sâmbătă, 25 mai 2019

Eșecul Summit-ului de la Hanoi se datorează Statelor Unite

Eșecul Summit-ului de la Hanoi se datorează Statelor Unite


În aceste vremuri, se observă în interiorul Statelor Unite tendința de a imputa Republicii Populare Democrate Coreene culpabilitatea asupra eșecului Summit-ului SUA - R.P.D. Coreeană , desfășurat la Hanoi.
În acest sens, la data de 24 mai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al R.P.D.C. a dat următorul răspuns Agenției Centrale de Presa a Coreei (KCNA):

"După cum am arătat deja, principala cauză a eșecului Summit-ului SUA - R.P.D.C., desfășurat în Capitala vietnameză, Hanoi, este că partea americană a adoptat o atitudine unilaterală, arbitrară și necinstită, insistând asupra unei metode care este imposibil de implementat.

Pentru a construi încrederea, cheia pentru a elimina ostilitatea bilaterală, am făcut pași importanți și substanțiali care necesitau o decizie strategică, cum ar fi suspendarea testelor nucleare și lansarea testelor cu rachete balistice intercontinentale. Am făcut, de asemenea, pasul generos de a permite întoarcerea rămășițelor pamântești ale soldaților americani care și-au pierdut viețile în războiul din Coreea.

Cu toate acestea, atitudinea SUA a dus la eșecul artificial al discuțiilor, insistând doar asupra dezarmării unilaterale a omologului său, fără a oferi, în schimb, măsuri reciproce de bună-credință.

Suntem obligați să acordăm atenție intenției de rea-credință de a ni se impune responsabilitatea asupra eșecului Summit-ului din Vietnam, căutând cauza într-o altă problema.

Dorim sa clarificam, încă o dată, faptul că SUA nu va fi capabila să ne convingă nici măcar un centimetru cu modul de gândire actual și că vom lua măsurile corespunzătoare, cu cât vor crește acțiunile ostile și neîncrederea față de noi, cu atât va fi mai dură reacția noastră.

Cu excepția cazului în care Statele Unite renunță la metoda actuală de calcul și comunicare, dialogul SUA – R.P.D.C. nu va fi reluat și, prin extensie, perspectiva de rezolvare a problemei nucleare va fi mult mai sumbră.

Ar fi bine ca Statele Unite să se trezească la realitate și să învețe din nou cum să realizeze cu noi dialog și negociere", a mai sus funcționarul nord coreean.

Ciprian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu