luni, 18 martie 2024

Comunicat al Asociației Romania Muncitoare

 Comunicat al Asociației Romania Muncitoare


Asociației Romania Muncitoare este la curent cu protestele pașnice care au avut loc la Santiago de Cuba din cauza penuriei de alimente și a întreruperilor de energie electrică în ultimul weekend. Acestea sunt cauzate, în primul rând, de 60 de ani de blocadă americană, care a fost mult înăsprită în ultimii ani.

Cuba se află sub cea mai lungă blocadă economică din istorie. Ca urmare, devine practic imposibil pentru Cuba să folosească dolarul pentru achiziții în străinătate. De asemenea, este mult mai dificil pentru familii să trimită bani în Cuba. Rezultatul este o contracție economică și penurie pe insulă.

Politicienii și grupurile de dreapta din Statele Unite, aceiași care sunt pe deplin implicați în blocadă, continuă, între timp, să se amestece în treburile interne ale insulei, pentru a incita oamenii. Ei nu pot și nu trebuie să fie ipocriți.

Oricine îi pasă cu adevărat de poporul cubanez ar trebui să ceară acum guvernului SUA să ridice blocada paralizantă.

Asociației Romania Muncitoare îi condamnă pe cei din Statele Unite și din alte părți care exploatează cu cinism situația pentru a destabiliza în continuare Cuba și sprijină dreptul Cubei la dezvoltare suverană.

Asociației Romania Muncitoare, din București, România îndeamnă administrația Biden să pună capăt blocadei Cubei. Acest lucru va permite lansarea imediată a ajutoarelor pentru atenuarea crizei economice de pe insulă, lăsând spațiu liber Cubei pentru a-și folosi resursele și a avea schimburi cu lumea exterioară, al cărei unic scop va fi dezvoltarea economiei sale în beneficiul poporului său popor, care, de mai bine de 60 de ani, se vede blocat.

Asociației Romania Muncitoare va continua să sprijine poporul cubanez și guvernul său în lupta lor împotriva sancțiunilor și provocărilor americane în curs.


Trăiască Cuba liberă și independentă și frățescul său popor curajos!



Ciprian Pop

Secretar general

Asociația Romania Muncitoare

Bucureşti,

România

18 martie 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu