marți, 14 august 2018

România Muncitoare – Nr.268 din AUGUST 2018România Muncitoare

AUGUST 2018


Muncă şi unitate, luptă

pentru dreptate!Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia
România Muncitoare – Nr.268 din AUGUST 2018

Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).
Telefon: 0724/717293

E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543
CÎ N D   N U  S E   M A I   V E D E   P Ă D U R E A   D E   C O P A C I

Cam asta se întîmplă cu aşa-zisul miting al "diasporei", pentru că presa noastră se împiedică în copaci.
La miting au fost: un grup de indivizi bine organizaţi (aproape paramilitar), anarhiştii de serviciu şi o masă de cîteva mii de persoane care chiar îşi imaginează că ei reprezintă mai mult decăt o masă de manevră pentru interese mult mai mari chiar şi decît un al doilea mandat.

Personal mă aşteptam la violenţe şi indivizii plini de propria importanţă care se plîngeau de gazele lacrimogene după ce au fost avertizaţi mai mult de jumătate de oră să se retragă, ar trebui întrebaţi pe cine protejau de fapt. Abia la ieşirea bezmetică a domnului preşedinte a cărei disperare nu o înşelegeam, am început să mă lămuresc. Dar clarificarea a venit abia după ce la respectivele manifestări au apărut două personaje, domnul Vasilescu, umbra domnului Isărescu la BNR şi domnul Klermm. De domnul Vasilescu nu mă ocup, îi las pe cei care se cred marii formatori de opinie s-o facă. pentru că tot nu au făcut-o niciodată (grozavi ziarişti!), dar participarea ambasadorului Klemm la un miting politic din altă ţară e chiar interesantă. Mare greşală,. domnule ambasador, ne-aţi reîmprospătat amintirile!

Filmul evenimentelor de la miting demonstează un lucru: s-au dorit morţi! Ca la Colectiv! Doar că ceva nu a funcţionat. De ce? Datorită aroganţei! Cînd pui la cale un plan diabolic, îţi iese odată, dar nu şi cînd planul seamănă cu "Cronica unei morţi anunţate!".

Dar, să ne ocupăm de evenimentele din cele două momente : Colectiv şi Piaţa Victoriei!

1. Ambele au avut loc într-o zi de vineri!! Coincidenţă ?
2 .În ambele ocazii domnul preşedinte, care dă fuga acasă, a rămas în Bucureşti. Altă coincidenţă ?
3. În ambele situaţii s-a mizat pe victime şi pe şoc emoţional.
4. Şi atunci, şi acum scopul secundar era demisia guvernului. Cel real, al adevăraţilor sponsori, e greu de aflat de simplii cetăţeni. Dar prezenţa domnului Klemm în ambele situatii nu lasă loc de dubii.
Atunci, ce nu a mers ?

1. Ideea de a ne considera imbecili ca să nu recunoaştem filmul evenimentelor, mai ales cînd îl şi anunţi cu surle şi trîmbiţe. Autorităţi şi populaţie, deopotriva, nu s-au mai lăsat luate prin surprindere.
2. Spre disperarea domnului preşedinte, doamna prim-ministru a plecat în concediu şi ideea cu demisia nu a mai funcţionat ca în cazul lui Ponta, care cu demisia nu urmărea să detensioneze nimic, doar a folosit momentul ca să se întoarcă pe cai mari fără să-i pese de ţară şi ar fi reuşit, dacă nu se ciocnea de fostul prieten şi coleg.
3. De data asta primul ministru a cerut imediat relaţii de la SRI, posibil implicat de partea manifestanţilor prin unii din oamenii de acolo, în loc să se plîngă (cineva priceput a sfătuit-o bine!), iar ministra de interne nu s-a precipitat cu o ieşire, iar cînd a făcut-o a fost scurt şi la obiect cu promisiunea că va eveni cu noi informaţii. Sper să nu cedeze!
4. Jandarmii au reuşit să evite morţii care se preconizau, ca la Colectiv.
5. În schimb victimă neaşteptată a fost o femeie jandarm, care îşi făcea datoria şi a fost băgată în spital de nişte brute, care au mai şi furat pistolul aşa că emoţia s-a manifestat diferit de cum se aşteptau organizatorii reali ai mitingului.

În toată povestea rămîne misterioasă povestea cu domnul Klemm. Data trecută domnul Klemm a rămas în umbră. Totul părea perfect. Chiar şi domnul Niţu, după ce a făcut prima încadrare a faptelor "omor calificat", după chemarea la Cotroceni, a schimbat totul în "ucidere din culpă", salvîndu-i de întrebări pe unii, dar lui  i-a făcut Codruţa dosar şi l-a scos din peisaj, iar întîmplarea a rămas la capitolul "accidente". Doar că domnului preşedinte i-a scăpat porumbelul cu "a trebuit să moară oameni", aşa că domnul Klemm s-a rostogolit urgent la Cotroceni să dreagă busuiocul.

Acum, după ce planul a eşuat, domnul Klemm, pentru mai multă siguranţă, s-a deplasat la faţa locului, crezînd că noi sîntem tîmpiţi sau uituci şi nu facem legătura. Singura întrebare rămîne, ale cui interese le serveşte domnul Klemm, folosindu-se de vanitatea, ranchiuna şi incapacitatea politică a domnului preşedinte ? Ale SUA, mă îndoiesc! În acest moment, oricît de excentric e domnul Trump. nu are nevoie de instabilitate în partea asta a lumii. Noi ne învecinăm cu Marea Neagră, deci şi cu Rusia, mai e şi Turcia, cu unu care se visează Suleiman la comandă, aşa că numai de instabilitate nu e nevoie. Nici restul Europei, poate cu excepţia Germaniei, unde doamna Merkel e în cădere liberă, nu are nevoie de agitaţie aici. Dar să nu uităm că respectiva doamnă e bine şi cu Rusia şi cu Turcia... Deci nu are nevoie de domnul Klemm! Şi atunci, pentru cine face jocurile domnul Klemm. pe spinarea noastră ? Şi, mai ales, cine îl ajută ? AMARANTA


Economic România ar putea rezista

Economic România ar putea rezista la toate creșterile de salarii și pensii

Indiferent cine conduce România, acest lucru trebuie recunoscut. Anul viitor (2019) vor fi 30 de ani de la răsturnarea Partidului Comunist Roman și lucrurile Nu par sa se îmbunătățească, ci se înrăutățesc.
Adevărul este că nici un partid politic nu a putut sa facă nimic în fata multinaționalelor, a vinderii brute a materiilor prime, nimeni nu a putut termina o autostrada întreaga (Arad - București sau Iași - București sau Iași - Arad). 
Forțarea investitorilor interni să-și vândă Investițiile străinilor, schimbarea permanenta a legislației sunt alte lucruri care dezavantajează România. 
Când un stat mai deține cca 4% din economia sa, înseamnă că viitorul "nu suna bine". 
Ideea crearii unui organism prin care sa se protejeze economia statului este buna, însă cu cât se întârzie aplicarea ei, cu atât suferă economic România. 
Împrumuturile, taxele și impozitele locale și naționale nu pot susține singure un buget. Nu pot suporta creșteri de salarii și pensii. 


Chiar un fost prim ministru declara ca din cele peste 1000 de societăți comerciale unde statul era acționar în 2015, doar 50 dintre ele au fost pe profit.
Gândiți-vă, va rog, dacă s-ar fi obținut un profit de cca. 100 milioane lei pe o unitate și sa fi avut 500 de firme profit, ce s-ar fi întâmplat? 
La 100 milioane profit pe firma, cca 50% sa fie reinvestit de firma, cca. 30% sa fie dat pentru marile proiecte naționale și regionale, spitale, scoli și restul 20% pentru creșterea de alocații, pensii și salarii. 
Așadar, 20 milioane lei înmulțit cu 500 unități este egal 10 000 milioane lei doar pentru alocații, pensii și salarii. Rețineți doar din dividendele și resursele financiare ale tuturor companiilor de stat. Dar, în 2015, au fost doar 50 unități profitabile. 
Doar în anul 2017 profitul Hidroelectrica a fost puțin peste 1 miliard lei. 


Am văzut o comparație între 1989 și 2018. Nu. Comparăm un lucru care nu se face. 
În 1989, în primăvara, Romania a achitat ultima tranșa din datoria externa și din încasările făcute pana în iarna, a avut de unde sa anunțe majorări de salarii. România era și sub un  embargou internațional tacit. 
Câți salariați au fost în decembrie 1989 și câți în mai 2018?
Ce raport salariat /pensionar a fost în decembrie 1989? Dar în decembrie 2017?


Pentru a analiza aceste lucruri nu trebuie sa ai studii sofisticate. Trebuie sa iei un creion, o hârtie și sa calculezi.  Hadrian 


Banii României
Banii României sunt bani care ar trebui sa ajute la dezvoltarea și modernizarea ei.... A României, bineînțeles.  Oamenii politici și analiștii români ar trebui să înțeleagă ca populația României nu mai crede în ceea ce se spune, ci crede în ceea ce vede.

Banii vin din multe direcții însă modul în care se cheltuiesc difera. 

Veniturile României sunt, în prezent, obținute sub forma de taxe și impozite ; de dividende ; amenzi, licențe și autorizații și avize ; de împrumuturi interne și externe și de la cei ce trimit bani în țară și lucrează în străinătate, precum și de la cei ce aduc bani în țară în urma vinzarilor de produse IT. 
Cei care lucrează în afara României trimit cam 3 miliarde euro pe an. Cei din domeniul IT la fel. Tot cam 3 miliarde euro (după unele surse din domeniu). 
Din dividendele nete obținute în 2015 la un curs de 4,44 lei / euro se aduna cca 831 milioane euro. Doar 50 de companii și societăți cu capital majoritar de stat și unde statul este acționar au avut profit în acel an. 
Așadar din doar trei surse de finanțare s-au adunat aproximativ 6,8 miliarde euro. Unde s-au investit ramine o întrebare. 

La cheltuieli sunt impresionat cum de (cca. 250000 persoane) iau indemnizații speciale (termenul pensie nu este corect aici) în valoare de cca 30%-35% din bugetul alocat asigurărilor sociale, iar cca 4,5 milioane de pensionari restul de 65%-70% din buget. 
Unde se duc anual aproape 7 miliarde euro bani dedicați sistemului de sănătate? Mare parte Doar pe salarii? Vom ști vreo data?
Avem stațiuni balneare și nimeni nu s-a gândit la ele în favoarea turismului și comunității. 
Avem zone agricole pe care nu le profitam în favoarea comunității. 
Statul ar trebui sa se ocupe de repararea și construcția infrastructurii și nu firmele private. 

În România sunt bani, dar nu pentru țară. Gândiți-vă doar cât se scot anual sub diverse forme legale sumele de bani. Nimeni nu spune ca o parte din multinaționalele aflate în România au dificultăți financiare și economice în țările lor de origine. În România ele au profit și unele chiar contracte profitabile cu statul. Hadrian 

"Bolile" României

După anul 1990 în România au început sa apara tot felul de "boli" : în domeniul financiar, în sănătate, în educației și învățământ, etc. 
Aceste boli, din păcate, nu au fost tratate și azi avem ce avem. 


1. Devalizarea tuturor instituțiilor publice și a patrimoniului unităților economice, în special în perioada 1990-1995. 


2. Multe întreprinderi au fost privatizare pe sume mici și apoi terenurile au fost tranzactionate în folos privat. 


3. Transformarea României în țară comerciala prin deschiderea în toate localitățile a magazinelor ce aparțin multinaționalelor. Marea majoritate a produselor sunt fabricate sau aduse în alte tari din Europa și nu numai, distrugând în acest fel producătorul local. 


4. Toți marii investitori români au fost obligați să-și abandoneze, falimenteze sau vinde afacerile doar străinilor. 


5. Ajutoarele de stat cresc în favoarea firmelor cu investitori externi. 


6. Distrugerea educației, cercetării, învățămintului, sănătății, a mediului au efecte negative. 


7.  Infrastructura națională este asa cum este.


8. Cumpărăm foarte multe echipamente și materiale în orice domeniu de activitate, de multe ori de la firmele din afara României, chiar dacă le fabricam și în țară. Vindem în afara tarii multe chestii brute și componente din produsul final. 


9. Facem legi și apoi le corectam la nici o luna dupa ce sunt promulgate în Monitorul Oficial.  "Avem soluții la legi pentru pensii, salarii, etc." sunt vorbe binecunoscute. Practic... .  Hadrian 
 China va permite companiei Air Koryo, compania aeriană națională din Coreea de Nord, să ofere zboruri între Xi'an și Pyongyang din august, potrivit Xi'an Evening News, care citeaza autoritatea turistică a orașului chinez omonim.
 Acest lucru ar face ca Xi'an să fie al cincilea oraș chinez cu o legătură aeriană spre capitala nord-coreeană după Beijing, Shenyang, Shanghai și Chengdu.
 Câteva agenții de turism din Xi'an, orașul cunoscut în lume pentru faimoasa armată sa sculpturilor de teracota de dimensiuni mari, intenționează să dezvolte pachete turistice si pentru nord-coreeni, potrivit sursei citate.
 De asemenea, transportatorul aerian chinez Air China a reluat zborurile regulate între Beijing și Phenian la 6 iunie, după o suspendare de peste șase luni, operând două zboruri săptămânale cu aeronave Boeing 737/600. CIPRIAN POP


Coreea de Nord prospectează piața turistică din Taiwan
La 19 iulie, reprezentantii Oficiului National de Turism al R.P.D. Coreene au întreprins o vizită la Taipei, pentru întâlniri cu agenți de turism din această țară in vederea promovării de pachete turistice în RPDC. 


Într-o conferință de presă comună, oficialii nord coreeni și reprezentanții agentiilor de turism taiwaneze au lansat programul "experimentează misterioasa Coree", care cuprinde două pachete turistice: un tur de patru zile, trei nopți și o excursie de șase zile și cinci nopți, având un cost de până la 980 dolari SUA), în funcție de itinerariul ales.


Pentru prima dată, călătorii taiwanezi care doresc să viziteze Coreea de Nord, nu vor trebui să facă acest lucru prin intermediul unor agenții terțe, fapt care aduce cu sine readucerea costurilor.


Inițiativa a fost condusă de compania de turism internațional Heritage International, un joint venture între Serviciul Jiangyin Huaxi de Turism Internațional al Taiwanului și Biroul Național de Conservare a Patrimoniului Cultural al Coreei de Nord, singura agenție de turism din Coreea de Nord care operează în străinătate. 


Companiile aeriene Mandarin Airlines și Uni Air, partenere în cadrul proiectului, vor opera zboruri spre Beijing sau Shenyang, de unde clienții se vor transfera pe zborurile Air Koryo pentru Pyongyang. 


De asemenea, vor exista itinerarii care permit turiștilor și sa pătrundă în Coreea de Nord cu trenul, peste Podul Prieteniei, care leagă orașul chinez Dandong cu loialitatea nord coreeana Sinuiju. CIPRIAN POP


Conflict diplomatic ruso-elen. Grecia expulzează diplomați rusi
In presa greaca apar informații noi despre cei patru diplomați ruși aflați la post în Grecia și declarați Personae non Gratae săptămână trecuta. Potrivit presei elene, exista dovezi clare precum ca Rusia încearcă să creeze o opoziția față de o înțelegere istorică dintre Grecia și Macedonia, care ar putea deschide calea pentru aderarea Macedoniei la NATO, slăbind astfel influența Moscovei în Balcanii de Vest.
Premierul macedonean Zoran Zaev, a semnalat, la rândul sau că are informații potrivit cărora Rusia se află în spatele unor proteste ce au loc în aceste zile în fata Parlamentului de la Soplje, dar a spus că țara sa nu va căuta conflicte. "Suntem o țară mică. Vrem să construim o prietenie cu toată lumea. Nu există nicio altă alternativă decât apartenența la NATO ", a spus el.

Rusia, implicată într-o luptă mai largă de influență în zona Balcanilor de Vest, a fost deja acuzată că a sprijinit o tentativa de lovitură de stat, în Muntenegru, în 2016.
Expulzarea diplomaților de la Ambasada rusa din Atena, dezvăluită recent în mass-media greacă,  arată existenta unor dovezi precum ca Moscova s-ar fi aflat în spatele incurajării unei opoziții , inclusiv prin sprijinirea unor mitinguri, pentru a se opune acordului greco-macedonean legat de numele acestei tari (aspect care pune capăt unei lungi dispute).
Acordul istoric, convenit la 17 iunie, va face ca Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM) să își schimbe numele în "Macedonia de Nord". Grecia a revendicat titlul "Macedonia", deoarece, în opinia Atenei, acesta implica o pretenție teritorială asupra provinciei grecești cu același nume, iar în documentele oficiale grecești, mai mereu, în ultimii ani, se făcea referire la titulatura de "SKOPLYA" și nu de FYROM.
Ziarul grec Kathimerini semnala, de asemenea, ca Societatea Ortodoxa "Palestina", o organizație care promovează legăturile rusești cu creștinii din Orientul Mijlociu, ar fi printre grupurile care încearcă sa facă lobby rusesc  în Grecia, inclusiv în comunitatea monahală ortodoxă de la Muntele Athos. Un reprezentant al societății a negat, însă, că aceasta ar fi fost implicată în presupusele încercări de a mitui pe clerici ortodocși greci, asa cum semnalează presa de la Atena. Ciprian POP


Coreea de Nord are un nou ȘEF al Statului Major al Armatei
Mass-media de stat din Coreea de Nord a confirmat că Ri Yong Gil a devenit noul șef al al Statului Major General al armatei, printre alte numiri si schimbări făcute de Kim Jong Un în ultimele săptămâni
În timp ce Kim își îndreaptă atenția spre economie și urmărește diplomația cu Statele Unite, el înlocuiește ofițerii mai vechi și mai conservatori care erau legați de doctrina nucleară a țării cu loialisti care vor da curs oricăror schimbări pe care le poate face, potrivit presei sud coreene și analiștilor americani. Ri are 63 de ani, cu 21 de ani mai in varsta decât predecesorul său, Ri Myong Su. CIPRIAN POP


Coreea de Nord, afectată de un val de căldură fără precedentCoreea de Nord, afectată de un val de căldură fără precedent

Coreea de Nord a avertizat joi (2 august) că un val de căldură "fără precedent" a provocat daune masive culturilor agricole, autoritățile solicitând cetățenilor să "se alăture luptei" pentru a preveni deteriorarea producției agricole din cauza secetei.

Peninsula coreeană a fost atinsă de un val de căldură în ultimele săptămâni.

Temperatura din Capitala Coreei de Nord, Phenian, a urcat miercuri la un nivel record de 37,8 grade Celsius.

Temperaturile în creștere au provocat deja pierderi grele în sud, unde prețurile legumelor s-au dublat din cauza provocărilor climatice.

Ziarul Rodong Sinmun semnala joi că reducerea daunelor aduse sectorului agricol reprezintă o "sarcină extrem de importantă și urgentă", atât pentru autorități, cât și pentru populație. CIPRIAN POP

Organizația Meteorologică Mondială își exprimă îngrijorarea față de vremea extremă din multe parți ale globului
Organizația Meteorologică Mondială (OMM) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la condițiile meteorologice extreme persistente, care au generat temperaturi record în emisfera nordică începând de la jumătatea lunii iulie.

Potrivit unui studiu al OMM, temperaturile din zona arctică, la nord de Norvegia, au crescut la 33,5 ℃ în 17 iulie - un nivel record pentru aceasta lună - iar cele mai scăzute temperaturi au atins 25,2 ℃ noaptea, ceea ce este, potrivit specialiștilor, un aspect deosebit de îngrijorător.
Potrivit surselor, valurile de căldură și vremea uscată au cauzat cel puțin 50 de incendii forestiere în Suedia numai la jumătatea lunii iulie, iar în cealaltă parte a Globului, în Japonia, ploile puternice s-au transformat într-o vreme extrem de caldă, cu mult peste media lunii august.
Specialiștii în climatologie sunt de părere că acesta este un rezultat al schimbărilor climatice și ca, în viitorul apropiat, vom fi martorii unor fenomene meteo ce pot fi catalogate drept "mai ciudate ca pana acum". Ciprian POP
Coreea de Nord își va păstra cunoștințele si infrastructura pe care le-a dobândit in domeniul nuclear în ciuda promisiunii sale de denuclearizare 

"Coreea de Nord își va păstra cunoștințele si infrastructura pe care le-a dobândit in domeniul nuclear în ciuda promisiunii sale de denuclearizare" , după cum a declarat ministrul de externe coreean Ri Yong Ho în timpul unei vizite la Teheran.

Chiar și după semnarea acordului de a denucleariza peninsula coreeană la care s-a ajuns urmare a summit-ului din Singapore intre liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american Donald Trump, "ne păstrăm rezultatele cercetarilor noastre in domeniul nuclear, deoarece știm că americanii nu vor abandona ostilitatea față de noi", a spus Ri, potrivit agenției de știri Mehr, din Iran. Ciprian Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu