joi, 3 decembrie 2020

Romania muncitoare - Nr. 292 din NOIEMBRIE 2020

 

România Muncitoare – Nr.292 din NOIEMBRIE 2020Muncă şi unitate, luptă

 

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia

România Muncitoare – Nr.292 din NOIEMBRIE 2020

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

 

R O M Â N I A, E X P E R I M E N T   P E N T R U   J O C U R I    D E   P U T E RE  ?

 

 

De ani de zile, de cînd se întîmpla tot felul de lucruri contra democraţiei într-o țară ca a noastră şi mă întrebam de ce? Era evident că, oricît de strategica ar fi poziţia noastra, nu merita riscul ca occidentalii şi, mai ales, americanii, sa se comporte într-un mod în care sa poata fi acuzaţi de încalcarea principiilor democraţiei, asta pina acum, cînd lucrurile par a se clarifica.

 

În prima faza nu am înţeles de ce Europa, zisa unita, creştea de ceva vreme la sîn, în special de cînd a fost compromisa creştin-democraţia, unde deranja probabil cuvîntul creştin şi anumite principii, un monstru perfid, numit partidul popular , ceva care aminteşte în mod tot mai evident de de un alt tip de Internaţionala, una populara, care tinde sa devina partidul unic. Acum nişte ani cînd s-a înfiinţat, adunînd tot felul de corupţi şi mafioţi de prin toate ţarile. Nu dupa mult timp, au aparut şi" partidele" antisistem şi atacurile la adresa partidelor cu sentimente patriotice şi cu conştiinţa aprtenenţei la o anumita naţiune. Acum, popularii sunt Noii Hitleristi care, încet-încet, dau de pamînt cu valorile europene, ca pe cele naţionale, ale celor mai multe ţari le-au distrus. Ba şi-au mai pus la un fel de parchet ce va semana tot mai bine cu un fel de Gestapo de altadata, o individa pe care, din nefericire o ştim suficient de bine ca sa fim convinşi ca nu ştie nici macar Codul Penal românesc. Dar nu conteaza, executa ordine şi distruge vieţi fara nicio remuşcare! Probabil, în acelaşi mod va distruge şi ţari, daca i se permite!

 

Şi daca începusem sa ne lamurim cu Europa, mai era un strop de speranţa cu aliatul american. Donald Trump e un preşedinte atipic şi ameninţa serios liniştea doamnei Merkel. Dar, baieţii lui Soros erau pregatiţi! Prima data şi-au facut mîna furîndu-l pe Mircea Geoana. Au vazut ca merge în România, au trecut apoi la desfiinţarea unor partide, în complicitate cu UE, mai ales cele naţionale şi liberale adevarate: Venirea lui Trump le-a dat peste cap planurile, dar în cei 4 ani au reuşit sa înveţe arta furaciunilor experimentînd aici, cu ajutorul unor șefi de misiuni diplomatice, daca altfel nu parea posibil. Dupa Basescu au pus un preşedinte mult mai prost şi total dezinteresat de situaţia ţarii, care, din nefericire, a mai fost şi reales, nu ştiu cît din prostie, cît din furaciuni, aşa ca au aplicat reţeta şi la americani, unde avusesera timp sa corupa nişte judecatori de prin statele cu greutate.

 

În tot acest joc domnii mondialişti, sau mai exact neomarxişti,  vor avea cîteva surprize imediat ce se termina cu "virsul", cum ar fi :

 

 1. În tot acest timp, China, aparent aliatul lor, cumpara acţiuni pe bursale internaţionale .

 

2. Nu au ideea cum vor reacţiona diverse ţari, planul ideal merge pe calculatorul domnului Gates, dar sunt în lumea asta cu prea multe necunoscute care sa le dea planurile peste cap.

 

 3. În Europa sunt planurile expansioniste ale lui Erdogan, iar în India nu se poate intui niciodata şi sunt mulţi... Iar domnul Putin tace strategic! Mie, tacerea aceea, a unui personaj extrem de inteligent şi calculat, caruia nu i se clinteşte niciun muşchi pe faţa, îmi da fiori mai mult ca orice altceva. În orice caz, daca acum pierde Trump, în America s-a terminat cu democraţia! Şi, tare ma tem, şi cu visul american!

 

Incertitudini...

 

Cum în momentul de faţa ţara asta e plina de incertitudini, sa vorbim mai întîi despre singurele certitudini pe care le avem, toate legate de alegeri:

 

 1 Cu orice preţ, alegerile se vor ţine!

 

 2. Alegerile vor fi furate, pentru a avea El, marele dictator "parlamentul lui"!

 

 3. Nimeni nu se va sesiza, pentru ca, iaraşi, nu mai avem justiţie şi nu vom mai avea deloc, dupa ce, graţie lui Predoiu şi Traila, vor intra securiştii prin parchete. 

 

4. Alegerile vor fi fraudate nu doar prin furt, ci şi prin împiedicarea sau necrearea de condiţii egale pentru a se prezenta oamenii la vot, în concluzie nu vor reprezenta voinţa populara reala

 

 5. Curtea Constituţionala nu se va sesiza referitor la aceasta încalcare şi... toate bune şi frumoase, traiască dictatura !

 

Pina aici, e clar. Ce este, totuşi, neclar? Mai multe lucruri, unele extrem de importante, doar ca pe români nu prea îi intereseaza, deci nu merita sa le plîngem de mila.

 

 1. Care este situaţia economica reala a tării ? Pentru ca nu poţi sa crezi în triumfalismul domnului Cîţu, cum nu poţi sa crezi nici în elucubraţiile cuplului de la BNR, ştiţi, aia de ne-au lasat fara aur, că l-au dus în Anglia şi îl vom revedea ca şi tezaurul de la ruşi! 

 

2. Care este situaţia medicala a tarii, nu ce zic "comandantul acţiunii" şi clica lui ? Tataru şi subordonaţii par pierduţi în spaţiu, Secretarii de stat, daca observaţi, au disparut în neant şi îşi lasa şeful sa bata cîmpii cu "platoul" şi alte aberaţii.

 

 Pina una alta, se vorbeaşte (şi nu doar la noi), despre infectaţi, nu despre bolnavi, nu mai exista gripa, cancer, alte boli cronice grave de care se moare, doar Covid, testele, cînd sunt bune cînd nu, dupa cum ne dicteaza interesul, se iau masuri aberante, pentru ca, daca nu ar fi aşa oamenii ar primi o explicaţie, aflam ca şeful de la OMS refuza sa se testeze, iar dl Gates nu vrea sa-i fie vaccinata familia!!!!

 

 Nimeni nu ştie nici macar pe unde e adevarul şi nici nu vom ştii, pentru ca a spune adevarul înseamna a nu mai putea manipula oamenii. Şi, din pacate, asta e valabil cam peste tot, nu doar la noi..

 

3 Ultima, dar nu cea din urma incertitudine e cum vor reacţiona românii cînd le va ajunge cuţitul la os?  Vor pune capul în jos şi îşi vor plinge de mila aşteptînd ca altcineva sa le schimbe viaţa, ca o gramada de laşi ce ne dovedim în acest moment a fi sau vor reacţiona macar cu demnitate?  Greu de crezut şi pentru faptul ca guvernul Orban al nostru nu e la fel cu guvernul Orban al Ungariei. Distanţa e pina la Calea Lactee.Si nici nu suntem polonezii, şterşi de 3 ori de pe harta ca stat şi renascînd din propria cenuşa. Noi odata şterşi de pe harta, ma tem ca aşa vom ramîne. Dar, sa speram ca macar asta e o incertitudine!

 

Acum e totul clar, de partea cui este Beijingul!

 

Președintele chinez, Xi Jinping, propune un sistem global de identificare a sănătății, în contextul participării la summitul  G20

 

La summitul G20, care a avut loc online, președintele chinez Xi Jinping a propus un sistem global de identificare a sănătății "bazat pe coduri QR pentru a stimula comerțul internațional și călătoriile".

 

"Codurile QR pentru asistență medicală ar trebui recunoscute și implementate în întreaga lume", în opinia Chinei .

 

„În timp ce luptăm cu virusul, trebuie să restabilim funcționarea sigură și lină a lanțurilor industriale și de aprovizionare globale”, a declarat liderul chinez la summitul virtual G20 organizat ieri, susținând în același timp necesitatea "liberalizării comerțul cu materiale medicale esențiale".

 

El a cerut, de asemenea, crearea de, atenție!!! "mecanisme care să simplifice „mișcarea ordonată” a oamenilor din întreaga lume. Aceste mecanisme ar putea lua forma unor coduri QR care conțin informații despre starea de sănătate a călătorilor", a spus Xi.

 

În același timp, ONU a anunțat lansarea unui document digital biometric pentru identificarea și controlul propriilor funcționari.

 

Datele biometrice includ amprente digitale, trăsături faciale, rasă, sex, iris, boli, dizabilități sau genom, printre altele.

 

Una dintre agențiile specializate ale ONU, Organizația Aviației Civile Internaționale, semnalează că susține inplementarea, de asemenea, a unui document de călătorie digital recunoscut la nivel internațional.

 

Sistemul ar putea avea o natură similară cu cea oferită de Ticketmaster, compania online de vânzare de bilete pentru evenimente sportive sau culturale.  La mijlocul acestei luni, compania a anunțat că va solicita cumpărătorilor să demonstreze că au fost vaccinați sau că au dat rezultate negative la coronavirus înainte de a le permite să cumpere biletele.

 

Mai târziu, Ticketmaster a clarificat că decizia finală cu privire la aceste măsuri va reveni organizatorilor spectacolelor și că "deocamdată se gândeste la implementarea mecanismului de control".

 

Companiile aeriene vor să urmeze acest model. Trei alianțe globale care reprezintă 58 de companii aeriene fac presiuni asupra guvernelor pentru testarea în masă de coronavirus a pasagerilor, în locul restricțiilor actuale de călătorie în carantină, despre care companiile aeriene spun că sunt ineficiente și că au eliminat sau restrâns  călătoriile.

 

Este probabil ca sistemul să fie organizat sub auspiciile CommonPass, un program sponsorizat de...ghiciți!!!! Forumul Economic Mondial.

 

Este posibil că aceste "ideei și sugestii" să se  transforme într-un coșmar în „noul normal”. Fiecare aspect al vieții private a oamenilor va fi centralizat digital folosind biometrie și, în multe cazuri, blockchain, daca aceste ideei prind contur.

 

Daca ideile mai sus prezentate vor prospera, grave încălcării ale drepturilor omului, a libertăților individuale vor crește exponențial și, depotruva, și discriminarea pe scara largă. Omenirea încă mai are timp sa se trezească și să spună un NU hotărât, daca nu, să ne apere Dumnezeu!  Ciprian Pop

 

Experții ruși evaluează potențialul noului post de comandă nucleară

Noul post de comandă al forțelor nucleare strategice (SNF) din Rusia va putea rezista unei posibile lovituri strategice surprinzătoare din partea Statelor Unite și va fi imediat gata pentru represalii, a declarat pentru RIA Novosti, Igor Korotchenko, redactor-șef al revistei de apărare națională .

Miercuri, Președintele rus Vladimir Putin a anunțat crearea unui nou post de comandă pentru forțele nucleare strategice ale Rusiei, cu o marjă de siguranță „extrem de ridicată”.

"Nu este o coincidență faptul că Putin s-a concentrat pe îmbunătățirea protecției sistemului de control centralizat al forțelor nucleare strategice. Acest lucru se datorează faptului că SUA implementează în mod activ conceptul unei lovituri globale instantanee", a spus Korotchenko.

 

Expertul a remarcat actualizarea acestei probleme în legătură cu retragerea Washingtonului din Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune și posibila desfășurare a sistemelor de armament americane corespunzătoare destinate Rusiei în țările din Europa Centrală și de Est, in statele baltice, precum și în regiunea Asia-Pacific.

Potrivit acestuia, Putin se concentrează asupra faptului că „sistemele noastre de control al comenzilor pentru forțele nucleare strategice, inclusiv cel mai înalt eșalon, sunt protejate chiar și în fața unei prime lovitiri surpiza împotriva Rusiei, inclusiv utilizarea armelor nucleare și vor putea emite o comandă pentru o lansare de represalii a rachetelor noastre balistice"

"Acesta este un moment cheie în menținerea stabilității strategice, care devalorizează orice încercare de a începe un război nuclear împotriva Rusiei", a subliniat Korotchenko.

Ciprian Pop

Baza navală in Sudan: Rusia își consolidează prezența în Africa

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a instruit pe Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, ca în numele Rusiei, să semneze un acord privind crearea unui centru logistic pentru marina rusă în Sudan. Acest lucru va permite Moscovei să asigure aprovizionarea cu arme a regiunii și să lupte împotriva piraților.

Moscova a semnat recent contracte cu țările africane pentru furnizarea de arme în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari. Inclusiv cu Sudanul. Aceste acorduri, având în vedere instabilitatea din unele țări din regiune, au nevoie de securitate garantată.

Dar cel mai important, Rusia se va întoarce pe deplin în Oceanul Mondial. Aceasta înseamnă că marinarii ruși vor avea unde să facă popas în timpul călătoriilor lungi, fără o aprobare specială. Acest lucru, de altfel, se aplică deja si pentru unele zboruri militare. De asemenea, avioanele vor putea ateriza acolo, dacă este necesar: baza sudaneza asigură si o pistă de aterizare.

În plus, Rusia va putea importa și exporta prin porturile maritime și aeroporturile din această țară orice echipament necesar pentru funcționarea bazei și îndeplinirea misiunilor de către navele sale de război. Nu vor exista taxe pentru aceasta. Este demn de remarcat faptul că autoritățile sudaneze au oferit gratuit terenul bazei ruse.

Moscova va putea găzdui la instalația sa nu mai mult de 300 de persoane și nu mai mult de patru nave.

La rândul său, conducerea Sudanului a remarcat că baza rusă ar contribui la lupta împotriva pirateriei, contrabandei și comerțului cu sclavi, ținând cont de faptul că frontierele maritime ale statului african sunt încălcate în mod regulat de grupări infracționale.

Bazele militare anterioare ale fostei URSS în Africa erau situate mai avantajos. De exemplu, în Yemen, la Aden, in Somalia și Etiopia, ceea ce a făcut posibil controlul intrării și ieșirii din Marea Roșie. Cu toate acestea, astăzi, din diferite motive, inclusiv politice și militare, nu este posibil ca Moscova sa se întoarcă la aceste puncte strategice și convenabile de pe continent în viitorul previzibil.

Importanța acestei regiuni este dovedită și de faptul că China s-a angajat recent în sarcini ambițioase pentru următorii 30 de ani de a-și baza forțele armate în teritorii străine.

Noua strategie militară a Beijingului este de a schimba accentul de la „apărarea teritoriului național” la „apărarea intereselor naționale dincolo de granițele statului”. În urmă cu trei ani, Beijingul  a pus în funcțiune primul centru logistic de peste mări pentru forțele sale navale din Republica Djibouti, situat, precum Sudanul, în Africa de Est.

Ciprian Pop

Virusul nu este o problemă, dar blocarea a provocat un dezastru în Nigeria

Cu 200 de milioane de locuitori, Nigeria este cea mai populată țară din Africa. Un număr nesemnificativ de decese este atribuit pandemiei: 1.163 de persoane, 6 la un milion de locuitori. Acolo virusul nu este o problemă, dar o închidere absolut delirantă a scufundat milioane de oameni în foamete.

 

În iunie, Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM) semnala că peste 3,8 milioane de persoane, în principal din sectorul informal, ar putea să-și piardă locurile de muncă și ca numărul ar putea crește la 13 milioane dacă blocarea va continua pentru o perioadă mai lungă de timp.  „Acest lucru s-ar adăuga la cei aproape 20 de milioane (23% din forța de muncă) care sunt deja șomeri”, a adăugat Elisabeth Byrs, purtătorul de cuvânt al programului la Abuja.

 

Se estimează că 90 de milioane de oameni din Nigeria, aproape jumătate din populație, depind de sectorul informal pentru a se hrăni pe ei înșiși și familiile lor.

 

Închiderea școlilor a afectat aproximativ 39 de milioane de copii și tineri, cu implicații enorme pentru învățarea, sănătatea și nutriția copiilor școlari.

 

Închiderea împiedică populația să-si asigure singură existența și trebuie să depindă de ONG-uri internațional, adică le  întărește dependența de factori externi.

 

Din mai, PAM și-a mărit asistența pentru a ajunge la 3 milioane de oameni înfometați în Nigeria, inclusiv sprijinirea sistemelor guvernamentale de protecție socială din orașele Abuja, Kano și Lagos. PAM lucrează pentru a ajuta 1,2 milioane de oameni, distribuind alimente în cele trei mari metropole nigeriene.

 

Organismul ONU folosește rețeaua de școli pentru a hrăni copiii și pentru a distribui pachete de alimente prin intermediul acestora. Scopul este de a ajunge la 9 milioane de copii în 3 milioane de case din cele 36 de regiuni ale țării.

Ciprian Pop

Industria turismului din Indonezia a pierdut aproape 7 miliarde de dolari de la începutul anului

Pierderile din industria turismului din Indonezia din cauza pandemiei coronavirusului s-au ridicat la aproape 7 miliarde de dolari.

 

Potrivit șefului Asociației Naționale a Hotelurilor și Restaurantelor din Indonezia, Hariyadi Sukamdani, această cifră include primele 10 luni ale anului. În acest timp, aproximativ 550 de mii de angajați la hoteluri și aproximativ 1,5 milioane de angajați din industria restaurantelor au fost concediați sau eliminați din schemele de personal.

 

Hariyadi Sukamdani a criticat și autoritățile indoneziene pentru restricțiile sociale anunțate, care, în opinia sa, sunt ineficiente în lupta împotriva pandemiei. "Industria turismului suferă pierderi grave din această cauză", a spus șeful asociației.

 

În primele nouă luni ale anului 2020, numărul turiștilor străini a scăzut cu 70% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui raport recent publicat de oficiul de statistică al țării. Ciprian Pop

Diligențele și manevrele făcute de gigantul farmaceutic Pfizer in vederea evitării unui proces pentru un experiment medical care a ucis 11 copii in Nigeria

 

Pfizer a conspirat pentru a evita un proces pentru crimă în Africa.

 

 

Cea mai mare multinațională farmaceutică, grupul american Pfizer, a negociat, în aprilie 2009, cu guvernul nigerian un acord pentru a evita un proces pentru moartea a 11 copii din țara africană și consecințele resimțite de alte câteva zeci de copilași implicați  în studiul clinic al unui medicament numit Trovan. Aproximativ 200 de familii din Kano, în nordul Nigeriei, au susținut că țara lor a fost un experiment în 1996 pentru a testa Trovanul, folosind copilași nigerieni pe post de cobai umani. 

 

Compania a plătit 75 de milioane de dolari (57 de milioane de euro), pentru a despăgubi familiile și a preveni astfel succesul cauzei penale care începuse în instanță.

 

Mesaje făcute publice de Wikileaks că provenind de la Ambasada SUA la Abuja către Centrala Departamentului de Stat de la Washington, dezvăluie modul în care s-a ajuns la acest acord și toate manevrele pe care Pfizer le-a întreprins pentru a-l determina pe procurorul general nigerian să renunțe la problema respectivă. Printre aceste manevre, se remarcă plata detectivilor pentru investigarea procurorului și difuzarea actelor sale de coruptie în presa locală.

 

La 20 aprilie 2009, diplomații americani aflați la post în țară africană semnalau coordonatorilor lor din cadrul Departamentului de Stat despre întâlnirea pe care o avusese Departamentul economic al Ambasadei cu câteva zile mai devreme cu șeful Pfizer din Nigeria, Enrico Liggeri. El le spunea diplomaților că Pfizer a angajat detectivi privați pentru a investiga cazuri de corupție în care a fost implicat procurorul general, Michael Aondoakaa. În acest fel, încearcă să-l șantajeze  și să-l oblige să renunțe la caz. Detectivii Pfizer au transmis informațiile ziarelor locale ... "O serie de articole care detaliază presupusele legături ale lui Aondoakaa cu cazurile de corupție au fost publicate în februarie și martie", comunicau diplomații americani Centralei lor. "Liggeri a susținut că Pfizer a avut mai multe informații împotriva lui Aondoakaa și că colegii săi l-au presat să renunțe la problemă, de teama mai multor articole".

 

Diplomații relatează în aceeași telegramă o întâlnire a ambasadorului Sanders cu avocații companiei farmaceutice, Joe Petrosinelli și Atiba Adams. Ședința este datată la 2 aprilie, cu aproape o lună înainte ca acordul să fie făcut public. Avocații îi spun ambasadorului că negocierea este practic terminată și că vor plăti 75 de milioane de dolari: „10 milioane în costuri legale, 30 de milioane pentru guvernul Statului Kano și 35 de milioane pentru cei care au participat și familiile lor”. Reprezentanții legali ai Pfizer își exprimă, de asemenea, îngrijorarea cu privire la modul în care vor fi gestionați banii pentru victime. Aceștia sugerează ca o terță parte neutră să facă acest lucru și să observe că politicienii nigerieni au cerut o plată unică în cecuri. „Pfizer este preocupat de transparență”.

 

Ambasada susține că Petrosinelli și Adams raportează diplomaților americani din 2006, indică implicarea în caz a unui fost președinte nigerian, Yakubu Gowon. Unul dintre avocați, Petrosinelli, explică faptul că el este cel care l-a convins pe guvernatorul Statului Kano, Mallam Ibrahim Shekaru, să mijlocească cu procurorul general și să reducă suma cerută de la companie de la 150 de milioane la 75.

 

Potrivit avocaților, Gowon este, de asemenea, cel care îl convinge pe președintele Yar'Adua, care a murit în mai 2010, să închidă cazurile împotriva lui Pfizer, unul de natură civilă, iar celălalt de natură penală.

 

Telegrama se încheie cu următoarea declarație a diplomaților: „Imaginea Pfizer în Nigeria a fost afectată de acest caz. Managerii Pfizer percep Nigeria ca pe o piață în creștere pentru produsele lor și lăsarea acestui caz în urmă va ajuta la reconstrucția imaginii Pfizer".

 

Povestea experimentului cu medicamentul Trovan a fost coroborată de unul dintre medicii companiei, Juan Walterspiel. La un an și jumătate după experiment, expertul a contactat conducerea Pfizer și a raportat încălcarea standardelor etice în cadrul studiului clinic. Walterspiel a fost concediat. Potrivit echipei juridice a Pfizer, din alte motive. Medicamentul a fost ulterior aprobat în Europa și Statele Unite. Este încă utilizat acolo, deși numai ca tratament pentru infecții foarte severe. Uniunea Europeană l-a retras, deoarece a provocat probleme hepatice.

 

Abia atunci, cu plângerea lui Walterspiel, cazul a părăsit granițele Nigeriei. Cea mai populată țară din Africa, cu aproximativ 140 de milioane de oameni, de obicei în conflucte etnice destul de frecvente, a ieșit în stradă în 2002. După demonstrații, guvernul a dat în judecată Pfizer. Bătălia juridică a durat ani de zile și s-a încheiat când compania și guvernul nigerian au ajuns la un pact. Mesajele Ambasadei SUA la Abuja arată că, departe de a fi rezultatul unei negocieri, acordul a fost pregătit foarte bine. Ciprian Pop

 

Sinuciderile au crescut cu 57% în statul african Malawi din cauza carantinei

 

Un strigăt de durere îl trezește în toiul nopții. Într-o suburbie a Capitalei Statului african Malawi, Paul Kaonga, se îmbracă în grabă și aleargă la casa vecină pentru a-și oferi ajutorul. Familia, tremurând și in lacrimi, spune că Kondwani Botha, de 31 de ani, tatăl unei fetițe de 2 ani, s-a sinucis cu otravă de șobolani. Se lupta pentru a-și salva compania de construcții după ce s-a îndatorat în timpul închiderii. „Avea probleme financiare și făcea tot ce putea. Toți cei de la înmormântare au fost de acord că ar fi trebuit să reziste, deoarece criza ne afectează pe toți ”, a spus pastorul Kaonga la întoarcerea de la înmormântare.

 

Este a treilea sinucidere din cartierul său în ultimele două săptămâni. Câteva zile mai târziu, un alt vecin, plin de datorii, s-a sinucis și el. 

 

Malawi, în martie, era deja una dintre cele mai sărace țări din lume când blocarea a lovit țara, slăbindu-i și mai mult economia. Jumătate din cei 19 milioane de locuitori ai săi trăiesc sub pragul sărăciei și 1,1 milioane de malawieni au intrat sub pragul sărăciei doar în acest an. Majoritatea oamenilor din aceasta țară fără ieșire la mare din Africa de Sud trăiesc din comerțul informal și din slujbele ciudate care necesită călătorii. Blocarea a împiedicat modul obișnuit de a face afaceri, spune economistul Betchani Tchereni, estimând că aproximativ 3 milioane de malawieni și-au pierdut cea mai mare  parte din venituri în acest an.

 

Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de sinucideri, potrivit poliției. Între ianuarie și august, acestea au crescut cu 57% față de anul trecut. Marea majoritate erau bărbați. Litigiile familiale, bolile cronice, depresia și datoriile mari sunt principalii factori, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Peter Kalaya. „În calitate de ofițeri de poliție, suntem îngrijorați de acest lucru. Am reacționat prin a face cunoscute resurselor disponibile pentru a face față stresului mare și am încercat să-i punem pe oamenii vulnerabili în contact cu preoți, păstori și terapeuți ", a spus el.

 

Medicii și asistenții sociali sunt, de asemenea, alarmați de acest val de depresie. Psihologul Beatrice Chiphwanya, care are un cabinet privat în Blantyre, Capitala economică a Statului Malawi, este alarmată de numărul de pacienți pe care i-a ajutat să se ferească de gândurile negre din acest an, în mod clar legate de consecințele așa-zisei pandemii. „Anxietate și incertitudine pe diferite fronturi ... Am avut mai mulți oameni cu gânduri suicidare decât în ultimii 5 ani la un loc. Din păcate, în Malawi, puțini au acces la consiliere psihologică ”, spune ea.

 

Centrele publice de sănătate mintală nu au personal și fonduri suficiente pentru a servi în mod adecvat celor care au nevoie, tendință care a fost exacerbată de epidemie. Personalul psihiatric din spitalele publice este adesea „împrumutat” în departamentele supraaglomerate, în special departamentele de maternitate și pediatrie, spune Immaculate Chamangwana, șef de departament în  Ministerului Sănătății.

 

Carantinarea a crescut suferința persoanelor fragile din punct de vedere psihologic care sunt discriminate sau stigmatizate, spune Gerald Namwaza, cercetător la ONG-ul MentalCare: „În Malawi și, probabil, mai mult în Africa decât în alte zone, persoanele cu probleme psiho-emotionale sunt și mai marginalizate. Sunt deosebit de vulnerabile. Deci, atunci când li se cere să se izoleze din cauza epidemiei, riscul de sinucidere crește: este pedeapsa dublă ”, a mai spus cercetătorul. Ciprian Pop

 

 

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN PSR

 

CE AVEM DE FĂCUT?

 

1.ANULAREA CONTRACTELOR ILEGALE DE INSTRAINARE A RESURSELOR

2.RECUPERAREA DE LA VINOVAȚII PENTRU PRIVATIZĂRILE INTREPRINDERILOR SOCIALISTE A PREJUDICIULUI

3.ELIMINAREA TUTUROR PENSIILOR SPECIALE

4.RECONSTRUCTIA SECTOARELOR STRATEGICE (DE STAT)

5.APLICAREA IMPOZITĂRII PROGRESIVE CARE VA ASIGURA O DISTRIBUȚIE CORECTA A CÂȘTIGURILOR IN SOCIETATE ȘI POSIBILITATEA DE DEZVOLTARE A FIRMELOR MICI ȘI MIJLOCII

6.CRESTREA SALARIULUI MINIM ȘI A PENSIILOR MINIME LA NIVELUL UE

7.READUCEREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE PUBLIC ȘI A INDUSTRIEI FARMACEUTICE DE STAT MĂCAR UNDE AU FOST

8.READUCEREA SISTEMULUI DE EDUCAȚIE MACAR LA NIVELUL PE CARE L-A AVUT IN ROMÂNIA SOCIALISTĂ.

 

 

Diminuarea politicului

Comunismul va apărea în cea mai dezvoltată țară capitalistă a lumii, în mod pașnic prin concentrarea la vârf a capitalurilor în transnaționale care depășesc statul statul devenind un dușman.Asta spunea Karl Marx și  așa se întâmplă astăzi,numai exista decât bunul plac și anumite preferințe, gloata

de sclavi muncește pentru un parazit care își bate joc și de stat și de popoare.  Rezultatul fiind dominarea lumii prin intermediul  unui club de câteva persoane care își exercită influenta prin politic,o lege făcută pentru sclavi și o lăfăială pe munca celorlalți făcută de indivizi care și au însușit mijloace necuvenite ale capitalului.Lucrurile au luat o intorsura radicală,sistemul de valori fiind răsturnat,iar fărdelegea a devenit lege in societatea umană.Contractia economică se face prin agresivitate și limitarea ramurilor de producție pentru a- și introduce instaurarea dominație asupra indivizilor globalismul ucigând orice indentitate națională.Institutiile financiare in loc să fie ale statului,adică să fie ale popoarelor au ajuns în mana unor indivizi bolnavi după putere.Joaca de distrugere a popoarelor a devenit ceva util pentru aceste minți înfierbântate gonind după himera puterii.Atentie oameni,pentru ei nu contează viața sau progresul societății,ci doar puterea. Tăpus

 

 

 

 

Despre alegeri și despre fraude 

 Fraudarea, la alegerile prezidențiale din SUA, nu este un lucru nou sau de neînchipuit.

Alegerile din Statele Unite au deseori fraudatr, deși doar candidatul care le pierde se plânge. Când republicanii câștigă, democrații protestează și invers, dacă aceștia din urmă câștigă.

Se întâmplă atât în state care se cred mari democrații, cât și în republici bananiere, înainte fraudarea se făcea manual, cu documentație falsă, votau și morții sau prin falsificarea votului prin corespondență. 

Astăzi fraudarea se desfășoară într-un mod digital, modern, datorită „inteligenței artificiale". Iată cum „votul electronic"usureaza mult și fraudarea.

În 2002, Bush a devenit președinte grație unui număr bizar de voturi din Florida, centralizate de...un soft.

În 2004, Congresul Statelor Unite a adoptat o lege care a privatizat practic, procesul electoral, încredințându-l anumitor companii. Se numește Legea Hava sau Legea de asistență pentru votare în  America.

Nu mai este un mister faptul că cei care numesc președintele Statelor Unite sunt companii private. Legea Hava a fost însoțită de crearea unei comisii electorale și fonduri pentru a înlocui vechile metode de numărare electorală cu cele așa-zis "moderne".

Alegerile moderne sunt piratate în două moduri: fie pentru că computerele sunt proiectate pentru fraudă, fie pentru că cineva le controlează „din exterior". Acolo unde există un computer, alături este un hacker care poate prelua controlul.

Un informatician a arătat că, având doar o șurubelniță și un card de memorie, un computer de numărare a voturilor poate fi spart în doar 7 minute. Dacă sunteți conectat la internet, se poate face și de la distanță, fapt cu atât mai puțin riscant.

Frauda electorală a făcut obiectul mai multor acțiuni în instanță, în Statele Unite. Într-una dintre ele, desfășurată în 2007 în New Jersey, profesorul de informatică al Universității Princeton, Andrew Appel, a intervenit ca expert și a declarat că este „foarte ușor să înlocuiți un program de computer, astfel încât alegătorul să creadă că votează pentru un candidat, atunci când, de fapt, votează în coloana greșită [...] Poate fi programat să facă acest lucru doar în ziua alegerilor".

În același an, guvernatorul din California a contestat alegerile, deoarece computerele au permis inserarea de programe de tip „cal troian" printr-un dispozitive de stocare care ar putea modifica rezultatele voturilor. Calculatoarele ar putea fi proiectate pentru a muta voturile de la un candidat la altul, iar schimbarea nu este detectabilă pe recipisa de confirmare dată alegătorului american.

În Germania, votul electronic a fost implementat în 2005 și, patru ani mai târziu, a fost întrerupt. Curtea Supremă a declarat procedura că fiind neconstituțională, deoarece persoanele cărora le lipsesc cunoștințele tehnice nu pot controla procedura, neavând de ales decât să lase totul pe seama unei companii sau a unui expert, care poate face alte jocuri.

În Olanda, utilizarea votului electronic a fost oprită în 2006, după două decenii, deoarece a fost dovedită ușurința încălcării secretului votului. Un grup de informaticieni a arătat că la 25 de metri distanță - și cu echipamente accesibile și ieftine - puteau spune pentru cine a votat cineva in timp real în secția de votare.

În Finlanda, un test de vot electronic a fost efectuat în trei municipalități în timpul alegerilor din 2006. Totuși, aceste alegeri au trebuit anulate ulterior.

Guvernul irlandez a cheltuit o sută de milioane de euro pentru alegerile digitale din 2002 și, doi ani mai târziu, comisia care a supravegheat sistemul a declarat că nu este în măsură să garanteze securitatea contorului. În 2012, guvernul irlandez a vândut 7.500 de aparate electronice de vot pe care le achiziționase.

Să învățăm, așadar acele lecții care trebuiesc învățate și din experientele altora. (Ciprian Pop)

„Ordinea internațională alunecă spre un haos controlat”, avertizează Lukașenko 

 Pentru președintele din Belarus, ordinea internațională alunecă spre „haos controlat". În ceea ce privește sistemul relațiilor internaționale, acesta suferă o „denaturare fundamentală", a spus el miercuri, 2 decembrie, în timpul unui summit al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă.

„Ordinea internațională alunecă spre un haos controlat. Activitatea bine gândită și orchestrată de jucători globali, care uneori ignora tot, nici măcar interesele propriilor lor oameni nu mai contează, este evidentă ", a spus președintele Belarusului.

„Sistemul relațiilor internaționale, mecanismele de control al armelor suferă o denaturare fundamentală. Retorica confruntării domină tot mai mult în comunicarea dintre State. Lumea este, din nou, pe punctul de a declanșa o cursă de înarmare necontrolată ", a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, cele mai periculoase fenomene, și anume confruntările militare dintre centrele mondiale de putere, se intensifică. (Ciprian Pop)

 

 

 

 

Asasinarea părintelui programului nuclear iranian: un mesaj în mai multe direcții

 

Eliminarea, în Iran, a doctorului Mohsen Fakhrizadeh, clasificat de Israel drept „părintele bombei nucleare iraniene”, lasă în urmă mai multe mesaje care trebuiesc interpretate cu atenție de către diverșii actori regionali.

 

În primul rând, chiar de către Iran. Atribuind atacul Mossadului - ceva care nu a fost negat de Israel - guvernul iranian remarcă din nou brațul lung al serviciilor israeliene pentru a combate insistent planul său nuclear și alte imixtiuni, chiar pe teritoriul iranian.

 

 

Iranienii sunt îngrijorați de eficiența obținerii datelor de informații care indică faptul că israelienii sau americanii au reușit să îi penetreze apărarea logistică.

 

Pe de altă parte, rezultă pentr Iran că Israelul NU va renunța la planurile și acțiunile sale de zădărnicire a unui Iran nuclearizat în regiune și acest lucru în ciuda schimbării administrației din SUA În ultimele săptămâni, Israelul a lovit Iranul puternic.

 

Pe de o parte, posibili vectori operativi ai Tel Avivului l-au ucis pe savant, iar pe de-altă parte, nu cu mult timp in urma, au procedat similar și cu numărul doi al Al Qaeda, Abu Muhammad al Masri, tot pe teritoriul iranian, nefăcând un secret din faptul că operațiunea a fost efectuată la cererea Statelor Unite.

 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, 19 membri ai milițiilor pro-iraniene au fost eliminați de Israel la granița cu Siria, un număr neobișnuit de mare în cele peste 1.000 de operațiuni pe care Israelul le-a desfășurat împotriva penetrării regionale iraniene.

 

Următorul destinatar al mesajului este Arabia Saudită și țările din Golful Persic care au semnat acorduri cu Israelul. Cu această acțiune, în cazul în care există vreo îndoială, Israelul își ratifică decizia de a anula capacitatea nucleară și strategică a Iranului, lucru pe care saudiții îl văd ca pe o sabie a lui Damocles.

 

Este aproape evident că eliminarea lui Mohsen Fakhrizadeh a fost consensuală între Israel și Arabia Saudită sau cel puțin saudiții știau ce avea să se întâmple. La misterioasa întâlnire dintre Netanyahu și Mohammed bin Salman de duminica trecută, în Arabia Saudită, Israelul a confirmat că, în ciuda schimbării de comandă din SUA, unitatea israeliano-arabă împotriva Iranului este mai puternică ca niciodată.

 

O dată cu venirea lui Biden la Casa Albă Israelul va fi recompensat cu o apropiere mai mare între țări, consolidând alianța regională și adăugând alți actori la noua coaliție anti-iraniană neproclamată. Sa nu uităm că globaliștii au un meci mai vechi cu Teheranul, iar acțiunile anti-iraniene, este probabil, se vor înăspri.

 

Ultimul destinatar al mesajului a fost Biden. Plecarea lui Trump de la putere nu va schimba nimic din atitudinea belicoasă a Israelului față de Iran. Israelul nu va accepta niciun acord care să permită un câștig de vreun fel pentru Teheran, nici relaxare de sancțiuni, ba mai mult, cu o marioneta că Biden, va avea "mână liberă" spre tot felul de acțiuni.

 

Lumea în care trăim devine un loc mult mai nesigur, însă, în ecuație mai există și alți actori, care ar putea să reducă din elanul Tel Avivului....unul dintre ei, cel puțin pe spațiul persan, este Moscova!

Teheranul semnalează către  ONU că are „indicații serioase” ale responsabilității israeliene în asasinarea savantului său nuclear 

 

Într-o scrisoare adresată Secretarului General al organizației, António Guterres și Consiliului de Securitate, Reprezentantul Permanent al Iranului la sediul ONU de la New York, Majid Takht Ravanchi, afirmă, de asemenea, că țara sa „își rezervă dreptul” de a se apăra.

 

Iranul a adresat ONU o scrisoare în care asigură că există „indicii serioase ale responsabilității israeliene” în asasinarea proeminentului om de știință iranian Mohsen Fakhrizadeh, care a murit vineri după ce a fost împușcat lângă Teheran.

 

„Avertizez împotriva oricărei măsuri aventuroase din partea Statelor Unite și a Israelului împotriva țării mele, în special în perioada rămasă a actualei administrații americane, Republica Islamică Iran își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare să-și apere poporul și interesele ”, a semnalat  diplomatul iranian.

 

Srisoarea a fost trimisă vineri Consiliului de Securitate al ONU și secretarului general al acestuia, António Guterres.

 

La rândul său, organizația internațională a reacționat cu un apel „la moderație” prin purtătorul de cuvânt al lui Guterres, Farhan Haq, care a subliniat necesitatea „evitării oricărei acțiuni care provoacă o escaladare a tensiunii regionale”.

 

„Mâna criminală” a Israelului este „văzută clar” în crimă

Omul de știință Mohsen Fakhrizadeh, considerat de mulți tatăl programului nuclear iranian, a fost asasinat vineri în orașul Absard, la aproximativ 60 de kilometri de Capitala, Teheran.

 

Potrivit agenției de știri semi-oficiale Tasnim, „asasinii au aruncat în aer un alt vehicul înainte de a trage asupra mașinii” în care călătorea omul de știință. Fajrizadeh a fost grav rănit și, ulterior, a fost declarat mort la spital.

 

Șeful de Stat Major al armatei iraniene,  generalul-maior Abdolrahim Mousavi, a promis că moartea lui Fajrizadeh va fi răzbunată, afirmând că „mâna criminală” a Israelului este „văzută clar” în spatele uciderii savantului.

 

Și Președintele Republicii Islamice, Hasan Rohani, a declarat că „acest oribil eveniment terorist” reflectă „disperarea dușmanilor” Iranului fata de progresele „activitatii sale științifice”.

 

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe de la Teheran, Mohamad Yavad Zarif, a semnalat că și suspiciunile sale cad asupra aceleiași țări, asigurând că vinovații sunt „teroriști” asociați cu Tel Aviv-ul. În plus, el a folosit contul său de Twitter pentru a cere comunității internaționale, și în special Uniunii Europene, să condamne acest „act de terorism”. Ciprian Pop

 

India, după o săptămâna de greve și proteste in toata tara

 

 India a cunoscut săptămâna care se încheie astăzi cu o grevă a 250 de milioane de muncitori și fermieri, grupuri studențești, femei și reprezentanți ai societății civile împotriva noilor legi ale muncii și agriculturii și în opoziție fata de privatizari.

 

Lucrătorii din principalele sectoare industriale, precum oțelul, cărbunele, telecomunicațiile, ingineria, transporturile, porturile și docurile, plantațiile, producția de apărare și unitățile financiare s-au alăturat grevei de joi, potrivit portalului Peoples Dispatch.

 

În plus, partidele de stânga și alte partide de opoziție au participat la toate protestele. Greve rurale au avut loc și în mai multe State agricole din aceasta țara puternic populată a Asiei de Sud.

 

Muncitorii și angajații din industrie cer o creștere a salariilor minime, încetarea lucrărilor contractuale, controlul prețurilor pentru produsele esențiale și încetarea vânzării de unități din sectorul public către entități private.

 

Greva a coincis cu Ziua Constituției Indiei, care comemorează eliberarea sa de sub dominatia coloniala britanica, în 1949, și a avut loc în contextul atacului guvernului asupra drepturilor lucrătorilor din mai multe sectoare economice și împotriva fermierilor.

 

Poliția a folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene și bariere împotriva unui marș masiv al fermierilor, care au reușit totuși să între în New Delhi după ce au primit permisiunea autorităților de a desfășura demonstrațiile lor pașnice.

 

Printre cererile prezentate de protestatari se numără retragerea unei serii de coduri ale muncii și legi agricole aprobate recent de guvernul prim-ministrului Narendra Modi, deoarece guvernul său este acuzat de instrainarea agriculturii naționale către marii comercianți si multinationale.

 

În ciuda opoziției puternice din legislativ, au fost aprobate patru coduri ale muncii care permit angajatorilor și administrațiilor să crească volumul de muncă, îngreunează obținerea unor salarii echitabile, permit cu usurinta realizarea concedierii lucrătorilor, reducerea asigurărilor de sănătate și împiedicarea formării sindicatelor.

 

Greviștii cer aplicarea unor politici de asistență socială pentru a ajuta masele afectate de consecințele economice ale Covid-19, deoarece sute de mii de oameni și-au pierdut locul de muncă și acum mulți dintre ei lucrează cu salarii reduse și în condiții oneroase.

 

Revendicările lucrătorilor includ, de asemenea, 10 kilograme de alimente pentru toate familiile nevoiașe, precum și contribuții mai mari din partea statului la educație și sănătate în țară.

 

India a intrat într-o recesiune tehnică pentru prima dată de la independența țării față de stăpânirea colonială britanică în 1947, potrivit Oficiul Național de Statistică.

 

Produsul intern brut (PIB) al Indiei s-a contractat cu 7,5 la sută în perioada iulie-septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 

În primul trimestru al anului fiscal 2020-21 (aprilie-martie), PIB-ul s-a contractat cu 23,9 la sută, o cifră fără precedent pe fondul măsurilor blocadei naționale de reducere a răspândirii Covid-19, care au făcut ca activitatea economică a acestei țări din Asia de Sud să se clatine serios, cu grave consecinte sociale.

 

Contracția PIB-ului de 7,5% din iulie-septembrie a contrastat cu creșterea de 4,4% din același trimestru al anului trecut.

 

Șomajul și protestele vin în timp ce repercusiunile economice din cauza crizei pandemice actuale au împins India într-o recesiune economică suplimentară, exacerbând inegalitățile sociale existente și ducând la creșterea șomajului. Ciprian Pop

Totul este acum foarte Clar! Cine sunt si ce se vrea! După China, iată încă cativa actori care fac aceleași jocuri ale Ocultei mondiale….Moneda unică, religie unică si Guvern Mondial…Cinci țări musulmane, la inițiativa Arabiei Saudite, au creat o organizație de cooperare digitală, potrivit Ministrului Arabiei Saudite pentru Comunicații și Tehnologia Informației.

 

Țările musulmane creează o organizație de cooperare digitală

„Într-un moment în care lumea se concentrează pe transformarea digitală, suntem mândri să înființăm o organizație de colaborare digitală pentru a realiza un viitor digital pentru toți”, a declarat ministrul saudit al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Abdullah al-Svaha, pe contul său de Twitter.

Organizația de colaborare digitală fondată de Bahrain, Kuweit, Arabia Saudită, Pakistan și Iordania va conduce regiunea Orientului Mijlociu după 2020 către “un viitor digital pentru împuternicirea femeilor, tinerilor și antreprenorilor, dezvoltarea economiei digitale prin inovație”.

După finalizarea celui de-al doilea summit virtual al liderilor țărilor G20, pe care Arabia Saudită l-a organizat în calitate de președinte al G20, prințul moștenitor al regatului, Mohammad bin Salman, a propus să organizeze astfel de summituri nu o dată, ci de două ori an si care  sa se desfășoare într-un format virtual. Ciprian Pop

Ample proteste împotriva carantinei la Londra

Poliția britanică a reținut 155 de persoane în centrul Londrei după un protest de amploare împotriva carantinei țării.

De asemenea, poliția rutieră a oprit mai multe autobuze cu oameni care se îndreptau spre Londra pentru a participa la proteste.

 

Anterior, canalul TV Sky News a raportat despre ciocniri între polițiști și manifestanți care au aruncat diferite obiecte asupra poliției și au aprins cocktailuri Molotov. Arestările au fost efectuate în Hyde Park, principala stradă comercială din Oxford Street și în apropierea gării King's Cross. Potrivit Daily Mail , câteva mii de oameni au ieșit pe străzile Capitalei, exprimându-și dezacordul cu privire la măsurile guvernului de combatere a epidemiei. Manifestanții au strigat lozinci ca : „Nu ne mai controlati”, „Fără carantine”, „Îndepărtați măștile” și „Rușineți politiei”.

O noua carantina început să funcționeze în Anglia de pe 5 noiembrie și va dura până pe 2 decembrie, după care se va reveni la sistemul de restricții locale, care va fi mai strict decât înainte. Măsurile propuse de cabinet săptămâna aceasta înseamnă că mai mult de jumătate din populația Regatului va trăi sub restricții mai stricte decât cele existente înainte de carantină. În plus, potrivit ziarului  The Daily Telegraph , înăsprirea măsurilor anterioare, potrivit experților, va costa economia țării 900 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) pe zi.

În aceste condiții, nemulțumirea față de acțiunile autorităților este exprimată nu numai de către cetățenii obișnuiți, ci și de zeci de deputați din Partidul Conservator, aflat la guvernare. Ciprian Pop

Solidaritatea internațională cu poporul palestinian

29 noiembrie este ziua solidarității globale cu poporul palestinian.

Cea de-a 32-a sesiune a Adunării Generale a ONU din 1977 a decis să stabilească  data de 29 noiembrie, în fiecare an, drept ziua solidarității cu palestinienii la scară mondială. Cu ocazia acestei zile, în multe țări sunt organizate o varietate de evenimente de solidaritate în sprijinul justei lor cauze.

Palestina a obținut statutul de stat observator al ONU în noiembrie 2012 și a arborat drapelul național la sediul ONU în septembrie 2015. Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a admis Palestina ca membru cu drepturi depline în 2011, iar INTERPOL-ul în 2017.

Faptele demonstrează că lupta palestinienilor pentru a înființa un stat independent crește cu fiecare zi și că sprijinul internațional și solidaritatea față de cauza lor justă au crescut în continuare.

Cu toate acestea, lupta lor pentru a recâștiga independența și suveranitatea națională și efortul comunității internaționale care le susține au întâmpinat grave provocări. 

Cu o ambiție sălbatică de a ocupa permanent teritoriul palestinian, Israelul se agață în permanență de demersurile si dorința menite sa construiască așezări evreiești, în timp ce face încercări disperate de a oprima pe palestinieni, in toate planurile.

Autoritățile israeliene au aprobat recent un plan de construire a mii de blocuri de locuințe în așezările palestiniene din Cisiordania si Gaza. În acest sens, biroul prezidențial palestinian a emis o declarație pentru a solicita comunității internaționale să facă presiuni asupra Israelului, spunând că stabilitatea regională nu poate fi niciodată atinsă decât dacă Israelul încetează încălcarea drepturilor palestinienilor.

Mișcările Israelului reprezintă o provocare care sfidează, de fiecare data, eforturile internaționale pentru realizarea păcii și stabilității durabile si sincere în Orientul Mijlociu.

La randul sau, Secretarul general al Ligii Statelor Arabe a spus că relația pașnică arabo-israeliană poate fi realizată numai atunci când poporul palestinian câștigă libertatea și independența, adăugând că este un obiectiv important al Statelor arabe să pună capăt ocupării de către Israel a Teritoriilor Palestiniene.

Palestina are mulți prieteni in toata lumea: Cuba a afirmat că palestinienii au dreptul legitim de a înființa un stat independent cu Al-Quds (Ierusalimul de Est)  drept Capitală.

De asemenea, Siria și-a clarificat poziția de a nu încheia niciun acord de pace sau tratat cu Israelul, afirmând că negocierile cu Israelul nu sunt de ajutor pentru soluționarea problemelor statelor arabe.

Poporul coreean din Nord semnalează si el ca va sta, ca de fiecare dată, alături de partea poporului palestinian și va oferi sprijin și încurajare deplină pentru justa lor cauză de a întemeia un Stat independent.

 

Ciprian Pop

 Covid „Pandemia”: distrugerea vieții oamenilor. Depresia economică proiectată. „Lovitură de stat” globală?

 


Covid „Pandemia”: distrugerea vieții oamenilor. Depresia economică proiectată. „Lovitură de stat” globală?

De prof. Michel Chossudovsky

Global Research, 12 noiembrie 2020

Introducere

Zonele roșii, masca facială, distanțarea socială, închiderea școlilor, colegiilor și universităților, gata cu întâlnirile de familie, fără sărbători de ziua de naștere, muzică, arte: gata cu evenimentele culturale, evenimentele sportive sunt suspendate, gata cu nunțile, „dragostea și viața ”este interzisă direct.

Și în mai multe țări, Crăciunul este în așteptare ...

Este distrugerea vieții oamenilor. Este destabilizarea societății civile. Si pentru ce? 

Minciunile sunt susținute de o campanie masivă de dezinformare mass-media. 24/7,  „Alerte Covid” incesante și repetitive pentru ultimele zece luni. … Este un proces de inginerie socială. 

Manipularea devizelor. Testele RT-PCR sunt înșelătoare.

Ceea ce vor ei este să mărească numerele astfel încât să justifice blocarea. 

Milioane de teste pozitive covid.

Potrivit Dr. Pascal Sacré într-un articol intitulat:  Testul COVID-19 RT-PCR: Cum să inducem în eroare toată omenirea. Folosind un „test“ pentru a bloca în jos Societatea :  .

Această utilizare abuzivă a tehnicii RT-PCR este utilizată ca o strategie implacabilă și intenționată de către unele guverne , susținute de consiliile științifice de siguranță și de mass-media dominantă, pentru a justifica măsuri excesive, cum ar fi încălcarea unui număr mare de drepturi constituționale, distrugerea economie cu falimentul unor sectoare active întregi ale societății, degradarea condițiilor de viață pentru un număr mare de cetățeni obișnuiți, sub pretextul unei pandemii bazate pe o serie de teste RT-PCR pozitive, și nu pe un număr real de pacienți .

Covid-19 este descris ca „virusul ucigaș”.

Falsificarea certificatelor de deces

În SUA, certificatele de deces sunt falsificate la instrucțiunile CDC.

COVID-19: „cauza principală a morții”. Acest concept este fundamental. Acesta este definit de OMS ca „boala sau rănirea care a inițiat cursul evenimentelor care duc direct la moarte” .

Criteriile au fost modificate. Instrucțiunile CDC sunt clare.  COVID-19 va fi cauza principală a decesului „cel mai adesea”    

Distrugerea societății civile 

Oamenii sunt speriați și nedumeriți. „De ce ar face asta?”

Școli goale, aeroporturi goale, magazine alimentare falimentare.

În Franța, „Bisericile sunt amenințate cu Kalașnikov din cauza focarului Covid-19” (aprilie 2020)

 

Întreaga economie a serviciilor urbane este în criză. Magazinele, barurile și restaurantele sunt conduse la faliment. Călătoriile și vacanțele internaționale sunt suspendate. Străzile sunt goale. În mai multe țări, barurile și restaurantele trebuie să ia nume și informații de contact „ pentru a sprijini urmărirea eficientă a contactelor, dacă este necesar ”.

Vorbirea liberă este suprimată

Narațiunea de blocare este susținută de dezinformarea mass-media, cenzura online, ingineria socială și campania fricii.

Medicii care pun sub semnul întrebării narațiunea oficială sunt amenințați. Își pierd slujbele. Carierele lor sunt distruse. Cei care se opun blocării guvernului sunt clasificate ca „psihopați antisociali”: 

„Studii” psihologice revizuite de colegi se desfășoară în prezent în mai multe țări, utilizând sondaje de sondaj.

 Acceptați „marea minciună” și sunteți etichetat ca „persoană bună” cu „empatie” care înțelege sentimentele altora.

... [E] xpress rezervele cu privire la ... distanțarea socială și purtarea măștii de față, și veți fi etichetat (conform „opiniei științifice”) ca „psihopat insensibil și înșelător”.

În colegii și universități, personalul didactic este presat să respecte și să susțină narațiunea oficială covidă. Punerea la îndoială a legitimității blocării în „sălile de clasă” online ar putea duce la concediere.

Google comercializează Marea Minciună. Opinia unor oameni de știință proeminenți care pun sub semnul întrebării blocarea, masca de față sau distanțarea socială sunt „eliminate”:

„YouTube nu permite conținut care răspândește dezinformare medicală care contravine informațiilor medicale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau autorităților locale de sănătate despre COVID-19, inclusiv cu privire la metodele de prevenire, tratare sau diagnosticare a COVID-19 și mijloacele de transmitere a COVID-19." (subliniat)

Ei îl numesc „verificarea faptelor”, fără a recunoaște că atât OMS, cât și autoritățile locale de sănătate își contrazic propriile date și concepte.

11 martie 2020: Ingineria depresiei economice. Lovitură de stat globală?

The Pandemic was launched by the WHO on March 11, 2020 leading to the Lockdown and closure of the national economies of 190 (out of 193) countries, member states of the United Nations. The instructions came from above, from Wall Street, the World Economic Forum, the billionaire foundations.This diabolical project is casually described by the corporate media as a “humanitarian” endeavor.  The “international community” has a “Responsibility to Protect” (R2P).  An unelected “private-public partnership” under the auspices of the World Economic Forum (WEF), has come to the rescue of  Planet Earth’s 7.8 billion people. The closure of the global economy is presented as a means to “killing the virus”.
 

Sună absurd. Închiderea economiei reale a Planetei Pământ nu este „soluția”, ci mai degrabă „cauza” unui proces de destabilizare și sărăcire la nivel mondial.

Economia națională combinată cu instituțiile politice, sociale și culturale stă la baza „reproducerii vieții reale”: venit, ocupare, producție, comerț, infrastructură, servicii sociale. Destabilizarea economiei Planetei Pământ nu poate constitui o „soluție” pentru combaterea virusului. Dar asta este ceea ce vor ei să credem. Și asta fac ei.

 „Războiul economic”

Destabilizarea dintr-o singură lovitură a economiilor naționale din peste 190 de țări este un act de „război economic”. Această agendă diabolică subminează suveranitatea statelor naționale. El sărăcește oamenii din întreaga lume. Aceasta duce la o datorie globală în spirală, exprimată în dolari.

Structurile puternice ale capitalismului global, Big Money împreună cu inteligența și aparatul său militar sunt forța motrice. Folosind tehnologii digitale și de comunicații avansate, blocarea și închiderea economică a economiei globale este fără precedent în istoria lumii.

Această intervenție simultană în 190 de țări derogă democrația. Subminează suveranitatea statelor naționale la nivel mondial, fără a fi nevoie de intervenție militară. Este un sistem avansat de război economic care eclipsează alte forme de război, inclusiv războaie de teatru convenționale (în stil irakian).

Scenarii de guvernanță globală. Guvernul mondial în era post-Covid? 

Proiectul Lockdown din 11 martie 2020 folosește minciuni și înșelăciuni pentru a impune în cele din urmă un regim totalitar mondial, intitulat „Guvernare globală” (de către oficiali nealegiți). În cuvintele lui David Rockefeller:

„… Lumea este acum mai sofisticată și mai pregătită să meargă către un guvern mondial. Suveranitatea supranațională a unei elite intelectuale și a bancherilor mondiali este cu siguranță preferabilă în fața autodeterminării naționale practicate în secolele trecute . ” (citat de Aspen Times , 15 august 2011, accent adăugat)

Scenariul de guvernanță globală impune o agendă de inginerie socială și conformitate economică.

„Constituie o extensie a cadrului de politică neoliberală impus atât țărilor în curs de dezvoltare, cât și țărilor dezvoltate. Acesta constă în eliminarea „autodeterminării naționale” și construirea unei legături la nivel mondial de regimuri proxy pro-SUA controlate de o „suveranitate supranațională” (Guvernul Mondial) compus din instituții financiare de vârf, miliardari și fundațiile lor filantropice. ”(Vezi Michel Chossudovsky, Capitalismul global, „Guvernul mondial” și criza Corona , 1 mai 2020).

Simularea Pandemiilor

Fundația Rockefeller propune utilizarea planificării scenariilor ca mijloc de realizare a „guvernării globale”. (Pentru mai multe detalii, a se vedea Michel Chossudovsky, 1 mai 2020 ). În raportul Rockefeller din 2010 intitulat  „Scenarii pentru viitorul tehnologiei și a zonei de dezvoltare internațională”,  scenariile de guvernanță globală și acțiunile care trebuie întreprinse în cazul unei lumi au fost luate în considerare în cazul unei pandemii. Mai precis, raportul a avut în vedere (p 18)  simularea unui scenariu Lock Step care include o tulpină de gripă virulentă globală. Studiul Rockefeller din 2010 a fost publicat ca urmare a pandemiei H1N1 din 2009.

O altă simulare importantă a fost efectuată  pe 18 octombrie 2019, cu mai puțin de 3 luni înainte ca SARS-2 să fie identificat la începutul lunii ianuarie 2020.

Evenimentul 201 a avut loc sub auspiciile Centrului Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, sponsorizat de Fundația Bill și Melinda Gates și Forumul Economic Mondial. (Pentru detalii detaliate vezi Michel Chossudovsky, 1 martie 2020 )

Inteligența și „Arta înșelăciunii”

Criza Covid este un instrument sofisticat al elitelor puterii. Are toate caracteristicile unei operațiuni de inteligență care planifică cu atenție folosind „înșelăciune și contramare”. Leo Strauss:  „privea inteligența ca pe un mijloc pentru decidenții politici de a atinge și justifica obiectivele politice, nu de a descrie realitățile lumii. Și tocmai asta fac ei în raport cu Covid-19.

Video: Evenimentul 201 Exercițiul pandemic. 18 octombrie 2019. Se concentrează pe amploarea pandemiei. De asemenea, se adresează în cadrul simulării cum se ocupă de social media online și așa-numita „dezinformare”. Asculta cu atentie)

 

Intervenție macroeconomică. Evoluția economiei globale 

Istoria „Tratamentului șocului” economic. De la programul de ajustare structurală (SAP) la „Ajustare globală (GA)”

Închiderea (simultană) din 11 martie 2020 a economiilor naționale din 190 de state membre ale ONU este diabolică și fără precedent. Milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și economiile pe tot parcursul vieții. În țările în curs de dezvoltare, sărăcia, foametea și disperarea predomină.

În timp ce acest model de „intervenție globală” este fără precedent, are anumite caracteristici care amintesc de reformele macroeconomice la nivel de țară, inclusiv impunerea unei „medicamente economice” puternice de către FMI. Pentru a aborda această problemă, să examinăm istoria așa-numitului „tratament de șoc economic”.

Întoarce-te înapoi în Chile, 11 septembrie 1973.

În calitate de profesor invitat la Universitatea Catolică din Chile, am trăit lovitura militară îndreptată împotriva guvernului ales de Salvador Salvador Allende. A fost o operațiune CIA condusă de secretarul de stat Henry Kissinger, împreună cu reforme macroeconomice devastatoare.

Imagine din stânga: Kissinger împreună cu generalul Augusto Pinochet (anii 1970)

În luna următoare loviturii de stat, prețul pâinii a crescut de la 11 la 40 de escudo peste noapte . Această prăbușire tehnică a salariilor reale și a ocupării forței de muncă sub dictatura Pinochet a condus la un proces de sărăcire la nivel național. În timp ce prețurile la alimente au crescut, salariile au fost înghețate pentru a asigura „stabilitatea economică și a preveni presiunile inflaționiste”. De la o zi la alta, o țară întreagă fusese precipitată în sărăcie abisală: în mai puțin de un an, prețul pâinii din Chile a crescut de treizeci și șase de ori și optzeci și cinci la sută din populația chiliană a fost condusă sub pragul sărăciei. ” Aceasta a fost „Resetarea” din Chile din 1973

Doi ani și jumătate mai târziu, în 1976, m-am întors în America Latină ca profesor invitat la Universitatea Națională din Cordoba, în centrul industriei nordice a Argentinei. Șederea mea a coincis cu o altă lovitură de stat militară din martie 1976. În spatele masacrelor și încălcărilor drepturilor omului, fuseseră prescrise și reforme macroeconomice de „piață liberă” - de data aceasta sub supravegherea creditorilor argentinieni din New York, inclusiv a lui David Rockefeller care a fost prieten cu Ministrul Economiei al Juntei Martinez de Hoz.

Imagine din dreapta: președintele general Jorge Videla, David Rockefeller și ministrul economiei argentiniene Martinez de Hoz, Buenos Aires (anii 1970)

Chile și Argentina au fost „repetiții generale” pentru lucrurile viitoare: impunerea FMI-Programul Mondial de Ajustare Structurală (SAP) a fost impusă peste 100 de țări începută la începutul anilor 1980. (Vezi Michel Chossudovsky, Globalizarea sărăciei și noua ordine mondială , Global Research, 2003)

Un exemplu notoriu al „pieței libere”: Peru, în august 1990, a fost pedepsită pentru că nu se conforma cu diktatele FMI: prețul combustibilului a crescut de 31 de ori, iar prețul pâinii a crescut de peste douăsprezece ori într-o singură zi. Aceste reforme - efectuate în numele „democrației” - au fost mult mai devastatoare decât cele aplicate în Chile și Argentina sub pumnul guvernării militare.

 

Și acum, la 11 martie 2020, intrăm într-o nouă fază de destabilizare macroeconomică, care este mai devastatoare și mai distructivă decât 40 de ani de „tratament de șoc” și măsuri de austeritate impuse de FMI în numele intereselor financiare dominante.

Există ruptură, o ruptură istorică, precum și continuitate. Este „Neoliberalismul până la gradul al IX-lea”

Imagine în stânga: Kissinger cu dictatorul general al Argentinei Jorge Videla (1970)

Închiderea economiei globale: impacturi economice și sociale la nivelul întregii planete

Comparați ceea ce se întâmplă astăzi cu economia globală cu măsurile macro-economice „negociate” țară cu țară impuse de creditori în cadrul Programului de ajustare structurală (SAP). „Ajustarea globală” din 11 martie 2020 nu a fost negociată cu guvernele naționale. A fost impus de un „parteneriat public / privat”, susținut de propaganda mediatică, și acceptat, invariabil de politicieni corupți.

 

Inegalitate socială și sărăcire „proiectată”. Globalizarea sărăciei 

Comparați  liniile directoare” din 11 martie 2020 privind  „ ajustarea globală ” care afectează întreaga planetă cu Chile, 11 septembrie 1973 .

Într-o ironie amară, aceleași interese ale Big Money din spatele „ajustării globale” din 2020 au fost implicate activ în Chile (1973) și Argentina (1976). Amintiți-vă „Operațiunea Condor” și Războiul murdar (Guerra Sucia).

Există continuitate: aceleași interese financiare puternice: birocrațiile FMI și ale Băncii Mondiale sunt implicate în prezent în pregătirea și gestionarea operațiunilor de datorie „post-pandemică„ Noua normală ”(în numele creditorilor) în cadrul Marii Resetări.

Henry Kissinger a fost implicat în coordonarea „Resetării” din 11 septembrie 1973 din Chile. Astăzi, el este un susținător ferm al Marii Resetări sub auspiciile Forumului Economic Mondial (WEF).

Nu este nevoie să negociați cu guvernele naționale sau să efectuați o „schimbare de regim”. Proiectul din 11 martie 2020 constituie o „Ajustare globală” care declanșează falimente, șomaj și privatizare la o scară mult mai mare, afectând dintr-o singură dată economiile naționale din peste 150 de țări.

Și tot acest proces este prezentat opiniei publice ca un mijloc de combatere a „virusului ucigaș” care, potrivit CDC și OMS, este similar cu gripa sezonieră. (Viruși A, B)

Structura puterii hegemonice a capitalismului global 

Big Money, inclusiv fundațiile miliardare, sunt forța motrice. Este o alianță complexă între Wall Street și instituția bancară, Big Oil and Energy, așa-numiții „Contractori de apărare, Big Pharma, Conglomeratele de biotehnologie, mass-media corporativă, giganții din domeniul telecomunicațiilor, comunicațiilor și tehnologiei digitale, împreună cu o rețea de grupuri de reflecție, grupuri de lobby, laboratoare de cercetare etc. Proprietatea asupra proprietății intelectuale joacă, de asemenea, un rol central.

Această rețea complexă de luare a deciziilor implică creditori și instituții bancare majore: Rezerva Federală, Banca Centrală Europeană (BCE), FMI, Banca Mondială, banca regională de dezvoltare și Banca pentru decontări internaționale (BRI) din Basel, care joacă un rol strategic cheie.

La rândul lor, eșaloanele superioare ale aparatului de stat al SUA (și ale aliaților occidentali ai Washingtonului) sunt implicate direct sau indirect, inclusiv Pentagonul, serviciile de informații americane, autoritățile sanitare, securitatea internă și Departamentul de stat al SUA (inclusiv ambasade în peste 150 de țări).

Însușirea continuă a bogăției de către Super Rich  

Se spune că virusul V este responsabil pentru valul falimentelor și al șomajului. Este o minciună. Nu există o relație de cauzalitate între virus și variabilele economice. Finanțatorii și miliardarii puternici sunt cei care stau în spatele acestui proiect care a contribuit la destabilizarea (la nivel mondial) a economiei reale.

În cursul ultimelor nouă luni, au încasat miliarde de dolari. Între aprilie și iulie , averea totală deținută de miliardarii din întreaga lume a crescut de la 8 trilioane de dolari la peste 10 trilioane de dolari, 

Raportul Forbes  nu explică cauza reală a acestei redistribuții masive a bogăției:

„Bogăția colectivă miliardară a crescut la cel mai rapid ritm în orice perioadă din ultimul deceniu”.

De fapt, este cea mai mare redistribuire a bogăției globale din istoria lumii. Se bazează pe un proces sistematic de sărăcire la nivel mondial. Este un act de război economic.

Miliardarii nu au fost doar beneficiarii de „pachete de stimulare guvernamentale” generoase (adică Handouts), cea mai mare parte a câștigurilor lor financiare de la începutul campaniei de frică Covid la începutul lunii februarie a fost rezultatul tranzacțiilor privilegiate, al cunoștințelor preliminare și al manipulării atât a celor financiare, cât și a celor financiare. piețelor de mărfuri.

Bogăția combinată a miliardarilor americani a crescut cu 850 miliarde de dolari în perioada 18 martie 2020 - 8 octombrie 2020 , o creștere de peste 28%. Această estimare nu ține cont de creșterea bogăției în perioada precedentă 18 martie, care a fost marcată de o serie de prăbușiri ale burselor. (Vezi Michel Chossudovsky, Haosul economic și distrugerea societății,  7 noiembrie 2020 )

La 18 martie 2020, miliardarii americani combinaseră avere de 2.947 trilioane de dolari. Până la 8 octombrie, averea lor a crescut la 3,8 trilioane de dolari (3,798 miliarde de dolari mai exact).

Această clasă de miliardari superiori manipulează piețele financiare începând din februarie și apoi comandă închiderea economiei globale pe 11 martie, al cărei obiectiv declarat este combaterea Covid-19, care, potrivit OMS, este similar cu gripa sezonieră.

„Economia reală” și „banii mari”

De ce aceste politici de blocare Covid conduc în faliment, sărăcie și șomaj?

Capitalismul global nu este monolitic. Există într-adevăr un „Conflict de clasă” „între super-bogați și marea majoritate a populației lumii.

Dar există și o rivalitate intensă în cadrul sistemului capitalist. Anume un conflict între „Big Money Capital” și ceea ce s-ar putea descrie drept „Capitalism real” care constă din corporații din diferite domenii de activitate productivă la nivel național și regional. De asemenea, include întreprinderi mici și mijlocii.

Ceea ce este în curs de desfășurare este un proces de concentrare a bogăției (și control al tehnologiilor avansate) fără precedent în istoria lumii, prin care instituția financiară (adică creditorii de miliarde de dolari) ar trebui să-și însușească activele reale atât ale companiilor în faliment, cât și ale activelor statului .

„Economia reală” constituie „peisajul economic” al activității economice reale: active productive, agricultură, industrie, servicii, infrastructură economică și socială, investiții, ocuparea forței de muncă etc. Economia reală la nivel global și național este vizată de blocarea și închiderea activității economice. Instituțiile financiare Global Money sunt „creditorii” economiei reale.

„Al doilea val”. Un alt blocaj

Al doilea val este o minciună. Este prezentat opiniei publice ca un mijloc de combatere a virusului și de salvare a vieților.

Asta ne spun guvernele. Campania fricii a intrat în viteză, aplicată simultan în diferite regiuni ale lumii. 

Test, Test, Test, În Marea Britanie, Forțele Armate sunt implicate în operațiuni de testare în masă folosind PCR, al căror obiectiv este de a crește numărul așa-numitelor cazuri pozitive.

Dacă locuiți singur în Marea Britanie, puteți configura o „Bulă de asistență (vezi dreapta)

Inutil să spun: la începutul acestui al doilea val, economia globală se află deja într-o stare de haos. În timp ce rapoartele nu dezvăluie profunzimea și gravitatea acestei crize globale, dovezile (care sunt încă provizorii și incomplete) vorbesc de la sine.

Rațiunea celui de-al doilea val este de a preveni și amâna redeschiderea economiei naționale , împreună cu aplicarea distanțării sociale, purtarea măștii de față etc.

Ținta este economia serviciilor, companiile aeriene, industria turistică etc. Menținerea unor restricții stricte asupra călătoriilor aeriene echivalează cu conducerea marilor companii aeriene în faliment. Programul de faliment este conceput și impus.

 

Iar al doilea val intenționează să le permită miliardarilor să ridice piesele, dobândind proprietatea asupra unor sectoare întregi de activitate economică la prețuri minime.

Banii pe care i-au însușit în cursul crizei financiare (prin manipularea directă) vor fi folosiți pentru cumpărarea corporațiilor falimentare, precum și a guvernelor falimentare.

Imagine din stânga: Aeroportul din Hong Kong. Gol.

Guvernare globală: către un stat totalitar

Persoanele și organizațiile implicate în 18 octombrie 2019 201 Simulare  sunt acum implicate  în gestionarea efectivă a crizei odată ce a fost in direct pe 30 ianuarie lea , 2020 în conformitate cu OMS Sanatate Publica de urgenta , de interes internațional (PHEIC), care în set rândul său scena crizei financiare din februarie.

Blocarea și închiderea economiilor naționale declanșează o a doua perioadă de șomaj în masă, împreună cu falimentul tehnic (aplicat la nivel mondial) al întreprinderilor mici și mijlocii.

Toate acestea sunt conduse de instalarea unui stat totalitar global care intenționează să rupă toate formele de protest și rezistență.

Programul de vaccinare Covid (inclusiv pașaportul digital încorporat) face parte integrantă dintr-un regim totalitar global.

Ce este infamul ID2020? Este o alianță de parteneri public-privat, inclusiv agențiile ONU și societatea civilă. Este un program de identificare electronică care folosește vaccinarea generalizată ca platformă pentru identitatea digitală. Programul valorifică operațiunile existente de înregistrare a nașterilor și de vaccinare pentru a oferi nou-născuților o identitate digitală portabilă și persistentă, legată biometric, zone roșii, măști de față, distanțare socială, blocare ( Peter Koenig, 12 martie 2020)

Marea Resetare

Aceiași creditori puternici care au declanșat criza Covid Globală a Datoriei stabilesc acum o „Nouă Normală” care constă în esență în impunerea a ceea ce Forumul Economic Mondial descrie ca „Marea Resetare”:

Folosind blocaje și restricții COVID-19 pentru a trece prin această transformare, Marea Resetare este lansată sub masca unei „a patra revoluții industriale” în care întreprinderile mai vechi vor fi conduse la faliment sau absorbite în monopoluri, închizând efectiv secțiuni uriașe a economiei pre-COVID. Economiile sunt „restructurate” și multe locuri de muncă vor fi realizate de mașini bazate pe AI.

Șomerii (și vor fi mulți) ar fi plasați pe un fel de venit de bază universal și ar avea datoriile lor (îndatorarea și falimentul la scară masivă este rezultatul deliberat al blocărilor și restricțiilor) în schimbul predării activelor lor către stat sau mai exact instituțiilor financiare care ajută la conducerea acestei mari resetări . WEF declară că publicul va „închiria” tot ce le trebuie: eliminarea dreptului de proprietate sub masca „consumului durabil” și „salvarea planetei”. Desigur, mica elită care a lansat această mare resetare va deține totul. (Colin Todhunter,  Great Reset distopian, 9 noiembrie 2020)

Până în 2030, creditorii globali vor fi însușit bogăția lumii în cadrul scenariului „Ajustare globală”, în timp ce sărăcesc sectoare mari ale populației mondiale.

În 2030  „Nu vei deține nimic și vei fi fericit”.  (vezi videoclipul de mai jos)

 

Națiunile Unite: un instrument de guvernanță globală în numele unui parteneriat public / privat neales

Sistemul ONU este, de asemenea, complice. A aprobat „guvernarea globală” și The Great Reset.

În timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, recunoaște pe bună dreptate că pandemia este „mai mult decât o criză a sănătății”, nu a fost întreprinsă nicio analiză sau dezbatere semnificativă sub auspiciile ONU cu privire la cauzele reale ale acestei crize. Potrivit unui raport ONU din septembrie:

„S-au pierdut sute de mii de vieți. Viața a miliarde de oameni a fost întreruptă. În plus față de impactul asupra sănătății, COVID-19 a expus și a exacerbat inegalitățile profunde ... Ne-a afectat ca indivizi, ca familii, comunități și societăți. A avut un impact asupra fiecărei generații, inclusiv asupra celor care nu s-au născut încă. Criza a evidențiat fragilitățile din interiorul și între națiuni, precum și în sistemele noastre pentru a monta un răspuns global coordonat la amenințările comune. ( Raportul ONU )

Deciziile care au declanșat distrugerea socială și economică la nivel mondial nu sunt menționate, nu există nicio dezbatere în Consiliul de Securitate al ONU. Consens între toți cei cinci membri permanenți ai CSONU.

V Virusul este considerat responsabil.

WEF „Reimagine and Reset our World” într-un parteneriat public-privat a fost aprobat de ONU.
 

Reveniți la George Kennan și la Doctrina Truman la sfârșitul anilor 1940. Kennan credea că ONU a furnizat o modalitate utilă de a „conecta puterea cu moralitatea”, folosind moralitatea, ca mijloc de a ștampila „războaiele umanitare” americane.

Criza Covid este punctul culminant al unui proces istoric.

Blocarea și închiderea economiei globale sunt „arme de distrugere în masă”. Avem de-a face cu „crime împotriva umanității” extinse.

Joe Biden și „Marea resetare”

„Președintele ales” Joe Biden este un politician îngrijit, un mandatar de încredere, care servește interesele instituției financiare.

Să nu uităm că Joe Biden a fost un susținător ferm al invaziei Irakului pe motiv că Saddam Hussein „avea arme de distrugere în masă”. „Poporul american a fost înșelat în acest război” ( senatorul Dick Durbin ). Nu te lăsa înșelat din nou de Joe Biden.

Acronime în evoluție. 9/11, GWOT, WMD și acum COVID : Biden a fost recompensat pentru că a susținut invazia Irakului.

Fox News îl descrie ca un socialist care amenință capitalismul: „Legătura tulburătoare a lui Joe Biden cu mișcarea„ Great Reset ”socialistă”. Deși este o prostie absolută, mulți „progresiști” și activiști anti-război l-au susținut pe Joe Biden fără a analiza consecințele mai largi ale președinției Biden.

Marea Resetare este divizibilă social, este rasistă. Este un proiect al capitalismului global. Constituie o amenințare pentru marea majoritate a lucrătorilor americani, precum și pentru întreprinderile mici și mijlocii. O administrație Biden-Harris implicată activ în realizarea „Great Reset” este o amenințare pentru umanitate.

În ceea ce privește Covid, Biden este ferm angajat în „Al Doilea Val”, adică menținerea închiderii parțiale atât a economiei SUA, cât și a economiei globale ca mijloc de „combatere a virusului ucigaș”.

Joe Biden va susține adoptarea „Great Reset” a WEF atât la nivel național, cât și internațional, cu consecințe economice și sociale devastatoare. Forumul Economic Mondial (WEF) din 2021 programat pentru vara anului 2021 se va concentra pe implementarea „Great Reset” 

O administrație Joe Biden va urmări în mod activ planul totalitar al Big Money: The Great Reset. 

Cu excepția cazului în care există proteste semnificative și rezistență organizată, la nivel național și internațional, Marea Resetare  va fi încorporată atât în ​​agendele de politică externă internă, cât și în cele ale SUA ale administrației Joe Biden-Kamala Harris.

Este ceea ce numiți imperialism cu o „față umană”.

De prof. Michel Chossudovsky

Global Research, 12 noiembrie 2020

ANALIZA SI PREVIZIUNI 2020-2025. SOLUTII SI CONCLUZII. SURSA: OCHR BUCURESTI

ANALIZA:

- OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu a fost modificata prima oara in Noiembrie 2019 de Marcel Ciolacu

- ianuarie 2020, se înființează CNSU

- februarie 2020 se înființează Agentia Nationala de Digitalizare

- Martie 9, se inchid toate școlile

- Martie 11 OMS declara pandemia

- Martie 13 se interzic autopsiile prin OM 436

- Martie 16 2020 se emite decretul 195/2020 prin care se declara stare de urgenta

- o zi mai tarziu, 17.03.2020 se activează art 15 CEDO ce scoate Ro de sub protectia Conventiei.

- Martie - Aprilie se dau 21 de Ordonanțe Militare care crează primul val de haos

- Mai 18, se adopta si se publica Leg 55/2020 prin care se inventează o noua stare: starea de alerta

- iulie 20 se adopta legea 136/2020 prin care se legiferează carantina

- iulie 21 CNSU - Certifica Pandemia de CoVid 19 declarata de OMS in Martie 11.

- Mai- Noiembrie 2020 starea de alerta se prelungește de 6 ori.

————————————————————

- Martie - Mai 2020 : spitalele de stat sunt goale asteptand valul de oameni bolnavi. Zeci de oameni mor din cauza lipsei de tratament al bolilor cronice.

- Mai - Noiembrie 2020: spitale sunt tot goale, condiționând accesul doar in urma testării CoVid. Sute si mii de oameni mor sau dispar.

- Mai- Noiembrie 2020: mii de oameni decedați sunt îngropați fara a fi fost văzuți de familii. Nu se stie cine pe cine a îngropat.

- Persoanele bolnave de CoVid sau doar infectate cu virusul, au fost reținute si lipsite de libertate in mod nelegal, devenind cobaii unor tratamente experimentale contra SARS CoV 2. O mare parte au murit.

- sume de ordinul sutelor de milioane de euro au disparut din sistemul national de sanatate.

- persoane publice si-au expus cariera si viata afirmând si confirmând boala.

—————————————————————

- martie - Noiembrie 2020: au fost printate mii de miliarde de dolari si eur pentru a sustine Șomajul tehnic si ratele bancare

- Martie - Noiembrie 2020: zeci de mii de firme private au devenit inactive sau insolvente.

- Martie - Noiembrie 2020: milioane de oameni au ramas fara serviciu

- Martie - Noiembrie 2020: zeci de mii de oameni s-au sinucis ori au decompensat afectiuni psihice

—————————————————————

- Martie - Noiembrie 2020 sute de milioane de copii si tineri au fost scoși din sistemul de invatamant

- Martie - Noiembrie 2020 sute de milioane de parinti au fost nevoiți sa renunțe la serviciu pentru a putea avea grija de copii ce nu mai mergeau la scoala.

—————————————————————

MARTIE - NOIEMBRIE 2020: MILIARDE DE OAMENI NU MAI STIU CARE LE ESTE VIITORUL, NU MAI PLANIFICA, NU MAI CONSUMA, NU SE MAI BUCURA, NU MAI TRAIESC!

—————————————————————

PREVIZIUNI!

- invatamantul ramane online - prin lege

- vaccinarea va fi obligatorie - prin lege

- inviolabilitatea domiciliului va disparea - prin lege

- libertatea de miscare va disparea - prin lege

- alegerile din 6 Decembrie 2020 vor nomina câștigători USR in parlament si PNL va ramane la guvernare

- Se va privatiza absolut tot ce statul roman mai detine - prin lege

- telemunca va deveni normalitate

- religia si biserica va fi online - prin lege

- se va face o forma de “stabilizare monetară” iar moneda cash va disparea - prin lege

- spatii sau locuri de petrecere, cluburi, discoteci etc, vor ramane închise - prin lege

- adunările publice vor fi interzise - prin lege

- agențiile de turism, de transport international, aerian, maritim, Horeca, vor disparea. Vor fi înlocuite partial cu ceva online.

- Constitutia Romaniei va fi modificata - la cerea parlamentului

- sistemul judiciar si cel juridic se va schimba radical. Procesele nu vor mai fi publice. Completele de judecători nu se vor mai reuni in sedinta fizica. Avocatii vor avea termene fixe de a isi expune tezele. Partile in dosare vor intra online. Codul Penal si cel Civil se vor modifica

- noua normalitate va fi intr-o liniste deplina.

Termen de confirmare a previziunilor: pe rand pana prin 2022, cel tarziu.

—————————————————————

NU VOR FI PROTESTE CONSIDERABILE!

—————————————————————

Solutii?

- juridice

- mediatice

- civice

- investigatii jurnalistice

- informarea corecta si permanenta a oamenilor

- crearea unor sisteme de comunicare : televiziuni, radio, presa scrisă si online

- unificarea ideilor si oamenilor ce pot sa susțină in orice fel.

—————————————————————

CONCLUZII: POPULATIA CREDE CA PANDEMIA SE VA TERMINA INTR-O ZI.

Avand in vedere cele de mai sus, este clar ca nimic nu se va mai termina niciodata.

IMPORTANT ESTE MESAJUL PENTRU CA OAMENII SA VADA DIRECTIA.

 

La Forumul Economic de la Davos , Elvetia, 27 Ian. 1995 , Soros spunea :

 

“ Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume. “ (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc. Smaranda Enache, membra a GDS si Istvan Haller, actualmente membru al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), ambii membri militanti ai “Solidaritatii pentru libertatea de constiinta”, reprezentata si de Remus Cernea . Autodeclarat “liber cugetator”, Cernea este impins pe la spate de Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu s.a, membri fondatori ai asociatiei “seculariste”. George Soros a investit in 1990, pentru fundatia sa din Romania, 1,5 milioane de dolari. Banii au servit implementarii unor programe civice. Intre 1990 si 1994, Fundatia s-a ocupat de pilda, cu elaborarea „manualelor alternative” – scrise de membrii Fundatiei – in colaborare cu Ministerul Educatiei. Investitiile lui Soros in Romania au crescut progresiv. De la 4,3 milioane de dolari in 1992, la 11,3 milioane de dolari in 1996, pentru a ajunge, in 1999, la suma record de 15,8 milioane de dolari. Din anul 2000, insa, strategia finantarii Fundatiei s-a schimbat. Soros explica astfel strategia financiara a Fundatiei sale: „Calea pe care Fundatia a ales-o este ca atunci cand a devenit foarte eficienta in anumite domenii, sa infiinteze organizatii autonome in aceste domenii, la a caror finantare sa contribuie doar partial.” Dupa alegerile din 2004, unii membri ai SON au ajuns in Guvern. Soros s-a nascut in Ungaria la Budapesta in care a si emigrat impreuna cu familia in Anglia.Absolvent al Scolii de Studii Economice de la Londra in 1952 lucreaza pt o societate de brokeraj la bursa din londoneza.In 1956 ajunge in America unde incepe ascensiunea in topul brokerilor transformadu-si economiile infime intr-o avere imensa.In 1969 creaza cel mai de succes fond de investitii din aceea vreme – Quantum Fund. In decursul a zece ani, acest fond a avut un randament de profitabilitate de 3.365%, 42,5% pe an. In toata cariera sa, Soros a realizat cateva tranzactii extrem de riscante si contestate. Printre acestea se numara, o vanzare short in anul 1992 in valoare de 10 miliarde pounds care i-a adus un profit de 10%, dar care a provocat caderea pound-ului britanic si implicit a Bancii Nationale Britanice.Dar sa revenim la ale noastre,George Soros prin ONG-urile si organizatiile sale dubioase si raspandite in toata Europa de Est inclusiv Romania ,doreste dezbinarea Romaniei.Am sa incerc sa argumentez,cum este normal aceasta afirmati in cele ce urmeaza.Miliardarul american de origine maghiara George Soros este actionar indirect al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), el detinand parti sociale la compania Newmont care este, la randul ei, „partener junior” al firmei romano-canadiane care vrea sa exploateze aurul din localitatea din Apuseni. Legaturi cu reteaua Soros ar avea si parlamentarul UDMR Peter Eckstein Kovacs. George Soros are parlamentari din partea Romaniei in Uniunea Europeana (Renate Weber Sefa organizatiilor Soros din Romania) . Tot George Soros se pare ca l-a finantat si pe John McCain candidat la presedentia S.U.A dar si pe Hillary Clinton si Obama. Asemanatoare mi se pare situatia din Romania,tineti minte,cand Stolojan i-a cedat candidatura actualului presedinte Traian Basescu pe motive,,medicale”? Sa revenim la Soros,operatiunea de schimbare a numelui tiganilor in romi, realizata prin concursul Retelei Soros (Soros Open Network) creeaza neplaceri astazi si romanilor si tiganilor, atat in Romania, cat si, mai ales, in Europa.E bine stiut faptul ca multe din organizatiile care militeaza in numele lor nu le reprezinta interesele,fapt recunoscut chiar de catre ei,adica de tigani.Asistam la o invrajbire intre etnii,scopul?,,Divide et impera” e foarte clar…

 

Prof. Vasile Astărăstoae: Vaccinul anti-COVID a fost creat printr-o inginerie genetică, pe bază de ARN mesager care e o noutate în domeniul vaccinurilor. Aceste firme nu au niciun fel de experiență în vaccinuri. Optimismul ăsta deșănțat va avea efecte

Profesorul Vasile Astărăstoae a vorbit marți seara, la RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, despre vaccinul anti-COVID. Fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași a explicat că nu este împotriva vaccinurilor și a vaccinării, dar a subliniat că firmele care au anunțat vaccinuri contra noului coronavirus cu eficiență de peste 90 la sută "nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile".

 

”Am reticențe în primul rând privind aceste firme care au lansat zvonul, oficial au declarat că au gata vaccinul și că mai așteaptă autorizarea de la FDA și de la EMA, ori această autorizare, ei fac presiuni să fie dată cu scurtarea procedurilor, dar autorizarea verifică ce au făcut ei. Aceste firme nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile. Doar Pfizer a mai produs un vaccin angripal, ceea ce nu e mare lucru. Și Cantacuzino a produs un vaccin antigripal. Și un vaccin antipneumococic”, a explicat profesorul ieșean, potrivit RTV.net.Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri”, a declarat profesorul dr. Vasile Astărăstoae, în emisiunea „Punctul Culminant” de la Romania Tv.

 

Profesorul Astărăstoae a vorbit și despre cum a fost realizat vaccinul împotriva noului coronavirus (COVID-19).„Acest vaccin a fost făcut printr-o tehnologie de biologie moleculară, printr-o inginerie genetică, pe bază de ARN mesager care este o noutate în domeniul vaccinurilor și în condițiile astea are un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman. Nimeni nu știe până în prezent care va fi rezultatul”, a explicat medicul.

 

De asemenea, el a explicat că „în lume există patru mari companii care fac exclusiv obiectul de activitate a producerii de vaccinuri”.„Ele au fost cele au produs vaccinuri inovatoare în toate domeniile. Ori, aceste mari companii până în prezent au spus că lucrează, dar sunt într-o fază medie spre avansată la vaccin, că ele respectă absolut toate regulile”, a afirmat fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

 

Dr. Astărăstoae a subliniat că, dacă vaccinul anti-COVID-19, pe care l-au produs nu este eficient, aceste firme nu vor pierde.

 

„Dacă vaccinul Pfizer se dovedește ineficient, Pfizer sau Astra Zeneca nu pierde nimic pentru că are alte produse pe care le comercializează.

 

În schimb, cele patru companii, printre care Johnson&Johnson, dacă se întâmplă așa ceva, dau faliment, dispar de pe piață pentru că singurul lor obiect de activitate este producerea de vaccinuri”, a afirmat medicul Vasile Astărăstoae.

 

„60 de copii britanici au făcut o boală foarte gravă”

 

Profesorul Astărăstoae a mai precizat că „există anumite faze pe care trebuie să le parcurgi obligatoriu” în realizarea de vaccinuri.

 

Fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a avertizat cu privire la riscurile care pot apărea din cauza presiunii puse pentru autorizarea acestor vaccinuri.

 

„În pandemia de gripă tip AN1H1, așa zisa gripă porcină, a existat un acord de imunitate cu Marea Britanie. În urma vaccinării, care atunci a fost inutilă, 60 de copii britanici au făcut o boală foarte gravă – narcolepsia.

 

Tribunalele engleze au arătat că este urmare a acelui vaccin și statul britanic a plătit fiecărei familii în parte opt milioane de lire sterline. Este un caz ultra cunoscut”, a explicat dr. Astărăstoae.

 

Prezent la dezbaterea România TV, consilierul premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă, a afirmat că este „periculos” să fie făcută o astfel de comparație.

 

„Mi se pare foarte periculos ceea ce se întâmplă la dumnevoastră în emisiune pentru că se fac niște afirmații și niște comparații care induc în opinia publică o anumită percepție asupra vaccinării anti-COVID. A face o comparație cu diverse alte cazuri întâmplate în istorie cu efecte adverse ale unor campanii de vaccinare mi se pare foarte periculos.

 

În momentul de față, vaccinarea este un subiect extrem de sensibil și trebuie cât mai multă informare, cât mai multă dezbatere. Domnul Astărăstoae este de meserie medic legist. Eu aș fi foarte interesat că ascult opiniile medicilor care sunt specialiști în boli infecțioase și epidemiologie”, a spus Ionel Dancă.

 

„Vaccinologia nu ține, domnule Dancă, de infecțioase și de epidemilologie. Sunt specialist în bioetică, iar faptele pe care le-am spus sunt fapte reale”, a reacționat medicul Astărăstoae.

Medici anchetați după moartea Părintelui Ghelasie, o voce puternică împotriva Dictaturii Covid. L-au tratat de Covid, deși testul a fost NEGATIV. Malpraxis la Tg. Mureș, fieful lui Arafat. "O să se lupte să nu I vă mai închinați lui Hristos, ci bolii!"

Medici anchetați după moartea Părintelui Ghelasie, o voce puternică împotriva Dictaturii Covid. L-au tratat de Covid, deși testul a fost NEGATIV. Malpraxis la Tg. Mureș, fieful lui Arafat. "O să se lupte să nu I vă mai închinați lui Hristos, ci bolii!"  

Părintele Ghelasie, unul dintre ultimii ucenici ai Sfântului Părinte Arsenie Boca, a trecut la cele veșnice în urmă cu o săptămână, după ce fusese internat la spitalul din Târgu Mureș. Inițial, cauza morții a fost considerată infectarea cu Covid-19, însă ultimul test făcut înaintea decesului a fost unul negativ. Poliția anchetează acum medicii care l-au tratat pentru a descoperi dacă este vorba de o speță de malpraxis, scrie StiriPeSurse.

 

Organele de anchetă investighează această situație și medicii de la Târgu Mureș ar putea fi acuzați de malpraxis, pentru că i-au administrat medicamente foarte puternice împotriva Covid-19, deși testul era negativ, potrivit sursei citate. Părintele, încă tânăr putem spune, la nici 60 de ani, era bolnav de inimă, afirmă ucenici ai săi.

 

VIDEO. RECHIZITORIUL Părintelui Ghelasie, cu moarte suspectă. Mesaj către conducătorii-antihriști: Ați răspândit URA de la cel mai înalt nivel. Acum se aleg apele. Cei buni se vor face și mai buni, cei răi se vor face și mai răi. OPRIȚI-VĂ! VĂ LUPTAȚI CU HRISTOS

 

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruș, comuna Nadeș (Mureș), ca cel de-al șaselea din cei opt copii ai unei familii cu mare credință de Dumnezeu. Părintele Ghelasie a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A absolvit Facultatea de Teologie Sibiu în anul 1997 și Facultatea de Drept București în anul 2006.

 

Părintele Stareț Ghelasie Țepeș a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în fața credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ținute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinți mutați în sinaxare. Vreme de patru ani, a fost stareț al Mănăstirii Lupșa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara.

 

Ultimele sale predici au fost foarte puternice, țintite la adresa Dictaturii Covid și a celor care interzic pelerinajele la sfintele moaște ale Sfintei Parascheva și Sfântului Dimitrie. Le puteți urmări mai jos.

 

"Uitați-vă dumneavoastră că din boala asta au făcut ca o religie. Și au îndemnat lumea să se închine, domnule! Nu vedeți că o să se lupte să va închinați bolii, să nu i va mai închinați lui Hristos?", spunea Părintele.

 

„Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediți, să nu vă mai împărtășiți, că acolo e boala, la potir, auzi! Greșit! După toate greutățile noastre, nu vedeți că vor să vă închidă sărbătorile?” 

 

"Mergeți și împărtășiți-vă! Cel care va scăpa Omenirea de această cădere mare va fi Sfântul Potir. Acolo e Hristos! Acolo e Lupta!" 

ADVERTISEMENT

 

Părintele stareț Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată în Patriarhia Română.

 

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

 

„Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Și, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăția sufletească pe care pot s-o aibă și oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toți cei din mânăstire se mântuiesc, așa cum nici toți din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

 

Părintele Ghelasie a trecut la Domnul cu doar două săptămâni înainte de împlinirea a 31 de la trecerea la Domnului a Sfântului Ardealului. Părintele Arsenie Boca a fost primul fost deținut politic propus spre canonizare, cu dosarul completat și studiat de o comisie specială, dosar care, în mod inexplicabil, este pus pe pauză.

 

Redăm mai jos ultimele predici, tulburătoare, ale Părintelui Ghelasie Țepeș, din ziua de hram, a Sfântului Dimitrie Izvărâtorul de Mir, cât și cea anterioară, din seara de priveghere. De asemenea, poemul Părintelui, La moartea mea: 

 Adăugăm și această înregistrarea despre închiderea Bisericilor: 

 

La moartea mea

 

de P. Ghelasie Țepeș

 

Când Dumnezeu la El o să mă cheme

Și tot ce-i pământesc în urmă voi lăsa,

De-o fi târziu sau poate prea devreme,

Să nu uitați, vă rog, de rugăciunea mea!

 

La moartea mea, aș vrea ca nimeni să nu plângă,

Nici rude, nici prieteni și nici frați,

Iar dacă fără voie lacrimi o să curgă,

Ștergeți-le! Nu plângeți, ci vă bucurați!

 

Că moartea-i doar o punte ce ne trece

De-aici, de pe pământ, spre veșnicie,

Nu vă-ntristați că trupul îmi e rece,

Am sufletul arzând de bucurie,

 

C-am părăsit de-acum viața păcătoasă

Și sufletul mi-e parcă, mult mai ușurat,

Nu plângeți după mine, căci moartea e frumoasă,

Atunci când te găsește cu sufletul curat!

 

La căpătâiul meu, aș vrea să nu fie tristețe

În ceasul când veți sta să privegheați,

Ștergeți-vă deci, lacrimile de pe fețe

Nu vreau să plângeți, vreau doar să vă rugați!

 

Rugați-vă așa cum știți mai bine

Ca sufletu-mi s-ajungă sus în cer,

E tot ce-ați mai putea să faceți pentru mine,

Și tot ceea ce eu aș mai putea să sper!

 

În jurul meu, aș vrea să nu fie-ntristare,

Chiar dacă trupul mi-e rece și pustiu,

În loc de plâns, aș vrea s-aud cântare

Căci sufletul îmi va rămâne veșnic viu.

 

Cântarea îmi aduce-n suflet pace,

Cu ea slăvit-am tot mereu pe Dumnezeu,

Cântați-mi tot ceea ce știți că-mi place

S-aduceți bucurie sufletului meu!

 

Și-n clipa grea, în ceasul despărțirii,

Să țineți minte ce v-am spus, să nu uitați,

Nu vreau să plângeți, asta-i legea firii,

Căci rând pe rând, cu toții, morții vom fi dați!

 

În urma mea, aș vrea să nu rămână jale,

Cum am văzut de-atâtea ori și eu,

Căci fi-voi ca o umbră, în a voastră cale

Și lângă voi, cu sufletul, voi fi mereu.

 

Iar pe mormântul meu, când puneți câte-o floare,

Nu vreau să fiți cu ochii-nlăcrimați,

Vreau doar să v-amintiți că viața-i trecătoare,

Și n-aveți prea mult timp să cugetați!

 

Și ruga mea v-o las ca pe-o povață,

Să o purtați în suflet tot mereu,

Și-atâta timp cât veți trăi în viață:

SĂ VĂ RUGAȚI NEÎNCETAT LUI DUMNEZEU!

Corigenți la economie

Păcat că nu se poate preda corect o istorie a economiei și finanțelor publice a României.

In acest moment România este corigenta la economie.

 

Sunt supărat că știe ambasadorul Statelor Unite ale Americii câte companii mai are statul în subordinea sa. 1200 de companii. Dacă nu se poate face un Fond Suveran de Investiții in Romania, macar statul să rămână cu aceaste companii și să le facă profitabile. 

Dacă mai multe companii ar deveni rentabile atunci ar avea profit iar bugetul local și bugetul consolidat al statului ar avea de câștigat. O să vină o perioada când Romania v-a trebuie să înceapă să plătească datoriile făcute în acești 30 ani. 

Acum se fac calcule, se fac strategi, promisiuni,etc. Lumea se gândește la trei lucruri: să vindem ce mai are statul în patrimoniul economic, să scădem salariile și să majorăm taxe și impozite. 

 

Dacă este să vorbim de viitor, eu aș merge așa:

 

1. Aș negocia cu Franța pentru continuarea lucrărilor și proiectelor la IAR Brașov. Statul prin intermediul Ministeror Sănătății, al Apărării și Internelor să achiziționeze 30 elicoptere( 6 pentru Sănătate, 16 pentru Aparare, 8 pentru Interne ). Aș plati in anul 2021= 1 miliard euro în avans. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar.

 

2. Aș negocia cu Franța pentru continuarea colaborării Uzinele Dacia Pitești. Statul să achiziționeze autoturisme pentru administrația publică locală ( 7500 ) și centrală (2500), companiile de stat locale și naționale (2500). Aș da în avans 0,5 miliarde euro pentru anul 2021. Preturi accesibile între 6000-8500 euro/ autoturism, depinde de marca și utilitate.

 

3. Aș negocia cu Germania pentru fabricarea in Romania și  pentru repararea și fabricarea de tancuri și tunuri. Aș da în avans 1 miliard euro. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar.

 

4. Aș negocia cu Statele Unite ale Americii pentru repararea avioanelor de tip F, repararea și construcția navelor de militare, repararea și fabricarea echipamentelor militare, a radarelor. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar. Creerea de spitale și centre medicale militare în diverse zone balneare, cu ajutorul Statele Unite ale Americii. Motoarele navelor de război sa fie reparate de UCM Reșița. As propune 2 miliarde euro pentru 2021.

 

5. Hidroelectrica să fuzioneze cu UCM Reșița și HidroServ pentru a consolida poziția în acest domeniu. Cele două firme să rămână distincte în cadrul Hidroelectrica. Ea să devină Hidroelectrica Holding România. Aș investi 1 miliard euro.

 

6. Cercetare, știință și tehnică medicală, fabricarea de medicamente și dispozitive medicale, distribuție aș regandi întreg sistemul. Aș investi 2 miliarde euro în anul 2021.

 

7. Agricultura și industria alimentara. 

- 1, 5 miliarde euro în sistemele de irigații,

- 1 miliard euro în instituțiile de învățământ și cercetare agricolă,

- 1,5 miliarde euro aș da pentru horticultura și 1,5 miliarde euro pentru zootehnie; 1 miliard euro pentru pomi fructiferi și viță de vie și 2,5 miliarde euro pentru cultivarea cerealelor; în industria alimentara aș da 1 miliard euro.

- aș relua funcționarea companiei Unirea.

 

Aș gândi niște proiecte locale în care statul să fie interesat.

Modelul gândit: 

În anii trecuți în județul Caraș-Severin, Consiliul județean a gândit să reporneasca fabrica de produse lactate din orașul Oravița. Acum totul este la pămînt. 

Ideea este ca statul român să preia controlul asupra companiei cu 60% restul împărțit egal între Consiliul județean și Consiliul local. Potențialul de recuperare a laptelui din zona, există. De distribuție a produselor rezultate de aici, ar fi prin magazinele Unirea și discuții cu toate magazinele din zona respectiva și din judetul respectiv pentru ca o pondere de 5-10% din marfa pe care o recepționează pe acel produs să fie de la unitatea respectivă din domeniul alimentar.

 

In perioadele de munca in agricultura să se folosească toată resursele umane care sunt apte de muncă și beneficiază de ajutor social și șomaj. De asemenea cei care nu au nici o idemnizatie socială, dacă acceptă să lucreze atunci primește o indemnizație socială pentru perioada lucrată în agricultură. 

Cei care beneficiază de ajutor social pot fi folosiți pentru diverse alte lucrări în cadrul local sau județean, unde este nevoie. 

Statul să le asigure acestora transport, un sandwich și o sticlă de apă când merg la lucru, categoriilor sociale de mai sus.

 

Aș opri și conserva toate investițiile neutile( gen stadion, sala de cinema, sală de sport , modernizare centru localitate, echipamente birou care nu este urgenta,etc.) timp de 1 an de zile.

 

Aș plafona nivelul maxim al salariului de stat, bugetar, al companiei de stat la 12500 lei/lună, plus maxim 30 % sporuri, 20% prime și bonificații. Gărzile din domeniul sanitar se vor calcula că și pină acum.

 

Aș îngheța salariul minim brut pe economie.

 

Aș plafona și regangi nivelul pensiilor. Pensia minimă sa fie de 900 lei, pentru categoriile sociale care au vârsta dar nu au îndeplinit condițiile legii privind anii de vechime. Toate pensiile actuale sub 2000 lei vor fi egalate la 1800 lei. Pensiile actuale între 2001-4300 lei vor fi egalate la 2750 lei. Pensiile actuale între 4301-8500 lei vor fi egalate la 4500 lei. Restul pensiilor, peste 8501 lei vor fi egalate la 6000 lei.

 

Aș schimba sistemul de taxe și impozite pe salariu și pe profit. 

 

Tot ce am scris este o părere personală la anii ce vor urma pentru economia României.  Nu trebuie decât să înțelegi că așa putem proteja ce mai are statutul în patrimoniul și vom putea începe să plătim datoriile făcute pină în decembrie 2020.

 

Hadrian

 

Modelul European

Lupta cu Coronavirus este o luptă pentru supraviețuire. Atît umane cât și economice.

România s-a împrumutat lunar cu diverse sume în diverse valute.

Nu sunt adeptul felului în care au fost repartizate ajutoarele financiare, prin intermediul băncilor cu diverse programe și documente.

 

A. Economie și afaceri:

Modelul francez pentru firme este unul interesant: 10000 euro pe lună pentru fiecare societate mică și mijlocie dintr-un fond special creat. Trebuie depusa o cerere și trebuie să aștepți. 

De ce in Romania nu se putea da pentru IMM-URI, o sumă fixă, în lei( 5000-6000 lei/lună exemplu)?

De ce nu se putea anula pentru perioada cu stare excepțională plata taxelor și impozitelor?

 

În agricultură trebuia luat același model. Pentru micii producători (sub 5 ha agricole , un număr de animale) trebuia data prin intermediul Direcțiilor județene Agricole și primării sumele corespunzătoare ( de exemplu 2000-3000 lei).

 

Modelul spaniol pentru populație. Un venit minim garantat pentru aceste vremuri, pentru toată lumea (1000 lei/lună, exemplu).

 

B. Educație, cultură și învățământ

Aici trebuie înțeles că nu se poate învăța bine prin intermediul calculatorului , ori cat ai vrea.

Cum învăța să scrie și să citească corect cei din clasele 1-4?

Cum înveți zootehnie sau agricultură cu calculatorul in fața?

Cum înveți să fi dascăl sau medic fără să practici, doar cu calculatorul?

În Europa occidentală școlile dacă nu sunt închise, se face școală în alternanță: o săptămână teleșcoală, o săptămână la școală.

 

Franța, de exemplu alocă lunar sume de bani pentru a ajuta teatrele și sălile de cinema.

 

Mă opresc, aici cu exemplele europene.

 

Cine vrea să analizeze să o facă.

 

Hadrian

 

 

 

A ieșit dintre apele Oltului "masa lui Traian" , fâșie stâncoasă, aflată în prelungirea Muchiei lui Teofil, până în albia râului, între Muntele Basarab (700 m) și Turnul lui Teofil, din abruptul Coziei vâlcene. Legenda spune că în acest loc ar fi mâncat împăratul roman când a plecat în al doilea război, cucerind Dacia. După construcția hidrocentralei Turnu, Stanca cu pricina mai "apare" ocazional, la interval de ani, când scade nivelul apei.

 Un comentariu:

  1. Am fost în durere când iubitul meu m-a părăsit, l-am vrut înapoi. Am citit câteva mărturii despre o vrăjeală de dragoste numită Dr. Ogala despre modul în care a ajutat mulți oameni să-și readucă foștii iubiți în 48 de ore. Cu sinceritate, mă gândeam doar dacă asta era real și dacă acest bărbat mă putea ajuta cu adevărat să-l aduc înapoi pe iubitul meu pe care îl iubesc atât de mult. Am decis să-l contactez pentru că îmi iubesc atât de mult iubitul și suntem despărțiți de câteva luni, chiar mi-a fost atât de dor de el. Am încercat toate celelalte mijloace pentru a-l recupera înapoi, dar nu am putut. L-am contactat pe Dr.Ogala și mi-a spus că fostul meu se va întoarce la mine în următoarele 48 de ore. Dr.ogala l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubeam și îl voiam înapoi. Și și-a deschis ochii pentru a ne imagina cât de mult avem împreună. Fosta mea s-a întors din nou la mine. În timp ce scriu această mărturie cu bucurie în inima mea acum. Sunt cel mai fericit om de pe pământ, iubitul meu și cu mine trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică decât cum a fost chiar înainte ca el să plece și să se despartă de mine. Îi mulțumesc doctorului Ogala pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să mă întorc cu fostul meu iubit. Aș dori să renunț la adresa de e-mail a doctorului Ogala aici și sper să vedeți această mărturie și să-l contactați dacă aveți un iubit pe care îl doriți cu adevărat înapoi .. EMAIL: Drogalad02@gmail.com SAU
    SUNĂ / WHATSAPP: +2347049668119 .. Mulțumesc ...

    RăspundețiȘtergere