Profesionisti pentru etică avertizează că ONU accelerează „impunerea agendei globaliste”
Organizația subliniază că Pactul pentru Viitor aprobat în această săptămână întărește și extinde postulatele și amenințările globaliste ale Agendei 2030.
Pe 22 și 23 septembrie, la sediul Națiunilor Unite din New York a avut loc așa-numitul „Summit al viitorului”, cu participarea multor lideri mondiali. Evenimentul s-a încheiat cu aprobarea unui document intitulat „Pact pentru viitor”. Organizația „Profesionisti pentru etică” a făcut o evaluare critică a documentului menționat, subliniind mai multe puncte de îngrijorare.
În primul rând, Professionals for Ethics observă că Pactul pentru viitor combină aspirații universale, precum eradicarea sărăciei, pacea, securitatea și protecția mediului, cu idei legate de globalism, care se reflectaseră deja în Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030.
Un al doilea aspect pe care aceștia îl critică este ceea ce ei consideră un „mesianism globalist” în document, care acordă o putere de reglementare excesivă Națiunilor Unite și altor instituții multilaterale. În opinia lor, aceste instituții sunt din ce în ce mai îndepărtate de interesele cetățenilor și sunt lipsite de legitimitate democratică și transparență. Potrivit analizei lor, această tendință privează națiunile suverane și societatea civilă de un rol cheie în luarea deciziilor.
Al treilea punct evidențiat de organizație este mențiunea puțină a rolului familiei și religiei în dezvoltarea umană, în ciuda faptului că documentul pretinde că vrea să protejeze interesele generațiilor prezente și viitoare. Aceștia atrag atenția că, într-un document amplu cu 18 principii și 56 de acțiuni, familia este menționată doar de patru ori, în timp ce religia apare de cinci ori, și mai ales în context negativ, evidențiind-o ca un obstacol în calea egalității sau păcii.
Pe de altă parte, ei critică promovarea explicită a ideologiei de gen în document, subliniind că aceasta este impusă universal. Mai mult, ei își exprimă îngrijorarea cu privire la ceea ce ei consideră o agendă de promovare a contracepției în masă și a avortului, în special în țările în curs de dezvoltare, pe care le interpretează ca o formă de „noul colonialism ideologic”. Pentru ei, această viziune întărește așa-numitele „drepturi la sănătatea sexuală și reproductivă”, încă de la conferințele de la Cairo și Beijing.
Profesionisti pentru etică concluzionează că, în ciuda unor elemente pozitive, viziunea generală a documentului nu este compatibilă cu demnitatea persoanei, cu dezvoltarea umană durabilă sau cu respectul pentru suveranitatea națiunilor.
În cele din urmă, ei subliniază că un sfert din țările membre ONU nu au aprobat documentul, pe care îl consideră un eșec. Ei își exprimă, de asemenea, surprinderea față de interesul scăzut al mass-mediei în jurul Summit-ului și a rezultatelor votului, interpretându-l ca un semn de dezinteres sau intenția de a evita o dezbatere publică asupra politicilor globale.
A consemnat Ciprian Pop
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu