joi, 5 decembrie 2019

România Muncitoare – Nr.282 din NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2019


România Muncitoare – Nr.282 din NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2019

Muncă şi unitate, luptă

pentru dreptate!


Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia
România Muncitoare – Nr.282 din NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2019

Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).
Telefon:  0724/717293
E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com
OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 După 30 de ani....

După 30 de ani de la ultimul Congres al Partidului Comunist Român  (noiembrie 1989) și, după 30 de ani de la Decembrie 1989, Forțele patriotice și cele comuniste au șansa să revină în arena pe scena politică românească. Numai împreună se poate realiza acest lucru, acest proiect.
Noiembrie 2019 poate fi începutul Renasterii României Patriotice!

Deșteptarea, până Nu este prea târziu!

Partidul Romania Mare, Partidul Socialist Român, Partidul Comunitar, Partidul Pensionarilor, Partidul Socialist al Muncitorilor, Asociația Scânteia, Asociația România Muncitoare, Partidele Comuniste (toate),etc.
Societatea Civilă și Sindicatele din toate domeniile de activitate, pot ajuta cu oameni și proiecte.

După 30 de ani.... putem renaște! Anul 2020 este un an electoral important. Alegeri locale și parlamentare.

G U V E R N U L   D E Z A S T R U L U I   N A Ţ I O N AL


Nu trecu nici o lună de la instalarea guvernului, că se profilează dezastrul naţional. Zilnic, bîlbele şi incompetenţa acestor personaje, dau dureri de cap românilor cu ceva minte. Incompetenţa e la ea acasă, iar consecinţele vor fi pentru noi toţi, nu doar pentru cei care s-au repezit ca proştii să voteze un individ care a vrut guvernul lui. Iar guvernul lui va fi pe măsura sa. Deocamdată consecintele sunt:

1. Un prim ministru care nu are idee de nimic, s-a visat pe scaunul ăla, considerînd că e la fel “cum cînţi la chitară”. Acuma îmi este clar de ce nu s-a făcut nimic la transporturi cît a fost el ministru.

2. Românii s-au procopsit şi cu o pacoste de ministră a muncii, care confundă calcularea cu recalcularea pensiilor şi tot ce speră e să le îngheţe, că nu le poate tăia decînt dacă desfiinţează (Doamne fereşte pentru că ar fi capabili!), Curtea Constituţională.

3. Avînd în vedere cantitatea de prostii debitate la fiecare ieşire la declaraţii a domnului Cîţu, crescu euro. Nu-i plîng pe cei cu credite că prea se repeziră să voteze pe unul care are de dat statului român vreo 300.000 de euro, pe care respectivul stat nu-i va mai vedea în veci, că de aia se chinuie el să-şi pună procurorii şi judecătorii lui. În schimb prostia domnului Cîţu are ca efect imediat umflarea în pene a domnului Isărescu, salvatorul naţiei, care s-a repezit să-i ajte pe foştii lui tovarăşi si PDL-ul lui Băsescu.

Sper că domnul Tăriceanu, pe care eu l-am votat în 2016 e fericit că, pentru orgoliul personal, ne-a lăsat de izbelişte. Poate fi sigur că noi, cei care am crezut în onestitatea sa nu-l vom mai vota, dacă partidul mai există pînă toamna viitoare!

4. La cultură, domnul Orban a pus un agramat, cam la fel ca un ministru PSD al Economiei, doar că a vrea să termini cu ceea ce a mai rămas din cultură e aproape o crimă! 

5. Cu fiecare zi ce trece se vede tot mai clar cît de înfometaţi sunt pedeliştii, care n-au mai apucat să fure de pe vremea lui Băsescu. Deja îşi împart funcţii şi ca să poată face ce vor cu ţara se înclină la Înalta Poartă de la Bruxelles şi deocamdată le pun la dispoziţie voturi pentru ca să rămînă la putere tot partidul dezastrului Europei, care are tupeul să se numească "popular", cînd de popular nu are nimic.Sunt doar o clică de potentaţi mediocrii, însetaţi de putere, care au reuţit să aducă în prim-planul politicii europene partidele de extremă dreaptă. Totuşi, înainte să se facă praf UE, incompetenţii de la noi, vor arunca România în cap, înainte de venirea primăverii. Diaspora va fi fericită cu importanţa votului lor, iar fraierii din ţară îşi vor plînge de milă.  AMARANTA

Noul guvern a început cu stângul

Noul guvern al României a început cu stângul sa administreze tara. După instalarea noului cabinet, au început reorganizările in toate ministerele, apoi se va continua cu deconcentratele și companiile de stat. Lucrul correct, însă, pină la epurarea politică. Ar fi fost interesant să se facă și un inventar al tuturor bunurilor din patrimoniul de stat, în toate domeniile. 

In timpul instalării noului guvern, ministrul de finanțe și primul ministru anunță că este o gaura la bugetul de stat de aproximativ 11 miliarde lei (moștenire lăsată de PSD, zic dansii), că nu mai sunt bani de pensii și salarii,etc. Brusc cursul valutar a crescut. Așadar, din ianuarie, multe produse vor fi majorate.
In paralel cu aceste anunțuri, Banca Națională a României a anunțat programul pe luna noiembrie de atragere de fonduri a Ministerului de Finanțe. Interesant că, după o discuție între conducerea Băncii Naționale cu primul ministru și ministrul de finanțe, lucrurile s-au Calmat, pentru un moment… 

Guvernul României nu a vorbit nimic despre reducerea subvențiilor pentru partidele politice. Trebuia să fie o primă măsură. O reducere cu 50% . Nimic. După primul tur constatam că 28 milioane lei din banii de campanie electorală prezidențială sunt banii proveniți de la bugetul de stat pentru partidele politice. Deci, din banii populației României.

O altă problema era a "pensiilor speciale"(normal este indemnizație specială). Să fie reduse cu 50%. Tăcere. Reducerea cu 50%  a indemnizație de membru în consiliul de administrație al companiilor publice și de stat. Tăcere. Schimbarea celor de la PSD cu cei de la PNL?
Toate puteau fi aplicate de la 1 Decembrie 2019. 
Câți bani ar fi rămas la bugetul de stat?

O altă prostie o reprezintă punerea la bursă a Hidroelectrica și a aeroportului Otopeni. 
Chiar nu gândim că pe viitor noi că stat nu vom putea trăi doar din taxe, impozite și împrumuturi?
In toate țările din lume și Uniunea Europeană, Statul are companii sau are pachete de acțiuni consistente la mult companii din diverse domenii de activitate.  Și ar trebui ca marii economiști și finanțiști ai PNL sa înțeleagă că creșterea economică Nu este din producție sau servicii, ci din comerț. In Romania comerțul este peste 70% "în mîna" companiilor externe, cu capital străin. 

Taxa prima înmatriculare continuă să fie analizata de guvern pentru a intra în vigoare. Nu înțeleg de ce nici un ministru de finanțe nu înțelege că este mai simplu sa faci un tabel cu ce ar trebui să conțină prețul la carburant. Un ministru pune taxa, altul o scoate.
Exemplu aleator:

Motorina: prețul de vânzare al fabricii + prețul de transport+ comisionul de desfacere+ taxele de stat.

Taxele de stat: 
1. accizele= 175 euro/100 l
2. taxa de infrastructură= 40 euro/ 100 l
3. taxa de mediu= 25 euro/ 100 l
4. taxa de sănătate= 10 euro/ 100 l
5. TVA

Apoi, elimini rovinieta. Din acciza, ar trebui ca transportatorii să primească înapoi 25% din valoarea ei.

Unde este eliminată Ordonanța de Urgență 114/2018 din prima ședință de guvern? S-a spus că nu ajută mediul de afaceri. Nimeni nu mai spune nimic despre acest subiect. Multe decizii au fost luate în favoarea mediului de afaceri de către Guvern. Nimeni nu o spune deschis. Marea problema este că măsurile au fost propuse de partidul de orientare stânga, socialist și nu de un partid politic de orientare dreapta. Partidele politice de orientare stânga și comuniste au pierdut mult în Europa. In plus au fost mărite salariile în sistemul de stat în multe domenii cu mult peste media din mediul privat. Lucru care a deranjat. Hadrian
C  Π T    N  E   C O S T A   G  A  F  E  L  E    P S D ?


Iată că superficialitatea românilor îi va duce la un regim de austeritate şi doar dacă eşti prost, te laşi ameţit de promisiunile PDL-iste. Desigur, se vor jelui pe mai departe că... greaua moştenire, vor promite că respectă legile, dar după alegerile parlamentare românii care nu vor reuşi să părăsească ţara vor vedea pe naiba.  Şi, totul, din cauza gafelor unor pesedişti, ameţiti, la rîndul lor, de putere. Trei prim miniştrii, schimbaţi fără justificare sau, mai bine zis, cel puţin unul desemnat absolut aiurea, cînd toată lumea-i ştia relaţia cu serviciile secrete, aşa cum s-a dovedit, moţiune de cenzură la propriul guvern, tot fără justificare consistenţă şi trădare la ultima moţiune de cenzură. Trebuie să ai nervii foarte tari şi o logică foarte bună, ca să înţelegi ce se întîmplă şi. în cunoştiinţă de cauză să optezi pentru răul cel mai mic.

A doua greşeală aparţine dorinţei doamnei Dăncilă de a candida şi aroganţei PSD-iste de a avea propriul candidat. Poate, măcar acum, au învăţat lecţia, deşi nu cred… Ca dovadă, faptul că au preferat în locul unui congres rapid, s-o tîrîie cu o mînă de securişti aleşi interimari. Cînd te gîndeşti mai mult la tăiatul porcului decît la viitorul partidului, amatorii de jumări ar trebui să cam plece şi să lase pe cei care nu văd în politică doar un mijloc de parvenire ... sau un ordin de la şefii cu epoleţi. Aproape că pot să pariez că pînă în februarie "ilustrul sociolog" Dîncu, cel care a greşit estimarea cu vreo 20% acum cîţiva ani, va fi instalat la sediul PSD Central şi va distruge, împreună cu alt clujean de bine, l-am numit pe Cosmin Guşe, ce a mai rămas din partid. Dacă nu s-au lămurit cu trădătorul ăla, dacă nu ştiu cine e grupul de la Cluj, merită să dispară! Securiştii din fruntea partidului nu vor face opoziţie şi pînă fac ei congres s-ar putea să fie cam tîrziu pentru ţara asta. Pun pariu că printre jeluirile domnului Cîţu, gafele ministresei de la muncă şi dorinţa domnului preşedinte de a fi bine primit bine cînd merge la Bruxelles, ne von alege cu tot felul de decizii împotriva intereselor noastre. Şi cum nu avem nici măcar un comisar care să ne reprezinte interesele, adio autostradă, adio planuri măreţe că "popularii" au interesele lor. Dacă s-ar fi gîndit mai puţin la ei înşişi (e valabil şi pentru domnul Dragnea), dacă nu ar fi făcut jocul preşedintelui şi ar fi trecut restructurarea prin parlament, dacă ar fi negociat politic şi nu emoţional, poate ar fi fost cumva. Aşa însă, orice român cu capul pe umeri nu-i poate ierta pentru dezastrul în care ne lasă, adica la mîna PDL-iştilor, care nu sunt doar incapabili (cel puţin aşa demonstrează guvernul), ci şi dornici de a fura ce se mai poate, că nu au mai fost la putere de pe vremea lui Băsescu. Şi cum liberali adevăraţi nu mai există, să te ţii!...

Dacă voia să-şi spele păcatele, doamna Dăncilă convoca de urgenţă Congresul şi nu lăsa lucrurile la voia întîmplării, doar din oportunism politic. Putea să ştie măcar atăt, că un partid "restructurat de securişti", nu va mai interesa pe nimeni. Adica îi va interesa tot pe securişti şi pe rudele lor. Aşa că vom aştepta să vedem cîţi mai sunt şi mai ales ce vor face oamenii cinstiţi şi profesioniştii din PSD, după dezastru.  AMARANTA


Masuri urgente
Euforia victoriei la prezidentiale nu trebuie sa fie luata prea mult in seama. Munca si numai munca si o ragandire totala a sistemului financiar si economic in Romania.

Masurile ce trebuiesc a fi luate sunt in defavoarea  lumii politice actuale a anilor 2019-2020:

- REDUCEREA numarului de consilieri locali, judeteni si parlamentari cu 25%.
- REDUCEREA tuturor indemnizațiilor speciale cu 50%.
- REDUCEREA cu 50% a alocațiilor pe care le primesc partidele politice parlamentare.
- REDUCEREA cu 50% a sumelor pe care le primesc consilierii locali județeni și consilierii locali din localități.
- REDUCEREA cu 50% a indemnizațiilor pe care le primesc toți membrii Consiliilor de Administrație din companiile de stat locale și naționale.
- REDUCEREA cu 20% a tuturor salariilor directorilor din companiile de stat locale și naționale.
- Inventarierea patrimoniului public local și național.
- anularea deciziei privind plata impozitelor și taxelor marilor contribuabili direct la bugetul local al municipiului București.
- regândirea repartizării sumelor obținute din TVA,  impozitele pe salarii și profit, impozitele agricole, impozitele pe dividende și liber profesioniștilor, între bugetul local și cel național.
- realizarea unei grile de salarizare unice pentru bugetari și salariații din companiile de stat între coeficientul 1 și coeficientul 10.
- cererea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare. Hadrian
Salvarea Sistemului de energie electrică a României

Hidroelectrica trebuie ajutată să devină una dintre cele mai puternice companii din Romania și zona Balcanilor in domeniul energiei electrice. De la producție, la comercializare. Hidroelectrica a constituit, în ultimii ani, "o vacă de muls" pentru bugetul de stat. Acum este rândul Guvernului României să o ajute.
Guvernul României poate fi sprijinit in acest demers și de Banca Națională a României. Hidroelectrica are nevoie de aproximativ 3 miliarde euro pentru a putea face trei tranzacții. Dacă Fondul Suveran mergea, era mai ușor cu tranzacțiile.

Despre ce este vorba: Două companii din domeniul energiei electrice sunt scoase la vânzare: CEZ și Enel. A treia companie este UCM Reșița, aflată în patrimoniul statului și are mari probleme comerciale și financiare.
CEZ și Enel au pe lîngă producție și comercializare, lucru care înseamnă mult.  UCM Reșița este cea care a constituit marea majoritate a turbinelor hidroelectrice din România.

Același lucru de comasare a mai multor companii ar putea fi banefica pentru Nuclearelectrica. Prin absorbție a Companiei de Uraniu și Uzina de apă grea.

Termocentralele din România (Oltenia și zona Deva) pot fuziona și pot dezvolta apoi creșterea legumelor cu ajutorul serelor.

Guvernul României poate incepe prin intermediul energiei electrice dezvoltarea economică mult așteptată. Hadrian

Apărați economia reală a României!
Până acum, nu prea am vorbit decât despre economia de stat în România. Prin anii 2017-2018, se știa că există aproximativ 4% din economia țării controlata de stat.
Acum, la finalul anului 2019 ar trebui sa ne gândim cat mai are capitalul românesc (fie privat , fie de stat) în economia României. La începutul anului 2019 economia României avea peste 50% , adică peste jumătate, firme, companii cu capital majoritar sau integral străin. 
Acest lucru nu este prea bine pentru bugetul de stat și al asigurărilor sociale.

Un lucru mă înspăimântă când văd că pârghiile economice și financiare sunt in mana investitorilor străini. Distribuția energiei electrice, distribuția gazului metan, centralele eoliene și panouri solare ce produc energie electrică mult mai ieftina (dar la consumator prețul ajunge foarte sus), distribuția produselor agroalimentare, distribuția carburanțiilor, distribuția telecomunicațiilor, etc.
Banii câștigați de cei de mai sus se întorc în economia României în proporție foarte mică.

Așadar, să zicem că 49% din economia României este cu investitori interni. 4% are statul și restul 45% are privatul român. Trebuie ca orice guvern responsabil sa înțeleagă că cu excepția taxelor și impozitelor obligatorii nici un investitor extern nu rămîne cu banii in Romania. El, guvernul, trebuie să se gândească că economia României,cea reală, este cu companiile de stat și private românești.
Fiscalitatea trebuie gândită in alt mod, decât este acum. De exemplu la firme ar trebui impozitul pe venitul fără TVA. Procentul se negociază. Impozitarea profitului trebuie eliminata.
Impozitarea muncii trebuie făcută progresiv.
Taxe pe valoarea adăugată (TVA) trebuie adusă la o valoare mica si egalizată (12-14%).
Accizele trebuie reduse cu 20-30%
Impozitarea mașinilor trebuie anulată.
Impozitarea terenurilor neagricole și a clădirilor trebuie majorate cu 20-30%.
Și mai sunt multe lucruri.
Asigurarea socială trebuie partajată. Să fie plătită egal de salariat și companie (20 % și 20%).

Când guvernul lucrează pentru taxele și impozitele naționale și locale ar trebui să pună în balanță și interesul investitorilor autohtoni, nu numai interesul investitorilor străini, aceștia din urmă sunt multinaționalele. Tot guvernul trebuie să vadă și ce pregătesc diverse alte guverne din Uniunea Europeană și apoi să argumenteze de ce face așa. Hadrian


VA RUGAM, OPRITI CRUZIMEA!
Domnului Ludovic Orban, Prim - ministru al României,
Imaginile cu oile prinse pe nava scufundată, agonizând în timp ce se îneacă, ne-au indignat pe toți. Ca și când călătoria pe care o aveau de suportat până la destinație nu le provoca destulă suferință, acestea au avut acum de îndurat o soartă și mai cruntă.
Niciun animal nu merită să îndure suferința îngrozitoare provocată de acest tip de transport. Aceste tragedii nu fac decât să ne demonstreze că industria exportului de animale vii nu are cum să opereze într-un mod sigur și uman.
Vă solicit respectuos să vă folosiți de puterea dumneavostră pentru a pune capăt exportului de animale vii din România. Veți fi, cu siguranță, apreciat de toată lumea și respectat pentru această decizie ghidată de compasiune.
Facem apel la d-voastră, prim-ministru al României, să dați dovadă de compasiune și să asigurați protecția tuturor animalelor care au supraviețuit tragediei din Portul Midia. Aceste animale au îndurat suferințe inimaginabile și merită o viață decentă, lipsită de suferință. Vă solicit să vă asigurați că ele vor fi preluate de aceia care nu le vor duce la abator, ci le vor oferi o viață liniștită, așa cum merită.
Cu sinceritate,
Asociatia Romania Muncitoare

Fostul Sef al Statului bolivian refugiat in Mexic, Evo Morales, este de parere ca cei ramasi in urma loviturii de stat masacreaza poporul

Fostul Sef al Statului bolivian refugiat in Mexic, Evo Morales, este de parere ca cei ramasi in urma loviturii de stat masacreaza poporul. Evo Morales a denunțat într-o interventie in direct pentru canalul de televiziune C5N faptul că, în „patru zile de dictatură sunt deja 15 morți”. "Crima mea a fost ca sunt indigen și ca am schimbat Bolivia", a mai spus Evo. Morales, a vorbit în direct, in cadrul unui program de stiri al canalului C5N din Mexic, după represiunea puternică impotriva agricultorilor din localitatea Chaparé, în imediata vecinătate a orasului Cochabamba, care a lăsat in urma cinci morți și peste 50 de răniți.
„Aceasta a fost o crimă împotriva umanității. Cei ramasi dupa mine masacreaza poporul bolivian. Acum vedem adevărata dictatură în Bolivia. Fascismul este cel care a luat puterea ", a spus el în dialog cu ziaristul mexican Gustavo Sylvestre.
"În patru zile de dictatură, sunt deja 15 morți", a continuat fostul președinte pentru a face referire la victimele unui protest pasnic desfasurat langa orasul Cochabamba, impotriva loviturii de stat.
"Crima mea a fost să fiu indigen, să fi schimbat Bolivia, faptul ca am nationalizat hidrocarburile si ca am redus saracia", a mai spus mai spus acesta, explicând motivele loviturii de stat.
În plus, el a criticat Organizația Statelor Americane (OEA) pe care a numit-o „cel mai bun instrument al imperialismului și al capitalismului” și s-a aratat încrezător în medierea ONU.
În cele din urmă, Evo Morales, a mai semnalat si că va fi din nou candidat dacă oamenii i-ar solicita acest lucru și că dorește să se întoarcă în Bolivia, atunci când vor fi îndeplinite condițiile. Ciprian POP

Bolivia, ultima imixtiune a Washingtonului în America Latină, exemplu clasic al unei eșuate filosofii americane
Pe 16 noiembrie, Președintele bolivian, Evo Morales, singurul președinte autohton care a existat vreodată în America Latină, și-a dat demisia sub acțiunea unei lovituri de stat orchestrate de o opoziție de dreapta și Organizația Statelor Americane, susținută, bineînțeles, de acel actor internațional care este și va fi mereu dornic să tragă sforile în America Latină, indiferent de consecințele socio-economice nefaste pe care le aduce cu sine implicarea sa, SUA. Nu cunoaștem încă rolul complet pe care l-au jucat SUA, dar este cunoscut faptul că USAID finanțează grupuri opuse mișcărilor sociale și politice ale lui Evo Morales încă din 2001, iar senatorii americani lucrează direct cu opoziția.
Bolivia a fost zguduită de violență în ultimele trei săptămâni, întrucât protestele opoziției au făcut furori sub pretextul unor presupuse nereguli electorale, dar, în retrospectivă, știm că a fost o încercare de răsturnare a unui guvern ales. Duminică, 10 noiembrie, ca răspuns la proteste și la iminența unei lovituri de stat, și în efortul și dorința sa de a stopa violența și de a asigura pacea în țară, Morales s-a oferit să înlocuiască membrii corpului electoral și să organizeze noi alegeri. Însă, gestul a fost mustrat imediat de liderii opoziției, care erau clar interesați mai mult de impunerea unui guvern ne-ales, pentru a sfida voința alegătorilor bolivieni.
În timpul loviturii de stat, protestatarii au ars casele miniștrilor guvernului și ale funcționarilor aleși și au tras focuri de arma,distrugând reședința lui Morales. Fratele lui Victor Borda, Președintele camerei inferioare a Parlamentului din Bolivia, a fost luat ostatic - ceea ce a dus la demisia lui Borda.
Rolul Statelor Unite nu poate fi ignorat. Departamentul de Stat se opune activ împotriva lui Evo Morales Încă din 2001, când a încercat să-i slăbească baza politică. Acest lucru a fost cu cinci ani înainte de a fi ales președinte. Din acel moment, Statele Unite au finanțat adversarii politici ai președintelui Morales, inclusiv așa-zise "grupuri civice" din estul Boliviei care au încercat o lovitură de stat în 2008.
Potrivit Federației Internaționale pentru Drepturile Omului, opoziția din estul Boliviei „a promovat separatismul pe bază etnică și ura prin Comitetele Civice (Comités Civicos), în special Comitetul Civic "Pro-Santa Cruz". Actualul președinte al Comitetului Civic "Pro-Santa Cruz" este Luis Camacho, figura principală a loviturii de stat.
În prezent, Evo Morales se află în Mexic, țară care i-a oferit azil politic, lăsând în urmă o țară în haos, haos care va aduce cu sine sărăcie și violențe, după sumbră rețetă din care Washington-ul nu a înțeles până acum nimic, cu toate că eșecul acestei strategii de imixtiune este vizibil de mai bine de 30 de ani în Emisfera Sudică, în Chile sub Pinochet, in Brazilia, în El Salvador și nu numai.
Cât despre Evo Morales, poate cea mai buna descriere o avem de la binecunoscutul om de litere și gânditor uruguayan, Eduardo Galeano. Galeano spunea despre Morales ca "este simbolul identității latinoamericane"...    Ciprian Pop

2 comentarii:

  1. Vreau să mulțumesc nelimitată acestui mare bărbat numit Dr. ODION, sunt fericit astăzi pentru că soțul meu este acum din nou plin de dragoste, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, doar pentru că am avut o mică neînțelegere. m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. plang toata ziua cautand o solutie care sa ma ajute sa-l readuc. Apoi am văzut o distribuție de mărturii pe internet de ROSE GOMEZ. Îl trimit prin e-mail și îi spun problemele mele pe care le am cu soțul meu, iar el promite să-l aducă înapoi acasă în termen de 2 zile. într-adevăr, este minunat, el mă ajută să-mi revin soțul în două zile pe care le promite și soțul meu se va întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a provocat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător Dr. ODION și nu mă voi opri să-ți public numele pe Internet pentru ca oamenii să vadă cât de veritabil ești. Și vreau să spun tuturor celor de pe acest site că voi rămâne mereu mulțumită acestui om DR ODION pentru tot ce a făcut pentru mine, soțul meu este din nou cu dragoste, grijuliu, veridic și promite să mă iubească pentru totdeauna. o promisiune că toată lumea pe care o cunosc nu va avea niciodată o problemă de relație, contactează-l prin e-mail; (drodion60@yandex.com) sau puteți, de asemenea, să-l apelați la +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau să mulțumesc nelimitată acestui mare bărbat numit Dr. ODION, sunt fericit astăzi pentru că soțul meu este acum din nou plin de dragoste, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, doar pentru că am avut o mică neînțelegere. m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. plang toata ziua cautand o solutie care sa ma ajute sa-l readuc. Apoi am văzut o distribuție de mărturii pe internet de ROSE GOMEZ. Îl trimit prin e-mail și îi spun problemele mele pe care le am cu soțul meu, iar el promite să-l aducă înapoi acasă în termen de 2 zile. într-adevăr, este minunat, el mă ajută să-mi revin soțul în două zile pe care le promite și soțul meu se va întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a provocat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător Dr. ODION și nu mă voi opri să-ți public numele pe Internet pentru ca oamenii să vadă cât de veritabil ești. Și vreau să spun tuturor celor de pe acest site că voi rămâne mereu mulțumită acestui om DR ODION pentru tot ce a făcut pentru mine, soțul meu este din nou cu dragoste, grijuliu, veridic și promite să mă iubească pentru totdeauna. o promisiune că toată lumea pe care o cunosc nu va avea niciodată o problemă de relație, contactează-l prin e-mail; (drodion60@yandex.com) sau puteți, de asemenea, să-l apelați la +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere