sâmbătă, 27 martie 2021

România Muncitoare – Nr.295 din MARTIE 2021

 

România Muncitoare – Nr.295 din MARTIE 2021

 





 

Muncă şi unitate, luptă

 

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia

România Muncitoare – Nr.295 din martie 2021

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

 

 

 

 

Utilitatea unui neam pierdut

 

Pe zice trece, puterea neamului scade, fatalitatea a lovit Romania cu puterea barosului, integrarea “pe la spate” intr-o suroastructura numita “confederatie” a determinat ca inreaga lupta de emancipare si unire sa fie disipata ca nisipul in vant.

 

Descentralizarea tuturor intreprinderilor din tara si scoaterea acestora la mesat, nu a facut altceva decat sa dispara capitalul romanesc de pe piata! Producand un exod al fortei de unca spre tarile dezvoltate.

 

Dintr-o tara in curs de dezvoltare, unii au transformat-o intr-o tara primitive, fara perspective, lasata la bunul plac al unor decidenti, care au “ajutat” sa se impuna conceptul de saracie la nivelul societatii ca ceva practice si firesc.

 

Dupa cum se vede astazi, blestemul unor indivizi dornici de inavutire a facut dintr-un neam puternic si liber, un biet schelet din care se mai pastreaza doar cateva franturi de NEAM ROMANESC, asa-numita renastere nationala, dupa 1989, s-a transformat intr-o piele putreda si mucegaita, iar integritatea teritoriala a fost, si ea, vanduta ca “pielea ursului din padure”, cum spune vechea zicala romaneasca.

 

In loc de libertate, iata, avem numai lozinci mincinoase. Eugenia Rada Ionita.

 

 

 

 

 

Domnul Cîțu, decis să ne salveze, a luat următoarele măsuri:

 

1. Restaurantele vor funcționa între orele 11:00 și 12:00, dar românii vor putea servi și micul dejun și cina între aceste ore.

2. Se vor forma echipe de control care vor verifica dacă dormim la ora 20:00. Cei găsiți cu ochii deschiși vor fi amendați și gâdilați în talpă.

3. Meciul România vs Germania, programat inițial duminică la 21:45, se va juca de la ora 11:00, pentru a putea fi vizionat de întregul popor. În pauză vom aplauda guvernul.

3. înjurătura #gâțiimătii va fi scoasă în afara legii. La fel și #câțiimătii

4. Cu cât ziua se va mări cu atât ne vom culca mai devreme. Solstițiul va trebui să ne prindă la somn încă de la ora 13:00.

Trotuarele vor fi folosite doar în cazul în care va trebui să mergem la vot.

5. Cine va sta la terasă mai mult de 30 de min va fi amendat și izolat 24 de luni. Va avea voie doar la toaletă și la vot.

6. Pentru cafea ajung 35 de secunde de stat la terasă.

7. Pentru ciorbă ajung 3 minute.

8. Aniversările se vor ține pe terasă cu maxim 2 invitați. Pentru suflatul în lumânări ajung 4 secunde.

9. Deși Halep ne recomandă 5000 de pași pe zi, guvernul spune că și 500 pe săptămână sunt prea mulți.

10. Școlile se închid. Se deschid. Se închid. Se deschid. Se închid.

11. Vă puteți plimba între localități dar să nu intrați în ele.

12. Se reduce numărul de oameni ce pot sta în același timp. Maxim 6, indiferent de numărul de scaune. Nici la coadă la telecabină nu vor mai putea sta mai mult de 16000 de persoane.

Vă mulțumim, dragi conducători. Cu voi, pandemia va dura doar câteva ore pe zi.

P.S. Vom respecta în continuare regulile de igienă și măsurile impuse!

 

 

Despre comunicare...

 

Nu despre asta intenționam să scriu, dar după ultimele apariții ale unora pe sticlă sau pe diverse pagini, cred că ar trbui să vorbim puțin despre dezastroasa comunicare de la noi. 

 

Pentru a nu pierde vremea, mă voi rezuma la niște exemple de "AȘA NU!" îmi pare rău că multe exemple vin de la un post pe care odinioară l-am respectat (Antena 3) și care acum pare ca vreaa cu tot dinadinsul să se compromită:

 

1. Ieşirile iresponsabileale lui Radu Tudor din ultima vreme contra tuturor celor care nu se inchină la "Covid 19", par a fi depaşite doar de cele ale lui CTP. Individul ăsta, ingineraş ratat devenit nu se ştie cum (sau se ştie ?), "mare om de presă", pseudo analist militar, unele guuri rele (vorbește lumea) spun chiar că ar fi un vector al unei instituții cu sediul în Statul american Virginia,  nu doar că nu vor convinge pe nimeni, dar vor scădea considerabil audiența postului sau, cel puțin a respectivei emisiuni. Nimeni nu se va uita la cineva care ne înjură ! Îi înțelegem disperarea, se pare că o parte din venituri (ca si cum salariul de la post nu ar fi suficient) îi vin de la anumite fundaţii (la una sau mai multe fiind în ehippa cu nimeni altul decât Arafat), dar asta nu ne obilgă pe noi sa-l suportăm şi, cu siguranță, nu ne va convinge.

 

2.Altul care a dat cu băţul în baltă a fost o "somitate" a comunicarii româneşti, Mirel Curea. După ce, plătit să predice importanța vaccinării, povestindu-ne cum "geniala" lui tăticu, plecată la studii afară, că doar are tata bani şi în România îi pute, a salvat nu ştiu pe cine și cum, iar el nu are nicio grijă pentru ca s-a vaccinat, la zece zile dupa se trezi că, spre deosebire de noi, proștii, se imbolnăvi! Asta ca cei care mai ezitau să ia hotărârea înțeleaptă...

 

3. Culmea ridicolului în comunicare este, fără doar şi poate tovarasul Gheorghiță! Nu ştiu ce medicina ştie omul, că la posibila reacție trombotică, la riscul de a mai face sau nu un anumit vaccin sau la modul în care se va organiza în viitor vaccinarea s-a cam încurcat. Și organizarea centrelor de vaccinare pare defectuoasă, cifrele sunt haotice, adesea ireale, iar oamenii sunt tprimişi adesea de la Anna la Caiafa, aşa că tovaraşul colonel, care foloseste un limbaj de lemn, nu are cum sa convinga pe cineva. Prezenta la Antena 3 s-a soldat cu un veritabil dezastru în ale comunicării, el nefiind capabil să spună altceva decât că va face ce zice UE!  Aşa că nu ştim precis dacăvdomnul Gadea care l-a invitat a vrut să-l puna în dificultate sau nu se aştepta nici el la aşa prestaţie. Scoateţi-l urgent de pe sticlă, altfel va veţi pierde şi clienţii pe care îi aveti!

 

4. Am lăsat la sfîrşit imensa gafă a ministrului (încă la ora la care scriu) Șanataţii, domnul fără diploma, pe care l-a trădat subconştientul. In plin scandal, vaccin cu posibile probleme, plus acuzaţii soldate cu demisii de consilieri, ce face Ministerul Sanataţii ? Transmite un mesaj pro vaccinare cu fundal o catedrala fara cruci. Bravo domnilor, acum macar ştiim cu certitudine care va sunt intenţiile ca sa ne pregatim ca şi anul asta veți sabota sărbătoarea Paştelui. Să ne gindim că pe timpul comuniştilor, chiar dacă ascunse printre noile clădiri, bisericile au fost lasate in pace, iar sărbătorile erau sarbatori. Cu noii marxisti... aveţi mare grija, e altceva !

 

 

 

 

Despre respect

 

O vorbă românească spune ca peştele de la cap se împute. Cam la fel şi cu cei care ne conduc. Începând cu domnul cu geaca roşie de la Cotroceni, care ne dispreţuieşte profund şi simte o satisfacţie profundă sa ne uimeasca. Cu atît mai mult acum, cînd are guvernul lui şi opoziţia lui. Ca sa poată dormi liniştit, vegheaza Cîţu şi câțiva impostori de la ceea ce ar trebui sa fie Banca Națională. La fel şi domnii parlamentari, cei din guvern, instituţii de forță. Mai mult sau mai puţin, toţi se simt stapini. De ce ? Pentru ca pot, pentru ca li se permite! pentru ca de mulți ani nimeni nu riposteaza. Pai daca spun guvernanţii...  Şi dacă spun, ce ? Ei sunt acolo plătiți din banii celor pe care îşi tratează ca pe nişte supuşi nu ca pe cei pe care trebuie să-i servească. Aici e toata problema, eşti acolo ca sa asiguri traiul, sănătatea, educaţia şi siguranța tuturor, nu doar a celor din propriul partid. Tu eşti cel care trebuie sa serveşti cetățenii nu invers. Valabil şi pentru medici şi pentru instituțiile de forță şi pentru administraţia locală. Nu eşti capabil, pleci, pentru ca nu ai fost ales (numit) ca să-ți rezolvi afacerile personale.

 

Aşa ca, mare atenţie domnule Cîţu, în a-i numi pe cei care nu sunt de acord cu slugarnicia voastra faţa de Bruxelles "terorişti". Mă mir ca nu-ţi crapa obrazul, dar ca să-ți crape ar trebui sa ai bun simt.  Teroriști sunteţi voi cu Arafat în frunte, care nu ţineţi cont de viața oamenilor, de posibilitățile lor, daţi tot felul de dispoziţii otova , fără sa ţineţi cont de situaţiile ce se pot ivi, pe unii chiar i-aţi omorît, cum deja începe sa se demonstreze. 

 

Acum încercaţi sa acoperiţi rahatul, care pute tot mai rău. De un an un medic italian celebru, atrage atenția ca intubarea unor persoane poate aduce reacţii trombotice, ca şi vaccinul, fapt recunoscut de firma de medicamente. Italia a suspendat vaccinul respectiv, dar timp de luni de zile nu l-au ascultat pe respectivul medic referitor la cine trebuie intubat şi cine nu. Voi, ca sa va faceţi planul de vaccinare, nu va intereseaza cati oameni vor muri, fie pentru ca se pot forma cheaguri de sânge, fie pentru ca pot face şoc anafilactic. Şi dacă mor, ce ? Imediat săriți sa spuneţi ca nu e de la vaccin. De la ce ? Sunt iar de vina oamenii cum spuneţi de un an, voi nu aveţi nicio vina ? Chiar nu aveţi nici un pic de respect ?

 

Şi ceea ce face şeful, fac şi subalternii. Nu ma refer la medici, deşii unii nu au nimic în comun cu profesia asta, care ar trebui sa fie vocaţie, vorbesc mai ales de jandarmerie şi poliţie, la modul în care mulţi dintre ei se comporta cu oameni amărâți, în schimb stau drepţi în faţa interlopilor. Dacă vrei respect trebuie să-l şi oferi. Poate ca nu le-ar strica sa fie trimişi uneori în schimb de experienta prin țările UE la care ne uităm ca la sfîntul Soare sa vedem cum se întâmpla pe la ei.

 

Nimic însa nu este atît de grav ca şi modul de catalogare al unor protestatari, ca TERORISTI. În orice stat cu pretenţii de minima civilizaţie, un asemenea individ ar fi trebuit deja sa nu mai fie prim ministru. Nu şi la noi!

 

Agricultura, industria alimentara si Turismul

 

Pentru Romania, agricultura, industria alimentara si turismul constitue baza in dezvoltarea economie, in viitorul apropiat.

 

Chiar nu se poate face, practic, nimic? Chiar nu se poate negocia nimic? Cei de la Bruxelles sunt chiar asa de neoameni? Nu, nu cred.

Oare, cate proiecte facute de guvernul Romaniei nu au fost realizate fara a se interveni pe parcurs? Fondurile europene  au fost utilizate si decontate corect de autoritatile Romaniei ?

 

Oare, nu se pot gasi solutii pentru a ajuta aceste domenii de activitate? Cateva ar fi ca o parte din accize si o parte din TVA sa revina la investitor. TVA-ul sa fie 0% pentru  produsele brute (cele agricole) si 8% pentru cele fabricate, prelucrate. Tot 8% pentru sectorul turistic ( cazare si masa). 

 

Am avea nevoie de un buget de 15 miliarde euro, impartiti in trei ani + inventarierea a tot ce tine de societatile investitoare in agricultura, alimentatie si turism,pentru a demara planul:  "Romania Agricola si Turistica".

 

Investitiile trebuie facute:

- 25% pentru sistemul de irigatie, 

- 20% pentru cercetare si stiinta agricole,

- 20% pentru investitii in turismul balnear si recuperare,

- 20% pentru dezvoltarea genului de magazine Unirea( proiectul PSD). Aici 5% din pretul marfi vandute reprezinta comisonul magazinului. Pretul este fixat de producator, fermier,

- 15% pentru construirea de depozite.

 

Astept propuneri, sugesti. Hadrian 

 

 

 

Economia nationala mai intai

          Economia nationala mai intai de toate. Acesta ar trebui sa fie gandirea politicienilor Romaniei de azi, anul 2021. Economia este “motorul” ce ne poate duce spre o viata linistita si spre bunastare. Trebuie sa avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume, trebuie sa facem o strategie unica si sa vorbim aceiasi  limba. , ce spunem in Romania,  sa spunem si in afara, nu una vorbesti acasa, si alta in strainatate. 

 

Trebuiesc evaluate si inventariate toate agentiile si companiile nationale si locale. Acolo unde sunt doua sau mai multe cu acelasi profil, trebuiesc unificate,etc.

 

Protejarea Economiei Nationale,  fie de stat, fie privat (capital privat românesc) trebuie sa fie in atentia Guvernului. Tot in atentia lui trebuie  sa fie si Agricultura si Turismul.

 

Nu dau nici o solutie, ci doar atrag atentia ca respingerea investitorilor rusi si chinezi din contractele cu statul nu reprezinta decat o necunoastere a lumi economice internationale. 

Oare, cate firme americane si europene au in spate actionari chinezi si rusi? 

 

Ce fac ambasadele Romaniei in Europa?

Nu colecteaza nici o informatie despre proiectele economice si financiare pe care le face fiecare tara in parte. Daca urmaresti emisiunile de specalitate din diverse tari intelegi ce urmeaza. Cand vrai sa spui de vreun model, in Romania nu se poate aplica. Hadrian

 

 

 

TOT MAI DES LA TV! Adevarul iese la suprafata:

 

CELE TREI SCANDALURI DE LA VARFUL UE :

1. Campania de vaccinare este zguduita de acuzatii de politizare. 

2. Expert in vaccinuri (PhD. Vamden Bossche) contesta campania de vaccinare: vaccinarea in masa nu va face decat sa intareasca virusul. El cere OMS o dezbatere internationala privind campania globala de vaccinare ce ar trebui amanata pana la evaluarea completa a virusului(!)

3. Raport incendiar: guverne acuzate de abuz de drept folosindu-se de pandemie. Sanatatea democratiilor noastre compromisa de multi lideri UE. Se reclama afectarea democratiei, impiedicarea unor anchete, brutalitatea politiei la proteste, folosirea legilor penale pentru ingradirea drepturilor de exprimare, modificarea de legislatie in proceduri rapide si netransparente si altele. 

 

(!) 6 tari au primit ultimatum sa explice restrictiile considerate prea dure.

 

Douăzeci de țări ale lumii se confruntă cu foamete la scară largă

Douăzeci de țări din întreaga lume au nevoie urgentă de ajutor alimentar, altfel se confruntă cu foamete la scară largă. Această avertizare a fost emisă de două agenții ONU care se ocupă de probleme alimentare, potrivit Centrului de Știri al ONU .

 

Locuitorii din Yemen, Sudanul de Sud și nordul Nigeriei sunt deja la un pas de foame, avertizează autorii unui raport pregătit de Programul Mondial pentru Alimentație și Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Organizației Națiunilor Unite (FAO).

 

În timp ce marea majoritate a țărilor care se confruntă cu foamea se află în Africa, problema este relevantă și pentru alte regiuni. Afganistanul în Asia, Siria și Libanul în Orientul Mijlociu, Haiti în America Latină - aceste state și alte state nu se vor descurca fără ajutorul comunității internaționale, spun experții.

Treizeci și patru de milioane de oameni sunt „la un pas de foamete” - conform clasificării FAO, aceasta înseamnă „al patrulea grad de nesiguranță alimentară acută”. "Amploarea suferinței umane este de o mare îngrijorare. Este de datoria noastră comună să luăm măsuri pentru a salva vieți, a proteja mijloacele de trai ale oamenilor și a preveni deteriorarea în continuare a situației", a declarat directorul general al FAO, Qu Dongyu.

"Tragedia se desfășoară chiar în fața ochilor noștri: conflictele, dezastrele climatice și pandemia COVID-19 exacerbează amenințarea foametei care deja bate la ușile a milioane de familii", a avertizat si David Beasley, șeful Programului alimentar mondial (PAM).

 

Potrivit acestuia, pentru a preveni foamea, este necesar să se oprească urgent ostilitățile, să se asigure accesul umanitar celor mai vulnerabile segmente ale populației și să se colecteze 5,5 miliarde de dolari solicitați anul acesta pentru a combate foamea.

Între timp, în prezent, așa cum menționează experții FAO, situația se dezvoltă într-o altă direcție. Conflictele se intensifică în Afganistan, Republica Centrafricană, Etiopia, nordul Nigeriei, Somalia și Sudanul de Sud, iar pandemia și restricțiile conexe complică și mai mult viața oamenilor din întreaga lume. În Yemen, Liban și alte țări din Orientul Mijlociu, moneda se depreciază și inflația crește.

 

În plus, în următoarele luni sunt așteptate noi dezastre meteorologice, inclusiv cele legate de fenomenul climatic La Niña. Acest lucru ar putea duce la agravarea situației alimentare în Afganistan, Madagascar și Cornul Africii.

 

Lăcuste din deșert amenință statele din estul continentului african - în unele zone din Angola, Botswana, Namibia, Zambia și Zimbabwe, insectele pot distruge întreaga recoltă.

 

Cu toate acestea, "este foarte dificil să furnizăm ajutor în multe părți ale lumii" - agențiile ONU amintesc comunității internaționale de necesitatea urgentă de a aborda problema accesului umanitar. Raportul conține recomandări specifice pentru fiecare „punct fierbinte” - așa cum autorii raportului numesc zone în care amenințarea foamei este deosebit de mare.

 

Măsurile propuse includ extinderea ajutorului, livrarea semințelor, vaccinarea animalelor, asistență financiară, repararea instalațiilor de colectare a apei și multe altele.

Ciprian Pop

Media din Coreea de Nord vorbește astăzi despre testul unei noi rachete tactice

Autoritățile de la Phenian au declarat că au testat joi o nouă rachetă tactică ghidată, după cum semnalează presa din țară.

Anterior, s-a raportat că, conform datelor din Coreea de Sud și Japonia , RPDC a efectuat două teste de rachete în ultimele zile: duminică, două rachete de croazieră au fost lansate către Marea Galbenă la altitudine mică, la mică distanță de țărm, iar joi - două rachete balistice către Marea Japoniei .

Organul de presa al Partidului Muncitoresc Coreean, Rodong Sinmun spune spune că noile rachete, care pot transporta un focos cântărind până la 2,5 tone, au zburat aproximativ 600 km înainte de a cădea într-un punct dat din Marea Japoniei. Potrivit publicației, liderul RPDC, Kim Jong Un, nu a fost prezent la lansare.

Prima racheta de acest gen lansată vreodată de RPDC a fost cea de pe 29 martie anul trecut. Testele au fost înregistrate de Garda de Coastă Japoneză, precum și confirmate de armata Coreei de Sud și a Statelor Unite. Potrivit Ministerului Apărării din Japonia, cele două rachete au zburat la o distanță de aproximativ 450 km, înălțimea traiectoriei lor în cel mai înalt punct era mai mică de 100 km. Au căzut în mare în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Ciprian Pop

Egipt -Sudan, front comun în lupta pentru rezervele de apă 

 

la 6 martie, președintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, a părăsit Capitala sudaneză, Khartoum, după o vizită de câteva ore în care a vorbit cu șeful statului, generalul locotenent Abdel Fattah al -Burhan, cu adjunctul său, locotenentul general Mohamed Hamdan Daglo și cu premierul, Abdallah Hamdok. Preocupările celor două țări se referă la consecințele unui proiect al guvernului etiopian, pe care presa locală nu ezita să îl califice drept "faraonic": marele așa-numit baraj al "Renașterii", care captează apele Nilului Albastru. 

 

Lansat în Etiopia în 2011, acest proiect pregătește cea mai mare instalație hidroelectrică din Africa. Împotriva acestei amenințări unilaterale, egiptenii și sudanezii solicită arbitrajul internațional. Pasul oficial a fost lansat de Sudan pe 12 martie. Cele două țări solicită medierea cvadripartită, cu participare din Uniunea Africană, Națiunile Unite, Uniunea Europeană și Statele Unite, pentru a ajunge la un acord înainte de sezonul de inundații. Egiptul depinde de Nil pentru aproximativ 97% din apa sa de irigații și de băut. Prin urmare, consideră că barajul reprezintă o amenințare pentru alimentarea cu apă. Nilul curge pe aproximativ 6.000 km. Este o sursă esențială de apă și electricitate pentru o duzină de țări din Africa de Est.

Ciprian Pop

 

Turcia si Statele Unite, în pragul răcirii relațiilor

La 19 martie, la Ankara, Ambasadorul american in aceasta tara a vorbit jurnaliștilor turci. Remarca sa a fost foarte clară și foarte amenințătoare. „ Abandonați proiectul sistemului de rachete S-400 rusesc”, a îndemnat el guvernul lui Erdogan. El a subliniat că problema S-400 nu este o problemă care poate fi rezolvată în mod inteligent. Soluția poate veni numai dacă Turcia renunță la achizitie. „Sancțiunile au fost impuse Turciei pentru că are S-400, nu pentru că sistemele sunt incompatibile cu cele ale NATO”, a spus el.

Având în vedere acest lucru, el a amenințat Turcia cu sancțiuni mai dure dacă țara respectivă ar decide să cumpere mai mult armament provenit de pe piața rusă. „Dacă Turcia va semna un nou acord comercial cu Rusia”, a spus el, „rezultatele vor fi severe și sancțiunile vor si fi mai grele.

La rândul său, Președintele turc, Tayyip Erdogan, a criticat declarațiile lui Joe Biden care îl numeau pe Vladimir Putin “criminal”, catalogandu-le drept „absurde și nepotrivite”. Relațiile dintre Ankara și Washington au fost tensionate în ultimii ani din cauza achiziției din partea Turciei a sistemului rusesc de rachete S-400, a disputelor Ankarei cu NATO, dar și a gestionării crizei siriene și a încălcărilor drepturilor civililor și libertăților din Turcia. Pe tot acest fundal, in dimineața zilei de 22 martie, piețele bursiere de la Istanbulul au asistat la o cădere vertiginoasă a monedei naționale. Ciprian Pop

Consiliul mondial pentru călătorii și turism crede că până în iunie anul acesta vom vedea o îmbunătățire a activităților sectorului

 

 

Consiliul mondial pentru călătorii și turism (WTTC) nu și-a pierdut încrederea în recuperarea sectorului internațional al călătoriilor și turismului și lansează astăzi Raportul său de impact economic (EIR) indicând un drum spre redresare.

 

World Travel and Tourism Council (WTTC) reprezintă cele mai influente și mai mari companii din sectorul turistic global.

 

Cercetările WTTC arată că sectorul global de turism și călătorii  a suferit o pierdere de aproape 4,5 trilioane de dolari SUA în 2020 din cauza impactului COVID-19.

 

Contribuția sectorului turismului la PIB,la nivel mondial, a scăzut cu 49,1% în 2020.

 

 Schemele de păstrare a locurilor de muncă par să fi salvat milioane de locuri de muncă - dar amenințarea rămâne, în plus, unele țări nu s-au axat deloc pe aceste scheme și milioane de lucrători din domeniu au devenit șomeri.

 

 

 

WTTC nu și-a pierdut încrederea în redresarea industriei turismului internațional și publică Raportul său de impact economic (EIR) indicând astăzi un drum spre redresare, cu speranța sa pentru reluarea călătoriilor internaționale până în iunie.

 

Cât de realist este acest lucru, rămâne de văzut.

 

Raportul dezvăluie impactul devastator pe care l-a avut COVID-19 asupra sectorului global de turism și călătorii  anul trecut, când a suferit o pierdere masivă de aproape 4,5 trilioane de dolari SUA.

 

Pierderile imense din 2020, ilustrează prima imagine completă a unui sector care se luptă să supraviețuiască în fața restricțiilor de călătorie paralizate și a carantinelor inutile, care continuă să amenințe recuperarea urgentă a economiei mondiale.

 

În total, contribuția sectorului la PIB-ul global a scăzut la 4,7 trilioane de dolari SUA în 2020 (5,5% din economia globală), de la aproape 9,2 trilioane de dolari SUA în anul precedent (10,4%). Ciprian Pop 

 

Forumul Economic Mondial de la Davis, anunță un exercițiu global de hacking pentru iulie 2021, care va viza distribuția de bunuri și servicii

 

Jurnalistul spaniol, Diego Herchhoren, la 24 martie 2021, cu referire la site-ul Forumului Economic Mondial, semnalează într-o serie de articole, de asemenea publicate și de alte surse din Spania, că falansterii de la Davos, conduși de satanistul Klaus Schwab,  anunță un viitor atac cibernetic simulat care ar distruge rețelele de aprovizionare și ar provoca „închiderea” internetului sau ar permite furtul de date private din sistemul bancar. Simularea, care a fost deja făcută în iulie 2020, este organizată într-un mod similar cu așa-numitul „Eveniment 201”, care a precedat blocarea globală de către coronavirus.

 

Cu această ocazie, promotorii acestei simulari nu lasă pe nimeni indiferent: printre victimele potențialului atac: Banco Santander, Visa, Interpol sau ICANN (entitatea nord-americană care atribuie și organizează nume de domenii pe internet), printre altele.

 

Cyber ​​Poligon 2021

Cyber ​​Polygon este un eveniment de securitate cibernetică care servește ca instruire pentru directorii marilor companii și oficiali ai organizațiilor internaționale, state și corporații, cu privire la modul în care ar trebui să reacționeze la o situație de panică după atacul asupra infrastructurilor critice legate de utilizarea internetului: sisteme de finanțare, rețele de colectare a impozitelor, lanțuri de aprovizionare cu produse, etc.

 

Potrivit site-ului web al forumului, exercițiul din 2021 își propune să „dezvolte și să testeze abilitățile necesare pentru protejarea industriilor noastre, concentrându-se pe un atac țintit asupra lanțului de aprovizionare”. Este un exercițiu transmis în direct, care atrage milioane de telespectatori din întreaga lume. Simularea din iulie 2020 a  avut peste 5 milioane de telespectatori.

 

Mesajul pe care Forumul Economic Mondial intenționează să îl transmită este că securitatea lanțului de aprovizionare va deveni o problemă majoră de securitate cibernetică în 2021, anticipând haosul organizat pe care participanții la eveniment vor trebui să îl contracareze.

 

O restructurare de capital pe scară largă

 

În termeni economici, analiștii acestei organizații propun o veche axiomă a sistemului capitalist: "oricine nu este pregătit, va fi lăsat în afara pieței". De fapt, site-ul forumului include un formular de înregistrare pentru instruire care poate fi accesat de „persoane și entități relevante”, care vor fi selectate de entitate.

 

Forumul a promovat și a creat în mod activ aceste scenarii și a început recent să numească modelul său axat pe „capitalismul părților interesate”. Deși promovat ca o formă mai „incluzivă” de capitalism, capitalismul părților interesate ar fuziona în esență sectoarele public și privat, creând astfel premizele unui control foarte strict, toți actorii urmând a se supune celui care "va da tonul".

 

„Cyberpandemic” anunțat

 

Această următoare "pandemie cibernetică" anunțată de Forum pare să ne arunce în mod profetic următorul scenariu în față, la fel cum a fost exercițiul pandemiei înainte de așa-zisa apariție a bolii.

 

 

În plus, luna trecută, banca centrală din Emiratele Arabe Unite a efectuat propriul său exercițiu  Cyber ​​Polygon prin efectuarea primei sale simulări de atacuri cibernetice, în coordonare cu sectorul financiar privat al țării. Mass-media corporativă, afirmâ în repetate rânduri  că „atacurile cibernetice pot declanșa următoarea criză pentru bănci” și, începând cu 1 februarie, „următorul atac cibernetic este deja în desfășurare”.

 

Unii vor spune că o „pandemie cibernetică” este o consecință inevitabilă a dezvoltării rapide a lumii de înaltă tehnologie în care trăim, dar este încă corect să subliniem că 2021 este anul pe care mulți l-au prezis pentru distrugerea financiară a instituțiilor mari , ceea ce va duce la regruparea de noi sisteme economice în jurul acestei noi faze a capitalismului de monopol.

 

Prăbușirea inevitabilă a sistemului bancar global, care rezultă din corupția neobișnuită și frauda care a durat zeci de ani, va avea loc probabil printr-un colaps controlat, care ar permite entităților precum cele care au participat la poligonul cibernetic să se sustragă de responsabilitatea pentru jafurile lor economice și activitate infracțională.

 

"Acest lucru este valabil mai ales pentru bănci precum Santander sau Deutsche Bank", semnala pentru presa spaniolă un participant la acest eveniment, "ale căror colapsuri au fost, de asemenea, dezbătute deschis de ani de zile".

 

La sfârșitul anului 2019, cu luni înainte de începerea crizei COVID-19, directorul executiv al Deutsche Bank a avertizat că băncile centrale nu mai dispun de instrumente cu care să poată răspunde în mod adecvat următoarei „crize economice”. 

 

Este cu siguranță revelator faptul că sistemele bancare complet noi, cum ar fi monopolul monedei digitale care urmează să fie lansat în curând de banca rusă Sberbank (de asemenea, participant la Cyber ​​Poligon), au început să se dezvolte exact în momentul în care a început să fie recunoscut public faptul că mijloacele bancare de răspuns la calamitățile economice nu mai erau viabile.

 

Speculații sau nu, toate informațiile din acest spectru tematic ar trebui serios analizate în centralele serviciilor de informații și modalități eficiente de combatere "just in case" ar trebui gândite și aplicate.

 

Rezultă foarte clar că o entitate care nu are nimic bun in plan, este pe cale sa dezvolte un posibil atac cibernetic de mare amploare, iar cele mai afectate sunt in special statele cu economii vulnerabile, cum, din nefericire, suntem și noi, aici în spațiul carpato-dunăreano - pontic, motiv pentru care tema in sine ar trebui aprofundată de direcțiile relevante ale unor structuri de intelligence de la noi...vorbesc și eu așa, că opinia publică. Ciprian Pop

 

 

 

 

 

 

Ikea și sistemul său de spionaj al angajaților, în fața justiției franceze

 

 

Ikea, o companie specializată în decorarea și vânzarea de mobilier pentru casă, este acuzată că și-a spionat angajații și candidații la locuri de muncă, la filialele sale din Franța.

 

Șapte decidenți din cadrul companiei vor apărea în fața instanțelor franceze începând de luni, acuzați că au înființat un „sistem de spionaj”, cu ajutorul unor polițiști și al responsabililor de securitate și pază ai magazinelor. Procesul va dura până la începutul lunii aprilie, potrivit presei din hexagon.

 

După opt ani de investigații lungi și minuțioase, justiția are o întâlnire cu reprezentanții Ikea, transnaționala suedeză specializată în decorarea și vânzarea de mobilier pentru casă, este acuzată pe baza unor deveni de netăgăduit că și-a spionat angajații. 

 

Acuzațiile  sunt copleșitoare „colectarea de date cu caracter personal într-un fișier prin mijloace frauduloase”, „divulgarea ilegală voluntară a datelor cu caracter personal,„ încălcarea secretului profesional ”, printre altele. Curtea de la Versailles, unde va avea loc procesul, nu a ezitat să se califice evenimentele ca „sistem de spionaj intern ”.

 

În 2012, unul dintre sindicatele prezente în companie a intentat un proces împotriva Ikea pentru spionarea persoanelor care erau candidați la o funcție, precum și a tuturor angajaților săi din toată Franța. Multe dintre victime au fost examinate până în cele mai mici detalii, inclusiv dosarele lor judiciare, fără să știe. În centrul acestui sistem se află Jean François Paris, care a fost director de securitate la Ikea France, și Jean Pierre Fourès, șeful companiei private de investigații Eirpace. Unele dintre cele 15 persoane implicate în caz ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

 

Directorul de securitate al Ikea i-a furnizat angajatorului Eirpace numele, data nașterii și numărul de asigurări sociale al persoanelor care urmează să fie anchetate.

 

Faptele descrise în rechizitoriu corespund perioadei 2009-2012, deși, potrivit acuzației, aceste practici ilegale au început la începutul anilor 2000, așa cum s-a întâmplat cu sucursala companiei situată în Bordeaux, unde rapoartele corespund perioadei 2003-2008. Multe alte cazuri corespund celor responsabili cu sucursalele Francoville, Rouen, Vitrolles, Avignon ... O rețea națională de spionaj instalată în cele 30 de depozite pe care compania le are în Franța.

 

Ikea, care are 10.000 de angajați în Franța, este persecutată ca persoană juridică. Amenda s-ar putea ridica la 3,75 milioane de euro. Cazul Ikea nu este singurul de acest gen. Ciprian Pop

 

Îngrădirile au sporit teroarea poliției din întreaga lume, denunță Organizația Mondială împotriva Torturii

 

Restricțiile derivate din pandemie au crescut periculos teroarea poliției din întreaga lume, denunță un raport publicat joi de Organizația Mondială împotriva Torturii (OMCT), care solicită recurgerea la dreptul internațional pentru a combate această tendință îngrijorătoare.

 

Tendința „nu apare doar în țările autoritare”, avertizează organizația cu sediul la Geneva.

 

"Brutalitatea poliției nu este nimic nou, dar politicile din timpul urgenței sanitare au sporit puterile forțelor de securitate, ceea ce a dus la abuzuri împotriva cetățenilor și a agravat impunitatea", a comentat secretarul general al OMCT. 

 

Un factor agravant al problemei a fost scăderea activității societății civile, o contrapondere eficientă în condiții normale, dar care, din cauza pandemiei, a fost limitată atunci când se lucrează și se culeg date din teren.

 

Minoritățile etnice, migranții și cele mai sărace segmente ale societății au continuat să fie principalele victime ale acestui tip de violență, subliniază raportul, care denunță, de asemenea, diversificarea armelor folosite de forțele de securitate și utilizarea, uneori, a armamentului de război, din dotarea armatelor.

 

Aceasta tristă tendința , până acum necunoscută, a fost posibilă datorită sprijinului larg pe care l-au obținut măsurile restrictive ale guvernelor din partea organizațiilor politice, a sindicatelor vândute  și a mass-mediei plătite de sus, elemente care devin complici ai terorismului de stat sau ai abuzurilor. Ciprian Pop 

Coreea de Nord rupe legăturile diplomatice cu Malaezia

 

Decizia răspunde gestului autorităților de la Kuala Lumpur care au extrădat un cetățean nord-coreean în Statele Unite.

 

Republica Populară Democratică Coreeană (RPDC) a anunțat întreruperea relațiilor diplomatice cu Malaezia, după ce această țară a decis extrădarea unui cetățean nord-coreean în Statele Unite, potrivit unui comunicat publicat vineri din Phenian, de către șeful diplomației acestei țări.

 

Coreea de Nord denunță manevrele Coreei de Sud și ale Statelor Unite.

 

Extrădatul este Mun Chol Myong, arestat în 2019, acuzat de Washington că a spălat fonduri prin companii fictive și a emis documente frauduloase pentru a efectua expedieri ilegale către RPDC.

 

În textul respectiv, Ministerul de Externe a numit extrădarea un „act nefast” oferind cetățeanului nord-coreean „ca sacrificiu al mișcării ostile a Statelor Unite în sfidarea legilor internaționale recunoscute”. Ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Nord a adăugat că Washingtonul va „plăti și el un preț” pentru cele întâmplate.

 

 

Mun a desfășurat „activități legitime de comerț exterior în Singapore” însă „pretinderea că este implicat în spălare ilegală de bani” este o „invenție”.

 

Cu două săptămâni mai devreme, pe 3 martie, cea mai înaltă instanță din Malaezia a respins ultimul recurs depus de nord-coreean împotriva extrădării în Statele Unite, unde este acuzat de spălare de bani.

 

În instanță, Mun a negat acuzațiile Biroului Federal de Investigații (FBI, agenția americană care a interesat extrădarea), care susține că a condus un grup infracțional responsabil de exporturile în Coreea de Nord, ceea ce ar încălca astfel măsurile de presiune promovate de Washington.

 

 

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe din Malaezia, într-o declarație de răspuns, a semnalat, tot vineri, că „regretă profund decizia din 19 martie 2021 a RPDC de a rupe relațiile diplomatice cu Malaezia, denunță decizia ca fiind ostilă și puțin constructivă, precum și că nu respectă spiritul respectului reciproc și al relațiilor de bună vecinătate dintre membrii comunității internaționale". Ciprian Pop

 

Rusia și Statele Unite rămân cei mai mari exportatori de arme din lume

India, în 2016-2020, a continuat să fie principalul destinatar al armelor rusești, potrivit raportului Institutului Internațional de Cercetare a Păcii de la Stockholm.

Institutul Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI) a lansat luni un nou raport privind starea comerțului global de arme pentru perioada 2016-2020. Se observa că, pentru prima dată din 2001, volumul exportului nu a crescut comparativ cu perioada precedentă de cinci ani, iar Statele Unite și Rusia au rămas principalii exportatori, deși volumul vânzărilor de arme de către Federația Rusă a scăzut cu 22%.

 

Livrările internaționale de arme  în 2016-2020 au fost cu 0,5% mai mici decât în 2011-2015 și cu 12% mai mari decât în 2006-2010. Primii cinci (dintre 65) exportatori de arme din ultimii cinci ani au inclus Statele Unite, Rusia, Franța, Germania și China. Împreună, aceștia au reprezentat 76% din toate exporturile majore de arme. Valoarea reală a comerțului cu arme rămâne aproape de cea mai înaltă de la sfârșitul Războiului Rece.

 

"Este prea devreme pentru a vorbi despre sfârșitul perioadei de creștere rapidă a vânzărilor de arme din ultimele două decenii", spune Peter Weseman, cercetător principal în cadrul programului de cheltuieli pentru arme și apărare. Cu toate acestea, chiar și la vârful pandemiei din 2020 , mai multe țări au încheiat contracte majore pentru furnizarea de arme".

 

În 2016-2020, Franța a înregistrat cea mai mare creștere a exporturilor de arme în primele cinci. Cei mai mari 25 de exportatori de arme au reprezentat 99% din totalul lumii. Ponderea combinată a țărilor din America de Nord și Europa a reprezentat 86% din vânzările globale.

 

 

Export rusesc

Rusia, care a reprezentat 20% din volumul global, și-a redus vânzările cu 22%, ceea ce corespunde aproximativ cu nivelul din 2006-2010. Principalul motiv al scăderii a fost o scădere de 53% a livrărilor către India, care a reprezentat 90% din scăderea exporturilor totale în această perioadă, se arată în raport. Creșterea exporturilor către China (cu 49%), Algeria (cu 49%) și Egipt (cu 430%) nu a putut compensa „pierderile indiene”.

 

Între timp, India a continuat să fie principalul destinatar al armelor rusești - 23% din totalul exporturilor rusești. După aceasta, China și Algeria în 2016-2020. au reprezentat 18%, respectiv 15%. În această perioadă, Rusia a exportat armament în 45 de țări ale lumii.

 

"În 2016-2020, Rusia a exportat arme în 45 de țări, în timp ce în 2011-2015,  53 de țări au primit arme rusești. La nivel regional, exportul de arme rusești către Asia și Oceania a scăzut cu 36% față de exporturile din 2011-2015,  către Orientul Mijlociu exporturile au crescut cu 64%, iar către țările africane - cu 23%. În perioada 2016-2020 Rusia a exportat arme în 10 țări din Orientul Mijlociu, în timp ce în 2011-2015 Rusia a furnizat arme către 7 țări din regiune", potrivit celor semnalate de corespondentul TASS la Stockholm, Alexandra Kuimova.

 

În 2016-2018 Volumul exporturilor din Federația Rusă a fost la un nivel relativ ridicat, iar scăderea principală a avut loc în 2019-2020. "În perioada 2011-2015 și 2016-2020, Rusia a crescut semnificativ vânzările de arme către China, Algeria și Egipt, dar acest lucru nu a compensat scăderea gravă a exporturilor militare către India", a explicat Kuimova. în următorii ani, exporturile sale își pot relua treptat creșterea, în majoritatea regiunilor se confruntă cu o concurență puternică din partea Statelor Unite".

 

Cei mai mari furnizori

Statele Unite rămân cel mai mare exportator de arme din lume, după ce au crescut sumele in perioada 2016-2020. Cota sa la scară globală de la 32 la 37%. Arme americane au fost furnizate în această perioadă către 96 de țări. Ponderea principală - 47% - a scăzut asupra statelor din Orientul Mijlociu, din care Arabia Saudită a fost cel mai mare importator (24%). Creșterea exporturilor militare cu 15% față de 2011-2015 a permis Statelor Unite să-și mărească avantajul asupra Rusiei, care ocupă locul al doilea în clasamentul mondial: în 2016-2020, volumul vânzărilor americane a depășit indicatorul rusesc cu 85%, în timp ce în 2011-2015 decalajul a fost de doar 24%.

 

În 2016-2020. Franța și-a mărit exporturile de arme cu 44%, după care cota sa la scară globală a devenit de 8,2%. Principalii săi clienți au fost India, Egipt și Qatar, care au reprezentat 59% din volumul total. Germania a crescut vânzările de arme  cu 21% și a obținut o cotă globală de 5,5%. Principalii cumpărători ai produselor sale au fost Coreea de Sud, Algeria și Egiptul.

 

China, pe de altă parte, a redus vânzările. Exporturile militare pentru țară, al cincilea cel mai mare exportator de arme în 2016-2020, au scăzut comparativ cu 2011-2016. cu 7,8%. Ponderea sa în volumul global este de 5,2%. Principalii cumpărători de arme chinezești sunt Pakistanul, Bangladeshul și Algeria.

 

Importatori importanți

Cei mai mari cinci importatori de arme din 2016-2020 - Arabia Saudită, India, Egipt, Australia și China - au cumpărat împreună 36% din totalul importurilor majore de arme. Asia și Oceania (reprezentând 42% din importurile globale de arme) au fost principalele regiuni beneficiare în 2016-2020, urmate de Orientul Mijlociu (33%), Europa (12%), Africa (7,3%) și America (5,4%) . Cea mai mare creștere a importurilor de arme s-a remarcat în Orientul Mijlociu: în 2016-2020, a crescut comparativ cu 2011-2016. cu 25%, ceea ce reflectă imaginea concurenței strategice regionale între țările din Golful Persic.

 

Arabia Saudită, cel mai mare importator de arme din lume, și-a mărit achizițiile cu 61%, în Qatar, creșterea a fost de 361%, în timp ce Emiratele Arabe Unite (EAU), dimpotrivă, au redus importurile militare cu 37%. Cu toate acestea, contractele semnate pentru furnizarea de arme, inclusiv 50 de bombardiere F-35, indică faptul că EAU va continua să achiziționeze cantități mari de arme.

 

În Egipt, în 2016-2020. importurile militare au crescut cu 136% față de perioada precedentă. Autorii raportului atribuie acest lucru implicării țării în disputele cu Turcia privind depozitele de hidrocarburi din estul Mediteranei, în urma cărora Egiptul a făcut investiții serioase în forțele sale navale. Turcia și-a redus achizițiile de arme din străinătate cu 59%, iar principalul factor care a influențat volumul a fost oprirea în 2019 a aprovizionării cu F-35 americane după ce țara a cumpărat sisteme de rachete antiaeriene S-400 din Rusia. Cu toate acestea, Turcia își mărește producția națională de arme cheie pentru a reduce dependența de import.

 

Taiwanul, în ciuda reducerii achizițiilor de arme comparativ cu 2011-2016, a plasat o serie de comenzi mari pentru furnizarea de arme americane, inclusiv avioane de luptă.

 

„Pentru multe țări din Asia și Oceania, percepția crescândă a Chinei ca o amenințare este principala forță motrica din spatele importurilor militare", a declarat Simon Weseman, cercetător principal al SIPRI. 

 

Alte date

Exporturi de arme din Marea Britanie 2016-2020 a scăzut cu 27%- în ultimii cinci ani, Regatul a reprezentat 3,3% din totalul vânzărilor mondiale. Exporturile de arme din Israel, în această perioadă, au fost de 3,0% și au fost cu 59% mai mari decât în perioada precedentă de cinci ani.

 

Atât Armenia, cât și Azerbaidjanul și-au consolidat potențialul militar în ultimii ani prin importul de arme. În Armenia, în ultimii cinci ani, Rusia a reprezentat 94% din achizițiile din această zonă, în Azerbaidjan 69% din importuri erau arme din Israel.

Ciprian Pop

Socialiștii și fostul premier al Moldovei au criticat propunerea Președintelui de la Chisinau de a introduce o stare de urgență in tara

Partidul Socialist a propus ca autoritățile să ia în considerare un pachet de măsuri restrictive parțiale care să reducă riscul de morbiditate și să mențină economia funcțională

Liderul celui mai mare Partid al Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, a declarat că propunerea Președintei Maia Sandu de a introduce o stare de urgență în țară este prost considerată și periculoasă pentru cetățeni și economia țării. Fostul șef al statului moldovean a scris despre asta duminică pe canalul său Telegram, după ce s-a întâlnit cu conducerea parlamentului.

"Am avut o conversație cu conducerea parlamentului și am convenit că blocarea totală cerută de Maia Sandu este extrem de periculoasă. Aceasta este o propunere necugetată și dezastruoasă care nu ia în considerare opiniile cetățenilor și ale experților economici, precum și consecințe sociale și economice grave. Acesta este momentul în care majoritatea țărilor europene au ales calea restricțiilor parțiale, încercând să protejeze economia și viitorul oamenilor, aceasta este o decizie irațională ", a spus Dodon. Potrivit acestuia, la rândul lor, socialiștii au propus deputaților să ia în considerare un pachet de măsuri restrictive parțiale care să reducă riscul de morbiditate și să mențină funcționalitatea economiei.

 

Dodon l-a îndemnat pe șeful Statului să deblocheze situația din țară și să numească de urgență un candidat la funcția de prim-ministru, propus de majoritatea parlamentară, pentru a forma un guvern care să poată proteja cetățenii. Ciprian Pop

În Canada s-au înregistrat mai multe decese din cauza închiderii decât din cauza pandemiei

Într-un raport publicat ieri, Institutul Național de Statistică al Canadei, afirmă că există un exces de mortalitate în țară comparativ cu anii precedenți, dar că aceste decese nu se datorează doar pandemiei, ci și a ceea ce el numește „consecințe indirecte” ale pandemiei ”, citând ca exemple întârzierea procedurilor medicale din cauza îngrădirilor și creșterea consumului de droguri.

„Numărul deceselor în exces a fost mai mare decât numărul deceselor cauzate de covid-19, iar aceste decese apar la populațiile mai tinere, sugerând că alți factori, inclusiv posibilele efecte indirecte ale pandemiei, sunt acum în joc", adaugă raportul.

Raportul asigură că în 2020 vor exista aproape 300.000 de decese în Canada, adică cu 13.798 decese în plus decât s-ar fi așteptat în absența unei pandemii. „Aceasta reprezintă aproximativ 5% mai multe decese decât s-ar fi așteptat în acea perioadă”, se arată în raport.

Institutul de Statistică a menționat că anul trecut a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor cauzate de supradozaj de droguri în toată țara, de exemplu, deoarece închiderile au forțat dependenții să se retragă din programele de tratament antidrog.

Ciprian Pop

 

YouTube a cenzurat peste 80.000 de videoclipuri cu informații alternative despre pandemie

 

YouTube a început să cenzureze videoclipuri disidente despre coronavirus în februarie anul trecut și ofensiva s-a intensificat în ultimele luni.

 

Potrivit unui raport al Axios, YouTube a eliminat peste 80.000 de videoclipuri care conțin informații alternative despre pandemie. Videoclipurile sunt semnalate mai întâi de recenzori umani sau de sisteme de inteligență artificială pentru ceea ce acestea califică drept „moderare a conținutului”.

 

Acestea sunt examinate și eliminate mai jos dacă conțin informații care contravin celor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, indiferent de acuratețea lor științifică.

 

Dacă se constată că un videoclip încalcă reglementările YouTube, contul este penalizat. Dacă se constată că un videoclip încalcă politicile YouTube, contul primește un avertisment. Trei avertismente într-o perioadă de 90 de zile duc la interzicerea permanentă a contului.

 

Alte platforme de masă, cum ar fi Twitter și Facebook, au introdus, de asemenea, politici de cenzurare a videoclipurilor "disidente" despre coronavirus în ultimele luni. Ciprian Pop 

Închiderea (lockdown-ul) este „cea mai mare greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”

 

Dr. Jay Bhattacharya, de la Universitatea Stanford, asigură că blocarea societății  a fost „cea mai mare greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”.

 

Profesorul de medicină a avertizat că închiderea afectează în mod disproporționat săracii și exacerbează inegalitatea socială.

 

El a explicat, de asemenea, că zonele care au impus cele mai draconice blocaje nu sunt cele care au avut cel mai mare succes în controlul virusului.

 

„Rămân fidel comentariului meu că izolare este cea mai gravă greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani. Vom număra pentru o generație daunele catastrofale asupra sănătății și pe cele psihologice impuse aproape tuturor oamenilor săraci de pe planetă ”, spune Bhattacharya.

 

„În același timp, nu au servit la controlul epidemiei în locurile în care au predominat cel mai puternic. În Statele Unite, ei au protejat - în cel mai bun caz - clasa „neesențială” de COVID, expunând în același timp clasa muncitoare esențială bolii. Măsurile de izolare sunt o epidemiologie forțată, fara legătură științifică cu realitatea ”, adaugă el.

 

Profesorul a sugerat că politicile ar fi trebuit să fie concepute pentru a proteja persoanele vulnerabile și să nu fie utilizate pentru a pune populații întregi în arest la domiciliu de facto.

 

Bhattacharya este unul dintre coautorii declarației Barrington, care a primit peste 13.000 de semnături de la medici și experți în sănătate publică din întreaga lume.

 

Declarația spune că „politicile de blocare au efecte devastatoare pe termen scurt și lung asupra sănătății publice”, citând „înrăutățirea rezultatelor bolilor cardiovasculare, reducerea screening-urilor cancerului și înrăutățirea sănătății mentale, ceea ce duce la un exces mai mare de mortalitate în următorii ani” .

 

Un studiu publicat în ianuarie de cercetătorii de la Stanford conchide că închiderea obligatorie nu oprește răspândirea coronavirusului.

 

După analiza datelor, cercetătorii nu au descoperit „niciun efect benefic clar și semnificativ” al măsurilor restrictive. Ciprian Pop

 

Potrivit Washington Post, Pentagonul o pregătește pe Kamala Harris pentru funcția de președinte al Statelor Unite, pe fondul demenței lui Biden

 

 

La doar șase săptămâni de la preluarea funcției, Vicepreședinta Harris îl înlocuiește treptat pe Biden, ea este cea care ține legătura cu guvernatorii  și gestionează agenda diplomatică a lui Biden, potrivit publicației Washington Post, un ziar cunoscut că fiind apropiat de establishmentul de la Washington.

 

Harris ar desfășura ceea ce presa de peste ocean numește o "diplomație paralelă"  aceasta ar fi vorbit, daca e sa ne luam după sursa citată, cu cel puțin șase șefi de stat,  un număr neobișnuit de mare pentru un vicepreședinte și fără știrea lui Biden; s-a alăturat summitului său virtual la Casa Albă cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau și tot ea este cea care se afla la comenzi în Departamentul de Stat.

 

Tot ea a fost, de asemenea, implicată, în mod deschis, în analize și decizii  în legătură cu atacarea milițiilor susținute de iranieni în Irak, precum în sancționarea prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman pentru asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, au spus consilierii de la Casa Albă, cu rezultatul deja știut, potrivit sursei.

 

"Ea a făcut parte dintr-un grup mic care s-a întâlnit de două ori până acum cu Secretarul Apărării Lloyd Austin și Șeful Statului Major, Milley și a discutat despre opțiunile militare ale armatei SUA", a declarat un înalt oficial de la Casa Albă. 

 

 

Demența lui Biden

 

Este prea devreme pentru a spune dacă președintele îi va încredința formal lui Harris un portofoliu specific de securitate națională, după modul în care președintele Barack Obama "a livrat" Irakul, Ucraina și relațiile cu Turcia către Biden, după încercarea de lovitură de stat eșuată din 2016, devla Ankara.

 

Dar abilitățile, cunoștințele și relațiile pe care le construiește ca vicepreședinte par să indice un eventual înlocuitor în urma zvonurilor despre starea lui Biden.

 

Când vine vorba de politica externă, vicepreședinții moderni pot îndeplini o mare varietate de roluri. Toți îi sfătuiesc pe președintele pe care îl slujesc. Dar, ei pot merge și în misiuni specifice, așa cum a făcut Dick Cheney cu călătoriile în Pakistan și Afganistan în ultimii doi ani ai președintelui George W. Bush. Sau, pot gestiona relații diplomatice specifice, așa cum a făcut Biden, când a devenit persoana cheie pentru contactele cu liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, după încercarea de lovitură de stat împotriva sa. Ciprian Pop

 

Iranul se opune planurilor Regatului Unit de a-și dezvolta potențialul nuclear

 

Iranul se opune planurilor Regatului Unit de a-și dezvolta potențialul nuclear, a declarat vineri ambasadorului iranian în Rusia, Kazem Jalali pentru media locală.

„În conformitate cu filosofia Tratatului privind neproliferarea armelor nucleare, armele nucleare trebuie reduse și tehnologiile nucleare trebuie dezvoltate în cadrul conceptului de atomi pentru pace. Republica Islamică Iran își dezvoltă energia nucleară în scopuri pașnice și nu suntem de acord cu acumularea de arme nucleare ", a spus Jalali, comentând planurile Londrei.

 

Pe 16 martie, Marea Britanie și-a lansat noua strategie de apărare, în cadrul căreia arsenalul de arme nucleare va fi mărit la 260 de focoase, inversând planurile anterioare de reducere a acestuia la 180 de focoase până la mijlocul anului 2020. În aceeași zi, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat Londra de „ipocrizie totală”, arătând îngrijorările Regatului Unit cu privire la posibilele arme nucleare ale Iranului. Ciprian Pop

China înlocuiește SUA în privința cantității de petrol rafinat, pe fondul creat de pandemie

 

Țara asiatică și-a crescut capacitățile de procesare, în timp ce americanii le-au redus, din cauza scăderii cererii.

 

SUA a înregistrat o scădere a cererii de combustibili fosili în 2020, ceea ce a provocat o scădere a tuturor activităților legate de petrol, arată datele publicate de Administrația SUA pentru informații energetice. Între timp, China a profitat de scăderea prețurilor "aurului negru" pentru a-și crește capacitatea de rafinare și a prelucrat mai mult petrol brut decât SUA, pentru o mare parte anului trecut.

 

În acest fel, China a devenit, în timpul pandemiei, „cea mai mare rafinărie din lume” și a înlocuit SUA, după cum aprecia joi portalul de informații din domeniul petrolier "oil.eu". Guvernul chinez a plătit chiar rafinării locale pentru a crește nivelul de producție, a adăugat sursa.

 

Deși este probabil ca SUA să depășească din nou China în ceea ce privește volumul de rafinare până la sfârșitul anului, prognozele cererii pe termen lung indică o tendință de scurtă durată, care se va inversa în curând din nou, deoarece cererea de țiței din Asia continuă să crească.

 

Pandemia și alte cauze ale reducerii activității sectorului

 

Rafinăriile din SUA și-au pierdut impulsul din cauza pandemiei. Astfel, multinaționala Shell a suspendat producția la rafinăria Convent, din Louisiana, în ultimele luni ale anului 2020. Aceeași locație avea de 35 de ori capacitatea totală de rafinare a Chinei când a fost deschisă în 1967, ceea ce arată cât de drastică a fost schimbarea.

 

Coronavirusul nu a fost singurul motiv pentru scăderea producției de combustibil în SUA Deja, la începutul acestui an, activitatea din rafinăriile locale a fost îngreunată de furtuna puternică care a lovit statul Texas. În timpul furtunii din februarie, rafinarea a scăzut la cele mai reduse niveluri din 2008. Acest lucru s-a datorat, în mare parte, conductelor prăbușite care i-au obligat pe producători să reducă prelucrarea cu 2,6 milioane de barili pe zi.

 

Între timp, China a prelucrat aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi în noiembrie. Noua fabrică a companiei petrochimice Rongsheng din Zhejiang a preluat o mare parte din acest volum. În plus, China are în construcție cel puțin patru rafinării mari, iar unele se vor specializa în producția de componente de bază din plastic, cum ar fi etilena și propilena.

 

În urmă cu o săptămână, oficialii americani, citați de The Wall Street Journal, au văzut o „provocare în două dintre prioritățile de politică externă ale administrației Biden”, în ceea ce privește importurile de petrol ale Chinei din state partenere, că Venezuela și Iran. Potrivit datelor publicate de sursa citată, aceste cifre au crescut dramatic în ultimele luni, lucru pe care autoritățile chineze l-au negat, totuși, sâmbăta trecută, spunând că Beijingul nu a importat petrol iranian în primele două luni ale acestui an. Ciprian Pop

 

Serbia nu va uita niciodată agresiunea NATO

 

De la Belgrad, Președintele Vucic spune că Serbia nu va uita niciodată agresiunea NATO

 

Serbia nu va uita niciodată agresiunea NATO din 1999. Acest lucru a fost anunțat miercuri de președintele sârb Aleksandar Vucic, adresându-se poporului în timpul unei ceremonii de doliu în cinstea celei de-a 22-a aniversări de la începutul bombardamentului.

„Vrem să avem relații bune cu cele 19 țări care ne-au atacat atunci. Dar nu vom uita niciodată acest lucru, nu ni-l pot cere. Un copil pe zi, atât de mulți copii pe care i-ai ucis în timpul asaltului. Nimeni nu a răspuns vreodată pentru această crimă, este imposibil să o explicăm chiar și astăzi, 22 de ani mai târziu ", a spus președintele, după care a citit lista copiilor care au murit în timpul bombardamentelor.

 

«Nu a fost o operațiune, a fost un atac. Un atac fără motive, fără permisiunea Consiliului de Securitate al ONU. Am fost atacați cu singurul scop de a ne lua o parte din teritoriul nostru. Alegerea a fost, fie pierderea teritoriului și a oamenilor, fie pierderea totală a țării ”, a amintit el.

 

Totuși, potrivit lui, astăzi Serbia nu mai este acea țară epuizată și devastată: „Ne-am recăpătat puterea și mândria. Serbia este mult mai puternică astăzi, este unită", a spus Șeful Statului sârb .

 

La rândul său, președintele Presidiumului Bosniei și Herțegovinei, un reprezentant al sârbilor din Bosnia și Herțegovina, a reamintit că 67 de școli, 20 de clinici, 19 spitale și 167 de monumente culturale au fost bombardate în timpul agresiunii. El a mai indicat că este timpul ca toți sârbii din Balcani să se unească. «Noi, ca popor singur, avem dreptul să fim împreună. Avem dreptul la o națiune sârbească unită ", a spus Milorad Dodik.

 

Și Patriarhul sârb, Porfiry, făcând un apel către enoriași, a cerut o întoarcere și păstrare a valorilir tradiționale daca doresc supraviețuirea națiunii. «Familia este baza unei societăți sănătoase, a supraviețuirii și progresului oamenilor și al statului. Statul și biserica trebuie să încerce, prin educație și cultură, împreună cu dezvoltarea economică, să păstreze ceea ce constituie identitatea poporului nostru ”, a spus el.

 

Agresiunea NATO

Miercurea trecută a marcat 22 de ani de la declanșarea agresiunii NATO împotriva Republicii Federale Iugoslavia, care a început pe 24 martie 1999 și a durat 78 de zile. Motivul principal al ofensivei aeriene a Forțelor Aliate a fost numit „prevenirea genocidului populației albaneze din Kosovo”, în realitate i chestiune intens hiperbolizată de media occidentală și prin intermediul unor operațiuni de PsyOps. Potrivit NATO, în timpul operațiunii, avioanele țărilor alianței au făcut 38 de mii de ieșiri, mai mult de 10 mii dintre ele aveau ca scop bombardarea.

 

În urma bombardamentelor, potrivit datelor sârbe, între 3,5 mii și 4 mii de oameni au murit, în jur de 10 mii de persoane au fost rănite, dintre care două treimi erau civili. Pagubele materiale s-au ridicat la 100 de miliarde de dolari. Pe parcursul a trei luni de bombardament al Iugoslaviei de către forțele NATO, 15 tone de uraniu sărăcit au fost aruncate în Serbia în obuze. După aceea, țara s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește numărul bolilor oncologice din Europa, iar în primii 10 ani de la bombardament, aproximativ 30 de mii de persoane s-au îmbolnăvit de cancer în republică, dintre care au murit între 10 și 18 mii. Doar justiția divină ii va mai trage la răspundere pe vinovați. Ciprian Pop

 

 

 

 

 

Emblematicul avion cargo sovietic Ilyushin Il-76 împlinește 50 de ani

 

La 25 martie 1971, de pe aerodromul Khodynskoye Pole, de lângă Moscova, a decolat primul Il-76, un avion care își va lăsa amprenta de neșters în istoria aviației mondiale.

 

De la intrarea în serviciu cu Forțele Aeriene Sovietice și cu partenerii și aliații săi din CAER și nu numai, Il-76 a servit în tot felul de misiuni, în toate colțurile planetei și s-a dezvoltat într-o multitudine de variante.

 

Corporația de stat Rostec, în postarea sa de pe Facebook, afirmă următoarele:

 

„A trecut o jumătate de secol, iar Il-76 a devenit un„ specialist ”cu adevărat multidisciplinar: este numit„ avionul cu 100 de întrebuințări  ”. Poate funcționa ca aeronavă militară, pentru stingere incendii, transport de marfă, petrolier, salvator, laborator de zbor, complex de cercetare meteorologică, avioan de recunoaștere, spital zbor, antrenor aerospațial, explorator polar etc. Este cunoscut peste tot în lume și este operat de companiile aeriene civile și de forțele aeriene din peste 30 de țări, iar cea mai mare flotă a acestui aparat se află, desigur, în Rusia. Astăzi, transportatorul nostru s-a schimbat foarte mult: motoare noi, un sistem avansat de navigație, capacitate de încărcare mai mare. Cel mai nou Il-76MD-90A este capabil să transporte mărfuri care cântăresc aproape de două ori mai mult decât părintele său. Dar, în exterior rămâne același: cel mai zâmbitor avion din lume, alintat  „Ilyusha” , aluzie la aspectul aeronavei, care, văzută din fata, pare chiar că afișează un zâmbet larg.

 

Fabricat în aproximativ 960 de unități și în mai mult de 20 de variante, caracteristicile excelente ale IL-76 l-au determinat să devină unul dintre cele mai bune avioane de transport și de marfă (din categoria sa de 40-60 tone) din lume, putând îndeplini misiuni la aerodromurile montane din Himalaya, sub foc inamic în Afganistan, în zone cu climat tropical  și chiar la polul înghețat Nord și Sud.

 

Aeronava are 4 motoare de tipul Soloviev D-30KP, se poate deplasa cu o viteză maximă de 900 km / h (560 mph, 490 kn), Mach 0,82

 

Autonomia de zbor: 4.000 km (2.500 mi, 2.200 nmi) pentru varianta Il-76MD-90A cu 60.000 kg (132.277 lb) sarcină utilă.

5.000 km (3.107 mi) pentru Il-76MD-90A / TD-90VD cu 52.000 kg (114.640 lb) sarcină utilă.

 

4.000 km (2.485 mi) pentru Il-76M / T cu o sarcină utilă de 52.000 kg (114.640 lb).

4.400 km (2.734 mi) pentru Il-76MD / TD cu 52.000 kg (114.640 lb) sarcină utilă.

4.200 km (2.610 mi) Il-76MF / TF cu o sarcină utilă de 52.000 kg (114.640 lb).

Autonomie de zbor fara încărcătură, la viteza de croazieră : 9.300 km (5.800 mi, 5.000 nmi) Il-76MD-90A fără sarcină utilă.

 

Plafon de zbor: 13.000 m.

 

Il-76 împlinește 50 de ani făcând bine tot ce i s-a cerut, dovedindu-și astfel, pe deplin, fiabilitatea în exploatare. A mers acolo unde trebuia să meargă și a făcut ceea ce trebuia să facă, iar în ultima sa "încarnare", varianta Il-76MD-90A, va continua să o facă mulți ani de acum încolo.

Ciprian Pop

 

Japonia intenționează să extindă sancțiunile unilaterale împotriva Coreei de Nord

Potrivit agenției Kyodo, autoritățile țării au început deja să ia în considerare această problemă.

Guvernul japonez va extinde sancțiunile unilaterale împotriva RPDC. Acest lucru a fost raportat vineri de agenția locală de presa, Kyodo.

Se remarcă faptul că autoritățile țării au început deja să ia în considerare această problemă. Sancțiunile japoneze împotriva RPDC expiră în aprilie - guvernul japonez le extinde în mod regulat de mai bine de zece ani.

Sancțiuni unilaterale, inclusiv, printre altele, un embargo comercial, au fost impuse de Japonia împotriva R.P.D.C. în 2006, după un test nuclear efectuat de Phenian. De atunci, s-au extins de mai multe ori. Ciprian Pop

 

 

Traducătorul Pentagonului mărturisește că a dat numele Hezbollah numele celor implicați în uciderea generalului iranian Soleimani

Femeia se confruntă cu închisoarea pe viață

Un cetățean american care a lucrat ca interpret la una dintre instalațiile militare americane din Irak a pledat vinovat de transferarea informațiilor despre cei implicați în operațiunea SUA împotriva mișcării șiite libaneze Hezbollah, în urma căreia comandantul forțelor speciale Al-Quds al corpului de gardă revoluționară islamică (unități de elită ale forțelor armate iraniene),   Qasem Suleimani, a fost ucis.

Conform documentelor instanței americane, citate de presa locală, "Mariam Thompson, pe numele acesteia, <...> a lucrat în baza unui contract ca interpret de limba persana la una dintre instalațiile militare americane din străinătate, unde i s-a oferit acces la informații guvernamentale secrete. Thompson a pledat vinovată de transferul de informații despre apărarea națională unui cetățean străin despre care cunoștea că le va transmite Hezbollah [mișcării] libaneze, pe care [Statele Unite ale Americii] au inclus-o ca organizație teroristă ", subliniază textul rechizitoriului.

Thompson a recunoscut că, din 2017, ea a fost în contact cu o anumită persoană care a afirmat ca are legături cu mișcarea Hezbollah. În același timp, femeia a început, în cele din urmă, să experimenteze sentimente romantice pentru el. După asasinarea lui Soleimani, în ianuarie 2020, “controlorul” ei i-a cerut să-i transmită informații despre persoanele care au ajutat Statele Unite să-l găsească și să-l localizeze pe comandantul Al-Quds. În același timp, conform mărturisirii femeii, ea a înțeles că informațiile vor fi transferate către Hezbollah si catre Iran, ca, “partenerul” era, cel mai probabil, un cadrul al unei structuri iraniene de informatii, detasat in Irakul vecin.

Inculpata a reușit să aibă acces la date care conțin informații despre sursele americane de informații din Iran, inclusiv „numele reale, informațiile personale care le permit să fie identificate, informații despre trecutul lor și fotografiile lor”. De asemenea, ea a avut acces la documente care spuneau ce informații au oferit aceste persoane autorităților americane.

La 27 februarie 2020, a fost arestată de FBI, dar până atunci reușise să predea complicelui său mai multe documente, inclusiv „informații despre identitățile a cel puțin 10 surse secrete de informații, precum și informații despre cel puțin 20 de ținte americane". „Este pur și simplu uimitor faptul că o femeie americană care a lucrat pentru armata americană în străinătate și-a trădat țara de dragul teroriștilor”, menționează în declarația sa privitoare la acest caz purtătorului de cuvânt al FBI, Alan Kohler. Femeia se confruntă cu închisoarea pe viață.

Asasinarea lui Suleimani

Suleimani a murit în noaptea de 3 ianuarie 2020 ca urmare a unui atac cu rachete americane în apropierea aeroportului din Bagdad. Ca răspuns, Teheranul, în noaptea de 8 ianuarie, a lansat un atac cu rachete asupra a două ținte din Irak utilizate de armata SUA - baza Ain al-Assad și aeroportul Erbil. Conducerea iraniană a declarant, în repetate rânduri, că va răzbuna cu siguranță uciderea lui Suleimani.

În aceeași perioada, Teheranul a reușit sa neutralizeze si o rețea de spionaj americana, care acționa asupra țării din Emiratele Arabe Unite, CIA folosind Dubaiul pentru acțiuni împotriva Teheranului. Ciprian Pop

 

Coreea de Nord spune că ultimele lansări de rachete au fost un gest de autoapărare

Potrivit secretarului Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea, Lee Byung Chol, lansările au reprezentat o reacție la exercițiile militare comune ale Statelor Unite cu Coreea de Sud.

"De data aceasta, testarea unei rachete tactice ghidate de un nou tip este <...> o acțiune bazată pe dreptul la autoapărare al unui stat suveran", a declarat Lee Byung Chol, secretar al Comitetul Central al Partidului Muncitoresc din Coreea. Când Coreea de Sud și Statele Unite desfășoară în mod constant exerciții militare periculoase, importând arme ultramoderne, <...> a trebuit să adunăm forțe militare pentru a proteja în mod fiabil securitatea statului nostru", a spus funcționarul de la Phenian.

Potrivit lui Lee Byung Chol, noua administrație americană „a început greșit” în politică. În plus, secretarul a numit poziția autorităților americane ca fiind una „beligerantă”, adăugând că o astfel de atitudine „indică, din nou, ce cale ar trebui să urmeze Coreea de Nord”.

Acesta este un semnal clar care subliniază ca Phenianul intentioneaza să-și dezvolte sistemul de apărare ca unică alternativă la tendințele Washingtonului. Ciprian Pop

Fluxul turistic din Rusia către Cuba din aceasta primavara se va tripla

 

Odată cu reluarea zborurilor obișnuite, începând cu începutul lunii aprilie, pachetele de excursii în această țară vor costa jumătate din prețul celor catre Emiratele Arabe Unite și Maldive

 

Începând cu aceasta primavara, fluxul de turiști din Rusia către Cuba ar putea crește de 2,5 ori, potrivit cotidianului moscovit Izvestia, care citează un diplomat al Ambasadei cubaneze de la Moscova. Turiștii vor prefera insula din Caraibe, mai repede decât Emiratele și Maldivele, destinatii pe cale sa devină extrem de scumpe, spun experții. Anterior, pe 25 martie, oficiul pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Rusia a anunțat o creștere a numărului de zboruri regulate către Cuba de la 1 aprilie. Acum, transportatorii pot efectua până la șapte zboruri pe săptămână către stațiunea Varadero, extrem de populară printre ruși. Aeroflot, AZUR air, NordWind și Royal Flight au aprobări pentru această direcție - vor putea să își coordoneze cererile de zbor cu Agenția Federală de Transport Aerian în viitorul apropiat.

 

Operatorii de turism au fost entuziasmați de vestea creșterii numărului de zboruri regulate către Cuba.

 

“Aceasta este o veste grozavă. Credem că fluxul de turiști către Cuba poate crește de 2,5 ori, pe baza capacității aeronavei. Interesul transportatorilor aerieni este mare. Din punct de vedere economic, acesta este un mare câștig pentru ei, întrucât va fi posibil, în cele din urmă, să zboare avioane care stau în gol din cauza pandemiei ", a spus Juan Carlos Escalona Pelicer, Consilier pentru turism la Ambasada Cubei în Rusia, citat de Izvestia. “Sunt sigur că avioanele se vor umple, Cuba este interesantă pentru mulți ruși",  a spus Pelliser.

 

 

 

Operatorii de turism au confirmat, de asemenea, prognoza Ambasadei Cubei. Astfel, compania Intourist a raportat că aproximativ 6.000 de turiști ruși vor putea acum să viziteze insula pe săptămână, ceea ce reprezintă cu 275% mai mult decât înainte de deschiderea stațiunii Varadero.

 

Jumătate din prețul Maldivelor și EAU

 

Intourist a spus că “Cuba nu va atrage turiștii ruși care astfel se îndreptau spre Turcia sau spre destinații interne rusești, deoarece acestea sunt categorii de preț diferite, nu puteți numi ieftin o vacanță pe insula”,dar, potrivit aceleiași surse ”rusii care pană acum mergeau spre Emiratele Arabe Unite și Maldive vor fi, cu siguranță interesați de această oportunitate”, - a adăugat compania de turism. Cererea călătorilor pentru aceste destinații depășește cu mult oferta. Există bilete de avion la vânzare, dar deja la prețuri “cosmice”. Prin urmare, un număr de turiști pentru recreere, de exemplu, pentru sărbătorile din mai, sunt obligați să se reorienteze către alte destinații. Pachetele de excursii în Cuba vor costa jumătate din preț si vor fi, așadar mult mai accesibile.

 

Astăzi, un pachet turistic în Cuba în luna aprilie pentru o săptămână, pentru două persoane într-un hotel cu mese all inclusive poate fi cumpărat în medie cu 213 de mii de ruble, au specificat acolo. O călătorie comparabilă în Maldive va costa 450 mii, iar o călătorie cu zboruri directe către EAU - 412 mii ruble.

 

Serviciul de presă al operatorului de turism Anex Tour a mai declarat pentru Izvestia că “Cuba este în avans în ceea ce privește raportul dintre serviciile oferite și politica de prețuri comparativ cu Maldivele și Emiratele Arabe Unite”.

 

 

 

"Conceptul de recreere în aceste țări este ușor diferit, dar dacă le comparăm, atunci Cuba are o serie de avantaje: mese all inclusive, resorturi cu teritorii întinse și toate acestea la prețuri relativ accesibile pentru turiști ", a remarcat compania.

 

 

 

Așteptăm o creștere a rezervărilor

 

Serviciul de presă al operatorului de turism TEZ TOUR a declarat pentru Izvestia că, în legătură cu deschiderea zborurilor directe către Varadero de la 1 aprilie, este de așteptat o creștere a vânzărilor de tururi către Insula.

 

Cerințele de intrare ale Cubei pentru ruși sunt destul de simplificate acum. Turiștii din Rusia nu trebuie să solicite vize sau să treacă prin carantină. Este necesar doar să se furnizeze un test PCR pentru coronavirus, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare. La aeroportul din Cuba, va trebui să treacă din nou analiza.

 

 

 

După cum a declarat Juan Carlos Escalona Pelliser pentru Izvestia, de la începutul anului 2021, doar 0,75% dintre turiștii ruși au dat rezultate pozitive la coronavirus la sosirea în Cuba. Aceștia și-au revenit în medie, în cinci până la șase zile: rușii care au zburat din Cuba nu au avut niciun caz de COVID-19 - un test poate fi făcut la aeroport, dacă se dorește, pentru 30 de dolari.

 

În urma cu o zi , presa de la Moscova semnala că Federația Rusă, de la 1 aprilie, ar putea relua zborurile regulate de pasageri cât si dinspre Venezuela, Siria, Tadjikistan, Uzbekistan, Germania și Sri Lanka, lucru care a fost întrerupt din cauza pandemiei COVID-19. Procesul se desfășoară reciproc. Ciprian Pop

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu