sâmbătă, 5 martie 2016

Asociatia “Romania Muncitoare” alaturi de poporul eroic al Republicii Populare Democrate Coreene


Asociatia “Romania Muncitoare” alaturi de poporul eroic al Republicii Populare Democrate Coreene

Pe 3 martie anul curent, la ONU s-a votat o Rezolutie care cuprinde cele mai dure si nedrepte sanctiuni la care a fost vreodata supusa Republica Populara Democratica Coreeana si, mai ales, poporul acestei tari. Totul intr-o incercare calificata de presa internationala, in necunostinta de cauza, drept o “pedeapsa” pentru exercitarea de catre R.P.D. Coreeana a dreptului oricarui stat suveran, anume de a plasa pe orbita un satelit civil si asta in conditiile in care state precum India, Pakistanul si Israelul intreprind frecvente teste cu rachete balistice intercontinentale si nu le sanctioneaza nimeni. Mai mult decat atat, tocmai Statele Unite, principalul artizan al acestei rezolutii au furnizat tehnologii militare in valoare de circa 3,1 miliarde de dolari Israelului si 860 de miloane de dolari Pakistanului. Unde este, asadar, dreptatea?
Presa internationala, folosita drept “curea de transmisie” si de catre unele publicatii de la noi nu ne aduce la cunostinta un adevar: anume ca in ultimii sapte ani Phenianul a solicitat de nenumarate ori prin intermediul Misiunii sale Permanente la ONU angajarea unor negocieri directe, bilaterale cu SUA, nedorind decat un lucru atat de simplu, anume semnarea unei paci durabile, care sa confere serioase garantii de securitate poporului coreean, inlocuind armistitiul care a pus capat conflictului in iulie 1953.
Este, de asemenea, de notat si pozitia comunitatii internationale, cu precadere a doua state membre permanente in Consiliul de Securitate al ONU, Rusia si China, care s-au pronuntat pentru reducerea tensiunilor, controlul armamentelor, dar nu au sprijinit rezolutii inumane, in timp ce SUA, Coreea de Sud si Japonia au solicitat aceasta rezolutie al carei unic scop este o pedeapsa colectiva pentru intregul popor coreean.
Rezolutia impune o interdictie totala exportului de aur, minereuri de titan, vanadiu si metale rare din R.P.D. Coreeana si a exporturilor de carbune, fier si minereu de fier din alte tari.
Tarile nu pot vinde Phenianului combustibil utilizat in sectorul aviatic,Coreeea neavand dreptul sa opereze nave sau aeronave de tip charter.
Mai mult decat atat, SUA preseaza partea chineza sa nu mai dea curs contractelor in vigoare privind importul de minerale din RPD Coreeana, precum si acelea care vizeaza livrarea de produse alimentare acestei tari. Rezultatul: ei bine, unul clar si dureros: Cu circa 70 la suta teren muntos, aceasta tara nu isi poate satisface singura necesarul intern de produse agricole, deci este clar ca aceste masuri sunt menite sa arunce tara in penurie de alimente, lovind aspru poporul coreean.
Aceasta rezolutie interzice, de asemenea, tarilor membre ONU sa formeze cetateni coreeni in domenii stiintifice, sa gazduiasca sau sa foloseasca servicii ale consilierilor sau formatorilor militari coreeni.
Rezolutia va zadarnici, de asemenea, si dreptul ambarcatiunilor sub pavilion coreean de la intrarea in porturi straine, intr-un vadit efort de a bloca schimburile de marfuri cu aceasta tara si comertul international in care este implicat Phenianul, o incalcare grava a Conventiei de la Montego Bay, din 12 decembrie 1982, vizand Dreptul Marii.
In plus, Rezolutia cauta si sa zadarniceasca accesul Phenianului la sistemul bancar international si multe alte aspecte menite sa sufoce practic poporul coreean.


Asociatia “Romania Muncitoare” se pronunta ferm impotriva acestei rezolutii inumane si solicita pe aceasta cale, atat SUA, cat si Coreei de Sud sa se abtina de la gesturi si masuri care nu au finalitati pasnice si nu vor face decat sa complice si mai mult situatia din Peninsula Coreeana.
Facem, de asemenea apel catre SUA sa analizeze atent si serios posibilitatea inlocuirii armistitiului cu o pace durabila, fapt care ar oferi R.P.D. Coreene garantii de securitate si ar aduce linistea poporului si asa suferind de pe urma divizarii.
Ciprian POP
Secretar General al Asociatiei “Romania Muncitoare”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu