vineri, 11 decembrie 2020

Partidul Comunist din Rusia se pronunță împotriva pandemiei și a vaccinurilor

 Partidul Comunist din Rusia se pronunță împotriva pandemiei și a vaccinurilor


În Rusia, ca și în alte țări, există și o mișcare de rezistență care se opune așa-zisului pentru coronavirus. Rezistenta, în cazul Rusiei provine din rândurile Partidului Comunist Rus, ai cărui membri au distribuit la Moscova pliante care avertizează împotriva vaccinării. Aceștia susțin că nici în Rusia, nici în alte azimuturi, gripa nu justifica masurile luate.

Comuniștii ruși critică campania globală de vaccinare ca o „renaștere a fascismului” și echivalează injecția cu „armele de distrugere în masă”. Vaccinurile care încep să fie distribuite în întreaga lume sunt, spun eu, "produse nanotehnologice care emit câmpuri electromagnetice”, care sunt inoculate și intră în interiorul corpului.

În aprilie, în cea mai dură etapă a restricțiilor, Partidul Comunist a sfidat închiderea și a ieșit în stradă pentru a sărbători 150 de ani de la nașterea lui Lenin în inima Pieței Roșii din Moscova și, apoi, a pus garoafe roșii la mormântul lui Stalin.

Odată cu pandemia, acceptarea președintelui Putin a scăzut în sondaje la 59%, cel mai scăzut nivel de când a venit la putere acum douăzeci de ani. Conform ultimului sondaj realizat de Levada Center, cel mai apreciat om politic al momentului, din Rusia, este liderul Partidului Comunist, Genadi Zyuganov, care activează din 1993.

Comuniștii ruși au susținut întotdeauna că vaccinul face parte dintr-un complot „globalist” al miliardarului american Bill Gates pentru a implanta microcipuri printre oameni. „Jucătorii acestei Noi Ordini Globale  sunt gata să folosească cele mai sofisticate tehnologii ale sclaviei digitale: printre ele, o implantare masivă sub acoperire a cipurilor sub pretextul unei vaccinări obligatorii împotriva coronavirusului”,  scria Zyuganov în luna mai.

Partidul Comunist din Rusia este a doua forță parlamentară din țară și principala formațiune politică opusă lui Putin.

Zyuganov a făcut ecou unei teorii răspândite anterior de un regizor de film rus, în care îl arăta pe Gates ca instigator al acestui complot de control al populației lumii în contextul pandemiei. Confruntate cu valul de neîncredere apărut în primele luni ale pandemiei, autoritățile ruse au aprobat o lege care îi pedepsește pe cei care răspândesc informații „intenționat false” despre coronavirus cu până la cinci ani de închisoare. Mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale rusești au fost amendați și mai mulți protestatari au fost acuzați în temeiul legii.

Rusia a început campania pentru imunizarea gratuită și voluntară împotriva coronavirusului prin distribuirea vaccinului local Sputnik V, care oferă, spun mediile locale, o eficacitate de peste 90%, potrivit guvernului rus, dar nu a câștigat încrederea populației ruse, care se opune în mare parte vaccinului.

Ciprian Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu