sâmbătă, 28 aprilie 2018

Asociatia Romania muncitoare saluta dialogul inter-coreean


Pyongyang


Excelenței Sale, Tovarășului KIM JONG UN,
Prim Președinte al Comisiei Naționale de Apărare a R.P.D. Coreene,
Prim Secretar al Partidului Muncii din Coreea,
Comandant Suprem al Armatei Populare Coreene,


Eu personal și Asociația „România muncitoare” pe care o conduc aici, la București, salutăm dialogul inter-coreean la cel mai înalt nivel, urmare a întâlnirii istorice dintre Șefii celor doua State și progresele recente în relațiile inter-coreeene. Asociația „România muncitoare” a considerat mereu ca blocajele survenite în relația dintre frații de un singur sânge, separați de triste realități geo – strategice, pot fi depășite prin dialog și negociere, și avem speranța ca Seulul se alătură de aceasta data sincer acestui măreț ideal, ca partener în reunificare.

Summit-ul istoric de la sfârșitul acestei săptămâni va ajuta la schimbarea întregului ansamblu, astfel încât administrația Trump se va vedea descurajata de a mai recurge la o abordare belicoasa și acest aspect constituie un mare plus pentru poporul coreean și pentru lume.

Bazându-se pe impulsul generat de reuniunea la nivel înalt între liderii Republicii Populare Democrate Coreene și Republicii Coreea, frații din nord și din sud ar trebui să continue să sprijine dialogul inter-coreean, reconcilierea și reunificarea, să promoveze pacea și securitatea in Peninsula Coreeană și peste tot în lume.

Înțelepciunea si curajul a ambilor Șefi de Stat va fi de acum critic pentru punerea în aplicare deplină a rezultatului Summit-ului, întrucât fiecare etapă în realizarea elementelor convenite ale Declarației ar fi o măsură importantă de consolidare a încrederii reciproce.

Ii încurajăm pe toți coreenii, și din Nord, și din Sud să mențină aceasta linie favorabila și cerem întregii lumi sa ajute la susținerea unei atmosfere benefice pentru punerea în aplicare a rezultatelor Summit-ului inter-coreean.

Cu deosebită stimă,





CIPRIAN POP
SECRETAR GENERAL AL ASOCIAȚIEI "ROMÂNIA MUNCITOARE"
Bucuresti
29 aprilie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu