duminică, 23 august 2015

COMUNICAT DE PRESA AL ASOCIATIEI ROMANIE MUNCITOARE (ARM) CU PRIVIRE LA SITUATIA DIN PENINSULA COREEANA, 24 AUGUST 2015


COMUNICAT DE PRESA AL ASOCIATIEI ROMANIE MUNCITOARE (ARM)
BUCURESTI, 24 AUGUST 2015

Urmare a incidentelor aparute la granita dintre cele doua state coreene datorita plasarii unor megafoane de catre Coreea de Sud, cu scopul de a transmite mesaje propagandistice in contextul razboiului psihologic impotriva R.P.D. Coreene, autoritatile de la Phenian au cerut incetarea imediata a acestor actiuni, pe care le considera o provocare directa si un gest ofensiv .

La data de 20 august anul curent, elemente ale fortelor armate ale Coreei de Sud au executat trageri cu obuze de artilerie, circa 36 la numar, peste Zona Demilitarizata, in directia teritoriului R. P. D. Coreene, incident care, din fericire, nu a produs victime. Ulterior acestui incident, autoritatile de la Phenian au transmis Seulului un mesaj conciliant, prin intermediul unei scrisori adresate lui Kim Kwan – Jin, Consilier de Securitate al Presedintelui sud corean, Park Geun- Hye, scrisoare semnata de catre Kim Yang Gon, Director al institutiei de la Phenian care coordoneaza politica de apropiere si reconciliere cu Seulul.

In legatura cu aceste evenimente regretabile, membri ARM isi exprima deplina ingrijorare fata de escaladarea tensiunilor la frontiera dintre cele doua State coreene si apreciaza ca autoritatile de la Seul se vor abtine de la astfel de actiuni si gesturi de natura sa conduca la tensionarea nejustificata a situatiei in Peninsula si sa provoace R.P.D. Coreeana. Asociatia Romania Muncitoare (ARM) apreciaza ca in aceste momente dificile, ambele parti vor putea gasi solutiile cele mai potrivite pentru aplanarea tensiunilor aparute si vor adopta cat mai urgent masuri menite sa le aproapiesi sa reia drumul reunificarii pasnice al Peninsulei Coreene prin crearea Confederatiei Koryo, dupa proiectul Cartei reunificarii pe baza celor 10 puncte.

Totodata, in legatura cu recentele evolutii din Peninsula, ARM isi exprima speranta deplina ca in cele din urma, va triumfa dialogul, pacea si colaborarea si nu spiritul razboiului si ca autoritatile de la Seul vor agrea crearea cadrului favorabil pentru detensionarea relatiei cu fratii lor de la Phenian si transpunerea in practica a masurilor menite sa instaureze pacea in regiune, renuntand la politica de forta si de provocare si, nu in ultimul rand, respectand dorinta R.P.D. Coreene de a se dezvolta liber, conform vointei si aspiratiilor sale.

Consideram ca numai acceptarea acestor premize va aduce cu sine pacea, intelegerea si increderea reciproca, pecetluind calea reunificarii pasnice a poporului coreean.
Ciprian POP
Secretar General al Asociatiei Romania Muncitoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu