vineri, 1 iulie 2022

Coreea de Nord, despre "scopul sinistru al exercițiilor militare comune ale Seulului și SUA"

 Coreea de Nord, despre "scopul sinistru al exercițiilor militare comune ale Seulului și SUA"Phenianul se arată foarte consternat de faptul că Statele Unite încearcă să organizeze exerciții militare comune, sub denumirea generică "Pacific Dragon" împreună cu Japonia, Coreea de Sud și alte state, în Hawaii, în luna august.

Exercițiile "Pacific Dragon" au fost organizate cu ușile închise, în cele mai multe cazuri, sub semnul „stăpânirii capacității de detectare și urmărire a rachetelor balistice” de către SUA, cu implicarea Japoniei și a Coreei de Sud.
Cu toate acestea, conducerea militară din SUA, Japonia și Coreea de Sud a avut o întâlnire pe 11 iunie, unde au decis să organizeze exercițiile în mod deschis și regulat pentru a-și consolida și mai mult cooperarea în materie de securitate. De asemenea, au decis să deschidă publicului în avans perioada și conținutul exercițiilor Pacific Dragon din acest an, precum și întregul curs al exercițiilor.
Mai mult, SUA au decis să efectueze exercițiul de avertizare împotriva atacului cu rachete, cu participarea SUA-Japonia-Coreea de Sud, care a fost desfășurat până acum intermitent, o dată pe trimestru, în mod regulat și deschis.

Potrivit Coreei de Nord, "acest lucru arată că SUA "se lipește" de schema de înțelegeri militare cu Japonia și Coreea de Sud într-un mod mai nedisimulat și mai frenetic".

"Statele Unite ale Americii pun acceptul pe  cooperarea militară cu unii parteneri ai săi, actori din zona Asia -Pacifuc, fără a ține cont de cererea și îngrijorarea de securitate primară din partea țărilor din Asia-Pacific", susțin autoritățile de la Phenian. Coreea de Nord considera că prin astfel de demersuri, Washingtonul își satisface  "ambiția sălbatică de dominare a lumii",  precum și dorința de a-și perfecționa pregătirile pentru agresiunea asupra RPDC prin realizarea alianței militare SUA-Japonia-Coreea de Sud, o dorință mult prețuită a SUA.


Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, SUA au considerat alianța militară triunghiulară SUA-Japonia-Coreea de Sud drept elementul central al strategiei sale pentru Asia și și-au construit cadrul prin încheierea Pactului de Securitate SUA-Japonia și a înțelegerii de securitate „reciprocă” dintre SUA și Coreea de Sud, un așa-zisa "tratat de apărare”. Washingtonul a propulsat, astfel,  cooperarea militară dintre Japonia și Coreea de Sud pentru a forma alianța militară tripartită.

Dulles, fostul secretar de stat al SUA, a susținut înainte că tratatele bilaterale separate dintre Japonia și SUA, între Taiwan și SUA și între Coreea de Sud și SUA ar trebui să fie reunite sub orice formă. Faptul demonstrează că SUA s-au străduit de mult timp pentru formarea alianței militare tripartite.

Un astfel de design strategic al SUA a devenit și mai nedisimulat, prilejuit de inaugurarea regimului Kishida în Japonia, care solicită în mod deschis creșterea cheltuielilor pentru apărare și deținerea „capacității de a ataca bazele inamice” și, totodată, prin strategiile forțelor conservatoare pro-japoneze din Coreea de Sud, care pledează pentru confruntarea cu Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord).

Stratagema poate fi dovedit de mișcările recente ale SUA, care vociferează mai puternic decât oricând și cu privire la implementarea acordului de informații militare Japonia-Coreea de Sud, vorbind despre cooperarea în domeniul securității SUA-Japonia-Coreea de Sud.

Schema de formare a alianței militare SUA-Japonia-Coreea de Sud, motivată de înclinarea Japoniei și a Coreei de Sud față de SUA, este evident, un preludiu periculos pentru crearea „versiunii asiatice a NATO”, susține partea nord coreeană.

Mișcările SUA pentru stabilirea unei ordini internaționale unilaterale bazate pe conceptul său de valoare au condus la debutul „noului Război Rece” în regiunea Asia-Pacific și la formarea unei structuri de confruntare acută a forței pentru putere.

Phenianul consideră, de asemenea, că "Mișcările militare nesăbuite ale SUA nu vor scăpa de blestemul și respingerea comunității internaționale".

China și alte țări din regiune denunță astfel de mișcări ale SUA ca o demonstrație exagerată de îndrăzneală și o încercare periculoasă de a distruge echilibrul de putere.

Escaladarea tensiunii în regiunea Asia-Pacific, cauzată de provocările militare imprudente ale SUA, va avea în primul rând un impact negativ asupra situației din Peninsula Coreeană.

Întrucât SUA au definit în mod special RPDC ca o „amenințare majoră care duce la destabilizarea regiunii” fără temei, în timp ce elaborează strategia indo-pacifică menită să stăpânească China, exercițiile militare comune organizate de SUA, Japonia și Coreea de Sud în regiunea Asia-Pacific, se poate spune că vizează RPDC într-o primă instanță.

Mass-media conservatoare din Coreea de Sud este ocupată să pregătească opinia publică, spunând că scopul exercițiilor Pacific Dragon este de a face față „amenințării cu rachete balistice” a RPDC. Acest lucru arată că exercițiile militare comune vizează, în mod clar, RPDC și că politica ostilă a SUA de a înăbuși RPDC a intrat într-o fază mai periculoasă, susține Phenianul.

Realitatea îndeamnă urgent RPDC să ia toate măsurile posibile pentru a-și consolida capacitatea militară de a apăra suveranitatea țării și bunăstarea poporului și trezește țările din regiunea Asia-Pacific.

Mișcările nesăbuite de confruntare militară ale SUA și ale forțelor sale vasale care devin pronunțate în regiunea Asia-Pacific nu vor aduce decât consecințelebcatastrofale ale autodistrugerii, conchide Phenianul.

A consemnat Ciprian Pop 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu