joi, 15 august 2024

Partidul Comunist din Venezuela (PCV): "Apărarea Constituției și a statului de drept nu este fascism"

 Partidul Comunist din Venezuela (PCV): "Apărarea Constituției și a statului de drept nu este fascism"


Partidul Comunist din Venezuela (PCV) a denunţat marţi că conducerea Guvernului şi a Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV) execută „o politică de teroare în sectoarele populare ale ţării” care este alimentată „cu operațiuni psihologice și propagandă”, care urmăresc „nu doar să neutralizeze protestele populare, ci să impună o matrice de opinie periculoasă în care apărarea suveranității populare este la fel cu a fi fascist”.

Așa a afirmat secretarul general al PCV, Oscar Figuera, după relatările despre sute de arestări arbitrare care au fost înregistrate în țară încă din 28 iulie, când au avut loc alegerile prezidențiale.

„Apărarea Constituției și a statului de drept nu este fascism”, a subliniat Figuera atunci când a respins desfășurarea polițienească și militară în sectoarele populare „cu încălcări clare ale drepturilor omului și ale unui proces echitabil”.

„Am avut vești despre dispariții forțate temporare; arestări de adolescenți; percheziții arbitrare și umilitoare în stradă; invadări ilegale de locuințe și furt de bunuri; extorcarea și acțiunile grupurilor para-militare în complicitate cu forțele statului”, a adăugat liderul PCV.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au înregistrat peste 20 de crime în contextul protestelor postelectorale și au documentat peste o mie de arestări. Cu toate acestea, Nicolás Maduro însuși s-a referit la o cifră de 2.000 de deținuți.

„Pe lângă această manifestare de violență, există și campania de denunțuri și „îngrădiri” promovată de înalții purtători de cuvânt ai guvernului, astfel încât vecinii și colegii să fie incriminați în presupuse crime conspiraționale”, a adăugat Figuera.

„Avem și vești despre concedieri ale lucrătorilor din motive politice după alegeri, a explicat el.

De asemenea, Biroul Politic al PCV a respins „acuzațiile și amenințările nefondate” pe care vicepreședintele PSUV, Diosdado Cabello, le-a făcut împotriva candidatului la președinție susținut de comuniști, Enrique Márquez și liderul Juan Barreto.

La această amenințare deschisă se adaugă recenta încercare a operatorilor politici ai Guvernului-PSUV de a încerca să-i prezinte pe secretarul general al PCV, precum și pe liderul de stânga Rafael Uzcátegui, ca presupuși „promotori ai guarimbas-ului (protestelor stradale) din Caracas”.

Risc de violență fratricidă

Pentru PCV „apelul făcut sectoarelor militare de María Corina Machado și Edmundo González Urrutia de a lua parte la această situație complexă este iresponsabil”.

„Aceste provocări ale lui Machado și González Urrutia, împreună cu represiunea masivă exercitată de guvernul Maduro, duc rapid la un scenariu periculos de violență generalizată”, a spus Figuera.

„De la PCV, facem apel la toate forțele cu adevărat democratice, de stânga și populare să evite vâltoarea violenței fratricide promovate de cei doi poli co-responsabili pentru catastrofa națională”.

„Apelăm la solidaritate reciprocă în cadrul comunităților și la locul de muncă pentru a preveni ca această campanie de violență promovată de ambele părți ale burgheziei să nu prevaleze”, a adăugat el.

Împotriva amestecului imperialist

Deputatul comunist a respins și acțiunile intervenționiste ale Statelor Unite în procesul electoral și a amintit că „sunt tocmai complici la condițiile dure cu care se confruntă poporul venezuelean cu impunerea unor măsuri penale coercitive unilaterale”.

Figuera a avertizat că nu putem pierde din vedere rolul Venezuelei într-un scenariu mondial marcat de război și criza energetică.

„Interesele comerciale conduc Departamentul de Stat și până acum Nicolás Maduro a acționat ca un candidat demn al imperialismului; „dar nimeni nu crede că González Urrutia ar avea o politică petrolieră suverană”, a afirmat el.

Deschide casetele și numără voturile

PCV a reiterat că Nicolás Maduro „a fost reales fără să arate rezultatele alegerilor discriminate de secția de votare”.

În ceea ce privește presupusul atac cibernetic, Figuera a criticat că puterea electorală a suspendat auditul de telecomunicații stabilit, deoarece „ar fi făcut lumină în această chestiune”; nici auditul de verificare faza II nu a fost efectuat.

„Aceste încălcări deschise ale programului electoral și ale procedurii legale cresc îndoielile cu privire la buletinele prezentate de rectorul Elvis Amoroso”, a spus el.

„Chiar dacă atacul cibernetic ar fi adevărat, legislația stabilește mecanismele de urmat pentru a garanta transparența în controlul rezultatelor. Cu toate acestea, la mai multe zile după alegeri, aceste mecanisme încep să-și piardă din eficacitate și astăzi este legitim să ne întrebăm dacă lanțul de custodie al materialului nu a fost compromis”, a adăugat Figuera.

Maduro folosește Curtea Supremă de Justiție (TSJ) pentru a înlocui puterile Comisiei Naționale Electorale (CNE)

Pe 31 iulie, președintele Nicolás Maduro s-a deplasat la Curtea Supremă de Justiție (TSJ) pentru a clarifica „tot ce trebuie lămurit” cu privire la alegeri. Președintele a introdus un recurs electoral contencios, al cărui conținut este încă necunoscut opiniei publice.

„Camera Electorală admite recursul și se activează o manevră clară de înlocuire a puterilor CNE”, a explicat Figuera după ce a amintit că „precum puterea electorală este sub controlul PSUV, același lucru se întâmplă și cu această cameră a cărei președintele este militant al partidului de guvernare.

„Este evident că Guvernul-PSUV încearcă să  legalizeze procesul electoral pentru a preveni efectuarea de audituri cu participarea cetățenilor și de aceea de la PCV cerem ca urnele electorale să fie deschise, voturile să fie numărate unul câte unul și rezultatele să fie prezentate țării.

A consemnat Ciprian Pop

Frontul Popular Democrat din Venezuela cere numărarea voturilor și încetarea represiunii

 Frontul Popular Democrat din Venezuela cere numărarea voturilor și încetarea represiunii


Luni, 12 august, un grup de organizații politice, sociale și muncitorești au anunțat constituirea Frontului Popular Democrat; o inițiativă în apărarea drepturilor și garanțiilor constituționale, care ia naștere după criza politică gravă lăsată de procesul electoral din 28 iulie trecut.

Frontul Popular Democrat este promovat de platforma Cealaltă Campanie, Partidul Comunist din Venezuela, Partidul Centrat pe Popor, Voci Antiimperialiste, Mișcarea Alternativă Populară, Blocul Istoric Popular, Frontul Național pentru Lupta Clasei Muncitoare. , colectivul EnComún și PPT-APR.

Este „un efort deschis și în curs de construcție”, au explicat purtătorii de cuvânt ai săi la o conferință de presă.

Într-un document prezentat publicului, aceștia au precizat că acțiunile lor fac „parte din apărarea fără restricții a Constituției Republicii Bolivariene Venezuela; Carta drepturilor omului; garanțiile sale pentru exercitarea autodeterminarii și a suveranității naționale; modelul său economic care urmărește o distribuție echitabilă a bogăției; și modelul său politic profund democratic, care stimulează participarea și protagonismul poporului.

În text, promotorii acestui nou spațiu afirmau că „există diferite fapte care generează îndoieli rezonabile cu privire la rezultatul oficial al alegerilor prezidențiale”.

Aderenții au atras atenția asupra „neefectuării a trei audituri după vot, inclusiv auditul Telecomunicațiilor, programat pentru 29 iulie” și care, dacă s-ar fi efectuat în timp util, „ar fi făcut posibilă clarificarea îndoielilor cu privire la presupusul atac informatic”, denunţat de Consiliul Naţional Electoral (CNE).

În declarație, aceștia au asigurat că organizațiile care fac parte din acest front au putut verifica „în mesele electorale din diferite teritorii ale țării, unde chavismo a fost majoritar în trecutul recent, înfrângerea președintelui Maduro”.

Mai mult, ei au afirmat că dovada acestei înfrângeri a fost „mobilizarea masivă, populară și spontană a indignării față de rezultatele anunțate, care s-a produs în orașe și localități din întreaga țară”.

Frontul Popular Democrat și-a exprimat îngrijorarea față de contestația electorală, introdusă de președintele Maduro în fața Camerei Electorale a Curții Supreme de Justiție (TSJ).

«Avertizăm asupra riscului ca judiciarizarea procesului electoral să urmărească reducerea responsabilității Puterii Electorale și respingem categoric posibilitatea ca TSJ să facă o proclamație fără ca auditurile să fie efectuate, toate căsuțele fiind deschise, datele din tabel fiind publicate pe tabel”, au adăugat ei.

Activiștii au respins represiunea împotriva mobilizărilor populare și au denunțat procesele de incriminare desfășurate de Guvern.

„Este evident că indignarea generată în sectoarele populare de anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor prezidențiale nu va dispărea din cauza represiunii, ci dimpotrivă, această nouă formă de violență împotriva protestatarilor va alimenta furia și, în continuare, delegitimizează mai mult sistemul de justiție penală și statul în general”, au explicat aceștia.

Mai jos, atașăm declarația integrală a Frontului Popular Democrat.

A consemnat Ciprian Pop

NU pașaportului de vaccinare permanentă!

 NU pașaportului de vaccinare permanentă!



Știați că Cardul European de Vaccinare vine LUNA URMĂTOARE?!


De luna viitoare, în septembrie, 5 țări UE vor servi drept „cobai” într-un proiect sinistru născut în timpul crizei de sănătate: stabilirea unui permis de vaccinare permanent.

Denumit „Cardul european de vaccinare” sau CVE, acest card va reuni toate datele dumneavoastră de sănătate de vaccinare, care pot fi descărcate într-o clipită folosind un cod QR:



Proiectul, pe cale de a fi lansat, este public și poate fi consultat pe site-ul EUVABECO.


EUVABECO este un program emanat de Comisia Europeană al cărui scop declarat este intensificarea și controlul vaccinării în Uniunea Europeană.

Acest program se pregătește să lanseze 5 „instrumente” care trebuie, până la sfârșitul deceniului – sau în decurs de 5 ani – să vă "guverneze" sănătatea (și mai mult, voi reveni la asta într-o clipă):

  1. Instrument medical: un sistem de sprijinire a deciziilor pentru profesioniștii din domeniul sănătății și pacienți, care facilitează alegerile „informate” de vaccinare;
  2. Instrument social: un instrument de screening care facilitează campaniile de vaccinare direcționate și monitorizarea pentru „administrarea mai eficientă a vaccinului”;
  3. Instrument industrial: o broșură electronică pentru vaccinuri care să permită „distribuirea mai flexibilă a vaccinurilor”;
  4. Instrument de modelare și prognoză: un simulator de boală pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la dinamica infecției și impactul intervențiilor de sănătate publică;
  5. Instrument digital: un card de vaccinare transfrontalier, care permite continuitatea îngrijirii pe tot parcursul vieții.
Este acest ultim instrument, care se pregătește, prin urmare, să fie lansat în 5 țări UE: Belgia , Grecia, Letonia, Germania și Portugalia.

Agenda EUBAVECO prevede apoi implementarea acestui permis de vaccinare permanent în 2026.




De ce este periculos cardul european de vaccinare

La momentul avizului de sănătate în 2021, care a devenit ulterior permisul de vaccinare, am avertizat că acest „instrument” era un test în mărime naturală și nu va rămâne fără răspuns .

Nu dezvoltați un sistem de urmărire care implică datele medicale ale sute de milioane de cetățeni dincolo de granițele naționale și nu îl sprijiniți.

„Vaccinurile” anti-Covid nu au fost doar un experiment științific la scară continentală: au fost un experiment de control social prin datele dumneavoastră de sănătate.

Proiectul Cardului european de vaccinare materializează tot ceea de ce ne-am putea teme în mod legitim.

Urmărirea digitală a datelor dvs. de sănătate oriunde v-ați afla are loc, chiar acolo, în fața ochilor dvs.

La fel ca și în cazul permisului de vaccinare anti-covid, vi se va spune mai întâi că utilizarea acestui card se va face pe bază voluntară.

Apoi, vi se va spune că, fără acest card și „vaccinurile bune” care îl însoțesc, nu veți mai putea să vă urcați în tren, să mergeți la supermarket sau să mergeți la muncă.

În cele din urmă, îl vor face obligatoriu și orice încălcare, orice nerespectare a unui vaccin X sau Y, va fi pedepsită.

Trebuie să luptăm cu toată puterea împotriva implementării cardului european de vaccinare cât mai este timp .

Ați vota pentru implementarea unui astfel de instrument de control liberticid?

Ați fost consultat, informat cu bună-credință de către guvern și autoritățile europene, despre înființarea acestuia?

V-ați dat consimțământul ca toate vaccinurile și rapelurile dumneavoastră să fie colectate în metadate care pot fi consultate prin simpla scanare a unui cod QR?

Dacă nu este cazul, vă invit să semnați și să împărtășiți petiția de mai jos, cerând abandonarea imediată a acestui proiect și desfășurarea lui în Franța și UE:


Cardul european de vaccinare este prima piesă dintr-un puzzle înfiorător

Nu trebuie să închideți ochii și nici să minimizați importanța a ceea ce se întâmplă aici.

CVE este prima piesă a unui puzzle care, odată terminat, va forma o închisoare din care nu veți putea scăpa niciodată.


Pentru ce?

Pentru că, integrat în sistemul global de certificare digitală al OMS, CVE vine împreună cu alte două proiecte:

  • identitate digitală europeană
  • moneda digitală în Europa

Cu alte cuvinte, CVE merge mână în mână cu alte două instrumente de urmărire, control social și șantaj liberticid.

Mâine, dacă informațiile care apar pe codul QR al cardului dumneavoastră nu sunt conforme cu ultimele decrete autoritare în materie de politică de vaccinare, este posibil să fiți împiedicat să mergeți la serviciu, să vă deplasați liber, să vă vedeți cei dragi.

Ceea ce s-a întâmplat timp de câteva luni în timpul Covid va deveni larg răspândit și permanent.

Mai este timp să spunem NU acestui proiect social înfiorător.


Ieri Covid, mâine ce?
Pentru că, odată înființat CVE, va fi „suficient” să actualizezi vaccinările „foarte recomandate” pentru a putea spera să duceți în continuare o viață socială normală.

Ieri, vaccinarea anti-Covid a fost cea care v-a decis statutul și spațiul de manevră.

Mâine, poate fi gripa, variola maimuțelor, orice boală al cărei statut a fost declarat „epidemic” de către OMS.

NU sunteți un computer care trebuie să descarce în mod regulat „antivirus” și „actualizări” pentru a-l menține în funcțiune.




Cele 5 puncte la care nu bpom mai reveni niciodată dacă acceptăm CVE
Dacă permitem implementarea Cardului european de vaccinare (CVE), nu ne vom mai putea întoarce.



1 – Pericolele pentru libertatea individuală

Implementarea unui card european de vaccinare constituie o amenințare gravă la adresa libertăților noastre individuale.

Acest proiect este încă un pas către o societate de supraveghere în care fiecare mișcare, fiecare decizie de sănătate, va fi monitorizată și potențial controlată de autorități.

CVE deschide ușa unei intruziuni fără precedent în confidențialitatea noastră, transformând datele de sănătate într-un instrument de control social.



2 – Riscul discriminării și excluziunii sociale

Ca și în cazul permisului de vaccinare, acest card creează un risc ridicat de discriminare.

Cei care aleg să nu se conformeze recomandărilor impuse de vaccinare se pot găsi excluși din anumite aspecte ale vieții publice.

Acces restricționat la anumite servicii, incapacitatea de a călători, chiar pierderea locului de muncă: acestea sunt realități potențiale care îi așteaptă pe cei care refuză să adere la „programul de vaccinare” dictat de card.

Această situație va crea o societate cu două viteze, în care drepturile și libertățile sunt condiționate de conformarea medicală.



3 – Centralizarea periculoasă a datelor de sănătate

CVE va centraliza o cantitate imensă de date personale sensibile.

Prin consolidarea tuturor acestor informații într-un singur document digital, riscul atacurilor cibernetice și al scurgerilor de date crește semnificativ.

O astfel de centralizare face aceste informații extrem de vulnerabile și expune milioane de cetățeni la încălcări ale vieții private.

Mai mult, cine poate garanta că aceste date nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele prevăzute inițial?

Pericolul ca aceste informații să fie utilizate pentru monitorizarea și manipularea comportamentului este foarte real.



4 – Iluzia securității

Susținătorii EUBAVECO și CVE au prezentat argumentul securității și al protecției sănătății publice.

Această așa-numită securitate este o iluzie.

Promisiunea unei mai bune gestionări a crizelor de sănătate nu trebuie să vină în detrimentul libertăților noastre fundamentale. Securitatea nu ar trebui să fie niciodată un pretext pentru a justifica controlul excesiv și supravegherea constantă a cetățenilor.



5 – Panta alunecoasă către controlul global

În cele din urmă, subliniez încă o dată că CVE face parte dintr-un cadru mai larg de control global.

Nu este un instrument izolat, ci o piesă a unui puzzle mai mare, care vizează stabilirea unui control global centralizat asupra vieții noastre.

Prin legarea CVE de identitatea digitală europeană și moneda digitală, autoritățile europene pun bazele unei societăți în care fiecare aspect al existenței noastre ar putea fi condiționat de supunerea noastră la un sistem digital impus.

Acest control totalitar asupra indivizilor, deghizat în necesitate de sănătate, trebuie oprit înainte de a fi prea târziu.



Distribuie această scrisoare, pentru ca cei dragi, prietenii tăi, colegii tăi să fie informați despre ceea ce îi așteaptă cu CVE.

Semnează petiția: