sâmbătă, 22 iulie 2023

Jurnalista britanică de la Telegraph, Allison Pearson: „Ca și în cazul Covid, ei folosesc frica ca instrument de supunere față de climă” Traducere de Ciprian Pop

 Jurnalista britanică de la Telegraph, Allison Pearson: „Ca și în cazul Covid, ei folosesc frica ca instrument de supunere față de climă”

 

Traducere de Ciprian Pop

Acest articol al lui Allison Pearson critică utilizarea căldurii în Europa ca mijloc de presiune pentru a încuraja atingerea neutralității carbonului (zero carbon). Contestă catastrofismul climatului media și ridică îngrijorări cu privire la manipularea opiniei publice. „Este de netăgăduit că este cald în Europa, dar se pare că soarele este folosit ca mijloc de presiune pentru a ne încuraja să ne schimbăm comportamentul pentru a atinge neutralitatea carbonului. »


Pregătiți-vă, agenți de turism din Marea Britanie! Telespectatorii i-au urmărit pe acești tipi isterici cu hărțile lor meteo la televizor. Săptămâna trecută, Europa ardea în căldura infernală a lui Cerber [În mitologia greacă, Cerberus este câinele policefalic care păzește intrarea în infern], săptămâna aceasta este Charon (în mitologia greacă, Charon este luntrașul lui Hades în Infern (Lumea subpământeană)

„- Charon cine?

- O, Neville! Este Charon. Știi, omul care a purtat morții în iad în mitologia greacă.

„Ce legătură are asta cu două săptămâni petrecute în La Palma, Mary?

- Este insuportabil de cald acolo, incendii și tot, potrivit BBC. Mai bine anulați, Nev.

Brrrring brrring, brrring brrrring.

Neville: Bună, aș dori să anulez vacanța noastră în La Palma. Se spune la știri că este foarte cald.

Agent de turism (oftând audibil): E vară, domnule. Este întotdeauna cald în Mediterană.

Neville: Știu, dar se spune că este periculos de cald în La Palma.

Agent: De fapt, temperatura în La Palma este la douăzeci și este de așteptat să rămână sub 30. Foarte plăcută, de fapt, pentru perioada anului.

Neville: Dar incendiile de pădure?

Agent: Incendiile nu au nimic de-a face cu căldura, domnule. Cred că veți găsi clipuri BBC îmbinate în incendiile de la La Palma în raportul lor despre caniculă pentru a face să pară ca și cum s-ar întâmpla în Spania.

Neville: La Palma nu este în Spania?

Agent: Uh, nu, este la 1.500 de kilometri distanță, domnule.

Neville: Deci nu ar trebui să ne obosim să anulăm?

Agent: Mă tem că asigurarea dvs. de călătorie nu are acoperire pentru oamenii anxioși de economii, speriați de moarte de prognoza meteo de la televizor. Ne pare rău, domnule, nu este rambursabil. Nu va veți primi banii înapoi.

Neville: Ah, bine. Voi fi bucuros să plec din această vreme îngrozitoare pe care o avem acum, să fiu sincer cu tine. »

Poate ați observat că catastrofismul meteorologic a devenit exploziv în ultima săptămână, la fel ca în vremurile bune (vom ajunge la asta), dar vremea bună veche britanică refuză să coopereze. Din păcate pentru brigada „We’re All Gonna Fry” (Cu toții ne vom praji), aici este răcoare, ploioasă și mohorâtă, cu rafale intermitente de vânt; aproape tomnatic uneori. Fiind un copil născut în iulie, vă pot spune că acest lucru nu este neobișnuit pentru iulie (Prințul George va trebui să se obișnuiască să-și organizeze petrecerile în burnița tulbure de ziua noastră comună). Cu toate acestea, jurnaliștii caută vești mai bune (adică proaste) în restul Europei. Turiștilor care merg la Fântâna Trevi din Roma li se spune să fie de acord că vremea este „insuportabilă”. Dacă este insuportabil, de ce nu se întorc în camera lor de hotel cu un prosop umed deasupra capului, în loc să-și lingă cu bucurie înghețata de fistic și să absoarbă raze de soare? De ce rapoartele despre incendii de vegetație din La Palma sunt legate de temperaturile în creștere, când vremea pe insulă este de fapt excepțional de blândă?

Evenimentele meteorologice cu adevărat nu foarte neobișnuite au căpătat brusc nume semnificative și înfricoșătoare din flăcările mitologice ale iadului. După Cerber și Charon, pregătește-te pentru „Hades arzător”. Dacă vremea actuală din Marea Britanie ar avea un nume, acesta ar fi Colin.

Britanicii „anulează cu adevărat planurile de vacanță” din cauza „condițiilor cu adevărat terifiante”? Sau, ca mine, se aprovizionează cu cremă solară Hawaiian Tropic (înainte de a fi suspicioși în privința asta, acum dependenți) de la Boots și se târăsc prin ultimele lor douăsprezece zile la serviciu înainte de a putea umple vitamina D pe un șezlong turcesc.

Există ceva îngrozitor de familiar în toate aceste avertismente apocaliptice despre consecințe catastrofale dacă nu acționăm. „Temperaturile din Marea Mediterană se apropie de cele mai ridicate temperaturi înregistrate în Europa, călătorii fiind avertizați că serviciile medicale și de sănătate locale sunt supuse unor presiuni în unele zone. »

Oh, da, asta e! Știam că am auzit-o înainte: stați acasă, economisiți la protecție solară, susține „neutru în carbon”.

Este aproape ca și cum aceiași oameni care ne-au speriat în timpul pandemiei, terorizându-i pe oameni să se supună regulilor adesea stupide, o fac din nou. Echipa Behavioral Insights (alias Unitatea Nudge) – care provine din Biroul Cabinetului și lucrează acum cu multe corporații mari, instituții globale și guverne naționale – colaborează cu grupuri media pentru a difuza mesaje privind schimbările climatice. [Nota editorului: Nudge Unit este o organizație globală care utilizează ingineria socială, psihologia, economia comportamentală și tehnici de marketing pentru a influența gândirea publică și luarea deciziilor. ]

Un raport al Biroului Internațional al Muncii ( ILO ) în colaborare cu Sky TV, intitulat „  Puterea televiziunii: încurajarea telespectatorilor să decarbonizeze stilurile lor de viață  ” afirmă că „schimbarea comportamentului climatic poate fi indusă de televiziune... Vine într-un moment critic, deoarece experții acceptă acum ideea că trebuie să schimbăm comportamentul a milioane de oameni pentru a ne atinge obiectivele colective de neutralitate a emisiilor de carbon. »

Nu trebuie să fii un sceptic climatic pentru a găsi ceva sinistru în ideea că mass-media conspiră pentru a manipula publicul pentru a-și atinge „obiectivele noastre colective”. Pentru cine sunt? De ce să nu te întrebi dacă este sau nu în interesul populației? Unde sunt punctele de vedere alternative?

După impactul dezastruos al propagandei sale Covid asupra sănătății mentale și fizice a națiunii, o perioadă de tăcere jenantă ar fi binevenită din partea unității Nudge. Și totuși, iată-i din nou cu trucurile lor smecheroase, calculul lor rece al slăbiciunii umane, jocul lor smecher. Care este pariul că schimbarea bruscă a hărților meteorologice de la TV de la verzi pastorali și galbeni timizi la roșii diabolici și chiar mov și negru învinețiti a fost sugerată de Unitatea Nudge?

Și de ce a luat act Foreign Office (Ministerul britanic de Externe), actualizând secțiunile Grecia și Spania ale site-ului său web, adăugând o secțiune „Vreme extremă” care detaliază cum să fii în siguranță în timpul caniculei, precum și „resurse importante de luat în considerare dacă te îndrepți către locuri fierbinți de vacanță în viitorul apropiat ” ? Pentru numele lui Dumnezeu, a auzit cineva de la FO de acel lucru grozav numit „siesta”?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu