duminică, 22 noiembrie 2015

ROMÂNIA MUNCITOARE - Nr.234 din Noiembrie 2015


România Muncitoare - Noiembrie 2015
Muncă şi unitate, luptă pentru dreptate!
ROMÂNIA MUNCITOARE
Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).

Telefon: 0724/717293
Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare - Nr.234 din Noiembrie 2015
E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com
Web: http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/
OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-254


Rasarit de noiembrie


ROMÂNIA  MEA


Intenţionam cu puţine zile în urmă să scriu despre domnia legii, singura care ne-ar putea aduce o ţară "ca afară", ca să-i citez pe unii. Apoi mi-am dat seama că nici în alte părţi nu funcţionează tocmai bine "domnia legii", altfel nu am fi în situaţia atîtor accidente, cu sau fără ghilimele. Şi mi-am dat seama că ar trebui să ne dorim fiecare o Românie, iar din ceea ce fiecare numeşte "România mea", ar putea să prindă contur şi o "Românie a noastră".
Desigur, o Românie care să corespundă viselor noastre, a celor mai mulţi, nu înseamnă să mai permitem în viitor unei minorităţi să ne impună dorinţele sale. Şi, mai ales, să nu mai permitem propriei persoane să reacţioneze doar emoţional, cînd e vorba de viaţa noastră pe termen lung. Pentru că emoţia ne-a dus în acest moment la "guvernul meu", care nu e şi guvernul nostru, adica nu a celor mulţi, cărora le rămîne, poate, speranţa că data viitoare oamenii nu vor mai greşi.


Ceea ce mi-a lăsat un gust amar e faptul că precizările unui prim ministru referitor la programul de guvernare nu ar urma să se facă pînă pe 1 Decembrie, adica de ziua naţională, ci undeva prin 15 decembrie, dată fără semnificaţie şi care nu-l apropie nici măcar de evenimentele din 1989, care le oferă azi unora şansa de a fi la putere.
Atunci am decis să încerc să conturez cum aş dori să arate România mea. Azi avem o ţară care ar trebui să mulţumească Domnului pentru toate frumuseţile, pe care în momentul de faţă nu ştie să le păzească. O ţară cu oameni inteligenţi, în care valoarea şi inteligenţa şi valoarea nu sînt apreciate.
Vrea o Românie a valorilor, condusă de oameni oneşti şi demni, oameni care să se gîndească nu doar la mai binele lor, ci şi la binele celorlalţi. Vreau o ţară care să fie mîndră de frumuseţile ei şi de oamenii ei, o ţară care să se uite mai puţin spre vest şi să fie mîndră că se află aici, în Balcani! Vreau o ţară cu oameni muncitori şi solidari, nu cu şmecheri ce se gîndesc doar la propriul profit, cu cetăţeni demni şi corecţi, respectînd legile oamenilor şi ale Domnului.
Vreau o ţară care să nu-şi mai plece capul la orice adiere de vînt, o ţară care să-şi ştie locul şi de care noi fiecare şi toţi la un loc să fim mîndri.
Vreau o ţară oameni care să lăcrimeze cînd aud o doină de jale cîntată la taragot sau cînd văd frumuseţea unui răsărit de soare de undeva de pe culmile Carpaţilor. Vreau  meşteri care să zugrăvească un alt cer albastru ca cel de la Voroneţ spre care să zboare noi Vuia, Vlaicu sau Coandă. Vreau o ţară care să se întoarcă la valorile credinţei şi tradiţiei milenare şi care să îşi respecte şi să îşi asculte înţelepţii. În prag de 1 Decembrie, cam aşa ar trebui să arate Romania mea! Doamna Amaranta


Membrii Asociatiei Romania Muncitoare (ARM) au transmis familliilor indoliate urmare a incendiului de proportii produs in seara zilei de vineri, 30 octombrie anul curent, in clubul bucurestean Colectiv, un sincer si profund mesaj de condoleante.
Dumnezeu sa le aiba sufletele in paza!
Ne rugam pentru sufletele tinerilor care nu mai sunt printre noi si nutrim speranta unor ameliorari in starea de sanatate a celor aflati in institutiile spitalicesti din Capitala si din strainatate.
Pentru Asociatia Romania Muncitoare,
Ciprian POP
Secretar General
Ne-am fi dorit ca luna care isi inchide curand portile sa nu fi fost plina de catastrofe si durere...din pacate, nu asa a fost dat sa fie. Membrii Asociatiei Romania Muncitoare au transmis prin intermediul unei corespondente electronice si prin intermediul pubicatiei noastre un mesaj de condoleante Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti
Bucharest, Romania,
November 1st 2015
Dear Russian friends,
On behalf of the members of the Worker's Romania Association (ASOCIATIA ROMANIA MUNCITOARE, ARM), which I am leading here in Bucharest, I would like to convey our sympathy and sincere condolences to the Russian people facing a great loss after the crash of the Airbus A321 civilian airliner belonging to Kogalymavia company, en route from Sharm el-Shaikh to St. Petersburg.
May God protect the souls of the perished people and give inner strength to their families and friends!
On behalf of the Worker's Romania Association,
Ciprian POP, Secretary General
precum si pentru victimele atentatelor teroriste de la Paris

Chers amis francaises,

L'Association Roumanie Ouvriere (Asociatia Romania Muncitoare) exprime sa compréhension et transmet ses condoleances pour la douleur de quelqu’un qui a perdu un être cher dans les ataques terroristes de Paris, le 13 novembre 2015.

On vous prie vouloir agreer l'assurance de notre compréhension et de notre sincere amitie.
Ciprian POP
Secretaire General de l'Association Roumanie Ouvriere
Bucarest,
Le 14 novembre 2015

România are resurse pentru a scăpa de sărăcie, dar nu există voință politică

România are resurse pentru eradicarea sărăciei, dar nu există voinţă politică, arată un studiu al Naţiunilor Unite, citat in cadrul unui grupaj de stiri al DIGI TV. Deşi rata sărăciei a scăzut în ultimii 10-15 ani, România rămâne pe ultimele locuri în Uniunea Europeană din punct de vedere al nivelului de trai.

Datele arată că aproape o treime din populaţie se confruntă cu lipsuri majore - un procent de aproape trei ori mai mare decât media Uniunii Europene.
Mai mult, doi din cinci români sunt în pragul sărăciei, iar oficialii Naţiunilor Unite atrag atenţia că nu există politici guvernamentale pentru eradicarea sărăciei.
Experţii ONU au studiat şi sistemul de sănătate, iar concluzia este gravă: corupţia este agresivă. Unul din patru români oferă atenţii pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale - faţă de doar unul din 24 - media din blocul comunitar. Şi nici nu e de mirare, în condiţiile în care România alocă pentru sănătate doar 4,3% din PIB, un procent ce ne plasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană.
Sărăcie este şi în sistemul de educaţie. Raportul estimează că aproape jumătate dintre copii se află în pragul sărăciei. Asta în contextul în care învăţământul nu este nici pe departe gratuit, aşa cum prevede legea.
Situaţia este dramatică în mediul rural, unde părinţii nu-şi mai trimit copii la şcoală, pentru că nu au bani pentru rechizite şi uniforme şcolare.
Sărăcia în România
- 40% dintre români sunt în risc de sărăcie
- 29% dintre români au lipsuri grave
- 24% dintre români recunosc că dau mită
- România alocă 4,5% din PIB pentru Sănătate
- 48,5% dintre copii sunt în risc de sărăcie
  • 34,1% dintre copii au lipsuri majore.
MAPAMOND. GRUPAJ DE STIRI INTERNATIONALE
O delegatie formata din fobalisti amatori, reprezentand Comitetul Sud Coreean al Oamenilor Muncii pentru Reunificare a sosit la Phenian, in RPD Coreeana, pe 28 octombrie, luand parte la meciul de amatori format din membrii ai sindicatelor din cele doua State coreene, pentru reconciliere nationala, unitate si reunificare.
Din delegatia sud coreeana au facut parte Kim Tong Man, Presedintele Federatiei Sindicatelor de la Seul si Choe Jong Jin, Vice-Presedinte al institutiei mai sus amintite. In timpul sederii sale la Phenian, delegatia de la Seul a facut turul Capitalei, vizitand diverse obiective industriale si culturale, luand parte la intalniri de nivel si la spectacole organizate la Clubul Copiilor si la scoli gimnaziale. Este de dorit ca astfel de contacte sa aiba loc cat mai des si in 2016 si , de ce nu, sa aduca poporul coreean de la nord si de la sud de Zona Demilitarizata, tot mai aproape de realizarea nazuintei sale cele mai profunde, reunificarea nationala.
A consemnat Ciprian POP
DUREROSUL FLAGEL AL TERORISMULUI, DIN NOU IN ACTUALITATEA INTERNATIONALA

Umanitatea se afla intr-un moment de rascruce. Disputele adancite intre natiuni, forte politice, tribale si religioase, sunt tot mai simtite. Daca in trecut acestea erau "izolate" si "specifice" unor anumite zone, astazi ele se manifesta tot mai acut peste tot in lume.
Din date recente rezulta ca peste 180 000 de persoane si-au pierdut viata numai in cursul acestei luni in lume, urmare a unor conflicte, aceleasi conflicte lasand circa 46,3 milioane de oameni pe drumuri. Organizatia Natiunilor Unite si comunitatea internationala lucreaza activ pentru reducerea tensiunilor, insa nu exista semne de imbunatatire a situatiei, cu atat mai mult cu cat unele state occidentale, in dorinta lor de a aduce la putere guverne "prietene" si a accede nestingherite la resurse (in special in Orientul Mijlociu), au cazut in grava eroare de a sprijini grupari care ulterior au lovit pe la spate si s-au dovedit a nu fi civilizate, ci de sorginte violenta, terorista.
In acest sens, este elocventa intrebarea retorica pe care o adresa de la Tribuna ONU, in septembrie anul curent, Presedintele rus Putin "macar acum intelegeti ce ati facut?"
Faptul ca traim intr-o lume multipolara se face tot mai frecvent vizibil prin pozitia deschisa spre sincera colaborare a unor state progresiste, Republica Populara Chineza, Republica Islamica Iran, Federatia Rusa si a altora. Ca dovada stau actiunile si pozitiile fervent exprimate in ultimele zile. Astfel, Responsabilul MAE chinez pentru Orientul Mijlociu, Gong Xiaosheng a criticat recent dublul standard de care dau dovada unele state occidentale în campania împotriva terorismului, solicitând acțiuni colective din partea intregii comunității internaționale împotriva terorismului. Intr-un interviu acordat agentiei iraniene de presa, IRNA, el a menționat ca reprezentantii comunitatii internaționale ar trebui sa ajungă la un consens cu privire la campania împotriva terorismului care a constituie astazi, poate mai mult ca niciodata, o amenințare gravă la adresa păcii și securității internaționale.
Terorismul nu se limitează la o arie geografica singulara, ci se răspândește foarte rapid, lovind pe oricine, chiar in insasi inima unor metropole, a subliniat diplomatul chinez in interviul acordat jurnalistilor iranieni.
Xiaosheng a cerut comunității internaționale sa se mobilizeze si sa ajute la stimularea stabilității în Orientul Mijlociu. China este de parere ca operațiunea Rusiei împotriva ISIS în Siria au ca scop eliminarea terorismului și constituie un răspuns la cererea guvernului sirian pentru ajutor militar, a spus el. Xiaosheng a cerut comunității internaționale să stabilească o încetare imediată a focului în Siria, pentru a preveni si mai multa vărsare de sânge și imensele pierderi de vieti omenesti.
China nu a trimis avioane de lupta in operatiuni de combatere a terorismului în Siria, dar lucreaza strans cu comunitatea internațională pentru a combate acest fenomen”, a adăugat el. „Iranul este o țară foarte influenta in regiune și poate juca un rol foarte important în special în soluționarea conflictelor”, a mai afirmat Xiaosheng. El a spus că, in acest sens, R. P. Chineza sprijină si incurajeaza Iranul să joace un rol si mai activ și constructiv în regiune.
Vorbind la Manilla, in cadrul unei conferinte internationale, Președintele chinez Xi Jinping, a condamnat cu fermitate recentele actiuni teroriste din Franta si Liban: „Terorismul este inamicul întregii umanități. China se opune cu tărie oricărei ideologii teroriste și va lupta cu hotărâre împotriva oricărei activități criminale teroriste care amenință standardele omenirii.” In acelasi timp, Preşedintele rus Vladimir Putin, prezent la summitul G20 din Antalya (Turcia), pe 17 noiembrie a fost si mai viral si direct in exprimarea unui punct de vedere plin de adevaruri, acume că Statul Islamic primeşte finanţare din 40 de ţări, inclusiv din state membre ale Grupului celor mai puternice economii ale lumii. ''Am dat exemple, bazate pe datele noastre, privind finanţarea de către persoane fizice a diferitelor grupări ale Statului Islamic. Finanţarea, aşa cum am stabilit, provine din 40 de state, inclusiv din câteva state ale G20'', a afirmat preşedintele Putin la finalul reuniunii din Antalya, potrivit Interfax.
Dar, cine, oare cine finanțează statul islamic ?
Așa-numitul „Stat Islamic” ocupă regiuni importante din Irak și Siria și a obținut notorietate pentru metodele sale brutale care nu au absolut nici o legatura cu umanitatea islamului si cu civilizatia moderna, fiind profund inradacinate in niste „mitologii” medievale. Autoritățile irakiene estimează că fondurile statului islamic ISIS ar ajunge la circa două miliarde de dolari!!!!!!! ISIS fiind astfel considerata una dintre cele mai bogate organizații teroriste din lume. ISIS depaseste chiar Al Qaeda. Finantele acestei grupari paria se ridicau la aproximativ 500 de milioane de dinari (42 milioane dolari), după ce au furat cantități uriașe de bani și lingouri de aur din băncile locale în timpul asediului de la Mosul, al doilea oraș din Irak. Autoritățile irakiene estimează că fondurile de finanțare a grupului ajung la două miliarde de dolari!!!!!! Cu toate acestea, nu este încă cunoscut exact de unde vine această sumă exorbitantă, dar, exista niste ipoteze:
  • Arabia Saudita
Guvernul irakian acuză Arabia Saudită de sprijin acordat jihadiștilor statului islamic. Arabia Saudită "este responsabilă pentru sprijinul financiar și moral primit de grupurile insurgente", a spus în urmă cu două luni, Prim-ministrul irakian Nuri al-Maliki .
Pe de-alta parte, Directorul Centrului de Cercetare a Lumii Arabe din cadrul Universitatii din Mainz, Günter Meyer este de parere ca " cea mai importantă sursă de finanțare a statului islamic până acum vine din țările din Golf , în special Arabia Saudită dar , de asemenea, si din Qatar , Kuweit și Emiratele Arabe Unite"!!!!!!! Meyer a explicat că principala motivație pentru această finanțare din partea Arabiei Saudite a fost de a susține lupta împotriva guvernului președintelui sirian Bashar al Assad .
  • Petrolul
Experții estimează, de asemenea, că statul islamic câștigă aproximativ un milion de dolari pe zi, prin vânzarea de petrol din sonde aflate sub controlul său . Analistul din domeniul energiei Robin Mills spune că în cazul în care grupul jihadist ar fi in măsură să controleze total teritoriile în care milițiile sale avansează, veniturile s-ar putea ridica la trei milioane de euro pe zi și să ajungă la 100 de milioane de dolari pe lună.
  • Extorcare de fonduri
Potrivit lui Charles Lister, cercetator in cadrul Centrul Brookings din Doha (Qatar), exista banuieli conform carora corganizația colectează taxe în zonele pe care le controlează. „Extorcarea afecteaza companiile mici și mari , firme de constructii, iar în cazul în care zvonurile sunt adevărate , inclusiv reprezentanți ai guvernelor locale ", a spus Lister intr-un interviu acordat programului in limba engleza al canalului german de radio Deutsche Welle .
  • Guvernul Statelor Unite!!!!
Potrivit cunoscutului intelectual si pacifist francez Thierry Meyssan , în ianuarie 2014, in Congresul SUA ar fi avut loc o sesiune secreta unde, intr-o flagranta incalcare a dreptului international, ar fi fost aprobata finanțarea până în septembrie 2014, pentru Frontul al - Nusra ( membru al -Qaeda din Siria) și pentru....pe atunci numit „Emirat islamic din Irak și Levant (astazi cunoscut ca ISIS sau DAESH, dupa abrevierea sa din limba araba).
Emiratul islamic reprezintă o nouă etapă în domeniul asa-zisului mercenariat. Spre deosebire de grupurile jihadiste care au luptat în Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Cecenia , formate în jurul lui Osama bin Laden , Emiratul islamic nu este o forță de sprijin, ci o veritabila „armată” în sine si timpul ne va arata pe cine a avut in spate.
Ciprian POP
 
Două grupuri teroriste arestate intr-o actiune a Ministerului Informațiilor din Iran 
Agentia de presa iraniana, IRNA, informeaza in fluxul sau de stiri de duminica, 22 noiembrie 2015, ca ofițeri din cadrul structurii antiteroriste a Ministerului Informatiilor din aceasta tara au arestat două grupuri teroriste care operau in zonele de frontieră din estul tarii, confiscand o cantitate considerabilă de explozibili, arme și muniții. 
Ministrul adjunct pentru Securitate Internă a declarat că, după o serie de operațiuni pe linie anti-terorista s-a reusit dezmembrarea acestei retele teroriste care intentiona să provoace explozii in zonele de frontieră de la Rask si Iranshahr, dispunand de circa 150 kg de explozibil, vizand instalatii petroliere si obiective civile. 
Oficialul a mai menționat si că un alt grup terorist, care a intrat în țară pentru a comite acte de sabotaj și terorism, a fost capturat de catre autoritatile iraniene într-o provincie din nord-vestul tarii. 
Presedintele venezuelean Nicolás Maduro in Iran
Presedintele venezuelean Nicolás Maduro a aterizat duminica, 22 noiembrie pe Aeroportul International Mehrabad din Teheran, pentru a participa la cea de-a 3-a reuniune șefilor de stat din țările Exportatoare de Gaze (GECF).
 La sosirea sa, Maduro a fost fost intampinat de inalti oficiali iranieni, in frunte cu Ministrul Industriei, Comerțului și Minelor, Mohammad Reza - Nematzadeh. Cea de a treia reuniune a liderilor statelor membre GECF este programată să aibă loc la Teheran luni, 23 noiebrie, în prezența a nouă șefi de state si de guverne. Summit-ul GECF va fi prezidat de către Președintele Hassan Rohani. 
La reuniunea de la Teheran vor lua parte oficiali de cel mai inalt rang din Rusia, Iran, Qatar, Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea Ecuatorială, Libia, Nigeria, Trinidad și Tobago, Venezuela și Emiratele Arabe Unite. Țări cu statut de observator sunt Olanda, Irak, Oman, Peru, Azerbaidjan, Kazahstanul și Norvegia. 
Membrii GECF reprezinta 42 la suta din productia de gaze la nivel mondial , 70 la suta din rezervele de gaze la nivel mondial , 40 la suta din transferul gaz prin conducte și 65 la sută din comerțul mondial de gaz natural lichefiat, constituind asadar o forta demna de a fi luata in seama in analiza relatiilor internationale ale prezentului. 
COMAC C 919, prima aeronava civila realizata in totalitate de catre chinezi
Pe 2 noiembrie anul curent, Corporatia Nationala Aeronautica a Republicii Populare Chineze, a prezentat in cadrul unei ceremonii speciale desfasurate la Shanghai, proaspat iesita de pe liniile de asamblare aeronava civila COMAC C – 919, prima aeronava proiectata si executata in totalitate in China.
Aeronava, cu o capacitate de 168-170 locuri si o autonomie de zbor de pana la 5500 km, constituie in mod cert o provocare serioasa pentru gigantii Airbus si Boeing care in prezent domina piata, mai precis pentru aeronavele mediu curier Airbus A 320/321 si Boeing 737.
Un numar de 21 de aeronave au fost deja comandate, 19 in China si 2 de catre operatori low cost din Thailanda.
Ciprian POP


Parlamentar din SUA: „Pastrați-l pe Assad, luptati impotriva ISIS”

Un membru al Partidului Democrat din Congresul SUA, doamna Tulsi Gabbard, a exprimat vineri, intr-o interviu la CNN, o parere interesanta, anume ca „SUA trebuie să-l lase in pace pe Presedintele Siriei, Bashar Assad”, o pozitie ce reprezinta un puternic contrast fata de ideile Presedintelui Obama si ale celorlalti colegi din formatiunea politica din care face parte doamna Gabbard.

Vorbind in cadrul unei emisiuni difuzate vineri, 20 noiembrie, de canalul american de televiziune CNN, ea a spus ca e timpul ca Statele Unite "sa inceteze sa sprijine razboiul ilegal si contra-productiv menit sa rastoarne guvernul sirian a lui Assad".

"Nu cred ca Assad ar trebui sa fie eliminat", a spus Gabbard. "Daca administratia lui Assad este rasturnata, ISIS , al-Qaida si Al Nusra , aceste grupari extremiste islamice se vor manifesta peste tot in Siria, vor fi chiar mai puternice", a adaugat ea.
Ciprian POP

Aparitii editoriale

La editura BIBLIOSTAR din Ramnicu Valcea, a vazut lumina tiparului o lucrare unica in peisajul publicistic romanesc, menita sa aduca mai aproape de romani realitatile din indepartata "Tara a Diminetilor linistite", Coreea Socialista - "SĂ DESĂVÂRȘIM ÎN MOD STRĂLUCIT CAUZA REVOLUȚIEI JUCHE, AVÂND CA STINDARD ÎNĂLȚĂTOR PE MARELE TOVARĂȘ, KIM JONG IL, ETERNUL SECRETAR GENERAL AL PARTIDULUI NOSTRU”

Vom publica, la randul nostru, franturi din aceasta carte in urmatoarele numere ale revistei noastre:

ALOCUȚIUNE ROSTITĂ DE IUBITUL ȘI STIMATUL TOVARĂȘ KIM JONG UN, ÎN ZIUA DE 6 APRILIE, ÎN PREZENȚA OFICIALILOR DE RĂSPUNDERE AL COMITETULUI CENTRAL AL PARTIDULUI MUNCII DIN COREEA
În curând, în ajunul grandioasei Sărbători a Soarelui, când celebrăm Centenarul nașterii Marelui Conducător, într-o atmosferă de profund angajament și mari așteptări, în țară și peste hotare, vor avea loc lucrările celei de a IV-a Conferințe a reprezentanților Partidului Muncii din Coreea.
La această a patra Conferință a reprezentanților Partidului, urmează să dezbatem și să luăm decizii vizând solemna proclamare a Marelui General drept Etern Secretar General al Partidului nostru, necontenita punere în lumină a vieții sale revoluționare și a nemuritoarei sale opere revolutionare, precum și să revizuim și să completăm Statutul Partidului, în mod corespunzător.
De asemenea, la Conferință, urmează să efectuăm, ca acțiune de normalitate, unele eliberări din funcție ale unor membri ai organelor de conducere ale Comitetului Central și să organizăm alegeri complementare.
Va trebui să facem în așa fel încât această Conferință să devină un moment de referință, menit să marcheze un important reper pentru ca, alături de Marele Conducător, să consacrăm pe Marele General ca etern conducător al partidului nostru, înfăptuind și dând strălucire ideologiei și măreții opere a Conducătorului și a Marelui General.
Prin intermediul Conferinței reprezentanților, trebuie să demonstrăm cu tărie modul în care noi, urmași ai Conducătorului și ostași-discipoli ai Marelui General, animați de credință, voință, și simțul moral al datoriei, ne urmăm Conducătorul, ca și elanul cu care ne avântăm în înfăptuirea ideilor și măreței opere a Conducătorului.”


Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu