sâmbătă, 1 aprilie 2017

România Muncitoare - APRILIE 2017


România Muncitoare - 
APRILIE 2017


Muncă şi unitate, luptă 
pentru dreptate!




Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare - Nr.251 din Aprilie 2017
Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).
Telefon: 0724/717293

E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543



I A R Ă Ş I    D E S P R E    S I N D I C A T E

Sindicatele (unele!), au mărşăluit de Buna Vestire în stradă. Din nefericire pentru ele au avut mai puţin succes decît marşul împotriva avortului. Şi asta din mai multor motive: în primul rând momentul a fost prost ales nu doar din cauza sărbătorii, dar au fost şi prea multe evenimente, printre care cel de la Roma. Apoi, pentru că solicitările lor au fost confuze. În loc de un mesaj clar, iar acela ar fi trebuit să se refere nu doar la salarii, ci şi la protecţia poliţiştilor pentru a putea, la rîndul lor, proteja cetăţenii. În schimb am auzit explicaţii şi bîlbîieli, acuze şi lamentări, toate prea lungi pentru a putea captiva atenţia cuiva şi nimic despre înlăturarea abuzurilor din cadrul poliţiei. Aşa că nici mitingul, nici marşul nu par a avea efectul scontat, mai ales că solicitările lor s-au oprit la nivel de miniştrii, fără un dialog real, cu cereri concrete şi etapizate la care ar fi putut obţine mai degrabă răspunsuri favorabile.
Ceea ce nu par să înţeleagă liderii sindicali, din păcate, aceeaşi de peste douăzeci de ani, e că nu mai funcţionează clişeele de altădată şi că lumea aşteaptă discuţii aplicate şi negocieri realiste.
Cu puţine excepţii, liderii sindicali se limitează la emiterea aceloraşi lozinci, indiferent de guvernul căruia îi solicită drepturi pentru oameni şi nu par a fi capabili să adune la miting un număr de persoane suficient de mare ca să se compare cu ceilalţi colegi din Europa. În plus, nu se vorbeşte niciodată despre salarizare pe criterii de performanţă, aşa că asta poate explica într-o anumită măsură slaba participare. Dacă urmează să primească aceiaşi bani şi cei performanţi şi cei care aşteaptă să treacă ziua şi luna şi să vină banii, atunci de ce să te lupţi ?!
Am mai auzit o afirmaţie bizară: "oamenii nu vin să se angajeze pentru că salariile sunt mici". Poate, mici pentru unii, dar dacă nimeni nu le impune criterii de performanţă şi salarii în funcţie de realizarea acelor criterii, cum să ştim dacă sînt mici sau nu? Altfel spus, de unde ştim că, o majorare de salariu, aşa cum cer sindicatele, ar aduce după sine şi mai multă conştinciozitate profesională ?
Nu mă mir, însă, că sindicaliştii o ţin de ani buni cu acelaşi discurs, din moment ce nici guvernanţii, oricare ar fi aceştia, nu pun problema în acest fel.
Cît despre unii lideri, aceia încă de la începutul anilor nouăzeci fac mai mult politică decît muncă sindicală. Norocul nostru e că s-au mai împuţinat!


60 D E    A N I    DE U N I U N E   E U R O P E A N Ă

Tocmai s-au sărbătorit la Roma, cu destul fast 60 de ani de la înfiinţarea a ceea ce avea să devină scheletul actualei Uniuni Europene. Printre poze, strîngeri de mînă şi speranţe că se vor întîlni (ei sau alţii) şi peste 40 de ani, se pot face cîteva observaţii realiste: Liderii UE nu au mai vorbit despre cele două viteze, realizînd probabil, în urma ameninţărilor Greciei şi Poloniei, că riscă prea mult. Şi, nu doar să strice festivismul sărbătorii, ci să facă praf actuala construcţie, care e oricum destul de fragilă. Poate că un rol să fi avut şi discursul Papei Francesco, cel care nu s-a sfiit să le atragă atenţia că Uniunea Europeană ar trebui să însemne în primul rînd solidaritate şi toleranţă.
Deşi fac parte dintre eurosceptici, nu pot spune că nu sper totuşi la un pic de înţelepciune, mai ales că o parte din ţările puternice ale Europei, tocmai au avut sau vor avea alegeri. Pentru că singura şansă reală a Europei e unitatea şi solidaritatea. Altfel, surprizele pot fi mari şi extrem de costisitoare. Vom vedea dacă declaraţiile de la Roma, care au aplanat în oarecare măsură tensiunile, vor reuşi să păstreze ţările europene în construcţia actuală. Marea Britanie nu e un exemplu nici pozitiv nici negativ, ei nu au făcut parte efectiv din uniune, ei au rămas aceiaşi insulari aroganţi care nu s-au considerat niciodată ca fiind europeni, ci englezi. Poate de aceea atitudinea Scoţiei şi Irlandei e diferite.
Nu am putut totuşi să nu mă întreb dacă nu i-a influenţat în bine şi vizita la Vatican, nu doar discursul Papei. Faptul că s-au aflat în faţa atîtor comori artistice, unele vechi de milenii poate le-a dat de gîndit. Mă întreb dacă doamna Merkel nu s-a simţit foarte mică în faţa peretelui cu Judecata de Apoi a lui Michelangelo din Capela Sixtină ? Sau, dacă alţi lideri, aparent la fel de puternici, nu s-or fi întrebat ce va rămîne din proiectele lor peste 400 sau 500 de ani ? Probabil, nimic! dacă vor continua aşa cum procedează în prezent!
Italienii, urmaşii celui mai puternic imperiu de durată din antichitate şi totodată cei care au inventat Renaşterea, par să  ştie mai multe despre deşertăciunea puerii oamenilor.
Impecabil discursul Preşedintelui Italiei, ceea ce m-a făcut odată în plus să regret că noi nu avem parte nici de o republică parlamentară în sensul adevărat al cuvîntului, nici de un astfel de preşedinte.
În rest, să dea Domnul ca liderii europeni să se trezească la realitate cît nu e prea tîrziu! Amaranta




Adevărul despre Diaspora Româna 

Sper, din suflet, ca programul guvernamental în multe domenii să devină realitate. Nu o spun doar așa ci o spun pentru viitorul țări. 
Partidele politice, guvernul și președenția României trebuie să înțeleagă că majorarea salariul Nu este suficient pentru a repatria romanii din diaspora. Din cei 4-5 milioane de romani plecați să muncească în alte țări doar 1-1,5 milioane se vor întoarce. Aceștia sunt cca 70% sezonieri în domeniul agroalimentar si construcții civile. Restul meseriilor sunt cca 30% medici, cadre medicale, ingineri, economiști, tehnicieni , șoferi, oameni de cultură și afaceri și multe alte meseri.

După ce lucrezi 3-6 luni în străinătate și vezi, Condițiile De Lucru, Infrastructura Existentă, Prețul și Calitatea la Produse și Carburanți, Condițiile de Relaxare și Recreere, vi în România și Compari ....te gândești și alegi....mai are rost să revin în România?
Unde să lucrezi? Mare parte a Întreprinderilor au fost privatizate și/ sau falimentate pentru a da locul marilor lanțuri comerciale. 
Nu avem decât câteva domenii unde producem și comercializam produsul finit, restul sunt produse brute și componente ale unor produse finite. Deci încasările sunt și ele mai mici.
România a fost în perioada 1990-2016 o țară de consum. 

Să luăm un pic "la puricat" condițiile de lucru și trai din Franța  (de exemplu).
Fiecare întreprindere îți oferă posibilitatea de a avea pauze de tutun, de a manca ( aici sunt pauze de 30-60 minute pentru a manca ce ai adus de acasă sau poți mânca la cantina unității) și încearcă să-ți ofere condiți de muncă normale (echipament, materiale, etc.).
Dacă mănânci din sacul personal, aici ai condiții unde poți să-ți încălzești mâncarea, poți folosi aparatele pentru a cumpăra cafea, suc și dulciuri. 
Dacă te îmbolnăvești, în spital sunt camere cu 1-4 paturi și toaletă aferentă în cameră. 
În România sunt într-o cameră de spital intre 2-8 paturi cu o singură toaletă la 3 sau 4 camere. Din start, igiena suferă. De restul, nici nu mai vorbesc.
La noi se cheamă Casă de Cultură la ei Mediatecă. Aici este o forfotă permanentă. Aici găsești biblioteci pentru toate gusturile și vârstele. Mai găsești aici de închiriat casete audio și video, săli de conferințe și spectacole. 
  Dacă parcurgi distanța de la Bordeaux la Monaco, cu autoturismul și folosești autostrada legal  (viteza legala este de 130 km/h pe autostrada) cu pauze ajungi în 09-10h. În jur de 850 km distanta intre cele doua localități.  În România câți kilometri (și ce distanță) faci în 09-10 ore ?

În concluzie Vă Spun Că Nu Este Suficient să Majorezi Salariile. Trebui Făcut Mai Mult. De exemplu: poți să primesc ca medic 10000 euro/luna salariu, dar nu am un materiale să operez, pastile să dau la pacient, Apele Romane nu mai au personal care să curețe digurile râurilor (apoi, la o ploaie serioasă, avem inundați), 2-3 companii fac într-un an 20 km de autostrada din care 5 se surpă anul următor și exemplele pot  continua.  Vă rog să vă gândiți bine, dragi politicieni.  Numai cu  salariul mărit nu veți aduce înapoi "profesionistii" , "meseriașii " pe care cu ușurință i-ați alungat din țară.  Hadrian

Reforme la pachet
Nu doresc să comentez, acum, despre reforma salariilor bugetarilor din România care este în dezbatere publică și se discută  cu toate categoriile sociale și profesionale implicate. 
Acum aș atrage atenția că Guvernul României ar trebui, împreună, la pachet cu legea salarizării unitare să vină cu un nou sistem de impozitare și de ce nu un nou cod fiscal. 
Guvernul trebuie să vină cu o impozitare progresivă a salariilor, a veniturilor, cu un nou procent pentru Asigurările Sociale. 
Majorarea impozitelor pe profit și dividende, concomitent cu introducerea unui impozit pentru banii scoși din România  (9% pe suma totală).
TVA-ul trebuie menținut la cotele de 0%, 9% și 20%. 
Accizele, Redevențele, Amenzile , Penalitățile și Bugetele Locale să rămână aceleași pentru 2017/2018.
În concluzie, nici o reformă pe tema salizarii nu trebuie făcută fără și o reformă fiscală, astfel peste câteva luni vom tăia din păcate salariile. 
România trebuie ajutată și de Banca Națională.  Guvernul trebuie să Știe că anul 2017 seamă mult cu 1946. Hadrian 

Dovezi pentru istorici

Scriu aceste rânduri ca să putem înțelege de ce României nu-i este sortit să aibă un viitor mai bun. 
Cu sau fără voie, un fost prim-ministru al României, actual deputat PSD de Gorj  (despre domnul Victor Ponta este vorba) a dat istoricilor un material de studiu interesant: distrugerea sistemul economic din interior cu propriul nostru acord.
Prin intrarea în insolvență și, apoi, posibil faliment a întregului Sistem Energetic din județele Hunedoara și Gorj  (termocentrale și mine) întreaga zonă Banat-Transilvania v-a fi alimentată de un stat vecin: Ungaria. 
Faptul că în 2013, când era prim-ministru, a semnat cu Guvernul Republicii Populare Chineze un memorandum privind colaborarea celor două țări pentru Nuclearelectrica  (aici intră toate întreprinderile din sistemul energetic nuclear) și Sistemul Energetic din Hunedoara și Gorj Nu A fost suficient deoarece Nu s-a materializat nimic, pana în prezent. 
Dacă nu facem nimic, practic, pentru constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, statul v-a avea 0% părți de acțiuni în economia României. 
Nu trebuie să ai studi de economie ca să înțelegi că 4% din economie îți aduce.  Anual, miliarde de lei la bugetul de stat....iar dacă statul își mărește procentul câștigă mai mult...dacă nu încet, încet v-a avea zero (0) încasări. 
Din 1990 încoace România și-a axat cooperarea economică și financiară pe statele din Uniunea Europeană și parțial SUA.  Restul țărilor au fost date trase pe dreapta. Păcat că Nu Se Vrea să înțelegem că economia mixtă (stat-privat) este benefică României. 
Multă lume vorbește de o cooperare puternică cu China, dar faptic nu se produce. 
China nu înțelege ce se întâmplă cu noi. Cu economia României. 
Istoricilor, din păcate, le revine sarcina să constate de ce s-a ajuns și cum s-a ajuns la o anumită situație. Hadrian 

Manipulare totală

Asistăm în ultima perioadă la o manipulare totală împotriva economiei României. 
Până anul trecut ne plângeam că taxele și impozitele sunt mari, acum asistam la inversul medaliei: taxele și impozitele sunt mici și nici așa nu este bine. Uni spun că bugetul Romaniei are de suferit.
NIMENI nu spune de faptul că prețul la raft ar fi trebuit sa fie micsorat o data cu Scăderea de Taxe și Impozite . Prețul rămâne același, deci cine câștigă? 
Dacă cifra de afaceri a multinationalelor în România depășește 40% din totalul economiei la capitolul profit este de 2 , 3 ori mai mică decât restul. Cum se explică că se opun majorării salariului minim pe economie și atrag atenția că bugetul de stat are de suferit?
Unde și sub ce formă se duc fondurile din România? Sunt diverse metode: transfer către firma mamă, diverse consultanțe, cumpărări de produse din țările de origine a multinationalelor, etc.
A fi în Uniunea Europeană nu înseamnă că marile companii europene și americane au prioritate în investițiile din România. 
Iran, China, Cuba, Venezuela, Coasta de Fildeș, Nigeria, Vietnam, Serbia, Rusia, Argentina, Uruguay și altele,  sunt țări cu potential. Pe conducătorii noștri nu-i interesează. Păcat. Când vor dori, poate va fi prea târziu.  Hadrian


Generați diferite, mentalități diferite
Pornind de la târgurile de meseri organizate în București doresc să atrag atenția că  generațiile născute după 1990 nu au înțeles importanța munci de jos în sus.
După ce termini studiile ai pretenții de un salariu în mii lei , cu telefon și mașină de serviciu  (dacă se poate). 
În anii 1990-1995 nu te baga nimeni în seama  dacă nu aveai experiență. 
Eu sunt "nostalgic " după reparați. Chiar dacă vei fi obligat să stai 5 ani într-un loc, nu trebuie decât să înțelegi că ai de câștigat.  Recunosc că în anumite domenii nu mai poți face nimic și asta din lipsă de practică și întreprinderi. 
Păcat că "veterani " din multe domenii nu le transmit noilor generații viața lor profesională. Că pasiunea, dorința de a ajuta propria familie, sărăcia, dormitul în internate și/sau rude, ziua învățat și noaptea lucrai sunt lucrurile care au stat la baza clădiri ca om și profesionist într-un domeniu de activitate. 
În școala romanească nu se mai pune preț pe valoarea banului, pe respect și ajutor reciproc, pe munca în echipă. Este adevărat că nici cadrul legislativ nu mai încurajează, acum, acest lucru. 
Distrugerea treptată a economiei României prin închiderea întreprinderilor, prin falimentarea agriculturii, "forțarea" multor categori profesionale de a lucra în străinătate fac ca viitorul țări să fie incert. Tinerii de azi  nu sunt învățați să cunoască istoria reală, cu bune și rele. 
Așa numita "generație cu cheia la gât " a fost stimulată prin mijloace simple să găsească soluții, să învețe, să facă sport , să citească și multe altele. Existau multe emisiuni radio și TV pentru tineri și nu numai. 
Acum avem multă informație pe care nu știm să o analizăm și de multe ori ea ne dezavantajează. Nu știm să mai facem o imagine pozitivă la nimic, la oameni, la natură, la lucruri în general. 
Dacă nu primim bani pentru ce facem, dacă nu primim comision pentru orice informație, dacă nu copiem vedetele de la TV , nu suntem kool, nu suntem la modă în ziua de azi.
Tinerii care fac studii în străinătate, de ce nu fac memorii catre Ministerul Educației și Învățământului pentru a le spun cum să facă mai ușoară școală? Să nu se așteapte să fie primiți cu brațele deschise. Oferta salarială este clar sub plafonul din țară unde a studiat.  Hadrian














Norvegia, opriți masacrul balenelor – 2 milioane și numărul tot crește!






În câteva zile, în Norvegia începe tradiționala și oribila vânătoare de balene, ocazie cu care sunt ucise sute de exemplare. Dar dacă ne strângem în număr suficient de mare și dăm rapid un semnal de alarmă, putem convinge guvernele din întreaga Europă să-și închidă porturile pentru navele norvegiene până când acest stat va fi de acord să pună capăt măcelului acestor ființe sensibile și inteligente! Am reușit același lucru mai demult, în cazul Islandei. Semnează cu un singur click și distribuie peste tot: 

Dragi prieteni și prietene,

În doar câteva zile, Norvegia va da startul oribilei sale tradiții anuale – masacrul nemilos al câtorva sute de balene. Dar noi avem un plan prin care să le spunem: STOP! 

Balenele sunt niște creaturi magnifice și impresionante. Acum știm că pot comunica între ele prin sunete melodioase și că au emoții asemănătoare cu ale oamenilor. Dar în Norvegia, în fiecare an, aceste ființe extraordinare sunt vânate și ucise, și apoi sfârtecate pentru a fi transformate în hrană pentru animale și ingrediente pentru produse cosmetice. E inacceptabil.

Norvegia a reușit să ajungă pe tăcute 
pe primul loc din lume la vânătoarea de balene. Dar dacă demonstrăm acum o indignare globală fără precedent, putem face presiuni asupra Europei să-și închidă porturile pentru balenierele norvegiene. Am reușit în cazul Islandei – hai să o facem din nou! Semnează petiția de mai jos cu un singur click

Semnează pentru a spune STOP! vânătorii de balene din Norvegia
Către Guvernul Norvegiei, Comisia Europeană și toți liderii țărilor care permit exportul de carne de balenă: 

În calitate de cetățeni îngrijorați, îi solicităm Guvernului Norvegiei să oprească masacrul balenelor, și tuturor celorlalți să facă tot ce le stă în putere pentru a închide porturile pentru ambarcațiunile norvegiene destinate exportului cărnii de balenă. Decizia dumneavoastră va stabili un precedent care ar putea salva mii de balene în viitor și ar putea opri vânătoarea acestor animale în toată Europa. 


Mișcarea noastră și partenerii noștri au convins deja Germania și Olanda să facă demersuri în vederea închiderii porturilor lor pentru balenierele islandeze, au obligat un mare mahăr islandez al afacerilor cu carne de balenă să-și înceteze activitatea, au pus presiune pe Comisia Balenieră Internațională să limiteze vânătoarea „în scopuri științifice” și au ajutat la deschiderea drumului către protejarea a 30% din oceanele planetei, până în 2030.  Norvegia a scăpat prea multă vreme nesancționată pentru acest masacru neînterupt, iar Guvernul tocmai a anunțat că vrea să dubleze cotele măcelului! Dar nu va fi o afacere profitabilă decât dacă pot exporta, și de aceea se bazează pe porturile europene pentru comerțul lor internațional sângeros.

Hai să punem capăt comerțului norvegian cu carnea acestei specii minunate. După ce vom strânge 1 milion de semnături, Avaaz va face tot posibilul să creeze adevărate furtuni de PR, până când toate porturile din Europa le vor interzice accesul și norvegienii vor pune capăt odată pentru totdeauna vânătorii de balene. Semnează acum și vorbește-le tuturor despre campanie – hai să facem valuri ca să salvăm balenele! 


Ne-am luat avânt pentru a pune capăt acestui măcel barbar. Dar ne luptăm cu un lobby brutal pro-vântoarea de balene – trebuie să cântăm noi pentru ele, căci singure nu se pot apăra. Hai să strigăm atât de tare încât să nu putem fi ignorați și să ajutăm la interzicerea vânătorii de balene, odată pentru totdeauna. 

MAI MULTE INFORMAȚII

(engleză) Nicio balenă cu înotătoare nu va fi vânată anul acesta în Islanda (The Guardian) 
https://www.theguardian.com/environment/2016/feb/25/no-fin-whales-to-be-hunted-in-iceland-this-summer

(engleză) Cum a ajuns Norvegia pe tăcute pe locul întâi la vânătoarea de balene (CS Monitor)
http://www.csmonitor.com/Environment/2016/0614/How-Norway-quietly-became-a-whaling-powerhouse

(engleză) 90% dintre balenele Minke ucise în Norvegia sunt femele și „aproape toate” gestante (EcoWatch) 
http://www.ecowatch.com/minke-whales-killed-pregnant-2312849367.html

(engleză) Programul norvergian privind vânătoarea de balene a devenit și mai discutabil (National Geographic) 
http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160331-norway-minke-whaling-fur-farms/

(engleză) Încremeniți în timp – Norvegia modernă se agață de tradiția retrogradă a vânătorii de balene (Ocean Care) 


Comparații inutile
Romania nu ar trebui să se uite în ograda celorlalte state din Europa și Uniunea Europeană. De ce? Pentru că este o colonie.
Nu mă încântă că, carburanții sunt în România de 1,05 euro, iar în Uniunea Europeană între 1,25-1,5 euro. La salarii, de ce nu comparăm 350 euro/brut/ luna/minim  în România și 550-900 euro/brut/ luna/minim în Uniune?
Este trist că în străinătate ajung lucruri negative și mai puțin cele pozitive. 
Este trist că am ajuns să vedem diverse documentare unde în diverse situați România prin conducerea ei a avut un rol important pe plan internațional. 
Este trist că se vorbește negativ despre unele perioade din istoria recentă a României chiar în România, iar la diverse instituții internaționale  suntem dați ca exemplu  (vezi singura țară care a reușit să-și achite toate datoriile externe).
Păcat că nimeni nu spune de meritele făcute cu efort uman și economic pentru realizarea unor investiții necesare României. Recent România a primit de la Uniunea Europeană o informare prin care se vede că este mai rentabil transportul fluvial și că ar trebui investit aici, cu fonduri mai puține, decât infrastructura rutieră. 
Așadar când Guvernul României condus de Partidul Comunist a făcut astfel de investiții s-a făcut o imagine negativă și că nu este economic și necesar. Acum primim "indicații " de la alții să continuăm astfel de proiecte.
Vedeți camarazi că după 27 de ani , timp în care am distrus totul, Uniunea Europeană revine la proiecte începute de Partidul Comunist Român în 1985-1989. 
Am văzut un studiu economic prin care am aflat că Guvernul României mai are la dispoziție peste 2 miliarde de euro rezultate în urma proceselor de privatizare. 
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar putea utiliza 1 miliard; 0,5 miliarde ar putea fi date pentru continuarea proiectelor cu Uniunea Europeană tuturor administrațiilor locale, 0,5 miliarde pentru acoperirea găurilor cu salari . Hadrian 


Legea salarizării în România


Legea salarizării în România trebuie făcut cu capital și nu prin presă, conferințe de presă și rețele de socializare. 
Nu trebuie aruncat cu bani și sume aiurea. Fiecare sector de activitate trebuie luat, cu bune și rele. 
Pentru a putea face un echilibru intre stat și privat este bine să se stabilească niște criteri:
- salariul minim 1450 lei brut/lună pe economie,
- în sectorul public, bugetar, nivelul 1 de salarizare să fie 1600 lei brut/lună,
- sporul de noapte să fie 25% pentru toată lumea,
- sporul pentru ziua de sâmbătă sa fie 25% pentru toată lumea, 
- sporul pentru ziua de duminică să fie 50% pentru toată lumea,
- sistemul de impozitare să fie progresiv.

Nivelurile in sectorul bugetar  să fie pe o scară  intre 1 și 10 de salarizare, pe lună:
- nivel 1: 1600 lei brut
- nivel 2: 2200 lei brut 
- nivel 3: 2900 lei brut 
- nivel 4: 3750 lei brut
- nivel 5: 4300 lei brut
- nivel 6: 5000 lei brut
- nivel 7: 6000 lei brut
- nivel 8: 7500 lei brut
- nivel 9: 8800 lei brut 
- nivel 10: 11000 lei brut 

Se poate face departajarea pe sub nivele 0,25 , 0,50 și 0,75. 
Să existe sporuri specifice( unde este cazul) fiecărui sector de activitate: intre 1% - 75%.
Diurna să fie aceeași în întregul sistem de stat: 7,5 lei / zi.
Medicii care fac garzi în zilele de sărbătoare, sâmbăta și duminica să primească aceeași indemnizație : 200 lei/garda de 24 de ore. 
Pentru zilele normale de gardă un medic să primească 100 lei și ziua următoare să aibă liber.
Consider că trebui reflectat ca:
- contabilul, tehnicianul, asistentul medical să aibă = nivel 2,25 salarizare,
-  profesorul de gimnaziu să fie egal cu medicul rezident , locotenentul și economistul = nivel 3 salarizare,
- profesorul de liceu să fie egal cu medicul specialist, cu maiorul și primarul de oraș = nivel 4 salarizare,
 - profesorul universitar să fie egal cu medicul primar, cu colonelul și președintele consiliului județean...
și putem continua...etc.

Astfel înțeleg eu să faci o lege normală și corectă pentru sistemul bugetar din România anului 2017. Hadrian 


Fondul Salvator al Economie de Stat
  Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost proiectat pentru a "Salva " ECONOMIA DE STAT A ROMÂNIEI .
Sigur bugetul de stat pierde direct dividende dar câștigă indirect prin impozitele și taxele pe profit, salarii, asigurări sociale, etc.
Eu aș introduce toate companiile și întreprinderile cu capital integral și/ sau  majoritar de stat , precum și în cele în care este minoritar,  în acest Fond Suveran. 
Când statul deține doar 4% din economie și în acest fel se poate proteja, trebuie acționat urgent. 

Să vedem de ce este miza așa de mare pentru Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.  Cine ar intra  aici?
- toate uninitațile ce fac armament, tehnică și aparatură militară,
- Tarom și CFR,
- Hidroelectrica , Nuclearelectrica,
- Șantierul Naval Constanța, Șantierul Naval Mangalia,
- Oltchim Râmnicu Vâlcea,
- CEC BANK și Eximbank ,
- companii din domeniul apelor minerale, a sării, a mediului, din domeniul mineritului, a turismului, a sănătății, etc.
- poate și Uzina Constructoare de Mașini Reșița , Compania de Uraniu, Termocentralele, etc.

Nu sunt un profet însă acest proiect poate aduce alte proiecte, alți parteneri și așa putem dezvolta companiile actuale și crea apoi altele, putem salva unele cândva de renume internațional.  

Dacă statul ar dori ca 50% din dividendele obținute ca investitor la aceste companii în anul fiscal 2016 să le pună la dispoziția Fondului Suveran, plus 1 miliard de euro obținuți din privatizări, existent la dispoziția Ministerului de Finanțe în anul 2018 vom avea primele rezultate. 

Haideți să ne unim forțele și să încercăm Salvarea Economiei Naționale.  Hadrian


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu