marți, 1 noiembrie 2016

Argumentele Romaniei Muncitoare pentru modificarea Constituţiei


Argumentele Romaniei Muncitoare pentru modificarea Constituţiei
:
1. Romania este o ţară creştină şi, în proporţie covîrşitoare, ortodoxă, deci valorile sale morale sînt ataşate acestei religii şi nimeni nu poate pretinde altfel, fără a leza demnitatea locuitorilor săi.

Prin căsătorie se înţelege deci, uniunea dintre un bărbat şi o femeie pe bază de sentimente de dragoste şi nu de preferinţe sexuale, care are ca scop crearea unei familii din care să rezulte şi copii. Acesta e de fapt şi sensul care îl dă biserica instituţiei căsătoriei. 90% din familii au şi binecuvîntarea unei biserici creştine, alături de actul civil.

    1. În cazul celor cu opţiuni sexuale diferite, aceştia nu sînt discriminaţi. Nimeni nu-i împiedică să solicite o modalitate care să fie adăugată Codului Civil prin care să li se recunoască dreptul de a lăsa moştenire celuilalt sau celeilalte, ori să decidă, dacă aşa doresc, unul pentru celălalt în diferite situaţii. Aceste drepturi trebuie să se refere foarte clar la drepturile celor două persoane una faţă de alta şi eventual în raport cu statul, nu şi la adopţii.
    2. În ceeea ce priveşte căsătoria şi adopţiile, căsătoria tradiţională, cea care include şi slujba religioasă, este neacceptată de biserică pentru ceilalţi tocmai pentru că nu se bazează pe iubire şi nu are ca rezultat copii. Dacă doi de el sau două de ea pot să facă împreună un copil, ar fi altceva. Dar nu se poate vorbi despre "normalitate" acolo unde însăşi natura o refuză.

    3. În ce priveşte adopţiile, acestea ar trebui să fie exclusiv în interesul copilului, mai ales că el nu se poate apăra. Ori, cine ne garantează dezvoltarea psihică normală a unor copii crescuţi cu “două mame” ori cu “doi taţi”, deci fără viziunea pe care de altfel o dă şi Sfîntat Familie: mama, tata şi copilul ? Ce va fi în mintea unui copil care vede că 90% din colegii săi au o altfel de familie ? Pentru că nu e suficient să ai bani pentru un copil, trebuie să fii capabil să-i oferi dragoste şi imaginea unei familii. Cine ne poate spune ce traume ar putea avea aceşti copii peste 20 de ani, ori ce abuzuri ar putea suferi, pe lîngă posibila respingere a unora dintre colegii lor.
    4. Modificarea Constituţiei este necesară şi datorită gravelor atacuri date valorilor multor popoare creştine, dar şi pericolului ca, sub pretextul egalităţii tuturor persoanelor, organizaţii şi entităţi politice să încerce să impună în fapt o dictatură a unei minorităţi extrem de agresive, care mai are puţin pînă să declare că anormală e toată populaţia care nu e ca ei.
  • Ciprian POP. Secretar General al Asociatiei “Romania muncitoare”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu