâtea câte mai funcționează) și pentru multe altele: stațiuni de refacere și tratament, monumente de cultură etc. 

Toți cetățenii au avut o locuință și  un loc de muncă fie ca a fost la birou, în uzină sau pe șantierele patriei. 
Mulțumesc!

Hadrian


26 ianuarie. Ziua de naștere a lui Nicolae CeaușescuNostalgicii, la mormântul lui Ceauşescu: "A fost un om super. Nu cred că se va mai naşte preşedinte ca el" / "El mi-ar fi dat casă mult mai repede decât cei din democraţie" | FOTO

SURSA: http://www.mediafax.ro/social/nostalgicii-la-mormantul-lui-ceausescu-a-fost-un-om-super-nu-cred-ca-se-va-mai-naste-presedinte-ca-el-el-mi-ar-fi-dat-casa-mult-mai-repede-decat-cei-din-democratie-foto-16960397

Nostalgicii, la mormântul lui Ceauşescu: "A fost un om super. Nu cred că se va mai naşte preşedinte ca el" / "El mi-ar fi dat casă mult mai repede decât cei din democraţie"
Vin de 30 de ani aici, de când l-au omorât. E şi consătean de-al meu. A fost un om super. Nu cred că se va mai naşte preşedinte ca Nicolae Ceauşescu. El a creat locuri de muncă, a dat locuinţe populaţiei, a ţinut cu ţara. Astăzi este criticat, pentru că lumea nu ştie cum a fost pe timpul lui. Pe atunci a fost nemaipomenit de bine. Eu regret timpul lui, pentru că nu va mai fi ca atunci. De exemplu, dacă nu voiai să munceşti, te băga la puşcărie. Acum vrea să te scoată din serviciu pentru că nu mai are cu ce să te plătească”, spune Gabriel Ionel, 60 de ani.

Sunt tată a şase copii. Am venit la mormântul lui Nicolae Ceauşescu nu din nostalgie, ci pentru a protesta depunând o floare. El mi-ar fi dat casă mult mai repede decât cei din democraţie, tot el mi-ar fi dat mâncare şi venitul de mamă eroină. Eu de patru ani de zile vin la mormântul lui Nicolae Ceauşescu în semn de protest. Vremuri de astăzi nu acordă multe drepturi familiilor cu mulţi copii, de la trei în sus. Tot ce mi-a dat Primăria a fost de 225 de lei, atât, o alocaţie de susţinere familială. Am adus copiii pentru că vreau să le arăt cine i-ar fi ajutat mai repede”, a declarat Cristian Vrânceanu.Am lucrat şi în agricultură. Pe timpul lui nu făceam faţă să cărăm cartofii - atâta producţie era. Erau grâu, secară. Atâta producţie era... acum nu mai e nimic. (...) Eram foarte mulţumit. Am muncit 27 de ani. Am venit aici pentru că acest om merită tot. Datoriile de 26 de miliarde de dolari au fost achitate. Fiecare orăşel avea fabrici. Era ciorchine de oameni, fiecare muncea. Cei care aveau 10 copii îi puteau hrăni. Acum, politicienii nu vorbesc de oamenii care dau cu sapa, cu lopata. Toată lumea zicea că Nicolae Ceauşescu era analfabet. Eu nu ştiu cum era, dar probabil că avea gaşca foarte bună în jurul lui şi îl dirija”, a spus Valerian.
Nicolae Ceauşescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918 la Scorniceşti. În 1965 a devenit secretar general al PCR, iar în 1967 şef de stat, până la căderea regimului comunit, 22 decembrie 1989.


Citeşte şi :

România începe cu stângul în 2018


România este în permanenta căutare de fonduri, de investitori, etc. Ne plângem că nimeni nu dorește să investească aici, ca toată lumea ne ocolește.  Si, ce sa vezi.....vine Premierul Japoniei împreună cu oameni din diferite domenii de activitate și Guvernul României nu poate sa-l primească, deoarece el ...nu mai există! Întrebarea mea este : Liderii partidelor politice din alianța de la guvernare (PSD-ALDE) care, întâmplător, sunt și cei doi Președinți ai Camerelor Parlamentului, nu știau de această vizită? De ce nu au amânat cu o săptămână debarcarea guvernului?

Europarlamentarii români, poate, nu sunt bine informați cu privire la proiectele noi ale principalelor două țări europene Franța și Germania:

- federalizarea Europei,

- un parlament și un minister de finanțe unic pentru zona euro,

- finanțările viitoare se vor axa pe securitate , apărare și migrație și, mai puțin, pe restul.

- se dorește crearea unui organism financiar , gen FMI .

Dacă nu ne interesează ce se discută vis-a-vis de acest proiect, dar și cum facem cu  celelalte țări europene ce nu au moneda Euro , atunci tot efortul depus nu mai are sens. 

Infrastructura, protecția mediului  și agricultura vor avea de suferit. Păcat că nu am putut absorbii mai multe fonduri europene. 

Ambasadele României din țările Uniunii Europene ar trebui să fie atente la migrația politică și migrația economică. Încet, încet se vor închide porțile pentru a lucra în Vest pentru cei din Est, iar dacă nu ai forme legale de ședere, vei fi expulzat. Se va schimba legislația privind migrația și se va face diferența între politic și economic.  Hadrian

Centre comerciale contra fabrici de producție


Mulțumesc pentru ideea titlului celor de la money.ro.

Nu doresc decât să atrag atenția că multe din actualele centre comerciale stau pe terenuri unde în decembrie 1989 erau întreprinderi și/sau institute de cercetare.  Acestea aveau contracte în desfășurare cu multe țări, dar și cu întreprinderi din țară. Unele dintre ele aveau echipamente și utilaje moderne( sub 3 ani vechime). 


Nu mi se pare normal ca turbinele făcute la Reșița să fie reparate de firme din afara țării sau ele câștigă licitațiile, iar apoi, firma mama din Reșița primește un procent și le repară. 

Nu mi se pare normal ca România să nu mai aibă un port maritim și să nu mai producă nave  maritime și oceanice, comerciale și de pescuit. 

Nu mi se pare normal ca Statul român să nu poată face infrastructura feroviară. Atâta timp cât combinatele siderurgice Reșița și Galați, care făceau un otel de calitate pentru sinele de cale ferată, au fost privatizate, nu se pot face decât pe bani grei.

Industria petrochimiei românești a fost una din cele mai puternice și moderne pe plan mondial. Din 1990 a fost "pusă pe butuci" și privatizată sau parțial distrusă. 

Marile camioane de 40 t pentru marile șantiere se făceau în România. 

Pe aceste platforme industriale existau laboratoare de cercetare și proiectare, cantine pentru salariați, biblioteci ale întreprinderilor, cabinete medicale ale întreprinderilor și halele de producție. 

Acum sunt sedii de bănci, de birouri și multe supermarketuri și moluri. 

Asa ar trebui să facem cu generațiile născute după 1985. Sa le arătăm ce s-a făcut pe acele locuri și ce se face acum. Sa le arătăm ce exista pe lângă întreprinderile respective: creșe, grădinițe, școli profesionale, blocuri de locuit pentru angajați, etc.

Trebuie explicat ce înseamnă a produce tu ceva finit și apoi, sa vinzi respectivul produs și a cumpăra ceva și, apoi sa îl revinzi, adică comerț. 

De ce nu se fac demonstrații pentru Salvarea Economiei De Stat, pentru Constituirea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare ceea ce înseamnă bani Siguri pentru Bugetul de Stat ?

De ce nu se Explică ce înseamnă Exact termenul Naționalizare și ce beneficii dar și ce pierderi poate aduce așa ceva? Hadrian

O șansă ratată!

O șansă ratată pentru economia romanească. Dacă ar fi forțat,  anul trecut, formarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, astăzi am fi avut (probabil) în patrimoniul de stat portul Mangalia și fabrica de zahăr din Oradea (aceasta producea 400000 t zahăr pe an, iar acum și-a închis porțile).


România nu reușește să treacă la un nivel mai mare de unități de stat (întreprinderi), cele strategice să prospere și astfel ele să poate tine economic România. Conducerea României este împărțită în multe grupuri de interese și nu mai înțelegi nimic. Cum este posibil ca Consiliul Concurenței să fie de acord ca o companie olandeză să cumpere pachetul majoritar pentru portul Mangalia iar premierul să spună că negociem ca statul român să devină acționar majoritar?
Oficial tranzacția prin care firma olandeză ar devenii investitor majoritar ar fi de 26 milioane euro. Datoriile totale ale portului Mangalia ar fi de cca 500 milioane euro.
Statul nu ar avea 26 milioane euro pentru portul Mangalia? Dar, când semnezi contracte  de sute de milioane de euro pentru apărare, cum este?O altă anomalie este cu fabrica de zahăr din Oradea. Fostul proprietar spune că ar cumpăra materia primă din România la un preț mai mare decât în alte țări. Dar, când cumpărăm în magazine produsul final cu prețuri chiar triple, cum este? Ministerul Agriculturii cunoaște, problema?

Oare cate stațiuni turistice (balneare și montane de iarnă) lăsate în paragină sau necunoscute la nivel național Nu ar prospera cu puțină bunăvoință și o mică investiție? Hadrian

Cunoscând Istoria putem prevedea viitorulRomânia anului 2018 este o Țară Tristă plină de dezbinare și ură. Unitatea și Patriotismul oamenilor sai s-a diminuat mult o dată cu decembrie  1989.
Marile puteri nu țin cont de nimeni și, atunci când își împart influența știu să profite de fiecare pion (a se înțelege persoana) care poate influența în favoarea sa , orice lucru ce il avantajează. 

Pentru istorie....
-nu mi se pare normal ca România să cumpere tehnică militară de miliarde dolari din Statele Unite ale Americii și Franța, iar când vine vorba de Investiții la o bază militară (cea din Câmpia Turzi) americanii dau pe anul 2018 sub 4 milioane dolari. 
-recent a fost schimbată directoarea OMV Petrom România, care a reușit un profit în cei peste 10 ani de conducere de peste 23 miliarde lei ( la un curs de 4,7 lei = 4, 89 miliarde euro). 
-cum se poate dezvolta o tara care exportă produse agricole brute( în ultimii ani România a avut producții mari în agricultură, în Europa) și importa produse agroalimentare finite? Culmea ca avem unele din cele mai mari prețuri din Europa de Est la produse alimentare finite. 
-o parte din proiectele mari făcute sub conducerea Partidului Comunist Român au avut ca baza date și studii făcute din anii 1900-1935. Ele au avut fundamente economice și financiare pentru România. 

Momentan, polii de putere mondiali sunt Rusia și Statele Unite ale Americii. Încet, încet un alt pol de putere mondial se simte : China. 
România după decembrie 1989 a făcut ce este mai rău. A început să-și închidă porțile întreprinderilor( unele chiar moderne) sub pretextul ne-rentabilizării sau vinderii unor investitori externi ( care ulterior au profitat de terenul pe care era întreprinderea). 
Un alt lucru negativ a fost făcut prin slăbirea resurselor umane militare si stoparea mega-investițiilor în infrastructură. 
Păcat că istoricii români nu spun multe lucruri iar mai jalnic este că Nimeni din conducerea partidelor politice și a Țării Nu ascultă. 
România, în istoria ei, Nu a avut un stat așa de slab în economie. Nu a importat așa multă mâncare, ca în zilele noastre. Statul a avut un rol important în economia țării, iar bogățiile subsolului erau în mare parte în patrimoniul sau. HadrianMunții noștri aur poartă...

Munții noștri aur poartă noi cerșim din poartă în poartă!

Da, stimate cititor...Noi cerșim din poartă în poartă....pentru ca nimeni nu gândește mai departe. Toți actualii guvernanți gândesc pentru 2 poate 3 ani înainte și atât. 
În județul Hunedoara există o zonă bogată în minereuri de cupru și aur. Valoarea zăcămintelor  ar fi de 5 miliarde dolari. Statul prin autoritățile sale a închiriat zona pentru 20 ani cu o plata anuală de cca 10, 5 milioane dolari unei firme cu sediul în insulele Virgine. 
La nici 100 kilometri  de aceasta zona se află Roșia Montana. Gold Corporation a dat statul român în judecată și cere despăgubiri de multe miliarde dolari pentru că a fost oprită de la exploatarea resurselor de aici.

Grupul OMV, cel care deține majoritatea acțiunilor la Petrom România, a raportat anul trecut că a important mai mult petrol decât a extras din România. Nu înțeleg cum de marea rezervă de hidrocarburi din platforma continentală a Marii Negre nu este pentru România, pentru economia româneasca. 
Nu înțeleg cum importam sare, uraniu pentru Nuclearelectrica și chiar energie electrică. 
Atâta ne lăudăm cu energiile verzi ( eoliene și solare) și ignorăm apa ( hidrocentralele). 
Terenurile agricolă cumpărate de străini au crescut în procente, tot în procente iei sunt principalii beneficiari ai produselor agricole exportate. Ne lăudăm cu producții record la cereale însă uitam cine sunt proprietarii. În industria alimentară există micii producători români, restul multinaționalele. 
Cum în 2018 Marea Britanie va ieși oficial din Uniune golul financiar trebuie umplut, așa că vor urma alte creșteri de taxe și impozite pentru a majora participarea României la contribuția bugetul comunitar. 
Hadrian

Obstacolul libertății

Oamenii au libertate? La polul opus al libertății, se afla constrângerea, iar imperiul libertății, cu ajutorul pârghiilor puterii, a fost transformat într-un "imperiu al răului". Libertatea este un termen absolut, o tema destul de delicata și dezbătută, care s-a aflat și se afla pe buzele tuturor. De la libertatea individuala și pana la libertatea colectiva, sistemele politice au folosit aceste concepte pentru a asigura o stabilitate, de aici, libertatea a căpătat o relativitate. La baza principiului unui sistem sănătos sta libertatea unui popor și este dreptul acestuia de a trai independent, pe picioarele sale, cu toate ca, prin generarea conflictelor se șterge acest cuvânt magnific și anume, "libertatea". Cea mai cruda forma de suprimare a fost aceea a libertății de exprimare, de reducere la tăcere a individului, de a șterge personalitatea și gândirea umana, cel mai prețios lucru în lumea actuala rămâne "libertatea" și trebuie sa luptam sa nu ne fie niciodată redusa sau luata în vreun fel.

Eugenia Rada IonițăVineri, 26 ianuarie 2018

Comemorarea a 165 de ani de la nașterea lui José Martí

Activitate în amintirea lui José Julián Martí Pérez (n. 28 ianuarie 1853 - d. 19 mai 1895) , la Școala Gimnaziala Jose Marti din București, la comemorarea a 165 de ani de la nașterea sa.
Școala Gimnaziala nr. 56 din București a fost astăzi, vineri, 26 ianuarie 2018, gazda evenimentului dedicat omagierii marelui om politic, militant și scriitor cubanez, poetul național al poporului cubanez și principalul artizan al mișcării de independentă, Jose Marti, care a fost considerat un erou național și a jucat un rol important în literatura Americii Latine.
Activitatea a debutat cu o scurta cuvântare din partea Excelentei Sale, Domnul Roberto Cesar Hamilton Magana, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Cubei în România, care a punctat câteva aspecte din viata și opera marelui scriitor cubanez, precum și însemnătatea sa politica, el fiind artizanul mișcării de independenta a Cubei fata de Spania.
Au mai luat cuvântul si Directorul Scolii Jose Marti, oficialități ale Sectorului 2 al Capitalei și din partea Inspectoratului de Învățământ al Municipiului București.
Cei prezenți au depus o coroana de flori la bustul lui Jose Marti aflat în scuarul din fata scolii, apoi Ambasadorul cubanez a premiat elevii participanți la concursul "Scrisoare către prietenul meu cubanez".
Activitatea a luat sfârșit cu un scurt moment artistic, elevii scolii recitând versurile poetului în limba spaniola și cantând în cor binecunoscutul șlagăr "Guajira Guantanamera".
Ciprian POP
 
 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu