vineri, 14 decembrie 2018

Consiliul Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez COMUNICAT

Consiliul Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez

COMUNICAT

Sambata, 8 decembrie 2018, a avut loc Conferința „Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez” din România. Au participat reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor și grupurilor care promovează prietenia și solidaritatea cu Republica Cuba și demnul său popor, supus unui embargou dur și inuman, de peste o jumătate de secol, din partea celei mai mari puteri economice și militare de pe planetă, Statele Unite ale Americii-SUA.

Dintre participanți se pot enumera: Cristian Ciobanu, Coordonator Consiliul Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate dintre Popoarele Român și Cubanez; Constantin Rotaru, Președint Partidul Socialist Român; Ion Hotinceanu, președinte al Asociației de Prietenie româno-cubaneză ”Jose Marti”; Petre Ignatencu, președinte fondator al Asociației de Prietenie Româno Cubaneză ”CHE GUEVARA”; Crețu Constantin, președinte al Asociației ”Geniul Carpaților”; Petrică Dima, Asociația de Prietenie România-Cuba; Gheorghe Ungureanu, Asociația ”Fidel Castro” Curtea de Argeș; Ciprian Pop, Asociația România Muncitoare.

Invitați de onoare au fost E.S. Roberto Cesar HAMILTON MAGAÑA – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cuba în România, și E.S. Victor Ramon CARAZO - Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bolivariene Venezuela în România

În cadrul conferinței au fost prezentate activitățile desfășurate de asociațiile componente pentru promovarea imaginii și preocupările poporului cubanez în a rezolva problemele sale sociale, economice și culturale, în contextul embargoului SUA.

În urma dezbaterilor, participanții și-au exprimat angajamentul de a continua activitatea de promovare, prin toate formele și mijloacele disponibile, a menținerii prieteniei dintre popoarele român și cubanez, prin prezentarea realităților existente în „cea mai mare insulă a Antilelor”, acest lucru fiind cu atât mai necesar în actualul context geopolitic în care Administrația Trump a demarat un program de masuri menit sa facă și mai aspră viata poporului cubanez și producând serioși pași înapoi către politica războiului rece, pe care am fi dorit-o uitată.

În încheiere participanții la conferință au dezbătut și aprobat Declarația de Solidaritate cu poporul cubanez pentru ridicarea embargoului SUA.

La finalul Conferinței a avut loc un moment de comenmorare a Comandantului Fidel Castro.

8 decembrie 2018

-----------------------

DECLARAȚIA CONFERINȚE NAȚIONALE 
DE SOLIDARITATE CU CUBA
  
Reprezentanții organizațiilor de prietenie și solidaritate întruniți în cadrul Conferinței Naționale a Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate între popoarele român și cubanez (CNAPSC), luând în discuție efectele, extrem de nocive, provocate de blocada economică, comercială și financiară împusă Cubei de către guvernele Statelor Unite, a adoptat următoarea 

D E C L A R A Ț I E

• CNAPSC, condamnând toate guvernele Statelor Unite pentru instituirea criminalei blocade economice, comercile și financiare pe care au impus-o, timp de peste o jumătate de secol, Cubei și înăsprirea măsurilor restrictive impuse de actuala administrație americană, susține, necondiționat, intensificarea acțiunilor de luptă contra acestei blocade. 
• CNAPSC cere Statelor Unite să elibereze imediat teritoriul cubanez Guantánamo, pe care l-au ocupat într-un mod abuziv și ilegal.

• CNAPSC cere Statelor Unite să înceteze toate programele de subversiune și destabilizare pe care le promovează împotriva Cubei și cere să-i respecte suveranitatea și independența.
 
• CNAPSC cere Statelor Unite oprirea imediată a posturilor de radio și televiziune care, la modul cel mai ordinar și ilegal posibil, dezinformează și mint în legătură cu realitățile cubaneze.
 
• CNAPSC consideră că se impune o solidaritate participativă și efectivă a organizațiilor noastre de prietenie prin intensificarea activității menite să promoveze adevăratele realități cubaneze și să contracareze campaniile mincinoase promovate de dușmanii poporului cubanez prin mass-media și pe rețelele de socializare. 

Consiliul Național al Asociațiilor de Prietenie și Solidaritate între popoarele român și cubanez își reafirmă angajamentul de a continua fără rezerve apărarea Revoluției Cubaneze, exprimându-și, de asemenea, solidaritatea și sprijinul necondiționat pentru apărarea Republicii Bolivariene Venezuela în fața atacurilor continue ale dreptei din această țară, servil aliat al imperialismului american.

București,
08 decembrie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu