duminică, 8 aprilie 2018

Franța și...lunga lista de tentative de asasinat împotriva lui Mouammar Kadhafi

Franța și...lunga lista de tentative de asasinat împotriva lui Mouammar Kadhafi

În lunga listă de încercări de asasinare a lui Muammar Gaddafi după septembrie 1969, când acesta a preluat puterea la Tripoli, există si cea din 27 iunie 1980. În acea zi, la ora 20:59, în largul insulei Ustica, aparținând Italiei, o aeronavă a companiei Itavia se prăbușea în mare cu 81 de persoane la bord. Era, oficial, un accident. Dar, realitatea este în altă parte: este vorba despre o tentativa de asasinare a lui Khadafi, opera a serviciului de informații externe francez, SDCE.
În acea zi, Muammar Gaddafi, urma să călătorească la Varșovia, pe aceeași ruta aeriana, în același timp cu avionul companiei italiene. În ultimul moment, cel care atunci era Șeful Statului libian, se răzgândește. SDECE-ul, urmând instrucțiunile lui Giscard D'Estaing, a continuat însa încercarea de lichidare a lui Gaddafi... Si, nu avea sa fie nici prima, nici ultima!
După eșecul de la Ustica, in care au disparut 80 de suflete, 14 persoane din cele chemate să depună mărturie în fața judecătorului din Italia au murit unul câte unul în condiții misterioase, dar nu numai ei, ci si angajati ai IFREMER (Institut Français de Recherche pour l'Exploitation de la Mer) responsabili de recuperarea epavei aeronavei.
Cu ocazia cercetărilor, angajații IFREMER scot la suprafață niște bucăți ale avionului care sa indice orice altceva, dar nu ceea ce s-a întâmplat în realitate, lăsând pe fundul mării partea lovită de rachetă. Cu privire la aceasta stare de fapt, Șeful serviciilor de informații militare italiene, Pascuale Notarnicola, avea sa declare că "adevărul a rămas pe fundul mării".
Un alt caz, la foarte scurt timp, Giscard d'Estaing îl va demite pe Alexandre de Marenches, șeful SDECE, în urma unei noi încercări de asasinat, de data aceasta în august 1980, prin revolta ofițerilor garnizoanei Tobruk, ce aveau ca strategie sa ajungă la Tripoli prin Benghazi, cu sprijinul unor triburi beduine și sa ducă la îndeplinire o lovitura de stat, asasinându-l pe Gaddafi.
Giscard d'Estaing avea sa spuna mai târziu, în memoriile sale, că unul dintre cele patru secrete transmise în 1981 lui Mitterrand, dealtfel si o optiune strategica pentru viitor, îl privea pe Muammar Gaddafi, care va fi în cele din urmă înlăturat de Sarkozy, Obama, Cameron, Berlusconi și Al Thani (Emirul Qatarului) și cu sprijinul unui înalt oficial al NATO, canadianul Charles Bouchard, care a condus bombardamentul asupra Libiei din sediul Comandamentului Alianței de la Napoli.
Rușinoasă strategie! însă Dumnezeu NU doarme și, cu siguranță, nu lasă nimic nepedepsit. Dovada sta actuala situație a lui Sarkozy, care, culmea ipocriziei, după ce pozează în prieten și primește circa 20 de milioane de euro din partea lui Gaddafi pentru a-și finanța campania electorala, "musca mana care l-a hrănit" și se implica în evenimentele care au dus ulterior la căderea sistemului...cred ca orice alte comentarii sunt de prisos. Concluziile le trageți dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu