sâmbătă, 12 august 2023

Cuba trăiește și rezistă! Un milion de semnături pentru a scoate Cuba de pe lista "țărilor teroriste" a Departamentului de Stat al SUA

 Cuba trăiește și rezistă! Un milion de semnături pentru a scoate Cuba de pe lista "țărilor teroriste" a Departamentului de Stat al SUA






Organizațiile sociale din regiunea Americii Latine și Caraibe demarează în această zi o campanie internațională numită „Cuba trăiește și rezistă!”, cerand președintelui Statelor Unite să scoată Cuba de pe lista infamă a țărilor care sponsorizează terorismul.

Confederația Sindicală a Muncitorilor din America, Forumul São Paulo, Adunarea Internațională a Popoarelor, Ziua Continentală pentru Democrație și Împotriva Neoliberalismului, Marșul Mondial al Femeilor, Mișcările ALBA, La Vía Campesina și Rețeaua Continentală Latină și Caraibe au semnat si inițiat apelul apelul.

Apelul amintește că de mai bine de 60 de ani, „Guvernul Statelor Unite a promovat o politică ostilă împotriva Cubei cu o intenție politică clară de a izola poporul cubanez printr-o blocadă crudă și inumană”.

Aceștia denunță că „în plină pandemie, administrația Trump a încercat să prejudicieze și mai mult economia cubaneză nu doar prin întărirea blocadei cu 243 de noi sancțiuni, ci și prin includerea Cuba pe Lista de stat sponsori ai terorismului”.

Ei își concentrează atenția asupra faptului că „această denumire a împiedicat Cuba să efectueze tranzacții folosind sisteme bancare internaționale și, în cele din urmă, să achiziționeze bunuri necesare pe piața internațională, cum ar fi combustibil, alimente, materiale de construcție, produse de igienă și medicamente" .

Campania se concentrează pe întrebarea actualului președinte al Statelor Unite „de ce continuați să susțineți această politică nefastă a lui Trump? Chiar credeți că Cuba este un stat sponsor al terorismului?”

Organizatorii consideră că „presiunea internațională și cunoașterea adevărului consecințelor pot pune capăt acestor măsuri”.

Campania „Cuba trăiește și rezistă!” vrea „să ajungă la peste un milion de semnături pentru a cere de la actualul guvern american excluderea Cubei de pe lista statelor sponsori ai terorismului și eliminarea necondiționată a blocadei care este repudiată de comunitatea internațională în întregime”.

Puteți semna petiția aici: Let Cuba Live

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu