vineri, 24 decembrie 2021

România Muncitoare – Nr.301 din NOIEMBRIE – DECEMBRIE 2021

 România Muncitoare – Nr.301 din NOIEMBRIE – DECEMBRIE  2021
Muncă şi unitate, luptă

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editoriale:

Vine Moș Crăciun!

 

 

Toată luna decembrie am avut parte doar de parlamentari care se ceartă şi de amenințări cu venirea lui Omicron. Pare hilar, dar unii chiar vorbesc despre ziua în care va sosi...știți și ora? Vine cu trenul sau pe calea aerului? Noi, o țară verde, într-o mare de roşu si ceva galben, În loc să-l aşteptam pe Moş Craciun, noi parem sa ne bucuram doar de scandaluri.

 

 Salvarea e în filmele de Crăciun, in colindele de Crăciun, in Crăciunul în familie, alaturi de prieteni, in biserică, cu toată opoziţia doamnei Ursula de a pomeni despre sărbătoare. Efectul a fost exact invers, mai mult ca niciodată oamenii, în viața de zi cu zi, dar si pe fb așteaptă Crăciunul. Nu doar pe Moşul cu sania cu daruri aduse în noaptea magică a Naşterii Domnului şi care pina la urma înseamnă puterea de aţi imagina o lume minunată, ci mai ales semnificaţia religioasă a naşterii lui Cristos. Pentru ca tocmai asta se încearca şters din memoria colectivă. 

 

Nici o grija, doamna Ursula, nu veţi reuşi ceea ce nu au reuşit nici bolșevicii, chiar daca sunteţi urmaşii lor sau tocmai de aceea. V-aţi cam grabit sa recuperaţi trecutul de nerepetat. Lumea obligată să trăiască fără Moş Crăciun şi fără colinde, nu va uita.  Ati mizat pe un Occident aproape ateu, ei bine, aţi reuşit să-l readuceţi mai aproape de credinţa. Cît despre încercarea de a face uitata ieslea de la Bethleem si, deopotrivă, pe Moş Crăciun cu renii săi, iaraşi v-aţi înşelat. Nicio putere omeneasca nu poate şterge credinţa şi nici visele, ele ţin de libertatea interioară a fiecaruia dintre noi, pe care nu o puteţi controla. Aşa ca întoarceţi-va în lumea voastra rece şi goala, pentru ca noi ştim ca Steaua va straluci în fiecare an sa ne arate drumul, iar Moş Craciun va trece cu sania sa cu reni zburatori ca sa aduca darurile pe care voi ni le refuzaţi...

Ideea de libertate

Urmărind protestul din fața Parlamentului, mi-am amintit de decembrie 1989 și mi-am dat seama ca de atunci ne-a mai rămas doar, dreptul de a protesta, drept pe care nu-l aveam atunci. În momentul acela erau tancuri pe strada, in loc sa fie oamenii informați ce se petrecea si, poate, lucrurile ar fi stat altfel. După 22 decembrie, dacă nu se greşea, cu sau fără intenţie, poate puteam sa ținem fruntea sus. În acel moment eram o tara bogata, fără datorii, iar oamenii, cel pentru o vreme au fost uniţi. Unitatea aceea ar fi trebuit păstrată cît mai mult şi împiedicaţi tradatorii sa mai ramana la putere. Trebuiau trecuţi cei mai mulți în rezerva și pentru câțiva ani ei şi familiile lor împiedicați sa facă afaceri private, mai ales cu exteriorul. Ori, poate chiar asta s-a dorit....s-a organizat lovitura de stat, s-a ""scapat"de unul mai Patriot decat ei, tocmai ca sa se intre in posesia unor bunuri...Am fi evitat, în bună parte, jaful naţional. Nu trebuia sa sarim sa executam tot ce zice Occidentul şi trebuia sa ținem cu dinţii de o parte, cea profitabilă, a economiei şi sa ne orientam într-o direcţie bună, care se putea intui. Ceauşescu trebuia judecat corect, lăsat sa vorbeasca, poate urmat exemplul Honecker sau Jivkov...nu făcută farsă aia pentru a da satisfacție serviciilor secrete străine, și de la Est, și de la Est. Cu procesul lui Ceauşescu a început declinul justiţiei pe care nu-l putem opri. Și tot atunci am cultivat ura, in locul dragostei şi iertării. Cine a aranjat ca soţii Ceauşescu sa fie împușcați fix in ziua de Crăciun, a ştiut ca va semăna ură şi dezbinare. Craciunul are o semnificaţie specială şi ziua nu a fost aleasă la întâmplare. Mulți dintre noi au aprins vreme de 7 ani lumanari în ziua de Crăciun, dar pare a nu fi suficient. Mă gîndesc dacă nu ar trebui o slujbă specială, care sa ne elibereze ca naţiune.... Şi, ultimul lucru care mai trebuia făcut era sa se interzică pentru următorii 10 ani individului numit SOROS sa pună piciorul pe pământul României. Acum pare cam tîrziu. Ne trebuiesc urgent alegeri şi da, sa nu mai votam niciun partid care vine cu aceeaşi oameni de 30 de ani. Am văzut  cât rău au făcut. Şi, poate, n-ar fi rău sa limitam numărul tuturor mandatelor la două sau cel mult trei. Acum ar trebui sa pastram ceea ce am cîştigat atunci, dreptul de a protesta, pînă îl mai avem, pentru ca odată cu pierderea lui pierdem şi libertatea...

Ciprian Pop

 

Constructia bugetului NU este buna

Am impresia ca Vom pierde si anul 2022, ca Stat. Personal, sunt dezamagit de felul in care Romania construieste un buget national:

 

1. Nu poti spune ca ne vom baza pe cresteri de consum cand pretul la carburanti, energie electrica si gaz natural se modifica pozitiv in fiecare luna.

Populatia va stringe din rasputeri sa-si plateasca impozitele fata de stat, utilitatile si, minim, mancarea. Populatia va reduce lumina la un singur bec pe camera, va face mari economii. Societatile comerciale romanesti vor avea, si ele, de infruntat costurile ridicate la carburanti, energie electrica si gaz natural si materie prima. Ele Nu vor putea, pe termen lung, sa reziste concurentei.

 

2. Sa ceri sa primesti 75% din dividendele companiilor in care statul este actionar la buget inseamna ca acei directori Nu pot moderniza si dezvolta companiile, lucru care Nu este bine.

In timp, companiile acelea Nu vor mai conta.

 

3. Ideea unui Fond Suveran Nu trebuie uitata, abandonata!!! Daca diplomații si expertii nostri Nu sunt in stare sa explice forurilor Europene de ce este necesar acest lucru, atunci sa nu ne miram ce urmeaza.

 

4. Inainte de a face Bugetul trebuiau clarificate aspecte ca:

- toate pensiile (inclusiv cele militare) sa fie minim 1500 lei. Punctul de pensie sa fie 1800 lei. Pensia maxima de 9000 lei. Un pensionar ce a fost general, are aceleasi nevoi ca si cel ce a fost maturator la varsta de 75 ani.

- indemnizatiile speciale sa fie intre 1100 lei -3250 lei.

- indemnizatiile (ajutoare) sociale 1250 lei.

- bursele sociale si de studiu intre 50%-85% din salariul minim brut pe tara lunar.

- indemnizatiile pentru sportivi, oameni de cultura, stiinta, educatie sa fie intre 2500 lei -11000 lei.

- sporurile sa fie in functie de salariul minim brut pe tara pentru toata lumea.

- doua grile de salarizare: una pentru administratia publica centrala, securitate, militari, politie si justifie si una pentru restul categoriilor de bugetari, companii nationale si locale, administratie publica locale. Grila de salatizare intre 1- 10(12) de exemplu. 

- trebuie tinut cont de cheltuielile reale ale unui cabinet de parlamentar. 100 l carburanti/luna decontati restul nu; cheltuieli de protocol decontate 400-500 / luna.

- in Romania, in ultimi ani, conform Institutului National de Statistica, populatia  se diminuaza cu 50000-60000 oamenii.

- in anul 2020 cetatenii romani au trimis peste 3 miliarde euro in Romania,  mai mult decat investitiile directe ale investitorilor straini.

 

Ma opresc aici. Ar fi mai multe lucruri de spus pe acest subiect. Nu uitati ca guvernul Romaniei in timpul Partidului Comunist Roman a avut alocate investitiilor un procent de 30% anual din bugetul de stat.  Acum ne “bucuram” de… 7 %.

 

Hadrian 

Generatia de aur in sport

Generatia de Aur in Sportul romanesc a fost in Eopca de Aur, in timpul Guvernului Partidului Comunist Roman! Lucru de necombatut si punct!

 

Iata cateva rezultate:

 

- locul 2 dupa numarul medalii obtinute in 1984 la Jocurile Olimpice,

- calificarea echipei nationale de handball masculin la diverse Turne Finale,

- calificarea echipei nationale de fotbal masculin la Turneul Final Euro 1984 si la Turneul Final Campionatul Mondial 1990,

- calificarea in semifinalele diverselor competitii europene la fotbal a echipelor Universitatea Craiova si Dinamo Bucuresti (in perioada 

1980-1989)

- castigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal in anul 1986 si a Super Cupei Europei de catre Steaua Bucuresti; finalista  in  1986 a Cupei Intercontinentale si finalista a Cupei Campionilor Europeni in 1989 tot Steaua Bucuresti,

- gimnastica, canotajul, natatia, scrima, tenisul de camp sunt alte ramuri sportive ce ne-au facut cinste in lume.

- la Jocurile Universitaire din anul anul 1981 desfasurate la Bucuresti am obtinut locul doi ca numar de medali.

 

Cum s-a putut?

- prima datam datorita grijii conducerilor locale ale diverselor intreprinderi, institutii, a conducatorilor locali, a diversilor technicieni, antrenori, oameni de cultura, ziaristi sim nu in ultimul randm a conducerii de partid si de stat din perioada 1980-1989. 

- in al doilea randm sportivii de performanta aveau asigurata o locuinta, un serviciu, daca doreau faceau si studi superioare,

- in al treilea rand, faceau din placere, ce faceau, era respect intre ei, intre antrenori si sportivi, intre conducere si sportivi, nu era invidia de azi,

- ambitia, responsabilitatea lucrului ce trebuie  facut, respectul pentru oamenii care erau linga ei, situatia familiala a fiecaruia. 

- dorinta de a intra in competitie cu marile cluburi sportive, cu mari sportivi, cu marile forte sportive nationale din acea perioada. Pacat ca o parte dintre ei nu au ajuns la cluburi sportive din strainatate (meritau din plin).

 

Voi ramine recunoscator generatiei de aur a sportului romanesc!

 

 

Hadrian 

 

In fiecare an luna Decembrie ar trebui sa fie o luna a bucuriei, a intregii familiei, etc. Pentru mine insa aceasta luna a devenit o luna trista

 

Din Anul 1989, luna Decembrie a devenit pentru Romania o luna care a schimbat complet Destinul Tarii. 

 

Aici intervine, pentru mine, Intrebarea : De ce? De ce a fost nevoie de Violenta pentru a schimba conducerea de stat din Romania ? De ce s-a interzis Continuarea activitatii Partidului Comunist Roman?

De ce, stabilitatea economica si financiara, a trebuit distrusa? 

 

Oare, toata lumea il credea prost si batrin pe Nicolae Ceausescu ?

Stia ( sunt sigur) ca va fi inlaturat de la conducerea Partidului si a statului. Insa, Nu cu violenta si Nu tradat de cei apropiati. Era clar ca si in Romania vor veni diverse schimbari politice.

 

Economic si financiar, Romania era o putere in Europa.  Din pacate, sacrificiul pentru populatiei era dus prea mult si prea departe. Pacat ca Nu s-a discutat serios de conducatorii statului o trecere in rezerva a multor oameni din conducere (chiar si a cuplului prezidential). Daca era lansat  la conducerea guvernului Nicu Ceausescu? In paralel, aveam un secretar general la Partid, un presedinte de Camera si un presedinte de Republica.

 

Ar fi fost benefic ca la finalul anului 1989 sa se permita o mai buna aprovizionare in toate magazinele, energia electrica,  gazul natural, caldura si apa calda sa dea mai mult, eliminarea cartelei la  carburanti si paine, dublarea cotelor la alimentele de baza, permiterea calatoriilor in strainatate,  plecarea sportivilor la diverse cluburi straine,etc.

2 miliarde de dolari sa se fi dat pentru medicamentele si echipamente sanitare urgente, pentru mancare in spitale si cantinele scolaire, pentru materialele scolaire, lemme la scoli din mediul rural alta era sortant Romaniei. 

 

Daca faceam trecerea la o economie mixta in  doi-trei ani, dupa 1989?

 

Decembrie 1989 este inceputul dezbinarii, a urei, a incopetentei in posturi ce nu corespund cu profesia persoanei. Dorim binele Romaniei insa Nu reusim sa facem nimic pentru ea si populatiei. 

 

Hadrian 

O idee pentru PSD-istii de la guvernare

Presedintele PSD a anuntat ca se doreste creerea unei companii nationale de electricitate care sa poata ajuta la securitatea energetica a Romaniei. 

 

Companiile exista doar trecerea lor sub o singura conducere , de exemplu Compania Nationala Romelectrica Holding, ar trebui realizata. Iata cateva compani care ar trebui sa intre aici: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CN Uraniu,  Hidroserv,  UCM Resita, Companiile de carbune si toate Termocentralele ramase, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Centrele de depozitare,etc.

 

Ceea ce Nu realizeaza nimeni este la cine este DISTRIBUTIA.  Aici se fac si desfac preturile. Interesant este ca avem diverse Organisme de Supraveghere si Contral care sunt total pe dinafara in ceea ce priveste strategia nationala de energie, rezervele de energie, dialogul real cu consumatorii casnici si economici.

Tot ce spun firmele de distributie este bine, cand creste pretul pe Bursele internationale atunci Organismele de Supraveghere au ceva de spus.

 

Cate companii cu capital românesc (privat sau stat) se ocupa de distributie gaz si electricitate ?

 

Degeaba produci energie electrica la 500 lei /Mwh cand distribuitorul o da cu 1000 lei/Mwh. Acei 500 lei/Mwh ramin in Romania ? Din acei 500 lei cati merg la infrastructură, cati pentru cheltuieli salariale, cati pentru administrare ?

 

Si Nu uita domnule presedinte de protectul Fondul Suveran de Investitii ! Daca era.... .

 

Istoria si previziunile  economice si financiare trebuie studiate si analizate!

Profitati cat mai sunt in viata doi mari profesori si analisti economici : Mircea Cosea si Ilie Serbanescu. 

 

Hadrian 

Lipsa de patriotism

Iar este final de an si cred ca in Romania este o clasa politica care aproba orice si apoi supne ca nu ea a facut. Sunt multe pagini de citit,etc.

 

Nu cred nici expresia...."asa spune Comisia sau Parlamentul Uniuni Europene...asa ne cer cei de la Bruxelles ".

 

Ultima lege care intrece orice imaginatie ( este partial adoptata) este asa numita Lege a Porcului. Acesta lege iti interzice practic prin diverse masuri sa mai cresti in propria gospidarie " porci". Una dintre marile aberatii este sa hranesti porcul doar cu nutreturi si furaje speciale. Nu mai ai voie sa-l hranesti cu alte alimente ca lapte ,porumb normal, cartofi si resturi alimentare( cunoscute ca laturi in Banat). Pai carnea de porc mai este ecologica,atunci?

Cum  am voie sa cresc doar porc si nu mai am voie scroafa?

 

O alta neintelegere si lipsa de respect a fost sa interzici incalzirea si prepararea hranei cu lemne de foc. Pai in mediul rural cum te incalzesti daca nu ai gaz? Cum incalzesti scolile si dispensarele medicale, primariile?

 

Inchiderea minelor si a termocentralelor in plina perioada Covid-19, a facut  ca criza  energie electrice  sa produca cresteri de preturi in lant, iar pe termen lung v-a produce falimentul multor firme mici si mijloci.

 

Romania cumpara armament insa uita ca are probabil sub 50000 de militari in cazul unui conflict. Conform presei de specialitate se pare ca sunt unele depasite din punct de vedere tehnic.  Foarte multi rezervisti nu mai sunt in Romania. 

 

Haideti sa va mai spun un lucru:

 

Atunci cand statul imprumuta bani de la diverse organisme internationale financiare pentru diverse proiecte in parteneriat public-privat, statul plateste tot +dobanda aferenta. Eu nu am auzit ca statul sa aiba profit in urma unei ferme  agricole, a unei firme productive. De aici se mai pot castiga bani pentru bugetul consolidat al statului. 

 

Hadrian 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCRISOARE DESCHISA “CEREM RASPUNSURI”

 

București, 3 decembrie 2021

 

 

Distinși Domni,

 

Va scrie Ciprian – Dorel POP, tatal unei fetite de 3 ani, reporter la Amos News, traducator si ghid de turism, ca parcurs profesional, însă acum mă adresez domniilor voastre ca simplu cetățean, ca părinte, daca vreti, solicitand răspunsuri la niște întrebări pe care le consider ca fiind de bun simt in legătură cu problematica vaccinării cu niște seruri experimentale.

 

Nu vreau sa ating in aceste randuri reprimarea celor nevaccinați și inutilitatea pașapoartelor de vaccinare, ci, mai cu seama, îndoielile sub aspect științific și  multitudinea de efecte adverse câte aduc cu sine actualele vaccinuri împotriva Covidului. (vezi materialele anexate acestei scrisori).

 

Și de această dată, mentalitatea unei părți a semenilor noștrii este, în mare parte,  susținută de teama pe care mass-media o generează zilnic, sub impactul unor stipendii financiare, desănțând elementele unei propagande negre, specifice operațiunilor psihologice. 

 

Până acum, in istoria noastră recentă, UMANITATEA nu a fost tratată în masă, la propriu, in acest mod, din anii '30, o măsură înțeleasă, cel mai mult, din dorința Puterii de control social!

 

Vaccinurile împotriva Covidului au fost făcute în grabă sau, iertați- mă, vă rog, că pun și in acest mod problema, dar, poate existau deja și se aștepta că lucrurile să ajungă aici și cineva să-și vadă veniturile dublate...știu, par schizofrenic, dar, se prea poate că istoria să-mi dea cândva dreptate, mai ales că deja apar informații interesante pe zona asta. Mai mult, nu m-ar deranja dacă cineva ar face serios bani din asta, dar noi am avea beneficii clare, dimpotrivă, in lumina multor informații apărute, pare că aceste produse previn cu greu infecția sau opresc transmiterea virală, așa că nu există o justificare medicală pentru a le face obligatorii.

 

Urgența de a vaccina întreaga populație cu aceste produse sau impunerea permiselor Covid pentru a accesa spațiile publice devin măsuri absurde și chiar contraproductive, deoarece creează un fals sentiment de siguranță.

 

Mai mult decat atat, exista informații clare, pe surse stiintifice, oficiale, din partea colegilor dumneavoastra parteneri in UE, informatii la care am făcut referire (indicand sursele) in materialele deja publicate de mine, conform cărora, printre altele, MIOCARDITA este un lucru clar urmare a vaccinarii la copii, punandu-va intrebarea…de ce, domnii mei, ati achizitionat circa 4 miii de doze de adrenalina si de ce va grabiti sa vaccinati copiii, expunand populația unui risc evident? Va asumati sa raspundeti inclusiv penal pentru treaba asta? Cei care aveți copii, i-ați vaccina cunoscand riscurile?

 

·        De ce nu faceți referire, in contextul campaniei de vaccinare, si la sursele obiective venite pe filiera VAERS si la ceea ce, cu siguranță ați primit de la partenerii pe linia UE? Cu siguranta ca exista intre instituțiile Dvs. si cele similare din UE schimb de informații, mai ales dată fiind miza, cum spuneți, sanatatea semenilor!

 

·        De ce contractele cu firmele producătoare de vaccinuri au clauze care le exonerează pe acestea de orice răspundere? Admiteti ca este vorba despre seruri experimentale, din moment ce perioada de teste clinice încă nu s-a încheiat?

 

·        Ce aveți de spus, in lumina mai multor materiale cu grad ridicat de veridicitate științifică legat de efecte secundare de pe urma  vaccinării împotriva Covid pentru fertilitate, asupra capacității femeilor de a rămâne gravide sau de a avea o sarcina la termen?

 

·        Ați fi dispuși sa faceti publice sumele provenite din sponsorizări din partea firmelor producătoare de vaccinuri pentru instituțiile pe care le conduceți si pentru Dvs. personal, pentru a inlatura orice speculatii aparute in zona media?

 

Iertati-mi, va rog, impertinența, dar am rugamintea sa comentati si articolele pe care vi le-am trimis anexat acestei corespondențe, va rog sa o faceti pe puncte si obiectiv, nu in format de pierdere de vreme, cu un text “by default”, o mantra repetata indiferent de cine intreaba, așa cum am mai primit deja din partea unuia dintre Dvs.

Apreciez foarte mult raspunsul Dumneavoastra si, in acest sens, rog instituțiile care primesc aceasta corespondența scrisă sa îi dea număr de înregistrare (spre pastrare in arhiva si ulterioare referiri la document) si sa binevoiti a răspunde in termenul de 30 de zile, conform procedurii.

Mulțumesc anticipat, distinși domni!

 

 

 

Cu stimă,

Ciprian – Dorel POP

 

În atenția:

·        Dl. Dr. Rafila Alexandru – Ministrul Sănătății, Strada Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti

 

·        Dl. Dr. Valeriu Gheorghita – Coordonatorul Național al Campaniei de Vaccinare - Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr Carol

Davila” Secția Clinică de Boli Infecțioase

Strada Calea Plevnei, Nr 134, 010825, Sector 1, București

 

·        Dl. Raed Arafat – Comandantul acțiunii - DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ - Piaţa Revoluţiei, nr.1 A, sector 1, Bucureşti

 

Cu respect /Best regards/mes salutations les plus distinguees/con atentos saludos/보냄/С уважением

Pop Ciprian-Dorel

Bucharest, Romania

Telephone:  

0040/724717293

pop.dorel.ciprian@gmail.com

 

 

 

Ziarul francez “La tribune”: „În Occident se naște o nouă religie vaccinală”

Publicația franceză semnalează într-un articol din data de 12 decembrie ca “Ideologia vaccinării complete și repetate a populațiilor este un fel de religie nouă, cu zeul ei, marii stăpâni devotați banilor, tehnicile sale de propagandă de masă și minciunile sale flagrante. Deschizând acum calea vaccinării copiilor și creând, în plus, o discriminare fără precedent între cetățeni in regimuri considerate până acum a fi democratice, Vaccinarea obligatorie și forțată încalcă drepturile omului despre care se credea că sunt „inalienabile” și îi pune pe cetățeni unii împotriva altora. Peste 2.000 de cadre universitare, medici și alți profesioniști din domeniul sanatatii alertează într-un forum despre aceste pericole.

Directiva pentru vaccinarea copiilor a guvernului francez, de luni, 6 decembrie a fost scrisă în avans. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) autorizase, pe 25 noiembrie, utilizarea vaccinurilor experimentale împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doar urmând încă o dată directivele Administrației Americane a Alimentelor și Medicamentelor (FDA)  (comunicat de presă din 29 octombrie). Aceasta se referă acum doar la produsul Pfizer / BioNTech, chiar dacă este, de asemenea necesar să se vândă în continuare stocul de Moderna în "vaccinodromuri". În Franța, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a urmat exemplul, propunând (pe 30 noiembrie) vaccinarea tuturor „copiilor Cu sănătatea fragilă”, și anume „toți cei care prezintă risc de a dezvolta o formă gravă a bolii și pot să moară și pentru cei care trăiesc în anturajul persoanelor imunodeprimate sau vulnerabile, neprotejate prin vaccinare”. Ea numește aceasta „strategia cocooning”, un nume aparent benefic, care maschează faptul că copiii sunt mult mai puțin contaminanți decât părinții și profesorii lor (după cum arată un studiu al Institutului Pasteur). Iar HAS anunță deja că „va decide ulterior asupra relevanței extinderii acestei vaccinări”. Primul grup (copii „din zona de risc”) ar viza deja cel puțin 360.000 de persoane. Dar, în mod ciudat, HAS nu include a doua grupă, cea a „copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care trăiesc în anturajul persoanelor imunodeprimate sau cel al persoanelor vulnerabile neprotejate prin vaccinare”. Trebuie spus că, potrivit guvernului, rata de vaccinare a persoanelor de peste 65 de ani depășește 92% în Franța, astfel încât nu este clar câte „persoane imunodeprimate sau vulnerabile” nu sunt încă vaccinate. Dar, oricare ar fi în realitate numărul, principalul lucru este să continui "marele marș înainte" spre vaccinarea completă (și repetată cel puțin la fiecare șase luni) a întregii omeniri. Aceasta este "noua religie" care se răspândește în lume și le permite marilor maeștri ai banului de la Pfizer și Moderna să obțină 1000 de dolari pe secundă în fiecare moment al vieții noastre, toate orchestrate de vasalii lor regionali, cum a devenit majoritatea guvernelor occidentale, precum și agenții internaționale – începând cu o Comisie Europeană condusă de o Ursula von der Leyen care orchestrează marea operațiune de vaccinare în timp ce are un fiu care lucrează pentru firma McKinsey și un soț director al unei companii de biotehnologie orientată spre terapii genetice.


În Franța, Haute Autorité de Santé (Înalta Autoritate pentru Sanatate, HAS) își propune vaccinarea tuturor „copiilor cu sănătatea fragilă”, și anume „toți cei care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii și de a muri”, spune propaganda în masă.

Pentru a realiza acest lucru, aceste guverne (și numeroșii jurnaliști care îi urmăresc, ii promovează și diseminează atent) folosesc toate vechile tertipuri de propagandă. Logica de bază este aceea pe care Jacques Ellul a explicat-o deja cu 60 de ani în urmă (Propagandes, 1962): „În fața propagandei, agitației [a revoluționarilor, a putschiștilor, a teroriștilor], descoperim care este, cu adevărat, propaganda națiunilor evoluate, și caracteristică civilizația noastre. Este o propagandă a conformismului”. Într-adevăr, „într-o democrație, cetățenii trebuie să fie implicați în deciziile statului. Acesta este marele rol al propagandei. Trebuie să dăm cetățenilor sentimentul că și-au dorit acțiunile guvernului, că suntem responsabili pentru ele, că ne angajăm să le apărăm și să le facem să reușească”. Aceasta este baza a ceea ce se numește în zilele noastre "nudge" (
"ghiont") , un cuvânt la modă pentru vechile tehnici de marketing și publicitate. Această concepție modernă a propagandei datează din anii interbelici. Unul dintre creatorii săi a fost Edward Bernays, a cărui întreagă activitate de propagandist și publicist s-a bazat pe ideea că „masele sunt incapabile să judece corect afacerile publice și că indivizii care le compun nu sunt apți să exercite rolul de potențiali cetățeni pe care o democrație îl cere fiecăruia dintre ei: pe scurt, ca publicul, în mod fundamental, să constituie pentru guvernarea societății un obstacol de ocolit și o amenințare de evitat”, așa cum o rezumă prefața lucrării sale în franceză.


Prima bază permanentă a acestei propagande este frica, care face posibilă plasarea subiecților într-o stare de sugestibilitate. După ce a negat de mult existența variantelor, guvernul "s-a sprijinit" de ele ca să reînnoiască această strategie a fricii. Fiecare variantă nouă face astfel posibilă relansarea ideii simple de „valuri” succesive care ar trebui să ne copleșească și justifică noi pași în obiectivul vaccinării complete, abaterea atenției de la cauzele reale ale mortalității cauzate de aceste virusuri. Cauze care sunt, în principal,  ponderea tot mai mare a persoanelor care suferă de boli cronice (obezitate, diabet, insuficiențe cardiace sau respiratorii etc.).

Urmează, apoi, tehnica de propagandă  bine descrisă de Etienne Augé (Mic tratat de propagandă. Pentru uzul celor care îi sunt supuși, 2007). Constă în „a face apel la indivizi care au, în virtutea titlului, rangului sau mandatului lor, o autoritate socială susceptibilă de a beneficia de o credibilitate fără legătură cu cuvintele lor și de a provoca în audiența lor o adeziune la ideile, argumentele sau acțiunile acestora”. Astfel, putem observa în mass-media „apariția unor "specialiști-profesioniști", capabili să intervină pe subiecte despre care, uneori, nu au suficiente cunoștințe, dar asupra cărora reușesc să se exprime cu un limbaj convingător. Discursul lor este perceput de majoritatea nespecialiștilor ca o opinie demnă de expertiză, deoarece s-a avut grijă să le prezinte, de exemplu prin intermediul unui banner la televizor, prin evidențierea titlurilor lor, precum doctor, profesor, general, precum și  domeniului de expertiză”. Desigur, pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să ascundem cu atenție legăturile lor frecvente cu industriile farmaceutice internaționale sau din țările lor.

În plus, guverne precum cel al Franței folosesc intens un alt clasic al propagandei de stat pe care Etienne Augé îl numește „alegere trucată”. Constă în „a oferi o alegere unui public, de parcă ar fi la latitudinea acestuia să decidă și să aleagă cea mai bună variantă, știind în prealabil care va fi rezultatul acestei consultări. Astfel, propagandistul pune publicul în fața alternativei între o alegere inacceptabilă care va fi neapărat respinsă și o opțiune care va apărea ca nedorită, dar inevitabilă în fața amplorii amenințării care planează”.
Vaccinat sau închis în casă? Vaccinat sau remascat? Vaccinat, vindecat sau mort? Povestea a fost scrisă dinainte pentru cei care știu să o recunoască: „folosim alegerea trucată, în principal pentru a explica sacrificii Ce urmează să se facă, abordări de austeritate sau pentru a anunța măsuri drastice. Nu este neobișnuit, în astfel de cazuri, să fie folosite expresii îngrijorătoare, deoarece obiectivul este acela de a arăta că există o singură soluție pentru a preveni un dezastru”. Iar autorul conchide că liderul politic trebuie atunci „să se impună în rolul de salvator care știe să aprecieze altruismul „turmei” sale. El poate cere ca anumite libertăți primare să-i fie sacrificate pentru a garanta mai bine siguranța tuturor în vremuri tulburi. Această tehnică se găsește la originea majorității sistemelor de dominație masivă care duc la dictaturi”, spune același Etienne Augé.

În sfârșit, vine tehnica "broaștei opărite" din faimoasa fabulă: scufundă o broască în apă clocotită și va sări pentru a scăpa, dar scufund-o în apă rece și, treptat, punând apa la fiert, broasca va amorți și, în cele din urmă, va muri, fiind gătita fără a observa. Guvernele folosesc și abuzează de această tehnică a constrângerii petrecându-și timpul jurând că își respectă obligațiile, ca ceea ce a fost descris anterior nu se va întâmpla niciodată sau că o categorie de populație nu va fi niciodată afectată, pentru a nu alarma populația.
Toate acestea in timp "ce își fac treaba" încetul cu încetul. Prin urmare, vaccinarea a fost rezervată inițial persoanelor în vârstă și cadrelor medicale. Apoi, ea a fost extinsă treptat la adulții din grupele de vârstă inferioare, înainte de a se trece la adolescenți, apoi la copii. Astăzi, copiii considerați „fragili” trebuie să joace în continuare nobilul rol de protector. Mâine, de fapt, va fi totul.

 

Realitatea are prea putin de-a face cu aceasta propaganda.Realitatea isi bate joc de aceste manipulari ale popoarelor. Poate fi rezumat în cinci observații.

PRIMA: Evoluția față de 2019 a numărului de decese cumulate în funcție de vârstă - Sursa: INSEE, stare civilă. Numărul de decese zilnice transmise până la 8 noiembrie 2021

 

Asa-numita „pandemie a secolului” nu a amenințat niciodată persoanele sub vârsta de 60 de ani. Dacă există o categorie de oameni care nu riscă nimic statistic, este vorba despre copii. Statisticile de mortalitate stabilite de INSEE arată chiar că persoanele sub 25 de ani au înregistrat o mortalitate mai scăzută în 2020 și 2021 comparativ cu 2019. Cât despre cei cu vârste cuprinse între 25 și 49 de ani, în general nu au văzut diferența. Cifra mai arată că, în perioada curentă (1 iunie - 8 noiembrie 2021), nici în rândul persoanelor de 50-64 de ani nu există o mortalitate excesivă.

A DOUA observație este că nu se justifică anunțarea sistematică a ceea ce este mai rău, astăzi iminența unui „al cincilea val”. Realitatea este, în primul rând, că este înșelător să se prezinte o curbă a „cazurilor pozitive” (care depinde de mulți factori, începând cu frecvența testelor) ca o curbă a numărului de „pacienți”. Marea majoritate a persoanelor cu acest virus au avut întotdeauna simptome puține sau deloc. Apoi, spitalizările și decesele cresc încet, dar așa se întâmplă în fiecare an în această perioadă de intrare în iarnă. Datele din rețeaua Sentinelles (o rețea franceză care există din 1984 și care constituie un eșantion de câteva sute de medici generaliști care își raportează activitatea medicală pe boli infecțioase) arată chiar că numărul pacienților este, în prezent, mult sub, nu doar două epidemii principale de Covid. (martie-aprilie 2020 și octombrie-noiembrie 2020), dar și sub ani de gripă sezonieră mai puternică. Aceasta înseamnă că specificul epidemiei de Covid nu constă probabil în periculozitatea sa intrinsecă, ci mai degrabă în răspunsul terapeutic, sau mai degrabă în absența unui răspuns terapeutic, căruia i s-a opus medicii din cauza instrucțiunilor guvernamentale, a unor măsuri non-farmaceutice (izolări, opriri de acces etc.), apoi fortand  „soluția de vaccin”.

 

A TREIA observație este că vaccinarea se îndreaptă spre 100% din acoperirea generală a populaţiei fără a modifica dinamica epidemilor succesive provocate de variante. Așa a fost deja cazul variantei Delta (indiană) vara trecută, iar acesta este cazul variantei sud-africane cunoscută sub numele de Omicron (aparent mai puțin periculoasă decât precedentele). Concluzia este fatală: salvarea prin vaccinare generală este un mit. Se bazează doar pe credința oamenilor pacaliti de propaganda. Realitatea, vizibilă de câteva luni, este că vaccinarea nu oprește răspândirea epidemiei. Și, din motive întemeiate, este bine stabilit că vaccinarea nu previne contaminarea sau transmiterea virusului.

 

A PATRA observație este că, la fel ca toate ideologiile, vaccinarea completă este o structură psihorigidă oarbă la orice efect pervers și surdă la orice întrebări. În acest caz, este tabu să vorbim despre efecte adverse grave legate de vaccinarea tinerilor. Dar, realitatea este acolo, care nu poate fi ascunsă la infinit sub covor. Adepții "noii religii sau ideologii" au făcut eforturi mari pentru a nega orice relevanță a datelor de farmacovigilență care erau deja disponibile vara trecută. Ei nu vor putea face nimic împotriva acumulării de publicații științifice care documentează, în special, riscurile fără precedent de probleme cardiace (tromboză, pericardită, miocardită) la adolescenții vaccinați. Cu alte cuvinte, raportul beneficiu/risc este clar defavorabil vaccinării tinerilor. Din acest motiv, mai multe țări scandinave au renunțat deja la injectarea tinerilor cu vaccinuri ARNm, cărora li s-a alăturat în urmă cu câteva zile si Japonia. Mai mult, atunci când guvernul a pus sechestru pe Comitetul Național Consultativ de Etică pe 27 aprilie 2021, acesta din urmă a concluzionat că „vaccinarea copiilor sub 12 ani nu pare acceptabilă din punct de vedere etic și științific”. Dar cui îi pasă acum de etică?

În cele din urmă, A CINCEA și ultima observație este că această ideologie industrială și științifică a vaccinării integrale funcționează ca religiile în vremuri de inchiziție din trecut. Are marii săi preoți și devotații săi, care monopolizează mai mult ca niciodată cuvântul pe televizoare. Este o inchizitie mediatică care excomunica "gânditorii devianți" și visează să-i poată arde așa cum făceau odată cu vrăjitoarele. Și produce masiv țapi ispășitori (cei nevaccinați) care sunt tratați ca foști bolnavi de ciumă sau leproși, mai recent victimele SIDA pe care J.-M. Le Pen a vrut să-i închidă în „sanatorii”. Această situație este cu atât mai absurdă cu cât toți cei vaccinați reprezintă un viitor nevaccinat care este ignorat, cu cât totul va fi pus în discuție pentru cei care nu își iau a treia doză, înainte de a patra (înregistrată deja de domnul Delfraissy), a cincea, a șasea, etc. Însuși principiul „pasului de sănătate” se poate baza pe o minciună nerușinată (să repetăm că vaccinarea nu blochează infecția sau transmiterea), logica sa discriminatorie a fost desfășurată dramatic de câteva luni. Și, de parcă nu ar fi de ajuns pierderea locurilor de muncă, lipsa accesului la restaurante, așezăminte culturale etc., guvernele europene concurează acum în imaginația lor împotriva speciei noului inamic public nr. 1 care a devenit nevaccinatul. Ca și Austria, nu mai este suficient să excludem, am dori acum să amendăm, să pedepsim și să închidem. Această logică discriminatorie morbidă, care încalcă drepturile omului despre care se credeau a fi „inalienabile”, îi pune pe cetățeni unii împotriva altora și cu siguranță va fi descrisă într-o zi de istorici ca un fel de nebunie colectivă orchestrată de oameni care și-au pierdut orice sens și drepturile omului. Nu trebuie să ne resemnăm cu ea și să rămânem tăcuți în fața unui asemenea dezastru intelectual și moral.

Doriți să susțineți acest forum? Sunteți cercetător, din zona academică sau profesionist din domeniul sănătății? Puteți semna trimițând un email aici: 
tribune.liberte.expression@gmail.com 

 

Traducere si adaptare din limba franceza de Ciprian Pop

 

Șeful serviciului de contrainformații al Republicii Federale Germania consideră că Rusia încearcă să-și extindă influența în străinătate
Potrivit lui Thomas Haldenwang, experții agenției au observat încercări de influență în timpul campaniei înaintea alegerilor pentru Bundestag.


Șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (structura de informații si protecție internă al Republicii Federale Germania), Thomas Haldenwang, consideră că Rusia încearcă să-și extindă influența în străinătate. El a declarat acest lucru într-un interviu publicat miercuri de grupul media Funke

„Observăm că Rusia și-a intensificat acțiunile”, a spus Haldenwang. Potrivit acestuia, experții departamentului au observat încercări de influență în timpul campaniei în ajunul alegerilor pentru Bundestag. „La început, au fost răspândite rapoarte false despre o serie de indivizi, cum ar fi candidatul Verde, doamna [Annalena] Berbock”, a spus șeful de la contrainformații. „În general, putem spune că astfel de campanii nu au avut niciun efect”, a declarat Haldenwang. El crede că, în lumina verdictului în cazul uciderii unui cetățean al Georgiei la Berlin, „a devenit clar la ce fel de metode dure recurg structurile rusești în străinătate”. Haldenwang a remarcat că spionajul devine din ce în ce mai mult o „demonstrație de putere”. „Vedem asta și în spațiul cibernetic”, a spus el. Partea rusă a negat în mod repetat acuzațiile de implicare în comiterea unor atacuri cu hackeri în Germania. Ciprian Pop

 

Ministerele de externe din Cuba și Rusia au organizat consultări politice
Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la agenda internațională, inclusiv înăsprirea blocadei economice, comerciale și financiare impuse de guvernul SUA împotriva Cubei pe fondul pandemiei.

 

Ministerele de externe din Cuba și Rusia au organizat marți consultări politice virtuale și au remarcat importanța sprijinirii multilateralismului în forurile internaționale. Acest lucru este raportat de Ministerul Afacerilor Externe de la Havana. „La întâlnirea, desfășurată în format virtual, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la o varietate de subiecte de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv înăsprirea blocajului economic, comercial și financiar impus de guvernul SUA împotriva Cubei în contextul unei pandemii”. S-a confirmat coincidența pozițiilor care caracterizează relațiile istorice dintre cele două țări. S-a remarcat interesul reciproc în continuarea consolidării coordonării în forurile internaționale de acțiune în apărarea multilateralismului, a dreptului internațional și a Cartei Națiunile Unite. " La întâlnire au participat, în special, directorul Departamentului Organizațiilor Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Pyotr Ilyichev, și Directorul Departamentului pentru Relații Multilaterale și Drept Internațional al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cuba, Rodolfo Benitez. Ciprian Pop

 

Pe 22 decembrie Pakistanul testează o rachetă de croazieră cu capacitate nucleară. Babur-1B a fost lansat dintr-un lansator mobil de la sol

 

Forțele armate pakistaneze au testat marți o rachetă de croazieră Babur-1B.

„Pakistanul a efectuat o lansare de probă cu succes a rachetei de croazieră Babur-1B cu o rază de acțiune de 900 km. Versiunea anterioară a acestei rachete avea o rază de acțiune de 450 km. Racheta de croazieră Babur-1B este capabilă să lovească ținte pe uscat și pe mare, cu mare acuratețe”, a declarat presa militară de la Islamabad. Lansarea a fost efectuată de la un lansator mobil de la sol. „Președintele pakistanez, Arif Alvi și prim-ministrul, Imran Khan au felicitat armata pentru testele de succes”, a spus serviciul de presă al armatei. Racheta Babur-1B este capabilă să transporte focoase nucleare și convenționale. Prima variantă a rachetei Babur-1A este în serviciu cu armata pakistaneză din 2010.
Ciprian Pop

 

Pe 20 decembrie, Artileria turcă a bombardat sate din nordul Siriei
Trei persoane au murit, cel puțin 10 au fost rănite

 

Artileria armatei turce a deschis focul marți asupra a patru așezări din nordul provinciei siriene Haseke. După cum a raportat agenția siriana de stiri SANA , satele Abu Rasein, Tell Ward, Rubeyat și El Asadiya au fost atacate. În consecință, două femei și un bărbat în vârstă au fost uciși, cel puțin 10 persoane au fost rănite, printre care se numără și copii. Potrivit agenției,  trupele turcești au tras asupra satelor împreuna cu grupărilor armate de opoziție siriene susținute de Ankara. Ei au tras foc de mortar intens din zonele Abu Ashba și Anik al-Hawa. Casele civililor care au intrat în foc au suferit pagube materiale. Locuitorii au ales să părăsească satele și să se mute în zone mai sigure. Anterior, agenția SANA a raportat despre atacul militanților din formațiunile pro-turce „Sultan Murad” și „Firkat Hamza” asupra satului Mehtella din vecinătatea orașului de graniță Ras al-Ain, cu scopul de a sechestra cu forța case ale localnicilor. Potrivit acestuia, în ciuda faptului că militanții au fost amenințați cu arme, populația din Mehtalla le-a blocat drumul și a împiedicat confiscarea caselor și clădirilor. Luni, în vecinătatea localității  Tell Khalaf, membrii bandelor au aruncat în aer mai multe case ale civililor care au refuzat să le predea de bunăvoie militanților. Familiile fără adăpost au fugit în orașul Haseke, capitala provinciei (la 630 km de Damasc). Turcia a condus operațiunea militară „Primăvara Păcii” în nord-estul Siriei în octombrie 2019, creând o zonă de securitate de 30 de kilometri de-a lungul graniței sale. Militanții din grupurile de opoziție pro-turcă staționate acolo atacă în mod regulat așezările pașnice, forțând locuitorii să-și părăsească casele. În această zonă există și detașamente de kurzi care comit sabotaj împotriva trupelor turcești și a aliaților acestora. Ciprian Pop

 

 

 

 

Blinken: "Statele Unite sunt angajate atât în diplomație, cât și în izolare în relație cu Rusia"

 

Potrivit secretarului de stat american, autoritățile americane sunt gata să folosească diverse canale pentru negocierile privind securitatea, inclusiv un dialog privind stabilitatea strategică.  Statele Unite sunt angajate atât în diplomație, cât și în descurajare față de Rusia și sunt gata să răspundă cu fermitate acelor pași ai Moscovei, care, potrivit Washingtonului, sunt agresivi. Acest lucru a fost anunțat marți de secretarul de stat american Anthony Blinken, răspunzând la întrebările jurnaliştilor de la Departamentul de Stat. I s-a cerut să comenteze situația din jurul rapoartelor despre presupusa „invazie” potențială de la Moscova a Rusiei în Ucraina și acțiunile Statelor Unite în acest sens. "Facem [față de Rusia] diplomație și descurajare în același timp. Cele două abordări concurează în paralel. Președintele Biden, în timpul primei sale întâlniri cu președintele Putin, la Geneva, în urmă cu câteva luni, i-a spus președintelui Putin că am avut o preferință puternică pentru relații mai previzibile și mai stabile între Rusia și Statele Unite.Dar, dacă Rusia își va continua acțiunile nesăbuite sau agresive, vom răspunde, și vom răspunde decisiv", a spus șeful diplomației americane.

De atunci, potrivit lui, Rusia „își plasează din nou trupele la [granițele] Ucrainei”. „Acest lucru provoacă o îngrijorare profundă nu numai pentru noi, ci și pentru aliații și partenerii noștri din Europa și nu numai”, a spus Blinken, argumentând că Moscova „în cel mai scurt timp posibil” poate face pași agresivi față de Ucraina. „Lucrăm în coordonare foarte strânsă cu aliații și partenerii nu numai pentru a arăta îngrijorarea comună, ci și pentru a pregăti un răspuns foarte semnificativ și la scară largă în cazul în care Rusia comite noi acte de agresiune”, a spus șeful Departamentului de Stat.

"În același timp, președintele Biden a spus clar că există o cale mult mai bună și aceasta este diplomația. Și intenționăm să participăm la asta, dacă o va face și Rusia", a adăugat secretarul de stat. Ca exemplu, a citat summit-ul video dintre Putin și Biden, precum și convorbirile telefonice dintre consilierii președinților Rusiei și Statelor Unite, Yuri Ushakov și Jake Sullivan.

Potrivit lui Blinken, autoritățile americane sunt gata să folosească diverse canale pentru negocierile privind securitatea, inclusiv un dialog privind stabilitatea strategică cu Federația Rusă. „Suntem pregătiți pentru interacțiune diplomatică prin multe canale: [prin] dialogul existent privind stabilitatea strategică <...> între Rusia și Statele Unite, prin Consiliul Rusia-NATO pe probleme, în special cele legate de NATO, precum și prin OSCE”, a spus el... Washingtonul se așteaptă ca discuțiile de securitate cu Moscova să înceapă după 2022. Vorbind despre abordarea acestor probleme de către Washington și Moscova pe bază bilaterală, prin Consiliul Rusia-NATO și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, el a menționat: „Cred că la începutul anului viitor veți vedea interacțiuni în toate aceste domenii. . dacă avansăm prin diplomație în chestiuni dezbinatoare.”

 

"Rusia a făcut declarații și a publicat documente că are pretenții, solicitări, preocupări. Statele Unite și toți partenerii noștri europeni le au si ei cu privire la acțiunile Rusiei. Toate acestea vor fi discutate. Și dacă putem merge mai departe diplomatic, ar fi de preferat.”, a adăugat Blinken. "Există niște elemente foarte evidente de netrecut în ceea ce rușii pun pe masa [de negociere]. Dar pot exista și alte chestiuni care ar trebui să fie discutate. Așa cum există si ceea ce punem noi pe masa [de negociere], chestiuni la care Rusia trebuie să răspundă", - a spus secretarul de stat al SUA.

 

După cum a remarcat Blinken, președintele american Joe Biden „a declarat clar de mulți ani că există principii fundamentale asupra cărora nimeni nu va da înapoi”. "O țară nu are dreptul să schimbe granița alteia cu forța. O țară nu are dreptul să dicteze cursul alteia sau să-i indice cu cine să țină legătura", a explicat șeful diplomației americane.  O țară nu poate stabili o sferă de influență. Acest concept ar trebui să meargă la coșul de gunoi al istoriei. ". El a susținut că Washingtonul intenționează să aplice aceste principii.

Washingtonul nu intenționează acum să organizeze o nouă întâlnire a președinților Rusiei și Statelor Unite, a spus Blinken. Răspunzând la întrebările jurnaliştilor de la Departamentul de Stat despre dacă va avea loc un nou summit ruso-american în viitorul apropiat, el a remarcat: „Nu există planuri în acest sens acum”. Blinken a subliniat că Statele Unite lucrează cu Rusia și cu partenerii din Europa la situația din jurul Ucrainei „în toate direcțiile”. „Dacă acest lucru va duce la o altă întâlnire între președintele [Biden] și președintele Putin la un moment dat, o voi lăsa pentru altă dată”, a subliniat el. Potrivit secretarului de stat, „următorii pași în direcția diplomatică vor fi prin dialogul privind stabilitatea strategică, care a fost deja stabilit între Rusia, Statele Unite, NATO și OSCE” în situația din Ucraina. „Și să vedem dacă și unde vor merge aceste discuții, dacă putem într-adevăr să facem progrese diplomatice”, a adăugat Blinken, solicitând punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. El a subliniat importanța progresului diplomatic. "Vrem, de asemenea, ca Rusia să detensioneze și să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina pentru a atenua tensiunile. În astfel de circumstanțe, este mult mai potrivit să avem o conversație decât în cazul escaladării, nu al detensionării",  a conchis secretarul de stat.

Anterior, Putin, deschizând negocierile prin link video cu Biden, a spus că i-ar plăcea foarte mult să-l vadă în persoană. În același timp, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre o întâlnire între liderii Federației Ruse și Statele Unite în persoană. El a amintit că Putin și Biden au convenit „în viitorul foarte apropiat să numească reprezentanți de încredere care să continue conversația deja substanțială despre situația de confruntare care a apărut acum în Europa în jurul Ucrainei”.
Președinții Federației Ruse și Statelor Unite au purtat discuții prin link video pe 7 decembrie, conversația a durat două ore. Subiectul predominant a fost situația din jurul Ucrainei, iar liderii au discutat și despre relațiile bilaterale, securitatea cibernetică și acordul nuclear iranian.
Ciprian Pop

 

Italia a finalizat o anchetă asupra unui militar acuzat de spionaj pentru Federația Rusă Potrivit ANSA, Parchetul roman semnalează ca Walter Biota, este acuzat de spionaj, dezvăluire a secretelor de stat și corupție.

 

Parchetul din Roma și parchetul militar italian au finalizat cercetările asupra soldatului Walter Biota, acuzat de spionaj pentru Rusia și aflat într-o închisoare militară. Acest lucru a fost anunțat marți de agenția ANSA .

Potrivit presei italiene de astăzi,  Parchetul care îl poate aduce în judecată pe Biota, a adus acuzații de spionaj, dezvăluire a secretelor de stat și corupție, iar a doua instanță spune despre „obținere de informații secrete în scop de spionaj”, „obținere și dezvăluire de informații cu caracter confidențial” și „realizarea fotografiilor în scop de spionaj”.

Biot, angajat al Statului Major General al Ministerului Apărării, tată a trei copii, a fost reținut împreună cu un funcționar de la biroul atașatului militar al Ambasadei Rusiei în seara zilei de 30 martie într-o parcare dintr-o zonă periferică a Romei. Cei care l-au reținut găsit un suport de date și o cutie cu numerar. Prin decizia autorităților italiene, funcționarul de la biroul atașatului militar și coordonatorul sau direct său, atașatul militar, au părăsit atunci țara. În Italia, incidentul a fost numit „act ostil” de către Federația Rusă. Ministerul rus de Externe și-a exprimat regretul pentru expulzarea diplomaților. Ulterior, un angajat al biroului atașatului militar al Ambasadei italiene de la Moscova a fost expulzat din Federația Rusă ca retorsiune.

Ciprian POP

 

 

Confruntări cu forțele de ordine, in Rusia, împotriva pașaportului vaccinal

 

 

Pe 22 noiembrie, orașul Kazan, capitala Tatarstanului, a fost primul oraș rus care a solicitat pașapoarte de sănătate pentru transportul public. Noua regulă a provocat haos pe străzi. Autobuzele au fost întârziate cu 20 de minute sau mai mult, deoarece șoferii s-au chinuit să verifice pașapoartele pasagerilor, mulți dintre aceștia au început certuri când nu li s-a permis accesul în autobuz.

 

Consiliul Local "s-a predat", ulterior. Pașapoartele sunt încă necesare pentru a folosi transportul în comun, dar șoferii nu le mai cer...

 

La începutul lunii decembrie, Ilya Zotov, președintele Asociației Pasagerilor Rusi, a decis să investigheze singur dacă pașapoartele de sănătate ale capitalei tătare funcționau în practică.

 

Concluziile lui au fost surprinzătoare. A călătorit pe patru linii diferite de autobuz, cu un troleibuz și, de asemenea, cu metroul. Nimeni nu i-a cerut să prezinte nimic. într-un singur caz, șoferul l-a întrebat dacă are pașaport de vaccinare, acesta a răspuns da (ceea ce este adevărat), dar nu i s-a cerut să-l arate.

 

În metrou, la intrarea în stație se verifică pașapoartele de sănătate, dar poți arăta orice cod (de la o rudă, de la un prieten) și nimeni nu verifică datele, a scris Zotov mai târziu pe Facebook.

 

70% dintre pasageri nu poartă măști. „Concluzionez că toate aceste restricții nu sunt necesare [...] Este mai bine ca autoritățile din Tatarstan să recunoască acest lucru cu onestitate și să anuleze pașapoartele de sănătate în transport”, conchide Zotov.

 

Există o lege, dar nimeni nu o aplică. La o conferință Doctors for Truth de la Moscova, un corespondent a vorbit cu o activistă care a spus că a făcut recent mai multe călătorii cu autobuzul în Kazan, fără a fi necesară prezentarea unui pașaport de vaccinare.

 

Una dintre problemele cu pașapoartele de sănătate în Rusia este că oamenii s-au angajat în confruntări cu polițiști care îi îngrădesc, aplicând decretele municipale. Este o atitudine de rezistență populară care crește în fiecare zi. La sfârșitul lunii noiembrie, un polițist dintr-un centru comercial din Kazan a fost înjunghiat în braț după ce i-a cerut unui bărbat pașaportul de sănătate.

 

În unele regiuni ale Rusiei, opoziția violentă față de pașapoartele vaccinale a jucat un rol cheie în abandonarea legii pe care guvernanții doreau să o aplice în toată țara.

 

Sistemul de pașapoarte sanitare și cod QE nu funcționează nici în Biysk, deoarece duce la violență constantă. Acest oraș din Altai a renunțat să mai impună pașapoarte de sănătate în centrele sale comerciale, în parte din cauza „atitudinii foarte agresive a cetățenilor față de reguli”.

 

Potrivit unuia dintre responsabilii centrului comercial, în primele zece zile de la introducerea sistemului de control al vaccinării în teritoriul Altai, doi polițiști au fost bătuți. Există rapoarte similare din toată Rusia.

 

Hotelierul din Sankt Petersburg Alexander Konovalov deține zeci de afaceri și luna trecută a anunțat că nu va respecta reglementările orașului privind pașapoartele sanitare: „Am peste 200 de unități (inclusiv baruri, baruri cu narghilea, brutării, saloane de înfrumusețare), în toate unitățile mele. nu voi cere pasaportul de vaccinare. Din când în când ei vin la noi cu amenzi, dar le ignorăm. Lasă-i să treacă”.

 

Konovalov și-a împărtășit pașaportul de vaccin pe contul său de Instagram, pe care scrie: „La naiba”. El nu fusese încă amendat pentru nerespectarea măsurilor de „sănătate publică”.

 

Zeci de locuitori din Sankt Petersburg au intentat un proces colectiv împotriva primăriei orașului, cerând abolirea regimului de pașapoarte sanitare.

 

Între timp, partidul Rusia Unită a lui Putin continuă să ignore opoziția masivă față de legislația care vrea să facă pașapoartele de sănătate obligatorii în toată țara pentru multe aspecte ale vieții de zi cu zi. Vom vedea ce va urma și în Rusia, dar, lucru clar, rușii simplii nu se dau bătuți și continuă lupta. A consemnat Ciprian Pop

 

Mexicul a decis să suspende regimul de intrare in țară fără vize cu Venezuela. Decizia este asociată cu o creștere semnificativă a numărului de imigranți din Venezuela care încearcă să intre ilegal „într-o țară terță” de pe teritoriul mexican.

 

Autoritățile mexicane intenționează să reintroducă vizele pentru cetățenii venezueleni. Vineri a fost promulgat decretul corespunzător al Ministerului Afacerilor Interne de la Ciudad de Mexico. Regimul de vize este reluat unilateral în legătură cu o creștere semnificativă a numărului de imigranți din statul sud-american care încearcă să intre ilegal „într-o țară terță” de pe teritoriul mexican, se arată în document. Se poate presupune că vorbim despre cei care vor să ajungă în Statele Unite. Potrivit estimărilor oficiale, fluxul de migrație din Venezuela a crescut „cu peste o mie de procente” în comparație cu cifrele de acum cinci ani. Decizia Ministerului Afacerilor Interne urmează să intre în vigoare la 15 zile de la publicarea în Diario Oficial de la Federación, publicația tipărită a guvernului statului latino-american, echipamentul Monitorului Oficial românesc. Nu se știe încă când s-ar putea întâmpla acest lucru. La sfârșitul lunii noiembrie, a fost anunțat că Mexicul va suspenda călătoriile fără viză din Brazilia din prima jumătate a lunii decembrie, din motive similare. Ciprian Pop

 

 

Gennady Zyuganov: "Neîncrederea oamenilor este destul de semnificativă - producerea timpurie a vaccinurilor ridică îndoieli"
Partidul Comunist al Federației Ruse a obținut scoaterea din agenda legislativă și de la vot a proiectului de lege privind introducerea codurilor QR în avioane și trenuri in Federatia Rusa.

 

Președinte al Comitetului Central al Partidului Comunist al Federației Ruse, șef al fracțiunii Partidului Comunist din Duma de Stat, adică Parlamentul Federației Ruse semnalează ca "comuniștii au câștigat o victorie în Duma de Stat: au obținut scoaterea  proiectului de lege privind introducerea codurilor QR în avioane și trenuri".  Pe 13 decembrie, viceprim-ministrul rus, Tatyana Golikova, ministrul Sănătății de la Moscova,  Mihail Murașko și epidemiologul șef al Federației Ruse, Anna Popova au fost chemați in plenul Dumei și au primit astfel răspunsul parlamentarilor. Drept urmare, guvernul a dat înapoi în problema codurilor QR.

 

Potrivit doamnei Golikova, rușilor cu teste PCR pozitive și anticorpi li se vor elibera certificate pentru coronavirus pentru un an, și fără teste, dar cu anticorpi - aceste certificate se vor elibera timp de șase luni. Se vor lua în considerare rezultatele testelor efectuate de la 1 ianuarie 2021. Codurile pot fi obtinute si de persoanele vaccinate cu vaccinuri straine sau cu „Sputnik V” in strainatate.

 

Privind utilizarea codurilor QR în transport și în locuri publice, Partidul Comunist a avertizat deja că nu sprijina această inițiativă a autorităților.

„Ideea este că încearcă să impună aproape tuturor un cod QR – un fel de „ausweiss”, fără de care accesul la instituții, avioane și trenuri și la transportul public va fi închis”, spune liderul Partidului Comunist din Federația Rusă, Ghenady Zyuganov.

 

- Însăși introducerea de QR-facturi la Duma a provocat o furtună de indignare în societate - și destul de legitimă. Până și președintele a fost nevoit să spună că astfel de decizii ar trebui luate cât mai atent pentru a nu provoca proteste de amploare.

 

Între timp, indignarea cetățenilor a căpătat deja un caracter masiv. Pe 6 decembrie, președintele Dumei de Stat, Volodin a postat pe canalul său Telegram un material despre codurile QR. Într-o singură zi, a obținut un milion de vizualizări și peste 700 de mii de comentarii, toate denuntand aceasta masura abuziva.

 

Mai târziu, în timpul vizitei lui Volodin la Saratov, a fost înconjurat de un grup femei furioase. Demnitarul a fost întrebat: "ce faceți, de ce vă bateți joc de noi?!"

 

"Sper că guvernul este la curent cu ce se întâmplă. Și va retrage el însuși proiectul de lege, care interzice urcarea într-un tren și un avion fără un „Ausweisse”, ca nu va reveni cu alte forme ale acestui proiect de lege", spune Zyuganov.

 

"Pe lângă inconsecvența juridică a acestei „inovații”, există și un aspect tehnic al problemei. Și nu este mai puțin serios. Imaginați-vă că o persoană trebuie să meargă urgent într-o altă regiune, unde cei dragi sunt grav bolnavi sau au probleme. Sau, trebuie să meargă imediat la înmormântarea tatălui sau a mamei sale. Și se dovedește că nu poate călători cu trenul sau zbura cu avionul fără cod QR - nu are voie", ce se intampla atunci, e o tragedie, spune Zyuganov.

 

 Care este poziţia Partidului Comunist al Rusiei în această situaţie?

- Poziția noastră a fost de mult conturată: ne exprimăm o mare îngrijorare cu privire la starea sănătății, a medicinei și a sănătății națiunii, in ansamblul ei. Și, credem că cea mai mare problemă astăzi este dispariția țării. În 2021, Rusia a pierdut 900 de mii de oameni - s-ar putea spune că trei mari centre regionale au dispărut de pe fața pământului. Am vorbit mereu pentru sprijinul cuprinzător al medicilor și asistenților medicali și am insistat asupra necesității dublării bugetului pentru sănătate. Ne înclinăm în fața voluntarilor, asistentelor și medicilor care lucrează în „zona roșie” și cerem ca salariile și beneficiile în numerar ale acestora să fie majorate substanțial.

Dar, în același timp, am afirmat întotdeauna: orice vaccinare trebuie să fie voluntară. În plus, vaccinarea trebuie să fie precedată de un examen medical complet. În plus, Partidul Comunist a susținut întotdeauna sprijinul social pentru cei săraci. Jumătate din țară trăiește cu un venit de 19 mii de ruble pe lună sau mai puțin. Aceasta este sărăcia pură, o calamitate socială mai gravă decât orice coronavirus.

 

Ce crede președintele Putin despre vaccinarea obligatorie, cum îl simțim?

- Am impresia că în cuvinte ne susține poziția. Dar, dacă ne uităm la felul în care trăiesc cetățenii, vom vedea: în ultimul timp au fost literalmente sugrumați de  umilințe și interdicții! Uite ce se întâmplă cu prețurile la varză, cartofi, morcovi - au crescut cu 80% într-un an!
Ne-am oferit să rezolvăm această problemă - întreprinderile noastre naționale ar putea face acest lucru în cel mai scurt timp posibil. Dar, propunerile noastre sunt ignorate. Autoritățile încă mai sugrumă Ferma de Stat Lenin, complexul de producție agricolă Zvenigovsky și complexul de creștere a porcilor Usolsky - în loc să susțină această direcție de dezvoltare care salvează țara.

Oamenii întreabă: de ce ne conduceți să fim vaccinați ca prizonieri de război, de ce nu spuneți adevărul? Răspunsul este tăcerea. Cum se explica? Din anumite motive, nu există statistici detaliate: care este proporția reală de vaccinați și nevaccinați dintre cei care s-au infectat și cei care au murit de covid? Cu ce vaccin au fost vaccinați pentru cei care s-au îmbolnăvit oricum, care au murit? În loc să dezvăluie date detaliate, avem in mod intenționat niște bârfe vagi în mass-media și, uneori, confruntări și incertitudini – adesea chiar și între specialiști.

 

În această situație, statul este obligat să creeze toate condițiile pentru munca consolidată pentru scopul principal - protejarea sănătății oamenilor și salvarea vieții acestora. Aceasta înseamnă că, pentru producerea celui mai eficient vaccin din țara noastră, care ar trebui să fie în centrul eforturilor comune ale celor mai buni oameni de știință. Dar, de fapt, vedem că legile concurenței pe piață guvernează spectacolul și aici, interesele financiare și de carieră, legăturile corporative și personale sunt, adesea, mai importante decât problema confruntării cu adevărat eficace a epidemiei.

Neîncrederea în rândul oamenilor este destul de semnificativă: producerea timpurie a vaccinurilor ridică preocupări legitime. Mulți oameni își pun întrebarea: de ce morbiditatea și mortalitatea rămân atât de mari, în ciuda creșterii constante a numărului de vaccinați? La urma urmei, 7,5 mii de oameni sunt uciși într-o săptămână - aceasta este o întreagă divizie, dacă e sa ne luăm după statistici!

 

Președintele spune: ar trebui să se acorde o atenție deosebită sferei sociale - și, în același timp, sectorul social a văzut o scadere în buget cu 670 de miliarde de ruble! Pe de altă parte, oficialii și poliția primesc fonduri suplimentare generoase!

 

Și acum se trece prin Duma o lege, conform căreia poliția poate sparge ușa apartamentului tău și sparge geamurile mașinii tale. Pentru a justifica astfel de acțiuni ale oficialilor de securitate, este suficient să le considere oportune. Și, chiar dacă oamenii nevinovați sunt răniți în cele din urmă, demersul, potrivit legii ce se analizează acum, va fi considerat, în continuare legal. Oamenii ne întreabă: cu ce va fi diferit un polițist de un criminal într-o astfel de situație? Doar prin faptul că nu poate suporta nicio responsabilitate pentru violența nejustificată?

 

Sunt din ce în ce mai mulți oameni care ajung la concluzia: avem înșelăciune peste tot. Odată cu reforma pensiilor, au fost înșelați. Cu prețuri - de asemenea. Și in zona covidului - din nou înșelăciune.

 

Există și experiență străină care te pune pe gânduri. De exemplu, Gibraltarul are o populație de doar 35.000 de locuitori. De fapt, un oraș izolat, 99% din locuitorii căruia sunt vaccinați. S-ar părea că toată lumea a primit vaccinul, există imunitate de turmă. Dar, să luăm statisticile lor pentru noiembrie: prima săptămână - 23 de pacienți, a doua - 51, a patra - 81.

 

Sau luați Portugalia, Danemarca, Australia - o imagine similară.

 

Se pare că vaccinul nu protejează pe deplin, iar cei vaccinați sunt și purtători ai bolii? Dacă da, atunci, conform logicii acelorași autorități, vaccinații nu ar trebui să primească nici un „Ausweis” digital și dreptul de a se petrece peste tot? Poate că este mai bine să organizezi testarea expresă, astfel încât o persoană să poată face testul chiar înainte de călătorie și să se simtă în siguranță? Este mult mai fiabil decât orice cod QR, în care nu va fi nici cea mai mică nevoie, dacă este stabilit un astfel de sistem.

 

Evident, vaccinarea nu conține stopeaza boala. Prin urmare, este necesar să se investească fonduri serioase în întărirea sănătății oamenilor, odihna lor bună și prevenirea bolilor. Dar, o astfel de sarcină se află în puterea doar a unui stat responsabil care construiește și dezvoltă un sistem bazat pe principiile egalității adevărate și justiției sociale. Cum poate fi sănătoasă Rusia de astăzi, dacă încă continuăm o politică a capitalismului sălbatic, datorită căreia jumătate din țară abia își câștigă banii pentru a supraviețui?

 

Ce fel de sănătate poate avea generația mai în vârstă, care acum este pusă în arest la domiciliu? Ce fel de îngrijorare cu privire la sănătatea cetățenilor este aceasta, atunci când o persoană este determinată să se vaccineze, chiar dacă are o alergie - și nimeni nu vrea să-l verifice și să-l asculte temeinic?!

 

Autoritățile ar trebui să fie responsabile pentru fiecare pas pe care îl fac. Mai mult, într-o situație atât de dificilă, într-o perioadă atât de dificilă. Dar, ele continuă să ia decizii prost gândite iar și iar, fără a consulta pe nimeni. Și fără să ne gândim la faptul că reprezintă amenințări strategice colosale.

 

Suntem categoric împotriva unor astfel de metode de management, le vom rezista cu insistență și vom lupta pentru o politică cu adevărat responsabilă și corectă!, conchide Zyuganov.

A consemnat Ciprian Pop

 

Von der Layen: o famile europeană legată de afaceri dubioase in domeniul pharma

 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a luat doctoratul în medicină. Numele ei de fată este Albrecht, iar soțul ei, Heiko este director medical al Orgenesis, o companie americană de biotehnologie specializată în terapii genetice precum vaccinurile Pfizer și Moderna.

 

El face parte din Consiliul științific al acesteia din 2019 și își deține funcția din luna septembrie a anului trecut. Pfizer și Orgenesis au o relație foarte strânsă. Compania Orgenesis a fost implicată activ în dezvoltarea vaccinului Pfizer, iar acum dezvoltă programul BioChield, care are intenția declarată de a inventa un "supervaccin" pe care îl testează pe șoareci.

 

Anterior, Heiko von der Leyen și Vicepreședintele Orgenesis, Vincent Wandamm, au lucrat pentru GlaxoSmithKline (GSK), o companie farmaceutică multinațională britanică, timp de 11 ani. Înainte de a se alătura GSK, Vandamm a fost directorul de calitate al Pfizer timp de opt ani. Mulți alți angajați ai Orgenesis au lucrat anterior la Pfizer.

 

Cu puțin timp înainte de pandemie, în august 2019, GSK și Pfizer au anunțat un acord pentru a combina mai multe dintre afacerile lor într-un joint venture "GSK Consumer Healthcare".

 

Legăturile dintre Pfizer și Orgenesis sunt, de asemenea, evidente. Cei mai mari acționari ai săi sunt chiar fondurile mutuale, potrivit Bursei de Valori din New York.

 

Contractele semnate între Pfizer și Ursula von der Leyen nu sunt doar secrete, dar schimbul de mesaje text și apeluri telefonice între cele două părți a fost șterse în mod deliberat.

 

Ursula a promis că va abroga Codul de la Nürnberg pentru a face vaccinările obligatorii pentru cei 445 de milioane de oameni care trăiesc în Uniunea Europeană.

 

Din acest motiv, nu se poate confirma dacă Pfizer a plătit comisioane pentru semnarea contractului, în ce sumă și, mai ales, cui. Unele surse fac referire la următoarele cifre: la o rată de 20 de dolari fiecare doză, Pfizer a luat 36.000 de milioane de dolari de la Uniunea Europeană. Pentru un contract de acel volum, la Bruxelles se plătește un comision de 2 la sută, adică cineva a băgat în buzunar 760 de milioane de dolari din comisioane. Este logic că acel "cineva" pledează pentru vaccinarea tuturor europenilor și cu cât mai multe persoane vaccinate, cu cu atât mai bine pentru comisioane...

A existat deja un conflict de interese în ceea ce-l privește pe fiul Ursulei von der Leyen, David, care a lucrat la consultanța McKinsey și, ca atare, a participat la profiturile companiei. McKinsey a primit milioane de euro pentru consilierea Bundeswehr, armata germană, când mama sa era ministrul apărării în Germania.

 

Multinaționala McKinsey este compania care a conceput campaniile publicitare pentru pandemie și chiar s-a ocupat de logistica distribuției vaccinurilor, aspecte deja cunoscute. A consemnat Ciprian Pop

 

Decesele piloților de la mai multe companii aeriene s-au înmulțit cu 300 în acest an

 

Nu doar sportivii cad ca muștele de la vaccinuri. Același lucru este valabil și pentru piloții mai multor linii aeriene, care erau foarte bine sănătoși, până când s-au injectat anti-covid. Din acest an companiile aeriene i-au obligat să se vaccineze, cu amenințarea de concediere în caz contrar, lucru care s-au întâmplat în mai multe țări.

 

Consecințele sunt evidente: 111 piloți au murit în primele opt luni ale acestui an (1), o creștere de 1.750 la sută față de anul trecut, când lumea ar fi trebuit să fie în mijlocul unei pandemii.

 

Revista Asociației Piloților de Avioane din Statele Unite a publicat lista decedaților. Prin comparație, au fost 6 decese de piloți ai companiilor aeriene anul trecut și doar un deces în 2019.

 

Cele mai multe dintre cele 111 decese au avut loc după injectarea vaccinurilor împotriva coronavirusului și, în mod firesc, sunt descrise ca „bruște” sau „inexplicabile”.

 

Doar 5 decese au fost înregistrate în perioada ianuarie-martie 2021, când ratele de vaccinare erau încă scăzute. Un total de 39 de decese au avut loc în iulie și 34 în august, imediat după ce guvernele și companiile private au impus pașapoarte de sănătate și vaccinarea obligatorie în companii.

 

Sportivii tineri și anterior sănătoși se confruntă cu aceeași tendință ca și piloții. O sursă indicată aici raportează peste 300 de incidente medicale post-vaccinare în perioada 1 ianuarie - 10 decembrie (2). Este vorba despre sportivi tineri, sănătoși, care brusc, ca în cazul recent al lui Kun Agüero, s-au prăbușit pe terenul de joc în acest an, sau în timpul antrenamentelor. Dintre aceștia, 170 de sportivi au ajuns să moară.

 

În Statele Unite, Childhood Vaccine Injuries Act din 1986 a acordat protecție juridică companiilor farmaceutice. Cu imunitate legală de mai bine de trei decenii, multinaționalele sunt scutite de răspundere legală atunci când produsele lor dăunează oamenilor.

 

Companiile farmaceutice au transferat această scutire de răspundere în toate statele lumii, în schimbul furnizării de vaccinuri. Sunt deasupra legii și se bazează pe rețelele mari de comunicații pentru a-i păstra tăcuți pe decidenții politici, cumpărând, in multe cazuri, și presa.

 

Surse:

 

(1) https://stevekirsch.substack.com/p/are-100-dead-us-airline-pilots-trying

(2) https://goodsciencing.com/covid/71-athletes-suffer-cardiac-arrest-26-die-after-covid-shot/

 

A consemnat Ciprian Pop

 

Libia caută miliardele lui Gaddafi care au fost jefuite de băncile occidentale

 

Guvernul libian a intentat un proces la Curtea Federală din Manhattan, solicitând băncilor în care Gaddafi a depus fonduri să raporteze despre mișcarea acelor bani, care lipsesc.

 

Potrivit agenției Bloomberg, Biroul Libian pentru Recuperarea Fondurilor și Gestionarea Activelor explică în procesul său că „banii, estimați la 100 de miliarde de dolari, au fost transferați prin șase bănci mari”, și anume (Bank Of America Corp.), (UPS Group AG), (HSBC Holdings plc), (Credit Suisse Group AG) și (Bank of New York Mellon Corp. (Deutsche Bank EG), (JP Morgan Chase & Co.) și (Citigroup).

 

Acest Oficiu asigură că cel puțin zeci de miliarde de dolari din active aparținând poporului libian și care au fost achiziționate de Gaddafi și agenții săi rămân nedescoperite până în prezent.

 

„Acest efort ar putea deveni cea mai mare recuperare internațională de active din istorie”, au declarat avocații Biroului, creat în 2017 cu sprijinul ONU și al Uniunii Europene, într-o declarație de joi pentru a recupera activele.

 

O investigație a scos la iveală „o figură misterioasă tunisiană" care investighează presupusa avere enormă a colonelului Muammar Gaddafi, estimată la aproximativ 400 de miliarde de dolari.

 

Ciprian Pop

Forța și profunzimea opoziției populare față de introducerea pașapoartelor pentru vaccin în Rusia este în creștere

 

Forța și profunzimea opoziției populare față de introducerea pașapoartelor pentru vaccin în Rusia este în creștere. Nu este vorba doar despre reacții pe rețelele de socializare, ci, ceea ce este mult mai important, de elemente traduse în faptă în viața reală și de zi cu zi.

 

Reacțiile opuse codurilor QR nu se diminuează. Două exemple pentru a ilustra un fenomen de respingere, care este din ce în ce mai răspândit. In mediile sindicale și de stânga se vorbește multe despre reacția politică a deputaților comuniști, dar aceasta reflectă, in genere, poziția populației din întreaga Rusie.

 

În Barnaul, centrul administrativ al regiunii Altai, centrele comerciale au decis de la sine, în mod deschis, să se confrunte cu decretul guvernatorului local, să nu verifice pașapoartele de vaccin, nu doar la intrare, ci și în magazinele din centre în orice comerț. Nu numai că o fac de facto, dar o și afișează și o afirmă cu afișe publicitare.

 

La Moscova, rectorul Universității de Științe Tehnice "Baumanka", una dintre cele mai renumite din Rusia, a introdus pașapoartele de vaccin pentru studenți ca și cum ar fi un semn de..." progresism". Ministerul Cercetării nu a vrut să-și asume responsabilitatea pentru o astfel de măsură nepopulară și, pe 2 noiembrie, a adoptat un decret prin care le ordona directorilor instituțiilor de învățământ superior să folosească recomandările lui Rospotrebnadzor, care nu sunt acte normative, pentru a decide singuri cum să „combată coronavirusul”. 

 

Studenții de la "Baumanka" au considerat pașapoartele de vaccinare o ofensă împotriva demnității lor și s-au răzvrătit împotriva acestora. Revolta a inclus atât studenți vaccinați, cât și nevaccinați.

 

Săptămâna trecută, după o întâlnire cu părinții și studenții, rectorul "progresist"  a promis că va permite tuturor accesul la învățământul superior în respectiva universitate.

 

Conservatorul de muzică, care a avut și el această tentație, l-a anulat și mai repede. Dar, ceea ce este remarcabil, este că reacția profesorilor și studenților a fost decisivă.

 

În Rusia, introducerea pașapoartelor pentru vaccinuri poate fi făcută doar de guvern cu forța. Atunci trebuie să te uiți în sus pentru că este o măsură pur politică.

 

Putin acționează după obiceiul său. Discursul lui a devenit foarte prudent. S-a întâlnit cu membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului, cărora le pasă de detaliile tehnice ale măsurii, fără să o pună la îndoială deloc. Poziția lui Putin este similară:

 

„Trebuie să fim foarte atenți atunci când luăm aceste decizii. Înainte de a adopta restricții privind utilizarea mijloacelor de transport, trebuie să înțelegem la ce va duce acest lucru. Și să verificăm dacă sistemul de transport este pregătit, pentru a nu limita drepturile oamenilor, dar în același timp să garantăm siguranța și să protejăm sănătatea acestor oameni, care ne preocupă atât de mult”, a spus Putin, fără să intre în alte detalii, cu toate că, același politician, dincolo de astfel de declarații, este cel care controlează activitatea guvernatorilor din Federație, deci a acelora care introduc coduri QR...

 

Restricționarea accesului la transport fără a încălca drepturile oamenilor este imposibilă, impunerea pașapoartelor de vaccin pentru a accesa spațiul public este în sine o segregare și, prin urmare, în sine, o încălcare a drepturilor oamenilor, pe care absolut nimic nu o poate justifica.

 

A consemnat Ciprian Pop

 

Și în Rusia, vaccinul Sputnik "plutește" în mijlocul unui ocean bani și interese economice

 

 

Covidul a devenit o afacere profitabilă pentru o întreagă planetă, după câte se pare, nici Rusia nu este exceptată din această paradigmă. 

 

Agenția de presă rusă Regnum, care nu este finanțată din străinătate, este singura care ridică problema, alături de Partidul Comunist al Federației Ruse, formațiunea condusă de cunoscutul Zyuganov, membră în Duma (Parlamentul federal). Ambele au adus în dezbaterea publică întrebarea, ignorată discret, a interesului, nu doar din punct de vedere al puterii, ci și din punct de vedere economic, al celor care au decis să întindă pandemia, vaccinurile și restricțiile în Rusia.

 

De aceea, mesagerul trebuie ucis (sau măcar redus la tăcere) și procuratura moscovită a deschis o anchetă penală împotriva deputatului comunist Rașkin, opus codurilor QR și vaccinării obligatorii, pentru un caz banal care nu are nicio legătură cu pandemia.

 

Vaccinul rusesc Sputnik a fost proiectat și fabricat de Institutul Gamaleya, care, la rândul său, este finanțat de un fond suveran rus, RDIF (Fondul rus de investiții directe), creat în 2011 pentru a realiza investiții de capital de risc, precum cele din zona vaccinurilor, împreună cu investitori financiari internaționali.

 

Acest fond acționează ca un catalizator pentru investițiile directe în economia rusă. În prezent, execută în comun peste 80 de proiecte cu parteneri străini, în valoare totală de 2,1 trilioane de ruble. A stabilit parteneriate strategice comune cu co-investitori internaționali de top din peste 18 țări, în valoare totală de peste 40 de miliarde de dolari. Companiile din portofoliul fondului angajează peste un milion de lucrători și generează venituri egale cu peste 6% din PIB-ul Rusiei.

 

Institutul Gamaleya este condus de Alexander Guintsburg, premiat de Kremlin și de Asociația Evreilor din Rusia pentru „marea sa contribuție la știință și umanitate cu vaccinul Sputnik”. Institutul Gamaleya primește, așadar sume mari de bani, publici și privati, literalmente. De asemenea, directorului Guintsburg și directorului adjunct al acestuia, Denys Logunov, s-au îmbogățit personal de pe urma vaccinului, spune agenția de presă Regnum:

 

„În primul an al pandemiei, venitul lui [Guintsburg] a crescut de la 7,7 la 18,3 milioane de ruble. A fost observată și o creștere a venitului declarat al unui alt autor al acestui vaccin, directorul adjunct al Institutului Gamaleya, Denys Logunov (până la 37 de milioane de ruble). Guintsburg este cunoscut și pentru declarațiile sale care se înscriu în aceeași paradigmă a noii resetări propuse de la Davos, in multiple ocazii, el a  spus că "codurile QR ar trebui introduse rapid și prin ele să se separe riguros cei vaccinați de cei nevaccinati".

 

Dar nu sunt singurii care sunt aliniați. Nicolai Kolomeytsev, deputat al Dumei, membru al Partidului Comunist al Federației Ruse, a cerut ca conflictele de interese ale membrilor Centrului Operațional Covid, inclusiv ale Tatianei Golikova (viceprim-ministru) și Annei Popova (Rospotrebnzadzor, ), să fie verificate, pentru că sunt, de asemenea, direct și material interesați de producerea vaccinului Sputnik.

 

Kolomeytsev a cerut ca acest conflict de interese să fie investigat: „Am aflat că Anna Popova (directorul Rospotrebnadzor,  Serviciul Federal Rus de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și a bunăstării umane), care este co-autor al brevetului pentru unul dintre vaccinuri, pentru care dă și permisiunea de utilizare,  influențează cererile publice și autorii brevetului primesc 30 la sută din aceste cereri publice [...] Am mai aflat că una dintre rudele directorului Centrului Operațional (Tatiana Golikova, care este viceprim-ministru) este una dintre directorii fabricii care produce unul dintre cele mai răspândite vaccinuri din Rusia", spune el.

 

Președintele Dumei, V. Volodin, a cerut ca problema să fie dezbătută, iar guvernul și prim-vicepreședintele partidului Rusia Unită, A. Jukov, au reacționat imediat, într-un clar atac de panică: ei neagă orice conflict de interese, dar nu neagă dreptul de proprietate asupra brevetelor și nici interesul rudelor apropiate pe această speță.

 

Până la urmă, Duma nu a riscat să ceară guvernului documentele privind conflictul de interese ale doamnelor Golikova și Popova, așa că neîncrederea populației față de pandemie și vaccinuri, care era deja simțită și în Rusia, crește pentru moment,încă și mai mult.

 

A consemnat Ciprian Pop

 

În Japonia, nimeni nu poate fi vaccinat fără a fi în prealabil informat despre efectele adverse

 

 

Într-un articol anterior, făceam referire la faptul că guvernul japonez a ordonat etichetarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru a avertiza asupra efectelor adverse. În plus, autoritățile de la Tokyo solicită, de asemenea, ca efectele adverse să fie raportate oficial în termen de 28 de zile de la injecții pentru a le studia și a găsi modalități de contracarare.

 

Politica japoneză contrastează cu alte țări, cum ar fi Spania sau România, unde efectele adverse sunt reduse la minimum în raportările autorităților sanitare naționale și legătura lor cu vaccinurile este negată, pentru a promova ceea ce unele guverne numesc  "vaccinarea masivă și nediscriminatorie"...

 

În plus, Japonia subliniază consimțământul informat și autonomia de sănătate a pacientului, care din 1945 au fost piloni ai medicinei în majoritatea țărilor lumii. Companiile farmaceutice ar trebui să îndemne candidații să-și consulte medicul înainte de a se injecta.

 

Guvernul japonez este îngrijorat în special de riscul de miocardită la bărbații tineri cărora li s-au injectat vaccinurile Pfizer sau Moderna.

 

În prezent, există trei vaccinuri disponibile în Japonia. Etichetele de pe Pfizer și Moderna indică faptul că „acest produs conține un aditiv care nu a mai fost folosit niciodată într-un vaccin”.

 

De asemenea, în Japonia se injectează AstraZeneca, deși guvernul îl recomandă doar persoanelor de 40 de ani și peste. Eticheta se referă și la noul tip de aditiv din injecții.

 

Site-ul web al Ministerului japonez al Sănătății încurajează cetățenii să se vaccineze. Totuși, el subliniază că nu este obligatoriu: „Deși încurajăm toți cetățenii să primească vaccinul covid-19, acesta nu este obligatoriu. Vaccinarea se va face doar cu acordul persoanei care urmează să fie vaccinată după ce au fost furnizate informații”, se arată pe site-ul instituției citate(*).

 

În plus, guvernul nipon recomandă celor care iau în considerare vaccinarea să se gândească cu atenție atât la eficacitatea, cât și la efectele secundare: „Vă rugăm să vă vaccinați din proprie inițiativă, înțelegând atât eficacitatea prevenirii bolilor infecțioase, cât și riscul de efecte secundare. .. Nicio vaccinare nu va fi efectuată fără acord”, spun japonezii.

 

Companiile nu pot obliga lucrătorii să se vaccineze. Lucrătorii nu pot discrimina pe cei care refuză injecțiile: „Vă rugăm să nu forțați pe nimeni de la locul dvs. de muncă sau din cercul dumneavoastră să se vaccineze și să nu discriminați pe cei care nu au fost vaccinați”, spun anunțurile oficiale de la Tokyo.

 

Guvernul a emis instrucțiuni pentru tratarea plângerilor în cazul în care cineva este discriminat la locul de muncă în ceea ce privește vaccinurile.

 

(*) Https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20211204_12/

 

A consemnat Ciprian Pop

 

Acțiunile coercitive unilaterale ale SUA duc la crize umanitare, susține adjunctul ambasadorul Iranului la ONU


Adjunctul Reprezentantului Permanent al Iranului la Națiunile Unite spune că "constrângerea unilaterală, inumană și ilegală a Iranului este nu numai unul dintre principalele obstacole în calea eforturilor umanitare internaționale, dar consideră și că astfel de acțiuni ar putea duce la crize umanitare in lume".

 

Zahra Ershadi, Reprezentant adjunct al Iranului la Organizația Națiunilor Unite, la o întâlnire desfășurată la sediul ONU din New York pentru a consolida coordonarea ajutorului umanitar și ajutorului în caz de dezastre (inclusiv ajutor economic) de către Națiunile Unite, a semnalat ca țara sa condamnă ferm constrângerea unilaterală a unor țări ca pârghie politică, în special în timpul epidemiei de Corona".

 

"Chiar și în timpul izbucnirii infamului virus Corona, Statele Unite ale Americii au vizat cetățeni iranieni nevinovați prin acțiunile lor coercitive unilaterale, ilegale și inumane și prin înghețarea activelor Republicii Islamice Iran în străinătate, bănci, bunuri esențiale pentru vaccinuri și alte nevoi umanitare", susține diplomatul.

 

Ershadi a adăugat: „Natura și domeniul de aplicare a problemelor umanitare au suferit schimbări semnificative, deoarece această problemă a căpătat noi dimensiuni în ultimele decenii”. Drept urmare, comunitatea internațională se confruntă cu provocări tot mai mari în abordarea unor astfel de urgențe.

 

În opinia Teheranului,  „urgența umanitară apare și în urma escaladării conflictelor armate și a țintirii civililor nevinovați”, iar aceasta tara a atras  atenția audienței asupra poziției Secretarului General al Națiunilor Unite cu privire la creșterea nevoilor umanitare în 2020 din cauza conflictului, schimbărilor climatice și a epidemiei de corona”.

 

 De asemenea,  „in acest sens, orice criză sau urgență umanitară, în special cele care au fost create în mod deliberat sub masca unor scopuri pur politice, nu ar trebui să conducă la intervenția străină sub pretextul principiului răspunderii de protecție”.

 

„Există multe crize umanitare în întreaga lume care necesită atenția imediată a comunității internaționale”, a spus diplomatul. Având în vedere situația actuală din Afganistan, odată cu apropierea iernii și deteriorarea continuă a situației poporului acestei țări, furnizarea în timp util a ajutorului umanitar și eliberarea bunurilor înghețate ale Afganistanului, necesare pentru a relansa economia și a salva vieți, nu ar trebui să să fie supus unor decizii politice sau să fie supus unei acțiuni specifice.

 

În legătură cu Palestina, în special cu fâșia asediată din Gaza, Republica Islamică Iran a ținut ca, și cu aceasta ocazie, să-și exprime profunda îngrijorare față de obstacolele existente concepute de regimul de ocupație în teritoriile palestiniene pentru a împiedica accesul la ajutorul umanitar.

Ciprian Pop

 

Rusia și India au semnat un acord privind dezvoltarea cooperării militaro-tehnice până în 2030

 

Documentul a fost semnat în prezența miniștrilor apărării din Rusia și India, generalul de armată, Serghei Shoigu și omologul de la Delhi, Rajnath Singh.

 

Acordul a fost semnat și de șeful departamentului de vânzări și achiziții din MAPN rus, Dmitri Shugaev și de ministrul adjunct al apărării al Indiei pentru achiziții militare, Kant Rag.

 

Acordul presupune cooperarea între ramurile forțelor armate, precum și furnizarea și dezvoltarea de arme și echipamente militare.

 

La randul sau, Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat mai devreme că punerea în aplicare a acordului privind furnizarea de sisteme rusești de rachete antiaeriene decurge conform planului. "Rusia continuă să îndeplinească contractul pentru furnizarea de sisteme rusești de rachete antiaeriene S-400 către India", a anuntat si Alexander Mikheev, directorul general al Rosoboronexport, într-un interviu acordat canalului de televiziune Russia-24 .

Livrările de echipamente S-400 în India au început înainte de termen. Specialiștii indieni care vor opera primul set și-au încheiat pregătirea și au plecat în patria lor. Primul set de sisteme de apărare aeriană S-400 este planificat să fie livrat în India până la sfârșitul acestui an.

S-400 Triumph este un sistem rusesc de rachete antiaeriene cu rază lungă și medie de acțiune. Este conceput pentru a învinge armele de atac și recunoaștere aeriene și orice alte ținte aeriene în condiții de foc intens și contramăsuri electronice. New Delhi și-a anunțat intenția de a achiziționa echipamentele S-400 în 2015. Contractul pentru furnizarea a cinci sisteme de apărare aeriană S-400 Triumph în valoare de 5,43 miliarde de dolari a fost semnat în timpul vizitei președintelui rus Vladimir Putin în India, în octombrie 2018.

 

Rusia și India intenționează să intensifice, printre altele,  și interacțiunea în sectorul petrolului și gazelor, precum și să determine noi domenii de cooperare reciproc avantajoase în sectorul energetic, existand  eforturile comune pentru implementarea Foii de parcurs pentru dezvoltarea cooperării în domeniul hidrocarburilor pentru perioada 2019-2024, în vederea creșterii cooperării bilaterale în domeniul energiei, cele doua tari extinzand, în continuare, și cooperarea în sectorul gazelor. În acest sens, s-a anunțat crearea unui grup de lucru pentru gaze „pentru identificarea domeniilor de cooperare reciproc avantajoasă, inclusiv dezvoltarea investițiilor în infrastructura și proiectele de distribuție a gazelor, utilizarea gazelor naturale în transport și combustibili noi care apar, inclusiv hidrogenul. 

Ciprian Pop

 

Director de la Pfizer, Prin "transfer" de la  Facebook...

 

Explicația cenzurii asupra opiniilor critice despre pandemie sau vaccinuri este evidentă, in lumina unor informații despre migrația unor directori între cele două firme.

 

Dr. Susan Desmond-Hellmann, membru al Consiliului de Administrație al Pfizer, a fost anterior director al Facebook. Este aproape logic ca rețeaua de socializare să cenzureze orice mesaj legat de vaccinuri.

 

Multinaționalele tehnologice și farmaceutice sunt legate printr-o încurcătură de fire, nu doar de interese comerciale, ci și de interese personale. Aceiași persoane din cobducere trec de la o companie la alta fără o soluție de continuitate.

 

Desmond-Hellmann a fost în consiliul de administrație al rețelei sociale în martie 2013 și a ocupat funcția de director șef din 2015 până în 2019, cu puțin timp înainte de apariția primului caz oficial al pandemiei.

 

De la începutul pandemiei, persoana în cauză s-a dedicat numărării veniturilor milionare pe care Pfizer le face din vânzarea vaccinurilor, ținând în același timp frânghia cenzurii legată fii d, încă,  de vechii săi colegi de la... Facebook.

 

Documentele interne ale Facebook care s-au scurs în ultimele săptămâni arată că au fost introduși, printre altele, algoritmi informatici, astfel încât utilizatorii rețelei de socializare să nu aibă material la care să se gândească singuri. Există milioane de conținuturi de transmis la fel.

 

Un document de 15 pagini intitulat „Vaccine Hesitancy Comment Demotion” sintetizează obiectivul rețelei sociale de a reduce vizibilitatea anumitor mesaje critice pentru a elimina barierele din calea vaccinării în rândul utilizatorilor Facebook.

 

Pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic: Desmond-Hellmann se află și în Consiliul Consultativ pentru Știință și Tehnologie al lui Biden, adică „singurul corp de consilieri externi însărcinați să facă recomandări de politică în domeniul științei, tehnologiei și inovației către Președinte”.

 

Și, "colac peste pupăză" , cum așa de plastic spunem noi românii, Desmond-Hellmann a fost și director în cadrul Fundației Bill și Melinda Gates.

 

—Https: //thenationalpulse.com/exclusive/pfizer-board-member-is-former-facebook-director/

 

A consemnat Ciprian Pop

 

„Un zid al secretizării” în contractele Pfizer și multe semne de întrebare în legătură cu profiturile companiei", titrează astăzi într-un amplu material publicația londoneză The Guardian

 

Compania se confruntă cu controlul asupra profiturilor de pe urma pandemie de Covid după ce Marea Britanie acceptă o clauză secretă cu aceasta, spune ziarul.

 

 

 

Miniștrii au convenit asupra unei clauze de secretizare în orice dispută cu producătorul de medicamente Pfizer cu privire la aprovizionarea Marii Britanii cu vaccinul omonim contra Covid. O mare parte din contractele guvernului cu compania privind furnizarea a 189 de milioane de doze de vaccin au fost redactate în acest sens și orice procedură de arbitraj va fi ținută secretă.

 

 

Dezvăluirea vine în momentul în care Pfizer este acuzat de un fost oficial înalt în domeniul sănătății din SUA de „profit de război” în timpul pandemiei. Într-o investigație a Channel 4  care va fi difuzată săptămâna aceasta, Tom Frieden, care a fost director al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor sub Barack Obama, a spus: „Dacă vă concentrați doar pe maximizarea profiturilor și sunteți un producător vaccin, se cheamă faceți un profit de război.”

 

 

La rândul său, Zain Rizvi, director de cercetare la Public Citizen, o organizație de susținere a consumatorilor din SUA care a examinat contractele globale de vaccinare ale Pfizer, a declarat următoarele: „Există un zid al secretizării în jurul acestor contracte și este inacceptabil, în special într-o criză de sănătate publică”.

 

 

Rizvi a mai spus și că Regatul Unit trebuie să explice de ce a fost de acord cu procedurile de arbitraj secrete. Potrivit acestuia: „Este singura țară cu venituri mari pe care am văzut-o care a fost de acord cu această prevedere. Permite companiilor farmaceutice să ocolească procesele legale interne", spune el.

 

 

„Guvernul Marii Britanii a permis firmelor de medicamente sa aibă mai multă putere. Cum am ajuns într-o situație în care o mână de firme din sectorul farmaceutic au fost capabile să exercite atât de mult control asupra celor mai puternice guverne din lume? Asta indică un sistem defect" , mai susține acesta.

 

 

În timp ce AstraZeneca a fost de acord să-și vândă vaccinul la prețul normal în timpul pandemiei, Pfizer a vrut să-și asigure profiturile. Vaccinul Pfizer/BioNTech, care are acum numele de marcă Comirnaty, va fi unul dintre cele mai profitabile medicamente din istoria farmaceutică.

 

 

Investigația Channel 4 dezvăluie o analiză efectuată de un expert în inginerie biologică, care susține că vaccinul Pfizer costă doar 76 de cenți de fabricat pentru fiecare injectare. Se pare, însă,  că este vândut pentru 22 de lire sterline per doză guvernului britanic.

 

 

Costurile estimate de producție nu includ costurile de cercetare, distribuție și alte costuri, dar Pfizer spune că marja de profit ca procent înainte de impozitare este „la cel mai ridicat punct din ultimii 20 de ani”. Pfizer se așteaptă să livreze 2,3 miliarde de vaccinuri în acest an, cu venituri estimate de 36 de miliarde de dolari (26,3 miliarde de lire sterline), susține sursă citată.

 

Pfizer s-a confruntat cu acuzații de profituri globale excesive după ce partenerul său, compania de biotehnologie BioNTech, a anunțat în septembrie 2020 că va primi până la 375 de milioane de euro (320 de milioane de lire sterline) de la guvernul german pentru a finanța dezvoltarea vaccinurilor.

 

Compania se apără, susținând că: „Pandemia a evidențiat valoarea extraordinară pe care un sector privat vibrant o poate oferi societății”. A spus,de asemenea,tot în apărare sa, și că acordurile de confidențialitate sunt o practică standard. 

 

 

Guvernul britanic semnalează că "contractele sale privind vaccinurile sunt sensibile din punct de vedere comercial" și că nu poate dezvălui alte detalii. BioNTech nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea ziarului britanic citat pentru realizarea acestui material.

 

A consemnat Ciprian Pop

Ursula Van Der Leyen - șefa Comisiei Uniunii Europene (UE) - a declarat miercuri presei că și-ar dori să vadă îndelungatul Cod de la Nürnberg ignorat complet în favoarea permiterii țărilor să forțeze vaccinarea oricui refuză să primească serul experimental...

 

Comentariile sale alarmante vin la doar câteva zile după ce Germania a urmat exemplul Austriei, impunând un blocaj autoritar doar celor nevaccinați.

 

Pe lângă faptul că sprijină pe deplin segregarea, Von der Leyen a spus că este „de înțeles și potrivit ” ca țările UE să discute despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 din cauza noii variante Omicron, care a fost deja detectată în 12 țări ale UE. 

 

„Țările Uniunii Europene ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie pentru a combate Covid și varianta Omicron", a spus șeful comisiei pentru BBC.

 

Forțarea oamenilor să primească acest vaccin experimental și potențial periculos împotriva voinței lor ar fi o încălcare directă a Codului de la Nürnberg, care a fost stabilit în 1947, în urma experimentelor medicale îngrozitoare și a atrocităților pentru drepturile omului comise de naziști în timpul Holocaustului.

 

Legile prevăd expres că „ consimțământul voluntar al subiectului uman este ABSOLUT ESENȚIAL” în sensul că individul este în măsură să „ exercite puterea liberă de alegere , FĂRĂ intervenția vreunui element de forță, fraudă, înșelăciune, presiuni, sau alte forme ulterioare de constrângere” – cum este, spre exemplu, suspendarea dreptului la muncă dacă nu ești vaccinat.

 

Una dintre principalele cauze ale creării codului a fost executarea grotescă de către naziști a experimentelor medicale pe subiecți umani, fără acordul lor. Aceste proceduri, efectuate de obicei sub comanda unor oficiali de rang înalt, precum Dr. Josef Mengele, au fost printre cele mai triste și mai dezechilibrate documentate vreodată. De atunci, în națiunile occidentale care recunosc Legile de la Nürnberg, acordul continuu și complet pentru orice procedură medicală a fost impus prin lege.

 

Singurul mod în care țările UE "ar putea scăpa" cu vaccinări forțate, aspect care este o încălcare extraordinar de imorală și odioasă a drepturilor omului, este să elimine legile de la Nürnberg sau, pur și simplu, să le ignore complet, așa cum încearcă acum să facă Președinta Comisiei.

 

Ciprian Pop

 

 

MOMENT LIRIC CU ADRIAN POCORA, POEZII PRIMITE DE LA PRIETENUL REDACTIEI NOASTRE, STUDENT MEDICINIST LA ARAD:

 

E lumea plină de escroci

Și Lupul costumat in oaie

Penali ajunși azi politruci 

Iar sufletul e plin de zoaie

 

Natura toată s-a schimbat 

Nimic nu e ca alta data,

Pe semne omu-i tulburat

Și nu își mai revine odata 

 

E pandemie de doi ani

Totul pare necunoscut 

La toți ne e dor de acei ani

In amintiri duse-n trecut 

 

A mai trecut încă un an

Vise , speranțe duse in zare

Acum se pune ban pe ban

Iar sufletul zace-n uitare

 

Cuprinși de o falsa amăgire

Ce Media intr-una ne-a turnat 

Credem ca stam in strălucire

De fapt, ne zbatem in rahat ...

Azi nu mai sunt un trup

Sunt suflet și credință

Mai ieri eu nu credeam

Ca s toate cu putința 

 

Aievea alergam , visam in zări departe

Lucram din zori de zi , și chiar și pana n noapte 

Naivi și amăgiti de frumuseți deșarte 

Nimic material noi nu luam după moarte 

 

Cu gâdu-n vesnicie suspin a pocăință 

Ma rog la Dumnezeu sa mi de a Sa Credință

Sa birui asta lume și a mea neputința 

Si din păcat iertat sa mi fie cu putința 

 

Sa fim toți pregătiți căci vine Judecata

Căci după a vieții fapte noi ne vom lua Rasplata

In lumea asta trecătoare

Ce o vedem fermecătoare 

Cuprinși de faima și de bani

Noi adesea ne pierdem ani

 

Visam afaceri -cariere

Vrem numai nopți de placere

Dar toate aste s pieritoare 

S au risipit ca fumu-n zare

 

Ajunși acum la senectute 

Având multe lucruri știute 

Tot ce mai vrem sunt doar momente 

Și de la cei dragi sentimente 

 

Dar timpul e necruțător 

Anii frumoși s au dus in zbor 

Degeaba ai facut palate

Aici îți vor rămâne toate

Mie dor de Sfântul Tău Potir

Cel dadator de Mântuire

Căci in păcat sunt muritor 

Și mintea mie este nălucire

 

Astept ma rog ca sa mi revin

De grele și multe păcate 

Ispite -fantezii îmi vin

Ducându-ma pe cai deșarte 

 

Căzut am eu in ispitiri

Adânc ma zbat azi in păcate 

In jur sunt multe uneltiri

Și lumea se afunda n noapte 

 

Sufletu mi azi este greoi

De grele și multe păcate 

Prin tine Doamne is iar vioi

Păcate îmi sunt iertate 

 

Sa nu uitam iar cand cădem

In marea lumii de păcate 

La Tine Doamne noi 

venim 

Căci numai Tu ne scapi de moarte 

 

Sa nu plecam nemantuiti 

Din lumea asta trecătoare 

Sa nu fim veșnic chinuiți

Ca la Hristos n-am luat salvare

Cuprins de spaima-amărăciune 

Eu îmi revin in rugăciune 

Căci totul e deșertăciune

Numai Tu Doamne făci minune

 

In goana după faima și de bani

Eu mi am pierdut cei mai buni ani 

Am fost orbit de falsa frumusețe 

Crezând ca tot se poate in tinerețe 

 

Ajuns azi intr un timp de reflectare

Realizez ca toate-s trecătoare 

Prins in furtuna vieții de pe

Mare 

Nimic din ce am trăit nu e la întâmplare 

 

E voia Ta Doamne in toate

Eu rătăcit umblu in noapte 

Cuprins de patimi și păcate 

Tu Doamne mi le faci iertate

 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu