sâmbătă, 3 iunie 2017

România Muncitoare - IUNIE 2017


România Muncitoare - 
IUNIE 2017

Muncă şi unitate, luptă 
pentru dreptate!




Publicaţie a mişcării muncitoreşti, editată de Asociaţia România Muncitoare - Nr.253 din iunie 2017
Colectiv de redacţie:
Ciprian POP (redactor şef), Ion BUCUR (redactor), Marius BUICĂ (tehnoredactor).
Telefon: 0724/717293

E-mail: asociatia.romania.muncitoare@gmail.com

OSIM-M-2005-06220; ISSN-1224-2543




Tărâmul viselor



A fi copil înseamnă să fii un pui de înger, dar pervertirea de către cei mari care distrug cu ușurință cele mai frumoase ființe care sunt pe pământ și aceia sunt copiii, constituie cel mai mare atentat la adresa acestora! Păcat că mulți dintre aceștia cad pradă cu bună știință șuvoiului de sclavaj sexual, iar organizațiile internaționale își ascund capul ca struțul ca și nimic nu s-ar fi întâmplat în bătătura sa. Ba mai mult, în loc să le ofere condiții pentru o dezvoltare armonioasă,printr-o legislație nesănătoasă aduc grave traume la adresa micuților,dar pozează bine prin aceste programe.
Singurul mesaj care poate fi dat este acela: ,,Salvați copiii!" ei sunt viitorul. Nu pot fi cobaii nimănui, au dreptul la viață, la învățătură, la un respect dat din partea adulților și nicidecum la pornografie infantilă!
Din cauza războaielor de pe planeta, mulți dintre acești au căzut victime și asta datorită unor minți bolnave fără respect și fără discernământ! Se impune ca indiferent de culoarea pielii,toți copiii să fie ocrotiți cu adevărat, nu numai pe hârtie . A fi copil înseamnă să fi pui de înger,ce aveți cu îngerii? Eugenia Rada Ioniță

E U,   S U P R E M U L  !

Ultimele apariţii publice ale domnului Dragnea dau oricărui om de bun simţ senzaţia că ne aflăm într-o dictatură de tip America Latină. Se pare că boala puterii îi ocoleşte pe foarte puţini, mai ales cînd modelele lor au fost în ultimii zece ani cei de tip Băsescu. De la domnul Dragnea nu mă mir, avînd în vedere provenienţa sa PD-istă.

Domnul Dragnea ne sugerează că el e singura voce din PSD. La dracu cu ceilalţi, la dracu şi cu votanţii, care ar fi putut să aibă şi alte speranţe decît să salveze pielea domnului pomenit mai sus! Cel puţin eu am motive să mă felicit că nu am votat PSD exact din motiv de lipsă de încredere în liderul suprem.Şi se pare că că între promisiunile campaniei şi ceea ce se întîmplă, e diferenţă uriaşă. Dar să le luăm pe rînd:

  1. Cea mai mare greşală e că domnul Dragnea vrea să controleze tot şi crede că ştie tot. Şi nu ştie multe, iar faptul că vrea să impună lucruri la care nu se pricepe, e aproape periculos.
  2. Pe acest principiu, dorind să-şi pună oamenii fideli (fideli lui, nu partidului şi nu alegătorilor!), a numit ca premier un personaj fără carismă, fără viziune şi fără autoritate. Însă dacă se aşteaptă la obedienţă, cred că va fi dezamăgit.
  3. Sub ochii domnului Dragnea primul ministru îşi aduce consilieri numai securişti, iar principala favorită, catastrofala doamnă de la interne, o cheamă ca ajutor pe doamna Hăineală. Membrii PSD pot fi încrezători, în 6 luni se va reface sistemul !
  4. În loc de profesionişti peste tot, de la parlament la guvern şi funcţii publice se pun nu oameni capabili, ci simpatii şi pile, ca să nu se strice tradiţia. Micimea liderului suprem al PSD se vede în faptul că a eliminat oameni capabili, fie pentru că nu-i sînt obedienţi, fie că au făcut parte din guvernul Ponta, fie că(extrem de grav)l-au concurat pe el sau sînt prea inteligenţi ori charismatici şi-i fac umbră! Din păcate, domnul Dragnea ne-a demonstrat că nu ştie ori nu poate să facă anumite lucruri.
  5. Pentru "făuritorul programului de guvernare!" se pare că nu există : cultură şi educaţie, iar dacă la ministerele respective există miniştri, ei sînt ca şi inexistenţi! Probabil însă că sînt fideli! Alţii miniştri sînt lăsaţi să facă ce-i duce capul (şi nu prea îi duce), că vorba aceea, dacă e fidel, nu contează dacă respectă sau nu programul de guvernare.
  6. Acum vrea să schimbe şi codul fiscal. Pe cînd şi cel silvic, pentru că firmele străine tot taie păduri în draci fără să vă pese, măcar să o facă avînd voie de la stăpînire ?! Preşedintele ar fi fericit!
  7. În ciuda promisiunilor, nici vorbă de răspunderea magistraţilor. Pe acelaşi principiu, nu sper să să apară nici modificarea codului penal, nici legile care să ne scutească de plăţile dispuse de CEDO, care ne-a arătat oricum destulă înţelegere. Domnul Dragnea, în loc să dea de pămînt cu apărătorul doamnei Koveşi din guvern, un personaj care, deşi ştie meserie, nu are şi caracter şi pun pariu că a fost impus acolo de acelaşi sistem care îşi reocupă poziţiile, se ceartă cu domnul Şerban Nicolae.
Să nu ştie oare domnul Dragnea că fără amendamentele propuse de acesta nu ar fi putut fi graţiată nici doamna Rarinca, dacă la faimoasa contestaţie a doamnei Codruţa "justiţia" nu s-ar fi temut de reacţia presei şi a oamenilor şi ar fi condamnat-o cu executare, împotriva tuturor evidenţelor ? Ba ştie, dar nu îi pasă! Aşa cum nu-i pasă de mama fetiţei care a furat un salam pentru copil!  Aici e pe aceeaşi linie cu "inimă de piatră de la Cotroceni", care nu a vrut s-o graţieze. E bine!....
Se pare că liderul suprem nu ştie nici că unii iau concedii pentru copii de zeci de mii de euro, altfel nu s-ar fi repezit s-o pună la punct pe doamna Vasilescu, nu ştie nică că în parlament zace o lege care ar putea permite marilor magazine să doneze alimentele aflate în prag de expirare, ei solicitînd doar să nu li se perceapă TVa-ul pentru produsele donate; nu ştie că, înainte de a apărea legea salarizării toate magazinele, inclusiv cele de pîine au scumpit produsele, unele semnificativ,  produse pe care le vor mai scumpi odată cînd va apărea legea.
În schimb, a dat liber la plimbări studenţilor, pe banii contribuabililor. Să-i amintim domnului că ăsta e un populism ieftin, că facultatea nu e obigatorie, în schimb, 10 clase da, iar mulţi copii nu au bani de navetă şi renunţă la şcoală? Să-i spunem că pe vremea răposatului, studenţii aveau  foi de drum pentru a merge la facultate şi a pleca acasă în vacanţă, dar nu mai mult. Putea să le dea încă una pentru o excursie de vară, dar nu să-i lase să se plimbe de voie, mai ales că tot pleacă după absolvirea facultăţii.
Şi să-i mai amintim că pensionarii primesc doar 3 călătorii (6 la 50%), fapt care nu îi prea ajută. Poate că 4 gratis ar fi mai nimerit, că doar nu sînt studenţi şi oricum nu se plimbă toată ziua pentru că nu pot!
Şi nu mai ştie domnul Dragnea nici faptul că venitul minim garantat e o susţinere a lenei. Nu ştie că oamenii nu se duc la lucru pentru că el primeşte venit minim garantat şi concubina alocaţie monoparentală, plus alocaţiile copiilor, să te ţii trai. Îţi rîd în nas şi nu mai votează primarii care nu le susţin lenea. Un sprijin ar trebui dat exclusiv celor cărora nu li se poate asigura loc de muncă şi pe o perioadă limitată. Mai bine creaţi locuri de muncă, domnilor!
Un sfat pentru cei care mai speră la ceva bun: nu mai speraţi şi plecaţi cît mai departe pentru că aici sîntem şi vom fi în America Latină! Şi nu mai credeţi în promisiunile nimănui.
Precizez că nu am votat PSD, am votat ALDE şi singura mea speranţă e ca măcar domnul Tăriceanu să nu renunţe să se lupte pentru libertatea noastră şi să împiedice, dacă poate, revenirea sistemului la butoane. Celelalte partide (USR şi PNL) nu contează decît sub aspectul că ar trezi invidia domnului Caragiale, pentru că nici el nu a avut atîta imaginaţie încît să creeze personaje ca unele dintre cele care mişună acum prin parlament Amaranta
P.S. "Eu, Supremul!" este titlul unui roman despre America Latină şi una dintre dictaturile sale. Poate că ar fi bine ca unii să-l citească.

Tragem linie!

Da! Tragem linie și o luam de la zero.  Acestea este propunerea mea. 
Datorita noilor circumstanțe externe, România ar putea deveni o țară importanta. 
Partidul Socialist Democrat (cu voia dumneavoastră  "PSD") are șansa Unică de a Schimba în bine România! 

El trebuie doar să facă pasi mici și siguri în fiecare an:
- sa traseze teoretic o harta a zonelor istorice (exemplu Banat; Crișana  și Maramureș; Transilvania ; Oltenia; Muntenia ; Moldova de Nord ; Moldova de Sud și zona București-Ilfov) după care sa ia pe an câte un spital județean  (municipal)/ zona ; doua spitale orășenești și trei centre medicale comunale/zona ;  doua , trei școli si licee orășenești; trei patru școli și licee comunale/zonă pe care sa le repare și modernizeze, plus sa le doteze cu tot ce trebuie,
- tot pe zone sa repare și modernizeze drumurile locale și naționale  ( cam 100-200 km /an),
- sa facă 100 km de autostrada / an,
- sa repare 200 km de cai-ferate/an,
- sa repare și modernizeze muzeele și monumentele culturale și istorice - una doua pe zone/an.

Pentru 2017 sa facă legea fiscalității simple pe înțelesul tuturor, cu maxim 50 taxe și impozite locale și maxim 75 taxe și impozite naționale. 
Pentru 2017 sa copieze legea salarizării unitare de la Nicolae Ceaușescu. Impozitul pe salar sa fie simplu și progresiv. Pensiile, bursele, ajutoarele sociale sa fie plătitoare doar 1% pentru sănătate. 
Pentru 2017 sa pornească Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Cer prea mult? Hadrian 

România a pierdut războiul economic și financiar 

România a pierdut controlul asupra propriilor resurse financiare. România a pierdut controlul asupra economiei naționale. 

După 5 luni de guvernare, constat ca în loc sa simplificam lucrurile, guvernul se complica. Nu suntem în stare sa gândim un plan concret legat de lege a salarizării; a impozitului etc. Am văzut ca ne tot reunim și ascultam de diverse instituții care ne tot îndrumă. 
Faptul ca unele persoane care în trecut  au fost ministrii, au avut puteri mari in Sat, astazi au făcut o locada cu partidele, nu s-au regăsit în noul parlament ....dar  primesc diverse funcții publice (aici intră toate partidele) dovedește ca  experiența politica contează mai mult decât cea profesionala. 
Mi se pare ciudat cum toți marii investitori romani privați sunt condamnați, iar investitorii străini sunt atenționati! Mi se pare ciudat ca ajutoarele de stat, tot felul de investiții făcute trebuie rambursate de guvern numai investitorilor externi. Celor interni li se interzice. Dacă nu respectam acest lucru (investitorii externi) ne cer despăgubiri de milioane de euro sau dolari.
Recent s-a arătat ca s-au născut mai mulți copii de nationalite română în afara tarii, decât în România, în tara.
Tot mai multi mici întreprinzători se plâng ca nu mai poți recruta personal specializat în multe domenii de activitate, lucru care pe viitor v-a diminua investiția propriu zisă și cele viitoare. 
Nici un partid politic nu se gândește ca în 5-10 ani România v-a avea o populație de cca 80% vârstnici și copii. 
Păcat ca nu am făcut Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții și ca ne batem sa punem oameni în Consiliile de Administrație ale firmelor de stat.  Hadrian 

Câinele și omul, cea mai profundă conexiune din lumea vie

Multe materiale și studii de specialitate cu bogat și veridic conținut științific s-au scris despre empatia câinelui, frumusețile cu 4 lăbuțe, fiind, potrivit oamenilor de știință, mult mai inteligente emoțional decât se credea pana acum.
caineCercetătorii Universității Emory , din Atlanta, SUA, au descoperit recent faptul ca cel mai bun prieten al omului percepe pe creier emoțiile într-un mod similar cu oamenii. Astfel, cercetările intreprinse cu ajutorul computerului tomograf arata schimbarea culorilor sub influenta unor stimuli ce cauzează emoții pozitive, în aceleași zone cerebrale ca și la oameni. Si memoria câinelui este mult mai profunda și complexa decât se credea: potrivit unui amplu studiu ale cărui concluzii au fost făcute publice în aceasta primăvară de către cercetătorii Centrului de Cercetări Comparate în domeniul Etologiei de la Budapesta (apărut recent în revista “Current biology”), căinii poseda ceva similar cu “memoria episodica umana”, recurgând la o memorie de lunga durata pentru a-și aminti clar momente din trecut, informații ce datează încă din perioada de socializare când se face tiparul la om (pana în ce-a de-a 12-a săptămână de viata). Aceeași cercetători budapestani susțin ca au și capacitatea sa înțeleagă gesturile și indicațiile noastre, ba chiar mai mult, și în aceasta privință, folosesc aceeași zona din creier pe care o folosesc și oamenii pentru a procesa informația.
Pe de-alta parte, cercetătorii elvețieni de la Universitatea din Zurich au ajuns la concluzia ca prietenii noștri patrupezi au și..”abilitați manipulative”, având capacitatea sa reacționeze la sensibilitățile stăpânului, sa ii mimeze comportamentul, acționând emoțional spre a obține mângâieri, o plimbare sau un biscuite, fapt ce dovedește abilitați cognitive ce ii permit câinelui sa se adapteze foarte bine în comunitățile umane, putând spune chiar ca, uneori, “câinii ne adopta pe noi” și nu invers.
Potrivit unui alt studiu, cel al Universității British Columbia, din Vancouver, Canada, câinii sunt capabili sa înțeleagă 160 de cuvinte (unii cercetători susțin ca ar înțelege, în fapt, peste 200 de cuvinte).
Dincolo de semnalele chimice (aciditatea transpirației sau alte mirosuri umane), câinii au și capacitatea de a înțelege ce denota intonația vocii umane.
De asemenea, o alta chestiune deosebita legata de câini, legătura intre câine și stăpân, ar fi, se pare, similara cu liantul părinte-copil, din punctul de vedere canin. Acest lucru nu este o afirmație subiectiva, ci este rezultatul unor studii intreprinse de către cercetătorii Universității Azabu (din Japonia). Studiul lor, publicat în revista de limba engleza “Science”, și câinii secreta oxitocină, hormon al dragostei și atașamentului atunci când sunt în compania oamenilor, fapt ce face ca liantul pe care îl dezvolta cu noi sa fie oarecum similar celui pe care îl dezvolta un copil cu părintele său, conchide studiul japonez.
Cu privire la problemele de natura emoțională, este cunoscut ca și câinii, asemeni nouă, pot suferi de depresii. Un studiu publicat în revista “Current Biology” a ajuns chiar la concluzia ca unii câini pot avea un temperament jovial înnăscut și ca pot suferi de anxietate de separare sau de durerea provocata de pierderea unei persoane dragi.
Mâncare sau afecțiune?
Mai bine, afecțiune! aceasta este concluzia la care a ajuns studiul apărut în revista “Social Cognitive and Affective Neuroscience”, care demonstrează ca marea majoritate a câinilor preferă afecțiunea mâncării. In cursul experimentului, zona din creier asociata luării deciziilor și recompensei se manifesta mai pregnant la mângâieri în comparație cu momentele în care cățeii erau hrăniți.
Este, așadar, un veritabil dar divin, poate chiar un miracol aceasta trainica prietenie începută, se pare, cu circa 20 de mii de ani în urma, frumoasa poveste continua și tot istoria ne va spune cat de mult datorează omenirea câinelui.
Ciprian POP






Coreea de Nord pierde unul dintre cei mai însemnați parteneri comerciali din Asia

După ce autoritățile indiene au decis sistarea unor proiecte comerciale aflate în derulare cu Phenianul, rămânând în picioare doar acele spete care implicau schimburi de medicamente și de produse alimentare, Coreea de Nord pierde un însemnat partener comercial.

Măsura a intrat in vigoare la începutul lunii mai, ca urmare a alinierii Indiei la pachetul de masuri pe care le-au adus cu sine sancțiunile ONU împotriva Phenianului.

India a exportat pe piața nord coreeana bunuri în valoare de 111 milioane de dolari intre 2015 și 2016, în timp ce importurile provenite  Republica Populara Democratica Coreeana (RPDC)s-au cifrat la 88 de milioane de dolari, în aceeași perioada.

Masurile intrate în vigoare la începutul lunii mai vizează și colaborarea științifică intre cele doua tari, vizând și reducerea numărului de studenți nord coreeni în India.

Ciprian POP


Federația Rusa și Coreea de Nord deschid o noua ruta maritima
Prima linie maritima de pasageri, ce urmează sa conecteze portul nord coreean Rajin de orașul Vladivostok, va fi inaugurata pe 17 mai anul curent, potrivit celor semnalate pentru presa locala de Vladimir Baranov, directorul companiei InvestroiTrest, contractorul rus. Ruta va fi operata cu echipaj nord coreean, de către motonava Man Gyong Bong și, conform presei locale de la Vladivostok, se așteaptă ca la prima cursa sa fie transportați circa 100 de pasageri. Ciprian POP
Inițiativa Președintelui nicaraguan pentru pace în peninsula coreeana
Președintele Nicaraguei, Daniel Ortega ii sugerează lui Kim Jong Un sa reia proiectul reunificării peninsulei și sa se abțină de la realizarea unor teste nucleare și tiruri cu rachete, urmând exemplul mult mai înțelept al bunicului sau, Kim Il Sung.
"As vrea sa lansez o invitație către tânărul Kim Jong Un, sa se uite în urma și sa reia drumul reunificării peninsulei, început de bunicul sau, Kim Il Sung", a semnalat Daniel Ortega în conferința de presa comuna susținută după întâlnirea cu Ministrul japonez de Externe, Kentaro Sonoura, aflat în vizita de lucru la Managua, ca parte a unui turneu în America Centrala.
"Mai întâi de toate, însă", a subliniat Șeful Statului nicaraguan, "trebuie sa înceteze testele nucleare, pentru a se putea astfel crea condițiile favorabile dialogului în aceasta regiune".
In același context, Ortega a mai spus și ca "tara sa condamna orice test nuclear, oricine l-ar face și indiferent unde pe planeta". Ciprian POP


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu