sâmbătă, 21 mai 2016

Asociatia "Romania muncitoare" se adauga semnatarilor petitiei pentru suspendarea sangerosului "festival al carnii de caine" din provincia chineza Yulin.


Asociatia "Romania muncitoare" se adauga semnatarilor petitiei pentru suspendarea sangerosului "festival al carnii de caine" din provincia chineza Yulin.

Pentru festivalul cărnii de câine din Yulin, unii câini sunt furați de la proprietarii lor și bătuți sau lăsați să sângereze până la moarte. Apoi sunt atârnați în cârlige, cu anusul tăiat și pielea jupuită, și vânduți pentru a fi mâncați.  Animalele mor în chinuri groaznice.
Conform unor cercetări recente, creierul câinilor e foarte asemănător cu cel uman în privința procesării emoțiilor - un aspect pe care posesorii și iubitorii de câini îl înțeleg foarte bine. Când vedem câinii așa cum sunt – ca pe niște ființe vii înzestrate cu gânduri și sentimente - torturile la care sunt supuși în cadrul acestui ”festival” devin impardonabile. Mii de cetățeni chinezi au luat atitudine împotriva festivalului, dar autoritățile nu vor acționa până nu vor vedea cât de mult afectează acesta imaginea Chinei în lume - imagine pe care o ”lustruiesc” de zor. Iar aici intrăm noi în joc. Hai să îi arătăm Guvernului chinez că întreaga planetă e oripilată de măcelul câinilor și cere oprirea lui urgentă! 
Când petiția va avea suficiente semnături, Avaaz va cumpăra spațiu publicitar, va începe să colaboreze cu mai multe celebrități, va lansa primul sondaj național independent privind consumul de carne de câine în China și va aduce această problemă pe prima pagină a ziarelor din toată lumea, până când autoritățile chineze ne vor asculta. Semnați acum petiția de mai jos cu un singur click și trimiteți acest mesaj tuturor: 
https://secure.avaaz.org/ro/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bSSzRdb&v=76565&cl=10000096030
Petiție adresată Domnului Xi Jinping, Președintele Chinei, Domnului Chen Wu, Guvernatorul provinciei Guangxi și membrilor Consiliului de Stat al Chinei: 
Suntem șocați de abuzurile și consumul de carne de câine din cadrul festivalului din Yulin. În calitate de cetățeni ai lumii, vă cerem interzicerea imediată a acestui eveniment. Milioane de chinezi susțin implementarea unor legi care să oprească industria cărnii de câine. Ne alăturăm apelului lor pentru a opri acest comerț plin de cruzime.
https://secure.avaaz.org/ro/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bSSzRdb&v=76565&cl=10000096030

Mulțumită curajoșilor activiști chinezi, festivalul atrage din ce în ce mai puțini participanți de la un an la altul, iar autoritățile din Yulin și-au retras sponsorizarea și chiar le-au interzis angajaților să ia parte la eveniment. 
Ne aflăm într-un moment cheie. Un apel cu milioane de voci poate salva mii de câini de la torturi de neimaginat.
Festivalul din Yulin nu e o tradiție veche de secole - a avut loc pentru prima oară în 2010! Și mulți spun că a fost creat doar pentru a crește vânzările producătorilor de carne de câine. 
Trebuie să acționăm urgent: festivalul va avea loc peste câteva săptămâni.Semnați petiția de mai jos cu un singur click și trimiteți vestea mai departe prietenilor și familiei. Hai să strângem un număr record de semnături!
https://secure.avaaz.org/ro/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bSSzRdb&v=76565&cl=10000096030

Mai multe informații (în engleză):
Yulin Dog Meat Festival 2016: New pictures emerge of 'nightmare' conditions for animals involved in Chinese event (The Independent)
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/yulin-dog-meat-festival-2016-new-pictures-emerge-of-nightmare-conditions-for-animals-involved-in-a6973021.html#gallery
Chinese public urges government to crack down on dog meat industry (Channel NewsAsia) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu