vineri, 30 iulie 2021

România Muncitoare – Nr.298 din IULIE 2021

 

România Muncitoare – Nr.298 din IULIE  2021

Muncă şi unitate, luptă

 

pentru dreptate!

 

Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia

România Muncitoare – Nr.298 din iulie 2021

 

Colectiv de redacţie:

Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ  (tehnoredactor).

Telefon:  0724/717293

E-mail:  asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

Web:  http://asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro/

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543

 

 

Mă întreb și eu ...

 

Ma întreb şi eu ce e în capul guvernelor europeneşi ale unora de pe aiurea ? Ce e în capul domnului Biden, nu ma întreb, pentru ca nu e nimic. Sau, e o complicitate cu Fauci, Gates et comp. Dar, sa vedem:

 

1. Afirmaţia care scoate cel mai tare din sarite e fara îndoiala aceea care ne spune "Vaccinul este singura soluţie!" Nu, domnilor guvernanţi din toate ţarile, uniţi de apetenta pentru dictatura! Niciodata nu exista o singura soluţie. Doar regimurile totalitare pretind asta. Şi nu tocmai pentru ca îi intereseaza binele oamenilor. Ce garanţii aveţi ca nu exista şi alte soluţii ? Aţi ascultat şi parerile altor specialişti sau v-aţi grabit sa le puneţi pumnul în gura pentru ca posibilitatea va deranja planul ? Întotdeauna, la o problema, exista mai multe soluţii, dar nu vreţi sa le aflaţi pentru ca planul vostru e construit pe vaccin.

 

2. Pretindeţi ca ne vreţi binele ? Cum ? Vaccinînd o parte din planeta cu un vaccin experimental ale carui posibile consecinţe se pot vedea abia peste cîţiva ani ? Cine va da dreptul sa va jucaţi cu vieţile a milioane şi milioane de oameni ? De obicei, un vaccin dureaza, se prezinta voluntari, se urmareşte efectul în ani şi abia dupa aceea se administreaza şi populaţiei. Şi voi ce vreţi sa faceţi ? Sa vaccinaţi toţi oameni spunîndu-le ca nu se va întîmpa nimic ? Deja se vede ca nu e un vaccin în adevaratul sens al cuvîntului, ci o gaselniţa ca sa-i faceţi pe oameni dependenţi de produsele Pharma. Asta, în cel mai fericit caz! Nu pun la socoteala morţii rezultaţi dupa vaccinare, doar faptul ca aceste firme care transforma milioane de oameni în cobai cu ajutorul unor guverne corupte (de putere sau de bani, sau de ambele), nu raspund pentru eventualele consecinţe nefaste! NU RASPUND!!!  Dar, voi va permiteţi sa ameninţaţi pe cei care au îndoieli. Mai mult vreţi sa dispuneţi de corpul şi de dreptul lor la viaţa, exact ca în lagarele naziste, ca doar aia au facut experimente pe oameni!

 

3. De ce nu va ocupaţi şi de tratamente, nu doar de vaccin ? Mai ales ca pare un faliment! Faceţi o schema de tratament avizata şi poate mai cîştigaţi ceva încredere. Voi nu! Pe cei care efectiv nu pot sa se vaccineze nu îi luaţi în seama, daca mor ce, suntem destui! Şi daca se întîmpla în familia voastra ? Nimeni nu e scutit! Sunt boli cronice (alea pe care le-aţi ignorat un an), unde vaccinul e interzis, exista riscuri pentru copii, că şi pe aia vreţi sa îi vaccinaţi deşi nu se îmbolnavesc, exista alergicii (pardon, pentru voi nu exista) şi nu va doresc sa vi se întîmple un accident din cauza vaccinului.

 

4. Ne vreţi binele ? Cînd zeci de milioane protesteaza în strada, asta nu va da de gîndit ? O ţineţi mai departe cu vaccinul pe care vreţi sa-l faceţi tuturor otova, ca şi aplicarea protocoalelor care au omorît atîţia oameni şi nimeni nu a raspuns! Nu domnilor, vreţi sa va ascundeţi intenţiile! Va intereseaza viaţa noastra ? NU, va intereseaza doar BANII! Testele vor fi interzise de americani!!! Cu ce veţi testa, cu cele fabricate de Gates şi Soros, care au cumparat fabrica de la englezi ?! În plus, va contraziceţi tot timpul pentru ca atunci cînd minţi nu îţi mai aminteşti de ai zis acum cîteva luni sau un an. Dar, cei care au suferit de pe urma deciziilor voastre, nu au uitat!

 

Adevarul, mi se pare mie, ca e unul mult mai simplu, nu va gîndiţi decît la bani şi putere! Aţi crescut deja nr. de infectari ţi ameninţaţi cu numere tot mai mari. Din pix poate!  Cum se face ca de un an şi jumatate, în nicio ţara, voi politicieni, şi cei asimilaţi lui Arafat nu s-au îmbolnavit! Nimeni! Au murit de" infarct" nişte reprezentanţi ai unor ţari care se îndoiau de gravitatea bolii şi denumarul de morţi. Din punctul de vedere al mortalitaţii el e 0,05 la suta la nivelul planetei. Probabil ca daca nu ar fi atîta frica, daca oamenii ar gîndi cu capul lor, nu luîndu-se dupa televiziuni care raspindesc ştiri mincinoase, fantezia cu dictatura planetara s-ar risipi mai repede. Aşa...

 

M A I   E X I S T A    S P E R A N Ţ Ă ?

 

De ceva vreme, refuz sa mai privesc la televizor, ca sa nu ma enervez. Aşa ca, pentru apararea psihicului meu, fara ştiri şi, in general, fara veşti alarmante. Ceva calatorii, ceva muzica pe youtube, cîte un film uşor şi relaxant. cam asta e relaţia mea cu divertismentul. Totuşi, zilele astea, pentru ca aşteptam o emisiune pe care voiam sa nu o pierd, am privit puţin la tv. Nu mica mi-a fost mirarea, cînd am vazut ca la ştiri se anunţa şi altceva decît apocalipsa. De exemplu, nişte copii romani, nu am prea înteles de unde au uimit pe americani la un concurs de robotica. Se pare ca nu e prima data, partea trista e ca nimeni nu a avut bani pentru ei. S-au deplasat acolo pe bani proprii şi cu ajutorul unor sponsori. Nici la întoarcere nu s-au bucurat de prea multa atenţie. De fapt, nici un alt baiat, olimpic internaţional la fizica nu a fost mai norocos. nici macar pe profesorul de fizica Werner nu pare sa-l fi interesat şi nici pe domnul Cîmpeanu. Foarte frumos! Apoi, ne miram ca pleaca tineretul din ţara. De ani de zile credeam ca pe tinerii de la noi nu-i prea intereseaza lucrurile serioase. Pe multi nu, e adevarat. Dar noi nu suntem capabili sa-i preţuim nici macar pe cei, nu foarte multi, care sun intr-adevar exceptionali. Nu sunt bani pentru alocaţiile copiilor, dar nu sunt, se pare, nici pentru cei exceptionali, macar pentru o premiere! În schimb domnul Aurescu arunca peste Prut 300.000 de euro pentru ca Maia Sandu sa-si dezvolte “democraţia”. Nu am înteles de ce nu îi da bani Soros, care a propulsat-o la cîrma Moldovei şi trebuie sa sarim noi ?. Nici Werner nu s-a gîndit la copii, probabil şi pentru ei orice suma e prea mare, doar ca noi nu am uitat ca şi el de datoreaza de multişor vreo 300.000 de euro stabiliţi de instanţa, bani pe care nu-i mai cere nimeni şi el nu are bunul simţ sa-i achite, aşteptind sa se prescrie. Dar nu uitaţi domnule preşedinte, toate faptele de tipul asta va vor aduce pierderi întreite.

 

Cea mai optimista imagine a fost a domnişoarei Diana, invitata în studio de catre Razvan Dumitrescu, dupa ce a facut un videoclip în care îi raspunde domnului Cîţu ce înseamna dupa parerea ei vaccinul. M-a uimit nu doar bunul simt, dar şi întelepciunea acestei copile de 19 ani venita din strainatate unde a locuit cu parinţii, înapoi acasa, pentru ca ei şi familiei li s-a facut dor de ţara sau, cu alte cuvinte au simţit ca locul lor nu era acolo. Nu a intrat în lucruri care o depaşeau şi a spus ca îşi va lua un an de pauza, dupa un liceu terminat afara cu note excelente, pentru ca vrea sa se readapteze în Romania şi sa decida ce va face. La începtul emisiunii eram sceptica, apoi mi-am zis ca totuşi mai exista o speranta, în ciuda condiţiilor vitrege din ultimii ani. Important acum e ce vom face cu aceasta speranţa. Depinde doar de noi! Amaranta

 

Cel mai mare scandal de corupție al UE se desfășoară pe măsură ce 4 milioane de euro apar în contul comisarului pentru sănătate, Stella Kiryakides

 

Blogul Feketen Feheren (Alb și Negru) a publicat un nou videoclip, afirmând că 4 milioane de euro "au aterizat" în contul de familie al comisarului european pentru sănătate, cipriot Stella Kiryakides. 

 

Politicianul a încercat să se explice în toate modurile posibile aceste sume, însă multe dubii inca planează asupra ei.

 

Un gazetar de investigații ungur,  Miklos Omolnar, se concentrează asupra comisarului pentru sănătate Stella Kyriakides, care a semnat contractele de achiziție a vaccinurilor pentru UE.

 

 

Potrivit dlui. Omolnar, 4 milioane de euro au apărut în contul bancar al comisarului pentru sănătate pe care îl deține împreună cu soțul ei. Mass-media din Cipru a lansat deja ideea mitei pasive. Banii au aterizat în contul bancar al familiei comisarului prin Banca Cooperativă din Cipru deținută de stat și, pentru a îndepărta orice scandal, au încercat să descrie suma ca un tip de împrumut. Cu toate acestea, politicianul nu are nicio acoperire financiară pentru a contracta un împrumut atât de mare.

 

De când tranzacția a ieșit la iveală, Stella Kyriakides s-a străduit să dea o explicație. Ea a încercat să spună că suma, care cu siguranță pare a fi bani din corupție, nu are nicio legătură cu acordurile UE privind vaccinul. 

 

Acesta nu este primul scandal de corupție legat de asistența medicală. Cu ani în urmă, ea a fost implicată într-o schemă care a văzut toate tratamentele oncologice privatizate în Cipru sub masca operațiunilor bancare, apoi - ca de obicei - au crescut prețurile acestor tratamente.

 

Miklos Omolnar a reamintit că, atunci când situația a devenit intolerabilă, problema a ajuns în fața parlamentului cipriot. Toți parlamentarii au votat pentru naționalizarea tratamentelor împotriva cancerului, reducându-le costurile, cu excepția unui singur deputat, actualul comisar european pentru sănătate și semnatar al contractelor de vaccinare care au fost supuse criticilor din toate părțile.

 

Fiindcă nu mai suntem stăpâni pe destinul nostru, fiindcă ne-am pierdut suveranitatea și cei de la București nu mai au nici o coloană vertebrală, personaje că această doamnă, vin la București să preseze, să certe, să impună, cum făcea cândva nenea Vâșinski...și tot ea este cea care, mai mult sau mai puțin voalat, vinerea aceasta, la centrul de vaccinare din Petreștii Dâmboviței, dădea interviuri pentru media locală cerandu-ne să grăbim vaccinarea și tot ea ne amenință cu reîntoarcerea restricțiilor. Ciprian Pop

 

 

Argumentele diktatului

 

 

 

Nu credeam ca voi auzi in tarile democratice, daca mai sunt aşa, afirmaţiile cele mai nedemocratice, în incercarea disperata de a impune dictatura. Nu conteaza ca afirmaţiile sfideaza logica elementara, speranţa este să se atinga scopul.

 

 Sa le luam pe rind; Macron; libertatea ta poate sa mearga pina la a nu o afecta pe a mea. Corect. Apoi vine afirmaţia halucinanta, tu care nu te vaccinezi, ma pui pe mine în pericol, care m-am vaccinat. Serios ? Pai, nu spuneţi voi ca cei vaccinaţi sunt protejaţi ? ŞI chiar daca s-ar îmbolnavi, fac forme uşoare ! Atunci cum va pune cineva în pericol ? In plus, se demonstreaza în fiecare zi ca cei vaccinaţi se îmbolnavesc în proporţie cel puţin dubla fata de nevaccinaţi şi pot face inclusiv forme grave. Mai mult, îi pot contamina pe vaccinaţi şi nevaccinaţi deopotriva. Atunci, care e adevarul, domnule Macron ? Cine pune în pericol pe cine ? Altul, Draghi, care cu afirmaţii de acelaşi tip, la care s-a adaugat şi inepţia cu paşaportul de vaccinat care  inseamna  "libertate economica", a scos Italia în strada. Sa nu uitam cine e domnul Draghi, unul din vinovaţii pentru criza financiara din America anilor 2008/9 şi a multor rele facute la banca europeana împotriva unor ţari. Domnul Draghi, se pare ca a fost paraşutat acum, cu ajutor politic de la neomarxişti, ca sa distruga turismul italian. Şi exemplele pot continua cu Australia, Anglia (unde primul ministru trebuie urgent schimbat) şi în alte locuri. În 3 sferturi de planeta nu se întîmpla nimic, iar chinezilor pare a le fi bine merci!

 

E suficient deci sa arunci o privire obiectiva ca sa realizezi ca aici nu e vorba despre grija pentru viaţa oamenilor, ci grija de a te afla cu orice pret la putere, inclusiv cu ajutorul diktatului. Nu poţi sa nu te întrebi cine le-a dat acestor oameni dreptul de a dispune arbitrar de vieţile celorlalţi, cînd ei au fost votaţi (unii ca Draghi nici macar asta), ca sa aduca mai binele pentru cetaţeni şi sa-i apere, nu sa impuna soluţii fara argumente, care fac mai mult rau decît bine. Se pare, însa, ca şi oamenii au uitat, iar mulţi, sub imperiul fricii (frica te impiedica intotdeauna sa gîndeşti logic), sunt gata sa se supuna unor dictatori, uitînd ca stapinii sunt, de fapt, ei!

 

O ultima constatare ar fi ca oamenii nu se opun pur şi simplu vaccinului, ci lipsei de argumente. Comuniştii nu procedau aşa. Comuniştii cel puţin transmiteau siguranţa, iar vaccinurile de atunci protejau vreme de mulţi ani şi nu erau impuse celor care aveau un impediment de a le lua. Oamenii se mai opun şi pentru faptul ca au vazut înca de la "vaccinul" antigripal, ca, daca te protejeaza o face pentru puţina vreme şi trebuie sa te tot vaccinezi. In plus, se mai opun coktailurilor de vaccinuri, cu evidenta logica aş zice. Tu ai nevoie de un vaccin sau chiar de mai multe, ar fi normal sa le iei pe rînd într-un interval de timp şi cu cinci şase de odata aşa cum sunt ele amestecate de multinaţionalele farmaceutice, iar daca se întîmpla ceva nu ştii de la ce. Si se mai opun politicii diktatului de tipul, ce daca nu poţi face vaccin, noi vrem sa-l faci şi ce daca mori, doar suntem şi aşa prea mulţi pe planeta. Şi oricum cei care le produc nu raspund pentru ce paţeşti. Se pare ca oamenii, incet incet au început sa înţeleaga şi au trecut la autoaparare.

 

Dealungul istoriei Împăratul Japoniei a considerat că există numai doi români care să merite recunoașterea Castei Samurailor și a rangului imperial de Hatamoto, stiți cine au fost?

 

 – Maiestatea Sa Imperială Niponă, Împăratul Japoniei, a considerat că există numai doi Români care să merite recunoașterea Castei Samurailor și a rangului imperial de Hatamoto (general). De asemenea, numai acestor doi Români le-au fost înmânate săbii japoneza Katana, făcute din fier meteoric, cu tăiș molecular! Printre acești doi Români nu au fost – așa cum in mod cert vă asteptati – membrii ai așa-zisei “case regale a României” (trădători si pușlamale), sau mai știu eu ce jeguri de țărăniști, “Brătienii”, Petru Groza etc!

 

Prima Katana meteorică a fost înmânată de către Maiestatea Sa Imperială Niponă, Eroului Național al României, generalul Eremia Grigorescu, autorul celebrului avertisment adresat armatei germane: “Pe aici, nu se trece!”. La ordinul Împăratului Japoniei, sabia Katana înmânată lui Eremia Grigorescu a fost gravată astfel: “Voi sunteți cei care făuriți istoria Patriei!”.

 

Cel de al doilea Român căruia Casa Imperială Niponă i-a decernat o Katana meteorică gravată, s-a bucurat de o cinstire mult mai mare! Katana purta inscripția: “Făuritorul Națiunii”, a fost inmanata Tovarasului NICOLAE CEAUSESCU 

Dar aceasta sabie a fost însoțită de armura de general samurai completă, plus toate armele albe aferente, făurite de către cei mai mari armurieri japonezi! Pentru că “samurai” vine de la verbul “saburau” = “a sta alături”, a sta alaturi de popor!

 

ATI INTELES : al doilea general strateg recunoscut de Maiestatea Sa Imperială Niponă, a fost Ceaușescu cel Mare, Făuritorul unei Națiuni, în numai 25 de ani amărâți!

Toate obiectele înmânate lui Ceaușescu cel Mare – inestimabile ca valoare! – erau expuse la Muzeul Național. Marele Lider nu le-a pus la el in vilă, pe pereți, nici nu le-a ascuns, dar nici nu s-a fălit!

 

După 1989, armele generalului Ceaușescu au fost devalizate de indivizi gen Pleșu, Nica, Liiceanu si alte jeguri! Au ajuns prin licitații penibile, la prețuri derizorii, si prin vilele baronilor locali.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de casa Artmark, cel mai bine vândut lot al licitației de săbii si cuțite de vânătoare, a fost o katana cu teacă, realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu. Sabia a fost lucrată, în perioada Tenmon, august 1536, și a fost însoţită de certificat NBTHK şi Oshigata. Prețul de vânzare plătit de cupărătorul colecționar a fost de 14.000 de euro.

O sabie scurtă, japoneză, tip Wakizashi, datând din perioada 1716-1736, însoţită de certificat NBTHK, fost vândută pentru 5.500 de euro.

Bani de un Cico. 

 

Asemenea lucruri nu pot fi valorificate. 

Din fericire, istoria nu iartă – soarta națiilor prostite de Europa Liberă, Vocea Americii si minciunile minorităților, este întotdeauna pecetluită!

 

Romania Europeana

Romania Europeana trebuie sa existe ca stat unitar. Acest lucru trebuie sa fie inteles de toata lumea din Europa si nu numai.

 

Romania prin oamenii politici, prin intermediul oamenilor de afaceri si à diplomatilor ar trebui sa negocieze noi planuri de Dezvoltare si Modernizare a sa. 

 

Cea mai mare eroare este "Incapatinarea" de a Nu avea un organism, un Fond de Dezvoltare prin care companiile nationale si locale sa poata fi ajutate, sa poata fi relansate economic si financiar. Patrimoniul  economic de stat este cel care contribuie decisiv la bugetul social, de sanatate, educational si pentru infrastructura nationala.

Tot patrimonul economic de stat plateste in mare parte si datoria publica interna si externa.

 

Romania Europeana trebuie sa se schimbe complet,

daca doreste sa reziste pe plan international in lupta economica si financiara a lumi . Totul se poate negocia. 

 

Infrastructura (aeriana, rutiera, maritima, navala, cai ferate) trebuie sa fie a statului. Cea mai mare prostie este ca Nimeni Nu intelege ca nu vom avea de castigat daca Nu facem ce Investitii trebui. Nu stadioanele de sport si salile de sport si spectacle aduc bani in viitor.

 

Daca tot spunem ca suntem ecologisti si ne pasa de aerul pe care-l respiram ar  trebui sa invatam din scurta istorie, récenta, a Romaniei. Inainte de decembrie 1989 guvernul Romaniei a investit enorm in infrastructura feroviara fluviala si maritima  permitind un tranzit rapid prin Romania. 

De aceea nu era nevoie de autostrazi. Asadar castiga tara si economic si financiar. 

 

Nu uitati ca toate hirocentralele construite inainte de 1989 erau o mandrie. Produceau energie bio. Energie produsa de apa. Cu ce sunt mai presus azi centralele ce produc energie bio solara sau bio de vant?

 

Sunt surprins sa citesc azi ca in Romania vor exista cateva culoare pentru trenurile de calatori ale companiei nationale, iar trenurile de marfa ale companiei nationale vor disparea. Hidroelectrica are din ce mai putina putere in piata interna de energie electrica. Ponderea in facturi stade in favoarea altor surseoir de producere à energie electricitate. Pretul de asemenea este in euro si creste constant.

 

Grinarul european aduce profituri si materie bruta companiilor internationale, mai mult, decât celor locale (romanesti).

 

Romania Europeana trebuie sa inteleaga ca un lucru inceput de un ministru, de un guvern care are finatare Europeana sau Internationala trebuie trrminat, incheiat indiferent cine continua lucrul inceput. 

 

Romania Europeana Nu a inteles ca puteam deveni o tara buna in Turism si Infrastructura. Puteam negocia ca 30-40% din Agricultura si Industria alimentara sa fie impartita intre stat si privati locali, iar restul la straini. Agricultura si Industria alimentara locale sa fi asigurat hrana pentru Turisti. Era o data Turismul Rural. Daca eram destepti si Turismul Balnear. Ma opresc, aici.

 

Ma opresc caci lacrimile ma cuprind. Hadrian 

 

 

Cum sa socializam corect cu cainii

 

Potrivit mai multor studii de etologie, adulții trebuie să ofere o comunicare sigură atât copiilor, cât și câinilor, aducând o atitudine umană și responsabilă față de animale. Chiar dacă familia nu are un animal de companie, copilul trebuie să știe cum să comunice cu animalele altor persoane si ce să facă în caz de urgență. Un caine poate deveni agresiv, deoarece "granițele" au fost încălcate sau au fost tulburate la momentul nepotrivit. 

Solicitați întotdeauna permisiunea

Când întâlnește pentru prima dată câinele unui străin, un copil trebuie să ceară în mod necesar permisiunea proprietarului și, de asemenea, să se asigure si că animalul este dispus să comunice. Nu trebuie să atingeți un câine necunoscut fără permisiunea proprietarului său și nici nu trebuie să vă forțați câinele să socializeze sau să se joace. Dacă proprietarul a permis să se familiarizeze cu animalul de companie, trebuie să vă apropiați calm de câine și lasandu-l sa va miroasă palma; dacă câinele intră în contact, îi puteți mângâia ușor bărbia, pieptul și gâtul, eventual, un mic scarpinat după ureche.

Dacă animalul nu manifestă interes pentru comunicare, trebuie să îl lăsați în pace


Semnalele principale pe care le arată câinele ar trebui să fie explicate copilului.

ATENȚIE!

 

·       Dacă își linge buzele, cască sau strânge ochii, întoarce capul sau întoarce spatele, vrea să plece, acesta este un semn de disconfort. În acest caz, câinele trebuie lăsat singur și în niciun caz nu trebuie ținut cu forța, pentru a nu provoca un conflict.

 

·       Când câinele bagă coada intre picioare sau lasa jos urechile, acesta este un semn că animalului nu îi plac acțiunile persoanei. Aceasta este o cerere politicoasă de a-l lăsa în pace.

·      
Dacă un câine își încrețește nasul, își arată dinții și se uită în ochi este o amenințare directă și un semnal că animalul nu va mai tolera compania dvs. Dacă un câine mârâie, este o reacție comportamentală extrem de nervoasă și agresivă, dacă nu va indepartati imediat, urmează muscatura.

·       Copiii ar trebui învățați, de asemenea, că nu trebuie "să-i tachineze" pe câini, să imite lătratul sau să fluture mâinile în fața lor și să facă zgomote puternice. Mai mult decât atât, nu ar trebui să trageți câinele de coadă, de labe, să atingeți nasul. 

 

·       Un caine prietenos va transmite acest lucru prin nonverbal, mișcări ample de coada, ochi luminosi, o postura relaxată, iar cainii care locuiesc deja într-o casa cu un copil, vor fi, in majoritatea cazurilor, deosebit de receptivi la a se juca si a se apropia, cautand chiar ei compania copiilor.  Ciprian Pop

 

 

Pe scurt despre cum să ajutam animalele să facă față căldurii

Vremea caldă este periculoasă pentru animalele de companie, ducand de la insolatie si pana la alte probleme, mai grave. Mai mult decât atât, nu numai câinii aflați în plimbare sunt expuși riscului, ci și cei care se află constant într-un apartament prost ventilat - pentru ei rezultatul poate fi fatal.

Care sunt semnele supraîncălzirii animalului și modul de acordare a primului ajutor?

Letargie, salivație, mers aleatoriu, animalul devine fierbinte la atingere - toate acestea sunt simptome ale insolatiei sau supraincalzirii.

Dacă animalul are aceste semne, trebuie să i se umezească fruntea, axilele și labele, sa stea in spațiu aerisit și sa bea apă. Dacă acest lucru se întâmplă în aer liber, duceți imediat animalul la umbră - este important să reduceți deindata expunerea la lumina soarelui.

Este interzisă aruncarea în apă sau turnarea de apă rece asupra animalului atunci când acesta este atins de insolatie. Aceasta devine o mare povară asupra sistemului cardiovascular, provocând riscul de edem pulmonar din cauza unei scăderi bruste a temperaturii.

Accidentul termic poate să nu dureze mult - aproximativ zece minute. Dar dacă animalul nu se poate recupera timp de o oră sau mai mult, trebuie să consultați un medic.

Cine este în pericol?

Cu cât câinele este mai mic, cu atât mai repede poate deveni fie hipotermic, fie supraîncălzit. Și câinii cu blană închisă la culoare, în timp ce merg pe jos, sunt expuși riscului de a se supraincalzi mai mult din cauza acțiunii soarelui.

De asemenea, sunt foarte expuși riscului cateii brahicefali - câini cu botul plat, cum ar fi mopsii, buldogii, pekinezii, Shar Peii, boxerii. Datorită particularităților structurii craniului, acestea au respirație afectată, nările înguste nu le permit să inspire și să expire complet. Devine și mai dificil pentru ei în perioade cu canicula.

Căldura este slab tolerată de pisicile cu părul mare - aerul nu trece prin bulgări densi, iar schimbul de căldură al animalului este perturbat.

Se recomandă tnderea animalelor cu părul lung în timpul căldurii - blana va crește din nou la frig. 

Cum vă puteți ajuta animalul să facă față zilelor fierbinți?

Pisicile trebuie să aibă aer proaspăt și acces la apă. Dacă deschideți ferestrele larg deschise, asigurați-vă că aveți o plasă antiderapantă specială și instalați-o corect.  În perioadele de căldură intensă, cazurile de pisici care cad pe fereastră devin mai frecvente.

Este mai bine să lăsați ușile băilor și toaletelor deschise - de obicei este puțin mai răcoros acolo decât în restul apartamentului. Animalele care nu merg la plimbare ar trebui să poată circula liber în apartament. Iubitorii de câini pot umple un bazin mai mic sau alt recipient cu apă acasă, în care animalul de companie se poate scălda dacă dorește.

A pune gheață într-un castron cu apă nu este o idee bună, spun experții. Animalul se poate sufoca cu o bucată de gheață. În schimb, este mai bine să plasați un număr mare de recipiente cu apă în jurul apartamentului.

Este mai bine să faceți mâncare cu conținut scăzut de calorii. Animalele, în sine, mănâncă oricum, mai puțin în astfel de momente. Stratul subțire de grăsime le permite mai ușor să facă față vremii calde.


Aranjați cuștile pentru animale și păsări departe de soarelui. Rețineți că, dacă cușca este pe un pervaz, atunci în diferite momente ale zilei poate cădea multă lumină pe ea, deci este mai bine să o îndepărtați de fereastră. Dacă pasărea iubește să înoate, lăsați o cuvă cu apă în cușcă.

Dacă este posibil, porniți aparatul de aer condiționat și ventilatorul - aerul rece previne supraîncălzirea. Nu trebuie să vă fie teamă că animalul se va răci prea mult.

Care sunt regulile pentru plimbatul câinilor pe canicula?

Este necesar să reglați timpul de mers - dimineața devreme,  seara tarziu. Dacă sunteți obișnuiți să vă plimbați câinele în timpul zilei, încercați să ieșiți pentru o perioadă scurtă de timp și să stați împreună la umbră. Luați întotdeauna apă cu voi. Este mai bine să te plimbi în locuri umbrite, cu multă verdeață, arbori si arbusti, să nu stai pe un câmp deschis. Ciprian Pop

 

Închiderea (lockdownul) a lăsat în stare de sărăcie curcs 23% dintre catalani

 

 

Închiderea (lockdownul)  este sinonimă cu mizeria și a lăsat 23% dintre catalani în sărăcie, potrivit Institutului Național de Statistică al Spaniei. 9 la sută din populație are probleme grave din cauza sărăciei, în Cataluña.

 

În Spania, per ansamblu, scăderea nivelului de trai este și mai pronunțată. Procentul populației cu risc de sărăcie sau excluziune socială a crescut la 26,4% în 2020 (25,3% în 2019), iar 7% dintre spanioli se aflau într-o situație de lipsă materială severă.

 

Catalonia a închis anul 2020 cu 23% din populația sa expusă riscului de sărăcie sau excluziune socială, în timp ce anul precedent procentul a fost de 19%.

 

În anul fiscal curent și următorii, mizeria va crește. Dosarele de reglementare temporară a ocupării forței de muncă cu condiții speciale care sunt încă în vigoare și deficiențele în returnarea creditelor ICO care au fost activate în luna martie a anului trecut, la începutul pandemiei, mai reduc, oarecum, instalarea sărăciei absolute.

 

17 la sută din populația catalană se află deja într-o situație de sărăcie dacă veniturile lor sunt comparate cu cele din anii precedenți, 6,2 la sută suferă de lipsuri materiale severe și 9,8 la sută trăiesc în familii „cu cel puțin un șomee”.

 

Alți 9,2 la sută au probleme în a ajunge la sfârșitul lunii cu veniturile de care dispun și 14,3 la sută au întârziat în mod regulat plățile legate de casă sau achizițiile în rate. 30,6% dintre catalani nu își pot permite să plece în vacanță departe de casă cel puțin o săptămână pe an, iar alți 33,4% se află într-o situație economică care îi împiedică să se confrunte cu cheltuieli neprevăzute.

 

Institutul Național de Statistică stabilește venitul mediu al fiecărui catalan la 14.170 de euro pe an. Aceasta este o cifră scăzută care face ca nivelul de trai din orașe precum Barcelona să nu fie durabil. Ciprian Pop

 

În timpul pandemiei, mai mulți oameni au murit din cauza lockdown-ului decât din cauza coronavirusului în  Canada

 

În timpul pandemiei din Canada, mai mulți oameni au murit din cauza a ceea ce încep să numească „efecte secundare nedorite”de pe urmă închiderii țării  decât din cauza coronavirusului, în special în rândul tinerilor.

 

Cele mai recente date de la Statistics Canada, publicate luni arată că au existat 5.535 de decese în rândul persoanelor sub 65 de ani. În aceeași grupă de vârstă au existat 1.380 de decese legate oficial de coronavirus, adică de patru ori mai puține.

 

Raportul oficial indică faptul că „excesul de mortalitate este, în mare parte, legat de alți factori, cum ar fi creșterea numărului de decese atribuite cauzelor asociate cu utilizarea și abuzul de substanțe psihotrope, inclusiv otrăviri neintenționate (accidentale) și boli și condiții legate de alcool” .

 

Cel puțin pentru moment, agenția canadiana pentru statistică nu oferă suficiente date pentru a estima creșterea otrăvirilor neintenționate sau accidentale, care poate proveni din supradoze accidentale de narcotice, opioide și halucinogene sau chiar din medicamente luate de canadieni  fără prescripție medicală, precum și intoxicații cu alcool și solvenți și pesticide.

 

Ceea ce recunoaște este că întreruperea „disponibilității și a accesului la programe de reducere a utilizării, a serviciilor supravegheate de consum de substanțe și a serviciilor de sprijin pentru prevenirea abuzului de substanțe” ar fi putut juca un rol în reducerea mortalității. În consecință, deși nu au fost sinucideri deliberate, otrăvirile nu au putut fi tratate din cauza imposibilității de a accesa serviciile sociale și de sănătate corespunzătoare din cauza închiderii țării. 

 

În cazul celor cu vârsta sub 44 de ani, numărul de supradoze care au dus la deces a crescut de la 1605 în 2019 la 2.125 în 2020.

 

Numărul deceselor legate de alcool a crescut în grupa de vârstă 45 - 64 de ani (1.790 în 2020 versus 1.525 în 2019) și în grupa de vârstă 0 - 44 ani (480 în 2020; 325 în 2019), deși StatCan adaugă că unele dintre decesele respective ar putea fi atribuite altor boli și afecțiuni, dar au fost atribuite în primul rând bolilor hepatice și tulburărilor mentale sau comportamentale. Ciprian Pop

 

Noua închidere (lockdown), extinsă și în luna iulie a lui 2021, ruinează țăranii din Malaezia

 

La începutul lunii iunie, guvernul malaezian a impus un nou blocaj pentru întreaga țară, care a avut un impact puternic asupra nivelului de trai al populației, cu precădere din mediul rural. Magazinele sunt închise și activitățile „neesențiale” s-au oprit, din nou, în toată țara.

 

Cultivatorii de legume, căpșuni și flori  se plâng de prăbușirea vânzărilor, de creșterea prețurilor și de dificultățile în găsirea lucrătorilor.

 

Cei care se ocupă de numeroasele plantații de ceai, la nord de Capitala, Kuala Lumpur, se plâng și ei de penurie.

 

Fermierii din regiune au fost puternic afectați de blocaje, care au creat o penurie severă de forță de muncă și continuă să țină turiștii departe.

 

"Lucrez de 40 de ani și această situație, cu politicile guvernamentale de blocare a țării, este cea mai gravă criză pe care am trăit-o vreodată", spune Chai Kok Lim, președintele Organizației Cameron Highlands Vegetable Growers Organization.

 

Cazul plantației Cameron Bharat - care gestionează 240 de hectare de culturi de ceai - este emblematic pentru dificultățile din întreaga regiune.

 

Numărul de turiști care vizitează plantația este acum aproape nul din cauza închiderii frontierelor. Plantația a trebuit să închidă două magazine care în mod normal primesc vizitatori, ceea ce reprezintă un venit suplimentar semnificativ.

 

Managerul, Francis Xavier, spune că este și el lipsit de muncitori pentru aceste sarcini ingrate, care atrag puțini malaysieni. În mod normal, majoritatea forței de muncă provine din străinătate. Însă închiderea frontierelor împiedică acești lucrători să intre în Malaezia.

 

„Dacă nu avem suficienți lucrători, nu vom putea să ne menținem programul de producție și asta ne va afecta volumul de afaceri”, explică el.

 

Parveen Kumar Mohan cultivă crizanteme, o floare folosită de minoritatea indiană din Malaezia în festivaluri și ceremonii religioase. De asemenea, îi este greu să găsească de lucru. Și oricum, spune: „Nu pot vinde pentru că nu există cerere. Templele sunt închise și nu există turiști.

 

Chai Kok Lim este convins că în final populația țărănească va pierde. „Din cauza lipsei forței de muncă, producem mai puține legume și prețurile vor crește”, avertizează el, iar frustrarea se strânge și guvernul ar trebui sa știe că stă pe un butoi cu pulbere, prin aceste repetate închideri ale țării, spune el. Ciprian Pop  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitinguri ale oponenților vaccinării obligatorii au avut loc la Atena, Salonic și Patras

30 iulie 2021 Redactia AMOS News

În seara zilei de 28 iulie au avut loc mitinguri masive ale oponenților vaccinării forțate la Atena, Salonic și la Patras. În Capitala Greciei, aproximativ 2000 de persoane s-au adunat în piața centrală Syntagma din fața parlamentului.

Mitingul de la Syntagma s-a desfășurat calm, fără incidente. Poliția era în echipament complet, căști, scuturi din plastic și măști de gaze, potrivit presei locale. Unii dintre aceștia țineau gata de uz rezervoare de gaze lacrimogene, dar echipamentele nu au fost utilizate. „Totul a început din momentul în care am introdus numerele fiscale și de securitate socială individuale, toți oamenii au primit deja un dosar. Nu vrem sa ne vaccinam si nu agream ceva similar cu sistemul de credite sociale”, a spus unul dintre vorbitori.

În orașul Salonic, principala metropola din nordul Greciei si al doilea ca mărime din țara, la Turnul Alb, simbol turistic emblematic al orașului, a avut loc o demonstrație sub sloganul „Nici o vaccinare obligatorie împotriva COVID-19”. Participanții la demonstrație au strigat lozinci împotriva măsurilor restrictive luate de Atena, precum și împotriva vaccinării copiilor.

Oponenții vaccinărilor au organizat un nou miting în orașul port Patras, al treilea ca mărime după Atena și Salonic. Potrivit portalului de știri newsit.gr, aproximativ 20 de protestatari care au protestat împotriva măsurilor restrictive au intrat în biserica Sf. Andrei în timpul marșului și au cântat un acatist.

Conform modificării legislației adoptate de Parlamentul elen, vaccinarea este obligatorie pentru toți angajații structurilor publice și private de asistență socială și de îngrijire a sănătății, termenele pentru primirea primei doze de vaccin sunt stabilite la 16 august și, respectiv, la 1 septembrie. S-a anunțat că cei care nu se vaccinează pot fi suspendați de la muncă fără a fi plătiți pentru această perioadă. Redactor Ciprian Pop

Avionul fostului Președinte Ceaușescu, donat muzeului aviației

30 iulie 2021 Redactia AMOS News

Ceausescu avion

Jetul privat al Președintelui României Socialiste, Nicolae Ceaușescu, vândut la licitație în urmă cu două luni, a fost donat de noul său proprietar, americanul Brian Heidman, Muzeului Național al Aviației Române. Transferul aeronavei Rombac 1-11 a avut loc miercuri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

„Făcând acest cadou, colecționarul speră să păstreze aeronava istorică în colecția altor modele emblematice care au jucat un rol important în istoria aviației”, a declarat casa de licitații Artmark, care a organizat licitația la sfârșitul lunii mai. Astfel, avionul a fost salvat de la casare ca urmare a lichidării flotei fostei companii de stat „Romavia”.

Rombac 1-11 a intrat in licitație pentru 120 de mii de euro. Cu toate acestea, cumpărătorul său nu avea dreptul să-l exporte în afara României. În țară, a fost clasificată drept o „comoară a patrimoniului cultural național mobil”, ceea ce a obligat noul proprietar să aibă grijă de el.

Rombac 1-11 a fost primul și singurul avion comercial cu reacție construit în România (sub licență de la British Aircraft Corporation). Datorită acestei aeronave, România a devenit primul stat socialist, după URSS, în care a fost construit un avion de pasageri. Chiar și motoarele Rolls-Royce au fost fabricate, sub licenta, la fabricile locale.

Avionul de 119 locuri a făcut primul său zbor în 1982, cu un zbor intern, spre Timișoara si o cursa externa, spre Londra, iar Ceaușescu a fost prezent personal la aerodrom, urmărindu-l. Inițial, a fost planificată construirea a 80 de astfel de aeronave, dar doar nouă au fost produse. Acest model a rămas singurul tip de avion de pasageri produs în România.

Aeronava în cauză a fost primul din această linie și a fost folosit de Ceaușescu pentru zboruri oficiale din 1986 până în 1989. Ciprian Pop

 

Mexicul va trimite două nave cu ajutor umanitar în Cuba
Președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a cerut si altor țări să solicite ridicarea sancțiunilor SUA asupra Cubei

 

Guvernul mexican va trimite două nave cu medicamente și alimente în Cuba ca ajutor umanitar. Acest lucru a fost anunțat luni de președintele Andres Manuel Lopez Obrador. "Din orașul eroic Veracruz, care are atât de multe legături cu Havana și Cuba, două nave maritime mexicane vor pleca alimente și medicamente", a spus el într-o conferință de presă.

"Am decis să ne solidarizăm în condițiile blocadei, al cărei scop este de a subordona politic poporul și guvernul Cubei. Am decis să ajutăm", a adăugat Președintele Mexicului. El a cerut și altor țări să prezinte o cerere de ridicare a sancțiunilor SUA asupra Cubei. Potrivit ziarului Milenio, ambarcatiunile ar putea părăsi portul marți. Joi, administrația SUA a adăugat Ministrul Forțelor Armate Revoluționare de la Havana, Alvaro López Mieru și o unitate specială a Ministerului de Interne pe lista sancțiunilor din Cuba. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, Ned Price, a declarat într-un briefing că Statele Unite explorează posibilitatea de a lua măsuri suplimentare pentru a aduce în fața justiției pe cei care, potrivit Washingtonului, sunt vinovați de încălcarea drepturilor omului și reprimarea protestelor din Cuba.

La 11 iulie, televiziunea de stat din Cuba a raportat că au avut loc revolte în mai multe orașe ale republicii. Înainte de aceasta, au început demonstrațiile în masă în orașul San Antonio de los Banos, situat la 24 km sud de Havana. Președintele Miguel Diaz-Canel a făcut apel la apărătorii revoluției cubaneze să iasă în stradă pentru a preveni provocările împotriva autorităților. Potrivit cifrelor oficiale, au existat răniți în ciocnirile cu forțele de ordine. Autoritățile cubaneze au dat vina pe Statele Unite pentru organizarea revoltelor.

 

Mexicul încearcă să redeschidă relațiile diplomatice și comerciale cu Coreea de Nord, a declarat ministrul de externe Marcelo Ebrard.

 

„Avem o poziție de neamestec în întreaga lume, respectăm toate guvernele și vrem să redeschidem și relația cu Coreea de Nord, ca orice altă țară”, a declarat Ebrard reporterilor la finalul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, la New York.

 

Ebrard, un potențial candidat la următoarele alegeri prezidențiale din Mexic, ar putea face apel la baza partidului aflat la guvernare, arătând în același timp independența politicii externe față de SUA.

 

Mexicul a întrerupt legăturile cu Coreea de Nord sub administrația anterioară, iar președinția sa a emis un decret prin care solicită agențiilor guvernamentale să respecte rezoluțiile ONU privind Phenianul.

 

Într-un alt semn de independență a politicii sale spre toate azimuturile și solidaritate umană, guvernul mexican a trimis sâmbătă ustensile medicale în Cuba. „Mexicul, în calitate de președinte al CELAC, va sprijini Republica Cuba prin donația a 800.000 de seringi cu ace”, potrivit Ministerului de Externe de la Ciudad de Mexico.

 

Ciprian Pop


Cuba a sărbătorit "Dia de Rebeldia Nacional"" Ziua Răscoalei Naționale, 26 iulie 1956, fără sărbători de masa

 

Reprezentanții conducerii republicii au depus flori la mormântul lui Fidel Castro din cimitirul memorial Santa Ifigenia din orașul Santiago de Cuba

Una dintre principalele sărbători publice din Cuba - Ziua Răscoalei Naționale - anul acesta a trecut fără sărbătorile obișnuite de masă. Din cauza situației epidemiologice dificile, spun autoritățile de la Havana, evenimentele festive care implică o mulțime mare de oameni au fost anulate.

În ciuda măsurilor , unii cetățeni cubanezi au sărbătorit 68 de ani de la încercarea revoluționară de a asalta cazarmele Moncada din orașul Santiago de Cuba, care a marcat începutul luptei revoluționare împotriva dictatorului Fulgencio Batista. Unele dintre balcoanele caselor private și ale clădirilor guvernamentale afișează steagurile naționale ale Cubei și stindardele roșii și negre ale Mișcării din 26 iulie, care a fost cândva condusă de Fidel Castro.
Ziarele și programele TV ale republicii, luni, au fost dedicate evenimentelor memorabile.

Reprezentanții conducerii republicii au depus flori la mormântul lui Fidel Castro din cimitirul memorial Santa Ifigenia din Santiago de Cuba. Președintele Miguel Diaz-Canel a subliniat că într-un moment în care Cuba se confruntă cu dificultăți, unitatea cetățenilor săi este deosebit de necesară. "Felicitări tuturor cubanezilor și repetați apelul meu pentru pace, muncă, unitate și mișcare comună înainte!" - a scris șeful Statului pe Twitter .


În urmă cu 68 de ani, pe 26 iulie 1953, a fost făcut unul dintre primii pași către victoria revoluției cubaneze - un grup de tineri cu spirit revoluționar condus de Fidel Castro a încercat să asalteze cazarma Moncada din orașul Santiago de Cuba, care era atunci a doua cea mai importantă garnizoană militară a tări. Atacul a eșuat, majoritatea participanților săi au murit, iar supraviețuitorii au ajuns în închisoare sau în exil. Cu toate acestea, această acțiune a marcat începutul luptei armate a poporului cubanez împotriva dictaturii lui Fulgencio Batista. După victoria revoluției din 1959, 26 iulie a fost sărbătorită drept una dintre principalele sărbători naționale din Cuba.

Ciprian Pop

 

Forțele de securitate afgane arestează patru jurnaliști
Aceștia sunt acuzați că au făcut propagandă în favoarea talibanilor, a informat Ariana News.

 

Forțele de securitate afgane au arestat patru jurnaliști în provincia Kandahar, la granița cu Pakistanul. Ministerul de interne al țării a declarat marți că jurnaliștii de la postul de radio Millat Chag din Kandahar au fost reținuți după ce au vizitat zona Spin-Boldak, care fusese capturată de talibani, pentru a raporta.

"Jurnaliștii au fost reținuți pentru că au făcut propagandă în favoarea talibanilor", a declarat canalul de televiziune afgan Ariana News, citat de  purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne afgan , Mirwais Stanekzai. Potrivit acestuia, guvernul afgan aderă la libertatea de exprimare. Acuzațiile împotriva jurnaliștilor sunt bine documentate, forțele de securitate vor investiga în cadrul legii, a spus el. Guvernul afgan a acuzat talibanii că au ucis civili în zona Spin Boldak. În special, există rapoarte despre masacrul rudelor șefului poliției din Kandahar, Abdul Razik, care a fost ucis în 2018. Talibanii au negat acuzația și i-au invitat pe jurnaliști să viziteze locul presupusei crime. Autoritățile au interzis jurnaliștilor să viziteze Spin Boldak, dar trei reporteri de la postul local de radio Millat Chag - Bismilla Vatandost, Kudratullah Sultani și Mohibullah Obaidi - și un cameraman care colaborează si cu agenția de știri Xinhua (China Noua) - au vizitat zona controlată de talibani, a declarat canalul. Ciprian Pop

 

Guineea Ecuatorială închide ambasada de la Londra din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britani

Guineea Ecuatorială închide ambasada la Londra din cauza sancțiunilor împotriva fiului președintelui

Autoritățile Guineei Ecuatoriale închid ambasada țării africane de la Londra pentru a protesta împotriva sancțiunilor împotriva fiului șefului statului african, a declarat ministrul de externe al țării, Simeon Oyono Esono.
Săptămâna trecută, Marea Britanie a anunțat sancțiuni împotriva vicepreședintelui Guineei Ecuatoriale și a altor patru demnitari suspectați de corupție. Vicepreședintele Guineei Ecuatoriale și fiul actualului președinte al țării, Teodoro Nguema Obiang Mange, potrivit autorităților britanice, a delapidat ilegal fonduri publice pentru a „finanța un stil de viață risipitor”.

„Prima decizie a guvernului a fost închiderea completă a misiunii noastre diplomatice de la Londra,“ Agence France-Presse citează cuvintele ministrului de externe al țării, vorbind în direct într-un discurs difuzat de Televiziunea de stat.

Într-o declarație a guvernului britanic, în special, se spunea saptamana trecută că Obiang Mange cumpărase o casă la Paris pentru 100 de milioane de dolari, un avion privat pentru 38 de milioane de dolari, precum și lucrurile cântărețului Michael Jackson scoase la licitație , inclusiv o mănușă cu cristale pentru 275.000 de dolari. Ciprian Pop

 

Azerbaidjanul va introduce pașapoarte COVID


În Azerbaidjan, pașapoartele COVID vor fi obligatorii la intrarea în restaurante, centre comerciale și hoteluri, de la 1 septembrie

Prezența unui pașaport COVID pentru vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie la intrarea în restaurante, centre comerciale și hoteluri din Azerbaidjan, de la 1 septembrie. Cabinetul de Miniștrii al țării a luat o decizie in acest sens luni Cabinetul de miniștri din Azerbaidjan a adus modificări rezoluției „Cu privire la măsurile legate de extinderea regimului special de carantină și eliminarea unor restricții”. Azerbaidjanul introduce pașapoarte COVID pentru străin

 

În plus, cerința de a avea un pașaport COVID se va aplica și în instituțiile de învățământ, restaurante, hoteluri și centre comerciale. „De asemenea, toți cetățenii cu vârsta peste 18 ani care studiază în instituții de învățământ superior sau secundar trebuie să aibă pașaport COVID", a declarat Cabinetul de Miniștri în decizia sa.


Azerbaidjanul încă nu discută sau planifică deschiderea frontierelor terestre închise din cauza pandemiei coronavirusului, a declarat Shahmar Movsumov, purtător de cuvânt al consiliului de miniștri, asistent al președintelui republicii. "În prezent, problema deschiderii frontierelor terestre nu este discutată sau avută în vedere", a spus Movsumov într-un briefing de presa, luni. Ciprian Pop

Coreea de Sud și Coreea de Nord restaurează liniile de comunicație rupte
Coreea de Sud și Coreea de Nord (RPDC) au restaurat liniile de comunicație întrerupte în urmă cu un an

Liniile de comunicare dintre Coreea de Sud și RPDC, întrerupte în 2020, au fost restabilite după un acord corespunzător între liderii celor două țări în corespondență, a declarat administrația prezidențială a Republicii Coreea.
Potrivit Seulului, comunicarea a fost stabilită pentru prima dată în 14 luni de la încetarea tuturor liniilor la 9 iunie 2020. Organismele autorizate ale celor două state au făcut primul apel la ora 10.00 (ora 03.00, ora României).
„Cele două State coreene, pe 27 iulie, la ora 10.00 dimineață, au decis să restabilească liniile de comunicații care au fost rupte în tot acest timp și au făcut primul apel ... Sperăm că restaurarea liniei de comunicație inter-coreene va avea un efect pozitiv asupra dezvoltării și restabilirii relațiilor dintre cele două Capitale", spune Seulul.

 

În vara anului 2020, relațiile inter-coreene au cunoscut un recul, in timp ce ce activiștii anti-Phenian din Coreea de Sud au trimis pliante de propagandă și materiale către nord.

 

Apoi, Phenianul a semnalat o întrerupere completă a tuturor liniilor de comunicații cu Sudul, inclusiv a canalelor militare și a unei linii speciale între conducerea superioară a celor două țări. Ulterior, pe 16 iunie 2020, Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de coordonare cu Seulul, amplasat in Complexul industrial de la Kaesong.Ciprian Pop

 

Ambasadorul rus la Washington a invitat Statele Unite să coopereze cu tara sa  în lupta împotriva incendiilor forestiere

Autoritățile locale din Federația Rusă și cele din Statele Unite ar putea stabili un dialog pe tema combaterii incendiilor forestiere, din care cauză suferă regiunile din ambele țări, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoly Antonov .„Avangarda relației noastre poate fi problema protecției mediului, lupta împotriva dezastrelor naturale și a celor provocate de om, de exemplu, a incendiilor forestiere. Astfel, în fiecare an, in vestul Statelor Unite, dar și in Siberia Rusă ne confruntăm cu acest flagel. În prezent, statele Washington, Oregon și California sunt în flăcări. Avem o situație dificilă si noi, in Yakutia. De ce nu stabilesc autoritățile locale un dialog pe această temă?, a spus Antonov la deschiderea anualei întâlnire a parteneriatului ruso-american din Pacific. Ciprian Pop

 

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a cerut „curățarea molozului” în relațiile dintre cele două țări

Potrivit ambasadorului, "relațiile dintre cele două țări traversează o perioadă dificilă"

Mișcarea în abisul crizei în relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite va continua dacă dărâmăturile acumulate nu vor fi înlăturate, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov . "Nu este un secret faptul că relațiile bilaterale traversează o perioadă dificilă. S-au acumulat grămezi colosale de probleme, fără rezolvarea cărora este imposibil să oprești mișcarea către abisul unei crize și mai mari", a declarat ambasadorul la deschiderea celei de-a 26-a reuniuni anuale a parteneriatului ruso-american din Pacific (RAPP). Potrivit acestuia, întâlnirea președinților Federației Ruse și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, la 16 iunie, la Geneva, a avut drept scop inversarea acestei tendințe și „încercarea de a începe calea către cel puțin o normalizare minimă”. "Discuțiile s-au purtat într-un spirit de principii. Liderii celor două țări au abordat practic toate problemele bilaterale cheie. Înțelegerea la care s-a ajuns sau, așa cum o numește Putin, „ flacăra de încredere "este baza pe care o construim astăzi în activitatea noastră privind stabilitatea strategică, securitatea cibernetică și problema prezenței diplomatice,  zona arctică , clima, economia ", a spus Antonov. Ciprian Pop

 

Autoritățile din mai multe orașe chinezești intenționează să interzică persoanelor nevaccinate să viziteze unele locuri publice

 30 iulie 2021 Redactia AMOS News

Autoritățile din mai multe orașe chinezești intenționează să interzică persoanelor nevaccinate să viziteze unele locuri publice. În special, vorbim despre școli, spitale, centre comerciale. Acest lucru este raportat de canalul de televiziune NDTV.

Astfel de informații au venit până acum din orașele mici conform standardelor chineze, cum ar fi Chuxiong din provincia Yunnan (populație de aproximativ 500 de mii de persoane) și din alte orașe din provinciile Sichuan, Jiangxi, Guangxi, Fujian.

Mai mult, după cum specifică canalul, autoritățile locale de acolo au anunțat planuri de vaccinare până la 70-80% din populație, ceea ce depășește sarcina stabilită chiar de guvernul chinez de a vaccina până la 64% din populație.

În special, administrația Chuxyun a spus că cetățenii cu vârsta de 18 ani și peste care nu sunt vaccinați cu cel puțin prima doză până pe 23 iulie, „nu vor avea permis accesul în locuri publice precum spitale, maternități, grădinițe, școli, biblioteci, muzee și transportul public ”. Politici similare sunt raportate și din alte regiuni ale țării.

Ciprian Pop

Statele Unite au numit momentul probabil al începerii războiului cu China

Beijingul ar putea ataca Taiwanul susținut de SUA până în 2027, centenarul Armatei Populare de Eliberare a Chinei.
Această opinie a fost exprimată de șeful statului major comun al armatei americane, generalul Mark Milli. Potrivit acestuia, în acest moment nu există semne că RPC intenționează să atace Taiwanul în următoarele 12-14 luni.

Cu toate acestea, până în 2027, acest lucru se poate întâmpla. După cum a menționat Milli, astăzi Beijingul continuă să-și construiască forțele terestre, aeriene și navale pentru a se pregăti în mod corespunzător pentru invazia Taiwanului.

La randul sau, Popular Mechanics sugerează că bătălia pentru insulă ar putea începe în 2035, nu în 2027. Atunci Beijingul va avea timp să se pregătească și mai bine pentru desfășurarea ostilităților și aterizarea pe insulă prin strâmtoarea care o separă de continent. Ciprian Pop

Iancu Guda: Peste 90% din companiile din domeniul HoReCa au un grad de îndatorare de peste 90%

 28 iulie 2021 Redactia AMOS News

 

Peste 90% din companiile din domeniul HoReCa au un grad de îndatorare de peste 90%, iar şapte din zece companii au ajuns să prezinte un grad ridicat de insolvenţă, în 2020, a avertizat miercuri, într-o conferinţă de presă, analistul financiar Iancu Guda.

„HoReCa este cu siguranţă cea mai afectată industrie din România în contextul pandemiei.(…) Ne-am uitat pe situaţiile financiare ale tuturor companiilor din România active în această industrie, având în vedere codul CAEN. Am acoperit şi spectrul turismului (…). HoReCa este o industrie care a fost sever afectată pe parcursul anului 2020. Cifrele confirmă o scădere a vânzărilor cu 39% şi profitul mediu în industria HoReCA a scăzut cu 77%. Ca să înţelegeţi severitatea acestor cifre, practic vânzările sunt aproape la jumătate şi profitul de patru ori mai mic. Pentru fiecare 100 de lei cifră de afaceri obţinuţi de HoReCa în 2020, corespondentul pe 2019 era de 164 de lei , iar profitul de la 20 de lei la doar 5 lei. Vorbim de o industrie afectată din perspectivă comercială, vânzări şi profituri. Dar implicaţiile pe lanţ sunt creşterea îndatorării din cauza decapitalizării acestor firme. Practic nu s-au mai rostogolit fondurile pe capital de lucru, profiturile au scăzut şi jumătate din companiile din această industrie au un grad de îndatorare de peste 90%. Dacă luăm în considerare şi bilanţul, şi gradul de îndatorare foarte ridicat, şi profitabilitatea foarte scăzută, pe parcursul anului 2020, din 10 companii active în HoReCa şapte au ajuns să prezinte un risc ridicat de insolvenţă. Situaţia în 2019 arată mai bine. Erau doar trei companii cu risc ridicat de insolvenţă”, a atras atenția Guda.

68 de ani de la încheierea războiului din Coreea 

 

La 28 iulie 1953, a doua zi după semnarea armistițiului care, teoretic, a adus o încetare a focului în   războiului coreean, Președintele nord coreean, KIM IL SUNG, a vorbit națiunii.

 

Cuvintele sale sunt la fel de pertinente astăzi ca acum 68 de ani.

 

„Coreea este una, națiunea coreeană este omogenă, iar Coreea aparține poporului coreean", spunea el.

 

Toate partidele politice patriotice, organizațiile sociale și oamenii din nordul și sudul Coreei care nu doresc fratricidul, dar doresc integritatea teritorială și unitatea națională, pot și trebuie să-și pună mâna în vedere reunificarea și independența națională, indiferent de acțiunile lor din trecut și de diferența de puncte de vedere politice și credințe religioase.

 

Suspendarea acțiunii militare pe frontul coreean nu înseamnă că imperialiștii americani au renunțat complet la planul lor agresiv împotriva Coreei. Încheierea Acordului de Armistițiu reprezintă o încetare a focului și un prim pas către soluționarea pașnică a problemei coreene, dar nu înseamnă niciodată o pace durabilă.

 

Acum avem 68 de ani de istorie care să ne spună că Statele Unite nu vor accepta cu ușurință nici măcar o relaxare între cele două jumătăți ale Coreei, darămite reunificarea lor pașnică independentă.

 

A devenit clar că pacea nu poate fi realizată decât - așa cum a afirmat Președintele KIM IL SUNG în 1953 - prin dorința și acțiunea comună a oamenilor din jumătatea de Nord și de Sud a Coreei. Ciprian Pop

 

Este ilegal să se solicite un pașaport de sănătate pentru a accesa spațiile comerciale, o spune și Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare

 

Ieri, Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare a suspendat provizoriu măsura impusă de guvernul autonom din Insulele Canare pentru a solicita pașaportul vaccibal sau un test de diagnosticare tip RT-PCR pentru a accesa hotelurile și unitățile de catering.

 

Decizia autorităților a fost atacată atât de Asociația Unităților de Ospitalitate din Tenerife, cât și de Cercul Antreprenorilor și Profesioniștilor din sudul Tenerifelor, iar Curtea este de acord cu aceștia.

 

Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare suspendă, de asemenea, închiderea totală între 0 și 6 dimineața a localului și limita de capacitate din interiorul unităților.

 

Camera a respins deja alte măsuri ale guvernului autonom, cum ar fi stingerea sau închiderea in  interiorul unităților de pe insule.

 

La rândul său, hotărârea Curții Supreme din 26 iulie neagă carantina de noapte, declarând-o.

 

În ceea ce privește cerința așa-numitului „certificat covid” de acces în interiorul hotelurilor, Camera face trimitere la jurisprudența, atât a Curții Constituționale, cât și a Curții Europene a Drepturilor Omului, care consideră că datele referitoare la sănătate sunt incluse în legea vieții private din Spania . Prin urmare, aceste date nu pot fi solicitate „în acest context”.

 

În consecință, din punct de vedere științific, această pandemie este o fraudă și fiecare dintre măsurile puse în aplicare din martie anul trecut este ilegală. Toate administrațiile din Spania , atât cele centrale, cât și cele autonome, sunt în culpă.

 

"Ceea ce trebuie să  gândim foarte serios este dacă vrem să trăim într-o țară în care un chelner trebuie să ne ceară pașaport de sănătate înainte de a lua o bere", spun spaniolii. Ciprian Pop

Avioanele ruse de transport greu au zburat în Cuba cu ajutorul umanitar

Ministerul rus al Apărării a raportat plecarea a două avioane AN 124 "Ruslan", cu o încărcătură de ajutor umanitar de la aerodromul militar Chkalovsky de lângă Moscova către Cuba, transportand peste 88 de tone de marfă spre Havana, inclusiv alimente, echipamente de protecție personală și mai mult de 1 milion de măști.

 

 Ministrul rus al Apărării, Shoigu a vorbit despre măsurile legate de creșterea activității teroriste în Afganistan

 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că se lucrează deja la neutralizarea amenințărilor de pe teritoriul Afganistanului, unde există o creștere a activității teroriste. "Astăzi, lucrările comune sunt în prim plan pentru a neutraliza amenințările din teritoriul Afganistanului vecin. Retragerea pripită a trupelor străine de acolo a provocat o degradare rapidă a situației și o creștere a activității teroriste. Această situație necesită adoptarea de măsuri adecvate. O astfel de lucrare este deja în desfășurare ", a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, miercuri, în discuții cu omologul sau tadjik, Sherali Mirzo, la Dușhanbe. Ministrul rus a menționat că, pentru a practica acțiuni de respingere a amenințărilor teroriste în direcția afgană, au fost planificate o serie de exerciții comune - atât pe o bază bilaterală, cât și în cadrul CSTO si se iau si alte măsuri.

"Au fost organizate livrări suplimentare gratuite de arme și echipamente rusești pentru echiparea armatei tadjice. Continuăm să instruim personalul militar calificat tadjik, atât în universitățile noastre militare, cât și prin prisma bazei militare rusești din țara, in vederea consolidării potențialului de luptă pentru respingerea în comun a posibilei penetrări a militanților ", a spus Shoigu. El a subliniat că partea rusă este pregătită „să ofere orice sprijin necesar prietenilor tadjici”. Ciprian Pop

Alimente bogate în calciu pentru întărirea oaselor

 

Calciul este un mineral esențial care vă ajută să vă întărească oasele și are substanțe nutritive cheie, cum ar fi vitamina D. Organismul nu produce acest mineral pe cont propriu, de aceea este important să consumați cantități adecvate de mineral în dieta dvs., în fiecare zi. Există multe alimente bogate în calciu în afară de laptele de vacă și produsele lactate. Conform USDA, un pahar de lapte 1% conține aproximativ 305 miligrame din acest mineral. Cu toate acestea, există multe alte alimente care conțin chiar mai mult calciu decât laptele de vacă. Majoritatea adulților necesită aproximativ 1.000 de miligrame de mineral pe zi, potrivit portalului medical Eatthis.

O jumătate de cană de tofu obișnuit conține 434 miligrame de calciu, adică cu 100 miligrame mai mult decât ai găsi într-un pahar de lapte de vacă. Nutriționiștii recomandă să încorporați tofu în dieta dvs. cu paste și brânză, lasagna și alte ingrediente de brânză fără lactate. O ceașcă de spanac gătit conține 250 de miligrame de calciu, așa că, dacă mâncați încă un sfert de cană, veți consuma mai mult mineral decât ceea ce ați obține într-un pahar de lapte. Migdalele în sine sunt o sursă bună de calciu. Cu toate acestea, un pahar de lapte de migdale conține 450 de miligrame de calciu.

O cutie medie de sardine conține aproximativ 325 miligrame de calciu. Experții recomandă consumul de sardine cu cereale integrale sau biscuiți pe bază de semințe. În cele din urmă, o ceașcă de suc de portocale din pulpă conține 350 de miligrame de calciu, ceea ce reprezintă aproximativ 25% din dieta recomandată. Ca să nu mai vorbim, obțineți 100% din necesarul zilnic de vitamina C cu această băutură.

Ciprian Pop

 

Ambasadorul Chinei spune că relațiile dintre Beijing și Washington se confruntă cu provocări Cu toate acestea, au un mare potențial, spune Qin Gang.

 

Relațiile dintre China și Statele Unite se află într-un moment critic, dar nu numai că se confruntă cu amenințări și provocări, dar au și potențial. Acest lucru a fost declarat de noul ambasador chinez în Statele Unite, Qin Gang, vorbind reporterilor la sosirea sa la Washington.

 

"Relațiile sino-americane se află într-un nou punct critic, se confruntă cu un număr mare de dificultăți și provocări, dar în același timp au oportunități și potențial uriaș", s spus diplomatul la sosirea sa în Statele Unite. Joi. „Modul în care se vor dezvolta aceste relații este important pentru bunăstarea popoarelor din cele două țări și pentru viitorul întregii lumi. Dezvoltarea sănătoasă și stabilă a relațiilor sino-americane este speranța comună a popoarelor din cele două țări și pentru întreaga comunitate internațională ", a spus ambasadorul.

 

El a mai menționat că „ușa relațiilor China-SUA, care este deja deschisă, nu poate fi blocată”. „Acesta este spiritul vremurilor, tendința generală și aspirațiile popoarelor”, a spus Qin Gang.

 

Ambasadorul Chinei în Statele Unite, Qin Gang, a sosit miercuri la Washington, în locul lui Cui Tiankai, care a fost numit ambasadorul Chinei în Statele Unite în aprilie 2013. În iunie, Ambasada Chinei în Statele Unite a anunțat că Cui Tiankai își va părăsi curând postul și se va întoarce în patria sa.


Qin Gang s-a născut în martie 1966 la Tianjin, din 1988 lucrează în structura Ministerului de Externe. În 2002-2005, a ocupat funcția de consilier la Ambasada chineza în Regatul Unit, în 2005-2010, a fost șef adjunct al Departamentului de Informare și Presă, precum și reprezentant oficial al Ministerului Afacerilor Externe al RPC . În 2014-2017, a fost ministru adjunct al afacerilor externe și șef al departamentului protocol al ministerului de externe, din 2018 a ocupat funcția de ministru adjunct al afacerilor externe al Chinei. Ciprian Pop

 

 

Potrivit Reprezentantului Special al Președintelui Federației Ruse pentru Afganistan, directorul Departamentului II, Asia al Ministerului de Externe de la Moscova, Zamir Kabulov, "talibanii controlează fără echivoc mai mult de jumătate din teritoriul Afganistanului"

 

În același timp, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Afganistan și-a exprimat îndoielile că mișcarea ar putea captura întreaga republică. Mai mult de jumătate din teritoriul Afganistanului se află sub controlul militanților mișcării radicale talibane. Acest lucru a fost declarat joi într-un briefing online de către reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Afganistan, directorul celui de-al doilea departament pentru Asia al Ministerului de Externe moscovit, Zamir Kabulov.

"Este, în orice caz, mai mult de jumătate, fără echivoc", a spus el, răspunzând la întrebarea legată de gradul de control al talibanilor asupra teritoriului Afganistanului.

 

În același timp, Kabulov a menționat că este puțin probabil ca talibanii să fie capabili să pună mâna pe întreg teritoriul țării.

 

El a adăugat, de asemenea, că Rusia este îngrijorată de posibilitatea consolidării pozițiilor militanților organizației teroriste „Statul Islamic”  în nordul Afganistanului.

 

„Rămâne dezvoltarea multivariată a evenimentelor și suntem preocupați, în primul rând, de posibila perspectivă că ISIS și grupuri teroriste internaționale similare vor profita de haosul apărut pentru a-și consolida pozițiile în nordul Afganistanului pentru a dăuna securității și stabilității statelor din Asia Centrală" a spus diplomatul.

 

Kabulov a subliniat faptul că talibanii și IS sunt dușmani amari. „Dacă numim lucrurile după numele lor proprii, mișcarea talibană a luptat și a combătut cel mai activ și eficient ISIS  în Afganistan, spre deosebire de toate celelalte, inclusiv actualul guvern și forțele SUA-NATO , cu cât talibanii vor distruge elementele ISIS, cu atât situația va fi mai ușoară ", a adăugat acesta.

Nivelul traficului de droguri din Afganistan, a precizat Kabulov, nu ar trebui să fie asociat cu situația politică din republică. "Fluxurile și volumurile de opiacee care provin din Afganistan depind de situația de pe piața neagră a drogurilor controlate de infractori internaționali", a spus el.

Potrivit acestuia, nivelul actual al traficului de droguri nu depinde de dispoziția politică din țară. Următoarea întâlnire a membrilor „troicii” extinse (Rusia, SUA, China, Pakistan) cu privire la soluționarea păcii afgane va avea loc la începutul lunii august la Doha, Capitala Qatarului, a spus Kabulov.


„Suntem în contact telefonic constant cu colegul meu [Reprezentantul special al SUA pentru Afganistan Zalmay] Khalilazd, care este acum [la] Washington”- a declarat reprezentantul special al președintelui rus.

„Recent, la Beijing a fost numit un nou reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe pentru Afganistan, pe care încă nu-l știu, dar sper să-l văd la Doha pe 11 august. Vom continua sa avem consultări aprofundate, atât în formatul bilateral, cât și în troica extinsă. "și sunt pregătiți pentru conversații mai largi cu jucătorii internaționali interesați", a adăugat el.

Participarea Turciei

Reprezentantul special al președintelui a recunoscut că, în viitor, Turcia ar putea deveni un participant la procesul de soluționare pașnică. "Un astfel de format există deja. Turcia nu participă încă la acesta, dar acest lucru nu înseamnă că nu va participa în viitor", a spus el, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să se creeze un format multilateral de negocieri asupra Afganistanului după exemplul formatului Astana despre Siria, cu participarea Turciei. „Am definit criteriile împreună cu chinezii, americanii, pakistanezii. De îndată ce vom putea începe cu succes negocierile inter-afgane, va începe următoarea fază a asistenței internaționale, aceasta va fi deja economică. Asistența acordată Afganistanului pentru restabilirea sfera socio-economică ", a adăugat el.

 

Kabulov a mai menționat că încercarea Turciei de a găzdui o conferință internațională despre Afganistan la Istanbul nu a dat încă rezultate. „Turcia, prin acordul cu americanii, după ce a uitat să notifice Kabul oficial, a fost de acord să preia atât securitatea, cât și activitățile aeroportului internațional Kabul", a spus diplomatul. „Aveam anumite îndoieli cu privire la acest lucru. Talibanii au respins fără echivoc și au condamnat o astfel de decizie, subliniind că Turcia rămâne membru NATO, ceea ce înseamnă că acordurile privind retragerea tuturor trupelor străine se aplică și ei ".

 

 

Dialogul ruso-american in Afghanstan

Kabulov consideră că dialogul ruso-american cu privire la un acord afgan se dezvoltă pozitiv. "Dialogul dintre Rusia și Statele Unite [despre Afganistan] se dezvoltă, în general, pozitiv", a spus el.

După cum a remarcat Kabulov, interesele Federației Ruse și ale Statelor Unite în situatia afgană coincid în general. „Interesele [ale Rusiei și ale Statelor Unite ale Americii asupra soluționării situației afgane] în ansamblu coincid, întrucât pornim de la înțelegerea faptului că nimeni nu este interesat să transforme Afganistanul într-un paradis al terorismului internațional, din care poporul afgan însuși și întreaga lume din jurul lor suferă în primul rând. Avem, așadar, același obiectiv",  a spus el.

 

Trimisul special al președintelui rus pentru Afganistan a subliniat, de asemenea, că retragerea trupelor americane din Afganistan nu mai este o conversație de fond, deoarece cea mai mare parte a armatei americane a părăsit această țară. „Americanii au plecat deja, aceasta nu este o conversație de fond", a remarcat Kabulov. „Rusia este interesată de calmarea Afganistanului, fiind independent de oricine, vrem un stat independent, moderat autosuficient și neutru".

 

Influența Federației Ruse în Afganistan

Influența regională puternică a Rusiei pe fondul situației actuale din Afganistan va crește mai mult odată cu retragerea finală a trupelor americane din republica islamică, a spus Kabulov.
„Rusia are deja o influență destul de puternică în regiune", a spus el, răspunzând la o întrebare cu privire la o schimbare calitativă a poziției Moscovei în regiune cu retragerea americanilor din Afganistan. „Va crește obiectiv, în special în aceste condiții turbulente, deoarece sprijinul partenerilor noștri din această regiune are o influență directă asupra intereselor noastre de securitate națională. Influența este, în mod obiectiv, în creștere. " În același timp, trimisul special a menționat, de asemenea, că nu se poate conta pe un mediator universal și unic extern într-o soluționare cuprinzătoare a problemei afgane astăzi. "O astfel de țară nu există. Iar, cei mai influenți "brokeri"" externi sunt Rusia, Statele Unite, Republica Populară Chineză și Republica Islamică Pakistan", a subliniat el.

 

 

 

 

Cine este Kabulov si de ce au relevanta cele spuse de el cu privire la situatia afghana?

 

Zamir Kabulov, născut la 22 iunie 1954)  a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Islamică Afganistan până pe 21 septembrie 2009.

 

Oficial, Kabulov, care s-a născut în Uzbekistanul sovietic, a absolvit Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova în 1977 și a continuat să lucreze în diferite posturi diplomatice în birourile centrale ale Ministerului Afacerilor Externe și în străinătate, în special în Afganistan.  Din 1979 până în 1983 a lucrat în ambasada sovietică din Iran.

 

Din 1983 până în 1987 a fost Secretar 2 la Ambasada sovietică la Kabul, de asemenea responsabil de relațiile cu presa. Din 1987 până în 1991 a lucrat la Ministerul de Externe din Moscova și a studiat la Academia Diplomatică din Moscova. În 1991-1992 a fost Consilier la ambasada sovietică / rusă de la Kabul și după ce ambasada a fost închisă când mujahedinii au preluat controlul asupra Kabulului, a fost trimis la Ambasada Rusiei din Pakistan.

În 1995, Kabulov a luat parte la discuții cu talibanii în încercarea de a asigura eliberarea unui echipaj rus al unei aeronave cargo Il-76, avion a fost forțat să aterizeze în Kandahar. În timpul acestor discuții s-a întâlnit cu liderul taliban Mullah Mohammed Omar. Între 1996-1998, Kabulov a fost consilier politic superior într-o misiune specială a Organizației Națiunilor Unite pentru Afganistan, cu sediul în Pakistan. Între 1998 și 2004, Kabulov a lucrat ca director adjunct al Ministerului de Externe al celui de-al treilea departament pentru Asia și a fost un reprezentant special al ministrului de externe în cadrul discuțiilor din 2001 asupra Acordului de la Bonn pentru Afganistan.

La 18 martie 2004, Kabulov și-a prezentat acreditările diplomatice lui Hamid Karzai, șeful statului islamic de tranziție din Afganistan. Kabulov a criticat misiunea NATO din Afganistan, considerând-o ineficientă, din cauza presupusei neglijențe a NATO în înțelegerea tradițiilor naționale, religioase și culturale din Afganistan. 

 

Corespondentul New York Times, John F. Burns, care l-a intervievat pe ambasadorul Kabulov în octombrie 2008, susține că Kabulov „nu este un ambasador obișnuit, ci un extrem de fin cunoscător al zonei, după ce a funcționat ca ofițer operativ al KGB la Kabul - și în cele din urmă rezident, probabil cel mai bun cadru al KGB cunoscător al spațiului - în anii 1980 și 1990, în timpul și după ocupația militară sovietică de nouă ani. 

În 2019, Kabulov a declarat pentru Associated Press că Statele Unite „au eșuat complet” în Afganistan și au permis Moscovei să fie un broker de pace în regiune.  Ciprian Pop

 

Ministerul rus de Externe face referire la apariția unui nou punct fierbinte în nordul Afganistanului Adjunctul Șefului diplomației de la Moscova, Rudenko semnalează pentru media moscovita ca provinciile din nordul Afganistanului se transformă într-un nou punct fierbinte

 

"Talibanii controlează practic complet granița cu Tadjikistan. Numeroase organizații teroriste internaționale, în special sucursalele ale ISIS și al-Qaeda, își consolidează pozițiile", a spus el într-un interviu acordat RIA Novosti. De asemenea, teroriștii din zonele de război din Orientul Mijlociu și Africa de Nord se îndreaptă spre regiune. "Procesul de recrutare a persoanelor din Asia Centrală în rândul acestor organizații se află într-o fază activă . Producția de droguri a atins cote record", a descris Rudenko situația. Ceea ce se întâmplă este o amenințare directă pentru Asia Centrală, a spus diplomatul.


„Împărtășim temerile corespunzătoare ale vecinilor noștri. <...> Importanța menținerii unei activități comune coordonate pentru a minimiza impactul negativ al acestor riscuri asupra securității țărilor noastre a fost remarcat, în special, în timpul celei de-a patra întâlniri a șefilor serviciilor de informații externe din Rusia și statele din Asia Centrală, la Tașkent la 16 iulie, și într-o declarație comună adoptată ca urmare a acestei întâlniri", a spus el. Ciprian Pop

 

În Franța, 114 mii de oameni au mărșăluit împotriva pașapoartelor sanitare
La Paris au avut loc multiple demonstrații

 

Protestele împotriva introducerii permiselor sanitare obligatorii destinate vizitării cafenelelor și restaurantelor în timpul pandemiei coronavirusului au adunat 114 mii de persoane in stradă, sâmbătă, în Franța. 


La Paris au avut loc trei demonstrații. Potrivit autorităților, 18 mii de persoane au participat la ele. Poliția orașului a trebuit să blocheze multe străzi centrale timp de câteva ore. Participanții la marș, care a avut loc în sudul Parisului, au scandat sloganurile „Libertate” și „Trecere sanitară - nu”. Oamenii au cântat Marseieza și au cerut guvernului să abandoneze planurile de a introduce noi restricții. Demonstrații similare au avut loc sâmbătă la Nantes, Strasbourg, Perpignan, Bordeaux, Nisa, Toulouse și in alte orașe. Ciprian Pop

 

Popularitatea lui Macron în rândul tinerilor a scăzut după înăsprirea măsurilor de carantină

 Anunțul președintelui francez Emmanuel Macron de măsuri de înăsprire pentru combaterea epidemiei de coronavirus a provocat o scădere accentuată a popularității sale în rândul tinerilor. Acest lucru este dovedit de rezultatele unui sondaj lunar realizat de Ifop, comandat de săptămânalul parizian Le Journal du Dimanche și publicat in acesta duminică. Aceste măsuri includ vaccinarea obligatorie a personalului medical, utilizarea sporită a permiselor sanitare, fără de care accesul la cinematografe, concerte, cafenele și restaurante, muzee și supermarketuri va fi acum imposibil.

Nemulțumirea tinerilor față de liderul țării a crescut cu 13 puncte procentuale, iar în grupul de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani la nivelul de 51%. Acțiunile lui Macron, care, în special, susține demiterea celor care nu au fost vaccinați, sunt condamnate de 68% dintre persoanele din grupa de vârstă de la 25 la 34 de ani și 66% dintre respondenții din grupul de la 35 la 49 de ani.  În ambele cazuri, o creștere a nemulțumirii a fost observată cu 7 puncte procentuale. În același timp, respingerea măsurilor în rândul meșterilor și lucrătorilor din comerț este foarte vizibilă - a crescut cu 15 pp și este de 70%. În cercurile de proprietari de firme și întreprinderi, numărul persoanelor nemulțumite a crescut cu 13 puncte procentuale (67%), în timp ce printre straturile medii ale populației, în special angajații, indicatorul au crescut cu 11 puncte procentuale (68%), în rândul lucrătorilor, nemulțumirea a crescut cu 8 pp (74%). În termeni politici, cele mai negative evaluări ale măsurilor lui Macron vin din zona susținătorilor partidelor de extremă stângă și extremă dreaptă o creștere a indicatorului cu 21 de puncte procentuale, respectiv 6 puncte procentuale. Numărul nemulțumiților față de premierul Jean Casteks a crescut, de asemenea,  cu 3 pp (60%). Sondajul a fost realizat online și telefonic în perioada 13-15 iulie, pe baza unui eșantion reprezentativ de 984 de persoane.
Ciprian Pop

 

Slovacii care împotriva vaccinării  au blocat centrul Capitalei, Bratislava


Canalul TV TA3 transmite in aceasta dupa-amiaza ca adversarii vaccinării împotriva coronavirusului au blocat centrul orașului Bratislava

Spațiul din fața Palatului Prezidențial și o serie de străzi învecinate din centrul orașului Bratislava a fost blocat joi de aproximativ 2000 de protestatari împotriva vaccinării împotriva coronavirusului, potrivit presei locale.
"Protestatarii au anunțat că declară o grevă generală împotriva restricționării drepturilor și împotriva genocidului poporului slovac. Manifestanții țin pancarte și strigă lozinci care o critică pe președinta Zuzana Čaputova, membrii guvernului și ai parlamentului. 


Poliția a blocat traficul în fața Palatului Prezidențial și pe unele străzi învecinate și îi îndeamnă pe șoferi să ocolească temporar zona. Un uriaș blocaj de trafic s-a format în centrul orașului Bratislava. Potrivit canalului TV, acțiunea nu a fost anunțată anterior, prin urmare, este considerată de autoritățile slovace ca fiind ilegală. Cu toate acestea, poliția doar urmărește și evaluează situația. 

Săptămâna trecută, în timpul unei acțiuni similare în fața clădirii parlamentului, poliția a folosit tunuri de apă pentru a dispersa participanții. Ciprian Pop

 

China primește o delegație oficială a talibanilor afgani  


Până acum, principalul obiectiv militar al dronelor americane în Afganistan era mulahul Baradar, iar in aceste zile îl vedem pozeazand la Beijing alături de șeful diplomației chineze, Yang Yi. O delegație de rang înalt a talibanilor afgani s-a întâlnit în această dimineață cu înalți oficiali din ministerul chinez al afacerilor externe, in Capitala Chinei. Cu puțin înainte, șeful diplomației pakistaneze, Mehmood Qurechi, a vizitat Beijingul, însoțit de directorul general al ISI, serviciul secret pakistanez. Odată cu sprijinul Pakistanului, un acord între China și talibani este conceput pentru a deschide noi căi către Drumul Mătăsii din Asia Centrală și pentru a elimina influența americană în regiune. China recunoaște aproape oficial talibanii din Afganistan drept principala forță politică și militară a țării. Oficial, Beijingul spune că va lucra pentru pace și stabilitate într-un Afganistan liber de forțe străine, investind în infrastructura de bază și conectând țara la "Noul Drum al Mătăsii".

Beijingul a oferit talibanilor un pachet de ajutor cuprinzător care include o rețea de drumuri și căi ferate în schimbul unei păcii durabile și a excluderii permanente a Statelor Unite și a aliaților săi din țară. Este un calvar pentru uiguri și confruntarea dintre sunniți și șiiți. China este acuzată că a suprimat uigurii din Xinjiang, în timp ce a cooperat cu talibanii din Afganistan și și-a întărit relațiile cu Iranul. Ciprian Pop

 

Partidul Comunist al Federației Ruse, membru in Parlamentul de la Moscova (Duma) se pronunța clar împotriva oricărei încercări de obligativitate a vaccinarii

 

Sergey OBUKHOV, Doctor în științe politice, Secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist a semnalat ieri pentru publicația "Ecoul Moscovei" ca "sub nicio forma, rușilor nu trebuie sa li se ceara sa se vaccineze si in functie de  vaccinare sa nu-si poata cumpara pâinea decât prin cod QR"

"Categoric nu trebuie sa fie acceptata incitarea la ostilitate între (așa cum ni se spune) „anti-vaccinisti” și „covidofobi”, susținătorii și adversarii vaccinării. Și, mă doare să văd cum autoritățile sprijină, în mod clar, aceasta stare de fapt", spune politicianul. Fiecare are propriul său adevăr. Și argumentele unora, și ale celorlalți trebuiesc auzite. Și, toată lumea trebuie să decidă în mod independent, voluntar și conștient dacă vrea sau dacă nu vrea să se vaccineze. De asemenea, este legal să refuzați vaccinarea. Este important! Dreptul la voluntariat pentru intervenție medicală a fost scris cu sângele bunicilor noștri câștigători ai războiului , a fost scris in Codul de la Nürnberg, spune el.

Poziția de principiu a Partidului Comunist al Federației Ruse, membru in Parlamentul moscovit, a fost stabilită la recentul Congres al XVIII-lea: voluntaritatea vaccinării și inadmisibilitatea discriminării împotriva celor care decid sa nu se vaccineze!

În general, atârnarea etichetelor jignitoare îmi amintește de „memorabilii„ anii nouăzeci ”mereu memorabili, când patrioții și oamenii de stat care s-au opus vânzării țării și trădării intereselor naționale au fost etichetați drept„ roșii-maronii ”și „ fasciști - comuniști ”.

Al doilea aspect, spune același politician. Ce se întâmplă în Capitala Rusiei, la inițiativa unor politicieni si membrii ai administrației locale este de neacceptat. Celor care încearca sa oblige personalul din hoteluri si restaurante sa se vaccineze pentru pastratea locurilor de muncă le spun... "Dictatura sanitară este neconstituțională! "

Fără un vaccin nu veți primi un cod QR, fără un cod QR nu veți putea merge, cumpăra sau vinde. Este posibil ca teribilele profeții ale lui Ioan Teologul din „Apocalipsa” sa se adevereasca, mai spune politicianul.

 „Certificatul de vaccinat” cu un cod QR nu este prevăzut de niciun act legal de reglementare actual! Și, de aici, întrebarea nu se referă la mersul la cafenea, ci la dreptul de a urca în autobuz și, apoi, de a cumpăra pâine în magazin. Iar codul QR în sine pe un smartphone este deja o calificare a proprietății, discriminare față de cele mai sărace straturi care nu au posibilitatea de a cumpăra un gadget scump. De ce, contrar legii, nu sunt acceptate certificate oficiale pe hârtie despre absența bolii? Sau este doar corupție obișnuită? Deci, de ce îl tolerează autoritățile metropolitane și in ce direcție  se uită oamenii legii?

Al treilea aspect. Dacă legea și Președintele Putin declară că vaccinarea este voluntară, iar oficialii administrației locale „coc”ceva diferit, decretează că este obligatorie, atunci aceasta este o subminare clară a încrederii în autorități ca atare. Este meschin ce se intampla cu autoritățile locale. Voi sublinia din nou. Vaccinarea obligatorie poate fi introdusă doar de parlamentul federal!

Al patrulea aspect. Statul trebuie să își asume responsabilitatea reală pentru consecințele vaccinării obligatorii. Nu pentru o mie de ruble pentru o pensie de invaliditate din cauza unei posibile vaccinări nereușite și nici pentru câteva mii de ruble. Să-și asume responsabilitate pentru moartea celor vaccinați! De ce nu sunt luate in seama legile adoptate în Duma de Stat?

Al cincilea aspect. Problema vaccinarii, deși inițial medicală, a devenit rapid una clar politică. Tranziția de la „democrație sanitară” la „dictatură sanitară” și un lagăr de concentrare digital a fost rapidă. Și în aceste condiții, orice decizie medicală și anti-epidemică a autorităților se bazează pe nivelul de încredere în ele.

Dar, puterea însăși, distruge chiar această încredere. Despre ce fel de încredere în autorități putem vorbi dacă, în timpul asa-zisului "vârfului al infecțiilor", autoritățile nu sancționează organizarea unor evenimente prestigioase într-un format „discret”, de exemplu, Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg, Campionatul European de Fotbal, tot felul de spectacole sau o sută de mii de tabere de Ziua Tineretului. Și în acest context, interdicția totală a activității politice de stradă pare sălbatică. Se pare, atunci,  că virusul este selectiv și nu funcționează pe calapodul aprobat de autorități? Întrucât nu acționează deloc la petrecerile scandaloase VIP, ale căror videoclipuri sunt difuzate pe rețelele de socializare...

Al șaselea aspect. Războiul competitiv al companiilor farmaceutice pentru piața vaccinurilor trebuie oprit . Ca să spunem cu blândețe, în acest moment există date contradictorii, atât asupra calității anumitor vaccinuri, cât și, în general, asupra justificării medicale pentru vaccinare în timpul apogeului epidemiei. Mai mult, oficialii guvernamentali și "cântăreții" lor, sunt parte a concurenței dintre companiile farmaceutice, Și vrei, în acest context, să crești încrederea în autorități și în vaccinări?... se întreabă retoric parlamentarul comunist.

Al șaptelea aspect. Evenimentele încep să capete un caracter incontrolabil.   De exemplu, refuzul majorității turiștilor care au rezervat hoteluri în Krasnodar pentru luna august de la călătorii (guvernatorul a cerut tuturor să arate coduri QR), aceasta este o lovitură colosală pentru sectorul turistic din Rusia. Și acest lucru este deosebit de ciudat având în vedere deschiderea granițelor cu Turcia, reluarea zborurilor cu stațiuni europene...

Explicațiile situației actuale din partea autorităților par din ce în ce mai puțin convingătoare. Se pare că am câștigat deja lupta cu covidul în versiunea „Wuhan”, dar am mai avea de castigat tot felul bătălii cu delte / gamme / omega la fiecare șase luni, conducând o sută de milioane de cetățeni prin constrângere? În general, rămâne să așteptăm declarațiile oficiale potrivit cărora „nu știam că vaccinul va funcționa așa”, iar ratingul de încredere în acțiunile autorităților, în general, va scădea de la scară cu 146%. Ca la alegeri ...

Deputații fracțiunii Partidului Comunist din Duma de Stat au trimis procurorului general numeroase anchete cu privire la constrângerea anticonstituțională a vaccinului ! Mii de cetățeni s-au adunat zilele trecute în Piața Pușkin din Moscova pentru a se întâlni cu deputații comuniști în apărarea principiului vaccinării voluntare.

Potrivit celui mai „recent” sondaj realizat de TsIPKR, doar 10% dintre ruși sunt înspăimântați și enervați de posibilitatea de a contracta covid (7% în luna mai). În timp ce creșterea prețurilor enervează astăzi 40% dintre cetățeni. Iată ce umbrește astăzi toate temerile legate de covid, atât reale cât și forțate.

Două treimi dintre cetățenii ruși sunt împotriva vaccinării obligatorii. Iar Partidul Comunist al Federației Ruse va apăra cu hotărâre poziția majorității, spune Serguei Obuchov.

Ciprian Pop

 

La Asociación "Rumanía trabajadora" sigue estando con Cuba

 La Asociación "Rumanía trabajadora" sigue estando con Cuba

 

Bucarest, el 20 de julio de 2021

 

 

La Asociación "Rumanía trabajadora" sigue estando con Cuba

 

 

La Asociación "Rumanía trabajadora” destaca una vez más la solidaridad, la especial amistad y la cooperación integral que desea seguir llevando con el valiente pueblo de la mayor isla de las Antillas.

 

Siempre nos hemos opuesto al bloqueo unilateral impuesto por Estados Unidos y en varios artículos y materiales que he publicado en la prensa rumana y a través de mis intervenciones a través de la Unión Internacional Sindical de París, siempre hemos traído a la atención del público las crueles pérdidas causadas por el bloqueo estadounidense a Cuba en áreas como salud, educación, alimentación y servicios financieros y bancarios.

 

Desde abril de 2019 hasta diciembre de 2020, las pérdidas totales fueron millonarias, lo que también ha debilitado la capacidad de respuesta del país al COVID-19.

 

Una vez más, quiero transmitirles que la asociación a mi digno cargo apoya firmemente las resoluciones de la Asamblea General de la ONU pidiendo que Estados Unidos levante de inmediato su embargo para que Cuba continúe desarrollándose e integrándose por igual en la economía y el comercio mundial.

 

Este es el deseo no solo de los cubanos, sino también de los miembros de nuestra asociación, de los rumanos de buena fe, en general y fe los pueblos progresistas y amantes de la paz, incluso, estoy seguro, de los mismos ciudadanos estadounidenses amantes de paz.

 

La Asociación a mi cargo mantendrá su solidaridad y estará al lado de Cuba hasta que el deseo se haga realidad.

 

En relación con los últimos acontecimientos que han sucedido en Cuba, me refiero a las protestas, digamos las cosas por su nombre: la verdad es que la Cuba de antes de la Revolución era un país con una población mayoritariamente analfabeta. La gran mayoría del área rural no tenía electricidad, las unidades médicas eran una rareza, las escuelas también. Cuba era, antes del triunfo de la Revolución, un “paraíso” para los gánsteres y la corrupción y, de ninguna manera para los cubanos mismos.

 

Fue Fidel y su sistema los que han traído en su Patria alfabetización y cultura de masas, electrificación, carreteras, hospitales y dispensarios, fábricas, ¡y todos pertenecen al pueblo! ¡No a una minoría o grupos extranjeros orientados solo a apoderarse de los recursos del país a cualquier precio!

 

Basta también hacer un análisis sobre lo que es Rumania hoy día, a unos 30 años después de la caída de su régimen. En nuestro país, el comunismo nacional de Nicolae Ceaușescu ha traído un fuerte desarrollo, a un ritmo asombroso, en todos los campos, incluida la industria que producía para mas de 100 países del mundo y eran productos de excelente calidad, buscados, sobre todo, por gente de países occidentales.

Nicolae Ceaușescu, al igual que su Fidel, desarrolló el país como resultado de un pensamiento correcto, como admiten los especialistas de hoy, y el hecho que escuchó y puso en práctica los consejos de las mentes más iluminadas del campo!

 

De todas las maneras, también hay que admitir que nadie es perfecto, que se cometen errores y no hay que dejar a entidades cointeresadas de Estados Unidos o de otra parte a que traten de involucrarse, pero para realizar esto, uno debe mantener un pensamiento correcto y, sobre todo, prestar atención a todos los ciudadanos del pueblo cubano. No se puede jusgar a todos los protestatarios de “gusanos” o “agentes del imperialismo yanqui” sin haber escuchado y haber tratado de entender el por que de su protesta. Es la única manera para no permitir a fuerzas ajenas a que se metan en el problema. 

 

Un jefe de Estado debe ser como un Padre de la Nación, lo importante, siempre, es que mantenga al pueblo unido, a todo el pueblo, incluso a algunos que, quisa, no piensen como él. No me corresponde a mi dar lecciones, nada mas estoy tratando de entender y, si sería posible, ofrecer un apoyo.

 

En este sentido, saludamos el hecho de que Cuba autorizó hace unos días, de forma excepcional y hasta el 31 de diciembre de este año, la entrada sin límites de alimentos, productos de aseo y medicinas. El primer ministro de la nación caribeña, Manuel Marrero, anunció en comparecencia televisiva que desde el próximo lunes entrará en vigor esta decisión, que pretende aliviar la situación de desabastecimiento que vive el país.

 

De toda la información que me viene de la isla, tengo entendido que facilitar el ingreso a la isla de bienes de primera necesidad fue una de las demandas de la población cubana, ante una grave escasez, agravada por el injusto bloqueo impuesto por Washington y las crueles medidas que se añadieron cada vez que el inquilino de la Casa Blanca venia con sus ideas, que solo malo hicieron.

 

También, según tengo entendido, en una carta abierta publicada recientemente, un grupo de artistas e intelectuales había pedido precisamente esa medida.

Tengo gran confianza en la sabiduría del Gobierno cubano y se que no le va desilusionar al pueblo, que lleva anos sufriendo bajo el bloqueo y hago grata esta oportunidad para reiterar mi sincero apoyo al socialismo cubano, que, si tiene siempre el pueblo en su mente, entonces, seguramente va triunfar, como bien decía el Che, “Hasta la victoria siempre”.

 

¡Un fuerte abrazo va de Bucarest para el pueblo cubano!

 

Atentamente,

Ciprian Pop

Secretario General

Asociación “Rumania trabajadora”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu