sâmbătă, 15 iunie 2019

Dorim să se stopeze omorârea celor 440 000 de ciocârlii propuse pentru anul acesta și să fie incluse ca simbol național protejat de lege

ATTN: Ministerul Mediului

Bvd. Libertăţii nr. 12, Sector 5, Bucureşti
Cabinet Ministru Graţiela Leocadia GAVRILESCU




Distinsa
Doamna Ministru Graţiela Leocadia GAVRILESCU,


Asociația “România muncitoare” a luat notă cu deosebit regret de faptul că Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat împușcarea a circa 440.000 de ciocârlii în sezonul de vânătoare mai 2019-mai 2020, potrivit unui Ordin aprobat recent de Dumneavoastră, Distinsa Doamna Mnistru și publicat în Monitorul Oficial pe 14 mai. Tara noastră este una dintre ultimele țări din UE care mai permite vânătoare acestei specii. Ciocârlia de câmp (Alauda arvensis) este un simbol național, se regăsește în creațiile folclorice, în literatura populara și nu numai, având, dincolo de aceste aspecte, si un rol bine determinat în cadrul ecosistemelor românești.


In numele meu personal și al asociației pe care o conduc, va rog,
Distinsa Doamna Ministru, să luați toate măsurile necesare pentru ca ciocârliile să fie trecute pe lista pasarilor protejate de lege din România, având în vedere dispariția în masă a zecilor de specii și, asa cum am arătat mai sus, simbolistica lor puternic legată de tradiția și sufletul poporului românesc.

Dorim să se stopeze omorârea celor 440 000 de ciocârlii propuse pentru anul acesta și să fie incluse ca simbol național protejat de lege,
așa cum merită. Numărul lor a scăzut drastic la sub 50% datorită agriculturii excesive, iar acest tip de eveniment le-ar pune în pericolul dispariției ca specie de la noi din țară ce NU este acceptabil.

Distinsa Doamna Ministru, rog sa confirmați primirea acestei corespondente și sa ma informați în scris în legătură cu măsurile luate.

In incheiere, Va asigur, Distinsa Doamna Minsitru, de toată stima și colaborarea asociației pe care o conduc în acele inițiative menite sa salveze natura României și sa protejeze speciile de fauna ornitologica și nu numai.

Cu stima,


Ciprian POP

Secretar General
Asociația “România muncitoare”

București

15 iunie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu