miercuri, 24 aprilie 2019

Liderul nord coreean Kim Jong Un realizează prima sa vizită oficială în Rusia

Liderul nord coreean Kim Jong Un realizează prima sa vizită oficială în Rusia

Liderul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Jong-un, a sosit astăzi cu trenul său blindat în orașul rus Jasan, unde a fost primit de Guvernatorul regiunii Primorye, Oleg Kezhemiako.
Kim Jong Un a fost, de asemenea, întâmpinat pe peronul gării din acest oraș al Extremului Orient de Ministrul rus al Dezvoltării pentru regiunea Orientului Îndepărtat și Arcticii, Alexander Kozlov și de adjunctul Ministrului de Externe rus, Igor Margulov, vizitând apoi Casa Prieteniei ruso-coreene, unde, în 1986 a fost și bunicul sau, Kim Il Sung.
După șederea la Jasan, trenul blindat a procedat la schimbarea ecartamentului, de la cel nord coreean de 435 milimetri la cel rusesc, de 520 milimetri, continuând astfel traseul pe secțiunea caii ferate trans-siberiene de la Ussurisk la Vladivostok, unde mâine urmează sa aibă întrevederea mult așteptată cu Președintele rus, Vladimir Putin.
În cadrul reuniunii de joi, ambii demnitari vor analiza starea relațiilor și situația denuclearizării peninsulei coreene, după cum a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Surse citate de ziarul rus "Kommersant" semnalează că, în cadrul discuțiilor ce urmează să aibă loc în campusul Universității Federale din Vladivostok, pe insula Rusky, se vor aborda, de asemenea, și problemele legate de schimburile economice și comerciale dintre cele două națiuni.
Circa 230 de persoane călătoresc împreună cu liderul nord-coreean, în trenul său blindat, potrivit ziarului menționat mai sus. Cu o zi înainte, două avioane au sosit de la Phenian la Vladivostok, aparent pentru pregătirea vizitei.
Kim Jong Un va rămâne la Vladivostok până vineri, în timp ce Putin, după întâlnirea de joi, pleacă în aceeași zi în China pentru a participa acolo la cel de-al doilea Summit legat de proiectul chinez al Noului Drum al Mătăsii ("Belt and Road" Initiative, cum mai este cunoscut în presa internațională).
Pentru liderul nord-coreean, gazdele ruse au pregătit un program cultural cu vizite la locurile turistice din Vladivostok, inclusiv la muzeul militar al Flotei Pacificului, liderul de la Phenian urmând a fi cazat la hotelul Gavan, unde a campat și tatăl sau, Kim Jong Il, în decursul vizitei sale în Rusia, în 2002.
În plus, în cursul zilei de mâine, delegația nord coreeana urmează să viziteze fabrica de pâine Vladihleb, locație de asemenea vizitată și de tatăl sau acum 17 ani.
În prima sa vizită în Rusia de la preluarea mandatului în 2011, Kim Jong Un intenționează să discute cu autoritățile ruse și perspectivele construirii unui pod peste râul Tumen, de la frontiera comună.
În contextul vizitei liderului coreean în Extremul Orient rus, presa de la Phenian a anunțat plecarea spre Moscova, pentru a participa la cel de-al VIII-lea seminar privind securitatea internațională, a delegației Ministerului Forțelor Armate Populare din R.P.D.C., condusă de Șeful Statului Major al Forțele Terestre, generalul No Kwang Chol.
Ciprian Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu