vineri, 29 mai 2020

Presedintele bielorus, Alexandar Lukashenko vede virusul, politica si interese de alta natura ca avand o “contributie egala la asa-zisa pandemie”

Presedintele bielorus, Alexandar Lukashenko vede virusul, politica si interese de alta natura ca avand o “contributie egala la asa-zisa pandemie”
Boala reprezintă doar o jumătate din “pandemia coronavirusului”, cealaltă jumătate este politică, a declarat Președintele din Belarus, Aleksandr Lukashenko, la întâlnirea cu lucrătorii fabricii de tractoare MTZ, astazi 29 mai, informează agentia de stiri de la Minsk, BelTA. „Sunt convins de un lucru: pandemia este mai mult decât o simplă boală. Boala este doar o jumătate din ea, sau chiar mai puțin. Restul este politică si interese de alta natura. Și, în curând, veti vedea ca asa a fost”, a spus Aleksandr Lukashenko.
Președintele a remarcat că nu toate țările au sprijinit poziția Belarusului care nu a oprit producția în această perioadă. Unii chiar ne-au împins catre semenea actiune. „Să presupunem că ne-am fi oprit. Apoi, am fi avut nevoie de bani pentru a relua producția și pentru a ne reveni. Cine ne da banii? SUA, China, Rusia și alte țări au bani si industrie, iar in curand  vor începe să ne ofere niște bani în schimbul uzinelor noastre. Aceasta a fost esența politică a tuturor acestor evolutii. Și nici măcar nu vedem multe lucruri care se întâmplă în lume”, a spus șeful statului. „Ei bine, întreprinderile si industria reprezinta doar vârful aisbergului, dar carantina si oprirea economiei poate afecta chiar existența unui Stat. Si sa mai stiti un lucru, pentru fiecare banut pe care ni l-ar fi dat, ar fi cerut ceva în schimb”, a spus Lukashenko.
In legatura cu asa-zisul “al doilea val de coronavirus”, proiectat de “expertii” Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru toamnă, Președintele din Belarus consideră că multe persoane din tara sa vor dezvolta si dezvolta deja imunitate. Asa cum  90% am fost asimtomatici, nu avem de ce sa ne temem de un asa-zis “al doilea val”, a semnalat acesta. Cu toate acestea, încercăm să ne pregătim pentru orice. Acum cheltuim bani serioși pentru asistență medicală, vom încerca să îmbunătățim sistemul și să creștem calitatea tratamentului medical si suntem capabili să facem acest lucru doar pentru că am investit bani uriași în sistemul de asistență medicală și pregătire medicală în ultimii ani”, a subliniat Aleksandr Lukașenko. Pe de altă parte, președintele a adăugat că exista si neajunsuri ale sistemului de sănătate din Belarus. „Vom discuta despre ele si vom lua măsurile corespunzătoare pentru a rezolva problemele cu, de exemplu, personalul medical și echipamentele din spitale”, a concluzionat acesta.

Belarusul a fost, in timpul acestei asa zise “pandemii”, singura tara care nu a pus in practica strategii care ii sunt straine si nici directive venite din alte parti si care nu sunt in sprijinul populatiei sau a economiei sale, nici chiar dupa presiunile venite din partea OMS.
In acest mod, Belarusul a redus la maximum impactul economic al “pandemiei COVID-19” fără a permite jocuri populiste. Bielorusia a depus toate eforturile pentru atenuarea problemelor economice fără a juca jocuri populiste, fără a respecta cerința OMS a carantinei totale. Datorită acestui fapt, o serie de indicatori economici ai țarii sunt mult mai buni decât în ​​statele vecine.
Mai presus de toate, Belarusul, în condiții de activitate economică globală redusă, și-a pus accentul pe industria proprie, iar exporturile de produse agricole au crescut, de asemenea, semnificativ in acest prim trimestru.
Daca a procedat sau nu corect, o va spune timpul, insa pana acum, micutul stat ex-sovietic nu a inregistrat nici o cadere.

Ciprian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu