sâmbătă, 24 octombrie 2020

Romania muncitoare - Nr. 291 din OCTOMBRIE 2020

 

România Muncitoare – Nr.291 din OCTOMBRIE 2020

 


 


 

Muncă şi unitate, luptă

 

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia

România Muncitoare – Nr.291 diN OCTOMBRIE 2020

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

 

 

 

Opriți disoluția statului

 

Altfel spus, opriţi-l pe Orban sa bata cîmpii! Nu ştiu pina cind va continua el cu "noaptea minţii" de care îi tot acuza pe alţi sa distruga ţara. În cazul de faţa, domnul Orban, absolvent de TCM, probabil nu are logică juridică, dar ar face mai bine sa taca daca nu se pricepe. Noi avem însa o zicere ca " ... daca nu-i fudul"!... Doar ca atacul la Curtea Constituţionala şi la Avocatul poporului , demonstreaza mentalitate stalinista, nicidecum de democratica, cum pretinde. Domnul ăsta, care spre nenorocirea naţiei acesteia nu e decît un pigmeu cu nostalgii dictatoriale. Auzi, CCR calca in picioare democraţia ? Adica ei democraţii, vezi doamne, nu-şi pot face de cap, iar tot ce îi încurca dupa mintea lor, nu e democratic. Au distrus aproape tot, mai ramîneau ciţiva stîlpi care sa ne apere şi noua drepturile şi daca îl lasaţi pe Orban sa bată mult cîmpii se va termina cu statul de drepţ şi ajungem la disoluţia autoritaţii statului. La asta lucreaza cu sîrg şi un alt stalinist, domnul acela care e ministru Justiţiei, un individ care a reuşit sa dea ţarii, nişte coduri (penal şi de procedura penala) de tot rîsul, mai staliniste decît ale comuniştilor.Cel penal e  sigur mai prost decît ultimul cod penal din vremea lui Ceauşescu. Cît despre procedura penala, nu au ei un specialist sa faca un cod oricît s-ar chinui. De fapt, la ce le trebuie ? Ei vor sa conduca România cum erau cîndva dictaturile din  America Latina, dupa ce vor vinde din ţara asta tot ce a mai ramas. Prima incercare, în care au calcat Constituţia şi drepturile omului cum au vrut, fara sa li se intîmple nimic ,a fost pretextul "apararii" noastre de virus. iar de frica sau din prostie, nimeni nu i-a oprint cînd se putea.. Cum ne-au apărat s-a vazut, cum ne vor apara se va vedea! Orban şi Iohannis calca în picioare Constituţia zilnic, ameninţa CCR şi au poliţia şi jandarmeria în mîna, ca sa nu mai vorbim de puşcariile medicale, in care tot mai des se intra relativ sanatos şi... nu se prea mai vindeca nimeni. Suntem la un pas de disoluţia

statului şi asta nu cutremura pe nimeni! Curînd va domni haosul şi bunul plac al celor care au puterea şi nu ne va mai apara nimeni, pentru ca nu vom mai avea stat, nu de drept, ci pur şi simplu stat!

 

Ciprian Pop

 

Nedumeriri de pandemie

 

Nedumeririle sunt multe si pentru multi care au curiozitatea să si citeasca ori sa asculte sunt de neexplicat logic. Oricit ai vrea sa fii logic, nu ai cum sa inţelegi. Dar sa le luam pe rind:

 

 

1. Cum se explica faptul ca dintre mai marii planetei sau ai diverselor organizaţii mondiale (era sa zic mondialiste), nu se prea  imbolnavesc ? Nici Merkel, nici Macron sau Conte, nici şeful de la OMS, nici Codruta noastra (probabil cind aude de ea virusul o ia la fuga), nici doamna Lagarde, etc,.etc. nu par a avea nimic, chiar daca unii s-au maimutarit cu facutul testelor, ca vezi doamne... Pe ei virusul ii ştie şi are ordin sa-i ocoleasca ? La fel, se pare, şi pe ai noştrii.

 

2. Cum se explica faptul ca virusul işi intareşte activitatea cam la comanda, nu ştiu daca prin toata lumea, dar sigur prin toata Europa şi USA. Totuşi dl Trump pare a demonstra ca te poti vindeca relativ repede şi chiar fara vaccinul pe care nici macar nu au cum îl descoperi. Cum se face ca deodata il apuca pe el, pe virus, sa se agite cind nu te aştepti ? Nu s-a agitat asta vară. cînd cei mai multi erau in vacanta, cind erau tot felul de adunari care incalcau "legile" comandamentului de lupta cu pandemia care exista prin toate tarile şi nici pe la diverse alte ocazii. Cum nu se imbolnavesc domnii parlamentari de la Bruxelles ? In schimb, crescu numarul de infectari cind sa inceapa şcoala (da-o dracului ca nu ne trebuie, mai proşti mai uşor de condus!), iar noi totuşi ne pregatim de alegeri deşi raportarile dovedesc creştere de bolnavi. Totuşi somitatile noastre care ne dau lectii de citeva luni, se pot hotari daca suntem in valul 1 sau 2 ?

 

 

3. La ce numar al populatiei se fac la noi raportarile. Am vazut cum s-au contrazis la Bucureşti, dar in restul tarii ? Nimeni nu pare sa ştie nimic sigur Cit despre anunţuri, de ce sunt pe jumatate: nr. de infectati (pozitivi) din care multi pot fi fals pozitiv sau negativ, dar nimeni nu da numarul celor cu simtome uşoare, celor cu forme mai serioase şi celor din ATI. Cit priveşte ultima categorie, au nevoie de ATI din cauza virusului sau din cauza multiplelor patologii, unele netratate de luni de zile, aşa cum ar avea şi in urma unei gripe obişnuite ?

 

 

4- Ne hotarim asupra Remdesivirului ? Ajuta sau nu ? Se pare ca pe majoritatea îi ajuta, ungurii il vor produce rapid, la noi unii spun ca e bun şi ar trebui sa-l producem rapid, altii sustin ca nu e mare lucru şi putem sa uitam.. Dar nu te lamureşte nimeni, despre atîtea alte lucruri pe care le pretind. Dar nici noi nu cerem, aşa ca ramînem cu ... nedumeriri de pandemie. Ciprian Pop

 

Clasa politică

Nici la inceputurile democraţiei noastre originale, clasa politica nu a fost atît de jalnica precum e azi. Ne-am suparat pe Brucan, cînd a spus ca avem nevoie de 20 de ani pentru a înţelege democraţia. Nu ne ajunge nici un secol, la cum ne comportam. E adevarat ca întreaga Europa trece printr-o situaţie jalnica, altfel nu ar fi reuşit atît de uşor cei care vor sa instaureze dictatura fricii.

 

Nu am avut prea mulţi oameni politici în anii "democraţiei", daca ne gîndim bine, nu cred sa mai avem azi pentru un partid adevarat. Unul care sa cunoasca interesele tarii şi abia dupa aceea cele personale sau de grup, unul cu demnitate şi fara complexe, unul care sa ştie sa negocieze politic, nu sa se comporte ca la piaţa, unul care sa cunoasca rolul deosebit de important al opoziţiei şi sa ştie sa-l foloseasca, atunci cînd nu se afla la putere. Şi ar mai trebui ceva, politicienii (ca oamenii politici cam lipsesc) sa aiba macar un dram de bun simţ şi sa se retraga din funcţii în clipa în care au parasit partidul care i-a propulsat acolo. Iar pentru mandatul urmator, sa candideze independent şi sa vada cît valoreaza. Aşa e o permanent tîrguiala, în care indivizi fara capacitaţi intelectuale, fara urma de patriotism şi chiar fara demnitate cauta sa-şi faca rost de un loc caldut de unde sa ia mulţi bani, fara a face nimic. 

 

Daca ei sunt acceptaţi, ba mai mult, puşi pe funcţii pe care nu le merita, e vina şefilor de partid, dornici sa cîştige vremelnic cu orice preţ şi tentaţi sa promoveze pe cei care îi lauda, nu pe cei care merita. Iar asta se vede clar în politica noastra actuala. Practic, nu ai pe cine sa votezi. 

 

Cîrpelile facute de unii şi furturile de politicieni ale altora, demonstreaza doar cît de gaunoasa e dorinţa de putere. Ca să ne revenim, ar trebui ca macar un partid sa caute sa se schimbe şi o poate face doar în opoziţie. 

 

Probabil, mai multe partide mici, fără orgolii de şefi de partid cum au unii, daca s-ar uni în urmatorii ani ar putea denonstra, dupa ce fac dovada ca sunt capabili de a intra în parlament, ca pot face o adevarata opoziţie şi au înţeles mecanismele democratice, atunci ar mai fi o speranţa. In situaţia de faţa, ma îndoiesc. 

 

Tanti Maria de la Radauţi, Dumnezeu sa o odihneasca, avea dreptate, daca se doreşte altceva atunci din clasa politica de azi, nici matura nu ar mai trebui sa ramîna. Ciprian Pop

 

România, încotro?

Ultimele trei luni ale anului 2020 sunt foarte interesante din multe puncte de vedere pentru România. De la religie, economie, la politică.

 

De religie, momentan biserica ortodoxă, respectă și recunoaște căsătoria între un bărbat și o femeie. Biserica catolică, prin însuși suveranul său, recunoaște și căsătoria între două persoane de același fel. România ce v-a face?

 

Despre economia României nu sunt multe de vorbit din momentul în care statul pierde procent după procent din bunurile și patrimoniului economic pe care îl mai are. Vinderea ultimelor companii in care statul este principalul Investitor ar putea însemna un DEZASTRU pentru viitorul financiar și social al României. 

 

Despre politică cred că nu mai sunt multe de spus. Câștigă cine tace și negociază posturi aparent neimportante. Minoritățile naționale vor câștiga alegerile parlamentare cu adevărat. Fără ele Nu se poate VOTA guvernul, nu se pot realiza reformele, bugetul consolidat al statului,etc. Hadrian

 

"Modelul Baranga"

 

Doamne,  nu credeam că se poate așa ceva! Probabil nu este singurul caz, în România. Un om care a falsificat documente de studii a ajuns să ocupe funcții publice importante la nivel național. Trist este că se știa mai de mult și nu s-au luat măsurile necesare.

Dacă am ajuns in această fază, ca oameni ce nu au diploma de bacalaureat să fie în conducerea unor instituții cheie la nivel național nu este de mirare că suntem unde suntem.

Oameni care au studiat, au învățat în România să aibă posibilitatea să facă o carieră profesională, au ajuns să lucreze în străinătate pentru companii și instituții publice din diverse țări deoarece la ei in țară nu au avut posibilitatea să se remarce tocmai că oameni de modelul domnului Baranga au ajuns în funcții publice importante și nu au fost lăsați să facă treabă așa cum trebuie sau nu au prezentat importanță.

Dacă serviciile de informații, cancelaria primului ministru, cancelaria președintelui României pun in instituții publice cheie oameni care nu au nici o tangență cu domeniul respectiv atunci să nu ne mirăm că nimeni nu ne ia în seamă la nivel international, nu reușim să facem un proiect național și să obținem finanțări așa cum trebuie.

Oare câți ca domnul Baranga mai sunt prin instituții publice cheie din România?

 

Hadrian

 

Suntem inconștienți?

Prieteni, camarazi cred că este timpul să înțelegem că nu se mai poate așa.

Nu trebuie să ai multă carte, nu trebuie să fi politician local sau vedetă politică națională să înțelegi că mulți oameni din ministere și chiar miniștri Nu își au locul potrivit.

 

Mintea care gândește că un cetățean român ce locuiește într-o țară "A" însă are un consulat mai aproape de el ,în țară "B", trebuie să facă o cerere de ce dorește să facă pașaportul acolo și nu în țara care trăiește , nu cred că știe ce înseamnă acest lucru.

 

Nu înțeleg de ce trebuie să ne trimită cerere oficială că nu se poate organiza alegeri parlamentare în diverse țări din Uniunea Europeana, când este la mintea unui copil, că nu se poate ( încă din luna august se știe că v-a urma o toamnă plină de Covid 19).

În loc să facă reclamă la înscrierea în registrul electoral pentru votul prin corespondență, Guvernul României se bătea cu Partidul Social Democrat și se pregătea pentru Alegerile Locale.

 

Apropo, de Diaspora românească....nimeni Nu ne spune cât câștigă România prin reprezentanțele diplomatice, nimeni Nu ne spune despre câți bani trimite anual Diaspora românească în România. Trebuie să căutăm diverse studii ale unor organizații internaționale să aflăm acest lucru. Ce se întâmplă cu acești bani?

 

Să mergem mai departe. 

România în anul 2020 s-a împrumutat, lunar, cu sume cuprinse intre 0,5-1 miliard.

Unde s-au dus ei? De ce statul român nu dorește să achiziționeze diverse companii când sunt scoase la vânzare?

 

Despre autostrăzi. Suntem de râsul Europei. Licităm și Construim 15-25 km, la o firmă. Când te uiți la valoarea lucrărilor, constați că în alte țări cu o valoare asemenea s-a construit mai mult. 

 

Statul român așteaptă , lucru care este vizibil de la distanță, să primească de la Uniunea Europeană recomandări pentru orice. Oare mai suntem o țară independentă? Hadrian

 

„Oamenii L-au uitat pe Dumnezeu” 

Avertismentul lui Soljenițân adresat Occidentului

Ca supraviețuitor al Holocaustului comunist, sunt îngrozit să văd cum iubita mea America, țara mea adoptivă, se transformă treptat într-o utopie secularistă și ateistă, unde idealurile comuniste sunt glorificate și promovate, în timp ce valorile și moralitatea iudeo-creștine sunt ridiculizate și eradicat din ce în ce mai mult din conștiința publică și socială a națiunii noastre.

Sub asaltul de zeci de ani și radicalismul militant al multor așa-numite elite „liberale” și „progresiste”, Dumnezeu a fost șters progresiv din instituțiile noastre publice și de învățământ, pentru a fi înlocuit cu orice fel de amăgire, perversiune, corupție, violență, decadență și nebunie.

Nu întâmplător, pe măsură ce ideologiile marxiste și principiile seculariste înghițesc cultura și pervertesc gândirea generală, libertățile și libertățile individuale dispar rapid. În consecință, americanii se simt din ce în ce mai neputincioși și subjugați de unii dintre cei mai radicali și ipocriți, cel mai puțin democrați și indivizi fără caracter pe care societatea noastră i-a produs vreodată.

Cei dintre noi care am experimentat și asistăm direct la atrocitățile și teroarea comunismului înțeleg pe deplin de ce un astfel de rău prinde rădăcini, cum crește și înșeală și felul iadului pe care îl va dezlănțui în cele din urmă asupra inocenților și credincioșilor. Neprihănirea este întotdeauna primul pas către tiranie și opresiune!

Laureatul Nobel, autor creștin ortodox și disident rus, Alexander Soljenitsin, în discursul său „Godlessness: the First Step to the Gulag”, dat când a primit premiul Templeton pentru progresul religiei în mai 1983, a explicat modul în care revoluția rusă și preluarea comunistă a fost facilitată de o mentalitate ateistă și un proces îndelungat de secularizare care a înstrăinat poporul de Dumnezeu și de moralitatea și credințele tradiționale creștine. El a concluzionat pe bună dreptate: „Oamenii l-au uitat pe Dumnezeu; de aceea toate acestea s-au întâmplat. ”

„Oamenii L-au uitat pe Dumnezeu” 

de Aleksandr Soljenitsin

Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, pe când eram încă un copil, îmi amintesc că am auzit o serie de oameni în vârstă oferind următoarea explicație pentru marile dezastre care au avut loc în Rusia:  Oamenii l-au uitat pe Dumnezeu; de aceea toate acestea s-au întâmplat.

De atunci am petrecut aproape cincizeci de ani lucrând la istoria Revoluției noastre; în acest proces, am citit sute de cărți, am adunat sute de mărturii personale și am contribuit deja cu opt volume proprii la efortul de a îndepărta dărâmăturile lăsate de acea răsturnare. Dar dacă mi s-ar cere astăzi să formulez cât mai concis posibil principala cauză a Revoluției ruine care a înghițit aproximativ șaizeci de milioane de oameni ai noștri, nu aș putea să o spun mai exact decât să repet:  oamenii l-au uitat pe Dumnezeu; de aceea toate acestea s-au întâmplat.

Mai mult, evenimentele Revoluției Ruse nu pot fi înțelese decât acum, la sfârșitul secolului, pe fondul a ceea ce sa întâmplat de atunci în restul lumii. Ceea ce apare aici este un proces de semnificație universală. Și dacă aș fi chemat să identific pe scurt trăsătura principală a  întregului  secol al XX-lea, și aici, aș fi în imposibilitatea de a găsi ceva mai precis și mai înverșunat decât să repet încă o dată:  oamenii l-au uitat pe Dumnezeu.

Deficiențele conștiinței umane, private de dimensiunea sa divină, au fost un factor determinant în toate crimele majore din acest secol.

Deficiențele conștiinței umane, private de dimensiunea sa divină, au fost un factor determinant în toate crimele majore din acest secol. Primul dintre acestea a fost Primul Război Mondial și o mare parte din situația noastră actuală poate fi urmărită înapoi. A fost un război (a cărui amintire pare să se estompeze) atunci când Europa, plină de sănătate și abundență, a căzut într-o furie de auto-mutilare care nu a putut să nu-și scape puterea timp de un secol sau mai mult, și poate pentru totdeauna. Singura explicație posibilă pentru acest război este o eclipsă mentală printre liderii Europei, datorită conștientizării pierdute a unei Puteri Supreme deasupra lor. Doar o amărăciune fără de Dumnezeu ar fi putut muta statele aparent creștine să folosească gaz otrăvitor, o armă atât de evident dincolo de limitele umanității.

Același fel de defect, defectul unei conștiințe lipsite de toate dimensiunile divine, s-a manifestat după al doilea război mondial, când Occidentul a cedat tentației satanice a „umbrelei nucleare”. Era echivalent cu a spune: Să eliminăm grijile, să eliberăm generația tânără de îndatoririle și obligațiile lor, să nu facem niciun efort pentru a ne apăra, să nu spunem nimic despre apărarea altora - să ne oprim urechile către gemetele emanate din Est și să trăim în schimb în căutarea fericirii. Dacă pericolul ar trebui să ne amenință, vom fi protejați de bomba nucleară; dacă nu, atunci lăsați lumea să ardă în Iad pentru tot ce ne pasă. Starea jalnic de neajutorată în care s-a scufundat Occidentul contemporan se datorează în mare măsură datorită acestei erori fatale: credința că apărarea păcii nu depinde de inimile puternice și de oamenii statornici,

Lumea de astăzi a atins un stadiu care, dacă ar fi fost descris până în secolele precedente, ar fi strigat strigătul: „Aceasta este Apocalipsa!”

Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu acest gen de lume; chiar ne simțim ca acasă în ea.

Dostoievski a avertizat că „mari evenimente ar putea veni asupra noastră și ne vor prinde nepregătiți intelectual”. Tocmai asta s-a întâmplat. Și a prezis că „lumea va fi salvată numai după ce va fi posedată de demonul răului”. Dacă va fi cu adevărat salvat, va trebui să așteptăm și să vedem: acest lucru va depinde de conștiința noastră, de luciditatea noastră spirituală, de eforturile noastre individuale și combinate în fața circumstanțelor catastrofale. Dar s-a întâmplat deja că demonul răului, ca un vârtej, înconjoară triumfător toate cele cinci continente ale pământului ...

În timpul Revoluției, credința dispăruse practic în cercurile educate din Rusia; iar printre cei fără studii, sănătatea sa era amenințată.

În trecutul său, Rusia a cunoscut un moment în care idealul social nu era faima sau bogățiile sau succesul material, ci un mod de viață evlavios. Rusia a fost apoi plină de un creștinism ortodox care a rămas fidel Bisericii din primele secole. Ortodoxia din acea vreme a știut să-și protejeze poporul sub jugul unei ocupații străine care a durat mai mult de două secole, în timp ce se ferea de lovituri nelegiuite de săbiile cruciaților occidentali. În acele secole, credința ortodoxă în țara noastră a devenit parte a tiparului de gândire și a personalității poporului nostru, a formelor vieții de zi cu zi, a calendarului muncii, a priorităților în fiecare întreprindere, a organizării săptămânii și a anului. Credința a fost forța conturantă și unificatoare a națiunii.

Dar în secolul al XVII-lea Ortodoxia rusă a fost grav slăbită de o schismă internă. În 18, țara a fost zguduită de transformările impuse cu forța de Petru, care au favorizat economia, statul și armata în detrimentul spiritului religios și al vieții naționale. Și, împreună cu această iluminare petrină, Rusia, a simțit primul suflu al secularismului; otrăvurile sale subtile au pătruns clasele educate în cursul secolului al XIX-lea și au deschis calea spre marxism. În timpul Revoluției, credința dispăruse practic în cercurile educate din Rusia; iar printre cei fără studii, sănătatea sa era amenințată.

Dostoievski a fost, din nou, cel care a extras din Revoluția franceză și din aparenta sa ură față de Biserică lecția că „revoluția trebuie neapărat să înceapă cu ateismul”. Acest lucru este absolut adevărat. Însă lumea nu cunoscuse niciodată o lipsă de evlavie atât de organizată, militarizată și tenace, răuvoitoare, precum cea practicată de marxism. În cadrul sistemului filosofic al lui Marx și Lenin și în centrul psihologiei lor, ura față de Dumnezeu este principala forță motrice, mai fundamentală decât toate pretențiile lor politice și economice. Ateismul militant nu este doar incident sau marginal pentru politica comunistă; nu este un efect secundar, ci pivotul central.

Anii 1920 în URSS au asistat la o procesiune neîntreruptă de victime și martiri în rândul clerului ortodox. Au fost împușcați doi metropoliți, dintre care unul, Veniamin din Petrograd, fusese ales prin votul popular al eparhiei sale. Patriarhul Tihon însuși a trecut prin mâinile Cheka-GPU și apoi a murit în circumstanțe suspecte. Zeci de arhiepiscopi și episcopi au pierit. Zeci de mii de preoți, călugări și călugărițe, presați de cheștiști să renunțe la Cuvântul lui Dumnezeu, au fost torturați, împușcați în pivnițe, trimiși în lagăre, exilați în tundra pustie a nordului îndepărtat sau au ieșit pe străzi în bătrânețea lor fără hrană sau adăpost. Toți acești martiri creștini au mers neclintit la moartea lor pentru credință; cazurile de apostazie erau puține și între ele. Pentru zeci de milioane de laici accesul la Biserică a fost blocat,

Pentru o scurtă perioadă de timp, când a trebuit să adune puteri pentru lupta împotriva lui Hitler, Stalin a adoptat cinic o postură prietenoasă față de Biserică. Acest joc înșelător, continuat în ultimii ani de Brejnev, cu ajutorul publicațiilor de prezentare și al altor vitrine, a avut tendința de a fi luat, din păcate, la valoarea sa nominală în Occident. Cu toate acestea, tenacitatea cu care ura față de religie este înrădăcinată în comunism poate fi judecată după exemplul celui mai liberal lider al lor, Krushchev: pentru că, deși a întreprins o serie de pași semnificativi pentru a extinde libertatea, Krușciov a reaprins simultan frenezia obsesie leninistă de a distruge religia.

Dar există ceva la care nu se așteptau: acela într-un ținut în care bisericile au fost nivelate, unde un ateism triumfător a crescut necontrolat timp de două treimi de secol, în care clerul este complet umilit și lipsit de orice independență, unde ceea ce rămâne de Biserica ca instituție este tolerată numai de dragul propagandei îndreptate spre Occident, unde chiar și astăzi oamenii sunt trimiși în lagărele de muncă pentru credința lor și unde, în cadrul lagărelor, aceia care se adună să se roage la Paști sunt aplaudați în celule de pedeapsă - nu puteau presupune că sub acest rulou comunist tradiția creștină va supraviețui în Rusia. Este adevărat că milioane de concetățeni au fost corupți și devastați spiritual de un ateism impus oficial, totuși rămân multe milioane de credincioși:

Aici vedem zorii speranței: pentru că, oricât de formidabil ar fi comunismul cu tancuri și rachete, indiferent de succesele pe care le va avea în capturarea planetei, este condamnat să nu învingă niciodată creștinismul.

Occidentul nu a experimentat încă o invazie comunistă; religia aici rămâne liberă. Dar propria evoluție istorică a Occidentului a fost de așa natură încât și astăzi se confruntă cu o secare a conștiinței religioase. De asemenea, a fost martorul unor schisme, războaie religioase sângeroase și rancoare, pentru a nu spune nimic despre valul secularismului care, de la sfârșitul Evului Mediu încoace, a inundat progresiv Occidentul. Această sapare treptată a forței din interior este o amenințare la adresa credinței, care este poate chiar mai periculoasă decât orice încercare de a ataca religia violent din exterior.

În mod imperceptibil, prin decenii de eroziune treptată, sensul vieții în Occident a încetat să mai fie văzut ca ceva mai înalt decât „căutarea fericirii”, un obiectiv care a fost chiar garantat solemn de constituții. Conceptele de bine și rău au fost ridiculizate de câteva secole; alungate din uz comun, au fost înlocuite de considerații politice sau de clasă cu valoare de scurtă durată. A devenit jenant să afirmăm că răul își stă acasă în inima omului individual înainte de a intra într-un sistem politic. Cu toate acestea, nu este considerat rușinos să faci concesii pentru un rău integral. Judecând după alunecarea continuă a concesiunilor făcute în fața propriei noastre generații, Occidentul alunecă ineluctabil către prăpastie. Societățile occidentale își pierd din ce în ce mai mult din esența religioasă pe măsură ce cedează fără gândire generația lor tânără în fața ateismului. Dacă un film blasfemios despre Iisus este prezentat în toată Statele Unite, cu reputație una dintre cele mai religioase țări din lume, sau un ziar important publică o caricatură nerușinată a Fecioarei Maria, de ce dovezi suplimentare ale evlaviei ne trebuie cineva? Când drepturile externe sunt complet nerestricționate, de ce ar trebui să facem un efort interior pentru a ne abține de la acte ignoble? de ce dovezi suplimentare de lipsă de Dumnezeu are nevoie cineva? Când drepturile externe sunt complet nerestricționate, de ce ar trebui să facem un efort interior pentru a ne abține de la acte ignoble? de ce dovezi suplimentare ale necredinței ne trebuie cineva? Când drepturile externe sunt complet nerestricționate, de ce ar trebui să facem un efort interior pentru a ne abține de la acte ignoble?

Sau de ce ar trebui să ne abținem de la ura arzătoare, oricare ar fi baza ei - rasă, clasă sau ideologie? O astfel de ură corodează astăzi multe inimi. Profesorii atei din Occident cresc o generație mai tânără într-un spirit de ură față de propria societate. Pe fondul tuturor vituperărilor uităm că defectele capitalismului reprezintă defectele de bază ale naturii umane, permise libertate nelimitată împreună cu diferitele drepturi ale omului; uităm că sub comunism (și comunismul respiră pe gâtul tuturor formelor moderate de socialism, care sunt instabile), defectele identice provoacă revolte la orice persoană cu cel mai mic grad de autoritate; în timp ce toți ceilalți din acel sistem realizează într-adevăr „egalitatea” - egalitatea sclavilor săraci. Acest aer nerăbdător al flăcărilor urii devine semnul lumii libere de astăzi. Intr-adevar, cu cât libertățile personale sunt mai largi, cu atât este mai ridicat nivelul de prosperitate sau chiar de abundență - cu atât mai vehement, paradoxal, devine această ură oarbă. Occidentul dezvoltat contemporan demonstrează astfel prin propriul său exemplu că mântuirea umană nu poate fi găsită nici în abundența de bunuri materiale, nici în simplul câștig de bani.

Această ură hrănită în mod deliberat se răspândește apoi la tot ceea ce este viu, la viața însăși, la lumea cu culorile, sunetele și formele sale, la corpul uman. Arta amărâtă a secolului al XX-lea pier în urma acestei ură urâte, căci arta este fără rezultat fără dragoste. În Est arta s-a prăbușit pentru că a fost doborâtă și călcată în picioare, dar în Occident căderea a fost voluntară, declin într-o căutare inventată și pretențioasă în care artistul, în loc să încerce să dezvăluie planul divin, încearcă să pună el însuși în locul lui Dumnezeu.

Aici din nou asistăm la rezultatul unic al unui proces mondial, Estul și Vestul obținând aceleași rezultate și încă o dată din același motiv: oamenii l-au uitat pe Dumnezeu.

Viața noastră nu constă în urmărirea succesului material, ci în căutarea unei creșteri spirituale demne. Întreaga noastră existență pământească este doar o etapă de tranziție în mișcarea către ceva mai înalt și nu trebuie să ne împiedicăm și să cădem și nici nu trebuie să zăbovim fără rezultat pe o treaptă a scării. Singurele legi materiale nu ne explică viața și nici nu o orientează. Legile fizicii și fiziologiei nu vor dezvălui niciodată maniera incontestabilă în care Creatorul participă constant, zi de zi, la viața fiecăruia dintre noi, acordându-ne în mod neîncetat energia existenței; când această asistență ne părăsește, murim. Și în viața întregii noastre planete, Duhul Divin se mișcă cu siguranță cu nu mai puțină forță: aceasta trebuie să o înțelegem în ceasul nostru întunecat și teribil.

Pentru speranțele neprevăzute din ultimele două secole, care ne-au redus la nesemnificativitate și ne-au adus în pragul morții nucleare și non-nucleare, putem propune doar o căutare hotărâtă pentru mâna caldă a lui Dumnezeu, pe care o avem atât de mult descurajat și încrezător în sine. Numai așa ne pot deschide ochii spre erorile acestui nefericit secol XX și trupele noastre pot fi îndreptate spre îndreptarea lor. Nu mai este nimic altceva de care să ne agățăm în alunecarea de teren: viziunea combinată a tuturor gânditorilor iluminismului nu se ridică la nimic.

Cele cinci continente ale noastre sunt prinse într-un vârtej. Dar tocmai în timpul acestor încercări se manifestă cele mai înalte daruri ale spiritului uman. Dacă pierim și pierdem această lume, vina va fi numai a noastră.

Aleksandr Soljenitsin, „Fără evlavie: primul pas către Gulag”. Prelegerea Templeton Prize, 10 mai 1983 (Londra).

 

A confirmat OMS (accidental) despre COVID că nu este mai periculos decât gripa?

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat în cele din urmă ceea ce noi (și mulți experți și studii) spunem de luni de zile - coronavirusul nu este mai mortal sau periculos decât gripa sezonieră.

Primul conducător al OMS a făcut acest anunț în timpul unei sesiuni speciale a consiliului executiv al 34 de membri al OMS, luni 5 octombrie, doar că nimeni nu părea să înțeleagă cu adevărat.

De fapt, nu păreau să înțeleagă ei înșiși complet.

La ședință, Dr. Michael Ryan, șeful de urgență al OMS, a dezvăluit că cred că aproximativ 10% din lume a fost infectată cu Sars-Cov-2.

Aceasta este „cea mai bună estimare” și o creștere imensă a numărului de cazuri recunoscute oficial (aproximativ 35 de milioane).

Dr. Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, a confirmat ulterior cifra, afirmând că s-a bazat pe rezultatele medii ale tuturor studiilor largi de  seroprevalență  făcute în întreaga lume.

Oricât OMS a încercat să învârtă acest lucru ca un lucru rău - Dr. Ryan chiar a spus că înseamnă  „marea majoritate a lumii rămâne în pericol”.  - de fapt este o veste bună. Și confirmă, încă o dată, că virusul nu este la fel de mortal cum a prezis toată lumea.

Populația globală este de aproximativ  7,8 miliarde de oameni , dacă 10% au fost infectați, adică 780 de milioane de cazuri. Numărul global de morți atribuit în prezent infecțiilor cu Sars-Cov-2 este de  1.061.539 .

Aceasta este o rată a mortalității infecției de aproximativ sau 0,14%.

Chiar în conformitate cu gripa sezonieră și cu previziunile multor experți din întreaga lume.

0,14% este de peste 24 de ori mai scăzut decât „cifra provizorie” a OMS, de  3,4% în martie . Această cifră a fost utilizată în modelele care au fost folosite pentru a justifica blocaje și alte politici draconice.

De fapt, având în vedere  raportarea excesivă a presupuselor decese Covid , IFR este probabil chiar mai mică de 0,14% și ar putea arăta Covid ca fiind mult mai puțin periculoasă decât gripa.

NU RATAȚI NICIODATĂ ȘTIRILE CARE CONTEAZĂ MAI MULT

Niciuna din presa de masă nu a abordat acest lucru. Deși multe puncte de comunicare au raportat cuvintele doctorului Ryan, toți au încercat să facă din acesta un titlu înfricoșător și să răspândească mai multă panică.

Se pare că nici ei, nici OMS, nu au fost capabili să facă matematica simplă care ne arată că aceasta este o veste bună. Și că scepticii Covid au avut dreptate tot timpul. (Scris de Kit Knightly prin Off-Guardian.org)

 

Părintele Episcop Ignatie al Hușilor: „Să nu îşi închipuie apostolii lockdown-ului că o vor putea carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Virusul aşteptând liniştit, satisfăcut, încrezător şi dornic să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi

Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea celei care de atâtea veacuri a fost şi este ocrotitoarea spirituală a Moldovei creştine. Ne-am trezit dintr-o dată, chiar peste noapte, în faţa unui potenţial vârtej apocaliptic, anunţat cu militărească şi iluministă fermitate, că pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva este cureaua de transmisie specială şi favorită, în aceste zile, a virusului, care ne tulbură şi ne dezbină atât de mult.

Că virusul stă mai abitir după colţul tuturor bisericilor, aşteptând liniştit, satisfăcut, încrezător şi dornic să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi. Că identitatea unui om – cea din buletin, care acum se năpusteşte asupra sufletului din tine –  poate deveni subiect de suspiciune, asuprire şi gâlceavă, exact ca în vremea totalitarismului ateu-comunist. Că restricţiile trebuie înăsprite, cu vădită consecvenţă, doar de sărbătorile creştine, ca nu cumva virusul, care are o preferinţă obsesivă şi compulsivă pentru mediul religios, să se multiplice vertiginos. Că oamenilor credincioşi nu trebuie să li se dea şansa, în timpul pelerinajelor, de a respecta, cu conştiinciozitate, recomandările sanitare absolut legitime, pentru că sunt consideraţi aprioric ca având, în mod natural, înclinaţia de a călca legea, adică, mai pe şleau, ca fiind potenţiali infractori. Că apostolii ateismului neomarxist şi fără vibraţii metafizice ar şti mai bine decât oamenii Bisericii, creştini şi slujitori, că sănătatea este un mare dar de la Dumnezeu şi că a-ţi iubi aproapele înseamnă şi a-l proteja de orice pericol care îi poate zdruncina sau fărâmiţa acest dar. Că unele autorităţi ale statului s-au metamorfozat în iacobini – cei care în perioada Revoluţiei franceze manifestau o ostilitate ideologică faţă de religie –, iar cei responsabili de ordinea publică s-au deghizat în miliţieni. Că pentru „Statul unic” „fericirea şi libertatea sunt incompatibile” (George Orwell, Despre libertate, p. 136). Că la vot capacitatea de propagare a virusului este inactivă sau se suspendă din oficiu prin „ordonanţă de urgenţă”, pe când de sărbătoarea Sfintei Parascheva covid-ul va deveni hiperactiv, căutându-şi habitatul în ortodocşi şi în cei din afara Iaşului. Că unii din cei îndrituiţi să gestioneze, lucid şi realist, această criză sanitară au devenit sacerdoţii virusului, abordând problematica răspândirii acestuia doar în cheie religioasă. Că Sfânta Parascheva nu mai poate fi cinstită cuviincios, în rânduială şi reculegere, cu respectarea normelor sanitare, pe vreme de pandemie, ci doar flancată ostentativ şi păzită scrutător de forţele de ordine, ca nu cumva vreun neieşean să transforme curtea Catedralei Mitropolitane în epicentrul infectării cu Covid-19.

Atunci când autorităţile statului român se dovedesc a fi neputincioase în a gestiona, coerent şi lucid, situaţii imprevizibile şi periculoase, cum sunt vremurile de molimă, pe care le trăim, împing pendulul tragediei (potenţială sau actuală) înspre zona spaţiului religios, cu nădejdea fictivă că amână sau evită vârtejul apocaliptic epidemiologic, vânzându-ne iluzia că pot să ne scape de agentul patogen infinitezimal. De aceea, încă de la instaurarea molimei în România, am fost purtaţi ca într-un carusel ameţitor şi ameninţător. Când stare de urgenţă, când stare de alertă, când posibilă relaxare, când restricţii. Odată epuizat ciclul, trebuia reluat obsesiv şi de la coadă la cap totul.

Să fiţi siguri că nu ei ne scapă de infecţia nefastă cu Covid-19. Nu limitările radicale ale drepturilor fundamentale şi garantate de Constituţie, inclusiv dreptul la libertatea religioasă, ci medicii, asistenţii medicali, care sunt îngerii sănătăţii noastre, responsabilitatea noastră de a respecta cu stricteţe recomandările sanitare şi credinţa în Dumnezeu, care este cel mai minunat antidot la tristeţe şi deznădejde, constituie cea mai bună formă de împiedicare a răspândirii virusului.

Este trist că Biserica, care s-a comportat exemplar şi se va comporta şi pe mai departe responsabil, a trebuit să sufere cel mai mult, alături de cultură, sport şi educaţie, în aceste câteva luni de la instaurarea molimei în ţară. A fost umilită şi discriminată, ca să mă exprim în duhul veacului acesta.

Şi pentru ca malaxorul neruşinării să se învârtă perfect şi etern, haterii şi trollii de serviciu, din mediul online, nu au niciun fel de afinitate sufletească în a vedea susţinerea concretă – nu doar postări obsesive pe reţelele de socializare –  a spitalelor, a oamenilor singuri şi nevoiaşi, prin donaţii financiare substanţiale, donaţii de aparatură medicală, prin donaţii de alimente şi îmbrăcăminte.  

Biserica nu a fost şi nici nu este prigonită, ci, pur şi simplu, permanent forţată de contextul unor restricţii ofensatoare să-şi apere tot timpul legitimitatea prezenţei sale în sfera publică şi dreptul la trăirea actului credinţei, fapt care este echivalent cu tentativa de a-i pune pe cap o pernă, ca să nu mai respire deloc. Asta mi se pare mai grav decât orice tentativă de anihilare directă şi agresivă.

Va veni, negreşit, vremea când oficialii actuali ai Statului român vor pricepe, bine şi apăsat, ceea ce a spus unul din stirpea lor politică europeană, francezul Frédéric Bastiat, că „statul n-ar trebui să fie altceva decât forţa comună instituită, nu pentru a fi între toţi cetăţenii un instrument de opresiune şi de spoliere reciprocă, ci, dimpotrivă, pentru a garanta fiecăruia ce este al său şi a face să domnească justiţia şi securitatea” (Frédéric Bastiat, Statul. Ce se vede şi ce nu se vede şi alte eseuri, p. 28). Iar cetăţenii patriei noastre vor ajunge să-şi pună frecvent întrebarea: „Omul de pe stradă va simţi vreodată că libertatea spiritului este la fel de importantă şi are la fel de multă nevoie să fie apărată ca şi pâinea cea de toate zilele?” (George Orwell, Despre libertate, p. 157-158).

Drept concluzie: să nu îşi închipuie apostolii lockdown-ului că o vor putea carantina vreodată pe Sfânta Parascheva. Ea este ferecată în biserica sufletului fiecărui moldovean, al fiecărui român, care a adăstat, smerit şi liniştit, la racla moaştelor ei, primind ajutor, binecuvântare, imbold spre bunătate şi dragoste, şi mireasmă de sfinţenie.

Părintele Episcop Ignatie al Hușilor

Controverse: Covid-19 a fost planificat să deschidă noua ordine mondială ?

„Panica Corona este o piesă de teatru. Este o înșelătorie”

 

1. Medicii declară că pandemia a fost planificată .

Un grup de peste  500 de medici din Germania  numit „Doctori pentru informații” a făcut o  declarație șocantă în timpul unei conferințe de presă naționale : (1)

„Panica Corona este o piesă de teatru. Este o înșelătorie. O escrocherie. Este timpul să înțelegem că suntem în mijlocul unei infracțiuni globale.

Acest grup mare de experți medicali publică un ziar medical pe 500.000 de exemplare în fiecare săptămână, pentru a informa publicul despre  dezinformarea masivă din mass-media .

De asemenea, organizează proteste în masă în Europa, cum ar fi cea din 29 august 2020, unde s-au înscris 12 milioane de oameni și s-au prezentat de fapt câteva milioane.

De ce acești peste 500 de medici spun că pandemia este o crimă globală? Ce știu ei, că noi nu știm?

Una dintre numeroasele proteste împotriva „plandemiei” pe care nu o veți vedea în mass-media

2. Sute de medici spanioli spun că Pandemia este planificată

În Spania, un grup de 600 de medici numiți „Doctori pentru adevăr”, au făcut o declarație similară în timpul unei conferințe de presă.

Doctori pentru adevăr, Spania

„Covid-19 este o falsă pandemie creată în scopuri politice. Aceasta este o dictatură mondială cu o scuză sanitară. Îi îndemnăm pe medici, mass-media și autoritățile politice să oprească această operațiune criminală, răspândind adevărul. ‘  (2)

Germania și Spania sunt doar două exemple. Grupuri mari similare de sute de experți medicali există în țări din întreaga lume.

În SUA, un documentar numit  PLANDEMIC , care expune COVID-19 ca o operațiune criminală, este susținut de peste 27.000 de medici!

De ce aceste mii de profesioniști din domeniul medical din întreaga lume spun că pandemia este o crimă? La ce informații au acces, pe care nu le primim de la mass-media?

Vă invit să priviți următoarele fapte cu o minte deschisă și apoi să ajungeți la propriile concluzii …

3. În 2015 a fost brevetată o metodă de testare pentru … COVID-19

În 2015, un „sistem și metodă de testare pentru COVID-19” a fost brevetat de  Richard Rothschild , cu o organizație guvernamentală olandeză.

Ai prins asta? În 2015 – cu  patru ani înainte ca boala să existe chiar  – a fost dezvoltată o metodă de testare pentru COVID-19. (2B)

Respirați adânc și lăsați-l să se scufunde pentru o vreme …

4. Milioane de teste COVID-19 vândute în 2017 și 2018

După cum știm, noua boală COVID-19 a apărut în China spre sfârșitul anului 2019. Prin urmare, a fost numită  COVID-19, care este un acronim pentru Corona Virus Disease 2019 .

Datele din Soluția comercială integrată mondială arată totuși ceva uimitor:

„În 2017 și 2018 – cu doi ani înainte de COVID-19 – sute de milioane de kituri de testare pentru COVID-19 au fost distribuite în întreaga lume.”

‘Rapid! Ascunde-l!!’

Aceste date năucitoare au fost descoperite de cineva la 5 septembrie 2020, care le-a postat pe social media. A doua zi a devenit virală în toată lumea.

Pe 6 septembrie, WITS a schimbat brusc denumirea originală „COVID-19” în vagul „Kituri de testare medicală”.

Acest lucru nu este permis în comerț, deoarece trebuie să fii întotdeauna specific. Există multe tipuri de truse de testare pentru diferite boli.

Faptul că au eliminat specificația „COVID-19”, după ce aceste date au devenit cunoscute la nivel mondial, dovedește că nu vor ca nimeni să știe despre asta.

Cu toate acestea, au uitat să șteargă un detaliu: codul produsului pentru aceste „Kituri de testare medicală” este  300215, ceea ce înseamnă: „Kituri de testare COVID-19”.

Acoperirea lor a venit prea târziu: aceste informații critice au fost descoperite și sunt dezvăluite de milioane din întreaga lume. Puteți  descărca un PDF care arată datele originale ale acestui site web .

Cu doi ani  înainte  de izbucnirea COVID-19, SUA, UE, China și națiunile din întreaga lume au început să exporte milioane de instrumente de testare a diagnosticului pentru … COVID-19, o boală care se presupune că nici măcar nu exista pe atunci.

6. „Proiectul” COVID-19 este planificat până în 2025

Banca Mondială arată că COVID-19 este un proiect care este planificat să continue până la … sfârșitul lunii martie 2025! Așadar, intenția este să o continuăm încă  cinci ANI . (2C)

7. Anthony Fauci a garantat o pandemie în următorii doi ani

În 2017 Anthony Fauci a făcut o predicție foarte ciudată, cu o certitudine și mai ciudată.

Cu deplină încredere, Fauci a anunțat că în timpul primului mandat al președintelui Trump se va produce cu siguranță un focar surpriză al unei boli infecțioase.

Iată ce a spus el: (3)

„Nu există nicio întrebare, va exista o provocare pentru administrația viitoare în arena bolilor infecțioase.

„Va exista un FOC DE SURPRIZĂ.  Nu există nici o îndoială în mintea tuturor despre acest lucru. ”

Cum ar putea Fauci să garanteze o izbucnire surpriză în timpul primului mandat al administrației Trump? Ce știa el, că noi nu știm?

8. Bill și Melinda Gates au garantat o imensă pandemie globală

În 2018, Bill Gates a anunțat public că o pandemie globală este pe cale să distrugă 30 de milioane de oameni. El a spus că acest lucru se va întâmpla probabil în următorul deceniu. (4)

Melinda Gates a adăugat că un virus proiectat este cea mai mare amenințare umanistă și, de asemenea, a asigurat că acest lucru va afecta umanitatea în următorii ani. (5)

„O pandemie globală este pe drum. Un virus conceput este cea mai mare amenințare umanistă. Acest lucru se va întâmpla în ZECEA URMĂTOARE. ‘ – BILL GATES, în 2018

Lasă-ți alegerea cuvintelor să răsune în mintea ta pentru o clipă …

Ei susțin că populația densă a lumii garantează această iminentă pandemie globală.

Dar să fim sinceri:  cea mai mare parte a pământului este nelocuită . Doar zburați peste America într-un avion și priviți pe fereastră. Vedeți spațiu gol de cele mai multe ori, cu câteva orașe ici și colo. Majoritatea Statelor Unite sunt încă larg deschise și goale .

Același lucru este valabil și pentru restul lumii.

Australia, Rusia, India, China, America, Africa …  în mare parte este pustie . Planeta noastră nu este la fel de populată pe cât vrea Bill Gates să credem. Această hartă a lumii o arată clar …

Cea mai mare parte a pământului este complet lipsită de orice prezență umană. Așadar  , ideea că lumea este foarte suprapopulată  și, prin urmare, trebuie să dea naștere unei pandemii globale iminente este o minciună.

[Puterile care nu ar trebui să fie, de asemenea, folosesc această scuză pentru a justifica o reducere a populației lumii – adică  depopularea .]

Gates a susținut, de asemenea, că călătoriile aeriene vor crea cu siguranță o pandemie globală. Dar nenumărate persoane au călătorit în avioane în secolul trecut.

A dat naștere la focare constante de pandemii globale? Desigur că nu!

Argumentele lor pentru care au garantat o pandemie globală în următorii câțiva ani sunt minciuni. Deci, care este baza lor reală pentru a face astfel de previziuni garantate?

9. Exersarea pentru o pandemie

Cu câteva luni înainte de focar, Bill Gates – cel mai mare dealer de vaccinuri din lume – a organizat un eveniment în New York. Ghici ce a fost evenimentul? A fost un „exercițiu pandemic de coronavirus”.

Da, ai citit bine:

Bill Gates a organizat un exercițiu de pandemie de coronavirus, chiar înainte să se întâmple!

Pe ecranul mare din auditoriu, vedeți textul tipărit: „Trebuie să ne pregătim pentru evenimentul care devine o pandemie”. Acest  exercițiu de pandemie s-a numit Event201  și a avut loc în octombrie 2019, literalmente chiar înainte de focar.https://www.youtube.com/embed/mx8xKcQMTRs?feature=oembed

Concluzia lor a fost că întreaga omenire trebuie vaccinată …

10. Emoție pentru vânzarea de vaccinuri în anul următor

La scurt timp după acest „exercițiu pentru o pandemie de coronavirus”, Bill Gates a postat pe Twitter:

„Sunt deosebit de încântat de ceea ce ar putea însemna anul viitor pentru una dintre cele mai bune achiziții din sănătatea globală: vaccinurile”. – Bill Gates, 19 decembrie 2019

Gândiți-vă la acest lucru: cel mai mare dealer de vaccinuri din lume garantează apariția unei pandemii globale în următorii câțiva ani, iar soția sa a spus că ar trebui să ne temem cu toții de un virus creat care este „pe cale”. Apoi, ei organizează un exercițiu pentru o iminentă pandemie globală și spun că vaccinurile vor fi singura soluție. Următorul Bill Gates trimite pe Twitter cât de entuziasmat este de vânzarea vaccinurilor în anul următor. Imediat după aceea, izbucnește pandemia anunțată.

Într-adevăr, Bill Gates proclamă imediat că singura soluție pentru umanitate este să-și cumpere vaccinurile …

11. Pandemia de coronavirus 2020 prezisă în 2013

În 2013, un muzician a scris o melodie numită PANDEMIC. În versurile sale, el a descris o pandemie globală care ucide milioane, închide economiile și dă naștere la revolte.

Cântecul său a descris literalmente în detaliu ceea ce vedem astăzi în lumea noastră, șapte ani mai târziu.

El a menționat chiar anul exact al pandemiei: 2020 și tipul specific de virus: un coronavirus. (6)

Aceasta este o linie în versurile sale din 2013:

„2020 combinat cu CoronaVirus, stivuirea corpurilor.”

Acest cântec a prezis, de asemenea, revoltele care se dezlănțuie acum în toată America:

„Statul se revoltă, folosind strada de afară. Vine la ferestrele tale.

Cum ar fi putut să știe acest muzician în 2013 că o pandemie de coronavirus va izbucni în 2020 și că în timpul acestei pandemii vor izbucni revolte? El explica:

„Am făcut cercetări în 2012 și am citit așa-numitele„ teorii ale conspirației ”. Știi, acele investigații pe care mass-media nu vor să le analizăm. Conform acelor teorii, pandemiile ar fi trebuit să se întâmple în deceniul 2020 – 2030. Așa că am scris melodia Pandemic despre aceasta.

12. Comitetul de monitorizare a pregătirii globale în septembrie 2019: „Pregătește-te pentru o pandemie globală de coronavirus”

În septembrie 2019 – chiar înainte de izbucnirea focului – Comitetul de monitorizare a pregătirii globale a publicat un raport intitulat „O lume în pericol”.

A subliniat necesitatea de a fi pregătiți pentru … un focar de coronavirus!

Pe coperta raportului este imaginea unui coronavirus și a persoanelor care poartă măști de față.

În raport citim următorul paragraf interesant:

“Organizația Națiunilor Unite (inclusiv OMS) desfășoară cel puțin două exerciții de formare și simulare la nivel de sistem, inclusiv unul pentru acoperirea eliberării deliberate a unui agent patogen respirator letal.”

Ai prins asta?

Au practicat pentru eliberarea deliberată a unui agent patogen respirator letal.

13. Anunțat focar din China

În 2018, Institutul pentru Modelarea Bolilor a realizat un videoclip în care arată  un virus gripal originar din China, din zona Wuhan și răspândit în întreaga lume, ucigând milioane . Au numit-o „O simulare pentru o pandemie de gripă globală”. Exact asta s-a întâmplat, doi ani mai târziu.

De ce au spus că va veni din China? De ce nu Africa, unde sunt prezente mult mai multe boli? Sau de ce nu America de Sud? Sau India? De unde au putut să știe că ar exista un virus gripal provenit din China și chiar ar arăta Wuhan ca zona de origine, care ar infecta întreaga lume?

A fost creat acest Coronavirus ?

De unde a apărut virusul? Unul dintre cei mai importanți experți din lume în arme biologice este Dr. Francis Boyle. Este convins că provine dintr-un laborator de arme biologice din Wuhan, Laboratorul de Siguranță Bio Nivelul 4.

Această facilitate este specializată în dezvoltarea de … coronavirusuri!

Ei iau virușii existenți și îi „armează”, adică îi fac mult mai periculoși, pentru a fi folosiți ca armă biologică.

În următorul videoclip de două minute, vedeți un purtător de cuvânt al administrației Trump, expertul în arme biologice, Dr. Francis Boyle și președintele Trump, vorbesc despre modul în care acest virus a venit din laboratorul din Wuhan.

Dr. Li-Meng Yan, un virolog chinez (MD, dr.) A fugit din țară, și-a părăsit slujba la o prestigioasă universitate din Hong Kong și a devenit denunțătoare. A apărut la televiziunea britanică unde  a susținut că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, a fost creat de oamenii de știință chinezi într-un laborator  – și a oferit dovezi pentru a-și susține afirmațiile. Puteți citi mai multe despre subiect  AICI .

Acum vine partea cea mai interesantă:

14. În 2015 Anthony Fauci a dat acest foarte laborator 3,7 milioane de dolari.

Înțelegeți acest lucru: același om care a garantat un focar surpriză de virus în următorii doi ani, a dat aproape 4 milioane de dolari unui laborator care dezvoltă coronavirusuri.

În clipul de mai jos puteți vedea un jurnalist care îl întreabă pe președintele Trump despre această subvenție acordată de Fauci laboratorului Wuhan.

Există totuși mai multe opțiuni în Wuhan de unde ar fi putut proveni acest virus. Unii cred că a venit de la Institutul de Virologie Wuhan, unde lucrează și la armarea coronavirusurilor.

15. Experimente biologice chinezești pentru infectarea oamenilor cu coronavirus expuse în 2015 de mass-media de stat italiană

În urmă cu cinci ani, compania media de stat italiană, RAI – Radiotelevisione Italiana, – a expus eforturile întunecate ale Chinei asupra virusurilor.

Video, care a fost difuzat în noiembrie 2015 , a arătat modul în care oamenii de știință chinezi au făcut experimente biologice pe un SARS conectat virus considerat a fi coronavirus, derivate de la lilieci și șoareci, întrebând dacă acesta a fost în valoare de risc, pentru a fi în măsură să modifice virus pentru compatibilitatea cu organismele umane.

Mai jos este o transcriere a emisiunii italiene traduse în engleză:

Experimente biologice chineze

Oamenii de știință chinezi au creat un supervirus pulmonar de la lilieci și șoareci numai din motive de studiu, dar există multe aspecte discutabile în acest sens. Merită riscul? Desigur, este un experiment, dar este îngrijorător.

Îngrijorează mulți oameni de știință: este un grup de cercetători chinezi care atașează o proteină luată de la lilieci la virusul SARS, Pneumonia acută, derivată de la șoareci.

Rezultatul este un super coronavirus care ar putea afecta oamenii. – ( Sursa aici , unde puteți citi mai multe)https://www.youtube.com/embed/uwyU5P5AuMk?feature=oembed

16. Filme prezise pandemia de coronavirus

Programarea predictivă este procesul de informare a populației despre evenimentele care vor avea loc în curând.

În ultimii ani au fost produse mai multe filme și seriale de televiziune, despre … o pandemie globală de coronavirus!

Filmul „ Plaga moartă”  descrie o pandemie globală cu coronavirus și menționează chiar hidroxiclorochina ca leac.

Un alt film numit „ Contagion ” arată cum un coronavirus se răspândește la nivel global cu distanțarea socială, măști de față, blocaje, spălarea mâinilor etc.

Literal, tot ceea ce vedem acum este prezis în detaliu în aceste filme.

17. Pandemie descrisă în timpul Summergames-urilor olimpice din 2012

Vorbind despre programarea predictivă: în cadrul emisiunii de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară din 2012, s-a jucat o pandemie de coronavirus pentru ochii lumii întregi.

Zeci de paturi de spital, un număr mare de asistente medicale devenind marionete ale unui sistem de control, moartea pândind, un uriaș demonic ridicându-se peste lume și întregul teatru a fost luminat în așa fel încât, văzut din cer, arăta ca un coronavirus .

De ce Jocurile Olimpice au arătat o pandemie de coronavirus, în emisiunea de deschidere?https://www.youtube.com/embed/F4AzTVegOy8?feature=oembed

18. Lockdown la nivel mondial prevăzut în 2008

Autorul și anchetatorul Robin de Ruiter au prezis în 2008 că va avea loc un blocaj global.

El a spus că scopul acestui lucru ar fi crearea unei noi lumi a controlului autoritar.

Pentru că o mare parte din ceea ce a scris în 2008 se întâmplă chiar în fața ochilor noștri,  această carte a fost republicată .

19. Jurnaliștii au prezis o pandemie planificată

În 2014, jurnalistul de investigație Harry Vox a prezis o pandemie globală planificată și a spus de ce „clasa conducătoare” ar face așa ceva:

„Nu se vor opri la nimic pentru a-și completa setul de instrumente de control. Unul dintre lucrurile care lipsiseră din trusa lor de instrumente sunt carantinele și tocurile. Planul este de a infecta sute de mii de oameni cu acesta și de a crea următoarea fază de control.  (7)

20. „Scenariu pentru viitor”

Acest renumit cercetător se referă la un document celebru al Fundației Rockefeller în care tot ceea ce vedem că se întâmplă acum este literalmente prezis în detaliu: pandemia globală, blocajele, prăbușirea economiei și impunerea controlului autoritar.

Totul este descris cu o precizie terifiantă … cu  zece ani înainte să se întâmple !

Documentul este intitulat „Scenariu pentru viitorul tehnologiei și dezvoltării internaționale”. (9)

Asta spune totul: un scenariu pentru viitor. Are un  capitol numit „LockStep”  în care o pandemie globală este raportată ca și cum s-ar fi întâmplat în trecut, dar care este în mod clar intenționată ca o repetiție pentru viitor.

Operațiunea Lockstep a Fundației Rockefeller:  „Sub masca unei pandemii, vom crea un stat de închisoare”https://www.youtube.com/embed/x4Wo1XZQV2A?feature=oembed

„Scenariul pentru viitor” continuă cu compararea a două răspunsuri diferite la pandemia prevăzută: SUA doar „descurajează” oamenii să zboare, în timp ce China a impus carantina obligatorie pentru toți cetățenii.

Primul răspuns este acuzat că a răspândit virusul și mai mult, în timp ce este lăudat impunerea unui blocaj sufocant. Apoi se descrie implementarea controlului totalitar:

„În timpul pandemiei, liderii naționali din întreaga lume și-au flexat autoritatea și au impus reguli și restricții etanșe la aer, de la purtarea obligatorie a măștilor faciale până la verificarea temperaturii corpului la intrări, până la spațiile comunale, cum ar fi gările și supermarketurile.”

În mod clar, flexiunea autorității este răspunsul dorit. Dar se agravează, conform acestui „Scenariu al Viitorului”:

„Chiar și după ce pandemia a dispărut, acest control și supraveghere mai autoritară a cetățenilor și a activităților lor s-au blocat și chiar s-au intensificat.”

„În țările dezvoltate, această supraveghere sporită a luat multe forme: ID-uri biometrice pentru toți cetățenii, de exemplu, și o reglementare mai strictă a industriilor cheie a căror stabilitate a fost considerată vitală pentru interesele naționale.”

Manual pentru control global

Acum că pandemia anunțată este într-adevăr aici, aceeași Fundație Rockefeller a prezentat pasul doi:  un manual despre cum să pună în aplicare noi sisteme de control în timpul acestei pandemii . Numai când toate rețelele de control necesare sunt la locul lor, lumea se poate deschide din nou.

Când combinați cele două documente Rockefeller, vedeți planul:

1)  Mai întâi, ei anunță o pandemie globală cu un coronavirus și spun la ce ar trebui să conducă: un nivel cu totul nou de control autoritar.
2)  În al doilea rând, ei dau pași practici cu privire la modul de aplicare a acestui sistem de control.

Acestea sunt ilustrații și citate din ghidul lor:

„Aplicațiile digitale și software-ul de urmărire protejat de confidențialitate ar trebui utilizate pe scară largă pentru a permite o urmărire mai completă a contactelor.”

“Pentru a controla pe deplin epidemia Covid-19, trebuie să testăm majoritatea populației  săptămânal  .”

Conform „Scenariului viitorului”, întreaga populație mondială ar trebui să obțină un ID digital care să indice cine a primit toate vaccinurile. Fără vaccinări suficiente, accesul la școli, concerte, biserici, transport public etc. va fi refuzat.

Acum, în 2020, exact asta solicită Bill Gates și multe guverne.

21. Bill Gates a negociat 100 de miliarde de dolari Detectarea contactului cu congresmanul democratic Sponsor al proiectului de lege Șase luni ÎNAINTE de pandemia de coronavirus

Dezvăluirile șocante au fost dezvăluite pe  Thomas Paine Podcast  și  Moore Paine Show de pe Patreon de  către cei doi anchetatori.

la nouă luni de la întâlnirile cu Fundația Gates din Rwanda – Bobby L. Rush, un democrat din Illinois, a introdus  legea COVID-19 pentru testarea, atingerea și contactarea tuturor (TRACE) , de 66  miliarde dolari HR 6666 .

Contactele tuturor trebuie verificate

Într-un videoclip guvernamental difuzat (10) vedem o conversație între fostul președinte american Bill Clinton și Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

Ei discută despre cum să creeze un sistem de control mare pentru a testa întreaga populație și pentru a verifica toate contactele lor. Ei discută despre cum să construiască o armată pentru a realiza acest sistem de control.

Un nivel complet nou de control global

Bill Gates a precizat, de asemenea, că  numai persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19  ar trebui să aibă voie să călătorească, să meargă la școală, să participe la întâlniri și să lucreze. (11)

ID-urile digitale ale vaccinurilor sunt deja în curs de dezvoltare (12), iar Gates are un brevet asupra tehnologiei care face posibilă urmărirea corpului unei persoane oriunde. Această tehnologie se numește  WO2020-060606  (13).

De asemenea, este foarte interesant de menționat:  o enzimă numită LUCIFERAZĂ este ceea ce face ca Bill Gates să funcționeze cu vaccinul implantabil

În plus, Gates vrea să înființeze o rețea globală de monitorizare, care să urmărească toți cei care au intrat în contact cu Covid-19 (14).

Planul: injectați omenirea cu vaccinul care modifică ADN-ul

Celebrul jurnalist de investigație Anthony Patch a făcut ani de cercetare cu privire la planurile de control al lumii, prin intermediul pandemiilor create și al vaccinurilor obligatorii. În timpul unui interviu din 2014, acest cercetător a prezis următoarele:

Vor elibera un coronavirus creat de om. Ca urmare, oamenii vor cere un vaccin pentru a-i proteja. Acest vaccin va adăuga o a treia tulpină de ADN la corpul unei persoane, făcându-i în esență un hibrid.

„Odată ce o persoană este injectată, aproape imediat ADN-ul său suferă o transformare. Această schimbare genetică va determina oamenii să piardă capacitatea de a gândi singuri, fără ca aceștia să fie conștienți de acest lucru. Astfel, ei pot fi controlați mai ușor, pentru a deveni sclavii elitei. ‘

Desigur, asta sună nebunesc și este într-adevăr nebun. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că acest investigator profesionist nu este un prost. A făcut ani de cercetare și asta a descoperit de-a lungul anilor.

Trebuie să fim atenți să nu respingem cunoștințe solide, bazate pe ani de cercetare, pur și simplu din cauza lipsei noastre de înțelegere în aceste subiecte.

20 de ani de cercetare spun: Vaccinul ne va schimba ADN-ul

Doctorul Carrie Madej a condus două mari clinici în Georgia, înainte de a pleca în Republica Dominicană pentru a face lucrări umanitare. Ea a studiat ADN-ul și vaccinurile în ultimii douăzeci de ani și a realizat un videoclip urgent în care avertizează că există un plan de injectare a umanității cu vaccinuri foarte periculoase pentru Covid-19.

Scopul acestor noi vaccinuri va fi dublu:

1) reprogramează ADN-ul nostru și fă-ne hibrizi mai ușor de controlat.

2) conectați-ne la inteligența artificială printr-un ID de vaccin digital, care va deschide, de asemenea, un nou domeniu de control.

Această expertă medicală a spus că a observat de mai multe ori modul în care bolile au fost răspândite în populații de către aeronave. Din motive insuficiente, ea nu este în măsură să împărtășească în public mai multe detalii despre acest lucru.

Depopulează Pământul prin intermediul unor epidemii organizate

Dr. John Coleman este un celebru ofițer de informații de la CIA care a scris o carte intitulată „ Comitetul celor 300 ”.

În el, el explică modul în care societățile secrete manipulează guvernele, asistența medicală, industriile alimentare, mass-media și așa mai departe. Această carte poate fi găsită pe site-ul CIA. (15)

Unul dintre obiectivele principale ale multor societăți secrete, care controlează guvernele și mass-media, este depopularea pământului.

Puteți găsi o  listă cu 32 de „elite” care susțin și promovează (conform propriilor afirmații) depopularea AICI .

Dr. Coleman spune următoarele despre strategia lor:

„Cel puțin 4 miliarde de consumatori inutili vor fi eliminați până în anul 2050 prin intermediul războaielor limitate și al epidemiilor organizate de boli fatale cu acțiune rapidă…” – DR. JOHN COLEMAN, OFICIUL DE INTELIGENȚĂ CIA

Mențineți umanitatea sub 500.000.000

În 1980 a fost ridicat un monument de granit în  Georgia, numit Pietrele de ghidare . Un set de 10 linii directoare este înscris pe structură în opt limbi moderne și un mesaj mai scurt este înscris în partea de sus a structurii în patru scripturi de limbă străveche.

Primul ghid este următorul:

1.  Mențineți omenirea sub 500.000.000  în echilibru perpetuu cu natura.

Ofițerul CIA, Dr. Coleman, a dezvăluit că una dintre metodele lor de „menținere a umanității” este de a provoca „epidemii organizate de boli fatale cu acțiune rapidă”.

Folosirea vaccinurilor pentru a reduce umanitatea

În timpul unei discuții TED, Bill Gates a făcut ecou acestui obiectiv, când a spus literalmente că noi vaccinuri pot fi folosite pentru a reduce populația lumii cu 10 – 15%! (16)

„Acum sunt 6,7 miliarde de oameni pe pământ și în curând vor fi 9 miliarde. Cu toate acestea, putem reduce acest număr cu zece până la cincisprezece la sută dacă facem o treabă bună cu vaccinuri noi, îngrijirea sănătății și controlul nașterilor ”. – PORȚI DE FACTURĂ, DISTRIBUITOR DE VACCINE

Vaccin Covid19 pentru controlul populației?

Mike Adams este un om de știință alimentar publicat, autor al cărții de știință populară Food Forensics și fondator al laboratoarelor CWC acreditate ISO.

Cu ani în urmă a spus următoarele:

„O armă biologică proiectată va fi lansată în centrele de populație. Vor fi solicitate finanțări masive guvernamentale pentru ca industria vaccinurilor să vină cu un vaccin. În mod miraculos, vor avea un vaccin dezvoltat într-un timp record. Toată lumea va trebui să se alinieze și să facă acest vaccin. ”

Există într-adevăr eliberarea unei arme biologice proiectate, urmată de un mandat de vaccinare, finanțare masivă a guvernului pentru industria vaccinurilor și un vaccin care se dezvoltă într-un timp record.

Restul mesajului său este că acest vaccin va începe încet să ucidă milioane – dacă nu miliarde – de oameni în decursul câtorva ani. Va fi un vaccin kill-switch, conceput pentru a reduce populația lumii.

REZUMAT: A FOST PLANIFICAT PANDEMICUL?

Mii de medici numesc pandemia o crimă globală și o dictatură mondială cu o scuză sanitară.

Cu doi ani înainte ca Covid-19 să intre pe scena globală, Uniunea Europeană, SUA, China și alte națiuni au început brusc să exporte zeci de milioane de kituri de testare pentru Covid-19.

În 2013, un muzician prezice o pandemie globală cu coronavirus și spune că acest lucru se va întâmpla în 2020. Știa acest lucru din cauza investigației personale a așa-numitelor „teorii ale conspirației”.

În 2017, Anthony Fauci a garantat un focar surpriză al unei boli infecțioase în timpul primului mandat al administrației Trump.

Chiar înainte de izbucnirea unei pandemii de coronavirus, Bill Gates a organizat un exercițiu global de pandemie de coronavirus: Event201.

Chiar înainte de focar, Comitetul de monitorizare a pregătirii globale a spus lumii să fie pregătită pentru o pandemie de coronavirus.

În 2018, Institutul pentru Modelarea Bolilor a anunțat o pandemie globală cu virus gripal, originară din China, în zona Wuhan.

În 2018, Bill și Melinda Gates au anunțat că în următorii ani va exista o pandemie globală a unui virus creat.

Coronavirusul SARS-CoV-2 a fost creat în Bio Safety Lab Nivelul 4 din Wuhan, care a primit milioane de dolari de la Anthony Fauci.

Mai multe filme au descris pandemia coronavirusului cu foarte multe detalii și chiar menționează hidroxiclorochina ca leac.

Jocurile Olimpice de vară din 2012 au jucat o pandemie de coronavirus în timpul emisiunii lor de deschidere.

Jurnalistul de investigație Harry Vox a prezis în 2014 că va fi cauzată o pandemie globală, astfel încât „clasa conducătoare” ar putea implementa un nivel superior de control autoritar.

Jurnalistul de investigație Anthony Patch a prezis o pandemie globală cu un virus creat de om, care va fi folosit pentru a forța umanitatea un vaccin care modifică ADN-ul.

Dr. Carrie Madej a studiat ADN-ul și vaccinurile timp de decenii și spune că planul este de a utiliza vaccinul Covid-19 pentru a începe procesul transumanismului: reprogramarea ADN-ului uman.

Ofițerul CIA, Dr. John Coleman, a studiat societățile secrete și spune că scopul lor este de a depopula pământul prin intermediul pandemiilor organizate de boli fatale cu acțiune rapidă.

În statul Georgia a fost ridicat un monument uriaș în 1980, cu zece linii directoare pentru umanitate, în opt limbi. Prima dintre aceste „Zece Porunci” este că omenirea trebuie redusă la jumătate de miliard de oameni.

Bill Gates a declarat în timpul unei discuții TED că noi vaccinuri pot fi utilizate pentru a reduce populația lumii cu 10-15%.

„Rangerul pentru sănătate” Mike Adams a prezis cu ani în urmă ceea ce vedem că se întâmplă acum: eliberarea unei arme biologice proiectate, urmată de un mandat de vaccinare, finanțare masivă a guvernului pentru industria vaccinurilor și un vaccin care se dezvoltă într-un timp record. De asemenea, el a prezis că acest vaccin va ucide nenumărate persoane pe parcursul a câțiva ani.

În 2010, Fundația Rockefeller a publicat „Scenariul pentru viitor…” în care descriu o pandemie globală care urmează, care ar trebui să ducă la implementarea controlului autoritar asupra poporului, care se va intensifica apoi după pandemie.

În 2020, ei publică un manual despre cum să creați această lume a controlului, cu un ghid pas cu pas. Ei spun că viața nu poate reveni la normal, până când lumea nu va deveni „Blocată” cu acest control de sus în jos din partea guvernelor autoritare.

Vedem într-adevăr că Bill Gates și mulți alții din întreaga lume preluează imediat controlul în moduri fără precedent, cu aplicarea ID-urilor de vaccin, microcipuri care vor fi implantate oamenilor, impunând purtarea măștilor de față, distanțarea socială, blocarea forțată, urmărirea contactelor extreme , si asa mai departe.

O parte din acest control de sus în jos este cenzurarea extremă a fiecărei voci de la medici, oameni de știință sau alți experți care critică ceea ce se întâmplă.

Toate previziunile s-au făcut cu puțin timp înainte să se întâmple

Rețineți că fiecare predicție a acestei pandemii a fost anunțată cu câțiva ani sau chiar luni înainte să se întâmple. Acest lucru este semnificativ.

Gates și Fauci își mint audiența când spun că „istoria ne spune că se va întâmpla”, dar nu există nicio bază istorică care să garanteze o pandemie globală de coronavirus care să apară în câteva luni sau ani.

Niciodată în istorie nu s-a produs așa ceva, la o scară atât de globală.

Faptul că un astfel de eveniment istoric unic a fost prezis în detaliu – de filme, spectacole, anchetatori, medici, cei care finanțează laboratoare care dezvoltă acești viruși, cei care câștigă miliarde din aceste pandemii, cei care doresc să creeze un nivel cu totul nou controlului în lumea noastră etc. – arată că a fost planificat.

Există semne că pandemia este manipulată?

Până acum am analizat indicii că pandemia a fost planificată în prealabil. Dacă este într-adevăr orchestrat, atunci ar trebui să fie evident și în timpul pandemiei. O pandemie planificată este, de asemenea, o pandemie controlată.

Planul de a controla lumea

Poate că ați mai auzit cuvântul „globaliști” înainte, dar pentru cei care nu sunt familiarizați cu el: aceștia sunt oameni din întreaga lume care intenționează să creeze un singur guvern global, astfel încât să poată avea un control global total asupra sănătății, religiei, finanțelor – Tot.

Principalii actori în acest sens sunt  Națiunile Unite ,  Forumul Economic Mondial , Organizația Mondială a Sănătății, Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional și mulți alții.

S-au reunit recent într-un eveniment numit DAVOS, unde au exprimat modul în care pandemia va fi utilizată pentru a-și implementa planurile.

Iată câteva dintre declarațiile pe care le-au făcut: (18)

„Acum este momentul istoric în timp, nu numai pentru a lupta împotriva virusului, ci pentru a FORMA SISTEMUL.
Pandemia reprezintă o fereastră de oportunitate pentru RESETAREA LUMII NOASTRE.

Lumea trebuie să acționeze în comun și rapid pentru a REVAMPUA TOATE ASPECTELE societăților și economiilor noastre, de la educație la contactele sociale și condițiile de muncă.

FIECARE Țară, din Statele Unite până în China, trebuie să participe și fiecare industrie, de la petrol și gaze până la tehnologie, trebuie să fie TRANSFORMATĂ ”. –  Klaus Schwab, finanțator al Forumului Economic Mondial

Un lider major al gobalismului este Forumul Economic Mondial, fondat de Klaus Schwab. El a creat o „roată rotativă” cu toate obiectivele lor. Pe el putem vedea următoarele trei „proiecte”: Covid19 urmat de Global Governance și Internet Governance.

Citire bună:  Răspunsul la Coronavirus este Noua Ordine Mondială / Agenda 2030https://www.youtube.com/embed/1JLBXfKDbbI?feature=oembed

Nimeni nu vrea aceste organizații

Niciun om de pe pământ nu a votat pentru ca aceste organizații să existe chiar, darămite să preia controlul deplin asupra vieții noastre, familiilor, comunităților, locurilor de muncă, sănătății, industriilor etc. Cu toate acestea, ei se prezintă ca „liderii mondiali” care planifică întregul nostru viitor.

Organizația Mondială a Sănătății se prezintă ca șef global asupra sănătății noastre, fără ca nimeni dintre noi să fi ales pentru ei.

Aceștia aplică o tiranie în mass-media obișnuită și în social media, unde nu este permisă exprimarea expertizei medicale sau științifice, cu excepția cazului în care este în conformitate cu orientările acestei organizații „mondiale”.

Zeci de mii de medici și oameni de știință au fost cenzurați în toată lumea, de Facebook, Youtube și Twitter. De ce? Pentru că acești giganți ai rețelelor sociale afirmă că DOAR ceea ce spune Organizația Mondială a Sănătății este adevărat.

Toată omenirea trebuie să se supună acestor oameni care s-au poziționat asupra tuturor, fără să ne ceară vreodată părerea sau măcar să se consulte cu alți experți medicali.

De fapt, fiecare expert medical care se pronunță împotriva deciziilor lor este cenzurat.

Aceasta înseamnă pierderea completă a libertății medicale, pierderea libertății de exprimare, pierderea adevăratei științe, pierderea jurnalismului adevărat și impunerea dictaturilor de către organizații pentru care nimeni nu a votat, conduse de oameni pe care nimeni nu le-a dorit și totuși, pur și simplu, apucă proprietatea asupra lumii noastre.

Ei sunt marii bătăuși grași de pe locul de joacă, care joacă șef peste toată lumea.

Organizația Mondială a Sănătății este condusă de un terorist

Șeful organizației Word Health,  Tedros Adhanom Ghebreyesus , este membru al unui  partid comunist revoluționar violent din Etiopia , Frontul de Eliberare a Poporului Tigray. (19)

Departamentul pentru Securitate Internă precizează clar:

„TPLF se califică ca organizație teroristă de nivel III … pe baza activităților sale violente …”

Lăsați acest lucru să ajungă la voi:  omul care conduce Organizația Mondială a Sănătății este literalmente un terorist comunist , care a fost implicat în uciderea a mii de oameni nevinovați, încercând să impună comunismul Etiopiei.

Și acest bărbat hărțuiește întreaga lume, ne spune tuturor ce putem și ce nu putem face, cenzurând fiecare profesionist medical care are o opinie diferită, cerând ascultare oarbă de la întreaga umanitate, impunând în același timp mandate pentru a fi vaccinați de către sponsorul lor  financiar numărul unu : Bill Gates .

Aceasta este lumea în care vrei să trăiești, de acum înainte?

Din ce în ce mai multe pandemii, până când omenirea nu trimite

Acești globaliști chiar amenință umanitatea cu mai multe suferințe, dacă nu ne supunem controlului lor total. Prințul Charles s-a alăturat recent DAVOS și a declarat public:

„Vor fi din ce în ce mai multe pandemii, dacă nu facem„ marea resetare ”acum.”  (18)

Bill Gates îl numește deja „pandemie” și vorbește despre „pandemia doi și trei”.

Anchetatorul care, în 2013, a prezis o pandemie de coronavirus în 2020, urmată de revolte, a declarat că planul este de a crea o serie de pandemii în perioada 2020-2030.

Acest deceniu este intervalul de timp selectat pentru a transforma lumea într-o mare republică bananieră, condusă de oameni nebuni înfometați de putere, care depopulează pământul și înrobesc restul umanității.

Ei intenționează să provoace cât mai multe pandemii, pentru a sparge spatele umanității, până când toată lumea se supune controlului lor global.

Începeți să înțelegeți de ce peste 500 de medici din Germania, 600 de medici din Spania, mii de experți medicali din SUA și mulți alții din întreaga lume numesc această pandemie o infracțiune „globală”?

Liderii bisericii catolice avertizează omenirea

Un arhiepiscop și mai mulți cardinali ai Bisericii Romano-Catolice au scris o scrisoare către omenire, pentru a ne avertiza pentru tirania glovală sub masca lui Covid-19.

Acesta este un fragment al acestui mesaj istoric, care a fost tradus în multe limbi și a fost trimis liderilor din întreaga lume. (20)

„Avem motive să credem, pe baza datelor oficiale cu privire la incidența epidemiei legate de numărul de decese, că există puteri interesate să creeze panică în rândul populației lumii cu singurul scop de a impune permanent forme de restricție inacceptabile privind libertățile, controlul oamenilor și urmărirea mișcărilor acestora. Impunerea acestor măsuri iliberale este un preludiu tulburător pentru realizarea unui guvern mondial dincolo de orice control. ”

Există speranță? Ce putem face?

Există vreo speranță pentru viitorul nostru sau suntem predate mâinilor nemiloase ale acestor mega-miliardari răi care vor să depopuleze pământul și să preia controlul total asupra umanității?

Da, există speranță. Viitorul este mai luminos decât ne putem imagina!

Acesta nu este un scenariu de condamnare, ci un apel de trezire pentru ca omenirea să nu mai creadă orbește mafia-mass-media și politicienii perversi și să se ridice ca unul pentru un viitor de libertate.

Vă invit să vă alăturați unei mișcări unice și istorice a luptătorilor pentru libertatea globală, care vor conduce omenirea într-o nouă eră de speranță, restaurare și mai multă libertate decât am știut vreodată.

 

 de Edward Morgan

Sursă:  StopWorldControl.com  / Referințe:

Published by OmulDinNord

 

Ideea de rațiune hegeliană în filosofia istoriei

 

Adela-Cerasela Nitu

Abstract. În această scurtă lucrare îmi propun săanalizez sintagma conform căreia: Istoria universală (a filosofiei) este doar o manifestare a Rațiunii[1] și voi încerca să demonstrez faptul că ideeade rațiune în istorie este  strâns legată de ideea de libertate, conștiință de sine și religie. Un prim argument este adus de Hegel în Prelegeri de istorie a filosofiei[2]. Acestaafirmă că aportul filosofiei în cunoaștere în analiza istoriei este ideea de rațiune, o rațiune care  guvernează lumea. Prin urmare istoria universală s-a derulat în mod rațional.Un al doilea argument este în Fenomenologia spiritului.[3]Filosoful german abordează dialectica stăpân-sclav și sinteza dintre acestea două ca rezultat al Revoluției franceze și a războaielor napoleoniene.

Rațiune universală  domină (spiritul popoarelor) și care se realizează pe sine însuși (în stat) este strâns legată deideea de divinitate și politică.  Această idee hegeliană o voi compara cu ideea rațiunii care guvernează existența de la Anaxagoras și de ideea Providenței divine care se manifestă ca teză fundamentală în istoria creștinismului. Prin urmare, ideea de istoriea filosofiei pe care Hegel o expune este strâns legată de filosofia politică (stat,libertate), dar și de filosofia religiei. 

Cuvinte cheie. Spiritul universal, filosofia istoriei, rațiune, libertate, hegelianism, stat, moralitate, legii.

Pentru a întelege această sintagmă consider că este necesară definirea termenilor și a relațiilor dintre aceștia.

În primul rând, concepția hegelianăa idei de rațiune în istorie este strâns legată de ideea conștiinței de sine. Hegel susține cătot ceea ce s-a întâmplat în istorie nu a survenit la voia hazardului, ci s-a întâmplat în mod necesar. Prin urmare, ideea de  istorie (a rațiunii)  înseamnă progresul idei de libertate de-a lungul timpului și a conștiinței de sine.

În al doilea rând, Hegel consideră căexistă un factor determinant absolut al istoriei, iar acesta include ideea de “narațiune a unor evenimente accidentale ale timpurilor, popoarelor și indivizilor, accidentale deoarece privesc succesiunea lor în timp.”[4]

Introducere.

În acestă lucrare îmi propun să analizez ideea rațiunii hegeliene în filosofia istoriei din punct de vedere politic: “istoria universală (a filosofiei) este decât o manifestare a Rațiunii[5]. Această sintagmă reprezintă rațiunea universală ca ceea ce domină viața popoarelor, o “putere infinită”, o “forță divină și absolută exterioară și superioară, ce se realizează pe sine însuși[6].Ea este spiritul absolut sau “materia infinită a oricărei vieți naturale sau spirituale[7] (aceasta este forța care acționează în finitatea istoriei). În cartea “Societatea deschisă și dușmanii ei”[8], Popper spunea că Hegel consideră că Statul este Dumnezeu pe pământ. De aici, putem observa căistoria filosofiei asa cum o redă el, reiese atât din punct de vedere politic (ideea statului, spiritul universal, popoare, legii, moralitate, libertate), cât și din punct de vedere divin (spirit universal,spiritul absolut, Dumnezeu).

1.     Ideea de rațiune în filosofia istoriei

Pentru Hegel istoria filosofiei este o istorie a conștiinței. Ideea de rațiune în istorie la Hegel reprezintă rațiunea spiritului și cea a popoarelor un spirit absolut ce-și manifestă întreaga activitate în spiritul popoarelor pentru a fi liber. Spiritul renaște din propria cenușă precum pasarea Pheonix. Aceasta este nou, liber și desăvârșit.Pentru a ilusta ideea de rațiune universală a istoriei, Hegel propune următoare sintagmă: “ceea ce este rațional este real și ceea ce este real este rațional[9]. În această sintagmă regăsim o idee pozitivă întrucât statul național este acel stat modern și democratic, iar pe de cealaltă parte este negativă deoarece nu avem o delimitare a statului real, de cel ideal. Prin urmare,se poate justifica prin statul absolut. Modelul lui Hegel pentru acest spirit este comunitatea polisului antic, deoarece exista o ordine rațională atât a statului politic cât și a comunității, în genere, aceaștia își găsesc propria libertate în rațiune. În acest sens conceptul anticizat de stat al lui Hegel este asemănător cu cel al lui Aristotel. Statul apare ca o formă supremă a unui spirit, asemenea unui spirit divin. Este necesar ca statul să parcurgă un proces evolutiv istoric pentru a-și dezvolta ideea și de a conferi materialitate rațiunii divine pe pământ. Hegel consideră ca statul este o “realitate constientă a libertății, dar realul nu trebuie să fie rațional ca atare, ci raționalul trebuie să se dezvolte în istorie”[10]

Statul rațional este “realitatea Ideii etice-spiritul etic, ca voință substanțială relevantă.[11]Această sintagmă marchează încheierea întregii istorii omenești și devenirea concretă a libertății. Prin urmare acest tip de stat este cel al monarhiei constituționale. Statul rational permite depășirea diferenței dintre libertățile particulare, supunerea față de autoritatea statului. Prin urmare se pune capăt alienării politice a oamenilor. Hegel sustine că “libertatea ajunge la dreptul ei suprem”[12] deoarece în cadrul statului putem afirma că aceasta constituie mersul lui Dumnezeu prin lume. Statul este sistemul de drept în dezvoltarea principiilor filosofiei istoriei și a dreptului. Pentru înfăptuirea libertatii depline este necesar ca indivizii să fie buni cetăteni, să judece rațional în statul rațional. Cetățeanul își câștiga propria sa libertate prin realizarea unor virtuți, el v-a lucra și v-a proteja cadrul social și politic pentru a se bucura atât de libertatea obiectivă cât și de cea subiectivă. Așadar, nu există nicio diferență între libertățile exterioare și interioare și nici între libertățile colective și individuale. Prin urmare, putem înțelege rațiunea ca libertate efectivă atunci când interesele cetățeanului coincid cu imperativele statului rațional. Istoria rațională își realizează propriul scop și atestă faptul că rațiunea progresează în depășirea unor conflicte, iar scopul istoriei este momentul în care spiritul universal este realizat când libertatea oamenilor devine obiectivă și este realizată și garantată de toate instituțiile statului.

Modul în care Hegel și-a constituit teza conștiinței de sine în filosofia istoriei este din Fenomenologia spiritului, în care este abordată ideea de libertate a sclavului asupra stăpânului.

În Fenomenologia spiritului, Hegel prezintă ideea conștiinței de sine, lupta dintre stăpân și sclav. Această luptă reprezintă ideea de libertate abstractă a sclavului și libertatea reală(necesară) a stăpânului. Concepția lui Hegel despre începutul istoriei coincide cu lupta dintre indivizi. În cadrul acestei lupte se stabilesc raporturile dintre sclav şi stăpân. Sfârşitul acesteia conduce la înlăturarea dialecticii şi a tensiunii dintre stăpân şi sclav.

Dialectica stăpân-sclav se realizează într-un cadru natural, stăpânul luptând, iar sclavul muncind pentru a-i edifica libertatea stăpânului asupra naturii pe care o deţine. Munca sclavului este satisfăcătoare, spre deosebire de lupta stăpânului: “sclavul se poate autosatisface prin munca pe care o desfăşoară pentru stăpân.”[13]Cel mai mare paradox este că stăpânul îl obligă pe sclav să devină un om liber, iar munca aduce cu sine libertatea. Stăpânul şi-a câștigat această libertate prin luptă, prin faptul că şi-a învins frica de moarte, dar în acelaşi timp a devenit propriul sclav în această luptă cu natura, mai exact sclavul propriei conştiinţe. Din perspectivă imanentă, sclavul cugetă la rândul său la rezultatul îndelungat al muncii sale, anume, acesta gândeşte ideea de formă abstractă a libertăţii care devine realitate prin munca zilnică pe care o depune.

Distincția între libertatea abstractă a sclavului versus libertatea reală (necesară, dar insuficientă) a stăpânului se referă la munca pe care o depune sclavul pentru a se elibera şi lupta pe care o înfăptuieşte stăpânul, aceasta din urmă fiind o luptă cu sine însuşi pentru a obţine libertatea reală, fie și insuficientă. Potrivit lui Hegel, “libertatea este întotdeauna în proces de a deveni realitate, dar nu o realitate care a existat întotdeauna, căci doar unde există un proces, o continua derulare de fapte, există istorie.”[14]Stăpânul şi-a câştigat libertatea prin această luptă. Sclavul devine conştient de această libertate prin faptul că el nu este liber, ci este supus unei muncii îndelungate de stăpân care reușește să-i învingă frica de moarte prin recâștigarea propriei libertăţii. Prin urmare, aici putem remarca diferența sclavului faţă de stăpân, anume că sclavul poate progresa şi învinge această frică asupra morţii prin conștientizarea propriei libertăți.Posibilitatea procesului istoric derivă în mod direct din dialectica muncii și luptei, dialectică în care se întrepătrund o sumă de tensiuni și controverse. Reflectând asupra acestei dialectici dintre stăpân şi sclav ne putem imagina la început o perspectivă dualistă care se  transformă treptat  într-o idee monistă, anume că “dacă nu există om acolo unde nu există stăpân şi sclav, trebuie să existe cel puţin doi indivizi pentru a putea exista un om.” [15]

     După Hegel, tensiunea este înlăturată odată cu dispariţia stăpânului şi a sclavului. Înlocuirea conceptelor de stăpân şi sclav a avut loc după Revoluția franceză, celor doi termeni fiindu-le substituit conceptul de burghez. Prin acesta trebuie să înțelegem, de fapt, sinteza dialectică dintre stăpân şi sclav; sclavul a fost recunoscut de către stăpânul său ca un om liber,  iar stăpânul are parte de libertatea proprie transfigurând-o într-o continuă luptă cu sine însuşi.

2.     Ideea unei rațiuni care guvernează lumea la Anaxagoras.

Această concepție filosofică pe care o enunță Hegel nu este nouă. Această idee a unei rațiuni care guvernează lumea exista de la Anaxagoras și ideea conform căreia providența divină se manifestă în istorie. O diferență majoră este că Hegel a gândit rațiunea ca o realitate exterioară și transcendentă a oamenilor și a naturii deoarece istoria este procesul prin care spiritul se armonizează cu individul într-o unitate, iar această armonizare a spiritului cu individul este însăși împlinirea libertăți depline. Realizarea acestei libertăți și a valorilor în istorie depind de un proces care se desfășoară printre indivizi, acest proces fiind obiectiv. Individul nu contează în istorie, ceea ce contează este spiritul poporului deoarece pentru Hegel ceea ce contează este poporul, nu individualitatea. Spiritul este în mișcare, el se realizează pentru sine, în sine pentru a edifica ideea statului rațional în filosofia istoriei. Istoria este rațională deoarece progresează, succesiunea statelor constituie adevăratul sens al istoriei. Realizarea statului rațional constituie sfârșitul istoriei universal. Statul rațional se îndreaptă spre istoria popoarelor și spre ceea ce încheie acest proces istoric.Hegel consideră că sfârșitul istoriei omenești, nu semnifică dispariția umanității,  ci o împlinire a ceea ce se află în mișcare de la origine, realizarea spiritului în modul său concret și obiectiv. În perspectivă hegeliană,în viața comunitară ar trebui să participe activ indivizii care aparțin unei  ființe divine(statul) care îi susține. Statul reprezintă Bine în măsura în care el este realizat de comunitate.

Prin ideea de Bine[16],Hegel reia marea temă antică a virtuții ca o asumare de către individ a moravurilor comunității. Această dezvoltare istorică a postulat ideea statului rațional, statul hegelian puternic și autoritar care se manifesta într-o societate civilă în care exigența, solidaritatea cedează poziției exigenței libertăți afirmării indivizilor.

Așadar, adevăratul spirit obiectiv îl constituie statul hegelian în sensul său esential. Spiritul statului realizează întregul drum al istoriei universale prin realizarea obiectivă a libertății ca reconciliere a individului cu lumea sa. Prin urmare se poate aprecia că filosofia sa despre istorie reprezintă rezolvarea unui paradox: istoria se deschide spre neprevăzut, întâmplare și cu toate acestea este posibil să descoperim o logică profundă și coerentă a desfășurării acestor succesiuni de acțiunii și de destine individuale. Procesul istoric are propria sa logică, o logică internă care este cea a rațiunii: “singura idee pe care o aduce filosofia este că, rațiunea guvernează lumea, în consecință istoria s-a dezvoltat în mod rațional” [17]. Realul se află în ordine, iar această rațiune va avea acces la această ordine. Hegel afirmă că există posibilitatea unei cunoașteri absolute datorită faptului că există o unitate între gândire și neființa, iar identitatea dintre subiect și obiect poate fi postulată un adevăr necesar al existenței. Prin urmare totul poate fi înțeles și explicat deoarece realitatea nu este inteligibilă și devenirea omului este rațională.Așadar,acesta preia ideea comprehensiunii istorice care este lecția obiectivării inițiată de exponenții spiritualități antice (Heraclit, Platon, Socrate) și dezvoltată în epoca modernă. Această teză a lui Hegel care susține ideea de libertate a statului rațional și al popoarelor este rasturnată de marxiștii într-o manieră materialist-istorică care a simplificat înțelegerea rostului filosofiei în înțelegerea omului și a lumii.

Concluzii:

Prin urmare, ideea de rațiune a istoriei reprezintă atât ideea de conștiinței de sine (libertate), căt și ideea de spirit absolut(Dumnezeu). Istoria filosofiei reprezintă rezolvarea unui paradox: istoria se deschide spre neprevăzut, întâmplare și cu toate acestea este posibil să descoperim o logică profundă și coerentă a desfășurării acestor succesiuni de acțiunii și de destine individuale. Procesul istoric are propria sa logică, o logică internă care este cea a rațiunii. Realul se află în ordine, iar această rațiune va avea acces la această ordine. poate fi înțeles și explicat deoarece realitatea nu este inteligibilă și devenirea omului este rațională. Rațiunea în istorie coincide culibertate efectivă atunci când interesele cetățeanului coincid cu imperativele statului rațional. Istoria rațională își realizează propriul scop și atestă faptul că rațiunea progresează în depășirea unor conflicte, iar scopul istoriei este momentul în care spiritul universal este realizat când libertatea oamenilor devine obiectivă și este realizată și garantată de toate instituțiile statului.

 

 

 

 

Referințe bibliografice

1.     G.W. F Hegel 1969, Prelegeri de filosofia dreptului, traducere Virgil Bogdan si Constantin Floru, București, Editura Academiei.

2.     G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichiță, București, Editura Academiei.

3.     G.W.F Hegel 2010, Fenomenologia Spiritului, traducere de Virgil Bogdan București, Editura Univers Enciclopedic Gold,Colecția Cogito.

4.     G.W.F. Hegel, 1995, Enciclopedia Științelor Filosofice, Logica, traducere de D.D Rosca, Virgil Bogdan, Constantin Floru si Radu Stoichita, Editura Humanitas,

5.     Gulian, C.I, 1981 Hegel, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica.

6.     Russell. 2005, Istoria Filosofiei Occidentale, București, Editura Humanitas

7.     Popper. K,2005,  Societatea deschisa si dusmanii ei , Vol 1 București, Editura Humanitas 

 

 

Pandemia Covid-19, o poveste de campanie isterică bine coordonată

 

Există tot mai multe indicii care arată că „lockdown-ul” global este doar primul gust din „hrana” cu care trebuie să ne obișnuim. De altfel, a recunoscut-o chiar Bill Gates când, pe 23 iunie, într-un videoclip postat și de Camera de Comerț a SUA, a promis omenirii că va exista și o a doua închidere totală – „Și aceea, vă spun eu, că, de data asta, va atrage atenția!”.

 

Întrebarea care trebuie pusă acum este „cui bono?”. Iată considerentul după care se ghidează orice investigație în lumea asta – cine beneficiază de pe urma unei pandemii. Răspunsul îl găsim în curtea celor care au instrumentele necesare fabricării unei crize de asemenea nivel. Big Pharma. Care instrumente de multe ori sunt televiziunile, site-urile de știri, ziarele, adică mass-media. Mass-media mainstream, mai exact, cea degrabă pregătită să trântească publicului un amenințător „Acesta e noul «Normal», să ne obișnuim cu el”. De fapt, doar despre asta turuie vuvuzelele neomarxismului progresist, că lumea nu va mai fi niciodată așa cum a fost înainte de coronavirus. Înainte de coronavirus, î.e.c., cum va apărea scris în viitoarele cărți de Istoria globalismului.

 

Mediatizarea subiectului Covid-19 are toate reperele unei campanii isterice bine coordonate:

 

utilizarea emoțiilor în locul cifrelor și a argumentelor logice;

refuzul presei aservite de a menționa până și cel mai evident contraargument: ziariștii nu vor compara niciodată numărul de decese cauzate de gripa sezonieră în ultimii ani cu Covid-19);

cenzura completă a tuturor opiniilor care nu sunt de acord cu narațiunea expusă, chiar și a celor care provin de la experți recunoscuți.

Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră, e adeptul „teoriilor conspirației”, zic „presarii” și păpușarii lor. Dar să-i cunoaștem pe câțiva dintre cei care se închină la „moaștele” teoriilor conspirației, cum urlă jurnaliștii-muppets: dr. Sucharit Bhakdi, profesor emerit la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și fost șef al Institutului de Microbiologie germană, dr. Wolfgang Wodarg, președinte al Comitetului de sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, prof. Dolores Cahill, vicepreședintele IMI (Innovative Medicines Initiative), dr. Peer Eifler, o somitate a medicinii din Austria, dr. Claus Köhnlein, reputat virusolog; dr. Scott Jensen, senator de Minnesota (SUA), dr. Harvey A. Risch, profesor de epidemiologie la Yale School of Public Health. Niciunul dintre acești oameni inteligenți, cu o exprimare bine articulată și argumentată, personalități marcante în domeniul sănătății, cu acreditări de top, nu este de acord cu povestea oficială privind Covid-19.

 

Toți acești medici acuză mass-media, guvernele naționale vândute Big Pharma și Organizația Mondială a Sănătății că au fabricat pandemia Covid-19 și au abuzat de puterile lor, luând măsuri extreme în fața unei boli care nu a arătat semne de a fi mai gravă decât o gripă sezonieră tipică.

 

Ascultându-I, te gândești dacă nu cumva această campanie de frică globală a fost organizată de cineva care urmărește să atingă niște obiective precise. Să fie doar o reacție spontană de frică? Plauzibil până în punctul în care coordonarea mass-media – autorități a dus la „arestarea” a sute de milioane de oameni în primăvară, pe întreg Pământul. A fost prea evident…

 

Nu cu mult înainte de izbucnirea Covid-19 s-a tot vorbit că trăim într-o perioadă de criză, pe care însă nimeni nu a putut-o identifica și nici ce anume a provocat-o. Falsa pandemie impusă pe tot globul este strâns legată de această criză și este imposibil să înțelegem evenimentele actuale, dar mai ales pe cele viitoare fără a analiza și a înțelege despre ce criză e vorba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce blocarea este politica greșită. Strategia Covid-19 a Suediei

Global Research, 16 septembrie 2020

Profesorul Johan Giesecke , unul dintre cei mai înalți epidemiologi din lume, consilier al guvernului suedez (l-a angajat pe Anders Tegnell, care în prezent conduce strategia suedeză), primul om de știință al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și consilier al directorului general al OMS, expune cu tărie tipic suedeză de ce crede:

·        Politica britanică privind blocarea și alte țări europene nu sunt bazate pe dovezi

·        Politica corectă este protejarea numai a celor vechi și a celor fragili

·        Acest lucru va duce în cele din urmă la imunitatea efectivului ca „produs secundar”

·        Răspunsul inițial din Marea Britanie, înainte de „întoarcere la 180 de grade”, a fost mai bun

·        Ziarul Imperial College a fost „nu foarte bun” și nu a văzut niciodată că o lucrare nepublicată să aibă atât de mult impact politic

·        Ziarul era mult prea pesimist

·        Orice astfel de modele reprezintă oricum o bază dubioasă pentru politica publică

·        Turtirea curbei se datorează morții celei mai vulnerabile la fel de mult ca blocarea

·        Rezultatele vor fi în cele din urmă similare pentru toate țările

·        Covid-19 este o „boală ușoară” și similară gripei, iar noutatea bolii a speriat oamenii.

·        Rata efectivă a fatalității Covid-19 este de 0,1%

·        Cel puțin 50% din populația din Marea Britanie și Suedia se va arăta că a avut deja boala atunci când testarea anticorpilor în masă devine disponibilă

În doar câteva luni scurte, Anders Tegnell , arhitect al răspunsului unic al Suediei la pandemia Covid-19, a trecut de la medic necunoscut și tehnocrat la o celebritate de uz casnic în Suedia și în țările din întreaga lume. Este iubit de unii (oamenii au avut chiar și tatuaje făcute cu fața lui) și îi displac intens de alții. Astăzi este bronzat și relaxat, tocmai s-a întors din vacanța de vară și poartă un tricou cu gât deschis. Iată un rezumat al celor spuse de el:

·        În ceea ce privește migranții, călătoriile și zonele urbane, Suedia este mai asemănătoare cu Olanda și Marea Britanie decât Norvegia sau Finlanda

·        Este posibil ca închiderea să fi făcut o diferență, dar închiderea școlilor și lipsa de muncă a persoanelor este, de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea publică

·        Numărul de noi infecții care sosesc în același timp pare să facă o mare diferență, așa că călătorii la jumătate de termen din Stockholm către Alpi reprezintă un factor important pentru epidemia de Stockholm

·        Eradicarea nu este o opțiune, „trebuie să învățăm să trăim cu această boală”

·        Dovezi pentru măști încă foarte slabe și pot fi încă contraproductive. Cu toate tendințele în scădere bruscă, nu ar avea sens să le introducem acum

·        Imunitate suplimentară, cum ar fi celulele T, care joacă un rol substanțial în încetinirea răspândirii

·        „ceea ce vedem acum este o scădere rapidă a numărului de cazuri și, desigur, trebuie implicat un fel de imunitate, deoarece nimic altceva nu s-a schimbat”.

·        Suedia va fi mai bine plasată decât alte țări pentru a limita valurile și focarele suplimentare din cauza imunității mai mari

·        IFR-ul Covid-19 în contul final va fi de la 0,1% la 0,5% „și acest lucru nu este radical diferit de ceea ce vedem cu gripa anuală”

·        Judecă-mă peste un an, spune el.

 

 

Belarusul invită ONU să promoveze dezvoltarea durabilă a țărilor cu venituri medii

Pentru a atinge cu succes obiectivele de dezvoltare durabilă, țările cu venituri medii au nevoie de o strategie separată a ONU pentru a le promova. Ministrul bielorus de externe, Vladimir Makei, a spus acest lucru în timpul unui discurs pronunțat în cadrul dezbaterii generale a celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

„Belarusul continuă să meargă în mod consecvent către obiectivele dezvoltării durabile. Eforturile țării vizează realizarea unui echilibru între dezvoltarea economică și conservarea mediului, promovarea principiilor unei„ economii verzi ”, introducerea conceptului de„ oraș inteligent ”și dezvoltarea agriculturii de precizie, cu implicarea tuturor celor interesați în interiorul țării și în strânsă cooperare cu partenerii internaționali ", a spus ministrul.

„Belarusul, ca țară cu venituri medii, susține că Statele au nevoie de o strategie separată a ONU (pentru a promova dezvoltarea durabilă) urmând exemplul unor documente similare pentru alte grupuri de țări în curs de dezvoltare ", a spus Vladimir Makei.

El a subliniat că „sănătatea” economiei globale este unul dintre cele mai importante subiecte, iar astăzi este puternic zguduită. "Nevoia vitală de a schimba abordările dezvoltării socio-economice în perioada post coronavirus devine din ce în ce mai evidentă", a spus diplomatul.

Ministrul a atras atenția asupra faptului că Belarusul susține propunerile care vizează creșterea investițiilor în îngrijirea sănătății, infrastructură și educație și stabilirea unei gestionări adecvate a resurselor naturale. De asemenea, Republica împărtășește abordări care vizează accelerarea redresării economice prin regândirea modelului economic în favoarea unei „economii verzi”. Ciprian Pop

 

 

Belarusul respinge cu tărie practica măsurilor coercitive unilaterale în relațiile internaționale

Belarusul respinge cu tărie practica măsurilor coercitive unilaterale în relațiile internaționale. Ministrul de externe, Vladimir Makei, a spus acest lucru în timpul unui discurs pronunțat în cadrul dezbaterii generale a celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

„Respingem cu tărie practica oricărei măsuri coercitive unilaterale în relațiile internaționale”, a subliniat Vladimir Makei.

Un exemplu de astfel de acțiuni, a spus el, de câteva decenii, este blocada comercială, financiară și economică a Cubei de către Statele Unite. „Păstrarea acestor instrumente„ sufocante” de presiune asupra statelor suverane, chiar și fără a privi situația cu pandemia de coronavirus, prezintă o amenințare specială și este plină de consecințe ireparabile. Războaiele comerciale, sancțiunile financiare și economice arbitrare ca instrument de presiune politică trebuiesc oprite”. - a subliniat ministrul. Ciprian Pop

Dovada existenței lui James Bond în realitate, găsită în arhivele poloneze

Institutul Polonez de Memorie Națională a postat pe Facebook documente de arhivă conform cărora un bărbat pe nume James Bond! da!, James Bond... a lucrat la Ambasada Britanică din aceasta țară în perioada 1964-1965.

James Albert Bond a sosit în Polonia la 18 februarie 1964 ca secretar-arhivist pe langa biroul atașatului militar al Ambasadei britanice la Varșovia. Diplomatul a intrat în atenția contraspionajului polonez, care a început să urmărească toate acțiunile sale din țară.

Potrivit documentelor publicate recent, serviciile speciale poloneze au stabilit că Bond nu era un simplu diplomat: în octombrie și noiembrie 1964, acesta a încercat să se infiltreze în instalațiile militare din provinciile Bialystok și Olsztyn. De asemenea, se remarcă faptul că britanicul se distingea prin sociabilitate, deși era extrem de precaut. În plus, Bond era „interesat de femei”, la fel ca faimosul superspion fictiv. Britanicul a părăsit Polonia pe 21 ianuarie 1965.

Ciprian Pop

 

 

Ziua mondială a turismului

Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită anual pe 27 septembrie, în toata lumea. Sărbătoarea fost creata de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru Turism (OMT) în 1979. Sărbătoarea este menită să atragă atenția comunității internaționale asupra importanței turismului și a semnificației sale sociale, culturale și economice.

Data a fost aleasă pentru că în această zi din 1970 a fost adoptată Carta Organizației Mondiale a Turismului.

Potrivit Organizației Mondiale a Turismului a ONU (OMT), cu sediul la Madrid, în 2019, fluxul turistic internațional a crescut cu 4% față de 2018. În întreaga lume, au existat aproximativ 1,5 miliarde de sosiri de turiști internaționali. Creșterea turismului internațional în 2019 a fost observată în toate regiunile lumii: numărul călătoriilor în Orientul Mijlociu a crescut cu 8%, în Asia - cu 5%, în Africa - cu 4%, turiștii au vizitat America de Nord și de Sud cu 2% mai des decât un an mai devreme. 

Ce se intampla acum? Călătoriile în Europa au scăzut față de anii precedenți, în ceea ce privește sosirile internaționale, cu 743 de milioane de turiști (51%).

COVID-19 a provocat o scădere fără precedent în sectorul turismului, atât intern, cât și internațional - închizând temporar destinațiile și piețele exterioare din întreaga lume.

În prima jumătate a anului 2020, sosirile de turiști internaționali au scăzut cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor raportate în numărul din septembrie al Barometrului Internațional al Turismului al OMT. Sosirile au scăzut cu 97% în aprilie și 98% în mai din cauza carantinelor din multe țări, a restricțiilor pe scară largă și a închiderii aeroporturilor și a frontierelor naționale. Scăderea accentuată a cererii de călătorii internaționale în prima jumătate a anului 2020 a dus la o pierdere de 440 de milioane de sosiri internaționale și la un venit estimat la 460 miliarde de dolari din turismul internațional. Aceasta reprezintă de peste cinci ori pierderile de venituri înregistrate în 2009 pe fondul crizei economice și financiare globale.

În timp ce redresarea turismului internațional rămâne lentă, cererea pentru turismul intern crește pe multe piețe mari, cum ar fi China, unde traficul aerian în luna iulie a crescut la aproximativ 90% față de nivelurile din 2019. Volumul călătoriilor aeriene în Rusia a fost, de asemenea, susținut de creșterea călătoriilor interne.

Șomajul este o altă consecință a scăderii fluxului turistic. Conform statisticilor, una din zece persoane de pe Pământ este angajată în sectorul turismului. Ca urmare a plandemiei, aproximativ 100-120 de milioane de locuri de muncă sunt, în prezent, în pericol.

Criza turismului reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru programele de viață sălbatică și pentru patrimoniul cultural mondial. Scăderea veniturilor din turism a dus la o reducere a finanțării pentru conservarea biodiversității.

Ziua Mondială a Turismului oferă o oportunitate de a regândi viitorul sectorului turistic. Ciprian Pop

Ziua internațională a surzilor

Ziua internațională a surzilor este sărbătorită anual în ultima duminică a lunii septembrie și încheie Săptămâna internațională a surzilor. În 2020, această zi cade pe 27 septembrie.

Ziua Internațională a Surzilor a fost înființată în 1958 pentru a comemora crearea, în septembrie 1951, a Federației Mondiale a Surzilor, care este una dintre cele mai vechi organizații internaționale de persoane cu dizabilități. În prezent, Federația Mondială a Surzilor reunește 125 de organizații naționale de pe toate cele cinci continente.

Federația Mondială a Surzilor este una dintre organizațiile de top din lume dedicate abordării egalizării persoanelor surde și cu probleme auditive.

Mai mult de 5% din populația lumii - 466 milioane de oameni (432 milioane de adulți și 34 de milioane de copii) - suferă de pierderea auzului. Majoritatea acestor oameni trăiesc în țări cu venituri mici și medii.

1,1 miliarde de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani sunt expuși riscului de a pierde auzul din cauza expunerii la zgomot în zonele recreative.

Aproximativ una din trei persoane cu vârsta peste 65 de ani suferă de pierderii auzului. Cea mai mare prevalență a afecțiunii în această grupă de vârstă se găsește în Asia de Sud, Asia Pacifică și Africa Subsahariană.

Pierderea auzului poate fi ușoară, moderată, severă sau profundă. Se poate dezvolta în una sau ambele urechi și poate duce la dificultăți în auzul limbajului vorbit sau la sunete puternice.

Hipoacuzia se referă la persoanele cu hipoacuzie variind de la ușoară la severă. De obicei, comunică folosind limbajul vorbit și pot folosi aparate auditive, implanturi cohleare (o proteză care poate compensa pierderea auzului) și alte mijloace auxiliare, precum și subtitrarea, pentru a îmbunătăți auzul.

Persoanele „surde” suferă în general de o pierdere profundă a auzului, în care aud foarte puțin sau deloc. Adesea, acești oameni folosesc limbajul semnelor pentru a comunica.

Pierderea auzului se poate dezvolta din motive genetice, ca o complicație în timpul nașterii, precum și ca urmare a anumitor boli infecțioase, infecții cronice ale urechii, utilizarea anumitor medicamente, expunerea la zgomot excesiv și îmbătrânire.

Printre personalitățile celebre care și-au pierdut auzul la diferite vârste se numără poetul renascentist Pierre de Ronsard, compozitorul Ludwig van Beethoven, scriitorii Victor Hugo, Jean Jacques Rousseau și Karel Czapek, artistul italian Antonio Stagnoli, sculptorul francez Claude-André Desin și alții.

Prima școală pentru surzi - Institutul parizian pentru Surzi și Muți a fost înființată în 1760 în Franța de către Abatele de L'Epe. Ciprian Pop

Un avocat german consideră că scandalul coronavirus este o crimă contra omenirii

Redacția Internațională
Incorect Politic
Octombrie 13, 2020

scandalul coronavirus este o crimă contra omenirii

Un avocat german consideră că scandalul coronavirus este o crimă contra omenirii

Mă numesc REINER FUELLMICH. De 26 de ani sunt membru al baro­urilor din Germania și California. Am practicat Dreptul mai ales ca avocat, pledând contra unor societăți frauduloase ca Deutsche Bank, altădată una dintre cele mai mari și mai respectate bănci din lume, astăzi una dintre cele mai criminale organizații. Am pledat contra concernlui Wolkswagen, unul dintre cei mai importanți și respectați cons­tructori de automobile din lume, cunoscut astăzi pentru fraudele uriașe pe motoarele Diesel-Kuehne. De asemenea, am pledat contra companiei Nagel, una dintre cele mai mari intreprinderi maritime din lume, acuzată într-o afacere de mai multe sute de milioane de dolari. Sunt unul dintre cei patru membri ai Comisiei Germane de Anchetă asupra Virusului Corona. După 10 iulie 2020, această comisie a luat act de mărturiile unui mare număr de savanți și experți internaționali, pentru a găsi răspunsuri la chestiunile în legătură cu Scandalul Corona, ce preocupă tot mai mulți oameni din întreaga lume.

Cazurile de corupție și fraudă comise de intreprinderile germane sus-menționate sunt nimicuri față de amploarea Scandalului Corona, care a provocat și continuă să provoace daune și nenorociri enorme.

De aceea, nu se mai vorbește de Criza Corona ci de Scandalul Corona! Cei vinovați de acest scandal trebuie urmăriți, din punct de vedere penal, pentru daune aduse populației. Pe plan politic, totul trebuie făcut pentru ca niciodată cineva să nu mai poată înșela omenirea, să nu mai poată încerca să ne manipuleze prin programe false și corupte, de tot felul.

Din aceste motive, vă voi explica în ce fel Comisia Internațională de Avocați, din care fac parte, va pleda în cea mai mare afacere de delict civil din toate timpurile: SCANDALUL FRAUDEI CORONA, care între timp s-a transformat în CEA MAI MARE CRIMĂ COMISĂ VREODATĂ OMENIRII.

Pentru prima oară, crimele contra omenirii au fost definite în contextul Nuremberg, la sfârșitul celui de al II-lea Război Mondial, cu care ocazie conducătorii învinși ai celui de al III-lea Reich eu fost acuzați de către învingătorii lor.

Astăzi, CRIMELE CONTRA OMENIRII SUNT DEFINITE DE ARTICOLUL 7 AL CODULUI PENAL INTERNAȚIONAL.

Iată trei întrebări la care trebuie răspuns în cadrul anchetei Scandalului Corona :

1). EXISTĂ O PANDEMIE CORONA SAU NUMAI O PANDEMIE DE TESTE PCR? MAI PRECIS, REZULTATUL POZITIV LA TESTUL PCR ÎNSEAMNĂ CĂ PERSOANA RESPECTIVĂ ESTE INFECTATĂ DE VIRUSUL COVID-19, SAU NU ÎNSEAMNĂ NIMIC ÎN LEGĂTURĂ CU VIRUSUL COVID-19?

2). MĂSURILE ANTI-CORONA, PRECUM ÎNTEMNIȚAREA LA DOMICILIU, OBLIGATIVITATEA BOTNIȚELOR, DISTANȚAREA SOCIALĂ ȘI REGLEMENTĂRILE DE ÎNCARANTINARE SERVESC CU ADEVĂRAT PROTEJĂRII POPULAȚIEI MON­DIALE CONTRA VIRUSULUI CORONA? NU CUNMA ACESTE MĂSURI URMĂRESC ÎNFRICOȘAREA OAMENILOR, PENTRU A-I FACE SĂ CREADĂ, FĂRĂ MOTIVE, FĂRĂ SĂ SE ÎNTREBE, CĂ VIAȚA LE ESTE AMENINȚATĂ? Între timp, indus­tria farmaceutică face profituri grație vânzării de teste PCR, teste anti-gene și anti-corpi, vaccinuri, recoltarea amprentelor noastre digital-generice.

3). MAI MULT DECÂT GUVERNUL ORICĂREI ALTE ȚĂRI, GUVERNUL GERMAN S-A SUPUS ÎN FAȚA PROPAGANDEI MASIVE A LOBBY-ULUI PRINCI­PALILOR PROTAGONIȘTI AI SCANDALULUI CORONA, Dr. GROSTEN, serolog la spitalul Caritatea, din Berlin, Dr. WILLER, veterinar șef al echivalentului german al CDC-ului și Dr. TEDROS, filosof etiopian, șeful OMS.

Se știe că Germania este o țară foarte disciplinată, că ea trebuie să devină modelul de supușenie al întregii lumi – supușenia fiind respectul strict, bine supravegheat, polițienește, al măsurilor de luptă contra virusului Corona.

A sosit timpul să se răspundă la aceste întrebări, căci pretinsul foarte periculos virus Covid-19 nu a provocat nicio supra-mortalitate în lume, nu a provocat nimic grav în Germania. Măsurile anti-corona, bazate pe teste PCR, care la rândul lor se bazează pe testul german GROSTEN, au distrus între timp numeroase vieți omenești și intreprinderi din lumea întreagă.

În Australia, de exemplu, cei ce nu poartă botniță sunt aruncați în închisoare. În Filipine, cei ce nu poară botniță, sau care o poartă ”incorect”, după definiția autorităților, sunt pedepsiți printr-un glonț în cap.

Acesta este rezumatul faptelor, așa cum se prezintă ele astăzi.

Într-un proces, lucrul cel mai important este stabilirea exactă a faptelor ce s-au petrecut, a celor efectiv petrecute. Aplicarea legii depinde totdeauna de fapte, de cauze. Dacă vrem să dăm în judecată pe cineva pentru fraudă, nu putem prezenta simplul fapt al unui accident de circulație. Ce s-a petrecut în cazul de față, ce s-a petrecut în cazul pretinsei Pandemii  Corona? Faptele expuse în continuare sunt în mare măsură rezultatul activității Comisiei de Anchetă a Scandalului Corona.

Formată din patru avocați, comisia s-a constituit la 10 iulie 2020. Prin ascultarea mărturiilor specialiștilor internaționali și a altor experți, ea își va îndeplini scopul pentru care a fost creată, adică va răspunde la:

1). Care este gravitatea reală a virusului Sars-Cov-2 sau Covid 19?

2). Care este semnificația unui test PCR pozitiv?

3). Ce complicații colaterale au apărut datorită măsurilor anti-corona, în ce privește sănătatea populației mondiale și a economiei mondiale.

Începem prin punerea în context, cu ajutorul unei informații de bază.

Să nu uităm ce s-a petrecut în luna mai 2019, apoi la începutul lui 2020, după gripa aviară și porcină, pe care probabil mulți le-au uitat. În mai 2019, cel mai puternic partid, CDU, care conduce Germania, în cadrul unei mai mari coaliții, a ținut un CONGRES PE TEMA SĂNĂTĂȚII MONDIALE, APARENT LA CEREREA UNOR IMPORTANȚI ACTORI AI INDUSTRIEI FARMACEUTICE ȘI TEHNOLOGICE. Cu ocazia acestui congres,  diverși suspecți, putem spune, au pronunțat discursuri. Printre participanți, remarcăm pe Angela Merkel, secretarul general la Sănătate JENS SPAHN (?). Diverse persoane, la care nu ne-am fi așteptat să participe, au participat totuși la acest congres, de exemplu profesorul DROSTEN, virologul spitalului Caritatea din Berlin, profesorul WILLER, veterinar și director RKI, echivalent german al CDC-ului american, domnul TEDROS, filosof și director OMS. Toți aceștia au pronunțat discursuri.

Principalii lobbyști în materie de sănătate mondială, Fundația Bill și Melinda Gates, Welcome Trust, au participat și ei, ținând discursuri.

După mai puțin de un an, exact aceste persoane au devenit promotorii pandemiei mondiale Corona, aranjând lucrurile astfel încât testele PCR să fie utilizate masiv, pentru a dovedi, chipurile, că infecția Covid-19 a atins lumea întreagă. Acum, aceleași personaje fac presiuni pentru ca un vaccin să fie fabricat și vândut în lumea întreagă. Falsele infecții, adică rezultatele pozitive ale testelor PCR au devenit justificarea întemnițării populației la domiciliu, sau în centre penitenciare speciale, justificarea ridicolei distan­țării sociale, a portului obligatoriu al botnițelor, al altor măsuri restrictive.

SUBLINIEM: DEFINIȚIA PANDEMIEI A FOST MODIFICATĂ CU 12 ANI ÎNAINTE. (2008 ). Anterior, pandemia era considerată o boală ce se propagă în lumea întreagă, cauzând numeroase și grave complicații, cu foarte mulți morți. Dintr-o dată, din motive ce n-au fost explicate niciodată, PANDEMIA A DEVENIT NUMAI BOALĂ MONDIALĂ. În aceste condiții, pentru anunțarea și proclamarea pandemiei nu mai erau necesare numeroasele boli grave, nici numeroșii morți. PUR ȘI SIMPLU, CINEVA PROCLAMĂ PANDEMIA MONDIALĂ. Grație acestei stratageme, OMS-ul, care este strâns legat de industria farma­ceutică mondială, a declarat pandemia de porci în 2009, cu urmarea că au fost produse și vândute în lumea întreagă fel și fel de vaccinuri, pe baza unor contracte încă secrete. Aceste vaccinuri s-au dovedit inutile, gripa porcină fiind una benignă, nu ciuma oribilă prezisă de industria farmaceu­tică, ce ar fi trebuit să producă milioane de morți printre oamenii ce vor refuza să se vaccineze.

Aceste vaccinuri au provocat grave probleme de sănătate, între altele 730 000CAZURI DE NARCOLEPSIE[1], în Europa, fără să mai vorbim de foarte numeroșii handicapați, pentru tot restul vieții lor. Vaccinurile cumpărate de milioane de contribuabili au fost distruse tot cu banii contribuabililor. Atunci, pe vremea gripei porcine, virologul german DROSTEN s-a numărat printre cei ce au semănat panica în rândul populației, repetând fără încetare că gripa porcină va face sute de mii, chiar milioane de morți, printre oamenii din lumea întreagă.

Până la urmă, grație mai ales eforturilor Dr. Wolfgang WODARA, membru al Bundestagului german și al Consiliului Europei, această alarmă falsă a putut fi oprită înainte de a a se ajunge la consecințe mult mai grave.

În martie 2020, Bundestagul german a anunțat o situație epidemică de importanță națională (echivalentul german al pandemiei).  Pe această unică bază, s-a ajuns la întemnițarea domiciliară a populației, la suspendarea unor drepturi constituționale fundamentale. În fața imprevizibilului, guvernul federal german a luat decizia sa pe baza  unei singure și unice opinii. Contrar principiului audiatur et altera pars, adică ascultarea altor părți sau opinii, singura persoană consultată și ascultată a fost Dr. DROSTEN, alarmistul al cărui pronostic groaznc, sursă de panică, se dovedis catastrofal fals, cu 12 înainte. Știm acest lucru, de la unul dintre deputații partidului ecologist, David SIEBERT ce a vorbit despre asta, la Berlin, pe 29 august 2020, în cadrul unui mitingului la care a participat și John KENNEDY junior, cei doi oameni fiecare câte un discurs. Apoi, David SIEBERT a făcut aceeași declarație în cadrul uneia dintre ședințele Comisiei noastre, consacrată Scandalului Corona. Motivul pentru care David SIEBERT a dat totul pe față este că devenise tot mai neîncrezător în legenda oficială despre Covid-19, răspândită de mass media mincinoasă.

David SIEBERT se informase la diverși savanți și pe Internet. El și-a dat seama că un anumit număr de savanți au o cu totul altă opinie despre afacerea Covid-19, contrazicând pronosticul oribil al Dr. DROSTEN. David SIEBERT considera și consideră că nu a fost niciun moment vorba de o boală mai gravă decât gripa sezonieră. El știa că populația dobândise așa numita imunitate încrunișată, în cadrul căreia, când se prezintă un nou virus, celululele « T » sunt gata de apărare, ceea ce înseamnă că nu există niciun motiv pentru a lua măsuri speciale, în niciun caz măsura vaccinării generale și obligatorii.

Printre savanții consultați de David SIEBERT figurează și profesorul John IOANNIS, de la Universitatea Stanford (California), specialistul în statistică, epidemiologie și sănătate publică cel mai citat din întreaga lume.

Alt savant consultați de David SIEBERT: profesorul Michael Levitt, premiu Nobel de Chimie, biofizician la Universitatea Stanford, profesoara germană Karin MÖLLING, Susharit BHAKDI, Knut WITTKOWSKI, Stefan HOMBURG și alți medici din întreaga lume, între care Dr. Mike YEADON, fost vicepreședinte și director științific de PHIZER, una dintre cele mai mari uzine farmaceutice din lume. Vom reveni asupra Dr. Mike YEADON, ceva mai încolo.

La sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie 2020,  în urma cunoștințelor acumulate, a diverselor avize și opinii ale unor savanți și oameni de știință, deputatul SIEBERT a luat contact cu direcția partidului său, arătând că în ciuda profețiilor apocaliptice ale lui DROSTEN, NU EXISTĂ NICIUN MOTIV PENTRU CA POPULAȚIA SĂ FIE ÎNFRICOȘATĂ. În treacăt fie spus, lordul SUMPTION, judecător la Curtea Supremă britanică, între 2012 și 2018, a făcut exact același lucru, ajungând la aceeași concluzie: NU EXISTĂ NICIUN MOTIV DE PANICĂ, NU EXISTĂ NICIO BAZĂ JURIDICĂ PENTRU MĂSURILE LUATE CHIPURILE CONTRA VIRUSULUI CORONA. De asemenea, fostul  președinte al Curții Constituționale federale germane, cu oarecare prudență, a declarat că TOATE MĂSURILE ANTI-CORONA SUNT DE FAPT ANTI-CONSTITUȚIONALE.

Totuși, direcția partidului ecologist german a declarat că mesajele de panică ale lui DROSTEN sunt suficiente. Subliniem: ecologiștii nu fac parte din coaliția ce exercită puterea la Berlin. Ei sunt în opoziție. Opinia lui DROSTEN a fost suficientă pentru ecologiștii germani și pentru guvernul Merkel, ajungându-se la întemnițarea populației la domiciliu. Apoi, zilele următoare, direcția partidului ecologist german a început să-l considere pe Davis Siebert printre teoreticienii conspiraționiști. Fără să țină cont de conținutul informațiilor furnizate de SIEBERT, direcția partidului ecologist i-a retras acestuia mandatul său de deputat.

Să încercăm a estima situația actuală în ce privește pericolul reprezentat de virusul Covid-19. Testele PCR sun aproape nule în ce privește detectarea infecției iar întemnițarea populației pe baza lor este o absurditate. De-a lungul acestei perioade, sistemul de sănătate nu a fost niciodată amenințat să fie dat peste cap de pericolul imaginar reprezentat de virusul Covid-19. Dimpotrivă, de câtva timp, numerose spitale sunt amenințate de faliment.

Nava-spital CAMFORT (?) ancorată atunci la New York, pe care ar fi putut fi spitalizați 1000 de pacienți, nu a avut niciodată mai mult de 20! Nicăieri nu a existat primejdia unei supra-mortalități, dimpotrivă. Studiile profesorului ION IDIS (??) și alții au arătat că mortalitatea virusului Corona este echivalentă cu aceea a banalei gripe sezoniere. Imaginile de la Bergamo și New York, ce au servit pentru a speria lumea întreagă, s-au dovedit aran­jate pentru a înșela și înspăimânta oamenii. Apoi a fost divulgat așa numitul document de panică, redactat de Departamentul german de Interne. Fără urmă de îndoială, conținutul său falsificat arată că populația a fost înspăi­mântată și panicată deliberat de către politicieni și mediile dominante de (dez-)informare. Declarațiile ireproșabile ale șefului coaliției guverna­mentale (CDU și Dl WILLER ?), care a anunțat de mai multe ori, cu entu­ziasm, că măsurile anti-corona trebuie urmate în mod absolut de către popu­lație, fără ca aceasta să aibă dreptul de pune vreo întrebare, arată că el a urmat scenariul mondialist, cum i-a fost dictat. În declarațiile sale publice, el nu a încetat să proclame că situația este foarte gravă, deși cifrele oficiale ale propriului său Institut de Virusologie arătau exact contrariul. Între altele, documentul de panică cere responsabilizarea copiilor: «… Moartea dure­roasă, în suferințe, a părinților și bunicilor, se datorează și copiilor, ce nu au urmat cum ar fi trebuit regulile anti-corona, adică nu s-au spălat într-una pe mâini, nu s-au ținut la distanță de părinți și bunici”, etc.» Pentru clarificare: La Bergamo, marea majoritate a deceselor (94 %) a fost nu rezultatul virusului Covid-19, ci al deciziei guvernului de a transfera bolnavii (de guturai probabil, de o gripă obișnuită) din spitale în căminele de bătrâni! Chipurile, măsura ar fi fost luată pentru a face loc în spitale, pentru toți bolnavii atinși de Covid-19 , bolnavi ce nu s-au îmbolnăvit încă…

Cei mutați în Căminele de Bătrâni, cu imunitatea deja deficitară, din cauza bolilor mai vechi, au fost intenționat infectați cu virusul Covid-19. Între altele, vaccin contra gripei, ce le fusese administrat mai înainte, slăbise mult sistemul imunitar al celor din azilele sau căminele de bătrâni. La New York, numai câteva spitale au fost supra-solicitate de numeroase persoane cu probleme grave de sănătate și boli mai vechi. Cei mai mulți dintre acești vârstnici ar fi rămas acasă, în siguranță, dacă nu ar fi fost înnebuniți și pani­cați de televiziunea complice. Mulți dintre aceștia au căzut victime bolilor nozocomiale, infecțiilor și erorilor profesionale ale personalului medical. Exemplu: în loc de a administra oxigenul prin intermediul măștilor de oxigen, s-a recurs la ventilatoarele ucigașe. Pentru clarificare, dacă actuala falsă epidemie este periculoasă, după cum gripa sezonieră este periculoasă și ea, infecția Covid-19, ca și gripa obișnuită, poate fi uneori destul de gravă, ca și gripa, putând ucide unii bolnavi.

Totuși, după cum au arătat autopsiile practicate în Germania, mai ales cele efectuate de către profesorul de medicină legală Klaus PÜSHEL, la Hamburg, decesele respective au fost provocate de infecții pre-existente, marea majoritate a decedaților fiind foarte în vârstă, ca și în Italia. Aceștia depășiseră de mult vârsta medie. În acest context trebuie menționat că RKI-ul german, echivalentul CDC-ului maerican, recomandase inițial, lucru sus­pect, să nu se facă niciun fel de autopsie. Numeroase rapoarte credibile arată că personalul spitalicesc din multe țări ale lumii s-a lăsat plătit pentru a declara că cei morți au murit numai și numai de Covid-19, scriind minciuna pe certificatul de deces, nu adevărata cauză a morții, de exemplu criză cardiacă, rănire prin împușcare, etc. Fără aceste autopsii nu am fi știut că majoritatea celor morți în perioada falsei pandemii au murit de alte boli, din cauza incompetenței, a dogmatismului și relei credințe a personalului medi­cal. În niciun caz, majoritatea decedaților de după declararea pandemiei mincinoase, nu au murit din cauza infecției cu virusul Covid-19.

Afirmația după care penitenciarizarea domiciliară sau în închisorile deghizate, special create, ar fi fost necesară, pentru că existau multe infecții cu Sars-Cov-2 și pentru că spitalele ar fi fost date peste cap, este falsă, din trei motive, după cum am aflat din audițiile noastre pe tema Scandalului Corona, plus alte elemente devenite disponibile între timp:

a). Penitenciarizarea populației a fost impusă pe când puterea virusului era deja în scădere, rata infecțiilor fiind tot mai mică.

b). Imunitatea încrucișată este o protecție contra virusului Covid-19, grație activării celulelor « T ». Dincolo de penitenciarizarea impusă popula­ției, rata infecției fiind deja în scădere, exista imunitatea încrucișată, a celulelor « T », la nivelul întregii populații, imunitate contra tuturor virușilor Corona, conținută în fiecare masă gripală sau influenza. (?). Acest lucru rămâne valabil chiar în cazul unui virus înrudit, dintr-o altă tulpină, ceea ce se datorează faptului că sistemul imunitar își amintește toate varietățile de viruși combătute în trecut. Pe baza experienței sale trecute, sistemul imuni­tar recunoaște virusul considerat nou, dar de fapt similar cu cei din familia Corona. Menționăm că trtistul celebru test PCR, pentru detecția virusului Sars-Cov-2 (Covid-19), a fost brevetat de la fel de trista celebritate care este profesorul Drosten.

La începutul lui inuarie 2020, pe baza unor cunoștințe elementare, Drosten a pus la punct testul PCR, despre care se pretinde că recunoaște infecția cu Sars-Cov-2. Fără să fi lucrat pe virusul de la Vuhan (despre care a aflat prin presă), Drosten a meșterit pe computer ceea ce a devenit Testul PCR-Corona. El a utilizat un virus Sars mai vechi, sperând că acesta este sufi­cient de asemănător cu cel din Vuhan. Apoi, Drosten a expediat în China rezultatul mediocrei sale isprăvi, pentru a afla dacă victimele de acolo ies pozitive la testul său. Chinezii au răspuns afirmativ, lucru suficient pentru ca OMS să proclame pandemia, recomandând utilizarea testului PCR-Drosten pentru detectarea infecțiilor prin virusul Covid-19 sau Sars-Cov-2.

Avizul, opinia lui Drosten a fost singura sursă de (ne)cunoaștere, igno­ranță sau/și probabil rea credință a guvernului german, ce a decis peniten­ciarizarea domiciliară a populației, regulile maimuțărelii numită « distanțare socială », portul obligatori al botniței și alte măsuri ce încalcă flagrant drepturile și libertățile cu care oamenii vin pe lume, între care dreptul de a trăi cu obrazul deschis, la lumină, la vedere! Germania devenit centrul unui lobbying foarte puternic al industriei farma­ceutice și tehnologice. Toată lumea, chipurile, ar trebui să imite Nemții, duși de nas de către propriul lor guvern, pentru a supraviețui pandemiei fricii.

c). Partea cea mai importantă a anchetei noastre: testul PCR a fost utilizat pe baza falsei declarații, opinii/aviz Drosten, nu pe o bază științifică veritabilă, cu privire la bolile infecțioase. Între timp, s-a aflat că testele PCR, contrar afirmațiilor lui Drosten, Willer și OMS, nu dau nicio indicație cu privire la vreo infecție cu un virus sau altul. Cu atât mai puțin despre o infecție Sars-Cov-2 sau Covid-19.

Testele PCR nu sunt de niciun folos pentru stabilirea unui diagnostic, cum scrie în broșurile ce îl însoțesc, și cum a spus de mai multe ori inventa­torul lui, Kary MULLIS. Aceste teste nu pot diagnostica niciun fel de boală. Conform afirmațiilor lui Drosten, Willer și OMS, ce proclamă fără încetare pandemia, rezultatul poziriv la testul PCR nu însemnă că cel în cauză este infectat. Dacă o persoană este testată pozitiv, asta nu înseamnă că ea este infectată cu vreun virus sau altul, cu atât mai puțin  virusul Sars-Cov-2, care este contagios. CDS-ul din Statele Unite recunoaște acest lucru. Citez din pagina 38 a unei publicații despre Coronaviruși: « Detecția RM viral nu poate indica prezența unui virus infecțios (…), adică agentul codal ori simptomele clinice. Nu se știe nimic despre capacitatea acestui test de a indica ceva concret în legătură cu prezența infecției și cu atât mai puțin tratamentul contra acesteia. Testul nu poate exclude alte boli, cauzate de alți agenți patogeni, bacterii sau viruși ». (Nu se știe ce publicație, citatul are doar valoare orientativă, NT).

Nu se știe dacă virusul de la Vuhan a fost izolat corect, din punct de vedere științific, așa că nimeni nu știe ce anume se caută, când se execută un test. Cu atât mai mult, cu cât acest virus, ca și virusul gripei, se schimbă sau se « mută » foarte rapid. Testul acționează pe una dintre secvențele invizibile, pentru ochiul omenesc, ale moleculei. Aceasta trebuie mărită, amplificată în mai multe cicluri, pentru a o face vizibilă. Ceea ce depășește 35 de cicluri este considerat ca nesigur, neputând fi justificat din punct de vedere științific, după cum raportează New York Times și alte ziare. Totuși, testul lui Drosten, aprobat de OMS, lucrează pe 45 de cicluri.

Acest lucru se poate datora voinței politice de a scoate din pământ, din iarbă verde cât mai multe cazuri de rezultate pozitive, furnizând astfel baza falsă a supoziției că foarte multe infecții ar fi fost detectate.

Testul nu poate distinge materiile inactive și cele reproducătoare. Asta înseamnă că rezultatul e pozitiv pentru că testul detectează o parte oarecare dintr-un virus distrus, un fragment de moleculă, ceea ce înseamnă că siste­mul imunitar al celui în cauză a câștigat o astfel de bătălie într-un trecut mai apropiat sau mai depărtat. Drosten însuși a declarat, unui mare ziar econo­mic, într-un interviu din 2014 (era vorba de detecția unui virus botezat SARL, cu ajutorul PCR) că testul lui este atât de sensibil încât persoanele foarte slăbite și infectate pot fi testate ca « pozitive ». Încă de atunci, el a înțeles rolul presei ce seamănă panica și înfricoșează populația, cum arată sfârșitul citației următoare : « Dacă, de exemplu, un agent patogen se răs­pândește pe mucoasa nazală a unei infirmiere, vreme de o zi sau două, fără ca aceasta să cadă bolnavă ori să remarcăm ceva, atunci este sigur vorba de SARL. Aceasta poate explica explozia enormă de cazuri din Arabia Saudită. Mass-media din această țară a făcut o incredibilă senzație ». Drosten a uitat asta ? Ori, poate o ascunde în mod deliberat, în contextu Corona, ce este o oportunitate comercială foarte favorabilă pentru industria farmaceutică. Cât despre domnul Alfred LUND (grafie nesigură), autor a numeroase studii și teste PCR, din punct de vedere științific este absolut improbabiul ca el să fi completat în 2020 ceea ce a spus presei în 2014. Pe scurt, acest test nu poate detecta niciun fel de infecție, contrar afirmațiilor conform cărora el ar face exact asta. Infecția cu ceva necesită în mod absolut ca un virus, un fragment de moleculă, o bacterie să fie pur și simplu undeva, de exemplu în gâtul cuiva, fără să producă niciun fel de ravagii, ceea ce se numește « infecție rece ». Dimpotrivă, « infecția caldă » necesită pătrunderea agentului pato­gen în celule, unde se reproduce, dând naștere la simptome ca dureri de cap sau de gât. Numai într-un astfel de caz suntedm infectați în sensul « infecției calde ». Numai într-o astfel de situație, cineva poate fi considerat « conta­gios », capabil de a infecta alte persoane. Până la limita « in­fecției cal­­de », cei în cauză sunt absolut inofensivi din punctul de vedere al contaminării posibile. Odată în plus, asta înseamnă că rezultatul unui test pozitiv, contrar tuturor celorlalte afirmații ale lui Drosten, Willer și OMS nu spune nimic și nu are nicio valoare în ce privește infecțiile eventuale, lucru cunoscut și recunoscut de CDC-ul din Statele Unite.

Între timp, un anumit număr de savanți foarte respectați, din lumea întreagă, presupun că nu a existat nicio pandemie Corona ci numai o pande­mie de teste PCR. Numeroși savanți germani au ajuns la această concluzie, precum profesorii … și mulți alții, între care cei doi profesori de la Universitatea Stanford (între ei un premiu Nobel), despre care am mai vorbit. În acest sens, cea mai recentă opinie este aceea a lui Michael Yeadon, vechi vicepreședinte și director științific PFIZER, funcție pe care a ocupat-o vreme de 16 ani. El și alți savanți de renume au publicat un articol (20 sept. 2020, magazinul Corespondent). Între altele, Michael Yeadon declară : « Considerăm că politica noastră fundamentală, politica noastră economică și politica restrângerii drepturilor fundamentale se bazează pe date și ipoteze absolut false în ce privește Coronavirusul. Fără rezultatul testelor, ce sunt cu regularitate vulgarizate de mess-media, pandemia s-ar fi terminat înainte de a începe, pentru că, de fapt, nimic concret nu s-a petre­cut. Există cazuri individuale de grav bolnavi, dar asta are loc cu ocazia oricărei epidemii de gripă. Valul de îmbolnăviri a avut loc în martie și aprilie. De atunci totul a revenit la normal. Numai rezultatele pozitive cresc și se reduc spectaculos, funcție de numărul de teste efectuate. Cazurile reale de infecție cu virusul Covid-19 s-au terminat ».

Nu putem vorbi de un al doilea val. Pretinsa nouă variantă de corona­visrus nu este nouă, spune doctorul Yeadon, fiind vorba de un coronavirus cunoscut de mult. Cel puțin patru coronaviruși, ce provoacă un fel de gutu­rai, mai ales iarna, sunt binecunoscute. Aceste variante de coronavirus pre­zintă simnptome asemănătoare cu Covid-19. Întrucât sistemul imunitar omenesc recunoaște asemănarea cu virusul Covid-19, imunitatea celulelor « T » existând de mult, 30% din populație a beneficiat de această imunitate, înainte de apariția ziaristică a pretinsului virus nou. Pentru ca așa numita imunitate colectivă să fie eficace, este suficient ca 15 până la 25 % din populație să fie infectată cu pretinsul nou cororonavirus, pentru a opri propagarea acestuia. Așa stau lucrurile și încă de mult.

În ce privește importanța testelor PCR, în articolul intitulat « Minciuni, multi-minciuni și statistică sanitară », Yeadon scrie că pericolul mortal al testelor pozitive dateză din 20 septembrie 2020 : Citez : « Probabilitatea ca un caz aparent pozitiv să fie un fals pozitiv se situează între 89 și 94%, foarte aproape de certitudine ». Profesorii de imunologie CAMERA, din Germa­nia, CAPEL din Olanda, CAHILL din Irlanda, microbiologistul austriac Dr ARVE și Dr YEADON au depus în fața Comisiei Germane Covid-19, subliniind că testul pozitiv nu înseamnă că un virus intact a fost identificat. Autorii susțin că testul PCR măsoară « simpla prezență a unor secvențe par­țiale de ARN, într-un virus intact. Acestea ar putea fi bucăți de viruși morți, ce nu pot îmbolnăvi un individ și nu pot fi transmiși[2] ».

Datorită inadecvării totale a testului pentru bolile infecțioase, testate pozitiv la capre, oi, și găini, profesorul de la Oxford, Carl Heneghan, directorul Centrului de Medicină Factuală, scrie că virusul Covid-19 nu o să dispară niciodată, dacă practica testelor continuă. Totuși, el va fi detectat fals, în mare parte din testele efectuate. Întemnițarea oamenilor la domiciliu, după cum au arătat Yeadon și colegii lui, nu are niciun efect. Suedia, cu metoda de a lăsa oamenii să trăiască normal, sau Anglia, cu întemnițarea strictă, de exemplu, au statistici absolut comparabile în ce privește boala Covid-19 și mortalitatea. În diferi­tele state americane, specialiștii USA au ajuns la aceleași concluzii. Inci­dența bolii Covid-19 nu diferă funcție de faptul că un Stat aplică sau nu întemnițarea populației la domiciliu. În ce privește trista celebritate a Cole­giului Imperial din Londra, profesorul Neil Ferguson și modelele sale infor­matice false, anunțând milioane de morți, Carl Heneghan spune că « niciun savant serios nu acordă vreo validitate modelelor lui Ferguson », subliniind asta cu un dispreț vizibil. Citez : « Nu este prea târziu pentru a afla că majo­ritatea oamenilor de știință nu acceptă că modelele lui Ferguson ar fi cât de cât corecte. Totuși, guvernul ține cu dinții de acest model. În luna mai, Ferguson a prezis 40 000 de morți de Covid-19 în Suedia. Apoi, în iunie, a prezis 100 000, tot în Suedia, dar numărătoarea s-a oprit la 5800, ceea ce, conform autorităților suedeze echivalează cu o formă ușoară de gripă ». Dacă testele PCR nu ar fi fost utilizate pentru diagnosticarea infecției cu Covid-19, nu ar fi existat niciun fel de pandemie, niciun fel de întemnițare a populației, nicio distrugere a economiei. Totul ar fi fost perceput drept o gripă medie, chiar banală. În articolul său Minciuni, multi-munciuni și statistici sanitare, pericolul mortal al testelor pozitive, Dr Yeadon scrie că : «  acest test este absolut defectuos și trebuie să fie retras imediat, fără a mai fi utilizat înainte de a se dovedi că a fost cu adevărat pus la punct ». Către sfârșitul acestui articol, Dr. Yeadon adaugă : «  am explicat în ce fel un test de diagnostic catastrofal a fost utilizat nu pentru diagnosticarea bolilor ci pentru a înspăimânta oamenii și a semăna frica ».

Să examinăm situația actuală, privind pagubele enorme provocate de întemnițarea populației și celelalte măsuri. Un document amănunțit, redac­tat de un funcționar german al Ministerului de Interne, responsabil de evaluarea riscurilor și protecția populației contra riscurilor, a fost depistat de ziariști. El este intitulat Documentul falsei alarme și ajunge la concluzia că nu a existat și nu există un risc sanitar grav pentru populație, după cum pretind Drosten, Willer și OMS. Totuși, spune autorul, există numeroase dovezi că măsurile anti-corona au cauzat pagube sanitare și economice uriașe, care vor antrena cereri de despăgubiri foarte mari, ce vor cădea în responsabilitatea guvernului, lucru deja a devenit realitate. Pentru moment însă, autorul articolului a fost suspendat din funcția lui.

Mulți oameni de știință și juriști recunosc că din cauza panicii deliberate și a măsurilor anti-covid, devenite posibile din cauza panicii, democrația riscă să fie înlocuită printr-un regim totalitar pe față.

Am văzut, în Australia, persoanele ce nu poartă botniță, despre care tot mai multe studii pretind că ar fi periculoase pentru sănătate, sau care nu o poartă corect, sunt arestate, încătușate și aruncate în închisoare. În Filipine, pentru aceleași motive, unii oameni au fost împușcați. În Germania și alte țări pretins civilizate, părinții răspund de copiii ce nu poartă botniță și nu respectă distanțarea socială. Conform mărturiilor psihologilor și psiho-terapeuților ce au depus în fața Comisiei Corona, copiii sunt traumatizați în masă, consecințele psihologice putând fi foarte grave, pe termen lung sau mediu. Pentru această toamnă, Germania se așteaptă la sute de mii de falimente (între 500 000 și 800 000), printre intreprinderile mici și mijlocii. Pierderile fiscale sunt incalculabile.

Între timp, lumea începe să înțeleagă impactul devastator al măsurilor anti-corona, absolut  nefondate. Mă abțin să intru în amănunte.

*

*          *

Iată însă un rezumat al consecințelor juridice. Partea cea mai dificilă din munca unui avocat este stabilirea faptelor reale, care au avut loc, nu apli­carea regulilor juridice privitoare la acestea. Din păcate, un Euro-German nu a făcut neapărat Facultatea de Drept. Omologul său anglo-american primește formația necesară în Facultatea de Drept. Probabil din această cauză, dar și din cauza independenței mult mai mari din sistemele anglo-americane, dreptul dovezilor acestora este mult mai eficace, în practică, decât dreptul german. Justiția nu poate rezolva un litigiu, decât dacă, mai întâi, a stabilit corect faptele, ceea ce nu este posibil fără examinarea tuturor dovezilor. De aceea, dreptul dovezilor este foarte important. Pe baza celor rezumate mai sus, mai ales cele stabilite de lucrările Comisiei Corona ger­mane, practic, evaluarea juridică este simplă pentru toate sistemele juridice civilizate, indiferent că ele sunt bazate pe dreptul civil, dreptul roman sau anglo-american, foarte vag legat de cel roman.

Mai întâi, vom examina neconstituționalitatea măsurilor. Un anumit număr de profesori de Drept german, între care profesorii Kingreen, Murswiek, Youngblood, Foskarau (?) au declarat, prin aviz scris, de experți, sau prin viu grai, conform îndoielilor exprimate de fostul președinte al Curții Constituționale Federale Germane, în privința măsurilor anti-corona, că acestea sunt lipsite de fundament factual suficient. De asemenea, ele sunt lipsite de fundament juridic suficient, din care cauză sunt neconstituționale și trebuie abrogate imediat. Eecent, judecătorul Thorsten Schleif a declarat că sistemul judiciar german, ca și marele public, a fost cuprins de așa panică încât nu a mai fost în măsură să facă justiție în mod corect. El a declarat că tribunalele, « au adoptat rapid măsuri de constrângere pentru milioane de oameni, în toată Germania, ceea ce reprezintă suspendarea masivă a drep­turilor lor constituționale ». El subliniază că « CETĂȚEANUL GERMAN SU­PORTĂ ACUM CEA MAI GRAVĂ ÎNCĂLCARE A DREPTURILOR SALE CONSTI­TUȚIONALE, DUPĂ FONDAREA REPUBLICII FEDERALE GERMANE, ÎN 1949 ». Pentru a face față pandemiei Corona, « guvernul federal german și cel al Stelor Unite au intervenit masiv, amenințând parțial existența însăși a țărilor respective, așa cum este aceasta garantată de Dreptul Constituțional al poporului »­.

Ce putem spune despre fraudă, despre infecția intenționată, pagubele incalculabile și crima contra omenirii ? După regulile Dreptului Penal, afirmația de fapte false cu privire la testele PCR sau falsa declarație intențională, cum a fost aceasta comisă de DROSTEN, WILLER și OMS nu poate fi considerată o fraudă. După regulile Dreptului la Responsabilitate Civilă, aceasta se traduce prin infecție și pagube intenționate. Profesorul german de Drept Civil, Martin Schwab, susține această concluzie într-un interviu public și un aviz complet de 180 de pagini. El s-a familiarizat cu subiectul mai bine decât orice alt jurist, până în prezent, și a furnizat o Dare de Seamă amănunțită privind eșecul complet al mass-mediei dominante în a da seamă de faptele reale privind pretinsa pandemie. Domnii DROSTEN, WILLER și TEDROS, de la OMS, știau totul. Grație propriilor lor exper­tize, sau a instituțiilor respective, ei știau că testele PCR nu pot furniza nicio informație cu privire la vreo infecție. Totuși, de mai multe ori au afirmat contrariul, în mod public. Împreună cu omologii lor, pretutindeni în lume, au repetat aceste declarații false. Ei au știut și au acceptat ca pe baza recomandărilor lor, guvernele lumii întregi să decidă întemnițarea domici­aliară a popoarelor, distanțare socială și obligația botniței, măsura de pe urmă reprezentând un risc foarte mare pentru sănătate, după cum o arată tot mai multe studii independente și declarațiile cinstite ale experților.

Conform regulilor Dreptului Responsabilității Civile, toți cei ce au fost lezați de întemnițarea la domiciliu și de testele PCR au drept la indemni­zarea completă apagubei suferite. Există o datorie de compensație, adică obligația de a despăgubi pagubele suferite de intreprinderi și lucrătorii independenți, din cauza întemnițării la domiciliu și a altor măsuri. Între timp, măsurile anti-corona au cauzat și continuă să cauzeze pagube atât de devastatoare sănătății și economiei populației mondiale, încât crimele comise de DROSTEN, WILLER și OMS trebuie calificate drept crime contra omenirii, așa cum acestea sunt definite în Secțiunea a VII-a Codului Penal Internațional.

Cum și în ce fel putem intreprinde ceea ce se cuvine ? Ce putem face ? Recursul colectiv este cea mai bună cale în ce privește compensarea pagu­belor suferite și a consecințelor politice. Recursul colectiv este bazat pe dreptul englez ce există astăzi în Statele Unite și Canada. Acest Drept per­mite unui tribunal să autorizeze plângerea de despăgubire ca recurs colectiv la cererea celui ce a depus plângere penală, dacă :

1). Dacă un eveniment cunoscut a produs o pagubă unui mare număr de persoane, ce au suferit același tip de pagubă. Cu alte cuvinte, un judecător poate autoriza acțiuna colectivă, dacă problemele comune de drept cons­tituie elementul esențial al acțiunii. În celălalt caz, chestiunile de drept și faptele comune se învârt în jurul întemnițării populației pe baza testului PCR mondial și a consecințelor acestuia. Ca și în cazul vehiculelor particulare W-Diezel, produse funcționale defectuoase din cauza unui dispozitiv ce le-a pus în stare de eșec, pentru că nu respectau legislația cu privire la gazele de eșapament, testele PCR, care sunt bune într-un alt context, sunt defectuoase când este vorba de diagnosticarea unei infecții. Acum, dacă o societate americană, canadiană sau un particular canadian sau american decide să urmărească aceste persoane în USA sau Canada, pentru a fi despăgubit, tribunalul chemat să judece litigiul poate, la cerere, să judece această acțiunea ca pe una colectivă. Dacă acest lucru se produce, toți cei afectați, pe care asta îi privește, vor fi informați prin publicarea informației în mediile dominante, având posibilittatea să se alăture acțiunii colective, într-un anumit interval de timp, determinat de tribunal.

Subliniez : nimeni nu trebuie, neapărat, obligatoriu, să se alăture acțiunii colective. Fiecare parte lezată se poate însă alătura acesteia, dacă dorește.

2). Avantajul Class Action : nu este necesar decât un singur proces, de judecarea plângerii unui reprezentant, al celor ce s-au alăturat plângerii penale, reprezentant ce este afectat într-un mod caracteristic, față de toți ceilalți reclamanți Class Action. Totul însă revine ieftin și are loc mai rapid decât sutele de mii sau milioanele de plângeri și procese individuale.

3). Asta pune tribunalul în fața unei misiuni foarte grele.

4). Quatriement, în regula generală, Class Action permite examinarea mult mai precisă a acuzațiilor, decât dacă aceasta ar avea loc în contextul  Corona, ce poate însemna milioane de procese individuale.

 

Dreptul anglo-american al dovezilor este bine stabilit și aplicabil, cu a sa pre-trial discovery. Asta necesită ca toate dovezile pertinente, pentru proces, să fie scoase la lumină, puse pe masă. Contrar proceselor tipice germane, ce prezintă un dezechilibru structural, adică procese implicând, de o parte, un consumator și, de altă parte, o puternică societate, ascunderea și distrugerea dovezilor nu rămâne fără consecințe. Dimpotrivă, partea ce ascunde sau distruge dovezile pierde procesul, potrivit regulilor privitoare la dovezi. Dacă aici, în Germania, un grup de avocați specializați în respon­sabilitatea civilă, se reunește pentru a-și ajuta clienții să recupereze contra­valoarea pagubelor suferite, ei furnizează toate informațiile și formularele necesare reclamanților germani pentru a le permite să estimeze suma repre­zentând paguba pe care au suferit-o și să se reunească cu grupul sau clasa reclamanților ce se vor adăuga mai târziu la Class Action (acțiunii colective), în caz că aceasta va fi angajată, în Canada sau în Statele Unite.

Inițial, acest grup de avocați a avut în vedere reunirea și gestiunea plân­gerilor inclusiv pentru reclamanții non-germani. Asta sa dovedit însă imposibil. Totuși, grație unei rețele internaționale de avocați, ce se lărgește pe zi ce trece, grupul de avocați germani furnizează rapid colegilor lor toate informațiile de care au nevoie, inclusiv avizele experților ce arată că testele PCR nu pot detecta infecțiile. De asemenea, acest grup furnizează toate informațiile necesare privind modul în care trebuie preparate și interpretate cererile de despăgubire ale clienților lor, pentru a putea face ei înșiși cererile de indemnizare fie în fața tribunalelor țării lor de origine, fie în cadrul Class Action, cum a fost explicat mai sus. Faptele scandaloase, cu privire la Covid-19, reunite în marea lor majoritatea de către Comisa Corona, rezu­mate mai sus, sunt aceleași fapte ce vor fi curând dovedite, fie într-un singur tribunal, fie în numeroase tribunale din lumea întreagă. Aceste fapte vor face să cadă măștile de pe fețele tuturor vinovaților de crimele respective. Politicieni ce cred aceste persoane corupte, s-au prezentat aici pentru un colac de slavare necesar reajustării liniei de conduită și inițierii dezbaterii științifice așteptate de atâta timp, sau pentru a nu cădea în alte capcane ale șarlatanilor și criminalilor.

 

*

*          *

 

Suntem în ziua de 11 septembrie, orele 1815, în conversație cu Dr Reiner Fullmich, avocat specializat în dreptul responsabilității civile.

— Reiner, lucrați la o Class Action, un rercurs colectiv. Puteți să îmi spuneți ceva mai mult ? Contra cui este îndreptat recursul colectiv ? De ce, din ce cauză ? Credeți că sunt atât de mari șansele de reușită ? Pe cât înțeleg, Class Action este o acțiune colectivă. « Class­­ » înseamnă grup, iar «  action » înseamnă proces.

— De fiecare dată când un foarte mare grup de persoane suferă pagube ce necesită despăgubiri legate de o acțiune unică, în cadrul unei singure și aceleiași acțiuni, în fața tribunalelor din Statele Unite, Canada și Anglia, ce pot decide, la cererea celor ce depun plângere, de a o primii pe aceasta ca recurs colectiv, asta înseamnă că oricine s-a alăturat într-un anumit timp la Class Action, face parte automat dintre cei ce vor avea avantaje sau incon­veniente, funcție de rezultatul procesului. Doar o singură persoană pornește această acțiune în justiție, în calitate de « Reclamant reprezentativ ». Ea trebuie să fie o victimă tipică, și dacă câștigă, după examinarea dovezilor și a întregului proces, dacă se dovedește că ea are dreptate, atunci toți ceilalți câștigă și ei. Asta nu există decât în țările anglo-americane.

Aici însă, în Uniunea Europeană, și în țările ce urmează sistemul anglo-american,  într-o anumită măsură, aici, în UE, asta înseamnă de mulți ani, după ce și Germania a inițiat cel puțin ceva similar. Unii dintre colegii mei, cel mai important fiind Dr Weimann, au scris despre asta. Pentru moment însă, asta nu există încă aici, pentru că lobby-ul industriei este foarte intere­sat să împiedice totul. După cum am văzut astăzi, acest lobby este foarte puternic și poate bloca anumite aspecte politice. De aceea, mi-am zis că trebui ocolită întreaga problemă, în sensul de a nu ne lansa procesul în Germania, chiar dacă șansele de reușită sunt importante, după cum confirmă profesorii ce ne sfătuiesc. Vom merge acolo unde totul va merge sigur.

În ultima vreme, mai multe Class Action au fost lansate în diferite locuri din Statele Unite și Canada, pe tema testelor PCR.Fără aceste teste, nu ar fi existat nicio pandemie. Aceasta este o afirmație foarte pe scurt, dar lucrurile stau astfel: pandemia actuală nu a fost declanșată decât pentru că Dr. Drosten a pretins că, grație testului său PCR putem detecta infecțiile cu virusul Covid-19, ceea ce nu este adevărat. Un anumit număr de Class Action sunt în curs, pe rol. De aceea, informăm oamenii. Una dintre fostele mele studente este în Canada. Ea ne-a contactat nu neapărat pentru că a fost studenta mea, ci din cauza reuniunii Comisiei noastre, căci numai după aceasta am început să vorbim, să informăm oamenii. Ea a organizat unele reuniuni și întâlniri în contul meu, pentru mine. Imediat, vom vorbi despre Robert Kennedy junior, cu care deja am vorbit, un pic, în culise, despre acest eveniment. Pote că aceasta va da naștere la ceva mai mult.

— Cine se poate alătura acestui proces? Contra cui se pornește acest proces? Ce poate să rezulte din asta?

— Mai întâi am crezut că lucrul cel mai important este să punem în mișcare antreprenorii, adică intreprinderile mici și mijlocii, pentru că aceste intreprinderi sunt cele mai afectate de blocajul rezultat, pentru că ele sau majoritatea lor au mari probleme cu privire la propria lor existență. Există sectoare ce nu sunt foarte atinse, de exemplu horticultura. Intreprinzătorii, oamenii de afaceri sunt persoane ce nu-și pierd vremea ascultând baliverne. Antreprenorii au sensul responsabilității personale, ceea ce nu este adevărat pentru marile societăți. Știm că acestea au de toate și își bat capul cu alte lucruri. De aceea, mai întâi ne-am adresat intreprinderilor mici și mijlocii. Cunosc acestea inclusiv prin vecinii americani ai fermei mele (ranch). Fermele sunt tot intreprinderi mici și mijlocii, atinse și ele în mod foarte grav.  În consecință, intreprinderile mici și mijlocii au toate motivele să se apere. Din punctul de vedere al cauzei, din perspectiva dreptului material, Class Action are șanse enorme de reușită. Aici însă, în Germania, trebuie să fim atenți. Dacă depun plângerea în fața unui tribunal german, judecătorul german ar putea fi forțat să se pronunțe contra proproului său patron. Asta este o primă problemă. Independența justiției – nu vreau să vorbesc acum despre asta – dar independența puterii judiciare germane nu este una sufici­entă, pe măsura necesității, iar asta e un alt motiv pentru a spune : am un super-proces aici, pe care de îl pot pleda aici. Totuși, în Statele Unite legislația probelor și dovezilor este de o sută de ori mai bună ca aici, pentru  a dovedi prin martori și prin rapoartele experților în materie, pentru a produce dovada că testele PCR sunt de-a dreptul stupide în ce privește virusul Corona, Covid-19. Testele PCR funcționează poate foarte bine, dar nu în ce privește infecția cu virusul Covid-19.

— Ceea ce spuneți este foarte interesant. Cu alte cuvinte, șansele de succes sunt foarte mari.

— Totul este deja curs, ceea ce înseamnă că treaba va merge ca pe roate, căci niciun mare cabinet american sau canadien de avocatură nu este suficient de stupid pentru a intenta un proces care nu are șanse de succes. În țările lor, aceste cabinete urmăresc în justiție pe fabricanții de teste PCR.

— Asta distinge procesul de față de alte acțiuni colective în curs?

— Da, și asta mă ajută, mai ales în ce privește reclamanții germani sau ceilalți, celelalte părți lezate, pe care le coordonăm. Mâine dimineață voi vorbi cu un coleg francez și cu un italian, pentru a coordona totul la scară europeană și mondială. Vrem să se facă dreptate tuturor celor ce au avut de suferit. Îi vom urmării în justiție pe domnii DROSTEN, WILLER și OMS pentru că am văzut, după cum am menționat interviu despre care s-a vorbit într-o reuniune a Grupului parlamentar CDU (Partidul Creștin-Democrat German) — am văzut că aceste trei persoane, plus lobbyistul cel mai important al Fundației Bill și Melinda Gates, au făcut cu toții lobbying, cu ocazia unei reuniuni a Grupului parlamerntar CDU, pe tema sănătății mondiale, sau ceva în genul ăsta, în mai 2019. Exact aceste persoane au făcut presiune asupra politicienilor, care, apoi, la începutul acestui an, au aranjat totul astfel încât guvernul federal și Bundestagul să proclame situația epidemică la scară națională. Totul însă se baza pe o fraudă, iar lucrul acesta trebuie spus clar și cu tărie. Pandemia Covid-19 se bazează pe frauda testelor PCR. Grație lui SIEBER, om politic din partidul ”Verzilor”, am aflat că aceasta a fost singura bază de decizie politică. Sub acest aspect mai sunt câțiva avocați ai politicii și politicienilor ce par să fi uitat principiul audiatur et altera pars, singura bază de decizie fiind absurditatea totală a testelor lui Drosten. Exact același Drosten care s-a făcut de râs, în urmă cu 12 ani, cu pronosticul său pe tema ciumei sau a gripei porcine.

— Acestea înseamnă că vorbime de miliarde  de dolari, nu-i așa?

— De miliarde (109)? Socotind mai bine, cred că este vorba de bilioane (1012). Bilioane, miliarde…

— Toți cei afectați vor putea participa…?

— Toți la un loc și fiecare în parte. Am început prin a ne adresa antrepre­norilor din țările germanofone. Fără exagerare, succesul nostru este răsunător, lucru ce trebuie spus, dar noi nu ne putem ocupa de toți ceilalți. Voi găsi o soluție, i-aș putea ajuta pe colegii din Italia, Franța, Namibia și de unde or fi. Pot să îi ajut să pună pe picioare propriile lor structuri, să reunească pe cei lezați din țările lor. Apoi, aceștia se vor putea integra Acțiunii colective, indiferent de locul instanței căreia ne vom adresa. De aici provine mărimea enormei sume de care am vorbit.

— Cum puteți calcula pagubele?

— De exemplu, zicând: să văd ce am făcut în materie de vânzări, apoi beneficiile realizate între martie și iunie 2019, comparat cu ceea ce am realizat în aceeași perioadă a anului 2020. Aceasta este o indicație, un început, dar paguba continuă, vom combina totul în cadrul unei decizii declaratorii.

O cerere de decizie declaratorie înseramnă că pentru ceea ce nu pot cuantifica astăzi, tribunalul poate decide, în judecata sa, că orice altă pagubă încă neevaluată (necuantificată) trebuie să fie și ea indemnizată.

— Cine va plăti aceste pagube? Republica Federală Germania?

— Cei pe care îi urmărim nu vor putea plăti din buzunarul lor.

— Totul are însă și efectul unui semnal politic. În ultimă instanță, politica trebuie să plătească, ceea ce înseamnă că, în ultimă instanță, tot contri­buabilul va trebui să plătească.

— Da, bineînțeles, oricare ar fi obiecțiile, că noi distrugem… Dimpotrivă, e mai puțin costisitor să permitem acestor intreprinderi, car altfel și-ar da ultima suflare, să își continue activitatea, despăgubindu-le pentru pagubele suferite de ele până în prezent, și de a sfârși imediat cu toate măsurile restrictive. Nu servește la nimic dacă proprietarul unui restaurant este despăgubit pentru paguberle trecute, dar nu poate încă să-și instaleze clienții decât la o masă din două… La ce servește să vezi agitându-se toți acești politruci și zombi botnițați?  Este mai ieftin să despăgubim imediat, să revigorăm această parte esențială a economiei germane, decât să continuăm a rămâne în genuncheați, ceea ce va antrena alte enorme pierderi fiscale și, în ultimă instanță transferuri sociale extreme, ce vor trebui efectuate într-un viitor previzibil, sub o formă sau alta, între altele alocația de șomaj.

— Vreau să rămânem în contact, Reiner. Ceea ce se petrece cu  această Class Action, acest proces colectiv, este foarte interesant. Este vorba de o acțiune juridică ce vizează miliarde, una ce va fi, nu mai puțin, și un semnal politic, după cum se spune.

— Asta este preocuparea mea principală. Cei cu care am vorbit, inclusiv cei ce afirmă public contrariul, spun că trebuie să terminăm joaca de-a pandemia, trebuie să facem ceva.

— Deci cu asta te ocupi.

— Vom încerca. Există și alte persoane. Toate speranțele nu stau doar pe umerii meri. Împreună vom reuși. Persoanele ce au participat deja la acți­une, care ne-au furnizat informațiile lor, inclusiv voi, ziariștii, toți împreună trebuie să lucrăm în această direcție. Totdeauna am fost convins că nu trebuie să ne facem de râs cu o plângere neobișnuită, bizară, ci cu una constituțională. Cheltuim bani și energie pentru plângeri care, deocamdată, aici, în Germania, nu șanse de succes. Pentru asta, mai întâi ar trebuia reformată justiția germană astfel încât să devină cu adevărat justă. Dimpo­trivă, dacă o vom face, asta nu va rămâne fără impact. Deutsche Bank știe asta și dacă WIRECARD există încă și noio  atacăm în justiție, în Statele Unite, atunci ei își vor da seama despre ce este vorba, pentru că, după proces, ei nu vor mai exista.

— Ești un avocat experimentat Rainer. Ai depus plângere contra unor mari intreprinderi, de exemplu Deutsche Bank. Nu faci asta pentru prima oară. Ești un buldozer în materie de îngroparea elefanților corupției, dacă nu și de golire a mlaștinii mondiale de crocodilii ei!

— Nu aș spune chiar buldozer. Totuși am experiență. Am reprezentat persoane în cadrul unui recurs colectiv. În Statele Unite, o clientă germană, în cadrul unei plângeri colective, pentru implanturi mamare, a obținut un succes deplin.

— Perfect! Suntem foarte curioși. Vom vedea cum se va termina. Mulțumesc pentru ideea pe care mi-am făcut-o și sper că te vom putea însoți acolo, pe drumul tău, al Justiției.

— Eu îți mulțumesc. Mi-ar face mare plăcere. La toți ne-ar face plăcere.Adevărații ziariști sunt tot mai rari.

— Ok! Mulțumesc Reiner. Succes!

 INTERVIU ACORDAT DE E.S. DOMNUL SERGEY MINASYAN, AMBASADOR EXTRAORDINAR ȘI PLENIPOTENȚIAR  AL REPUBLICII ARMENIA ÎN ROMÂNIA 

 

ARMENIA ȘI ARTSAKH ÎNFRUNTĂ RAZBOIUL-HIBDRID PURTAT DE TURCIA, TERORIȘTII ISLAMICI ȘI AZERBAIDJANUL CONDUS DE CLANUL DINASTIC AL DICTATORULUI ALIYEV

 

 

1. Excelență, care sunt motivele agresiunii azere împotriva Arțagului din ultimele saptamani? Cei care sunt la curent cu situația din zonă, știu, probabil, ca, încă de pe 12 iulie, au existat provocări în acest sens din zona azera. Care sunt rațiunile conduitei belicoase și revanșarde a Azerbaidjanului?

 

 

Agresiunea inițiată de Azerbaidjan pe 27 septembrie a.c., a fost precedată de un alt episod, care a avut loc în iulie a.c., la fel de activ ca ostilitățile și agresiunea savârșite de Azerbaidjan împotriva Nagorno-Karabakhului în aprilie 2016. Este absolut evident că Azerbaidjanul încearcă în permanență să soluționeze conflictul din Nagorno-Karabakh (Artsakh) doar pe calea războiului, iar acest fapt reiese inclusiv din recenta declarație a președintelui Aliyev, în care se spune clar și răspicat ca nu există o altă soluție, decât războiul. Asta demonstrează încă o dată că și după 30 de ani de conflict, poziția conducerii azere, în ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabakh, rămâne neschimbată. Partea azeră nu militează pentru soluționarea conflictului în baza compromisurilor comune, ci preferă o abordare maximalistă cu tendințe vădite de a distruge și a deporta poporul armean din Artsakh. În acest sens, pe fundalul unei poziții insuficient conturate a comunității internaționale, Azerbaidjanul profită, fiind susținut în mod activ și prin toate mijloacele de Turcia, care de fapt este intigatorul noii faze a acestei agesiuni.

 

 

2. De ce credeți că "comunitatea internațională" a rămas pasiva fata de toate semnalele trase de la Erevan cu privire la probabilitatea acestor atacuri și la conduita azera, în general, înainte că ele sa se producă? Credeți că s-ar fi putut face ceva, la nivel international, pentru a descuraja Baku-ul?

 

 

Pe de o parte vedem o poziție clară a comunității internaționale în persoana celor trei țări ce co-prezidează grupul de la Minsk al OSCE, prin cei trei șefi de state, Donald Trump, Emanuel Macron și Vladimir Putin, care au ieșit cu o declarație foarte clară cerând soluționarea explusiv pe cale pașnică a conflictului și revenirea la negocieri pe baza mandatului co-președinților grupului de la Minsk al OSCE.

 

Pe 10 octombrie a.c., la Moscova, cu medierea Ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, s-a convenit asupra unui armistițiu în scop umanitar semnat de miniștrii afacerilor externe ai Armeniei și Azerbaidjanului, care urma să intre în vigoare pe 10 octombrie, începând cu ora 12:00. Din păcate, însă, până la intrarea sa în vigoare, acest armistițiu a fost încălcat cu intenție de partea azeră, care a continuat să atace capitala Artsakhului, Stepanakert și alte localități cu populație pașnică, contiuând, în același timp, operațiunile ofensive pe diverse porțiuni ale frontului. Pentru a îndemna Azerbaidjanul să respecte armistițiul în scop umanitar, pe 13 octombrie a.c., co-președinții grupului de la Minsk al OSCE au ieșit din nou cu o declarație în acest sens, ulterior întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Armenia, Zohrab Mnatsakanyan. De asemenea continuă eforturile țărilor ce co-prezidează grupul de la Minsk al OSCE, în special a Rusiei pentru obligarea Azerbaidjanului și a Turciei să stopeze imediat ostilitățile.

 

Evident că pe acest fundal, comunitatea internațională, inclusiv principalii actori globali și regionali trebuie să continue să preseze, în mod obiectiv, Azerbaidjanul, și nemijlocit familia dictatorială Aliyev, care poartă întreaga responsabilitate pentru începerea agresiunii, astfel încât aceste ostilități să fie imediat oprite.  

 

Este, deopotrivă, necesară adoptarea măsurilor corespunzătoare împotriva Turciei, care nu doar că este inițiatoarea actualei agresiuni săvârșite împotriva Nagorno-Karabakh-ului, pe care, de fapt, îl vede ca pe încă un element al războiului său hibrid dus pe întreg perimetrul granițelor sale, din Libia până în Caucazul de Sud.

   

 

3. Care este rolul Turciei și, în special, al Președintelui său, Erdogan, în actuala stare de fapt? Se poate spune că, dincolo de sprijinul logistic dat de Ankara Aserbaidgeanului, Turcia a și acționat spre a "împinge" pe azeri spre ostilități? 

 

 

În prezent putem spune că ne confruntăm nu numai cu sprijinul de ordin politic, diplomatic, tehnico-militar pe care Turcia îl manifestă față de Azerbaidjan, dar acum este vorba deja despre implicarea directă a instructurilor turci, a aviației turce, precum și a altor resurse tehnice care au fost aduse în Azerbaidjan în cadrul exercițiilor militare de amploare turco-azere, care au avut loc în vara acestui an. Ulterior, cea mai mare parte a acestei tehnici militare a rămas pe teritoriul Azerbaidjanului, fiind angrenată activ, încă de la începutul agresiunii Azerbaidjanului împotriva Nagorno-Karabakh-ului. Mai mult, pentru prima dată în istoria acestui conflict, a fost folosită aeronava multifuncțională de luptă F-16 aparținând Forțelor Armate ale Turciei, care a doborât o aeronavă de atac SU-25 a Forțelor Armate Armene, lărgind, în acest fel, limitele conflictului regional.

 

Agresiunea deschisă a Turciei în regiune, care repetă politica agresivă demonstrată în Orientul Apropiat, în Libia, în Siria, amenintările la adresa a două state-membre ale Uniunii Europene, Grecia și Cipru, iar acum agresiunea manifestată față de Nagorno-Karabakh și Republica Armenia stârnesc îngrijorarea tot mai mare a comunității internaționale.

 

Declarația lui R. Erdogan, în care acesta respinge apelul șefilor statelor care co-prezidează grupul de la Minsk al OSCE, dar și inițiativele, ce au urmat, ale statelor participante, pentru stoparea imediată a ostilităților și revenirea la existentul format de negociere, confirmă încă o dată scopurile agresive ale Ankarei în ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabakh. Este evident că în cazul continuării implicării directe a Turciei în conflict, aceasta va avea efect catastrofal pentru întreaga arhitectură regională a siguranței Caucazului de Sud.

 

Din păcate, implicarea Turciei ar trebui analizată nu doar în context geopolitic sau politico-militar, ci și ca dirijor al terorismului islamic ce folosește drept resursă tradițională ”cartea sa de vizită” în conflictele din Orientul Apropiat – miliții islamice și instructori militari, fapte demonstrate de presa străină și în rapoartele organizațiilor de apărare a drepturilor omului.  De fapt, din punct de vedere politico-militar, Armata de Apărare a Nagorno-Karabakh-ului este nevoită să se confrunte pe de o parte cu Turcia și cu războiul-hibrid în care sunt folosiți luptătorilor islamici care susțin direct și indirect armata Azerbaidjanului, iar pe de altă parte – cu folosirea celor mai sofisticate elemente ale armatei turcești – cum ar fi aeronavele multifuncționale de luptă F-16, dislocate în Azerbaidjan.

 

4. Ce acțiuni adoptă Erevanul și ar trebui să adopte  și Baku-ul pentru a se pune capăt ostilităților și pentru asigurarea unei placi durabile?

 

 

Erevanul adoptă toate măsurile militare, politice și diplomatice îndreptate spre evitarea continuării agresiunii săvârșite de Azerbaidjan și respectarea cu strictețe a armistițiului în scop umanitar.

 

Un rol foarte important în promovarea unei poziții echitabile cu privire la agresiunea săvârșită de Azerbaidjan, o au comunitățile diasporale armene din întreaga lume. Ele își exprimă poziția prin acțiuni de protest și strângeri de fonduri pentru sprijinirea victimelor din Artsakh.

 

 

5. Ce rol are trebui să aibă organizațiile internationale, mai cu seamă UE și OSCE? Credeți că demersurile ce, cu siguranță, se fac la nivel international, sunt suficiente sau nu?

 

Este absolut evident că la momentul actual, Azerbaidjanul nu numai că nu respectă armistițiul în scop umanitar, dar își continuă operațiunile ofensive și bombardarea așezărilor civile din Nagorno-Karabakh și la granița cu Armenia, ceea ce demonstrează că pașii întreprinși în cadrul structurilor internaționale sunt deocamdată insuficienți.

Acest fapt este cu atât mai îngrijorător cu cât a fost demonstrat deja că Turcia a furnizat către Azerbaidjan teroriști internaționali din Siria și Orientul Apropiat, care luptă activ în componența armatei azere împotriva Armatei de Apărare a Nagorno-Karabakhului.

 

 

6. De ce, oare, există în continuare o recrudescență a sentimentelor armenofobe fata de voi, armenii din partea Ankarei? Cine are acum interes sa le întrețină și de ce?

 

 

Foarte recent, președintele Erdogan a declarat că Turcia revine în Caucazul de Sud pentru a continua treaba pe care strămoșii săi nu au finalizat-o. Pentru armeni, această declarație reprezintă o amenințare deschisă a repetării Genocidului armean din 1915, înfăptuit chiar de ”bunicii și străbunicii” actualilor conducători turci. Din păcate, continua politică a Turciei de negare a genocidului, oferă un prilej nefericit comunității internaționale să fie din nou martoră, dupa mai bine de 100 de ani, la o posibilă continuare acestei crime împotiva umanității, date fiind aluziile venite din partea conducerii turce. 

 

 

7. Ce înseamnă pentru voi, armenii, Arțahul?

 

 

Este absolut normal că Artsakhul - una dintre provinciile istorice ale Armeniei, a avut mereu un rol important pentru cultura și istoria poporului armean. Pentru mine, personal, în prezent, Artsakhul înseamnă în primul rând oamenii, care locuiesc pe acele meleaguri, soldații curajoși, care stau pe linia frontului, copiii și femeile care se ascund în subsolurile caselor bombardate, sunt oamenii care refuză să trăiască sub conducerea familiei dictatorului, care de mai bine de 60 de ani este la cârma statului vecin și care nu pot accepta și nici nu vor să fie expuși unui genocid sau epurărilor etnice.

 

8. În ce mod pot românii să vă ajute, să vă sprijine în actualele condiții, atât la nivel statal/guvernamental, cât și românii simplii, societatea civilă? Ce mesaj transmiteți poporului român prieten?

+

9. În încheiere, câteva impresii despre România și despre români, așa cum ați reușit să ne cunoașteți de când va aflați la post la București.

 

Va mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze Armenia și pe armeni!

 

Fără îndoială că atât România cât și reprezentanții tuturor popoarelor care militează pentru pace și dezvoltare, pot lupta împotriva politicii agresive, în care este implicat terorismul internațional, împotriva populației pașnice a Artsakhului. Poziția dumneavoastră, precum și poziția comunității armene din România trebuie neapărat să ajungă până la inițiatorii acestor agresiuni, atât prin intermediul societății civile, cât și a conducerii politice a României.  Sunt sigur că această poziție va fi luată în considerare, căci este absolut evident faptul că poporul-prieten român dorește poporului armean doar pace și prosperitate.

În calitatea mea de Ambasador al Republicii Armenia în România, vă pot spune că încă din primele zile ale misiunii mele, am fost impresionat de atitudinea foarte prietenoasă și plină de respect față de țara mea și reprezentanții comunității armene. La rândul meu, doresc țării dumneavoastră pace și prosperitate și fie ca România să nu treacă niciodată prin provocarile care sunt puse acum în fața Armeniei și a Nagorno-Karabakhului.

 

Companiile aeriene ruse au acordul pentru realizarea de zboruri către 24 de țări

Potrivit mediilor locale, companiile aeriene rusești au primit permisiunile necesare pentru zboruri regulate către 24 de țări, Agenția Federală de Transport Aerian de la Moscova a emis , la randul sau, ordinele necesare în acest sens.

Lista include acele țări cu care transportul aerian nu a fost încă reluat. Astfel, companiile aeriene din Federația Rusă, atat Aeroflot, cât si operatorii privați, au primit admitere în țări ca: Belarus, Marea Britanie, Egipt, Kazahstan , Kârgâzstan, Maldive, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Tanzania. Dintre țările care nu permiteau zborurile din si spre Federatia Rusa, presa face referire la Azerbaidjan, Armenia, Germania, Grecia, Israel, Spania , Italia, Cipru, China , Malta, Olanda, Arabia Saudită , Turkmenistan, Republica Cehă si Uzbekistan.

De asemenea, transportatorii au primit permisiune pentru zboruri charter către Austria, Bulgaria, Ungaria, Spania, Franța și Cuba.

După cum a subliniat reprezentantul Agenției Federale de Transport Aerian, acest document nu înseamnă neapărat si reluarea de îndată a traficului aerian.

"Admiterea este dreptul companiei aeriene, pe care o poate folosi la reluarea zborurilor", a conchis oficialul.

Rusia a întrerupt zborurile regulate și charter de pasageri cu alte țări la sfârșitul lunii martie. Mai târziu, restricțiile au început să fie eliminate treptat.

 

Ciprian Pop

Biserica Ortodoxă Rusă a comentat intervenția Turciei în conflictul din Karabah (Artagh)

Mitropolitul de Volokolamsk, Președinte al Departamentului pentru relații externe bisericești din Patriarhia Moscovei, semnalează astăzi că “Turcia nu ar trebui să se amestece în conflictul din Nagorno-Karabakh, Biserica Ortodoxă Rusă solicită tuturor părților implicate în confruntare să își rezolve problemele doar la masa negocierilor și într-un mod politic”, a declarat prelatul.

"Este necesar să oprim războiul, să oprim vărsarea de sânge și să căutăm soluții politice, în timp ce este foarte important ca forțele terțe să nu intervină. Acum ascultăm în mod constant declarații din Turcia, dar Turcia nu are nimic de-a face cu conflictul și nu ar trebui să aibă", a spus Mitropolitul Hilarion astăzi, în direct, pentru canalului TV „Rusia 24” .

El a subliniat importanța transferării confruntării care se desfășoară în jurul Nagorno-Karabakh „catre un canal pașnic, către canalul negocierilor politice”, astfel încât liderii Armeniei și Azerbaidjanului să poată găsi o soluție reciproc acceptabilă pentru toate părțile implicate în conflict și, în primul rând, pentru oamenii din zona disputata.

Potrivit Patriarhiei Moscovei, acest conflict este, în primul rând, o dispută teritorială între cele două state. Cu toate acestea, „nici o dispută teritorială nu ar trebui sa coste viețile oamenilor”, a adăugat mitropolitul.

Ciprian Pop.

Acțiune împotriva vânzărilor de arme către Azerbaidjan în Israel

Un miting împotriva vânzării de arme către Azerbaidjan, care a inclus un miting la Haifa si la Ierusalim și un miting în fața Parlamentului (Knesset), a avut loc sâmbătă, în Israel. Potrivit organizatorilor, zeci de mașini și câteva sute de persoane au participat.

„Ne adresăm guvernului israelian cu o cerere! Aceea de a opri furnizarea de arme Azerbaidjanului”, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre organizatorii acțiunii, Armina Khanyan.

Mașinile care au participat la protest au purtat drapelul național al Armeniei. Membrii comunității armene din Israel au participat, de asemenea, la miting. Organizatorii au declarat pentru RIA Novosti că acesta este doar începutul unei serii de măsuri de presiune asupra guvernului israelian pentru a întrerupe furnizarea de arme și de tehnologie militară israeliană către Azerbaidjan .

La 1 octombrie, ministerul armean de externe a anunțat retragerea ambasadorului său din Israel pentru consultări din cauza aprovizionării cu arme de către această țară către Azerbaidjan.

Ciprian Pop

Trump, în negocieri directe cu Damascul

Doi trimiși ai lui Trump vizitează Damascul pentru a negocia cu guvernul sirian

 

Oficialii americani prezenți în Capitala siriană pentru a negocia eliberarea prizonierilor americani.

 

Mai multe surse din mass-media de peste ocean au raportat despre călătoria la Damasc și despre întâlnirea cu liderii sirieni, la fel și ziarul sirian Al-Watan.

 

Roger Carstens, trimisul special al lui Trump pentru răpiți, și Kesh Patel, un alt asistent al lui Trump pentru combaterea terorismului, au vizitat Damasc și s-au întâlnit la Damasc cu generalul Ali Mamlouk, care este șeful Oficiului pentru Securitate Internă.

 

Trimisii din Statele Unite au discutat o gamă largă de subiecte și au făcut diverse oferte și cereri colegilor sirieni.

 

Potrivit publicației Al-Watan, aceasta nu este prima vizită a unor înalți oficiali americani, deoarece a fost precedată de trei vizite similare la Damasc în ultimele luni.

 

Cei doi trimiși americani au încercat să câștige cooperarea Damascului cu Washington în cazul „jurnalistului” american Austin Tice, dispărut în apropierea capitalei siriene în 2012.

 

În realitate, Tice nu era deloc jurnalist, ci un fost cadru al "mareines", pensionat care a fost angajat ulterior de serviciile de informații americane ca mercenar pentru a declanșa războiul din Siria. El a făcut contrabandă pe teritoriul sirian în 2012. A vizitat zone care erau atunci sub controlul armatei siriene și a ajuns în regiunea estică Ghouta, însărcinat cu pregătirea jihadiștilor pentru a lupta cu armata siriană.

 

Pe lângă Tice, Statele Unite sunt interesate de soarta lui Majd Kamalmaz, care a dispărut în 2017 și, potrivit Wall Street Journal, mai sunt încă cel puțin patru americani aflați în custodia guvernului sirian.

 

Trump vrea să rezolve cat mai grabnic aceste spete și, cel mai probabil chiar sa normalizeze relația cu Damascul. În martie, el i-a remis o scrisoare privată omologului său, Bashar Al-Asad, propunând un dialog direct despre Tice. Trimisii de la Washington au încercat să deschidă canale pentru negocierea unui acord.

 

Săptămâna trecută, șeful securității generale libaneze, generalul Abás Ibrahim, care acționează ca mediator între Washington și Damasc, s-a întâlnit la Casa Albă, cu Robert O'Brien, consilierul pentru securitate națională al lui Trump, pentru a discuta despre prizonierii americanii din închisorile Siriei.

 

Guvernul din Damasc nu are încredere în acest tip de vizită din cauza influenței grupurilor de presiune ale SUA asupra președintelui Statelor Unite, potrivit presei siriene.

 

Poziția siriană se bazează pe principiul că nu va exista nicio discuție cu Washingtonul înainte de retragerea forțelor de ocupație americane din estul Siriei și apariția, pe teren, a unor semne reale ale acestei retrageri, Damascul dorind și să abordeze tema sancțiunilor SUA, potrivit publicației  Al-Watan.

 

Ciprian Pop

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan în faza războiului „clandestin”

 

Jurnalistul rus Semyon Pegov semnaleaza că generalul colonel Najmeddin Sadykov, șeful Statului Major al Forțelor Armate din Azerbaidjan, a fost îndepărtat din funcția sa la cererea consilierilor militari turci.

Potrivit jurnalistului, citat de site-ul comunității armene din Argentina (soyarmenio.com), militarul azer ar fi “cochetat” cu Direcția Generala de Informații a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, binecunoscutul GRU. Pe de-alta parte, Sadykov, încă de la începutul lunii octombrie, s-ar fi opus în mod deschis imixtiunilor turcești în conducerea forțelor armate naționale de la Baku.

 

În Armenia, Serviciul Național de Securitate semnalează, la randul sau, ca, după cazul de saptamana trecuta, în care mai mulți cetățeni străini au fost retinuti pentru activități clandestine în folosul țării vecine, a mai contracarat activitatea unui agent azer, de aceasta data fiind vorba despre un militari de rang înalt care lucra pentru Azerbaidjan. Acesta, ocupând funcții de conducere în Ministerul Apărării de la Erevan si avand, desigur acces la informații clasificate critice, le-ar fi transmis, periodic, controlorilor sai azeri.

Potrivit structurii armene de contraspionaj, fostul înalt militar reținut s-a întâlnit cu azerii în Georgia, unde a primit misiuni pentru a obține informații despre Artsakh, securitatea externă a Armeniei, forțele armate și înzestrarea lor.

Serviciul de securitate națională nu a furnizat informații cu privire la identitatea funcționarului.

 

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan intră, astfel, oficial în faza războiului „clandestin”, a spionajului și a acțiunii extinse a serviciilor secrete.

Serviciul Național de Securitate a făcut, însă, publice imagini cu apartamentul respectivului cadru militar, unde a fost găsită o cantitate mare de documente care conțin secrete oficiale de stat despre forțele terestre, bateriile de apărare antiaeriana si amplasarea acestora, locații strategice, menite să aducă un grad pronunțat de risc asupra teatrului de operații si a vieții militarilor armeni desfasurati în teren, unele dintre documente fiind în original.

Serviciul armean de contraspionaj nu a furnizat încă detalii dacă acesta lucra singur sau făcea parte dintr-o rețea.

Pe de-alta parte, potrivit unor surse diplomatice și militare ale ziarului rus „Kommersant”, atacul declanșat de Azerbaidjan în Nagorno Karabakhm (Artakh) în 28 și 30 septembrie a fost condus personal de ministrul turc al apărării, Hulusi Akar.

Kommersant semnalează astăzi ca participarea tehnico-militară a Turciei la războiul împotriva Artsakhului a fost planificată în prealabil de către liderii politici și militari ai Republicii Turcia.

 

Potrivit unor surse diplomatice și militare ale publicatiei moscovite „Kommersant”, atacul declanșat de Azerbaidjan în Nagorno Karabakh în zilele de 28 și 30 septembrie a fost condus personal de ministrul turc al apărării, Hulusi Akar.

Potrivit surselor, în ultimele luni, Ankara a provocat activ Baku să înceapă ostilitățile, promițând o asistență politică, diplomatică, de informații și militar-tehnică extinsă.

„După recentele exerciții militare turco-azere din iulie-august, un număr mare de trupe turcești au rămas în Azerbaidjan, cu scopul de a juca un rol de coordonare în planificarea și executarea ofensivei din Nagorno-Karabakh. Vorbim despre 600 de militari, inclusiv un grup tactic de 200 de persoane, 50 de comandanți în Nakhichevan, 90 de consilieri militari în Baku, un grup de de 120 de persoane din forțele aeriene turcești la baza aeriană Gabala, 20 de operatori de drone pe aeroportul Dallar , 50 de ofițeri în Evlakh, 50 de ofițeri în Evlakh și 20 de persoane în corpul armatei de la baza navală și institutul militar din Baku ”, au spus sursele citate de ziarul amintit.

Ministrul turc al apărării Hulusi Akar și comandantul forțelor terestre, Umit Dundar au ajuns în Azerbaidjan în perioada 28-30 septembrie, la apogeul ostilităților. Sursele citate de Kommersant susțin că oficialii turci dețin controlul general asupra operațiunilor de pe frontul Karabakh.

Potrivit interlocutorilor Kommersant, 200 de mitraliere și muniția aferentă au fost livrate pe 9 octombrie pe ruta Amman-Baku prin Georgia. Anterior, Turcia a făcut o cerere pentru efectuarea de zboruri de tranzit peste spațiul aerian georgian pe 14, 21 și 28 octombrie. Surse publicației raportează că Georgia le-a autorizat.

 

„Reprezentanții turci recruteaza mercenari din grupări islamiste loiale Ankarei, din Siria și Libia, pentru a lupta pentru Azerbaidjan în ostilitățile împotriva Nagorno-Karabakh. Transferul lor este susținut de Ministerul Apărării din Turcia. În prima săptămână a lunii octombrie, un grup de până la 1.300 de luptători sirieni, inclusiv un grup de cel puțin 150 de mercenari libieni, s-au mutat în zona de conflict Nagorno-Karabakh. Mercenarilor li s-a oferit un salariu lunar de până la 2.000 de dolari. Primul grup de mercenari a fost trimis în Azerbaidjan pe 22 septembrie după două săptămâni de antrenament cu comandanții turci în Siria. Sunt membri ai grupurilor „Paylak ash-Sham”, „Brigada Sultan Murad”, „Firkat Hamza” și „Firkat Suleiman Shah”.

 

Ciprian Pop

 [1]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichita, Bucuresti, Editura Academiei.39-40 (Ideea este expusă ca o istorie a filosofiei concepută ca un sistem științific , al idei de rațional).

[2]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichita, Bucuresti, Editura Academiei.

[3]G.W.F Hegel 2010, Fenomenologia Spiritului, traducere de Virgil Bogdan Bucuresti, Editura Univers Enciclopedic Gold,Colecția Cogito.

[4]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichiță, București, Editura Academiei,p22.

[5]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichiță, București, Editura Academiei,p.39-40

[6]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichiță, București, Editura Academiei,p.72-73

[7]G.W.F Hegel 1968, Prelegeri de filosofie a istoriei, traducere P. Draghici si R. Stoichiță, București, Editura Academiei,p.43

[8]Popper. K, Societatea deschisa si dusmanii ei 2005, Vol 1 București, Editura Humanitas 

[9]G.W.F. Hegel, Enciclopedia Științelor Filosofice, Logica, traducere de D.D Rosca, Virgil Bogdan, Constantin Floru si Radu Stoichita, Editura Humanitas, Anul 1995,p. 262

[10]G.W.F. Hegel, Enciclopedia Științelor Filosofice, Logica, traducere de D.D Rosca, Virgil Bogdan, Constantin Floru si Radu Stoichita, Editura Humanitas, Anul 1995,p.262

[11]G.W. F Hegel 1969, Prelegeri de filosofia dreptului, traducere Virgil Bogdan si Constantin Floru, Bucuresti, Editura Academiei,p.240

[12]G.W. F Hegel 1969, Prelegeri de filosofia dreptului, traducere Virgil Bogdan si Constantin Floru, Bucuresti, Editura Academiei,p.76

[13]Hegel, Georg Wilhelm Friedrich (2010), Fenomenologia spiritului, București, Univers Enciclopedic, p.114

[14] Hegel, Georg Wilhelm Friedrich (2010), Fenomenologia spiritului, București, Univers Enciclopedic, p.115

[15]Hegel, Georg Wilhelm Friedrich (2010), Fenomenologia spiritului, București, Univers Enciclopedic, p.116

[16] G.W. F Hegel 1969, Prelegeri de filosofia dreptului, traducere Virgil Bogdan si Constantin Floru, Bucuresti, Editura Academiei,p. 324

[17]G.W. F Hegel 1969, Prelegeri de filosofia dreptului, traducere Virgil Bogdan si Constantin Floru, Bucuresti, Editura Academiei, p.243

Un comentariu:

  1. Am fost în durere când iubitul meu m-a părăsit, l-am vrut înapoi. Am citit câteva mărturii despre o vrăjeală de dragoste numită Dr. Ogala despre modul în care a ajutat mulți oameni să-și readucă foștii iubiți în 48 de ore. Cu sinceritate, mă gândeam doar dacă asta era real și dacă acest bărbat mă putea ajuta cu adevărat să-l aduc înapoi pe iubitul meu pe care îl iubesc atât de mult. Am decis să-l contactez pentru că îmi iubesc atât de mult iubitul și suntem despărțiți de câteva luni, chiar mi-a fost atât de dor de el. Am încercat toate celelalte mijloace pentru a-l recupera înapoi, dar nu am putut. L-am contactat pe Dr.Ogala și mi-a spus că fostul meu se va întoarce la mine în următoarele 48 de ore. Dr.ogala l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubeam și îl voiam înapoi. Și și-a deschis ochii pentru a ne imagina cât de mult avem împreună. Fosta mea s-a întors din nou la mine. În timp ce scriu această mărturie cu bucurie în inima mea acum. Sunt cel mai fericit om de pe pământ, iubitul meu și cu mine trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică decât cum a fost chiar înainte ca el să plece și să se despartă de mine. Îi mulțumesc doctorului Ogala pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să mă întorc cu fostul meu iubit. Aș dori să renunț la adresa de e-mail a doctorului Ogala aici și sper să vedeți această mărturie și să-l contactați dacă aveți un iubit pe care îl doriți cu adevărat înapoi .. EMAIL: Drogalad02@gmail.com SAU
    SUNĂ / WHATSAPP: +2347049668119 .. Mulțumesc ...

    RăspundețiȘtergere