vineri, 7 septembrie 2018

Coreea de Nord sărbătorește duminica cea de-a 70-a aniversare a tarii

Coreea de Nord sărbătorește duminica cea de-a 70-a aniversare a tarii

Proclamarea Republicii Populare Democrate Coreene (R.P.D.C.), la 9 septembrie 1948, este rezultatul direct al victoriei nord coreene asupra forțelor de ocupație japoneze, în 1945, și a alegerii unei Adunări Populare Supreme, în august același an.

Cu șase zile înainte de proclamarea R.P.D.C, a fost aprobată o constituție și cel care pe atunci era liderul mișcării de gherilă anti-japoneze, Kim Il-Sung (Kim Ir Sen, pentru romani), a fost ales prim-ministru.

Timp de 65 de ani, la data de 9 septembrie, au avut loc spectacole artistice, expoziții, evenimente sportive, printre alte evenimente culturale și nu numai.

În acest an, care marchează cea de-a 70-a aniversare a creării R.P.D.C., sunt planificate acțiuni similare care vor servi la multiplicarea mesajelor de susținere a socialismului în această țară, a păcii în regiune și a reunificării peninsulei coreene.

O mare parada militara, a tuturor categoriilor de arme, va avea loc în piața centrala din Phenian, precedată de o paradă populară și de un marș cu torțe al tinerilor nord-coreeni din toate sectoarele.
Un spectacol de gimnastica ritmică urmează, de asemenea, sa aibă loc pe cel mai mare stadion de fotbal din lume, "Stadionul 1 MAI", situat la Pheian, pe malurile râului Taedong, care traversează această capitală, cu aproape patru milioane de locuitori.

La data de 6 septembrie, o recepție a avut loc și la Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene de la București.

Ciprian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu