vineri, 1 ianuarie 2021

Romania Muncitoare - NR. 293 din DECEMBRIE 2020

 


România Muncitoare – Nr.293 din DECEMBRIE 2020


Muncă şi unitate, luptă

 

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia

România Muncitoare – Nr.230 din DECEMBRIE 2020

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

80 de secretari de stat

80 secretari de stat se precizează să aibă România, conform înțelegerii coaliției de guvernare, pentru perioada 2021-2024. Trei pardite, 18 ministere și 80 secretari de stat. Așadar, o medie de 4 secretari de stat la 1 minister. 

 

In Franța, la o populație de peste 66 milioane de oameni, sunt sub 50 de secretari de stat. La noi, la o populație de cca 23 milioane (din care cam 30% lucrează și /s-au trăiesc și muncesc in afara României), avem 80 de secretari de stat. Sunt lucruri care se văd și vor costa bugetul României. Păcat! Hadrian

 

Minoritatea PSR (Partidul Socialist Român) este baza la care începe campania electorală pentru viitoarele alegeri anticipate sau la termen parlamentare, viitoarele alegeri europarlamentare și viitoarele alegeri locale și prezidențiale

 

Minoritatea PSR (cca. 23000 de voturi a obținut la alegerile parlamentare din decembrie 2020) trebuie să fie mândră că este al doisprezecelea partid politic din Romania.

 

Partidul Stânga Europeană trebuie să vină anual în România prin eurodeputații săi, prin liderii săi. Trebuie să facă acest efort. 

Dacă acum, in 2020, Partidul Socialist Român are doar 3 consilieri locali în toată România, ce v-a urma? 

Nu doresc să supăr pe nimeni dar trebuie schimbat ceva. Haideți să vedem ce putem face. Haideți să propunem că facem ceva. Haideți să avem lîngă noi și europarlamentari și membrii din Partidul Stânga Europeană. 

Trebuie să ne axăm pe viitor bineînțeles având în spate istoria partidului. Trebuie să facem azi pentru viitor! 

 

Aștept provocări, discuții despre Partidul Socialist Român. Ce putem face? Hadrian

Corigenți la economie

 

Păcat că nu se poate preda corect o istorie a economiei și finanțelor publice a României. In acest moment, România este corigenta la economie.

 

Sunt supărat că știe Ambasadorul Statelor Unite ale Americii câte companii mai are Statul în subordinea sa… 1200 de companii! Dacă nu se poate face un Fond Suveran de Investiții in Romania, macar Statul să rămână cu aceaste companii și să le facă profitabile.  Dacă mai multe companii ar deveni rentabile, atunci ar avea profit, iar bugetul local și bugetul consolidat al statului ar avea de câștigat. O să vină o perioada când Romania va trebui să înceapă să plătească datoriile făcute în acești 30 ani. 

Acum se fac calcule, se fac strategii, promisiuni,etc. Lumea se gândește la trei lucruri: să vindem ce mai are Statul în patrimoniul economic, să scădem salariile și să majorăm taxe și impozite. 

 

Dacă este să vorbim de viitor, eu aș merge așa:

 

1. Aș negocia cu Franța pentru continuarea lucrărilor și proiectelor la IAR Brașov. Statul, prin intermediul Ministeror Sănătății, al Apărării și Internelor să achiziționeze 30 elicoptere (6 pentru Sănătate, 16 pentru Aparare, 8 pentru Interne). Aș plati in anul 2021= 1 miliard euro în avans. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar.

 

2. Aș negocia cu Franța pentru continuarea colaborării la Uzinele Dacia Pitești. Statul să achiziționeze autoturisme pentru administrația publică locală (7500 ) și centrală (2500), companiile de stat locale și naționale (2500). Aș da în avans 0,5 miliarde euro pentru anul 2021. Preturi accesibile între 6000-8500 euro/ autoturism, depinde de marca și utilitate.

 

3. Aș negocia cu Germania pentru fabricarea in Romania și  pentru repararea și fabricarea de tancuri. Aș da în avans 1 miliard euro. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar.

 

4. Aș negocia cu Statele Unite ale Americii pentru repararea avioanelor de tip F16, repararea și construcția navelor militare, repararea și fabricarea echipamentelor militare, a radarelor. România să fie reprezentată de companii de stat din domeniul militar. Creerea de spitale și centre medicale militare în diverse zone balneare, cu ajutorul Statele Unite ale Americii. Motoarele navelor de război sa fie reparate de UCM Reșița. As propune 2 miliarde euro pentru 2021.

 

5. Hidroelectrica să fuzioneze cu UCM Reșița și HidroServ pentru a consolida poziția în acest domeniu. Cele două firme să rămână distincte în cadrul Hidroelectrica. Ea să devină Hidroelectrica Holding România. Aș investi 1 miliard euro.

 

6. Cercetare, știință și tehnică medicală, fabricarea de medicamente și dispozitive medicale, distribuție aș regandi întreg sistemul. Aș investi 2 miliarde euro în anul 2021.

 

7. Agricultura și industria alimentara. 

- 1, 5 miliarde euro în sistemele de irigații,

- 1 miliard euro în instituțiile de învățământ și cercetare agricolă,

- 1,5 miliarde euro aș da pentru horticultura și 1,5 miliarde euro pentru zootehnie; 1 miliard euro pentru pomi fructiferi și viță de vie și 2,5 miliarde euro pentru cultivarea cerealelor; în industria alimentara aș da 1 miliard euro.

- aș relua funcționarea companiei Unirea.

 

Aș gândi niște proiecte locale în care statul să fie interesat.

Modelul gândit: 

În anii trecuți în județul Caraș-Severin, Consiliul județean a gândit să reporneasca fabrica de produse lactate din orașul Oravița. Acum totul este la pămînt. 

Ideea este ca statul român să preia controlul asupra companiei cu 60% restul împărțit egal între Consiliul județean și Consiliul local. Potențialul de recuperare a laptelui din zona, există. De distribuție a produselor rezultate de aici, ar fi prin magazinele Unirea și discuții cu toate magazinele din zona respectiva și din judetul respectiv pentru ca o pondere de 5-10% din marfa pe care o recepționează pe acel produs să fie de la unitatea respectivă din domeniul alimentar.

 

In perioadele de munca in agricultura să se folosească toată resursele umane care sunt apte de muncă și beneficiază de ajutor social și șomaj. De asemenea cei care nu au nici o idemnizatie socială, dacă acceptă să lucreze atunci primește o indemnizație socială pentru perioada lucrată în agricultură. 

Cei care beneficiază de ajutor social pot fi folosiți pentru diverse alte lucrări în cadrul local sau județean, unde este nevoie. 

Statul să le asigure acestora transport, un sandwich și o sticlă de apă când merg la lucru, categoriilor sociale de mai sus.

 

Aș opri și conserva toate investițiile neutile( gen stadion, sala de cinema, sală de sport , modernizare centru localitate, echipamente birou care nu este urgenta,etc.) timp de 1 an de zile.

 

Aș plafona nivelul maxim al salariului de stat, bugetar, al companiei de stat la 12500 lei/lună, plus maxim 30 % sporuri, 20% prime și bonificații. Gărzile din domeniul sanitar se vor calcula că și pină acum.

 

Aș îngheța salariul minim brut pe economie.

 

Aș plafona și regandi nivelul pensiilor. Pensia minimă sa fie de 900 lei, pentru categoriile sociale care au vârsta dar nu au îndeplinit condițiile legii privind anii de vechime. Toate pensiile actuale sub 2000 lei vor fi egalate la 1800 lei. Pensiile actuale între 2001-4300 lei vor fi egalate la 2750 lei. Pensiile actuale între 4301-8500 lei vor fi egalate la 4500 lei. Restul pensiilor, peste 8501 lei vor fi egalate la 6000 lei.

 

Aș schimba sistemul de taxe și impozite pe salariu și pe profit. 

 

Tot ce am scris este o părere personală la anii ce vor urma pentru economia României.  Nu trebuie decât să înțelegi că așa putem proteja ce mai are statutul în patrimoniul și vom putea începe să plătim datoriile făcute pină în decembrie 2020. Hadrian

 

Observatori români la alegerile parlamentare din Venezuela

 

Alegerile din Venezuela- Vamos Venezuela

 

În data de 6 Decembrie au avut loc alegerile parlamentare în Venezuela, motiv pentru care, timp de o săptămână am participat ca observator international în Venezuela. După un îndelungat proces de selecție, am fost  invitată de  Consilul Național Electoral (CNE) la alegerile parlamentare. În același timp, sunt student doctorand la Facultatea de Filosofie a Universității din București și membră în Diem25 Romania. Alături de mine în Venezuela au fost prezenți patru persoane- prieteni ai cauzei Venezuelene.-

Prin urmare, consider necesar să prezint trei puncte importante ale călătoriei mele în Venezuela. Un prim punct este prezentarea socială si economică a Venezuelei. Spre deosebire de alte state sud-americane, Venezuela dispune de mari rezerve de petrol (fiind al cincilea producător de petrol pe plan mondial) și gaze naturale, astfel că după descoperirea petrolului la începutul secolului al XX-lea, Venezuela a devenit dintr-o țară subdezvoltată exportatoare de produse agricole (cafea și cacao), o țară cu posibilități financiare pentru dezvoltare.  Din acest punct de vedere, dacă America nu ar  impune sancțiuni Venezuelei, aceasta țară ar putea să abiă o economie înfloritoare.  Există două clase sociale în Venezuela: bogați și săraci (normali). Clasa de mijloc nu există . Salariul în Venezuela este de 2 dolari dar persoanele normale ( sărace) primesc de la stat alimente, chiria nu se platește, iar metroul și linile de transport sunt  gratuite. Oamenii din Venezuela sunt foarte prietenoși și deschiși în discuții despre politică și economie.

Un al doilea punct important este sistemul de vot.

În ceea ce privește votul, dupa terminarea alegerilor, în Europa diverse  publicații au declarat că aceste voturi au fost fraudate.  Din punctul meu de vedere, o asemenea declarație are nevoie de un temei justificat, ceea ce nu se poate vorbi în cazul Europei, ca nu și-a trimis observatori în Venezuela, ceea ce înseamna ca fără un temei justificat, ipoteza lor de lucru este nejustificată/ falsă.  Votul electronic pe care îl utilizează Venezuela este unul unic care  elimină suspiciunile de fraudă. Sistemul de vot este unic și electronic (bine pus la punct), iar acest sistem asigura faptul că cei care candideză sunt aleși de către poporul venezulean.

La intrarea in secțiile de votare, cetățenii sunt supuși biosecurizării –pentru a elimina eventualele îmbolnăviri cu Covid19, apoi sunt verificați după actul de identitate. Numarul actului de identitate este adaugat în aparat  iar pe baza acesteia, cetățenii sunt identificați prin atingerea ecranului aparatului (prin amprentă). Dupa identificare, cetățeanul merge la mașina electronică de vot. Aceasta poate vota prin atingerea cu degetul (touch) a ecranului. Acestia pot vota atat partidele existente, cât  și cele din opoziție.  După exercitatrea votului, cetățenii primesc o chitanță pe care o aduagă în urnă, iar apoi merg să semneze și să confirme faptul că au votat la acea secție de votare. Din punctul  meu de vedere, acest sistem este foarte bine gândit deoarece votul este atât electronic, cât și printat pe hartie. Votul printat pe hartie este numărat de opoziție pentru a nu exista fraude.

Personal, sunt încăntată de acest sistem de vot și consider că ar trebui implementat atât în  Europa cât și în România pentru ca ar elimina frauda și votul persoanelor inexistente în teritorul respectiv.

 

Pandemia Covid19. Oare a  inflențat pandemia ieșirea la vot a cetățenilor?

Sistemul de biosecuritate din cadrul CNE a fost bine pus la punct, atat observatori internationali , cat si cetățeni au beneficiat de dezinfectarea  mainilor, cât și de maști. În Venezuela nu sunt foarte multe cazuri de Covid19, iar acest lucru nu a influentat iesirea cetatenilor la vot. A fost o prezență de peste 30 %, iar castigator a iesit Partidul PSUV cu peste 67% din voturi. Partidul PSUV. Partidul Socialist Unit al Venezuelei (în spaniolă: Partido Socialista Unido de Venezuela, PSUV) este un partid politic socialist din Venezuela care a rezultat din fuziunea unora dintre forțele politice și sociale care susține Revoluția Bolivariană condusă de fostul  președintele Hugo Chávez. Este cel mai mare partid politic din Venezuela și al 10-lea ca mărime din lume, cu peste 7 milioane de membri activi începând cu 2014. Ceea ce am observat este faptul că femeile sunt privilegiate în ceea ce priveste candidatura din partea unui partid. 

Prin urmare, sistemul de vot venezuelean este democratic. Votul este secret și eligibil. Venezuela este o țară cu foarte mult potenția cultural , economic și social.

 Cerasela Georgiana- Nițu (membră în  DiEM25 România)

 

Interviu cu JEAN TARDY despre Marea Resetare: „O FORMĂ DE CONTROL SOCIAL COMPLET” (Video). Sub pretextul pandemiei Covid și a urgenței climatice, elitele de la DAVOS ne pregătesc NOUL TOTALITARISM

The Great Reset – Marea Resetare

Interviu cu Jean Tardy

realizat de Jean-François Denis la radio  ThéoVox  Actualités

Jean-François Denis: Bună ziua! Aici, Jean-François Denis pentru TheoVox Actualités. Sper că sunteți bine. Astăzi vă vorbesc despre „Marea reinițializare” sau, dacă preferați, „The Great Reset” – Marea Resetare – cu un om extraordinar, d-l Jean Tardy. Bună ziua, d-le Tardy! Mulțumim că ați acceptat invitația noastră la emisiunea  TheoVox Actualités pentru a vorbi despre un subiect foarte pasionant, „Marea reinițializare” sau „The Great Reset”. Dar înainte de a merge mai departe, aș dori să le dezvălui  ascultătorilor noștri cine este personajul din spatele d-lui Jean Tardy.

Aveți un masterat în Științele matematicilor, sunteți un sistemician, am descoperit o denumire de 100 de dolari, adică sunteți specializat în tehnica sistemelor complexe de ansambluri de elemente în interacțiune. Ce înseamnă aceasta pe înțelesul tuturor?

Jean Tardy: Este un mod de a înțelege ce se întâmplă atunci când examinezi evenimentele sau organizațiile ca sisteme. Am făcut asta toată viața. Este un subiect al cercetărilor mele în optimizarea stocastică; pe urmă am lucrat mai ales în calitate de consilier sau consultant în cercetare și dezvoltare. De fiecare dată era vorba de a percepe ce fel de informație aveam și de a o prelucra în cadrul unei organizații ca sistem sau program. Asta am făcut toată viața. Este un instrument esențial pe care-l folosesc pentru a percepe realitatea. L-am folosit și pentru a elabora arhitecturi de sistem, inclusiv  arhitectură de sistem în inteligența artificială. (…)

JFD: Sunteți și scriitor. Ați scris 3 cărți, dacă nu mă înșală memoria. Le am aici și o să le prezint ascultătorilor noștri, pentru că nu știu titlurile pe de rost. Ați scris un manual destul de impozant, intitulat „The Meca Sapiens Blueprint”. E despre inteligenta artificială?

JT: Da.

JFD: Îmi imaginez că a fost consultat de experți în inteligența artificială.

JT: Da. Am fost invitat să particip la conferințe relativ recente, organizate de „tripple AI”, American Association for Artificial Intelligence (Asociația Americană pentru Inteligența Artificială), și sunt în contact cu un jurnal care îmi cere să contribui cu un nou articol, de exemplu. Ce este această carte în esență?  Este o arhitectură de sistem care permite, sau indică cum am putea construi mașini care să aibă o anumită conștiință. A fost o muncă de anvergură pe termen lung pe care am încheiat-o acum câțiva ani. Recent, am făcut o prezentare la Université din Quebec de la Rimuski despre acest subiect.

JFD: Ați mai scris și „The Creation of a Conscious Machine”. Și această carte are legătură tot cu inteligența artificială?

JT: Întocmai. Pentru cei care au cunoștințe mai tehnice, ea se referă la ceea ce numim „specificații”, specifications. Acestea descriu obiectivele de atins, în timp ce arhitectura descrie la modul general cum trebuie atinse aceste obiective.

JFD: Pe urmă ieșim complet din cadrul inteligenței artificiale. Ați scris cartea „La voie du dogme. Défense de la foi” (Calea Dogmei. Apărarea credinței), care este o carte creștină. Sunteți creștin, sunteți și practicant?

JT: Da, sunt creștin și practicant fervent. Și de foarte multă vreme, sunt deja vreo 25-30 de ani, în urma unei făgăduințe. Fiul meu a avut un accident grav și în momentul acela am căutat să aflu ce aș putea aduce mai bun? Ce aș putea să dau mai bun? Ceea ce pot să fac, să fac mai bine. Și cel mai bun lucru pe care-l pot face eu este analiza, să analizez. Să văd cum interacționează ideologiile, cum se întâmplă asemenea lucruri. Asta i-am făgăduit lui Dumnezeu că voi face și asta am făcut. Mi-a luat 9 ani.

JFD: Ca să scrieți această carte.

JT: De ce, nici acum nu știu. Am scris-o foarte greu. Dar am dus-o la bun sfârșit. Și-apoi e ceva factual, multe lucruri pe care le trăim acum. Multe lucruri pe care le trăim acum și pe care nu le-am prevăzut atunci. Nu e chiar o previziune. Pentru mine era vorba să scriu în fața lui Dumnezeu și să văd realitatea prin prisma Crezului. Să văd ce se întâmplă și cum se compară cu Crezul, cu mărturisirile de credință.

JFD: Astăzi, d-le Tardy, avem un subiect foarte  important. Un subiect care este pe buzele mai multor guverne din lume și dacă am fi tratat acest subiect împreună acum câteva luni, am fi fost luați drept complotiști. Se vorbește despre „The Great Reset”. Cei mai mulți cunosc „The Great Reset” sau în franceză, „la grande réinitialisation” sau chiar „la grande remise à zéro” (Marea revenire la 0). Ce este „The Great Reset”? Știu că nu demult, chiar înainte să vă ascult vorbind despre asta, l-am avut pe primul ministru Justin Trudeau care la o conferință de presă în septembrie a pronunțat pentru prima dată „The Great Reset”.  Să-l ascultăm:

„Vă vine să credeți că răspunsul puternic, coordonat, al întregii lumi și al tuturor sectoarelor este esențial? Pandemia a furnizat o oportunitate pentru o Resetare. Aceasta este șansa noastră să ne accelerăm eforturile pre-pandemice, să reinventăm sistemele economice care de fapt se adresează provocărilor globale precum sărăcia extremă, inegalitate și schimbările climatice.”

D-l Trudeau tocmai a menționat el însuși că este timpul ca în interiorul acestei pseudo-pandemii să vorbim despre Marea Resetare. D-le Tardy, Marea Resetare este văzută în continuare ca un complot? Și de fapt ce este cu adevărat Marea Resetare?

JT: În primul rând, nu a menționat-o atunci pentru prima dată. Treaba asta se pregătește de ani de zile. El însuși este una dintre gazdele unei conferințe de High-level Political Forum (Forumul  politic de nivel înalt) care anunța Marea Resetare și anunța accelerarea ei folosind covidul. Mai sunt și alte citate și angajamente formale ale guvernului de a implementa Marea Resetare. Deci nu este prima dată. E prima dată când oamenii încep să-și dea seama. Aici vorbim despre ceva care se pregătește de multă vreme, despre care informațiile sunt complet disponibile. Înainte să descriu ce este, aș vrea să spun o povestioară, încercând să explic într-un fel ce anume urmează să se întâmple acum. Imaginați-vă pe cineva care locuiește în Montreal și care se hotărăște să cumpere o pisică. E izolat la domiciliu, se plictisește și-și spune în sinea lui: „Ah, întotdeauna am visat să am o pisicuță. Așa că o să profit și o să-mi cumpăr o pisicuță. Am s-o cumpăr on line, din cauză de covid”.  Sună și spune: ”OK, aș dori o pisicuță să-mi țină de urât. – Ce fel de pisicuță? – Păi, nu foarte mică, totuși, un pic mai mare. Mi-ar plăcea să aibă dungi portocalii și negre. Și o față frumoasă, rotundă.”  Câteva zile mai târziu, sună cineva la ușă, deschide ușa și în fața lui se trezește cu un tigru. Aceasta este Marea Resetare. Este ceva ce pare nevinovat, dar care este un puci tiranic de totalitarism inuman. Și periculos. Sub aparențe nevinovate. Și această agendă în esență răspunde tuturor cererilor și aspirațiilor progresiste, dar sub o formă inumană și totalitară.

JFD: Spunem „periculos” în ce sens?

JT: În sensul în care aceasta poate duce la o societate de control absolut. O societate în care omenirea nu e cu adevărat… în care populația Canadei sau din Quebec e controlată, schimburile ei sunt controlate, identitatea ei este controlată fără întrerupere, continuu. O societate de indivizi care doar sunt puși să furnizeze informații despre ei și ale căror activități sunt limitate și controlate de guvern. Este un totalitarism, o dictatură pentru atingerea obiectivelor planetare care au fost puse la cale de Forumul Economic Mondial (FEM).  Deci suntem în fața a ceva… Oamenii trebuie să se informeze. Ați menționat [despre Trudeau] că a spus asta recent pentru prima oară, însă uitați-vă la documentele pe care le-am pus pe sit-ul web și pe care vi le-am furnizat. Totul se pregătește de mult timp. Și e ceva mare. Încă nu avem idee cât de mare este, dar sper că oamenii își vor face o ideea după ceea ce am menționat. Marea Resetare e într-adevăr ceva mare.

JFD: Ați declarat că Marea Resetare nu este acel complot secret. Este o agendă de inginerie socială radicală în 17 obiective enunțate de FEM (Forumul Economic Mondial) și patronate de ONU a căror realizare va începe în 2021 și va dura un deceniu. Programul este susținut de marele capital și asumat de elitele politice, academice, mediatice și religioase ale planetei. Agenda cuprinde toate aspectele societății, de la marile investiții energetice până la cursurile de grădiniță.

JT: Da.

JFD: Cursuri de grădiniță…? Ce înțelegeți prin „cursuri de grădiniță”?

JT: Mă refer la una dintre agende, cea a obiectivelor de dezvoltare durabilă care indică cum ar trebui să se predea sexualitatea în școli. Printre aceste obiective, pentru nivelul 4-5 ani, se spune, se stipulează că micuții ar trebui să identifice adulții de încredere, care nu sunt neapărat părinții lor. Și începe să li se inducă încă de la vârsta aceasta ideologia LGBT,  o ideologie care este sexualitate denaturată. Așa că imaginați-vă! Intenția este să se facă asta la nivelul planetei. Agenda marii resetări promovează, incită sau încurajează implementarea agendei dezvoltării durabile care este patronată de ONU. Vorbesc aici despre „ruleta” lui Horacio Arruda, a cărei diagramă o veți regăsi în documentația lor (pt. diagramă: https://reports.shell.com/sustainability-report/2018/introduction/our-approach-to-sustainability/un-sustainable-development-goals.html). Este o agendă globală, mondială, pentru toată planeta și pentru toți copiii de pe planetă, inclusiv pentru ai noștri, pentru oamenii de-aici [din Quebec]. Așadar, când spun „până la grădiniță”, asta înseamnă. Instrucțiuni documentate ale obiectivelor de dezvoltare durabilă  care vizează educația copiilor de grădiniță sau de 4-5 ani.

JFD: Și cum se realizează concret, cum se materializează îndoctrinarea copiilor noștri în Marea Resetare?

JT: Este lăsat la inițiativa fiecărui guvern național și fiecărei ordini naționale. Cum se va implementa? Va depinde de oameni. În Quebec există deja oameni care fac cursuri de sexualitate inspirate din Marea Resetare și care urmează directivele. Marea Resetare emite obiective care sunt puse apoi în aplicare la nivel local cu susținerea activă a guvernelor noastre, activă și entuziastă a conducătorilor noștri și a multor altor persoane. În privința susținerii active, directe, entuziaste sau voluntare de către partidul liberal din Canada și de către guvernul canadian, în trusă sunt mai multe link-uri către site-uri și documente care o indică, nu e nimic secret. Nu e un complot, în sensul că nu e secret. Așa se întâmplă întotdeauna. Când a izbucnit cel de al doilea mare război, oamenii au spus „cum de se se comportă astfel?” Dar el a vorbit despre asta, totul era scris, publicat în cartea lui, Mein Kampf. Hitler spusese acolo ce voia să facă, însă oamenii nu-l luau în seriosCam așa se întâmplă și acum. Există obiective, sunt oameni care fac afirmații radicale, care au o putere enormă, care implică foarte, foarte mulți oameni puternici și ale căror obiective sunt radicale.

JFD: Ce fel de actori putem găsi în spatele Marii Resetări de exemplu?

JT: Totul e foarte coerent. Însăși expresia de „Marea Resetare” este folosită de FEM și legată de pandemie sau accelerată de pandemie. FEM spune că Marea Resetare este implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă care la rândul lor sunt patronate de ONU. Deci un grup de capitaliști aparținând în esență marelui capital mondial declară că este o urgență și că trebuie implementate radical în deceniul 2020-2030 obiectivele dezvoltării durabile  ale ONU și care au fost concepute anume pentru a fi implementate în perioada 2020-2030. De aceea agenda lor se numește Agenda 2030. Totul este organizat, este specific și determinat.

JFD: Când vorbim de „obiective de dezvoltare durabilă” la ce ne gândim în special?

JT: Mai întâi aș dori să descriu puțin mai pe larg ce înseamnă FEM care patronează toate acestea. Este marele capital. E un grup care se reunește anual de mulți ani și care-i cuprinde pe toți cei din GAFAM printre cei 114 parteneri strategici, sau „cei cinci”, adică toate marile companii care domină informația pe plan mondial. Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, toate fac parte din FEM. Și toți oamenii lor participă la Marea Resetare și la declarațiile Marii Resetări.  Îi avem apoi pe „Cei patru mari” care sunt  cele patru firme mondiale de contabilitate: PricewaterhouseCoopers,  KPMG, Ernst&Young și Deloitte Touche Tohmatsu. Toate sunt implicate. Avem și marile companii farmaceutice. Cele patru companii farmaceutice de care am auzit atât vorbindu-se recent sunt toate parteneri strategici  sau parteneri ai FEM. Fără a-i mai socoti și pe ceilalți, marile bănci, etc.

Și acest grup din cadrul Marii Resetări a declarat că există o urgență climatică extremă. Bine, de 40 de ani încoace se tot declară o urgență climatică extremă, dar acum au declarat din nou. Pentru ei aceasta este motivația și justificarea preluării controlului asupra omenirii. Facebook și Google au declarat formal prin FEM că o urgență climatică extremă trebuie să ia măsuri extreme de control, care s-ar cere. Și atunci ne mai întrebăm dacă cenzurează, dacă într-adevăr…, cum se face că…, ce-i asta? Ei bine, da! Ei fac exact ce spun că vor să facă! Trebuie să vedem documentația pe care am furnizat-o, care este pe sit-ul lor web, și trebuie luată în serios. Să ne spunem „Aha! deci oamenii ăștia sunt partenerii lor strategici și Marea Resetare este ceea ce spune aici”.

JFD: După părerea dumneavoastră, este vreo legătură între faptul că Pfizer și celelalte întreprinderi farmaceutice fac parte din FEM și sunt în același timp primele organizații farmaceutice care au descoperit vaccinuri?

JT: Nu știu. Ce pot să spun, de exemplu, este că astăzi, acum când vorbim, cele patru companii farmaceutice care au anunțat recent vaccinurile, Pfizer, AstaZeneca, Moderna și Johnson&Johnson sunt toate fie parteneri strategici, fie parteneri ai FEM. Mergeți pe siturile lor web, intrați și uitați-vă. Informația e acolo.

JFD: Se vorbește din ce în ce mai mult de trasabilitate (contact tracing – n.n.). Am citit unul din articolele dumneavoastră publicate despre trasabilitate. Ce efect are trasabilitatea? Intră ea în cadrul marii resetări?

JT: După părerea mea, da. Aplicațiile de trasabilitate constituie unul dintre instrumentele totalitare absolute care pot fi imaginate. Aceasta permite Statului sau celor care au controlul să știe în timp real, să cunoască toate întâlnirile, toate interacțiunile umane în care oamenii îți pot împărtăși informații. Este ceea ce facem noi acum. Facem schimb de informație. Este un astfel de tip de întâlnire. În timp real. Imaginați-vă! Este un instrument de control totalitar absolut. Este prezentat ca un mijloc de trasabilitate anti-covid. Posibil. Dar este și un instrument totalitarȘi apoi trebuie să ne întrebăm dacă pandemia este atât de gravă încât ne vom sacrifica toate libertățile și drepturile noastre de asociere. Pentru că asta ni se propune. Orice informatician care face un efort, poate determina ca și mine că un instrument de urmărire, chiar și anonim, așa cum este propus, poate detecta toate tipurile de întâlniri umane care sunt descoperite. O să-ți explic printr-un fel de poveste. Imaginează-ți pe cineva cu aplicația de trasabilitate la el, cea care detectează schimburile și proximitățile. Este un nr. anonim și aplicația lui trimite la fiecare secundă lista celorlalte numere sau a celorlalte persoane anonimizate pe lângă care se află în acel moment, în secunda aceea. Să spunem că omul nostru se duce într-un centru comercial la cumpărături. Iese din mașină, se îndreaptă spre centrul comercial, timp în care aplicația lui nu semnalează nimic. E singur. Se întâlnește cu cineva, să presupunem că se intersectează cu cineva care iese de la cumpărături, apare un mesaj cu intersectarea care durează cam 2 secunde. Apoi continuă, intră în centrul comercial și începe să se plimbe pe alei. Aplicația lui generează un pachet de mesaje, evident, pentru că el intră în contact cu tot felul de oameni. Este un tip de contact special. Sunt schimburi de scurtă durată, câteva secunde. Te intersectezi cu un număr mare de indivizi și de lucruri. Aceasta este o semnătură statistică, dacă vrem, a unui tip de activitate. Deci cineva poate face foarte ușor algoritmi care vor detecta acest eveniment și care va spune da, e într-un centru comercial în care își face cumpărăturile.

JFD: Din cauza vitezei?

JT: Din cauza numărului de contacte, a vitezei și frecvenței. Totul anonim. Informația anonimă este suficientă pentru detecție. Să presupunem că același om s-a hotărât să meargă la o întâlnire la care un prieten a invitat vreo zece prieteni acasă…

JFD: De Crăciun!

JT: Să admitem! De Crăciun. Și acolo vom vorbi și despre vaccinuri, „te vaccinezi sau ce faci?”, vom schimba informații. Cât timp se află în mașină, nu e nici un mesaj, evident. Intră în casă la persoana respectivă și acolo de asemenea sunt semnalate contactele. Contacte diferite.  Pentru că va întâlni pe cineva cu care va sta puțin de vorbă, vreo câteva minute, apoi se vede cu altcineva. Aici va fi un alt tip de semnătură statistică.

JFD: Care va fi diferită de cealaltă.

JT: Da. Îți vei spune. „Aha!” Diferența se poate face cu destul de mare finețe. Sub această semnătură poți să știi dacă e un brunch unde oamenii se întâlnesc și conversează sau dacă sunt așezați toți în jurul aceleiași mese. Așadar ai un instrument care permite să detectezi toate aceste momente, pentru că într-o societate liberă oamenii se întâlnesc și schimbă păreri. Acesta este fermentul libertății: omenii spun, vorbesc, conversează, mărturisesc. Toate acestea sunt detectate. Sunt schimburi care durează câteva minute și nu doar câteva secunde. Iar semnătura lor va fi detectată în timp real. Este o amenințare gravă la adresa libertăților individuale și colective. Și apoi, nu s-a menționat niciodată.  Cum se face una ca asta?!

JFD: Dar ce fel de amenințare? Ce ar putea decurge dintr-o interpretare precum cea pe care tocmai ați denunțat-o?

JT: Să-l luăm din nou pe omul nostru. S-a dus la acea întâlnire. Să admitem că birocrații de moment au decis că se pot întâlni numai 6 persoane odată. Dacă aprinzi lumina, poliția știe. Cu triangulația mesajelor ei pot ști unde are loc întâlnirea și așa cum știm, guvernul a implementat un modul de mandat automat de percheziție care-i permite poliției să vă intre în casă cerând un mandat automat de percheziție. Și nu numai atât. Persoana respectivă iese de la această întâlnire. Numărul lui anonim care emite este acum asociat cu un comportament „sanitar” inacceptabil. Or, s-a întâlnit cu 10 persoane și poate unii sunt contagioși. Cine știe?!  Atunci toate persoanele cu care se va intersecta, dacă au aplicația necesară, vor ști că se intersectează cu cineva ale cărui comportamente sociale sunt inacceptabile. Polițiștii, gardienii, oricine. Ceea ce am spus acum despre fezabilitatea tehnică a acestei utilizări, orice informatician care se gândește la așa ceva, care reflectează, își va da seama și va fi de acord cu mine.

JFD: Am o întrebare care sunt convins că stă pe buzele multora dintre ascultătorii noștri. Suntem 8,5 milioane de locuitori în Quebec. Dacă urmăresc firul logic al spuselor dumneavoastră, cum poate gestiona un guvern 8,5 milioane? Bine, înțeleg că sunt și copii la mijloc, dar cum poate gestiona guvernul 8,5 milioane de locuitori via o aplicație de trasabilitate precum cea pe care ați indicat-o, pentru a încerca să captureze sau să vâneze pe cineva care nu s-ar supune regulamentelor totalitare?

JT: Pentru sistemul de informații nu e enorm. Gândiți-vă! Oamenii merg deja la cumpărături. Câte persoane fac cumpărături cu cardul de internet, cu cardul de debit pe secundă? Și apoi așa se transmit mult mai multe informații. Este un flux de informații enorm. Deci în ceea ce spun eu nu există atât de multe informații față de capacitățile mașinilor contemporane. Chiar acum când vorbim, câte persoane fac cumpărături în Quebec pe internet? Câte persoane sunt conduse la destinație cu aplicația google?  Aceasta înseamnă poziție și actualizare în timp real. Lucrul despre care vorbesc eu e minim în comparație cu cantitatea de informații care circula în momentul acesta în Quebec. În sine, da, înseamnă foarte multe date, dar este foarte posibil, e ceva mecanic și nici măcar nu-i complicat să extragi secvențele importante, semnificative. Poți să faci filtre, dacă vrei, ca să filtrezi tipurile de întâlnire care te interesează și să le obții în timp real. Tot așa cum și cumpărăturile în societatea noastră sunt în timp real.

JFD: Deci vorbim de un regim totalitar. Multe persoane ar putea spune că n-am ajuns până acolo.  N-o să devenim de azi pe mâine o societate marxistă, totalitară. Ce le răspundeți?

JT: În primul rând că și eu credeam asta în martie 2020. Și eu credeam că întreaga noastră societate, bazele societății noastre, reglementările, ne protejau. Poate că în altă parte erau crize, dar eu la Rimouski eram liniștit pentru că trăiam într-o țară care nu era totalitară. Acum când vorbim suntem sub  dictatură. Ce este o dictatură? Este atunci când guvernul modifică viața oamenilor prin dictate. Asta fac ei. [Prim-ministrul] pare simpatic, drăguț când face conferințe de presă, dar emite dictate care trebuie puse imediat în aplicare. Înainte nu a fost niciodată așa. Deci asta cu „nu se va întâmpla de azi pe mâine”…   Cine ar fi crezut pe 13 martie că toate drepturile și libertățile oamenilor vor fi imediat stopate? Eu n-aș fi crezut asta niciodată. Deci, personal, consider că suntem într-un regim totalitar  și întrebarea este dacă se va perpetua sau ne vom întoarce la ce a fost? Aceasta-i întrebarea. Pentru că în acest moment suntem într-un regim totalitar.

JFD: Klaus Schwab care este în spatele FEM a făcut o declarație în care spunea că după cel de-al doilea război mondial au trăit cumva un fel de reset. Părea să spună într-o declarație că fiecare flagel pe care-l cunoaște omenirea, generează întotdeauna un fel de reset. Sunteți de acord cu această afirmație?

JT: În primul rând sunt de acord cu faptul că d-l Klaus Schwab face multe afirmații mărețe de tipul ăsta. În momentul de față trăim un flagel artificial. Dacă luăm în considerare mortalitatea, datele exacte, nu este nicidecum vorba de un flagel precum ultimul mare război sau gripa spaniolă. El spune asta pentru că vrea să justifice Marea Resetare. Și a preluat schimbarea omenirii.

JFD: Ce ar avea de câștigat care să poată justifica Marea Reinițializare?

JT: Eu unul nu știu. Are multă putere, a fondat FEM, poate sunt ideile lui personale? Nu știu. Dar a declarat și că „În viitor nimeni nu va avea nimic și veți fi toți fericiți.” A declarat asta și alte lucruri asemenea. Sunt idei mărețe, ținte mărețe dintotdeauna, din 1970, afirmații mărețe despre omenire, despre societate, planetă, tipul de organizare, tipul de întreprindere…

JFD: E un visător?

JT: (ir.) Într-adevăr… Se credea că este un visător până în martie 2020 și se crede că e un visător, dar visele lui devin realitateAceasta este „Marea Resetare”, aceasta-i problema. Nu mai e vorba doar despre câțiva mari milionari care se întâlnesc între sezonul de schi și sezonul de iahting. Nu e vorba doar de câțiva care refac lumea ca să se amuze. Există un plan pus în aplicare.

JFD: Concret, dacă vorbim de planul economic, la ce ne putem aștepta?

JT: La o formă extremă de socialism. O formă de control social complet. Măsuri, transformări economice cu privire la consumul energetic, cu privire la modul de viață, care pot fi și vor fi extreme dacă se  îndeplinește planul.

JFD: Aveți și niște exemple?

JT: Da. Vom reduce cu 50%, vom de-carboniza populația. Pare simpatic, nu? Să de-carbonizezi populația. În 10 ani. Ce implicații are implementarea acestui mecanism totalitar de forțare a populației la distrugerea a tot ceea ce se face? E ceva masiv. Și nu este supus niciunui control, niciunei discuții deschise. Discuția s-a încheiat. Nu ne mai putem întâlni, nu ne mai putem aduna decât prin GAFA, care și ele vor să implementeze Marea Resetare.

JFD: Pentru ascultătorii noștri obișnuiți, GAFA înseamnă…?

JT: Google, Apple, Facebook, Amazon și Microsoft. Și Tweeter. Marile companii care controlează informația. Așa cum toată lumea sau aproape toată lumea, are un telefon celular, are și o aplicație de urmărire care este descărcată. Această aplicație de urmărire a fost dezvoltată de Google și de Apple în colaborare, cei care controlează toată piața de telefonie celulară. Deci, consumatorul nici măcar nu poate alege să nu o aibă.

JFD: Am putea să ne așteptăm d-le Tardy la eliminarea banilor în bancnote de hârtie?

JT: Este cu siguranță un obiectiv. Este în mod esențial ceea ce s-a întâmplat odată cu pandemia. Cine ar fi crezut asta? Altfel spus, toate tranzacțiile, toate schimburile financiare sunt controlate. Există un potențial de control totalitar cu adevărat foarte serios! Schimburile financiare fac parte și ele din interacțiunile specifice oamenilor liberi.

JFD : Există oare posibilitatea de a alege un guvern mondial mai degrabă decât a avea un guvern pe fiecare țară?

JT: Marea resetare nu va funcționa așa. Trebuie să existe, de fapt, există chiar acum un guvern mondial efectiv, care nu este ales, ale cărui directive sunt puse în aplicare de către guvernele noastre naționale. Toți șefii de stat ai tuturor guvernelor naționale sau aproape toți, au semnat, s-au angajat să îndeplinească obiective radicale pe plan social. Referința este acolo. Priviți! Angajamentul guvernului mondial este prezent. Întregul mare capital și mai mulți membri ai marilor religii sunt de acord cu acest lucru. Elitele sunt de acord sau se angajează la aceasta. Poate fără să știe prea multe din cele ce se vor întâmpla. Deci, elitele se îndreaptă spre ceva enorm, spre ceva foarte, foarte mare. Aceasta este realitatea de mâine. Această realitate, însă, există de pe acum. Deja o vedem la conferințe, la fiecare conferință a lui Legault. Cine stă lângă el tot timpul?

JFD: Horacio Arruda.

JT: Cu ce? Cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Echivalentul aceluiași personaj este prezent și la Ottawa. Același lucru.

JFD: Da. Dr. Tam [Theresa].

JT: Da. Iese alături de el [de Prim-ministru] pentru a păstra prezent simbolul noii puteri! Este o putere care are o aparență surâzătoare, în sensul că dă directive „frumoase” pentru ameliorarea omenirii, care seamănă cu niște „dorințe utopice” dar nu sunt, sunt niște directive concrete.

JFD: Ceea ce mă fascinează, iertați-mă, dacă pot să vă pun puțin sub reflector…

JT: Sunt puțin…

JFD: Cum se poate spune că sunt niște dorințe utopice, dar în realitate nu sunt? Cum se poate trage o concluzie atât de drastică precum cea pe care o enunțați? Pentru că cea mai mare parte a oamenilor care se uită la așa ceva și aud vorbăria cu care ei vin, văd pozele frumoase atașate, ar putea spune: stai puțin, înainte de a-mi spune că sunt doar niște dorințe utopice, ei degajă o anumită notorietate.

JT: Cum funcționează Forumul Economic Mondial? Totul este formulat sub forma unor intenții pozitive. Un exemplu este D-l Klaus Schwab care promovează ceea ce se numește „stakeholder capitalism” – capitalismul angajat social. Un „capitalism angajat social” sună foarte bine, nu? Reunește mari capitaliști, le vorbește despre asta, sunt cu toții de acord că întreprinderile lor ar trebui să fie angajate social, că ar trebui să participe la ameliorarea valorilor umanității și a comportamentului uman, etc. Și toată lumea e de acord, și totul e foarte bine, se semnează ceva și se pregătește un document. Pe document se pun mai multe fotografii edificatoare cu tineri, cu copii în context etnic și totul trece. Toți au semnat. Când te gândești, însă, ce semnifică aceasta, este o invitație adresată marelui capital de a-și asuma guvernarea popoarelor! The stakeholder capitalism, în fond, înseamnă exact asta. Ceea ce am descris suna destul de bine, nu? Ei bine, așa merg lucrurile. Vedem în documentația lor obiective de genul „zero sărăcie”! Cine poate fi împotriva acestui lucru? Sunt multe lucruri de felul acesta.

JFD: Sau egalitatea.

JT: Egalitatea totală, echitatea, toleranța, acceptarea, etc.

JFD: Dar în acești termeni…pentru că pentru mine chiar sună bine, egalitatea, echitatea… dar ce se ascunde în spatele unor asemenea enunțuri? Dumneavoastră care ați construit trusa, care ați făcut mai multe cercetări, ce se ascunde în spatele unui enunț ca egalitate sau echitate, care apriori par inofensive?

JT: Așa funcționează. Ce se ascunde în spate? Este de fapt o voință și un mecanism de control totalitar care îți va spune cum trebuie să te comporți, ce trebuie să gândești, care trebuie să fie valorile tale, ce ar trebui să faci pentru a avea un loc de muncă, pentru a te putea deplasa, etc. Asta este. Toți căutăm egalitatea. Dacă ți-aș spune că eu sunt în favoarea sănătății? Tu ești în favoarea sănătății?

JFD: Bineînțeles.

JT: Da. Eu vreau ca toți să trăiască cât mai mult posibil. Ești de acord? Sigur că da! Aș vrea să nu ne îmbolnăvim niciodată! Ești de acord. Dacă e posibil, sigur că da! Bineînțeles! Atunci voi impune un certificat de vaccinare tuturor. Cât despre cei care vor fi refractari, cu atât mai rău pentru ei! Îi vom carantina, îi vom închide, îi vom oprima într-un fel sau altul, pentru că dacă vrem cu adevărat  ca toți să fim sănătoși, trebuie ca să fim cu toții vaccinați, trebuie să fim cu toții urmăriți, trebuie ca tot comportamentul nostru să fie corect. Acesta este controlul.

JFD: Îmi place această analogie, mă ajută să văd încă și mai mult totalitarismul din spatele lucrurilor. Dacă transpunem acestea la nivel financiar, ce exemplu îmi puteți da?

JT: Mai întâi, am vorbit despre monedă (banii lichizi), care nu mai există. Ca să știm ce metodă și ce mijloace financiare vor fi folosite, vedem acum că un întreg sector al populației, un sector întreg al economiei, cei care au întreprinderi mici, mai ales în sectoarele unde există convivialitate și schimb de informație sunt sufocați în liniște. Ce înseamnă asta? Vă voi da doar un mic exemplu : Radio Canada publică regulat interviuri cu persoane din domeniul restaurației, cu mici antreprenori, pe care îi vizitează și apoi îi întreabă : sunteți de acord cu măsurile luate de guvern? Sunteți de acord? Iar răspunsul este : „Da, da, sigur că suntem de acord! Priviți tot ce am făcut aici! Avem panouri de plexiglas, scaunele sunt distanțate, avem aici săpun, etc”. Da! Jurnalistul care lucrează pentru biroul de propagandă de la Radio Canada întreabă pe cineva care e pe cale să moară de foame, care este pe punctul de a da faliment și care depinde de subvențiile statului pentru a supraviețui, ce părere are despre politicile statului! În felul acesta funcționează totalitarismul. „Ești de acord?” – „Sigur că sunt de acord!” Priviți! Toată lumea este de acord pentru că, dacă nu ești de acord, îți vom retrage subvenția, te vom reclasifica în zona roșie iar afacerea ta va cădea. Vedem asta fără încetare. Aparența e surâzătoare, nu? Câtă lume spune ceea ce trebuie să spună doar pentru a putea supraviețui, pentru a avea un loc de muncă, pentru a nu și-l pierde, pentru a nu fi penalizat?

JFD: Deci, cenzura devine parte parte integrantă a Marii Resetări!

JT: Da. Păi, este o cenzură implicită. Asta este. Nobody left behind! E unul dintre sloganele Marii Resetări. Nimeni nu e lăsat în urmă. Cu alte cuvinte, nu vei avea dreptul să rămâi în urmă! Vei fi forțat să intri în rând!

JFD: Noi am vorbit despre sănătate. Ați imaginat sănătatea. Am vorbit despre economie și ați imaginat economia cu cenzura, cu sumele de bani, iar dacă vorbești te va costa locul tău de muncă, te va costa… deci, se ating de economie, se ating de bani, se ating de portofel. Sunt proprietari de restaurante care vorbesc despre faptul că vor să deschidă, dar care sunt amenințați că li se vor trimite polițiști în fața restaurantului care vor da amenzi contravenționale tuturor celor care vor intra, atât celor care vor merge la restaurant cât și proprietarului, în așa fel încât proprietarul revine asupra deciziei și spune nu, nu vom deschide chiar acum, vom aștepta. Vedem cum acest totalitarism se ingerează, actualmente, în economie și se pare că sunt favorizate marile magazine în detrimentul celor mici. Deci, trăim acest totalitarism! Dacă vorbim de sărăcie extremă și vrem să o imaginăm cum am făcut cu sănătatea, cu economia, ce imagine ați alege să prezentați pentru ca ascultătorii să poată sesiza amploarea acestor dedesubturi care ne vor duce la Marea Resetare.

JT:  Deja sunt atât de multe persoane care sunt dependente de stat, dependente de politicile sale stabilite fără nicio opoziție, mai mult sau mai puțin arbitrar, dependente de subvenții, de ajutoare. Toată lumea cere subvenții și ajutoare, cu alte cuvinte toată lumea spune că are nevoie de banii statului, de cecul de la stat – asta ca punct de plecare. Cealaltă chestiune este: care este diferența între ceea ce se promite și ceea ce va fi realizat? Dacă eu spun: priviți, oamenii mor de foame în Africa, trebuie făcut ceva! Eu vreau eradicarea completă a sărăciei în Africa așa că, dați-mi controlul absolut al societății voastre! Asta este. Ar trebui să spunem: O clipă! Noi – o întreagă populație – vom permite controlul absolut pentru a avea un rezultat care pare atât de dezirabil? Pentru că promisiunea și realitatea nu sunt același lucru.

JFD: Promisiunea și ceea ce este livrabil sunt două lucruri diferite.

JT: Toate sistemele totalitare anterioare, Hitler a promis să eradicheze șomajul. Și a reușit, a reușit. Dar cu ce consecințe? Socialismul, stalinismul au făcut promisiuni. Uitați-vă în urmă și vedeți tot ce s-a promis. S-au făcut promisiuni peste promisiuni, iar apoi a urmat un control totalitar. Asta e treaba. Și nu ți-ai atins obiectivul. Condițiile de muncă și starea muncitorilor pe timpul lui Stalin erau mai rele decât pentru orice proletar de dinainte, doar că avea un vis.

JFD: Credeți că a fost un cadou otrăvit (ajutorul financiar) PCU (Prestation canadienne d’urgence)? Sau a fost un prim pas deschis comunist?

JT: Cu cât înaintăm mai mult, da, este un cadou otrăvit, fără îndoială. Ce se va întâmpla dacă ajungem într-o situație în care guvernul va înceta să trimită bani? Vor fi revolte.  PCU – și nu fac un proces de intenție, dar ar putea fi o metodă, mai întâi să-i slăbească, să-i facă pe micii întreprinzători, pe lucrători și studenți dependenți de guvern, să-i facă să accepte principiul, ideea, să colaboreze, iar odată ce sunt suficient de dependenți, dacă acest ajutor se oprește, atunci ne putem aștepta ca măsurile de control totalitar să se amplifice. Dacă nu mai trimiți cecul, în schimb, va trebui să fie mai multă poliție, mai mult control, mai multă urmărire. Atâta timp cât  trimiți cecul, oamenii sunt liniștiți, nu e așa de rău. Pentru multă lume pandemia era un fel de bonus la început.

JFD: Pentru unii era mai avantajos să stea acasă decât să meargă la lucru.

JT: Da, da, Este ceva mare! În prezent, noi, oamenii simpli, suntem în fața unei puteri imense. Toate elitele, în termeni biblici am putea spune toate puterile și împărățiile pământului, își dau concursul pentru a implementa acest lucru.

JFD: Există o unanimitate, în prealabil.

Dl Tardy : La nivelul elitelor? Oh, da! Cât despre ceea ce este în spate, câtă înșelăciune, câtă mită, câte amenințări, nu știm, dar există o unanimitate care este periculoasă. Uitați-vă în Quebec! Nu există opoziție, nimeni nu se îngrijorează în privința libertății! Nimeni! E grav!

JFD: Marketingul din jurul pandemiei a reușit până într-atât?

JT: Da, da. Oamenii trebuie să se trezească, trebuie să privească și să vadă că intrăm într-o lume care este poate foarte diferită de ceea ce am cunoscut până acum. Deci, trebuie să se pregătească în consecință, să se adapteze în consecință! Tot ce spun eu aici nu provine din mesaje complotiste sau glumețe, nici măcar de la d-l Trudeau. Nu, nu. Provine din parcurgerea riguroasă a  documentației furnizate de Forumul Economic Mondial, Naținile Unite (ONU), Clubul de la Roma și cu concursul, de asemenea, al Fondului Monetar Internațional.

JFD: Ce le-ați spune tuturor celor care încă cred, gândesc, spun, declară că vom reveni la un normal după această pandemie?

JT: Ce le-aș spune? Mergeți să-l vedeți pe John Kerry (fost secretar de stat American). Astăzi aflăm că John Kerry este numit trimis special pentru economie. Trebuie văzut ce-a spus cu câteva luni în urmă la Forumul Economic Mondial. A spus: vechea normalitate (old normal) nu mai există! Nu funcționa, vom face ceva complet diferit. Deci este o promisiune mincinoasă, căci dacă privim adevărata documentație a celor care au puterea și ceea ce spun ei, [vedem că] nu despre asta e vorba. Acesta este unul dintre sloganuri. Noua normalitate nu este cea de dinainte. Cineva care are puterea declară că reîntoarcerea la normalitate nu există! Poate că va mai exista dacă oamenii se ridică, dacă oamenii rezistă, poate vom fi în stare să recuperăm această normalitate. Poate. Mergeți să vedeți pe site! Forumul Economic Mondial – prezentarea lui John Kerry la FEM de acum câteva luni. Este brutal și direct ce spune el acolo. Iar el tocmai a fost numit de cel care va fi, poate, noul președinte american. Deci, cu mai puțin de două luni în urmă. De fapt, sunt sloganuri pe care le găsim peste tot – Build Back Better – să reconstruim mai bine! – este un slogan lansat de Partidului Democrat, este un slogan care se regăsește la Forumul Economic Mondial, este unul dintre sloganurile Clubului de la Roma care are aceleași obiective, aceeași agendă, aceeași interpretare / viziune supra lumii.

JFD: Este fascinant că în urmă cu doar câteva luni se vorbea despre Marea Resetare și oamenii nu credeau. Se făcea cu viclenie, în ascuns, fiind ceva la care se lucrează de mai mulți ani de zile, dar despre asta nu se vorbea în mass-media.

JT: Inclusiv eu nu credeam.

JFD: Eram toți în aceeași barcă.

JT:  Da.

JFD: Apoi, din ce în ce mai mult, în interiorul acestei pseudo-pandemii au apărut declarații ale lui Klaus Schwab, declarații ale lui Justin Trudeau, declarații ale mai multor personalități din lume care au început să vorbească cu voce tare despre Marea resetare. Ceea ce mă fascinează pe mine, d-le Tardy, este că în pofida faptului că cei care dădeau alarma, care stăteau de pază și spuneau că vine ceva care se numește Marea Resetare au trecut prin odioasa experiență de a fi făcuți conspiraționiști, astăzi chiar trăim aceasta. Pentru că o trăim și sunt unii care deja vorbesc despre asta, iar acele persoane, deși se referă la declarații de la nivel înalt ale guvernanților, sunt făcuți, în continuare, complotiști. Este, totuși, fascinant!

JT:  Da, este fascinant. Primul indicator au fost persoanele care spuneau anumite lucruri în urmă cu câteva luni sau ani, lucruri care păreau o nebunie și care s-au adeverit a fi corecte. Țineți minte numele lor pentru că sunt persoane care în mod esențial au analizat corect situația. Să ne aducem aminte de cei care au fost tratați drept complotiști la vremea respectivă! În al doilea rând, atunci când este vorba de ceva mare, monstruos, a spune că acest lucru se întâmplă deja provoacă atât de multă frică, încât oamenii refuză să vadă, nu vor să observe. Nu vor să intre în acest fel de lume în care elitele politice și mediatice sunt angajate activ într-o transformare socială care îi privește, fără ca ei să o știe.

JFD: Da.

JT:  Vor să creadă că guvernul nostru ne spune adevărul, vrem să credem că guvernul nostru nu ne manipulează. În acest moment, acest lucru se întâmplă. Un alt lucru este că și eu gândeam ca și alții, cum am mai spus :  da, sigur, Forumul Economic Mondial, îndrugă tot fel de lucruri în colțul lui! Da, Canada va semna înțelegeri la Organizația Națiunilor Unite pentru că sunt obligați să le semneze pentru a le face pe plac alegătorilor lor progresiști, dar asta nu se va realiza niciodată. Paul Martin a semnat tot felul de lucruri, Justin Trudeau la fel. Îi vedeam mergând, îi vedeam semnând și ziceam : fac ce fac pentru a avea votul ecologiștilor sau al progresiștilor. Nimic grav. Nu ni se va întâmpla nouă așa ceva. Noi aici pe malul sudic la Montrealului nu ne temem, suntem liniștiți.  Ei, da! Asta dacă nu este serioasă treaba, pentru că dacă e serioasă…oho! Pentru că lucrurile la care fac eu referință datează de cca 15 ani și sunt oficiale, sunt semnate, angajamentul e clar. Iar în ce privește Canada, este chiar mai mult decât un angajament clar, este un angajament voluntar! Justin Trudeau este pe cale să implementeze o transformare radicală a societății aici, acum, și asta dorește să facă. Nu va spune neapărat tuturor că despre asta este vorba, dar asta este. Dacă ne uităm la documentele pe care le-a semnat, despre asta e vorba. Deci, este important ca oamenii să vadă! În documentele originale este la fel. În același fel în care oamenii ar fi trebuit să citească Mein Kapf-ul în 1935 și să-l ia în serios. Citiți! Citiți ceea ce este scris, dați la o parte tot „zahărul”, imaginile frumoase, afirmațiile frumoase de genul „Vom elimina sărăcia” și toate acestea și priviți mecanismele care stau în spate!

JFD: De fapt, asta este Marea Resetare! Nu este atât ceea ce se afișează, cât mecanismele care se ascund în spate.

JT:  Da. Citești Ghidul pentru educația copiilor. Pare foarte frumos, un adult de încredere, e minunat asta! Cine n-ar vrea să aibă un adult de încredere?

JFD: Dar nu în detrimentul părinților.

JT:  Și cine este acest adult de încredere? Care dintre învățători va fi, cu ce ideologie și cu ce agendă? Dar așa, superficial, când ne gândim că sunt și copii care au părinți răi… Există, nu? E bine să ai un adult de încredere ca o cale de salvare. Aici vedem că ceva e greșit!

Un exemplu despre cum să gândim: ce fel de ideologie este cea care spune întregii planete cum să gândească? Se declară că organizațiile cele mai diverse din punct de vedere cultural sunt cele mai eficiente. Eu vreau să cred asta, probabil și tu. Ah, e bine! Diversitatea este mai eficientă. De acord! Dar ce înseamnă să crezi? Crezi că e adevărat sau crezi că ar fi bine să fie așa?  Când mă uit în trecut, văd că adesea organizațiile făceau totul pentru ca cei care făceau parte din ele să aibă aproape aceleași valori, aceleași principii. Așa funcționează. Organizațiile militare, de exemplu, fac multe eforturi pentru uniformizarea codului de comportament, nu degeaba, ci pentru că așa funcționează. Acum ni se spune să credem altceva. E același lucru ca în cazul teoriei de gen. O clipă! Teoria de gen, în ceea ce mă privește, este o perversiune. Ni se spune să credem această teorie și toată planeta va învăța asta. Există egalitatea bărbați-femei, eu sunt de acord, tu la fel, dar echitatea e altceva, ea depinde de tipul de societate. În unele societăți rata natalității este foarte ridicată, nu există suport de la stat, familia este importantă. În alte societăți, cum este a noastră, familia are o importanță (financiară) mai mică. Ar trebui să se țină cont de roluri, etc. Nimic din toate astea. Ni se impune un model unic. În ce privește religia, e același lucru, ceea ce crezi tu nu are importanță, toată lumea e împreună în măsura în care îl tolerezi pe celălalt și toate credințele sunt echivalente. Așa ceva nu este creștin. Dar ni se spune să credem asta pentru că e frumos, e bine. Dar, nu! Scuzați! Orice lucru trebuie crezut doar dacă e adevărat și fiecare om de pe pământ ar trebui să caute Adevărul.

JFD: Faptul că dumneavoastră și cu mine nu aderăm și nu credem, pentru că am fost crescuți într-un anumit fel și într-o anumită cultură a epocii este unul dintre motivele pentru care vor să etaleze aceste idei copiilor noștri pentru a-i îndoctrina într-un anumit fel, pentru a-i transforma unilateral în așa fel încât toți din întreaga lume să creadă în aceleași lucruri.

JT: Asta vor să facă, dar noi ar trebui să-i învățăm pe copiii noștri ceea ce credem că e adevărat.

JFD: Absolut! Știu, dar este atâta presiune astăzi din ce în ce mai mult. Vor interzice școala acasă (home schooling), nu mai vor ca părinții să-și educe copiii, îi vor încredința statului, sistemelor de educație și există un motiv pentru asta, pentru că vor să-i determine să gândească și să-i îndoctrineze într-un anumit fel.

JT: Exact.

JFD: Poate acesta este motivul pentru care le vor prezenta la școală un adult de încredere care va fi exterior cuibului familial. L-am auzit pe Joe Biden spunând că un copil de 8 ani ar trebui să-și aleagă sexul…

JT: Este conform agendei 23. Îți dai seama? Un copil de 8 ani ar trebui să-și aleagă sexul!

JFD: Trebuie să ai 18 ani ca să mergi la bar!

JT: Poate ar trebui trimis la bar micuțul pentru că ar fi mai puțin periculos.

JFD: Am o ultimă întrebare pentru dumnevoastră și voi folosi termenul „ateu”. Ați fost ateu în legătură cu tot ce se întâmplă, în legătură cu dezvoltarea durabilă și Marea resetare. Ce anume a declanșat declicul care v-a determinat să spuneți: stai puțin, se întâmplă ceva! Văd un totalitarism care începe cu adevărat să crească în întreaga lume. Ce v-a determinat să ajungeți la această conștientizare?

JT: Datează dinainte de Marea Resetare, înainte de toate acestea. Revenind la ceea ce ai spus. Să ne fixăm doar asupra acestui lucru: Joe Biden a spus că un copil de 8 ani ar trebui să poată să-și aleagă sexul și imaginează-ți că tot Capitalul mondial, ONU învață același lucru și au în plan să-i învețe același lucru pe toți copiii planetei. Fă un pas în spate și privește! Ce văd eu când privesc așa ceva? O abominațiune! Punct.

JFD: Desigur.

JT: Poate avea susținerea papei, din câte știu, a tuturor guvernelor, a întregului mare capital, a Națiunilor Unite, asta nu schimbă nimic! Suntem în fața unei abominațiunii! O blasfemie planetară, în plan creștin!

JFD: Dar în ceea ce privește ceea ce are loc acum, ce anume v-a determinat ca astăzi să aveți această trezire în legătură cu ceea ce se petrece, cu acest totalitarism? Pentru că, după cât se pare, la un moment dat, nu ați crezut nici dumneavoastră.

JT: În ceea ce privește Marea resetare, planul totalitarist, ceea ce m-a determinat să cred a fost lectura documentelor și interpretarea lor, a mecanismelor subiacente acestora. Acestea nu existau pe vremuri. Și sunt credincios acum, ceea ce, de asemenea, ajută și cred că îi ajută pe toți oamenii credincioși. Pentru că există enorm de mulți oameni care se răzvrătesc împotriva acestei agende totalitare. Îi vedem pe internet. Mulți nu sunt credincioși, vorbesc de pe o poziție de căutare a adevărului, sunt medici sau alte persoane de acest fel. Pentru omul credincios este un avantaj în plus, aș zice, pentru că noi avem o altă sursă de autoritate. Avem o altă perspectivă, avem o altă perspectivă asupra vieții ca un întreg înaintea lui Dumnezeu și asta ne ajută să luăm un anumit recul. Ne ajută să înțelegem și dacă privim învățătura Evangheliei, învățătura biblică este clar că ceea ce ni se propune nu este creștin. Tocmai în plan doctrinar nu este. Avem o modalitate, o capacitate de a interpreta și de a înțelege, avem un instrument care ne ajută să vedem.

JFD: Un barometru.

JT: Un barometru, dacă vrei, un instrument de măsură care ne permite să judecăm ceea ce ni se propune comparativ cu mesajul evanghelic. Asta ajută enorm. Din start să spui că toate religiile sunt echivalente! Nu! Nu este creștin acest lucru. Nu sunt echivalente. Există un Fiu unic al lui Dumnezeu. Ei bine, pentru o persoană care provine dintr-o experiență lipsită de credință și dezbate, sigur, este capabil să dezbată (cu argumente) într-o anumită măsură, dar nu deține o altă formă de învățătură, o autoritate alternativă care să-i permită să reziste într-un mod mult mai clar. De altfel, vedem că sunt mulți creștini care se răzvrătesc pe site-urile creștine, pe cele de știri creștine, care nu pot accepta aceste lucruri.

JFD: Creștinii fac ei destul?

JT: Nu. Oh, Doamne, nu! Sunt atâția ani deja de când viața este ușoară pentru creștini, totul este ușor. Mergi la biserică, e bine, mergi la întâlniri, la reuniuni, nimeni nu ți-a interzis niciodată asta, este o eroziune în liniște, dar nu e vina nimănui. Deci, creștinii și-au pierdut capacitatea de a rezista, și-au pierdut capacitatea de a lupta. Luăm de bun faptul că, în general, guvernul nostru este unul simpatic. Cu 50 de ani în urmă Canada era oficial un stat creștin. Deviza Canadei este un psalm, provine dintr-un psalm. Iar acum este atât de …altceva. Chiar și blazoanele sunt încă acolo dar ceea ce este dedesubt este o agendă totalmente opusă, încât suntem într-un regim totalitar… Cred că este echivalent cu a-ți pune problema ce te-ai fi făcut dacă erai creștin în timpul regimului nazist? Ce-ai fi făcut? Nu e simplu. Va trebui să știm să ne unim într-un anumit fel, va trebui să-i recuperăm pe cei ce sunt gata să spună :  Nu! Hristos este în centrul vieții mele și nu ceea ce toată lumea, inclusiv o mulțime de religii participante la „Religions for peace”, declară.

JFD: Da.

JT: Va trebui să fim pregătiți să stăm în fața lumii cu un mesaj cu adevărat puternic și coeziv și să spunem Nu. Asta nu! Nu asta îmi conduce viața și nu asta va conduce viața copiilor mei și a familiei mele. Nu este ușor, nu este simplu. Ce făceau oamenii în tipul regimului stalinist, cum luptau? Nu știu. Ei bine, trebuie să ne informăm, trebuie să începem să căutăm!

JFD: Măcar să facem o reflecție.

JT: Da. Un alt lucru pe care l-aș spune este că ar trebui să știm [ce] să citim. Atenție! Pentru că toate mesajele care provin din sistemul mediatic, provin dintr-o organizație care le poate controla.

JFD: Care stă în spatele lor.

JT: Este vorba despre a lectura un text, niște texte vechi care datează de dinainte de toate acestea. Deci, dacă oamenii vor să afle cum gândeau cei de altădată, care erau valorile alternative, care era înțelepciunea care vine din altă parte, va fi nevoie să fie capabili să meargă să le citească.

JFD: Vă mulțumim că ați fost cu noi astăzi, apreciem foarte mult. Sperăm că dumneavoastră cei de acasă ați aflat ceva mai multe despre Marea resetare. Nu uitați tot ceea ce am discutat astăzi și documentele în chestiune.  Dl Tardy a pregătit o trusă de informare asupra subiectului Marea resetare, pe care o puteți descărca la link-ul care apare sub acest video. Jean François Denis vă spune: pe data viitoare!

Link-ul canalului radio ThéoVox  Actualités și pe cel al trusei de documente la care face trimitere d-l Jean Tardy în interviu și care poate fi descărcată:

https://studiotheovox.com/video/the-great-reset-la-grande-reinitialisation/

Serviciile speciale poloneze au încercat să recruteze un diplomat și un militar bielorus

Serviciile speciale poloneze au încercat să recruteze un diplomat și un militar din Belarus, a raportat postul de televiziune de stat Belarus 1, citat de Ria Novosti.

"În noiembrie-decembrie, ofițerii direcției de informații militare a Poloniei, folosind promisiuni, apoi șantaj și amenințări, au încercat să-l convingă pe asistentul atașatului militar al Belarusului aflat la post in Ambasada de la Varșovia să trădeze, promitandu-i acestuia “pensiune completa”: bani, imobile, o nouă viață într-una din țările UE. Diplomatul a rămas neclintit și a semnalat incidentul, apoi a primit un ultimatum din partea Poloniei: să părăsească misiunea diplomatică de la Varșovia, potrivit surselor citate.

 

Potrivit canalului TV, un alt ofițer al armatei bieloruse, membru al personalului care a urmat cursuri de limbi străine în Polonia a fost abordat într-un mod similar. Și el a raportat incidentul și nu a trădat.

Ministerul de Externe din Belarus a răspuns deja ambelor incidente.

La randul sau, Presedintele Lukașenko s-a referit în mai multe ocazii la „comportamentul mânios” al Poloniei față de Belarus

Minskul a subliniat în repetate rânduri că protestele sunt coordonate din străinătate. Potrivit lui Lukașenko, Occidentul se amestecă în situația din republică: printre țările din care sunt coordonate acțiunile de protest, Lukashenko a numit Polonia, Republica Cehă , Lituania și Ucraina .

Anterior, referindu-se la datele serviciilor speciale din Belarus, el a spus că Varșovia a cerut NATO să înființeze forțe speciale ca parte a armatelor din țările baltice și ale Poloniei pentru a le folosi pentru a lupta cu autoritățile din Belarus. În august, Lukașenko a acuzat partea poloneză de dorința de a „tăia” regiunea Grodno din vestul republicii.

Ciprian Pop

Două nave chineze au pătruns în apele teritoriale ale Japoniei

 

Două nave chineze au intrat în apele teritoriale din largul în Insulele Senkaku, sâmbătă seara, semnalează astăzi NHK citând securitatea maritimă niponă.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 16:00. Acesta este al doilea caz în această săptămână și al 24-lea de la începutul anului. Serviciul japonez de securitate maritimă îi îndeamnă pe chinezi să părăsească apele teritoriale.

Data precedentă, navele chineze au intrat în apele teritoriale ale Japoniei în această zonă pe 23 decembrie. Guvernul japonez a protestat.

Navele chineze și-au sporit în mod vizibil prezența în zona Senkaku în această toamnă. La mijlocul lunii octombrie, navele chineze au intrat în apele teritoriale ale Japoniei și au stat în ele mai mult de 50 de ore. Acesta a devenit recordul pentru cea mai lungă ședere în zonă. Incidentul similar anterior a avut loc în iulie anul acesta, când navele chineze au fost în apele teritoriale timp de 39 de ore.

Insulele Senkaku (numele chinezesc pentru Insulele Diaoyu) fac obiectul unei dispute teritoriale între China și Japonia. Japonia susține că le-a ocupat din 1895, iar Beijingul semnalează, la randul sau, că pe hărțile japoneze din 1783 și 1785 Diaoyu (Senkaku) este desemnat ca teritoriu chinez. După al doilea război mondial, insulele au fost sub controlul SUA și au fost cedate Japoniei în 1972. Taiwanul și Republica Populara Chineza cred că Japonia le deține ilegal. Tokyo consideră că China și Taiwanul au început să reclame insulele încă din anii 1970, când s-a dovedit că zona este plina de resurse minerale. Disputa teritorială s-a intensificat și mai mult după ce guvernul japonez a cumpărat trei dintre cele cinci insule ale arhipelagului Senkaku (Diaoyu) de la un proprietar japonez privat în 2012, subliniind astfel statutul lor de stat.

Ciprian Pop

 

 

 

Snowden are un fiu

Fostul ofițer american de informații, Edward Snowden, are un fiu în Rusia, a declarat avocatul acestuia, Anatoly Kucherena pentru RIA Novosti .

"S-a născut astăzi un băiat, totul este în ordine cu bebelușul și mama. Suntem foarte fericiți pentru Edward și soția sa", a spus avocatul care îl reprezintă pe Snowden.

Kucherena a vorbit si despre succesul lui Snowden în învățarea limbii ruse, cu aceasta ocazie, însă nu a dat detalii despre numele bebelușului.

Snowden, în iunie 2013, a inițiat un scandal internațional major prin transmiterea unui număr de materiale clasificate despre programele de supraveghere a serviciilor speciale din SUA și Marea Britanie pe Internet către Washington Post și The Guardian. După aceea, a zburat la Hong Kong și, de acolo, la Moscova, unde a fost de ceva timp în zona de tranzit a aeroportului Sheremetyevo. După refuzurile din alte țări, Rusia i-a acordat lui Snowden un azil temporar pentru o perioadă de un an, cu condiția ca acesta să își înceteze activitățile împotriva Statelor Unite.

În august 2014, Snowden a primit un permis de ședere de trei ani, care îi permite să călătorească nu numai în Rusia, ci și în străinătate. Ulterior, lui Snowden i s-a eliberat un permis de ședere pe durată nedeterminată în Rusia. Ulterior, Snowden a scris pe Twitter că a luat decizia de a aplica pentru dublă cetățenie rusă si americana.

Ciprian Pop

Grecia și-a extins apele teritoriale în Marea Ionică la 12 mile

Anterior, Vicepreședintele turc, Fuat Oktay, a amenințat țara vecină cu războiul “dacă va face același lucru si în Marea Egee”

Decretul președintelui Greciei privind definirea liniilor de bază prin care sunt măsurate apele teritoriale, a intrat în vigoare duminică si a fost adoptat cu scopul extinderii acestor ape grecești în Marea Ionică de la 6 la 12 mile marine. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Grec de Externe.

Potrivit sursei citate, odată cu publicarea în Gazeta Guvernului, decretul președintelui Greciei privind delimitarea apelor teritoriale în Marea Ionică de la punctul nordic al regiunii Insulelor Ionice până la Capul Tenaron din sudul Peloponezului grec a intrat în vigoare duminică. „Apele, înconjurate de țărmurile golfurilor și de liniile drepte care leagă punctele naturale de intrare în ele, sunt ape interioare”, se spune în document.

 

"Decretul prezidențial a fost emis în conformitate cu legea care ratifică Convenția Organizației Națiunilor Unite privind Dreptul Mării din 1982. Acesta este un pas necesar pentru procesul de extindere a zonei de coastă a țării în zona menționată mai sus, acțiune care, conform Convenției, este un drept inalienabil al țării", semnalează Ministerul de Externe de la Atena.

"Grecia, strict angajată în protejarea dreptului internațional, inclusiv a dreptului mării, acționează întotdeauna în conformitate cu legalitatea internațională", a subliniat Ministerul de Externe.

 

Pe 9 iunie, Grecia și Italia au semnat un acord privind delimitarea zonelor economice exclusive (ZEE) între cele două țări, din Marea Ionică. De asemenea, acestea au semnat o comunicare comună către Comisia Europeană la momentul respectiv, solicitând să modifice regulile politicii comune în domeniul pescuitului în viitor, pe zona de înțelegere dintre Atena si Roma.

 

În august, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat în parlament că Grecia își va extinde apele teritoriale de la 6 la 12 mile marine în Marea Ionică. El a mai spus că Ministerul Grec de Externe a informat Italia și Albania despre extinderea apelor lor teritoriale în Marea Ionică.

 

Disputa cu Albania și Turcia

În octombrie anul curent, Grecia a convenit cu Albania să sesizeze Curtea Internațională de Justiție de la Haga cu privire la delimitarea zonelor maritime dintre cele două țări. Grecia și Albania au semnat un acord în 2009 privind delimitarea ZEE, dar apoi, parlamentul albanez l-a anulat. Presa greacă susține că acest lucru a fost făcut sub presiunea secretă a Turciei. Ankara nu a semnat Convenția ONU privind dreptul mării, potrivit căreia țările își pot extinde apele teritoriale până la 12 mile marine. În 1995, în timpul ratificării acestei convenții de către Parlamentul grec, Ankara a declarat că, dacă Grecia și-ar extinde apele teritoriale de la 6 la 12 mile marine în Marea Egee, aceasta ar fi considerată o încălcare a suveranității naționale a Turciei și, prin urmare, ar deveni un casus belli (un motiv formal pentru declarație de război).

 

Grecia a oferit Turciei să soluționeze problema delimitării zonelor maritime în timpul negocierilor și, dacă nu este posibil să ajunga la un acord, apoi sa transfere speță pentru un verdict final Curții Internaționale de Justiție de la Haga. O soluție la o problemă similară cu Albania ar putea fi un precedent important pentru soluționarea unor astfel de dispute regionale.

Ciprian Pop

Biserica Ortodoxă Rusă a explicat de ce Biden nu poate fi numit creștin „cu drepturi depline”

Declarațiile președintelui ales al SUA,  Joe Biden, despre LGBT și susținerea ideii de schimbare de sex pentru copii nu permit ca acesta sa fie considerat „ pe deplin” creștin. Judecând după cum se pozitioneaza acum, acesta nu poate fi un bun creștin, a declarat sâmbătă șeful Departamentului pentru Relații Externe al  Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Hilarion din Volokolamsk.

„Pe de-o parte, el se poziționează ca un catolic practicant, dar pe de altă parte, declarațiile pe care Biden le-a făcut fără a fi președinte, inclusiv în timpul campaniei electorale, nu îi permit să fie perceput ca fiind un catolic cu drepturi depline, deoarece declarațiile sale pe tema persoanelor LGBT, a schimbării de sex, inclusiv pentru copii, sunt în contradicție radicală cu doctrina catolică și cu doctrina creștină în general ", a declarat Mitropolitul Hilarion la postul de televiziune Russia 24 .

Biserica Ortodoxă Rusă l-a îndemnat pe Biden să retragă sprijinul pentru avort și pentru schimbarea de sex.

La  întrebarea dacă crede ca Biden va continua aceeași politică, devenind președinte, sau va fi mai restrâns în aceste chestiuni, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse a răspuns: „Una este să faci declarații pentru a câștiga voturi ale alegătorilor, alta este să fii responsabil pentru țară și pentru viața oamenilor”, a conchis reprezentantul Bisericii Ruse.

Ciprian Pop

 

 

 

 

Peru: Agricultorii blochează autostrada panamericană

Lucrătorii din mediul rural au explicat că blocada rutieră este răspunsul lor la eșecul Congresului.

 

Agricultorii peruvieni au blocat luni și marți  autostrada panamericană după ce Congresul (Parlamentul de la Lima) nu a aprobat un proiect de lege care reglementează relațiile de muncă și creează stimulente pentru exportul și industrializarea bunurilor agricole.

 

La începutul lunii decembrie, muncitorii din companiile agroindustriale și agroexportatoare au blocat drumurile țării în proteste față de legea agricolă anterioară, care favoriza marile concerne internaționale în dauna producătorilor locali.

 

Odată ce această lege a fost abrogată de Congres, parlamentarii s-au angajat să elaboreze o nouă lege care să prevadă salarii și beneficii sociale mai bune. Această promisiune a pus capăt unei greve a fermierilor care a durat cinci zile, tara cunoscând intense proteste. 

 

Cu toate acestea, parlamentarii peruani nu și-au îndeplinit promisiunea, au amânat votul pentru noua lege agrară și au trimis textul spre studiu către Comisia economică, tergiversând procesul, în ceea ce unii acuză că fiind tocmai o strategie menită să nu mai treacă legea. Acest lucru a stârnit imediat noi proteste de amploare în țara andină.

 

Președintele Comitetului Muncitorilor Agroindustriali Ica a explicat pentru mediile locale că blocada autostrăzii este un răspuns la eșecul Congresului.

 

 

„Suntem aici pentru că Congresul ne-a făcut de râs. Ne-a ținut în așteptare timp de 15 zile, între timp lucrătorii din mediul rural au primit 8,5 USD pe zi. Nu este corect."

 

Ca răspuns la cererile muncitorilor, guvernul președintelui Francisco Sagasti a trimis forțele de securitate pentru a demonta protestul social din zonele Ica și La Libertad.

 

Ciprian Pop

Sectorul ospitalității și HORECA din Marea Britanie observa o creștere a numărului de membrii ai sindicatelor locale din branșă

 

Sindicatele britanice au raportat o creștere a numărului de membri devla începutul crizei socio-econimice legate de Covid-19.

 

Unite - care reprezintă peste un milion de lucrători, în principal din sectorul privat - tocmai semnalează pentru mediile locale o creștere cu 11,4% a numărului de membrii, de la începutul pandemiei.

 

Unite desfășoară campanii împotriva reducerii locurilor de muncă anunțate de companii precum British Airways și Rolls-Royce - precum și organizarea lucrătorilor în sectorul ospitalității, unde doar 3% dintre lucrători sunt membri ai sindicatelor. Sindicatul a făcut referire la membrii săi din sectoare precum construcții, aviație, ospitalitate și logistică care se alătură „zecilor de mii” deja în luptă, pentru că „sunt foarte speriați” de masurile executivului de la Londra.

 

Unison, cel mai mare sindicat din Marea Britanie, cu aproape 1,4 milioane de membri, a văzut, la sfârșitul lunii noiembrie  o creștere netă de 16.000 membrii de la începutul anului. Aceasta a fost o creștere cu 18% mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

 

 La rândul său, Patrick Harvie, deputat  pentru Verzii Scoțieni, a salutat creșterea numărului de membri ai Unite în rândul lucrătorilor din sectorul ospitalității și HORECA. Harvie a depus o moțiune în Parlamentul scoțian, solicitant sprijin pentru acestia.

 

„Muncitorii din sectorul ospitalității au fost puternic afectați de Covid-19, cu mii de pierderi de locuri de muncă”, a spus Harvie.

 

 Verzii Scoțieni sunt o formațiune politică care continuă în aceste luni, prin toate canalele, să descrie practicile neloiale mai largi cu care se confruntă forța de muncă din sectorul ospitalității și HORECA  și modul în care apartenența la sindicat oferă protecție lucrătorilor, verzii sprijinind, de asemenea, inițiative legislative menite să le ofere suport .

 

„De asemenea, pandemia a agravat probleme legate de salariile mici și munca nesigură, care erau deja abundente în acest sector. Creșterea nivelului de aderare la sindicat ajută la îmbunătățirea salariilor și a standardelor de muncă, astfel încât acesta trebuie să fie un punct central al acțiunilor guvernamentale pentru a sprijini redresarea sectorului. Sfatul meu pentru oricine lucrează în sector este să se alăture unui sindicat ”, a adăugat  Harvie.

 

Tratamentul lucrătorilor în ospitalitate a fost descris de mai multe ori de și ducaliati drept o „rușine națională”. Cercetările arată că aproximativ unul din cinci lucrători din sectoarele restaurantelor, puburilor, barurilor și fast-food-urilor britanice  și-au pierdut locurile de muncă din ianuarie și până în prezent.

 

 

Mii de muncitori și-au pierdut locurile de muncă în fața angajatorilor fără scrupule care ar prefera să folosească Covid ca o acoperire pentru a "scăpa" de muncitorii cu experiență, mai degrabă decât să folosească Schema de păstrare a locurilor de muncă pentru a-i reține și a-i sprijini. Celor care au „norocul” de a avea încă un loc de muncă li s-au redus orele, li s-au eliminat concediile și contractele au devenit și mai nesigure. 

 

Și în Marea Britanie, învățământul este un alt sector care a asistat la o creștere a numărului de sindicalisti. Uniunea Națională a Educației, care reprezintă peste 450.000 de profesori și profesioniști în educație, raportează 20.000 de noi membri de la începutul crizei.

 

Ciprian Pop

 

Partidul Comunist din Rusia se pronunță împotriva pandemiei și a vaccinurilor

 

În Rusia, ca și în alte țări, există și o mișcare de rezistență care se opune așa-zisului pentru coronavirus. Rezistenta, în cazul Rusiei provine din rândurile Partidului Comunist Rus, ai cărui membri au distribuit la Moscova pliante care avertizează împotriva vaccinării. Aceștia susțin că nici în Rusia, nici în alte azimuturi, gripa nu justifica masurile luate.

 

Comuniștii ruși critică campania globală de vaccinare ca o „renaștere a fascismului” și echivalează injecția cu „armele de distrugere în masă”. Vaccinurile care încep să fie distribuite în întreaga lume sunt, spun eu, "produse nanotehnologice care emit câmpuri electromagnetice”, care sunt inoculate și intră în interiorul corpului.

 

În aprilie, în cea mai dură etapă a restricțiilor, Partidul Comunist a sfidat închiderea și a ieșit în stradă pentru a sărbători 150 de ani de la nașterea lui Lenin în inima Pieței Roșii din Moscova și, apoi, a pus garoafe roșii la mormântul lui Stalin.

 

Odată cu pandemia, acceptarea președintelui Putin a scăzut în sondaje la 59%, cel mai scăzut nivel de când a venit la putere acum douăzeci de ani. Conform ultimului sondaj realizat de Levada Center, cel mai apreciat om politic al momentului, din Rusia, este liderul Partidului Comunist, Genadi Zyuganov, care activează din 1993.

 

Comuniștii ruși au susținut întotdeauna că vaccinul face parte dintr-un complot „globalist” al miliardarului american Bill Gates pentru a implanta microcipuri printre oameni. „Jucătorii acestei Noi Ordini Globale  sunt gata să folosească cele mai sofisticate tehnologii ale sclaviei digitale: printre ele, o implantare masivă sub acoperire a cipurilor sub pretextul unei vaccinări obligatorii împotriva coronavirusului”,  scria Zyuganov în luna mai.

 

Partidul Comunist din Rusia este a doua forță parlamentară din țară și principala formațiune politică opusă lui Putin.

 

Zyuganov a făcut ecou unei teorii răspândite anterior de un regizor de film rus, în care îl arăta pe Gates ca instigator al acestui complot de control al populației lumii în contextul pandemiei. Confruntate cu valul de neîncredere apărut în primele luni ale pandemiei, autoritățile ruse au aprobat o lege care îi pedepsește pe cei care răspândesc informații „intenționat false” despre coronavirus cu până la cinci ani de închisoare. Mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale rusești au fost amendați și mai mulți protestatari au fost acuzați în temeiul legii.

 

Rusia a început campania pentru imunizarea gratuită și voluntară împotriva coronavirusului prin distribuirea vaccinului local Sputnik V, care oferă, spun mediile locale, o eficacitate de peste 90%, potrivit guvernului rus, dar nu a câștigat încrederea populației ruse, care se opune în mare parte vaccinului.

 

Ciprian Pop

 

Guvernul lui López Obrador crește controlul asupra agenților străini și tensionează o relație strânsă de colaborare de peste un deceniu împotriva criminalității organizate, potrivit presei locale

 

Guvernul lui Andrés Manuel López Obrador a decis prin lege o mai intensa activitate de control a acțiunile agenților străini din interiorul granițelor sale. Mesajul, care se regăsește în reforma legii securității naționale - procesată în timp record și în ajunul sărbătorilor de Crăciun - are un destinatar clar: Statele Unite și poliția și agențiile sale de informații care funcționează în largul lor peste tot pe teritoriul mexican de mai bine de un deceniu și că au colaborat la arestarea și extrădarea a zeci de traficanți de droguri, o parte dintre aceștia de statura binecunoscutului El Chapo.

Héctor 'El Güero' Palma Salazar, care a fost considerat unul dintre cei mai violenți traficanți de droguri din Mexic în anii 1980 și 1990, a fost prins tot printr-o operațiune realizată de autoritățile mexicane in colaborare cu agenți DEA, ai Statelor Unite.

Actualul guvern mexican își încordează relația cu vecinul său din nord, în plină tranziție către administrația lui Joe Biden, cu o măsură istorică care pune capăt, cel puțin pe hârtie, strategiei comune de combatere a traficului de droguri.

Reforma legislatiei mexicane in materie de securitate națională urmărește să pună un control strict asupra agențiilor precum DEA, FBI sau ICE (serviciul vamal și de emigrări al SUA) și orice agenție străină responsabilă cu sarcinile de poliție și de aplicare a legii din Mexic. Potrivit DEA, peste 50 de agenți își desfășoară activitatea în această țară, deși este de la sine înțeles că vor fi mai mulți.

Cazul de la care pleacă aceste schimbări și care a produs consternare națională este legat de arestarea generalului Salvador Cienfuegos, șeful forțelor armate în timpul guvernării lui Enrique Peña Nieto (din 2012 până în 2018). Guvernul López Obrador încearcă cu această măsură să nu mai trăiască din nou o experiență similară, în care un comandant de la vârful armatei a fost capturat și acuzat de autoritățile SUA că a fost în serviciul unui cartel fără a informa nicio autoritate mexicană cu privire la o astfel de anchetă.

Consecința imediată a fost spargerea încrederii cu Statele Unite, o relație care este întotdeauna conflictuală, bazată pe faptul că corupția din Mexic escaladează la toate nivelurile guvernamentale.

Confruntat cu plângeri din partea guvernului López Obrador din cauza lipsei de comunicare, Departamentul de Justiție al Statelor Unite, condus de procurorul general William Barr a decis să renunțe la acuzațiile aduse generalului și să-l reoatrieze în Mexic. Într-o declarație publicată pe 11 decembrie de Barr, a cărei demisie va fi efectivă în zilele următoare din cauza discrepanțelor sale electorale cu Donald Trump, a declarat: „Legislația ar avea ca efect îngreunarea cooperării dintre cele două țări. Acest lucru ar putea face că cetățenii din Mexic și din Statele Unite să fie mai puțin siguri. Adoptarea acestei legislații poate aduce beneficii doar organizațiilor criminale violente transnaționale și altor infractori împotriva cărora luptăm împreună.

Măsura de control al agenților impune o birocrație pe care experții o consideră „imposibil de respectat”. Legea dispune ca agenții străini să poată lucra în Mexic, cu o acreditare prealabilă din partea Ministerului Relațiilor Externe, care trebuie să se consulte mai întâi cu Armata, Marina și cu Ministerul Securității și Protecției Cetățenilor. În plus, reforma prevede că oficialii mexicani care se întâlnesc sau vorbesc cu agenți străini trebuie să notifice mai întâi Consiliul de securitate națională mexican, format din președinte și șefii principalelor structuri de securitate.

„Nu cred că va avea vreun efect, iar motivul este că nu este altceva decât un gest politicianist, astfel încât societatea mexicană să creadă că Guvernul face ceva” , spune Gary Hale, cercetător axat pe studiilor mexicane la Institutul Baker al Universității Rice din Houston, Texas. „Nu va avea un impact operațional. Afectează toți agenții federali, nu doar DEA, există multe agenții federale reprezentate în ambasada Statelor Unite din Mexic și la consulatele americane din țară. Nu va fi mai mult decât o altă cerință pentru rapoartele birocratice. Singura modalitate de a opri activitatea agenților federali din Mexic este de a-i expulza și nu este probabil că acest lucru să se întâmple ”, adaugă Hale.

"Este absurd să credem că orice agent DEA se va înregistra la Ministerul de Externe", spune Alejandro Hope, expert în securitate și fost consilier guvernamental al lui Felipe Calderón în timpul războiului împotriva drogurilor (2006-2012). În această etapă, guvernul mexican a semnat un tratat cu Statele Unite care a deschis ușa colaborării strânse și, mai presus de toate, a permis intrarea a zeci de agenți americani, precum și investiții în infrastructura militară și de informații pentru combaterea cartelurilor de droguri. Acordul, denumit Inițiativa Mérida (din 2008) a servit, pe lângă decapitarea marilor grupuri criminale, pentru finanțarea unui război care continuă în Mexic și care a adus până acum zeci de mii de morți și peste 70.000 de dispăruți.

În Capitolul Washington, legiuitorii din ambele părți și-au exprimat, de asemenea, indignarea față de măsură. Ted Cruz, un senator republican din Texas, a trimis o scrisoare lui Barr și secretarului de stat Mike Pompeo pentru a-și exprima „îngrijorarea cu privire la eforturile recente ale guvernului mexican de a submina” relațiile dintre Statele Unite și Mexic. În scrisoarea, Cruz denunță că „intransigența guvernului mexican pune în pericol din ce în ce mai mult securitatea națională a Statelor Unite, precum și sănătatea și siguranța americanilor”. „Atacarea DEA este inacceptabilă”, a apărat el, și i-a cerut lui Pompeo și lui Barr să „răspundă” și, de la început, să respingă extrădarea fostului secretar de securitate, Genaro García Luna, solicitată de Mexic.

La rândul său, congresmanul democrat din Texas, Henry Cuéllar, a subliniat faptul că Congresul mexican a aprobat legea în mijlocul unei tranziții de putere în Statele Unite către administrația Joe Biden, care va moșteni noi provocări ale relației bilaterale. "Sunt îngrijorat de faptul că această legislație amenință securitatea națiunilor noastre și pune în pericol agenții Statelor Unite", a declarat congresmanul într-o declarație. Contactată de EL PAÍS, o purtătoare de cuvânt a DEA a refuzat să comenteze noua legislație și a făcut referire la declarația lui Barr.

„Istoria relației dintre Statele Unite și Mexic pe tema securității a fost complexă. Iar cel mai grav caz, când relația atinge nivelul cel mai scăzut, este după uciderea agentului Kiki Camarena. Însă , pentru a rezolva problema drogurilor, trebuie să lucrăm împreună.

De această lege beneficiază numai traficanții de droguri, susțin și unii parlamentari de la Ciudad de Mexico. "Ne-am plâns uneori de aroganța agenților DEA", spune Valdes, fost polițist, acum în Congresul țării, , dar, spune acesta, " legea care reglementeze activitatea agenților străini nu trebuia făcută așa, ste o stângăcie și o eroare politică. Ceea ce pare a fi o revoltă a naționalismului și a suveranității ajunge să fie contraproductiv pentru țară. Doar două lucruri se pot întâmpla aici, fie Statele Unite presează să colaboreze și se va ajunge la un acord în acest sens, fie sarcina americanilor devine de acum încolo complet secretă și clandestină. Pe niciunii dintre noi, acest aspect nu ne avantajează ”, adaugă Valdés.

Ciprian Pop

 

Cuba marchează la data de 1 ianuarie 2021, 62 de ani de la revoluție

 

Astăzi, cetățenii Cubei marchează cea de-a 62-a aniversare a revoluției care a răsturnat regimul Batista. Anii care s-au scurs nu au fost ușori din punct de vedere economic pentru poporul cubanez, însă marea majoritate a cubanezilor rămâne fermă în convingerea că liderii țării s-au descurcat foarte bine în condiții extrem de dificile, iar Fidel Castro rămâne în continuare o importanta personalitate în inimile și mentalul colectiv al cubanezilor și nu nu mai al lor.

Cuba și cubanezii s-au confruntat cu multe obstacole în cei 62 de ani, blocada economică, financiară și comercială și alte agresiuni politice și diplomatice, precum și campania permanentă de calomnie pentru denigrarea Revoluției Cubaneze și a liderilor săi, dar cubanezii merg cu mândrie și eroism mai departe, în ciuda provocărilor.

Cea de-a 62-a aniversare arată că este posibil să se depășească toate obstacolele cu implicarea activă a poporului, care crede sincer în valorile sale și acordă capital politic liderilor săi. Cubanezii au învățat cum să transforme visele în realitate, să aibă încredere că împreună pot depăși pericolele și amenințările, transformând fiecare provocare într-o victorie, potrivit devizei "resolviendo".

Cu toaacestea, merita, poate, sa ne amintim, ca în toți acești 62 de ani, Cuba a făcut din solidaritatea cu toate popoarele lumii un pilon al politicii sale externe.

Cuba a sprijinit mai întâi Algeria în lupta sa anti-colonială împotriva Franței și a contribuit la păstrarea independenței acestui Stat, dobândita în 1962. Ulterior, Havana a răspuns favorabil cererii de ajutor din partea Congo-ului belgian, contribuind, printre altele, la mișcările anticoloniale care au dus la cucerirea independentei unor State precum Guineea Bissau, Capul Verde și Etiopia. În cele din urmă, Cuba a sprijinit decisiv menținerea independenței Angolei, ca urmare a agresiunii regimului de la Pretoria.

Solidaritatea activă și concretă cu popoarele care, aflate la mii de kilometrii distanta de Havana, luptau pentru libertatea lor, a fost un pilon fundamental al Revoluției Cubaneze din 1959. În timp ce puterile occidentale erau prezente acolo pentru exploatarea nemiloasa a resurselor, Cuba intervenea la polul opus, pentru a rupe lanțurile opresiunii și în numele dreptului inalienabil al popoarele de a dispună de ele însele, cubanezii fiind, fără îndoiala, continuatorii luptelor de eliberare din zona emisferei lor și purtând cu mândrie stindardul suveranității către alte azimuturi, demni urmași ai lui José Martí, Simón Bolívar, Antonio Macéo, Pancho Villa și Emiliano Zapata.

Ciprian POP

 

 

 

 

Opțiunea președintelui Kim Jong Il

 

La începutul lunii ianuarie a anului 1995, anul următor după ce Președintele Kim Il Sung (1912-1994) al Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) a decedat, o publicație a unei țări occidentale avea să publice un amplu articol semnalând că:

 

"Este semnificativ faptul că Kim Jong Il, succesorul de facto al Președintelui Kim Il Sung, nu a transmis un mesaj de Anul Nou, preferând, în schimb, să inspecteze  o unitate a Armatei Populare Coreene la începutul noului an". 

 

Direcția viitoare a noului lider al unei țări și a principalei forțe politice pe care se va baza este,  de obicei, decisă de primul punct de pe agenda sa, de prima acțiune pe care acesta o întreprinde la preluarea mandatului.

 

Pornind de la acest fapt, nota atunci respectiva publicație occidentală, va fi interesant să așteptăm și să vedem care este semnificația recentei vizite întreprinse la unitatea militară ...

 

 

În acele vremuri, Coreea socialistă se confrunta cu cele mai dure încercări.

Forțele aliate imperialiste, profitând de prăbușirea socialismului în țările est-europene, au îndreptat vârful de lance al ofensivei lor antisocialiste către RPDC.

 

 

Poate și mai grav, catastrofele naturale devastatoare au lovit țara timp de câțiva ani consecutivi.

 

Forțele ostile au intensificat blocada economică împotriva ei și au trimis trupe

să desfășoare aplicații tactice de război în peninsula coreeană, agravând situația la extrem.

 

 

Intenția lor era să facă țara să îngenuncheze sau să o ocupe cu forța armelor.

 

Pentru a face față situației deloc fericite cu care se confruntau atunci coreenii, Președintele Kim Jong Il (1942-2011), șef al statului coreean și Președinte al

Comisiei Naționale de Apărare a RPDC a ales drumul Songun (Armata înainte de toate). 

 

În timpul numeroaselor sale inspecții și deplasări în teren la unități ale Armatei Populare Coreene, Kim Jung Il a acordat o atenție specială intensificării politicilor

de educația ideologică a personalului forțelor armate, pentru a le insufla o voință fermă de a luptă pentru țară, socialism și pentru poporul al cărui fii sunt, chiar cu prețul vieții lor, daca ar fi fost să fie puși într-o atare situație. 

 

Deoptrivă, a acordat mare atenție

dezvoltării  industriei de apărare pe o bază preferențială și, prin urmare, transformarea Armatei Populare Coreene într-o armată puternică, dotată cu echipament militar modern. 

 

Sub conducerea sa, Armata Populară Coreeană s-a transformat într-o armată care este pe deplin pregătită atât pentru o ofensivă, cât și pentru apărare.

 

El a pus astfel bazele unei armate ca forță motrică nu numai pentru apărarea națională, ci și pentru

construcție socialistă. Spiritul de luptă pe care soldații îl afișaseră în construirea unei centrale electrice de dimensiuni mari a devenit un spirit revoluționar care a servit drept exemplu de urmat și de către celelalte sectoare ale vieții civile coreene. Drept urmare, RPDC și-a protejat socialismul și a intrat într-o nouă eră a construcției unui stat puternic și prosper și nu a dispărut, așa cum prefigurau atunci dușmanii țării. 

 

Acum, când anul nou 2021 bate la ușă, poporul coreean este încrezător în viitorul  țării sale socialiste puternice și iată, istoria a dovedit că opțiunea președintelui Kim Jong Il a fost corectă.

 

Ciprian Pop 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu