luni, 7 august 2023

Laureat al Premiului Nobel pentru fizică 2022 interzis de la conferințe: el denunță impostura încălzirii globale!

 Laureat al Premiului Nobel pentru fizică 2022 interzis de la conferințe: el denunță impostura încălzirii globale!

Fizicianul american John Clauser a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică în 2022 pentru un experiment de referință care a demonstrat realitatea unui mecanism cheie al mecanicii cuantice - o teorie care guvernează lumea subatomică și care stă acum la baza unei noi clase de calculatoare ultra-puternice. (https://www.sciencesetavenir.fr/.../john-clauser-nobel-de...)
Un premiu Nobel pentru fizică a fost ostracizat pentru că a denunțat „corupția” climatica
John Clauser, Premiul Nobel pentru Fizică 2022, denunță „corupția” climatologiei. O conferință pe care urma să o susțină la FMI a fost imediat anulată.
La începutul lunii august, John Clauser, a criticat aspru doxa „urgenței climatice”. În ochii lui, această „corupție periculoasă a științei amenință economia mondială și bunăstarea a miliarde de ființe umane”. Pedeapsa nu a întârziat să apară. El urma să țină o prelegere despre modelele climatice la FMI – aceasta a fost imediat anulată, iar pagina care anunța evenimentul a dispărut de pe site-ul FMI.
Această conferință, programată pentru joia viitoare, s-a intitulat „ Câtă încredere putem avea în predicțiile climatice ale IPCC?” Să vorbim despre asta. Un răspuns îndoielnic nu era, aparent, corect din punct de vedere politic. John Clauser a fost mult timp critic la adresa modelelor climatice; el a regretat în mod deosebit că Premiul Nobel din 2021 a recompensat munca pe acest subiect. El nu este singur – mulți oameni de știință cred că modelele climatice se bazează în esență pe matematică, iar numărul predicțiilor lor incorecte sugerează că nu merită recunoașterea științei pure la cel mai înalt nivel. Opinia nu este împărtășită de revista National Geographic, așa cum demonstrează un articol intitulat „Cum modelele climatice au devenit atât de precise încât au câștigat premiul Nobel”.
Săptămâna trecută, John Clauser a remarcat faptul că climatologia necinstită „a metastazat într-un strop de pseudo-știință – jurnalismul tabloid. Această pseudo-știință, a continuat el, este acum emblematică pentru o mulțime de diverse rele înrudite. A fost promovat și dezvoltat de agenți de marketing, politicieni, jurnaliști, agenții guvernamentale și oameni de știință de mediu care sunt, de asemenea, înșelați. „ După părerea mea, a adăugat el, nu există cu adevărat o criză climatică. »
John Clauser este cel mai recent laureat al premiului Nobel pentru fizică care a contestat noțiunea de criză climatică. Profesorul Ivar Glaever, de asemenea laureat al Nobel, și semnatar principal al Declarației privind clima mondială, a afirmat acolo că nu există o urgență climatică, precizând că modelele climatice „nu au cea mai mică credibilitate ca instrumente ale politicii globale. Cât despre profesorul Robert Laughlin, Premiul Nobel în 1998, si el a declarat că „ Nu avem puterea de a controla clima; umanitatea nu poate și nu trebuie să facă nimic pentru a reacționa la schimbările climatice”.
Aceeași echipă care ne îndeamnă să „ascultăm experții” refuză să-i asculte pe cei care nu sunt în trendul dinainte stabilit. Ei iubesc „experții ONU” care ascund declinul, dar ar face orice pentru a evita giganții științei. Ei preferă să intervieveze cei mai plictisiți elevi de liceu despre schimbările climatice sau politicieni în locul unor laureați ai premiului Nobel. Este o minciună de omisiune, o înșelăciune deliberată. Și întreaga mișcare împotriva schimbărilor climatice se bazează pe aceasta.
FMI este foarte implicat în fluxurile monetare internaționale și se poate spera că este mai pregătit să „evalueze” acest subiect decât cel al prognozelor din modelele climatice. Premiul Nobel al lui John Clauser îi recompensează cercetările revoluționare în domeniul fizicii cuantice – studiul materiei și luminii la scară atomică și subatomică. În 2010, a primit Premiul Wolf pentru Fizică, considerat cel mai prestigios premiu în acest domeniu după Premiul Nobel. Pe lângă această muncă, el a sugerat și îmbunătățiri ale modelelor climatice.
Încercările de a modela o atmosferă haotică și neliniară se confruntă cu multe obstacole. Incapabile să prezică temperaturile viitoare, predicțiile lor sunt ridicol de inexacte, făcând puțin mai mult decât să ghicească efectele forțelor naturale precum vulcanii și norii. John Clauser consideră că modelele climatice subestimează în mod semnificativ efectul norilor care acoperă jumătate din planetă și oferă un control termostatic puternic – și dominant – al temperaturilor acesteia. Mai recent, John Clauser a mai spus Conferinței Quantum din Coreea că nu crede în criza climatică, afirmând că „procesele cheie sunt înțelese greșit și exagerate, cu un factor de 200”.
S-ar putea adăuga cinic că un asemenea grad de inexactitate și exagerare ar putea să nu fie incomod în lumea economiei, dar sunt necesare cerințe mai stricte în lumea științei.
A consemnat Ciprian Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu