vineri, 9 august 2019

VENEZUELA DENUNȚĂ ORDINUL EXECUTIV AL SUA CARE ÎNCEARCĂ SĂ FORMALIZEZE CRIMINALUL BLOCAJ ECONOMIC ȘI COMERCIAL


  • Tweet


Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela denunță în fața comunității internaționale o nouă și gravă agresiune a administrației Trump prin acțiuni arbitrare de terorism economic împotriva poporului din Venezuela. Washingtonul a emis un alt Ordin Executiv care oficializează criminalul blocaj economic, financiar și comercial  care a provocat răni grave în societatea venezueleană în ultimii ani și al cărui unic obiectiv este să sugrume poporul venezuelean pentru a forța o schimbare neconstituțională a guvernului din țară, cu încălcarea deschisă a principiilor și scopurilor Cartei Națiunilor Unite.

Această hotărâre a  Statelor Unite intenționează să acorde formă juridică blocajului tuturor bunurilor și proprietăților Statului venezuelean, constituind astfel cea mai grotescă și mai nerușinată jefuire despre care se poate spune că reprezintă un record în istoria contemporană a relațiilor internaționale. Nesatisfăcuți cu jaful ilegal al companiei Citgo și al sediului diplomatic venezuelean, Casa Albă și aliații săi caută noi oportunități și resurse pentru a uzurpa și a jefui ceea ce aparține celor peste 30 de milioane de venezueleni.

Comunitatea internațională trebuie să ia în considerare că este nevoie de mult mai mult decât un magnat supremacist într-o campanie electorală, sau un șoim războinic, învechit, obsedat și disperat să nu-și piardă locul de muncă, pentru a desface munca libertară inițiată de Eliberatorul Simón Bolívar și reluată în secolul XXI de comandantul Hugo Chávez.

Prin acțiunile sale intervenționiste reînnoite, este clar că guvernul Statelor Unite și aliații săi s-au angajat în eșecul dialogului politic în Venezuela. Se tem de rezultatele și beneficiile lui. În acest sens, Guvernul Bolivarian din Venezuela nu va permite ca această escaladare părtinitoare a agresiunilor să afecteze procesele dialogului politic din țară și confirmă voința sa neclintită de a ajunge la acorduri naționale în diferite dimensiuni, pentru a consolida și mai mult democrația noastră și a garanta dreptul poporului să trăiască în Pace.

Înaintea atacului imperialist, Președintele Nicolás Maduro ratifică apelul său la unitatea tuturor venezuelenilor de bine, pentru înfruntarea terorismului economic și politic în această nouă fază. Unitatea militară și civică națională este esențială pentru a merge ferm și patriotic pe drumul către ratificarea caracterului irevocabil independent al Venezuelei, depășind împreună orice obstacol care stă în calea apărării țării și a suveranității sale naționale sacre.
Caracas, 06 august 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu